英语人教版 (新课标)Unit 1 Friendship随堂练习题
展开课时作业(二) Unit 1 Friendship
Section Ⅱ Warming up & Reading—Language Points
Ⅰ.单句语法填空
1.This is the first time we________________(see) a film in the cinema together as a family.
答案: have seen
2.It was by making great efforts________she caught up with other students.
答案: that
3. They are discussing how to build up a____________(power) government.
答案: powerful
4.The room has been empty for a long time and all the furniture is ________(dust).
答案: dusty
5.The poor woman is so____________(concern) about her son’s safety that she couldn’t sleep well all night.
答案: concerned
6.To be honest,I don’t think you’ll get the work________(finish) on time.
答案: finished
7.I once studied some Japanese at college,but I’m afraid that I’ve________(entire) forgotten it now.
答案: entirely
8.While________(walk) his dog in the park yesterday afternoon,Bob heard someone shouting for help in the distance.
答案: walking
9.It was no pleasure________(watch) the football match at home alone,so I went to the bar.
答案: watching
10.I wanted to have a word with her,but she________(ignore) me and went away.
答案: ignored
Ⅱ.阅读理解
People all need friends because nobody wants to be lonely and a friend can help you in good and bad times.You’ve made friends since childhood,but you still don’t know who your true friends are.Here are some signs to tell you if your friend is a true friend:
Always honest
Honesty is important to keep a relationship alive.A true friend always tells you the truth.It may be hard sometimes but lying can destroy a friendship.It is important that your friend speaks honestly and never makes up stories.
________________________
There are always periods in your life when you have problems or difficulties.A true friend will always have time to listen to your problems and give advice.It may not be able to offer a solution to your problems but the fact that your friend made time to listen is a sign he/she cares for you.Your friend is not a true friend if he/she can never make time for you when you are in trouble.You also need to be reasonable and accept that your friend also has other things to do so he/she can’t always listen immediately to your problems.
Always respectful (尊敬的)
A true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not.Your true friend may disagree but never insists that he/she is correct.
Always understanding
It is possible that some problems will arise between you and your friend.A true friend will always be forgiving (体谅的) and understanding,even if it isn’t his/her fault.We are all different people and we all make mistakes.A true friend is always forgiving and understanding because he/she doesn’t want to take the risk of losing his/her best friend.
语篇解读 什么样的朋友才是真正的朋友呢?本文给出了答案。
1.What’s the best title for the third paragraph?
A.Always there for you
B.Keep your secrets
C.Always happy for you
D.Remember your important days
解析: 主旨大意题。本段主要讲真正的朋友在你遇到困难的时候会在你身边。
答案: A
2.According to the passage,a true friend will always________.
A.follow your advice
B.offer a solution for your problems
C.listen immediately to your problems
D.respect your opinion even if he/she disagrees with it
解析: 细节理解题。根据第四段“A true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not”可知答案。
答案: D
3.A true friend will always forgive and understand you because________.
A.he/she wants to help you
B.he/she doesn’t want to lose you
C.he/she wants you to feel confident
D.he/she doesn’t care about your mistakes
解析: 细节理解题。根据全文最后一句“A true friend is always forgiving and understanding because he/she doesn’t want to take the risk of losing his/her best friend”可知答案。
答案: B
4.What’s the author’s purpose in writing this passage?
A.To teach us how to make true friends.
B.To find out how long a friendship can last.
C.To introduce his experience in making friends.
D.To tell us how to find out if a friend is a true friend.
解析: 作者意图题。本文告诉我们如何判断一个朋友是不是真正的朋友。
答案: D
Ⅲ.完形填空
Years ago,when I arrived to speak at a high school in Louisiana,I heard a lot about a student called Wild Man.Longhaired,platethrowing...Teachers and students thought __1__ of him.Unlike Wild Man,there was a student who had been a __2__to everyone.Zachary was a kid who helped with all the games and dances.But he had a __3__,and for years Zach had been in a wheelchair (轮椅)controlled by __4__,moving from class to class.
A month before I arrived,Zach’s condition got worse and he __5__an electric wheelchair to stay at school.__6__it,he would have to leave school.
It turned out that Zach couldn’t __7__ the new electric chair,so his only __8__was to check out.When the day of Zach’s __9__ came,all the teachers and students got together in a hall.Zach __10__ it was his last day at school.
The student president was introduced and he then __11__everyone when he introduced Wild Man.Without saying a word,Wild Man __12__Zach and brought him to the center of the stage (舞台).Wild Man then __13__ himself and disappeared backstage.Seconds later,he reappeared driving a new and shiny electric wheelchair.After__14__Zach in the chair,he showed Zach how to use it and let Zach __15__around the stage.With tears streaming from their faces,two thousand teachers and students __16__and clapped for five minutes.
Were they just __17__Zach and the fact that he could now __18__in their school?No,they were also cheering for Wild Man,who got Zach a new __19__by collecting money from his friends.
So,it’s__20__:we shouldn’t judge (评判) a book by its cover.
语篇解读 本文是记叙文。在学校备受差评的Wild Man却做出了一件让全校师生称赞的事情,也借此告诉我们一个道理:不能以貌取人。
1.A.much B.highly
C.nothing D.badly
解析: 根据上一句中的Longhaired, platethrowing可知,大家对Wild Man评价“不好(badly)”。
答案: D
2.A.mirror B.friend
C.winner D.problem
解析: 根据本句开头的Unlike Wild Man和下一句Zachary was a kid who helped with all the games and dances可知,Zachary是大家的“朋友(friend)”。
答案: B
3.A.dream B.chance
C.disease D.question
解析: 根据该空后的for years Zach had been in a wheelchair可知,Zach得了一种“病(disease)”。
答案: C
4.A.computers B.hands
C.the teacher D.the mouth
解析: 根据下文描述Zach需要电动轮椅可知,他之前使用的是“手动(controlled by hands)”轮椅。
答案: B
5.A.designed B.bought
C.needed D.borrowed
解析: 根据该空前的Zach’s condition got worse可知,Zach的病情加重,因此“需要(needed)”电动轮椅。
答案: C
6.A.Except B.Beside
C.Without D.Beyond
解析: 该空后的he would have to leave school是“没有(Without)”电动轮椅的后果。
答案: C
7.A.stop B.afford
C.drive D.use
解析: 根据下文Wild Man筹集资金给Zach买新的电动轮椅可知,Zach“买不起(couldn’t afford)”新的电动轮椅。
答案: B
8.A.pity B.choice
C.wish D.advice
解析: 由于买不起新的电动轮椅,因此Zach的“选择(choice)”只能是离校。
答案: B
9.A.leaving B.teaching
C.return D.visit
解析: 根据上文中的leave school和check out可知,到了Zach该“离开(leaving)”学校的那天。
答案: A
10.A.promised B.remembered
C.decided D.thought
解析: Zach“心想(thought)”那天是他上学的最后一天了。
答案: D
11.A.surprised B.trusted
C.welcomed D.protected
解析: 根据上文人们对Wild Man的评价不好可知,当主持人介绍Wild Man时,所有人都感到“吃惊(surprised)”。
答案: A
12.A.talked about B.threw away
C.walked to D.laughed at
解析: 根据该空后的brought him to the center of the stage可知,Wild Man向Zach“走过去(walked to)”。
答案: C
13.A.asked B.excused
C.introduced D.enjoyed
解析: 根据该空后的disappeared backstage可知,Wild Man因需要暂时离场向大家“致歉(excused)”。
答案: B
14.A.discovering B.controlling
C.freeing D.placing
答案: D
15. A.run B.move
C.play D.dance
解析: Wild Man把Zach“安顿(placing)”到电动轮椅里,并教给他如何操作使用,Zach借助新轮椅在舞台上来回“移动(move)”。
答案: B
16.A.stood up B.rushed in
C.woke up D.sat back
解析: 根据本句中的With tears streaming from their faces和clapped for five minutes并结合当时的场景可知,所有师生都“站起来(stood up)”为舞台上发生的一切鼓掌。
答案: A
17.A.waiting for B.feeling sorry for
C.making fun of D.cheering for
解析: 根据下一句中的they were also cheering for Wild Man可知,此处填cheering for。
答案: D
18.A.remain B.help
C.appear D.start
解析: Zach有了新的电动轮椅后可以继续“留在(remain)”学校学习。
答案: A
19.A.book B.seat
C.chair D.life
解析: 根据上文中的driving a new and shiny electric wheelchair可知,Wild Man给Zach买了新的“轮椅(chair)”。
答案: C
20.A.great B.true
C.stupid D.sad
解析: 根据全文的描述可知,我们不应该以书的封皮来评判一本书的好坏是“正确的(true)”。
答案: B
Ⅳ.短文改错
I went shopping with my wife.We have a lot of things to buy them.We drove to the center of the city and stopped our car in the front of the shop.An hour late,we came back to the car.But it was strange that we couldn’t open the door.So we asked policeman for help.He was glad to help us.A few minute later,he got the door open.Just then a man came up and shouted angrily.“How are you doing with my car?” We were surprising and went to see the number of the car.What you think we did then?We had to speak sorry to the man again and again.
参考答案
I went shopping with my wife.We hav a lot of things to buy them———.We drove to the center of the city and stopped our car in the—— front of the shop.An hour lat,we came back to the car.But it was strange that we couldn’t open the door.So we asked policeman for help.He was glad to help us.A few minut later,he got the door open.Just then a man came up and shouted angrily.“Ho are you doing with my car?” We were surprisin and went to see the number of the car.What you think we did then?We had to spea sorry to the man again and again.
版权所有:高考资源网(www.ks5u.com)
人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Nelson Mandel -- a modern hero同步达标检测题: 这是一份人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Nelson Mandel -- a modern hero同步达标检测题,共7页。
高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 4 Earthquakes课时训练: 这是一份高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 4 Earthquakes课时训练,共7页。
高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 3 Travel journal课时训练: 这是一份高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 3 Travel journal课时训练,共7页。

