|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试7湖北专用
    立即下载
    加入资料篮
    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试7湖北专用01
    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试7湖北专用02
    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试7湖北专用03
    还剩8页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试7湖北专用

    展开
    这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试7湖北专用,共11页。


    Ⅰ.听力理解(共两节,满分30分)(略)
    Ⅱ.多项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)
    21.—Dr. White has gt plenty f infrmatin abut UFO. He’s prmised t ffer it t me.
    —I have as much. Wuld yu like t have mine ______?
    A. as well B. as pssible
    C. s far D. if s
    22.All cars ______ nwadays are equipped with safety belts, ______ are helpful t drivers.
    A. being prduced; they
    B. t be prduced; which
    C. prduced; which
    D. prduced; they
    23.We shuld d mre such exercises in the future, I think,______ thse we did yesterday.
    A. which B. as
    C. when D. where
    24.—Excuse me, I want t have my watch fixed, but I can’t find a repair shp.
    —I knw ______ nearby. Cme n, I’ll shw yu.
    A. ne B. it
    C. sme D. that
    25.______ the yuth ______ the rising sun at 8 r 9 ’clck a.m. Chairman Ma Zedng expressed his great hpe fr the yung.
    A. Cmparing; with B. Cmpared; t
    C. Cmpared; with D. Cmparing; t
    26.All the frightened bys sat ______ there, ______ t speak.
    A. still; unable B. still; were unable
    C. quiet; enable D. quietly; enable
    27.—I went t wrk n ft yesterday, thugh it ______ rats and dgs.
    —N wnder yu gt a cld. Yu ______ bus.
    A. is raining; must have gne
    B. rained; wuld g
    C. was raining; shuld have gne
    D. has rained; culd have gne
    28.—Yu culdn’t have chsen any gift better fr me.
    —______
    A. Oh, dn’t yu like it?
    B. That’s all right.
    C. I’m glad yu like it s much.
    D. Yu have a gift fr music, dn’t yu?
    29.—As yu knw, ______ life is cmplicated.
    —Yes. It’s nt always easy t fit in with ______ sciety.
    A. the; the B. /; the
    C. the; / D. /; /
    30.She felt ______ f having asked such a silly questin when the audience culdn’t help laughing.
    A. guilty B. crazy
    C. tired D. ashamed
    [答案]
    21.A。as well“也,又”。 pssible“尽可能……”;s far“到目前为止”;if s“如果是这样的话”。
    22.C。t be prduced意为“即将生产的”,本句为“已经生产的”,故用prduced, which为关系代词。
    23.B。句中I think为插入语,不难看出句中这一结构。
    24.A。第二个人说“我知道附近有一家修表铺”,而并不指具体的哪一家。
    25.D。考查分词作状语。“把年轻人比作早晨八、九点钟的太阳”,应用cmpare A t B,又因句子的主语Chairman Ma Zedng与cmpare间存在逻辑上的主谓关系,故要用Cmparing。
    26.A。still“静止不动的”,强调动作;quiet“安静的”,指没有发出声音。由frightened可知这里应用still, unable t speak形容词短语作状语,enable动词。
    27.C。考查情态动词和虚拟语气。语境:——我昨天是徒步走去上班的,当时下着倾盆大雨。——怪不得你感冒了呢。你本来应该坐车的。第一空应用过去进行时,表当时的天气情况,第二空考查情态动词+have dne的用法,shuld have dne表“本应该做某事(而实际上没有做)”。
    28.C。culdn’t和比较级连用表示最高级。
    29.D。life“生活”和sciety“社会”是抽象名词,不用冠词。
    30.D。考查形容词辨析。语境:她问了一个很愚蠢的问题,听众都忍不住笑了,因此此时她感到很羞愧,选D。A“内疚的”,B“狂热的”,C“疲倦的”都不符合题意。
    Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
    (2009·安徽)
    After spending a weekend away with my adult sn, I was s impressed by his generus heart that I sent him this letter.
    Dear sn,
    I want t thank yu fr teaching me a very __31__ lessn in life by the great example yu __32__. When we were eating at that café in Bndi and a persn wh had __33__ his hamburger didn’t have enugh mney t pay fr it, withut any __34__, yu went ver and put the __35__ $2 int his hand.
    When we were leaving, yu __36__ threw a five-cent cin nt the pavement and said __37__ like, “Sme kid will really enjy __38__ this.”
    Last week, a yung man __39__ me in the line at a petrl statin didn’t have __40__ mney t pay fr his petrl. I asked the mney cllectr, “Hw much __41__ is he?” She tld me he had meant t put $15 f petrl in his car __42__ he had been lking at the wrng gauge(计量表) and had put in 15 __43__, which came t just ver __44__. That is an easy mistake __45__ bth gauges run fast.
    Smething made me think f yu and __46__ yu did that night at the café in Bndi. I handed the man $6. He was s __47__ and said, “But why wuld yu d this fr me?” I just smiled as I thught f yu.
    Thank yu, sn, fr teaching me that “It’s __48__ t give than receive”. Nw when I see a five-cent cin n the __49__ and want t pick it up, I think f yu and leave it __50__, just in case sme kid will get a kick ut f finding it.
    Lve always,
    Mum
    31.A. humrus B. private
    C. reasnable D. valuable
    32.A. fllwed B. gave
    C. set D. tk
    33.A. rdered B. bked
    C. ffered D. bught
    34.A. hesitatin B. dubt
    C. permissin D. difficulty
    35.A. ther B. last
    C. extra D. rest
    36.A. again B. already
    C. nly D. als
    37.A. nthing B. everything
    C. anything D. smething
    38.A. finding B. accepting
    C. lking fr D. pinting at
    39.A. behind B. beynd
    C. ahead f D. next t
    40.A. much B. sme
    C. any D. enugh
    41.A. far B. lng
    C. shrt D. high
    42.A. and B. but
    C. s D. while
    43.A. litres B. kilgrams
    C. punds D. kilmetres
    44.A. $15 B. $20
    C. $25 D. $30
    45.A. until B. as
    C. althugh D. unless
    46.A. what B. which
    C. whatever D. whichever
    47.A. excited B. surprised
    C. interested D. encuraged
    48.A. easier B. better
    C. faster D. wrse
    49.A. crner B. way
    C. grund D. carpet
    50.A. there B. here
    C. ut D. arund
    [答案]
    本篇完形填空是一封书信,通过母亲给儿子的一封信,说明儿子的善举打动了母亲,使得母亲在自己的生活中也把这种善举继续发扬下去。
    31.D。根据前文“I was s impressed by his generus heart that I sent him this letter.”可以推测,作者被儿子的善举打动,也就是儿子给她上了非常宝贵的一课。
    32.C。根据前文内容可知,作者的儿子给作者树立了很好的榜样,故选C。
    33.A。根据前句内容以及常识可知,在餐馆里吃饭,应该先点吃的东西。
    34.A。根据前文内容可以推测,作者的儿子很慷慨,自然是毫不犹豫地把两美元放到了那个人的手里。
    35.C。根据逻辑以及后文的“When we were leaving, yu __36__ threw a five-cent cin nt the pavement”可知,作者的儿子很慷慨,那自然是他把额外的两美元放到那个人的手里,而不是最后的两美元。
    36.D。根据上下文以及语法可得出答案。儿子先把额外的两美元放到那个人的手里,然后又把一枚五分的硬币扔在人行道上,而again表示“又一次”。
    37.D。从后面他说的内容可知应用smething。
    38.A。根据文章最后一段最后一句“ in case sme kid will get a kick ut f finding it”的内容,可以得出答案。
    39.C。根据上下文及常识可知,C项正确。
    40.D。根据上下文内容以及逻辑可知,那个年轻人没有足够的钱加油。
    41.C。根据句后的内容可以推测,那个年轻人没有足够的钱加油,所以“我”问收款人他差多少钱。
    42.B。前后句内容有转折关系,所以用转折连词but。
    43.A。根据句意以及常识可知,加油时,计量表显示的是金额与公升数,他看错了计量表,误把公升当成了金额。
    44.B。根据下文作者给了那个年轻人6美元可知,应是刚超过了20美元。
    45.B。前后句内容有因果关系,所以用as表示“因为”。
    46.A。and连接两个宾语,第一个宾语是代词yu,第二个宾语是由what引导的宾语从句。
    47.B。根据后面的答语可知,那个人对此感到很惊讶。
    48.B。根据文章前后文内容可知答案,“It’s better t give than receive”意为“施舍胜过受惠”。
    49.C。由前文“When we were the pavement”可得出答案。
    50.A。根据上下文及逻辑可知,应该是把那枚五分的硬币留在那儿。
    Ⅳ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
    A
    (2008·安徽卷)
    The small number f newbrn babies, which has been caused by high prices and the changing scial situatin f wmen, is ne f the mst serius prblems in Asia. When peple talk abut it, yu can hear a wrd invented in Japan, “DINKS”, which means Duble Incme N Kids(小孩).
    In many majr Asian cities like Seul, Singapre, and Tky, the cst f a huse is extremely high. A yung cuple wh want t buy their wn huse may have t pay abut $300,000(thugh prices have fallen). Fr a flat with ne bedrm, ne dining-rm, a kitchen, and a bathrm, the cuple will pay abut $900 a mnth. What’s mre, if they want t have a child, the child’s educatin is very expensive. Fr example, mst kindergarten charges are at least $5,000 a year. In such a situatin, it’s difficult t affrd children.
    The number f married wmen wh want t cntinue wrking increases rapidly because they enjy their jbs. Hwever, if they want t have children, they immediately have serius prblems. Thugh mst cmpanies allw wmen t leave their jbs fr a shrt time t have a baby, they expect wmen with babies t give up their jbs. In shrt, if they want t bring up children prperly, bth parents have t wrk, but it is hard fr mthers t wrk. Indeed, wmen wh want t cntinue wrking have t chse between having children r keeping their jbs.
    In a wrd, Asian gvernments must take steps t imprve the present situatin as sn as pssible.
    51.What is the main prblem being discussed in the passage?
    A. The small number f newbrn babies.
    B. The changing scial situatin f wmen.
    C. The high prices f huses and educatin.
    D. The necessary steps f Asian gvernment.
    52.Accrding t the passage, which f the fllwing is TRUE?
    A. It is easy fr a cuple t affrd a child in Asia.
    B. The prices f huses in Asia are quite lw nw.
    C. Fewer and fewer married wmen want t have a jb.
    D. The wrd “DINKS” first appeared in an Asian cuntry.
    53.T buy a flat and send a child t kindergarten, hw much will a cuple pay each year?
    A. $5,000. B. $5,900.
    C. $10,800. D. $15,800.
    54.The writer seems t believe that Asian gvernments shuld ______.
    A. let wmen stay at hme and have a baby
    B. allw ne f the parents t g ut t wrk
    C. care fr the grwing needs f wmen fr jbs
    D. punish the cmpanies that permit wmen t leave
    [答案]
    本文讲述了在亚洲出现的“丁克家族”现象。
    51.A。主旨判断题。文章首句提到:新生婴儿过少成了亚洲的主要问题。下面分析出现这种现象的原因并呼吁政府采取措施解决问题。
    52.D。事实判断题。第一段提到是日本人发明了“DINKS”一词。
    53.D。买一套公寓和送小孩去幼儿园,在一年内,一个家庭应支出:$900×12+$5,000=$15,800。
    54.C。推理判断题。最后一段作者呼吁政府要采取措施解决问题,而要解决问题就要关注妇女就业问题。
    B
    (2009·全国Ⅰ)
    I suddenly heard an elephant crying as thugh frightened. Lking dwn, I immediately recgnized that smething was wrng, and ran dwn t the edge f the near bank. There I saw Ma Shwe with her three-mnth-ld calf struggling in the fast-rising water, and it was a life-and-death struggle. Her calf was flating and screaming with fear. Ma Shwe was as near t the far bank as she culd get, hlding her whle bdy against the rushing water, and keeping the calf pressed against her huge bdy. Every nw and then the rushing water wuld sweep the calf away.
    There was a sudden rise in the water and the calf was washed clean ver the mther’s bdy and was gne. Ma Shwe turned quickly t reach it and pressed the calf with her head and trunk(象鼻) against the rcky bank. Then with a huge effrt, she picked it up in her trunk and tried until she was able t place it n a narrw shelf f rck.
    Just at this mment, she fell back int the river. If she were carried dwn, it wuld be certain death. I knew, as well as she did, that there was ne spt(地点) where she culd get up the bank, but it was n the ther side frm where she had put her calf.
    While I was wndering what I culd d next, I heard the sund f a mther’s lve. Ma Shwe had crssed the river and gt up the bank and was making her way back as fast as she culd, raring(吼叫) all the time, but t her calf it was music.
    55.The mment the authr gt dwn t the river bank he saw ______.
    A. the calf was abut t fall int the river
    B. Ma Shwe was placing the calf n the rck
    C. the calf was washed away by the rising water
    D. Ma Shwe was hlding the calf against the rushing water
    56.Hw did Ma Shwe manage t save her calf frm the fast-flwing water?
    A. By putting it n a safe spt.
    B. By pressing it against her bdy.
    C. By taking it away with her.
    D. By carrying it n her back.
    57.Hw did the calf feel abut the mther elephant’s raring?
    A. It was a great cmfrt.
    B. It was a sign f danger.
    C. It was a call fr help.
    D. It was a musical nte.
    58.What can be the best title fr the text?
    A. A Mther’s Lve
    B. A Brave Act
    C. A Deadly River
    D. A Matter f Life and Death
    [答案]
    本文描述了一头母象在危急时刻营救落水的小象的经过。
    55.D。细节理解题。根据第一段的第二句和第五句可知,当作者跑到水边时,母象Ma Shwe正在尽力用身体挡住湍急的流水,以免孩子被大水冲走。
    56.A。推理判断题。从第二段的最后一句“Then with a huge effrt, she picked it up in her trunk and tried until she was able t place it n a narrw shelf f rck”可判断母象最终把小象放在一个安全的地方。
    57.A。推理判断题。根据文章的最后一句“(吼叫) all the time, but t her calf it was music”可知,母象发出的阵阵吼声对于她的孩子来说就像是音乐一样,换言之,母亲发出的声音对孩子来说是一种安慰。
    58.A。主旨大意题。全文讲述了一头母象不顾自身的安危营救一头小象的经过,赞美了母爱的力量。最后一段中的“I heard the sund f a mther’s lve”一句揭示了文章的主题,因此A作为标题非常贴切。
    C
    (2009·浙江)
    Fur peple in England, back in 1953, stared at Pht 51. It wasn’t much—a picture shwing a black X. But three f these peple wn the Nbel Prize fr figuring ut what the pht really shwed—the shape f DNA. The discvery brught fame and frtune t scientists James Watsn, Francis Crick, and Maurice Wilkins. The furth, the ne wh actually made the picture, was left ut.
    Her name was Rsalind Franklin. “She shuld have been up there,” says histrian Mary Bwden. “If her phts hadn’t been there, the thers culdn’t have cme up with the structure.” One reasn Franklin was missing was that she had died f cancer fur years befre the Nbel decisin. But nw schlars dubt that Franklin was nt nly rbbed f her life by disease but rbbed f credit by her cmpetitrs.
    At Cambridge University in the 1950s, Watsn and Crick tried t make mdels by cutting up shapes f DNA’s parts and then putting them tgether. In the meantime, at King’s Cllege in Lndn, Franklin and Wilkins shne X-rays at the mlecule(分子). The rays prduced patterns reflecting the shape.
    But Wilkins and Franklin’s relatinship was a lt rckier than the celebrated teamwrk f Watsn and Crick. Wilkins thught Franklin was hired t be his assistant. But the cllege actually emplyed her t take ver the DNA prject.
    What she did was prduce X-ray pictures that tld Watsn and Crick that ne f their early mdels was inside ut. And she was nt shy abut saying s. That angered Watsn, wh attacked her in return, “Mere inspectin suggested that she wuld nt easily bend. Clearly she had t g r be put in her place.”
    As Franklin’s cmpetitrs, Wilkins, Watsn and Crick had much t gain by cutting her ut f the little grup f researchers, says histrian Pnina Abir-Am. In 1962 at the Nbel Prize awarding ceremny, Wilkins thanked 13 clleagues by name befre he mentined Franklin. Watsn wrte his bk laughing at her. Crick wrte in 1974 that “Franklin was nly tw steps away frm the slutin.”
    N, Franklin was the slutin. “She cntributed mre than any ther player t slving the structure f DNA. She must be cnsidered a cdiscverer,” Abir-Am says. This was backed up by Aarn Klug, wh wrked with Franklin and later wn a Nbel Prize himself. Once described as the “Dark Lady f DNA”, Franklin is finally cming int the light.
    59.What is the text mainly abut?
    A. The disagreements amng DNA researchers.
    B. The unfair treatment f Franklin.
    C. The prcess f discvering DNA.
    D. The race between tw teams f scientists.
    60.Watsn was angry with Franklin because she ______.
    A. tk the lead in the cmpetitin
    B. kept her results frm him
    C. prved sme f his findings wrng
    D. shared her data with ther scientists
    61.Why is Franklin described as “Dark Lady f DNA”?
    A. She develped pictures in dark labs.
    B. She discvered the black X—the shape f DNA.
    C. Her name was frgtten after her death.
    D. Her cntributin was unknwn t the public.
    62.What is the writer’s attitude tward Wilkins, Watsn and Crick?
    A. Disapprving. B. Respectful.
    C. Admiring. D. Dubtful.
    [答案]
    谁发现了DNA,仅仅只有James Watsn, Francis Crick和Maurice Wilkins吗?本文作者告诉我们,功劳也有Rsalind Franklin的一份。
    59.B。主旨大意题。通读全文,可知Franklin在DNA的发现中也做出了重要贡献,但却由于某些原因而不为人知。由此答案选B项:她受到了不公正的对待。
    60.C。逻辑推理题。从第五段前两句可知,Franklin直言不讳地指出他们犯的错误,这引起了Watsn的不满。答案选C。
    61.D。逻辑推理题。从全文可知,作者认为Franklin的贡献被忽略掉了,但是她的贡献理应得到人们的承认。所以答案选D。
    62.A。态度推测题。从全文知,作者肯定了Franklin的贡献,对另外三个科学家的行为表示“不满,不赞成”,所以答案选A。
    D
    (2009·石家庄教学质量检测)
    My heart sank when the man at the immigratin cunter gestured t the back rm. I’m American brn and raised, and this was Miami, where I live, but they weren’t ready t let me in.
    “Please wait in here, Ms. Abujaber,” the fficer said. The same thing had happened recently in Canada when I flew t Mntreal. That time they held me fr 45 minutes. My husband was getting used t this. Tday we were returning frm Jamaica, and I was shcked that I was being sent “in back” nce again.
    The fficer said, “Miss, yur name lks like the name f smene n ur wanted list. We’ll have t check yu ut with Washingtn.”
    “Hw lng will it take?”
    “Hard t say,” he said. “We’ll call yu when we’re ready fr yu.”
    After an hur, I wanted t call my friends. An fficer rushed ver.
    “N phnes! Yu culd be calling a terrrist and giving him infrmatin,” he said.
    “I’m just a university prfessr,” I said angrily.
    “Of curse yu are. And we take peple like yu ut f here in leg irns every day.”
    I put my phne away.
    My husband and I were getting hungry and tired. I wanted t scream, t jump n a chair and shut, “I’m an American citizen! A nvelist! I prbably teach English literature t yur children!”
    After tw hurs, an fficer said, “Yu’re free t g.” N explanatin r aplgies.
    “Oh, ne mre thing.” He handed me a piece f paper with an address n it. “If yu weren’t happy with yur treatment, yu can write t this agency.”
    “Will they respnd?” I asked.
    “I dn’t knw.” Then he added, “By the way, this will prbably keep happening each time yu travel internatinally.”
    “What can I d t keep it frm happening again?”
    “Abslutely nthing.”
    My friends’ advice is t change my name. Twenty years ag, my wn prfessr advised me t write under a pen name s that publishers wuldn’t stick me in a separate, secndary shelf in the bkstre. But a name is a necessary part f anyne’s persnal and prfessinal identity(身份). Like my father, I’ll keep the name. I had n idea that being an American wuld be this hard.
    63.The authr was held at the airprt because ______.
    A. she returned frm Jamaica
    B. her name was similar t a terrrist’s
    C. she had been held in Mntreal
    D. she was a terrrist
    64.She was nt allwed t call her friends because ______.
    A. her legal identity hadn’t been prved yet
    B. she had been held fr nly ne hur
    C. there were ther families in the waiting rm
    D. she culdn’t use her wn cell phne
    65.The authr culd ______ t prevent similar experiences happening again.
    A. write t the agency B. change her name
    C. avid traveling abrad D. d nthing
    66.The authr sunds ______ in the last paragraph.
    A. impatient B. bitter
    C. wrried D. disappinted
    [答案]
    由于姓名独特,“我”在机场常遭到无端的怀疑,被暂时地扣留,最后事情又不了了之。
    63.B。推理判断题。根据文章第三段的“Miss, yur name lks like the name f smene n ur wanted list. We’ll have t check yu ut with Washingtn.”和第七段的“Yu culd be calling a terrrist and giving him infrmatin”可知,作者因为和一个恐怖分子的名字相似而在机场受到审查。
    64.A。细节理解题。第七段的“Yu culd be calling a terrrist and giving him infrmatin”一句说明作者的身份被怀疑,由于尚未核实,因此不能和朋友通话。
    65.D。推理判断题。从倒数第二、三段可知,当作者询问如何避免此类事件的发生时,安保人员告诉她什么都不要做;而从最后一段可知,作者不愿采纳朋友更改姓名的建议。由此可知,作者无法改变自己的尴尬处境。注意,本文流露出作者无可奈何的感觉,应排除B、C。
    66.D。推理判断题。文章的最后一句“I had n idea that being an American wuld be this hard.”表明了作者的失望之情。
    E
    (2009·辽宁)
    A vlcanic eruptin in Iceland has sent ash acrss nrthern Eurpe. Airlines have stpped r changed the flights acrss the Atlantic Ocean, leaving hundreds f passengers stuck in airprts.
    Grimsvtn is ne f the largest and mst active vlcanes in Eurpe. What makes Grimsvtn different is that it lies under a huge glacier(冰川) f ice up t 12 meters thick. The ht vlcan heats up the ice abve it, which then frms a layer(层) f water between the glacier and the vlcan. This layer f water puts pressure n the vlcan, keeping it stable. As the water flws ut frm under the glacier, the pressure lifts. The lava(岩浆) frm the vlcan then cmes up t the surface. This is exactly what happened tday.
    Nw, airlines have t make changes t their flights s as nt t fly thrugh the cluds f vlcanic ash. Accrding t KLM, ne f Eurpe’s biggest airlines, airplanes cannt g under the clud r ver it. Ging thrugh the clud can result in ash getting stuck in the airplane’s engines, causing damage t the plane.
    The eruptin has als caused prblems fr animals in Iceland. The vlcan left ash and sharp, glass-like rcks all ver the cuntryside. Farmers are keeping their animals inside t stp them frm eating ash-cvered grass r the sharp bjects.
    67.What makes Grimsvtn different frm ther vlcanes?
    A. It is belw ice.
    B. It lies under the sea.
    C. It is the largest vlcan.
    D. Its lava affects the airlines.
    68.What keeps Grimsvtn still?
    A. The slw flw f water.
    B. The lw water temperature.
    C. The thick glacier.
    D. The water pressure.
    69.Which f the fllwing is the result f the vlcanic eruptin?
    A. Peple stp traveling in Eurpe.
    B. Airlines suffer frm the lss f planes.
    C. It becmes dangerus fr animals t eat utside.
    D. Farmers have lst many f their animals.
    70.This text is mst prbably taken frm ______.
    A. a research paper
    B. a newspaper reprt
    C. a class presentatin
    D. a gegraphy textbk
    [答案]
    本文向我们介绍了一座叫做Grimsvtn的火山。这座火山与其他火山最大的不同在于:它位于厚达12米的冰川下面。
    67.A。由第二段第二句话可知。
    68.D。根据第二段第四句话可知。
    69.C。根据最后一段内容可得出答案。
    70.B。根据文章内容可知,这应该是一篇新闻报道。
    Ⅴ.完成句子(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下列各小题,根据括号内的汉语提示,用句末括号内的英语单词完成句子。
    71.I cnsidered ______(你不应受到责备).(blame)
    72.______(当你离开教室时), make sure that yu have clsed the classrm.(leave)
    73.The students ______(把他的大部分钱花在买书上).(spend)
    74.When I wke up, I ______(发现自己被锁在了教室里).(lck)
    75.The by ______(习惯了这种简朴生活).(used)
    76.He encuraged us ______(不要灰心).(lse)
    77.The reasn why he was late was ______(交通太拥挤了).(heavy)
    78.The rm is ______(是那个房间的三倍大).(size)
    79.Wuld yu mind ______(如果我在隔墙吸烟).(if)
    80.Liu Hulan ______(宁死不屈).(rather)
    [答案]
    71.yu were nt t blame
    72.When yu leave the classrm.
    73.spend mst f their mney n bks/in buying bks.
    74.fund myself lcked in the classrm
    75.is/was used t the simple life
    76.nt t lse heart
    77.that the traffic was t heavy
    78.three times the size f that ne
    79.if I smked in the next dr.
    80.wuld rather die than give in
    Ⅵ.短文写作(共1题;满分25分)
    (2008·江苏)
    实现有效的沟通,建立良好的人际关系,不仅要善于言表,更要学会倾听。请你根据下表中所提供的信息,写一篇题为“Being a Gd Listener”的英文演讲稿。
    注意:
    1.对所给要点,逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译;
    2.词数150左右。开头和结尾已经写好,不计入总词数;
    3.演讲稿中不得提及考生所在学校及本人姓名。
    Gd afternn, everyne!
    The tpic f my speech tday is “Being a Gd Listener”.
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    Thank yu fr yur listening!
    [参考答案]
    Gd_afternn,_everyne!
    The_tpic_f_my_speech_tday_is_“Being_a_Gd_Listener”.
    Gd listening can always shw respect, prmte understanding, and imprve interpersnal relatinship.
    Many peple suggest that parents shuld listen mre t their children, s they will understand them better, and find it easy t narrw the generatin gap; teachers shuld listen mre t their students, then they can meet their needs better, and place themselves in a gd relatinship with their students; students shuld listen mre t their classmates, thus they will help and learn frm each ther, and a friendship is likely t be frmed.
    What I want t stress is that each f us shuld listen mre t thers. Shw yur respect and never stp thers till they finish their talk; shw yu are interested by a supprtive silence r a knwing smile; be pen-minded t different pinins even thugh yu dn’t like them. In a wrd, gd listening can really enable us t get clser t each ther.
    Thank_yu_fr_yur_listening!为何倾听
    表示尊重,增进理解,建立良好的人际关系
    谁来倾听
    家长倾听孩子
    理解孩子,消除代沟……
    老师倾听学生
    了解学生,满足需求……
    同学相互倾听
    增进友谊,互帮互学……
    怎样倾听
    (请考生联系自己拟定内容,列举两至三点。)
    相关试卷

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试15湖北专用: 这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试15湖北专用,共12页。

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试14湖北专用: 这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试14湖北专用,共11页。

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试12湖北专用: 这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试12湖北专用,共11页。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map