


2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试9湖北专用
展开
这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试9湖北专用,共11页。
Ⅰ.听力理解(共两节,满分30分)(略)
Ⅱ.多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)
21.—What des Mr. White think f Tm?
—He ______ Tm a tp student.
A. recgnizes B. believes
C. cnsiders D. agrees
22.—Nw yu see hw serius the situatin is!
—Yes, we ______ smething befre it gt t bad.
A. ught t have dne B. must d
C. must have dne D. had t d
23.We called the First-Aid Center ______ the traffic accident happened.
A. sn B. the mment when
C. the instance D. immediately
24.I need a new dress but I can’t ______ t buy ne nw.
A. affrd B. spend
C. spare D. pay
25.There were lts f peple standing watching, yet nne f them ______.
A. was ffered t help B. ffered helping
C. ffered t help D. was ffering help
26.What yu are taught can’t have the same effects ______ yu have learned by yurself.
A. what B. as
C. as what D. like
27.The students expected ______ t be mre reviewing classes befre the final exams.
A. there B. it
C. that D. ne
28.Prfessr Smith, many students want t see yu. ______ they wait here r utside?
A. D B. Shall
C. Will D. Wuld
29.With everything she needed ______, the lady went back hme.
A. t but B. bught
C. buying D. buy
30.My study f bilgy has ______ much f my spare time, but it has given me a great deal f enjyment.
A. taken in B. taken dwn
C. taken up D. taken away
[答案]
21.C。A、D明显不正确,B项believe可用于believe sb./sth.(t be)+adj.,故最佳答案为C。
22.A。ught t have dne表责备,表示本应该做某事,而实际上没有做。
23.D。immediately用作连词等于as sn as“一……就……”。
24.A。affrd为“……目的”有足够的钱、时间等,“付得起(钱),抽得出(时间)”,多与can/culd等连用,接名词或不定式。
25.C。选用ffer作谓语动词,B项错,应说ffer t d sth.。
26.C。have the same effects“与……有同样的效果”。what yu are taught与what yu have learned相比较。
27.A。expect there t be“希望有……”。
28.B。Shall they...?表示说话人请求对方应允或同意。
29.B。题干为with的复合结构,with+n.(everything)+过去分词,因为everything与“buy”为动宾关系,故buy宜用bught。
30.C。take in“欺骗”;take up“占去”;take away“拿走”;take dwn“写下,拆卸”。
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
(2009·西安八校联考)
An ld man wh lived in a small back street f my hmetwn had t tlerate the nuisance f bys playing ftball and making a lt f nise utside his huse at night.
One evening when the bys were particularly __31__, he went ut t talk t them. He explained that he had just retired and was __32__ when he culd see r hear bys playing his __33__ game, ftball. He wuld __34__ give them ¥25 each week t play in the street at night. The bys gt __35__, fr they culd hardly believe __36__ they were being paid t d smething they __37__.
The first tw weeks had passed, the bys came t the ld man’s huse, and went away __38__ with their 25 yuan. The third week when they came back, __39__, the ld man said he hadn’t had much mney __40__ himself and sent them away with nly 15 yuan. The furth week, the man said he had nt yet received his __41__ frm the gvernment and gave them nly 10 yuan. The bys were very disappinted, but there was __42__ much that they culd d abut it.
At the __43__ f the fifth week, the bys came back and __44__ at the ld man’s dr, waiting fr their __45__. Slwly, the dr pened and the ld man appeared. He __46__ that he culd nt affrd t pay them 25 yuan __47__ he had prmised, but said he wuld give them five yuan each week withut __48__.
This was really t much fr the bys. “Yu expect us t play seven days a week fr merely five yuan!” they yelled. “__49__!”
They __50__ away and never played n the street again.
31.A. ht B. nisy
C. trublesme D. naughty
32.A. happiest B. excited
C. encuraged D. bred
33.A. interesting B. amusing
C. acceptable D. favrite
34.A. mre ever B. therefre
C. willingly D. frever
35.A. shuted B. cried
C. thrilled D. smiled
36.A. hw B. when
C. that D. what
37.A. expected B. enjyed
C. admired D. respected
38.A. happily B. thankfully
C. gratefully D. tearfully
39.A. but B. in additin
C. hwever D. besides
40.A. earned B. saved
C. remained D. left
41.A. paycheck B. insurance
C. fd tickets D. salary
42.A. nt B. n
C. s D. very
43.A. final B. end
C. start D. beginning
44.A. kicked B. hit
C. beat D. kncked
45.A. rewards B. awards
C. checks D. wages
46.A. expressed B. aplgized
C. stated D. expected
47.A. as B. like
C. when D. thugh
48.A. fail B. hesitatin
C. jke D. questin
49.A. N way B. N pssible
C. N prblem D. N play
50.A. walked B. strmed
C. brke D. backed
[答案]
一位老人不堪忍受一群孩子每晚在他家门口踢足球带来的喧闹,于是他想了一个绝招:他许诺孩子们只要每周晚上都在街上踢球,就会奖赏他们25元,但随后奖赏从25元减到15元,又减到10元,最后老人说每周只能支付5元时,孩子们断然拒绝,从此不再在此踢球。
31.B。考查对上文语境的理解。由第一段可知,老人一直在忍受着孩子们每天晚上在自己家门口踢球带来的吵闹声,故此处指这天晚上老人对喧闹声忍无可忍,于是出来跟他们说了这些话。nisy“嘈杂的,喧闹的”。
32.A。考查对下文语境的理解。从下文老人的策略来看,他在假装向孩子们表示自己退休后,最高兴的就是看到孩子们玩自己最喜欢的游戏——踢足球。
33.D。考查对上下文语境的理解。从上下文可知,他假意说足球是自己最喜爱的运动。
34.B。考查对上下文语境的理解。孩子们踢的是老人“最喜爱”的足球,因此他奖励孩子们,前后是因果关系。
35.C。考查对下文语境的理解及词义辨析。他们难以相信做一些自己喜欢做的事居然还可以得到报酬,因此十分惊喜。thrilled“惊喜的,非常兴奋的”。
36.C。考查宾语从句引导词的辨析。此处不缺句子成分,句意完整,根据宾语从句引导词的特点知应选that。
37.B。考查对上下文语境的理解。他们常常踢足球,可见踢足球是他们喜欢做的事。
38.A。考查对上下文语境的理解。带着老人送的25元钱,孩子们自然是很高兴的离开。
39.C。考查对上下文逻辑关系的理解。前两周老人都履行诺言,但第三周老人却说钱不够要减少,空格前后为转折关系。
40.D。考查对上下文语境的理解。老人说他没有剩下多少钱了。
41.A。考查对上下文语境的理解及名词辨析。第四周时老人说他还没有收到政府拨付的款项,因此只能给孩子们10元。paycheck“支付款(额),收入”。上文说他已经退休了,故D不正确。
42.A。考查对上下文语境的理解。孩子们没有收到原先被承诺的25元,感到很失望,但他们也没有更多的(事)可以做(只能接受了)。
43.B。考查对上文语境的理解。由上文知每次发钱都是在周末。
44.D。考查固定搭配。knck at ne’s dr“敲某人的门”。
45.A。考查对上文语境的理解。孩子们认为老人给的钱是他们踢球应该得到的报酬。注意reward与award的区别。reward“报酬,奖赏,回报”。如:he will expect sme reward after wrking s hard.他工作这么努力,会得到报偿的。award“奖品,奖金”。如:an award earned by participatin in a schl sprt“参与学校运动获得的奖励”。
46.B。考查对下文语境的理解。由下文可知,老人在为自己支付不起原先承诺的25元道歉。
47.A。考查对上文语境的理解。老人道歉说他支付不起他以前许诺的每周25元的报酬。as“像……一样”,符合语境。
48.A。考查固定搭配。withut fail“必定,一定”。如:I will give yu a present n yur birthday withut fail.你生日时我一定送你一件礼物。
49.A。考查对上下文语境的理解。由上下文可知,孩子们对老人的不守信用感到极其愤怒,断然拒绝继续在老人门前踢球。n way意为“不可能,没门儿,不行,休想”。
50.B。考查对上下文语境的理解及动词辨析。strm: mve r walk in a very angry r vilent manner in the directin specified闯入,怒气冲冲地或凶猛地向某方向移动或行走。在此指孩子们气冲冲地离去。
Ⅳ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
(2009·湖南三十校联考)
She was knwn t millins as the “Queen f Crime” r the “Duchess(女公爵) f Death”. But surprisingly, she hated vilence and bld, and knew nthing f the weapns mst ften used in murder. “I dn’t think I dare lk at a really hrrible and damaged bdy,” Agatha Christie nce said.
But her pen dared t travel where her eyes wuld nt. In her 50-year writing career, Christie’s murder stries made her the wrld’s best-knwn mystery writer. Only the Bible and Shakespeare have sld mre cpies than her.
Her nvels have been turned int films and TV series. This mnth, British ITV annunced they will remake eight Christie films. “Her wrks have enduring(持久的) appeal fr viewers,” said directr Laura Mackie. “There is always an appetite fr a really gd whdunit(侦探小说).”
Brn in 1890 in England, Christie was educated at hme and began her writing career while wrking as a nurse during Wrld War Ⅰ. She went n t prduce 79 nvels and numberus shrt stries, dying at the age f 86. With her knwledge f murder, Christie culd have been a teacher at plice academies.
Her first nvel, The Mysterius Affair at Styles, als intrduced Hercule Pirt, a retired Belgian plice fficer wh starred in 30 f her wrks. Amng the mst ppular are Murder n the Orient Express (1934), and Death n the Nile (1937).
Pirt is a tidy little man with a funny-lking mustache, an egg-shapped head, and a high pinin f himself. He draws cnclusins frm bserving the behavir f thse arund him, always managing t spt patterns that thers cannt see. Pirt has becme s famus that smene has even written his bigraphy, The Life and Times f Hercule Pirt.
51.What’s the main idea f the passage?
A. It mainly tells readers hw Agatha Christie tk ff n her way f writing.
B. It’s an intrductin t main characters like Pirt in Agatha Christie’s bks.
C. It mainly presents readers a picture f Agatha Christie’s daily life in England.
D. It is mainly an intrductin f a famus British writer named Agatha Christie.
52.What can we learn abut Agatha Christie accrding t the passage?
A. She was a famus writer knwn as the “Queen f Crime” r the “Duchess f Hrrr”.
B. She wrte wrks abut vilence because she was treated vilently at a yung age.
C. Her bks sell s well that the sales are nly next t the Bible and Shakespeare.
D. She became a teacher at plice academies because f her knwledge f murder.
53.Which f the fllwing is NOT crrect abut Pirt?
A. His mustache lks funny.
B. His head lks like an egg.
C. His behavir is very strange.
D. He thinks highly f himself.
54.We can cnclude frm the passage that ______.
A. Agatha Christie was the wrld’s bestknwn mystery writer because f her mysterius life
B. there are always sme peple interested in detective stries
C. Agatha Christie managed t write her first bk during the perid f the 2nd Wrld War
D. Pirt was a main character in half f Agatha Christie’s wrks
[答案]
本文介绍了著名的悬疑小说家阿加莎·克里斯蒂。
51.D。主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一位英国著名作家的情况,包括她的部分作品与其中的一位重要人物。中心词就是Agatha Christie(阿加莎·克里斯蒂),所以答案为D。
52.C。推理判断题。根据第二段最后一句“Only the Bible and Shakespeare have sld mre cpies than her.”可知,其作品极其畅销,销量仅次于《圣经》和莎士比亚(的作品)。A项错在“Duchess f Hrrr”。
53.C。细节推断题。根据文章最后一段内容可知选项A、B、D正确。本文没有提及他的行为怪异。
54.B。细节理解题。根据文章第三段最后一句话可得知答案。
B
(2009·南京高三质量调研)
(Mr Jnes, the wner f a farm, was ne day driven ut f the farm by all the animals he raised. The animals were excited t be free and independent. Mre imprtant, they were masters f their wn and, f curse, their farm. The animals made seven rules f their wn and Snwball painted them n the wall.)
THE SEVEN COMMANDMENT
1. Whatever ges upn tw legs is an enemy.
2. Whatever ges upn fur legs, r has wings, is a friend.
3. N animal shall wear clthes.
4. N animal shall sleep in a bed.
5. N animal shall drink alchl.
6. N animal shall kill any ther animal.
7. All animals are equal.
It was very neatly written, and except that “friend” was written “friend” and ne “S” was the wrng way rund, the spelling was crrect all the way thrugh. Snwball read it alud fr the benefit f the thers. All the animals ndded in cmplete agreement, and the cleverer nes at nce began t learn the cmmandments by heart.
“Nw, cmrades,” cried Snwball, thrwing dwn the paintbrush, “t the hayfield! Let us make it a pint f hnr t get in the harvest mre quickly than Jnes and his men culd d.”
But at this mment the three cws, wh had seemed uneasy fr sme time past, let ut a lud lwing. They had nt been milked fr twenty-fur hurs, and their udders were almst bursting. After a little thught, the pigs sent fr buckets and milked the cws fairly successfully, their trtters(蹄子) being well adapted t this task. Sn there were five buckets f frthing creamy milk at which many f the animals lked with cnsiderable interest.
“What is ging t happen t all that milk?” said smene.
“Jnes used smetimes t mix sme f it in ur fd,” said ne f the hens.
“Never mind the milk, cmrades!” cried Naplen, placing himself in frnt f the buckets. “That will be attended t. The harvest is mre imprtant. Cmrade Snwball will lead the way. I shall fllw in a few minutes. Frward, cmrades! The hay is waiting.”
S the animals trped dwn t the hayfield t begin the harvest, and when they came back in the evening it was nticed that the milk had disappeared.
55.Wh is the leader f the animals?
A. Snwball. B. Jnes.
C. Naplen. D. Cws.
56.When des the stry take place?
A. In spring. B. In summer.
C. In fall. D. In winter.
57.What can we infer frm the stry?
A. The animals are having a revlutin.
B. The animals are ding a play.
C. The animals dn’t think they are equal.
D. The animals will live a harmnius life.
58.Wh is indicated as the animals’ enemy?
A. The chicken. B. The human being.
C. The cw. D. The pig.
[答案]
这是一篇有趣的寓言故事:一个农场的主人Mr Jnes被他自己饲养的动物逐出了农场……
55.C。Naplen指挥动物们在Snwball的带领下去割草,并说它自己随后便会赶到,并且当它说了“Frward, cmrades! The hay is waiting.”这句话后,所有的动物都出发去割草了。由此可推知,它应该是动物们的头领。
56.C。根据文章中第四段Snwball说的“‘Nw, cmrades,’...‘t the hayfield! Let the harvest mre...’”可知,这是在秋天的收获季节。
57.A。根据文章内容可知,动物们将饲养他们的主人Mr Jnes赶走,自己做了农场的主人,并制定了七条规定。因此A项正确。
58.B。根据动物们制定的七条规定可知,它们的敌人是人类。
C
(2009·重庆)
Liverpl, my hmetwn, is a unique city. It is s unique that in 2004 it became a Wrld Heritage(遗产) Site.
I recently returned t my hme city and my first stp was at a museum n the River Mersey. Blanketed in mist(薄雾), Victrian architecture rse frm the banks f the river, respnded t the sunds f seabirds, and appeared unbelievably charming. When I headed tward the center, I fund myself surrunded by buildings that mirrr the best palaces f Eurpe. It is nt hard t imagine why, n first seeing the city, mst visitrs wuld be verpwered by the beauty f the nble buildings, which are slid signs f Liverpl’s histry.
As if t stress its cultural rle, Liverpl has mre museums and galleries(美术馆) than mst cities in Britain. At Walker Art Gallery, I was tld that it has the best cllectins f Victrian paintings in the wrld, and is the hme f mdern art in the nrth f England. Hwever, culture is mre than galleries. Liverpl ffers many music events. As Britain’s N. 1 music city, it has the biggest city music festival in Eurpe, and its musicians are famus all ver the wrld. Liverpl is als well-knwn fr its ftball and ther sprts events. Every year, the Mersey River Festival attracts thusands f visitrs, making the city a place f wnder.
As yu wuld expect frm such a city, there are restaurants serving fd frm arund the wrld. When my trip was abut t cmplete, I chse t rest my legs in Liverpl’s famus Philharmnic pub(酒馆). It is a mnument t perfectin, and a heritage attractin itself.
Being a Wrld Heritage Site, my hme city is certainly a place f “utstanding universal value”. It is a treasure huse with plenty f secrets fr the wrld t explre.
59.Visitrs wh see the city fr the first time wuld be deeply impressed by ______.
A. its charming banks B. its famus museums
C. its wnderful palaces D. its attractive buildings
60.The third paragraph is develped mainly by ______.
A. prviding different examples
B. fllwing the rder f space
C. making cmparisns
D. analyzing causes
61.The authr uses the Philharmnic pub t prve that ______.
A. Liverpl is a well-knwn city fr its restaurants
B. Liverpl is an impressive place full f attractin
C. a pub is a wnderful place fr visitrs t relax themselves
D. a pub is a perfect chice fr visitrs t cmplete their jurney
62.What is the passage mainly abut?
A. The universal value f the wrld heritage in Liverpl.
B. The exciting experience f the authr in Liverpl.
C. The special cultural atmsphere f Liverpl.
D. The beautiful histric sites f Liverpl.
[答案]
本文作者介绍了他的家乡利物浦。那里有引人注目的宏伟建筑,有着浓郁的文化氛围,例如那里有比英国任何地方都多的博物馆和美术馆,那里还有很多著名的酒吧可供人休息。可以说利物浦是一个完美的地方。
59.D。细节理解题。由第二段最后一句话“It is nt hard t imagine why, n first seeing the city, mst visitrs wuld be verpwered by the beauty f the nble buildings, which are slid signs f Liverpl’s histry”可知答案为D项。
60.A。写作方法题。读完第三段可知,这一段主要列举了利物浦在文化方面吸引人的地方,如博物馆、美术馆、音乐节以及体育赛事等。由此可知,A项符合题意。
61.B。推理判断题。由文章第二、三段的描述可知,利物浦有很多吸引人的地方,而第四段则又描述了这个可以歇歇脚的酒吧,再结合第四段最后一句话“It is a mnument t perfectin, and a heritage attractin itself.”可知,B项正确,利物浦充满了吸引力。
62.C。主旨大意题。通读全文可知,这篇文章重在介绍利物浦浓郁的文化氛围。因此C项正确。
D
(2008·全国Ⅰ卷)
Last week my yungest sn and I visited my father at his new hme in Tucsn, Arizna. He mved there a few years ag, and I was eager t see his new place and meet his friends.
My earliest memries f my father are f a tall, handsme, successful man devted t his wrk and his family, but uncmfrtable with his children. As a child I lved him; as a schl girl and yung adult(成年人) I feared him and felt bitter abut him. He seemed unhappy with me unless I gt straight A’s and unhappy with my byfriends if their fathers were nt as “successful” as he was. Whenever I went ut with him n weekends, I used t struggle t think up things t say, feeling n guard.
On the first day f my visit, we went ut with ne f my father’s friends fr lunch at an utdr café. We walked alng that afternn, did sme shpping, ate n the street table, and laughed ver my sn’s funny facial expressins. Gne was my father’s critical(挑剔的) air and strict rules. Wh was this persn I knew as my father, wh seemed s friendly and interesting t be arund? What had held him back befre?
The next day my dad pulled ut his childhd pictures and tld me quite a few stries abut his wn childhd. Althugh ur times tgether became easier ver the years, I never felt clser t him at that mment. After s many years, I’m at last seeing anther side f my father. And in s ding, I’m delighted with my_new_friend. My dad, in his new hme in Arizna, is back t me frm where he was.
63.Why did the authr feel bitter abut her father as a yung adult?
A. He was silent mst f the time.
B. He was t prud f himself.
C. He did nt lve his children.
D. He expected t much f her.
64.When the authr went ut with her father n weekends, she wuld feel ______.
A. nervus B. srry
C. tired D. safe
65.What des the authr think f her father after her visit t Tucsn?
A. Mre critical.
B. Mre talkative.
C. Gentle and friendly.
D. Strict and hard-wrking.
66.The underlined wrds “my new friend” in the last paragraph refer t ______.
A. the authr’s sn
B. the authr’s father
C. the friend f the authr’s father
D. the café wner
[答案]
63.D。细节理解题。从文章第二段第三句“He seemed unhappy with me unless I gt straight A’s and unhappy with my byfriends if their fathers were nt as “successful” as he was.”可知作者的父亲以前对她要求很严格。如果自己成绩不好,或者男朋友们的父亲不和他一样“成功”,他就不高兴。
64.A。推理判断题。从文章第二段最后一句“Whenever I went ut with him n weekends, I used t struggle t think up things t say, feeling n guard.”可知周末自己和父亲出门,自己总是要想好对策,提防着父亲对自己发难。
65.C。推理判断题。从第三段第二句的内容“We walked alng that afternn, did sme shpping, ate n the street table, and laughed ver my sn’s funny facial expressins. Gne was my father’s critical (挑剔的) air and strict rules.”可知自己和儿子与父亲及他的一位朋友外出后,发现他也再没有以前那种挑剔的神色和严格的规矩,变得有绅士风度和和蔼可亲了。
66.B。词义猜测题。时过多年,自己终于发现了父亲的另一面,对父亲有了新的认识。my new friend前后都提到了my father(dad) 可知my new friend就是作者的父亲。
E
(2008·四川卷)
As nanny(保姆), ck, cleaner, shpper, driver, and gardener, she has ne f the mst demanding jbs in Britain tday. And paying smene else t d the chres(家务活) which take the average husewife 71 hurs a week wuld cst £349.
At ver £18,000 a year that’s mre than the earnings f 70 percent f the ppulatin, including train drivers, firemen, prisn fficers, and scial wrkers. Lking after a baby less than a year ld takes a husewife int a even higher pay league. Accrding t a study, she earns £457 a week—at nearly £24,000 a year, the same as teachers, engineers, and chemists.
Researchers put a price n each chre, then tried t find ut hw lng the average persn takes ding them. They fund husewives spend an average 70.7 hurs a week n husewrk—with lking after the children (17.9 hurs) and cking and cleaning (12.9 hurs each) the mst time-cnsuming(费时).
A wife with a part-time jb still wrks an average f 59 hurs a week at hme. Thse in full-time emplyment put in lnger hurs at hme than in the wrkplace. The gd news is that these hurs drp sharply as children get lder. While the average mther with a child under ne puts in 90 hurs weekly, the figure drps t 80 hurs frm ne t fur and t 66 hurs frm five t ten.
Mther-f-fur Karen Williams frm Lndn said, “Paying the husewives may nt be practical, but the gvernment shuld recgnize the value f husewrk, perhaps thrugh the tax. Running a huse takes a lt f time and mst husbands dn’t understand this. Fr example, my husband nly puts a shelf up nw and again. He never cleans the kitchen—that’s the real test.”
67.Wh earns mst accrding t the text?
A. A scial wrker. B. A fireman.
C. A gardener. D. A teacher.
68.We lean frm the text that lking after children ______.
A. takes mre time than ding any ther husewrk
B. means mre duties than being a teacher
C. requires the mther t be well-educated
D. prevents the mther frm wrking utside
69.Accrding t the text, a husewife with a baby less than ne year ld may wrk ______.
A. 66 hurs a week B. 71 hurs a week
C. 80 hurs a week D. 90 hurs a week
70.By mentining her husband, Karen Williams wants t shw that ______.
A. husewrk is n easy jb
B. her husband has n time t clean the kitchen
C. a husewife needs t be paid fr cleaning
D. the kitchen is hard t clean
[答案]
家庭主妇的工作似乎很平常,可是,如果将她们的劳动按照市场报酬计算,那将是一笔非常可观的收入。尽管如此,有些男子却不理解她们的辛苦,难怪有的女士怨声载道。
67.D。考查细节理解。前两段中提到的收入逐渐增加,最后才提到教师、工程师和药剂师,由此可知这三类人的收入最高,所以选择D项。
68.A。考查细节理解。根据第三段研究人员所提供的数据可知照看孩子比其他任何家务活动占据的时间都多。B、C两项在文章中没有信息支持;下文提到有的母亲可以兼职,甚至全职,由此可排除D项。
69.D。考查细节理解。根据倒数第二段最后一句的“ a child under ne puts in 90 hurs weekly...”可判断D项正确。
70.A。考查推理判断。她是在诉说家务的繁重和丈夫的不理解,由此可推断A项正确。B、D两项在文章中没有信息支持;C项与最后一段她所说的开头部分不符。
Ⅴ.完成句子(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下列各小题,根据括号内的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子。
71.I ______(拒绝了他) when he invited me t dinner.(turn)
72.______(事实上), he began t realize that he was wrng.(matter)
73.As a student, yu ______(应该遵守规章制度).(bey)
74.______(说实话)this is a bad plan.(tell)
75.______(为了区分这些蜜蜂), Fish painted small circles n the bees.(tell)
76.______(我和他) was invited t the party.(well)
77.The exam is cming; yu shuld ______(利用每分钟).(make)
78.He dreams f ______(成为一名职业足球手).
79.We, ______(包括玛丽) all went t the park.
80.The bkshp prmised ______(给我们5000本书).(ffer)
[答案]
71.turned him dwn
72.As a matter f fact.
73.shuld bey the rules
74.T tell yu the truth
75.In rder t tell the bees apart
76.I as well as he
77.make use f every minute
78.becming a prfessinal ftball player.
79.including Mary
80.t ffer 5,000 bks fr us./t ffer us 5,000 bks
Ⅵ.短文写作(共1题;满分25分)
(2008·辽宁)
假设你是李华,准备参加学校举办的主题为“健康成长”的英语作文比赛。请按要求写一篇短文,主要内容包括:
1.乐观的人生态度;
2.努力学习;
3.参加体育锻炼。
生词:态度 attitude
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
[参考答案]
We all want t grw up happily and healthily, and fr this gal we must d several things.
Firstly, we shuld develp a gd attitude t life. Life cnsists f nt nly sunshine but als hard times. We shuld be brave in frnt f difficulties. Secndly, we must study hard because knwledge is pwer. If we have the pwer, we can help t build ur cuntry and enjy life better. In rder t study well, we need t d sprts s that we can keep fit. We can g running, play ball games r simply take a walk after a day’s study. If we d thse things well, we will be able t grw up happily and healthily.
相关试卷
这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试16湖北专用,共11页。
这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试15湖北专用,共12页。
这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试14湖北专用,共11页。