终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    立即下载
    加入资料篮
    外研选择性必修第四册Unit2 单元过关检测第1页
    外研选择性必修第四册Unit2 单元过关检测第2页
    外研选择性必修第四册Unit2 单元过关检测第3页
    还剩15页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高中英语外研版 (2019)选择性必修 第四册Unit 2 Lessons in life课时练习

    展开

    这是一份高中英语外研版 (2019)选择性必修 第四册Unit 2 Lessons in life课时练习,共18页。
    [共两节,满分50分]
    第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
    A
    Rich as a King
    (2020 •辽宁大连高三一模)William I, wh cnquered England sme 950 years ag, had wealth, pwer and an army. Yet althugh William was very rich by the standard f his time, he had nthing like a flush tilet(抽水马桶), paper twels, r a riding lawn mwer(割草机). Hw did he get by?
    Histry bks are filled with wealthy peple wh were pr cmpared t me. I have strm windws, Cresus did nt. Entire natins trembled befre Alexander the Great, but he culdn’t buy cat fd. Czar Nichlas lacked an electric saw.
    Given hw much better ff I am than s many famus dead peple, yu’d think I’d be cntent. The truble is that, like mst peple, I cmpare my wealth with that f living persns: neighburs, schl classmates, famus TV peple. The greed I feel tward my friend Hward’s new kitchen is nt reduced by the fact that n kings ever had a refrigeratr with glass drs.
    There is really n rising r falling standard f living. Over the centuries peple simply find different things t feel sad abut. Yu’d think that simply nt having disease wuld put us in a gd md, but n, we want a ht bath t.
    Of curse, ne way t achieve happiness wuld be t realise that even by tday’s standards the things I wn are pretty nice. My huse is smaller than the huses f many investment bankers, but even s it has a lt mre rms than my wife and I can keep clean.
    Besides, t peple lking back at ur era frm a century r tw in the future, these bankers’ fancy cunter tps and my wn wrn Frmica will seem equally shabby. I can’t keep up with my neighburs right nw. But just wait.
    1. What des the underlined phrase “get by” in the first paragraph mean?
    A. Succeed as a king.
    B. Deal with cmplaints.
    C. Live in a satisfactry way.
    D. Get sme extra mney.
    2. Hw many histrical figures are mentined t cmpare lives in the past and present?
    A. 3.
    B. 4.
    C. 5.
    D. 6.
    3. What’s the authr’s attitude twards life?
    A. Dubtful.
    B. Optimistic.
    C. Uncaring.
    D. Cautius.
    B
    (2020 •湖北高三八校第一次联考)I always wanted t be extrardinarily gd at smething. Nt just as in, “Great jb, Jimb!” N, I wanted t be best-in-class, awe-inspiring, tip-tp: a wrld-famus genius, like Michael Phelps, r Mark Zuckerberg.
    Unfrtunately, my versin f reality did nt quite line up with this delusinal visin. I was a gd swimmer, but I peaked at the cllegiate State Champinships level. My academic recrd was pretty slid, but I never wuld have made it int ne f thse ivy-league schls.
    Thugh I rse t abve-average status in a cuple f areas, the disappinting truth was that I wuld never amunt t anything mre than a mid-sized fish in a small pnd. Gd apparently had ther plans.
    What drve me crazy, thugh, was the superstar talent thrwn in my face at every turn. Sme flks just seemed t get an unfair intensive dse (剂量)f it. Why culdn’t I be like Beraie Williams, the famed New Yrk Yankees player wh als happens t be a wrld-class jazz guitar virtus(艺术大师)?
    Sme say greatness is simply a functin f putting in the practice time. Arund ten thusand hurs, t be precise, accrding t authr Malclm Gladwell. I dn’t questin the thery f devting extrardinary effrts t develping ne’s expertise, but it seems that raw talent is equally imprtant. Yu either have it r yu dn’t.
    I’ve heard that as peple apprach middle age, their life satisfactin increases because they begin t accept the gap between the expectatins fr themselves and the reality. After a few decades f frustratin withut the desired results, we eventually cme t terms with hw ur lives turned ut, even if it falls far shrt f ur idealised yuthful expectatins.
    Hpe bends, it seems.
    4. What des the wrd “delusinal” in Para. 2 mst prbably mean?
    A. Imaginary.
    B. Realistic.
    C. Disappinting.
    D. Material.
    5. In the passage, the writer thinks f himself as ________.
    A. a wrld-famus genius
    B. a mid-sized fish in a small pnd
    C. a wrld-class virtus
    D. a student in an ivy-league schl
    6. Accrding t the writer, what makes “greatness”?
    A. Extrardinary effrts.
    B. Ten thusand hurs f practice.
    C. Raw talent.
    D. Talent and time.
    7. Which f the fllwing might be the best title?
    A. Hpe Bends
    B. Frustrating Decades
    C. Practice Wrks
    D. Yuthful Expectatins
    C
    (2020 •广东湛江高三一模)It tk multiple weddings fr Christine Law t realise what she needed t d. In the summer f 2014, her schedule was packed with friends, marriage celebratins—flwer-filled ccasins that gt her thinking, “Where d all the flwers g after the party?” Mre ften than nt, they were thrwn away. Law was cnfident she culd find a better use fr them.
    By August, she had a plan: cnvince cuples and cmpanies hsting events t dnate their flwers, which she wuld pick up and deliver within 48 hurs t senirs acrss the city. She wanted t bring beauty int the lives f the elderly. She drew n her experience thrugh being a vlunteer in nn—prfit institutins in rder t set up her wn rganisatin, which she called Flranthrpie. Nt having enugh buquets (花束)fr all 150 peple f a health centre, Law asked the staff t prvide a list f patients wh needed cheering up mst.
    “The first wman I apprached thught it was a mistake, and that the flwers culdn’t pssibly be fr her, ” says Law. “I said they were a gift, and we talked fr a half hur.”
    In additin t health centres, Flranthrpie fcuses n cmmunity grups devted t the elderly. Laetitia Thélème is a vlunteer fr Les Petits Fieres, an rganisatin that aims t help the elderly wh dn’t have a supprt system. The grup receives a dzen r s buquets frm Flranthrpie mnthly, and then redistributes them. “Our mtt is ‘flwers befre bread’,” says Thélème. “We dn’t fcus n primary care, but rather n nurishing(滋养)the spirit. Flranthrpie helps us d that. It’s amazing what a big difference a small buquet can make.”
    In the beginning, mst f Flranthrpie, s dnatins came thrugh wrd f muth. These days, Law receives messages frm strangers via her rganisatin’s Facebk page and has cnnected with crpratins and flwer whlesalers. Law hpes t expand Flranthrpie natinally, but at this pint is happy t be able t versee each delivery persnally.
    8. What made Christine Law set up Flranthrpie?
    A. The waste f flwers.
    B. The lneliness f senirs.
    C. The persuasin f ther friends.
    D. The warm atmsphere f weddings.
    9. What was the wman’s reactin t Christine Law’s flwers?
    A. She was mved.
    B. She was excited.
    C. She was wrried.
    D. She was surprised.
    10. What can we infer abut Flranthrpie frm Laetitia Thélème’s wrds?
    A. It shuld fcus n primary care.
    B. It is benefiting mre than the elderly.
    C. It is ding smething f great imprtance.
    D. It shuld cperate with mre nn-prfit institutins.
    11. What is the best title fr the text?
    A. Vlunteer Yur Time
    B. Dn’t Thrw Flwers Away
    C. Special Delivery Makes Yur Day
    D. Brighten Senirs, Lives with Flwers
    D
    (2020 •山东济宁高三一模)“If I nly had a little humility, I’d be perfect, ” the media giant Ted Turner suppsedly said smetime in the 1990s. Why be mdest? Aristtle said, “All men by nature desire t knw.” Intellectual humility is a particular instance f humility, since yu can be dwn-t-earth abut mst things but still ignre yur mental limitatins.
    Intellectual humility means recgnising that we dn’t knw everything. Actually, it means we shuld acknwledge that we’re prbably biased in ur belief abut just hw much we understand and seek ut the surces f wisdm that we lack.
    The Internet and digital media have created the impressin f limitless knwledge at ur fingertips. But, by making us lazy, they have pened up a space that ignrance can fill. The psychlgist Tania Lmbrz f the University f Califrnia explained hw technlgy enhances ur illusins(错觉)f wisdm. She argues that the way we access infrmatin is critical t ur understanding—and the mre easily we can recall an image, wrd r statement, the mre likely we’ll think we’ve successfully learned it, and s withdraw frm effrtful cgnitive prcessing. Lgical puzzles presented in an unfriendly fnt(字体), fr example, can encurage smene t make extra effrt t slve them. Yet this apprach runs cunter t the nice designs f the apps and sites that ppulate ur screens, where ur brain prcesses infrmatin in a “smth” way. What abut all the infrmatin that presents nline? Well, yur capacity t learn frm it depends n yur attitudes. Intellectually humble peple dn’t hide r ignre their weaknesses. In fact, they see them as surces f persnal develpment, and use arguments as an pprtunity t refine their views. Peple wh are humble by nature tend t be mre pen-minded and quicker t reslve disputes, since they recgnise that their wn pinins might nt be valid.
    At the ther end f the scale lies intellectual arrgance. Such arrgance almst always riginates frm the egcentric bias—the tendency t verestimate their wn virtue r imprtance, ignring the rle f chance r the influence f ther peple’s actins n their lives. This is what makes these peple credit success t themselves and failure t circumstance. Frm an evlutinary perspective, intellectual arrgance can als be seen as a way f achieving dminance thrugh frcing ne’s view n thers. Intellectually arrgant peple hardly invest mental resurces in discussin r wrking twards grup cnsensus, thus making it hard fr grups t wrk successfully.
    The Thrive Centre fr Human Develpment in Califrnia, which seeks t help yung peple turn int successful adults, is funding a series f majr studies abut intellectual humility. Their hypthesis is that humility, curisity and penness are key t a fulfilling life. “Withut humility, yu are unable t learn,” Laszl Bck, Ggle’s Head f Peple Operatins, ntes.
    12. The passage is mainly abut ________.
    A. the harm arrgance des t us
    B. the key elements t a fulfilling life
    C. the significance f intellectual humility
    D. the way peple access infrmatin nline
    13. Technlgy enhances ur illusins f wisdm because it ________.
    A. enables peple t think critically
    B. ffers t much unreliable infrmatin
    C. allws easy access t abundant infrmatin
    D. makes it hard fr peple t recall infrmatin
    14. Accrding t Para. 3, intellectually humble peple ________.
    A. value thers’ pinins mre than their wn
    B. use nline infrmatin t better themselves
    C. are unwilling t shw their strengths
    D. prefer t slve difficult prblems
    15. The authr will prbably agree that ________.
    A. intellectual arrgance is the result f evlutin
    B. intellectually arrgant peple ften lack team spirits
    C. successful peple are ften unaware f their limitatins
    D. circumstances dn’t favur intellectually arrgant peple
    第二节(共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)
    根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填人空白处 的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    (2020 •山东临沂一模)Failing an exam can make smene feel really bad abut themselves. A lt f peple wh fail an exam might think that failing an exam makes them a failure in life. 16
    Dn’t make fun f them. Failing a test can be a seriusly upset thing. And even if they seem kay abut it, they might be hiding hw they really feel. Dn’t make fun f them fr failing. 17
    Remind them that everyne fails at sme pint. 18 S tell them nt everyne can succeed every time, even if they dn’t talk abut it. Help them deal with their feelings abut the failure by reminding them that everyne fails, and this ne failure desn’t influence them.
    19 Right after they’ve failed an exam, it’s easy t feel like they’ll never d anything well again. If yu knw smene wh has failed the same test r exam, but then became successful, tell them abut it! It can remind them that gd things will happen again, t.
    Help them figure ut new ways t study. Ask hw lng they studied, hw ften they tk ntes in class, and if they ever felt like they weren’t ding enugh. Help them lk up studying methds n websites and select methds they haven’t tried befre. 20 Using a new methd can lead t different results.
    A. Tell them t stay the same.
    B. Offer them psitive examples.
    C. It’s necessary fr them t knw that.
    D. Or dn’t cmpare their scres with yurs.
    E. Share sme ways that yu find successful.
    F. It desn’t mean that yu are a failure in life.
    G. But there are lts f ways yu can encurage and help them.
    第二部分 语言运用
    [共两节,满分30分]
    第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。
    (2020 •山东烟台高三一模)Tw years ag, my friend and I were at cllege. With his birthday quickly appraching, he came t me with an unusual 21 : instead f receiving presents, he wanted t d sme acts f kindness.
    I was 22 fr such an idea. Giving instead f taking fr the birthday was really difficult. I asked him hw he culd cme up with such a 23 idea. He tld me abut a TED talk he had watched n genersity, which had inspired him. S we started t 24 creative things we culd d.
    Our university emplyed sme security guards t 25 its students. They have t wrk 26 , keeping watch n every cmer thrughut the university. Fr the mst part it’s a thankless jb as mst peple grw 27 t seeing the guards all arund and eventually barely ntice their 28 , let alne acknwledge their effrts. Hw culd we shw them ur appreciatin?
    We decided t make a large pt f ht 29 . We hired a Uber and asked the driver t take us arund the campus where we knew the 30 wuld be and we pured them each a cup f ht chclate. The Uber driver was 31 a bit dubtful t the entire plan but after a while he was helping us 32 the guards and ur lively spirit had 33 t him as well. We were met with many 34 and appreciative wrds. It was amazing t see hw a 35 act r even intentin f genersity can lift everyne’s spirit.
    21. A. rder B. request C. prblem D. stry
    22. A. stuckB. blessedC. burdenedD. bred
    23. A. traditinalB. cmplexC. familiarD. nvel
    24. A. plan utB. take verC. watch frD. hld back
    25. A. judgeB. helpC. mnitrD. prtect
    26. A. step by step B. arund the clck C. mre r less D. nw and then
    27. A. addictedB. devted C. attachedD. accustmed
    28. A. presence B. hunger C. pverty D. thirsty
    29. A. teaB. milk C. prridgeD. chclate
    30. A. wrkers B. students C. guards D. drivers
    31. A. finallyB. initially C. ccasinallyD. frequently
    32. A. remind B. track C. spt D. recgnise
    33. A. spread B. mved C. happened D. returned
    34. A. friendsB. difficulties C. greetingsD. smiles
    35. A. similar B. small C. daily D. mdest
    第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    (2020 •山东临诉高三期末检测)Tday I spent time talking t an ld friend abut sme f the 36 (chse)that we have made in ur lives. We bth agree that life has 37 (actual) been gd t us. And we are very 38 (thank) fr what we have been blessed with.
    Tday I wuld like yu t think abut yur jurney and where yu see yurself in 39 next five years. D yu see that yu have becme exactly wh yu set ut t be? I wrk n my gals because I am excited abut that pprtunity.
    Hwever, I d realise that smetimes life can get 40 the way f ur gals. I remember when my friend 41 (decide) t buy her first huse, she was ready and had everything 42 (prepare). But during that time her father died and she had t mve hme 43 (help) take care f her mther. Her gal was delayed, 44 she didn’t give it up cmpletely. And that’s exactly the key t this all. In rder t achieve yur gals, yu have t keep wrking n 45 .
    第三部分 写作
    [共两节,满分40分]
    第一节(满分15分)
    (2020·山东聊城一模)假定你是高三学生李华,请写一篇演讲稿,准备代表全体同学在毕业典礼上发言,内容要点如下:
    1. 高中三年的收获;
    2. 感谢和决心。
    要求:词数80左右(开头和结尾已给出,不计人总词数)。
    Gd mrning, everyne!
    I’m Li Hua. It’s my great hnur t stand here t deliver my speech. It has been three years since I started my high schl.
    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Thank yu fr yur listening.
    第二节(满分25分)
    阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    (2020 •山东济宁二模)A brther and sister made their usual hurried pre-Christmas visit t the little farm, where lived their elderly parents with their small herd (群)f hrses.
    The yung flks had fnd memries f their childhd here. Everything was perfect except the aging ld hrse, “The Old One”.
    Dubtfully, the yung flks asked the ld cuple, “Why d yu nt at least get rid f ‘The Old One’’’?
    The ld man lked dwn at his wrn bts, hles in the tes, and replied sftly, “We keep her because f lve. Nthing else, just lve.”
    Wrried and cnfused, the yung flks wished the ld cuple a Merry Christmas and headed back tward the city as darkness stle thrugh the valley.
    The ld cuple shk their heads in srrw. A tear fell upn their cheeks. Hw was it that these yung flks did nt understand the peace f the lve that filled their hearts?
    Because f the unhappy leave-taking, n ne nticed the first spark fall in the bam (马厩)• Nne but the “The Old One” _
    In a matter f minutes, the bam was full f hungry flames. With a cry f hrrr and despair, the ld cuple sank sbbing t the grund, helpless. The bam was in ruins.
    The ld man turned t his wife, frcing a smile, “We have lst much. Let us gather strength and climb the hill t the ld pine where we have sught cmfrt in times f despair and pray fr ur belved ‘The Old One’”.
    The jurney up the hill was hard fr their ld bdies in the steep snw. As they gt t the peak f the hill, the ld man gave a cry f wnder and incredible jy. Amazed and puzzled, he tk his wife by the hand and pulled her frward. There, beneath the pine tree was their Christmas gift— “The Old One” lay clse t the trunk f the tree, with the entire herd.
    注意:续写词数应为150左右。
    As it turned ut, the mment ‘The Old One’ saw the smke, she pushed the dr and led the hrses thrugh it. __________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Sptting the ld cuple, “The Old One” seemed t be happy.
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________
    参考答案:
    [语篇解读]主题:人与自我(生活与学习);话题:知足常乐。本文是一篇记叙文。本文主要通过同富有的古人进行对比来启迪读者:生活没有必要攀比,要知足常乐。
    1. C词义猜测题。根据第三段第一句并结合对第一段第二句的理解可推知,没有现代这些便利的生活设备,富有的威廉一世如何才能生活得称心如意呢?由此可推知,画线短语表示“以一种令人满意的方式生活”,故选C。
    2. B 细节理解题。根据对第一段和第二段的理解可知,古今生活对比中作者列举了四个历史人物,他们分别是:William I, Cresus,Alexander the Great 和 Czar Nichlas。
    3. B 观点态度题。根据最后两段,尤其是最后一段最后两句“I can’t keep up with my neighburs right nw. But just wait.” 可推知,作 者对生活持乐观的态度。
    [语篇解读]主题:人与自我(做人与做事);话题:现实与联想。本文是一篇夹叙夹议的文章。作者叙述了自己的现实情况与远大理想之间的差距以及作者对这种差距的认识和感受。
    4. A 词义猜测题。第一段写自己的远大理想,接着第二段用unfrtunately转折,说自己的现实情况与上文描述的理想或想象不符。
    5. B 细节理解题。第三段提到作者对自己的认识是never amunt t anything mre than a mid-sized fish in a small pnd (只不过是小池塘里的一条不大不小的鱼)。
    6. D 细节理解题。由第五段可知,作者认为天赋与付出的时间缺一
    不可。
    7. A主旨大意题。文章写的不是受挫年代,不是努力的作用,也不是青春理想,而是写理想与现实之间矛盾的调和。作者认识到先天的天赋与后天的努力、付出的时间同等重要,并且接受理想与现实之间的巨大差距。最后一段写到中年人幸福感增强 正是他们经历多年受挫之后,理想最终与现实调和的结果。
    [语篇解读]主题:人与自我(做人与做事);话题:送花给老人。本文是一篇记叙文。Christine Law把婚礼上用过的花送给老人们,为他们的生活增加美的享受。
    8. A 细节理解题。根据第一段中的“ ‘Where d all the flwers g after the party?’ Mre ften than nt, they were thrwn away. Law was cnfident she culd find a better use fr them.”可知,婚礼上使用过的花束的浪费使Christine Law成立了 Flranthrpie这个机构。故选A。
    9. D 推理判断题。根据第二段中的The first wman I apprached thught it was a mistake, and that the flwers culdn’t pssibly be fr her可推知,当Christine Law给第一位女士送花时,这位女士感到难以置信。故选D。
    10. C 推理判断题。根据第三段中的“Flranthrpie helps us d that. It’s amazing what a big difference a small buquet can make. ” 可推知,Laetitia Theleme认为Flranthrpie做的事产生了很大影响,故C项符合文意。
    11. D标题归纳题。本文主要讲述的是Christine Law把婚礼上用过的花送给老人们,给他们的生活增强了美的享受。故D项适合作为文章标题。
    [语篇解读]主题:人与自我(做人与做事);话题:谦逊的重要性。 这是一篇议论文。文章主要讲述了思想谦逊的重要性。
    12. C 主旨大意题。分析文章可知,文章主要讲述了思想谦逊的重要性。
    13. C 细节理解题。根据文章第三段中“The Internet and digital media have created the impressin f limitless knwledge at ur fingertips.” 以及 “ way we access infrmatin is critical t ur prcessing. ” 可知,技术增强了我们对智慧的错觉,因为它使我们能够容易地获取丰富的信息。结合选项可知选C。
    14. B 细节理解题。根据文章第三段中“What abut all the infrmatin that presents nline? humble peple dn’t hide r ignre their weaknesses. In fact, they see them as surces f persnal develpment, and use arguments as an pprtunity t refine their views. ”可知,他们会利用网上的信息更好地发展自己。故选B。
    15. B 推理判断题。根据文章倒数第二段中“Intellectually arrgant peple hardly invest mental resurces in discussin r wrking twards grup cnsensus, thus making it hard fr grups t wrk successfully. ”可知,有自大思想的人缺乏合作精神。故选B。
    [语篇解读]主题:人与自我(做事);话题:帮助考试失败者。本文是一篇说明文,主要介绍了鼓励和帮助考试失败者的方法。
    16. G设题位置法解题。本句位于段落末尾,根据第二至五段首句都是祈使句可以看出该空既要对第一段的内容进行概括又要引出下文,讲述鼓励和帮助考试失败者的方法。所以选G项。
    17. D词汇锁定法解题。根据该段主题句尤其是否定词Dn’t及空格前一句中重复出现的Dn’t可知,此段主要讲不要嘲笑失败者,D 项 “Or dn’t cmpare their scres with yurs. ” 与前一句内容连贯,符合语境。
    18. C 关联逻辑法解题。选项C中的that指代前一句中的everyne fails at sme pint,空后提出从失败情绪中走出来的方法,C 项与上下文内容连贯,所以选C项。
    19. B 设题位置法解题。空处位于段落主题句的位置,所以句子的形式应该与其他段落的首句类似,即祈使句,所以可以重点关 注A、B和E三项。根据该段下文内容可知,选项A和E与下文不连贯,所以排除;B项能较好地概括该段主题,所以选B项。
    20. E 词汇锁定法解题。根据该段中的ways, methds及主题句可知,本段主要是讲帮助他们找到新的学习方法,E项“分享一些你认为成功的方法”符合语境,E项中的ways也是提示。
    [语篇解读]主题:人与自我(做人与做事);话题:做善事。本文是一篇记叙文。作者的朋友想在过生日时做点儿特别的事情,于是开始做善事,作者和他一起为在学校辛勤工作但是却常被忽略的安保人员送去了一杯热巧克力。
    21. B 下文语境题。本空后的instead f receiving presents, he wanted t d sme acts f kindness是作者的朋友提出的请求 (request),那就是不接受礼物,而是做一些善事。request意 为“请求”,符合语境。
    22. A 下文语境题。根据下一句中的was really difficult可知,作者对朋友的提议感到不知所措,因为自己也不知道该怎么做。 be stuck fr意为“不知所措,(为某事)犯愁”,符合语境。be blessed with “有幸拥有某物” ;be burdened with “ 负重” ;be bred with“对……感到厌倦”。
    23. D 上文语境题。根据本段的前两句话可知,作者对朋友的请求感到很难应对,所以就问朋友他是怎么想到一个这样新颖的 (nvel)主意的。nvel意为“新颖的”,符合语境。
    24. A 上下文语境题。正是因为深受鼓舞,他才有了这样的新颖的想法。作者接受了朋友的建议,所以开始尽可能想有创意的想法,筹划(plan ut)这些事情。plan ut意为“精心安排,筹划”,符合语境。take ver“接收,接管,控制,接替” ;watch fr “留意” ;hld back“抑制,隐瞒”。
    25. D 上下文语境题。根据本句中的security guards和下一句中的keeping watch n every cmer可知,大学里的安保人员是保护 (prtect)学生的。judge“判断” ;help“帮助”;mnitr“监视,检查,跟踪调查;监听”。
    26. B 上文语境题。本句中的They指的是上一句中的security guards,这些安保人员要全天(arund the clck)工作,arund the clck意为“日夜不停”,符合语境。step by step“逐步地”; mre r less “几乎,差不多” ;nw and then“偶尔”。
    27. D 上下文语境题。在很大程度上,这是一份吃力不讨好的工作,因为大多数人已经习惯(accustmed) 了在周围看到安保人员,最终几乎注意不到他们的存在,更不用说认可他们的努力了。grw/get accustmed t 意为“习惯于”。be addicted t“对 着迷的” ;be devted t“全心全意的” ;be attached t“附属于……”。
    28. A上文语境题。参见上题解析。presence意为“存在”,符合语境。
    29. D 下文语境题。根据下一句中的pured them each a cup f ht chclate可知,作者和朋友的行动就是为这些安保人员做一大壶热巧克力(chclate),所以选D项。
    30. C上文语境题。结合上一段第一句中的security guards可知,作者和朋友要去安保人员(guards)所在的位置,将热的巧克力 送到他们的手中,所以选C项。
    31. B 下文语境题。根据句中的 a bit dubtful t the entire plan but after a while可知,优步车司机起初(initially)有些弄不懂作者和朋 友的做法,但是很快就明白了,initially意为“最初”,符合语 境。finally“最终” ;ccasinally “偶尔” ;frequently“频繁地”。
    32. C 上文语境题。根据本段第二句中的take us arund the campus where we knew可知,优步车司机也帮助作者和作者的朋友找 (spt)安保人员。spt意为“发现”,符合语境。remind"提醒”; track “ 跟踪;追踪 ” ;recgnise “认出”。
    33. A上下文语境题。作者和其朋友的精神也传播(spread)给了这位司机。spread意为“传播”,符合语境。
    34. D 上下文语境题。结合句中的appreciative wrds可知,作者和朋友的行为得到了善意的回报,这些安保人员对他们微笑 (smiles ),还说感谢的话语,所以选择D项。
    35. B上文语境题。结合上文可知,作者和朋友只是为这些安保人员做了一杯巧克力,但是这样的小小的(small)善意的行为让 大家都精神焕发,本空与句中的lift everyne’s spirit形成鲜明的对比。
    [语篇解读]主题:人与自我(做事);话题:坚持目标。本文是一篇说明文,主要介绍了如何坚持目标并将之实现。
    36. chices考查词性转换。由空前的定冠词the可知,此处应用名 词形式,且由sme可知,此处应用复数形式,故填chices。
    37. actually 考查副词。修饰形容词应用副词,故用副词actually修饰形容词gd,在句中作状语。
    38. thankful考查形容词。根据空前的are可知,空处应用形容词作表语,故填thankful。
    39. the 考查冠词。in the next five years“在未来五年里”,为固定用法,故用定冠词the。
    40. in考查介词。get in the way f sth. “阻止某事发生”,为固定短语,故用介词in。
    41. decided考查动词的时态。由下文的was和had可知,此处描述的事情发生在过去,故用一般过去时,故填decided。
    42. prepared考查非谓语动词。“have+宾语+宾补”为固定用法, 且prepare与everything之间为逻辑上的动宾关系,故用过去分词作宾语补足语,表示“完成或解决某事”。
    43. t help考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用不定式短语表示目的。故填t help。
    44. but考查连词。根据语境可知,空处前后句表示逻辑上的转折关系,故用连词but。
    45. them 考查代词。由上文中的gals可知,此处用代词them作宾语。
    第一节 One pssible versin :
    Gd mrning, everyne!
    I’m Li Hua. It’s my great hnur t stand here t deliver my speech. It has been three years since I started my high schl. During the three years, nt nly have I made sme true friends wh shared srrws and jys with me, but als I have gained varius knwledge.
    Befre leaving, I’d like t express my sincere gratitude t my teachers. It was they wh patiently answered ur endless questins.
    Besides, I we many thanks t my dear classmates. Withut their help and encuragement, I culdn’t have vercme s many difficulties. I will live up t the expectatins f my teachers and my parents.
    Thank yu fr yur listening.
    第二节 One pssible versin:
    As it turned ut, the mment “The Old One” saw the smke, she pushed the dr and led the hrses thrugh it. The hungry flames were arund them, licking their lips and hpping like rabbits. S frightened were the hrses that they dashed abut aimlessly. After what seemed t be ages, “The Old One” managed t calm them dwn. Slwly and with great dignity, she led them up the hill, stepping cautiusly thrugh the snw. As usual, she gathered the herd f hrses under the ld pine tree, where they ften tk a rest after eating grass.
    Sptting the ld cuple, “The Old One” seemed t be happy. She did nt disappint thse she lved. Her bdy was weak with years, tired frm the climb, but the glden eyes were filled with devtin as she ffered her gift t the ld cuple. Seeing the unexpected “Christmas gift”, the ld cuple culdn’t help shuting their praise and again the peace f lve filled their hearts. Tears flwing dwn, the ld cuple gently strked “The Old One”, murmuring, “Because f lve. Only because f lve.”

    相关试卷

    外研版 (2019)选择性必修 第四册Unit 1 Looking forwards精练:

    这是一份外研版 (2019)选择性必修 第四册Unit 1 Looking forwards精练,共17页。

    高中英语外研版 (2019)选择性必修 第四册Unit 4 Everyday economics同步测试题:

    这是一份高中英语外研版 (2019)选择性必修 第四册Unit 4 Everyday economics同步测试题,共4页。试卷主要包含了is考查主谓一致及时态等内容,欢迎下载使用。

    高中外研版 (2019)Unit 2 Lessons in life同步测试题:

    这是一份高中外研版 (2019)Unit 2 Lessons in life同步测试题,共4页。试卷主要包含了 我的哥哥是最年轻的获奖学生等内容,欢迎下载使用。

    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map