终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试1含听力版

    立即下载
    加入资料篮
    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试1含听力版第1页
    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试1含听力版第2页
    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试1含听力版第3页
    还剩9页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试1含听力版

    展开

    这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试1含听力版,共12页。试卷主要包含了—Can I help yu?等内容,欢迎下载使用。



    Ⅰ.听力理解(共两节,满分30分)(略)
    Ⅱ.单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
    21.The librarian prmised t get the bk fr me ______ she culd remember wh last brrwed it.
    A. in case B. if nly
    C. even if D. ever since
    22.N matter hw frequently ______, the wrks f Shakespear always attract a large audience.
    A. being perfrmed B. t be perfrmed
    C. perfrming D. perfrmed
    23.I bught a new type f cellphne, which was the ______ f all my classmates.
    A. wish B. respect
    C. envy D. admire
    24.—Hw many peple are still leading ______ life under ______ pverty line in the wrld?
    —Perhaps ne furth.
    A. a; the B. a; a
    C. /; / D. the; /
    25.Mrs. White bught a ______ wallet fr her husband.
    A. black leather small B. small leather black
    C. black small leather D. small black leather
    26.______ f danger in the street at night, she had t g hme, with a friend ______ her.
    A. Warning; fllwing
    B. Having warned; fllwing
    C. Having been warned; fllwing
    D. Warned; fllwed
    27.—S hw is yur new rmmate?
    —She really ______. She’s always making lud nises at midnight and when I remind her, she always makes rude remarks.
    A. turns me ff B. turns me dwn
    C. turns me ut D. turns me ver
    28.—Can I help yu?
    —I’d like t buy a present fr my mther’s birthday, ______ at a prper price but f great use.
    A. that B. the ne
    C. which D. ne
    29.Have yu gt ______ bks fr the train jurney? It will take yu 20 hurs t ______ in Harbin.
    A. large quantities f; get
    B. a great deal f; stay
    C. a gd many f; live
    D. a gd supply f; arrive
    30.After the new technique was intrduced the factry prduced ______ cars in 1994 as the year befre.
    A. as twice many B. as many twice
    C. twice as many D. twice as
    31.In his speech, he drew attentin t the pr desert natin, ______ abut 3.6 millin peple are hungry.
    A. which B. there
    C. where D. fr which
    32.On their arrival, they fund the peple suffering the quake were ______ fd and water supplies.
    A. in praise f B. in hnr f
    C. in face f D. in want f
    33.—Hw abut paying a visit t Mr. Richardsn, ur frmer histry teacher?
    —Gd idea. I will e-mail him tday, s he ______ knw ______ t expect us.
    A. may; when B. wuld; why
    C. will; hw D. shall; why
    34.His friends ffered t ______ the next time he was in twn s that he wuldn’t have t pay fr a htel.
    A. place in B. put him up
    C. back him up D. turn him ut
    35.Unluckily, when I drpped in, Dr. Smith ______, s we nly had time fr a few wrds.
    A. was just leaving B. has just left
    C. had just left D. just left
    [答案]
    21.B。if nly“只要”;in case“万一,假如;以免”;even if“即使,甚至”;ever since“自从”。B项符合语意。
    22.D。作品与演奏是被动关系,故用过去分词作状语。
    23.C。envy意为“羡慕之物”;wish“希望”;respect“尊敬”;admire“欲望”。
    24.A。lead a life习惯搭配;under the pverty line“在贫困线下”。
    25.D。“大小+颜色+原料+中心词”,符合形容词排列顺序。
    26.C。第一空可填warned或having been warned,表被动完成作原因状语;第二空因为friend和fllw是逻辑上的主动关系,填fllwing,符合“with+名词+ding”独立主格结构,表伴随状语。
    27.A。turn sb. ff“使某人厌烦;使某人不感兴趣”。
    28.D。ne相当于a present,表示泛指,充当present的同位语。
    29.D。从题意可知,考查“到达”的表达法,get t a place; arrive in a place;同时考查“大量的;许多”的表达方式;a gd supply f“大量”。
    30.C。考查倍数表达法。句意为“自从引进新技术,工厂在1994年的汽车的产量是1993年的两倍”。此处用的是“倍数+as+adj.+n.+as”的形式。
    31.C。考查非限制性定语从句。在从句中作状语,所以只有C项符合要求。
    32.D。考查介词短语。本句意思是“受地震灾害的人们缺乏食品和饮水的供应”。in want f“缺乏”;in praise f“表扬”;in hnr f“纪念”;in face f“面临”。
    33.A。s相当s that,“以便”,目的状语从句中的谓语动词常用情态动词+动词原形,may表示“可能”,从对话语境可知,when t expect us意思为“什么时候等候我们”。
    34.B。put sb. up“为……提供食宿”。
    35.A。when从句表示过去某一时间点,was just leaving表示“正打算离开”,进行时表示将来时。
    Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
    (2009·湖南)
    “It’s n use, Mum,” said Jhnny. “I’m just n gd at dancing.”
    “Yu’ve gt t keep trying. Tnight will be __36__, dear. Try a turn with that pretty Lisette.”
    Jhnny __37__. Every Saturday night used t be the best f the week. He and his parents went t the __38__ at the Club, where his her, Alcide, played the accrdin(手风琴) with the band. But lately everything had changed. Nw that Jhnny was lder, he was __39__ t dance with a girl!
    __40__ Jhnny and his parents arrived at the Club, music had already started. Jhnny gt up his __41__ t apprach Lisette. “May I have this dance?” Jhnny asked. “That’s all right,” said Lisette. Jhnny struggled t keep up with Lisette’s __42__ steps, but he was always ne beat behind her. Then Jhnny heard his friend Pierre say, “Lk! Jhnny has tw left feet!” __43__ burst frm the crwd. Jhnny __44__ and ran utside, determined never t g t anther dance.
    The next Saturday, Alcide __45__ t Jhnny’s huse fr sme ptates. He happened t hear Jhnny playing the accrdin. Alcide’s eyes __46__. “Bring that accrdin and play sme sngs tnight,” Alcide said. Then he drve ff, leaving Jhnny staring pen-muthed __47__ him.
    At the Club, Jhnny scanned the crwd fr Lisette and __48__ her. The band played fr a lng time befre Alcide said, “Dear friends, I gt a __49__ fr yu tnight. Yung Jhnny is ging t jin us!” __50__, Jhnny stepped up n the platfrm, his eyes n the flr. He began t play, and the band __51__ behind him. When the sng ended, he heard cheers. Jhnny kept playing until the dance was __52__. “Yu did a fine jb tnight. Play with us again next Saturday night,” Alcide said. “Yes, sir!” said Jhnny. __53__ he went utside, Jhnny saw Lisette and her friends near the dr. Lisette stepped __54__, smiling. “Yu played really gd tnight!” she said.
    “Thank yu,” Jhnny blushed(脸红). As he walked n, Pierre __55__ mved ut f the way fr him t pass.
    Jhnny patted his accrdin. Cme t think f it, in his whle life, he had never nce seen Alcide ut n the dance flr.
    36.A. difficult B. trublesme
    C. different D. terrible
    37.A. answered B. sighed
    C. smiled D. laughed
    38.A. platfrm B. appintment
    C. meeting D. dance
    39.A. expected B. invited
    C. allwed D. chsen
    40.A. If B. Since
    C. Thugh D. When
    41.A. spirits B. feelings
    C. curage D. strength
    42.A. smth B. clumsy
    C. slw D. small
    43.A. Shuts B. Laughter
    C. Applause D. Cheers
    44.A. brke away B. went ut
    C. brke up D. turned ut
    45.A. ran B. walked
    C. drve D. cycled
    46.A. pened B. rlled
    C. sharpened D. widened
    47.A. ff B. with
    C. after D. fr
    48.A. caught B. searched
    C. sught D. sptted
    49.A. surprise B. puzzle
    C. stry D. jke
    50.A. Struggling B. Trembling
    C. Wandering D. Whispering
    51.A. gt rund B. jined in
    C. turned arund D. shwed ff
    52.A. in B. ut
    C. ver D. n
    53.A. As B. Because
    C. Until D. S
    54.A. backward B. frward
    C. nward D. dwnward
    55.A. still B. even
    C. ever D. almst
    [答案]
    36.C。根据前面Jhnny的话及下文可知,母亲强调:今晚与往常不同。故答案选C。
    37.B。根据上下文可知,Jhnny不善于跳舞,面对母亲的强迫只能是唉声叹气。
    38.D。整篇文章都是谈论Jhnny参加舞会的事情,此处指Jhnny和父亲来到了舞会现场。
    39.A。根据上下文可知,这里应选A,表示母亲希望他去和女孩跳舞。
    40.D。根据后面的“music had already started”可知,前面表示时间,故答案选D。
    41.C。选项A指“精神”;选项B指“感情”;选项C指“勇气”;选项D指“力量”。根据语境,Jhnny做自己不擅长的事情需要的是勇气,故答案选C。
    42.A。考查语境理解。描述跳舞的舞步好时,应选A,指舞步的娴熟。
    43.B。考查语境理解。从上文的Pierre的取笑可知,人们在嘲笑他,故答案选B。
    44.A。选项A意为“逃脱,挣脱”;选项B意为“出去”;选项C意为“打碎”;选项D意为“结果是,证明是”。根据语境可知答案选A。
    45.C。根据后面的“Then he drve ff”可知,Alcide是驾车来的,故答案选C。
    46.D。从后面Alcide所说的话可推知,Jhnny的手风琴表演使Alcide感到吃惊,从而眼睛睁得大大的,故答案选D。
    47.C。考查语境理解。根据上下文内容可知,答案选C。
    48.D。选项A意为“抓住”;选项B意为“搜查”;选项C意为“寻求”;选项D意为“发现”。根据前面的可知,答案选D。
    49.A。选项A指“令人意外的人或东西”;选项B指“难题”;选项C指“故事”;选项D指“玩笑”。根据语境可知,人们对Jhnny擅长演奏手风琴并不了解,想象不到,故选A。
    50.B。根据下文的描述可推知,Jhnny步入舞池时全身颤抖。
    51.B。表演时,演出者应在舞台中央,而乐队围绕在他身后,故答案选B。
    52.C。Jhny一直演奏到舞会结束,故答案选C。
    53.A。根据went与saw两个动作的先后关系可推知,答案选A,表示当Jhnny出去时,他看见了Lisette及她的朋友。
    54.B。根据后面Lisette说话和微笑可推知,Lisette应该是向他走近,故答案选B。
    55.B。选项A意为“仍然”,表示和原来一样;选项B意为“甚至”,表示事情发展的程度;选项C意为“过去曾经”;选项D意为“几乎,差不多”,暗含虽然差一点但是还没有。根据语境可推知,答案选B。
    Ⅳ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
    A
    (2009·湖南)
    RichardSl 1800 Rechargeable Battery
    In just minutes a day, plug in and charge yur iPhne quickly!
    Just plug RichardSl 1800 int yur iPhne nce r twice a day, fr fifteen minutes, and keep ur iPhne charged up. At yur desk, r at dinner, plug RichardSl int iPhne t instantly transfer charge. N mre battery wrries. RichardSl will charge iPhne t full 1.5 times, and it is gd fr 3-5 years f recharges.
    Use the iPhne while charging it. Even charge the RichardSl 1800 and iPhne tgether at the same time. Take nly ne charger when traveling and wake up in the mrning with the RichardSl and the iPhne charged.
    RichardSl 1800 is largest in its class and hlds its charge fr mnths. Wrks with almst all iPhne cases.
    Yur satisfactin is guaranteed, with ur 30-day return privilege. If yu’re nt satisfied fr any reasn, we’ll email yu a pre-paid return label.
    Actual custmer cmments:
    T have yur cmpany exhibit such gd service is unbelievably refreshing.—P.S.
    This is what I call great custmer supprt. I wish mre cmpanies wuld figure this ut these days. Thank yu s much.—D.C.
    Yu have prvided me ne f the best services I have ever seen n any nline/telephne shpping. —T.K.
    Yu must have the fastest prcessing and shipping in the industry!!—M.C.
    This is the best custmer service experience I have had in a lng time.—L.L.
    I’ve read nline abut yur amazing custmer service, and I must say I’m nw a true believer.—B.L.
    56.Hw lng des it take the battery t charge up an iPhne?
    A. 15 minutes. B. 30 minutes.
    C. 1.5 hurs. D. 3 hurs.
    57.What is special abut the battery?
    A. It is built in an iPhne.
    B. It is the smallest f its kind.
    C. It can als be used as a charger.
    D. It keeps pwer fr abut 30 days.
    58.Wh mentins the transprting f the battery?
    A. P.S. B. B.L.
    C. M.C. D. T.K.
    59.The custmer cmments n the battery are mainly abut its ______.
    A. quality B. service
    C. functin D. shpping
    [答案]
    本文是一篇广告。文章主要介绍了RichardSl 1800可充电电池。文章从RichardSl 1800的充电方式、充电时间、使用寿命等方面进行了介绍,并且引用顾客的评论来说明RichardSl 1800的售后服务好,以引起人们的注意。
    56.A。细节理解题。根据文章第二段中的“Just plug RichardSl 1800 int yur iPhne nce r twice a day, fr fifteen minutes, and keep yur iPhne charged up”可知答案选A。
    57.C。细节推断题。根据文章第二段第一句内容可知答案选C。
    58.C。细节理解题。根据M.C.的评述可推知答案选C。
    59.B。理解归纳题。综合六位顾客的评述可知,答案选B。
    B
    (2008·重庆卷)
    Being able t multitask-ding several things at the same time-is cnsidered a welcme skill by mst peple. But if we cnsider the situatin f the yung peple aged frm eight t eighteen, we shuld think again.
    What we ften see nwadays is that yung peple juggle an ever larger number f electrnic devices(电子产品)as they study. While wrking, they als surf n the Internet, send ut emails, answer the telephne and listen t music n their iPds. In a sense, they are spending a significant amunt f time in fruitless effrts as they multitask.
    Multitasking is even changing the relatinship between family members. As yung peple give s much attentin t their wn wrlds, they seem t have n time t spend with the ther peple arund them. They can n lnger greet family members when they enter the huse, nr can they eat at the family table.
    Multitasking als affects yung peple’s perfrmance at university and in the wrkplace. When asked abut their pinin f the effect f mdern gadgets(器具)n their perfrmance f tasks, many yung peple gave a psitive respnse(反应). Hwever, the respnse frm the wrlds f educatin and business was nt quite as psitive. Educatrs feel that multitasking by children has a serius effect n later develpment f study skills. They believe that many cllege students nw need help t imprve their study skills. Similarly, emplyers feel that yung peple entering the jb market need t be taught all ver again, as mdern gadgets have made it unnecessary fr them t learn special skills t d their wrk.
    60.What des the underlined wrd “juggle” in Paragraph 2 mst prbably mean?
    A. Want t buy.
    B. Take the place f.
    C. Use at the same time.
    D. Seek fr infrmatin frm.
    61.In Paragraph 3, the authr pints ut that ______.
    A. family members d nt eat at the family table
    B. family members d nt greet each ther
    C. yung peple live happily in their families
    D. yung peple seldm talk with their family members
    62.What is the main idea f the last paragraph?
    A. Multitasking is harmful t yung peple’s develpment.
    B. Yung peple benefit a lt frm mdern gadgets.
    C. Multitasking is an imprtant skill t yung peple.
    D. Yung peple must learn skills fr future jbs.
    63.The authr develps the passage mainly by ______.
    A. prviding typical examples
    B. fllwing the natural time rder
    C. cmparing pinins frm different fields
    D. presenting a cause and analyzing its effects
    [答案]
    60.C。词义猜测题。后面一句说,工作时,年轻人往往同时使用多种电子设备,这一句与第一句是并列句,第一句说他们在学习时同时使用多种电子设备,所以选择C。
    61.D。细节题。根据第三段的第二、三两句话,可以很明显地判断出来。
    62.A。段落大意题。最后一段中,教育学家指出,多任务处理对于孩子后期的学习技能的培养有不良影响,即多任务处理对年轻人的发展有害。
    63.D。结构题。这道题目比较新颖,问的是作者是通过什么手法来写这篇文章的。很明显作者先写了在年轻人中存在的multitasking这种现象,然后说明这个现象带来的影响或后果。所以选择D。
    C
    (2009·安徽)
    Smetimes, the simplest ideas are the best. Fr example, t absrb heat frm the sun t heat water, yu need large, flat, black surfaces. One way t d that is t build thse surfaces specially, n the rfs f buildings. But why g t all that truble when cities are full f black surfaces already, in the frm f asphalt(柏油) rads?
    Ten years ag, this thught came int the mind f Arian de Bndt, a Dutch engineer. He finally persuaded his bss t fllw it up. The result is that their building is nw heated in winter and cled in summer by a system that relies n the surface f the rad utside.
    The heat-cllectr is a system f cnnected water pipes. Mst f them run frm ne side f the street t the ther, just under the asphalt rad. Sme, hwever, dive deep int the grund.
    When the street surface gets ht in summer, water pumped thrugh the pipes picks up this heat and takes it undergrund thrugh ne f the diving pipes. At a depth f 100 metres lies a natural aquifer(蓄水层) int which several heat exchangers(交换器) have been built. The ht water frm the street runs thrugh these exchangers, warming the grundwater, befre returning t the surface thrugh anther pipe. The aquifer is thus used as a heat stre.
    In winter, the wrking system is changed slightly. Water is pumped thrugh the heat exchangers t pick up the heat stred during summer. This water ges int the building and is used t warm the place up. After perfrming that task, it is pumped under the asphalt and its remaining heat keeps the rad free f snw and ice.
    64.Which f the fllwing is TRUE accrding t the first tw paragraphs?
    A. Arian de Bndt gt his idea frm his bss.
    B. Large, flat, black surfaces need t be built in cities.
    C. The Dutch engineer’s system has been widely used.
    D. Heat can als be cllected frm asphalt rads.
    65.Fr what purpse are the diving pipes used?
    A. T absrb heat frm the sun.
    B. T stre heat fr future use.
    C. T turn slar energy int heat energy.
    D. T carry heat dwn belw the surface.
    66.Frm the last paragraph we can learn that ______.
    A. sme pipes have t be re-arranged in winter
    B. the system can d mre than warming up the building
    C. the exchangers will pick up heat frm the street surface
    D. less heat may be cllected in winter than in summer
    67.What is mst likely t be discussed in the paragraph that fllws?
    A. What we shall d if the system ges wrng.
    B. What we shall d if there are n asphalt rads.
    C. Hw the system cls the building in summer.
    D. Hw the system cllects heat in spring and autumn.
    [答案]
    文章介绍了怎样依靠外面的柏油马路表面在冬天给楼房供暖,在夏天给楼房降温。
    64.D。细节判断题。由文章第二段最后一句话可以得出答案。
    65.D。细节判断题。由文章第四段第一句话的内容可以得出答案。
    66.B。推测判断题。由文章最后一段最后一句的内容可知,这一系统不仅能给楼房供暖,还可以使马路上的冰雪消融。
    67.C。文章结构题。前面谈到这一系统的工作原理以及冬天怎么给楼房供暖,下文应该讲的是夏天怎么给楼房降温。
    D
    (2009·黄岗3月高三质检)
    Windws nt nly let light in t cut dwn an electricity use fr lighting, but the light cming thrugh the windw als prvides heat. Hwever, windws are nt smething peple typically assciate with being a cutting edge technlgy. Researchers are nw wrking n new technlgies that enable a windw t quickly change frm clear t dark and anywhere in between with a turn f a switch.
    “It tk us a lng time t figure ut what a windw really is,” says Claes Granqvist, a prfessr f slid-state physics at Uppsala University in Sweden. “It’s cntact with the utside wrld. Yu have t have visual cntact with the surrunding wrld t feel well.” S, windws and natural light are imprtant fr imprving the way peple feel when they’re stuck indrs.
    Yet, windws are the weak link in a building when it cmes t energy and temperature cntrl. In the winter, cld air leaks in. When it’s ht and sunny, sunlight streams in. All f this sunlight carries lts f heat and energy. And all f this extra heat frces peple t turn n their air cnditiners. Prducing cld air, which can feel s refreshing, actually sucks up enrmus amunts f electricity in buildings arund the wrld.
    Windws have been a majr fcus f energy research fr a lng time. Over the years, scientists have cme up with a variety f strategies fr cating, glazing, and layering windws t make them mre energy-efficient. Smart windws g a step further. They use sme technlgies invlving changes f clr.
    Electrchrmic windws use electricity t change clr. Fr example, a sheet f glass cated with thin layers(层) f chemical cmpund such as tungsten xide(氧化钨) wrks a bit like a battery. Tungsten xide is clear when an electric charge is applied and dark when the charge is remved, that is, when the amunt f vltage(电压) is decreased, the windw darkens until it’s cmpletely dark after all electricity is taken away. S applying a vltage determines whether the windw lks clear r dark.
    One imprtant feature that makes a smart windw s smart is that it has a srt f “memry”. All it takes is a small shck f vltage t turn the windw frm ne state t the ther. Then, it stays that way. Transitins take frm 10 secnds t a few minutes, depending n the size f the windw. The develpment f smart windws culd mean that massive air cnditining systems may n lnger need. “In the future,” Granqvist says, “ur buildings may lk different.”
    68.Which statement des nt indicate the imprtance f windws as described in the first tw paragraphs?
    A. Windws can change frm clear t dark t save energy.
    B. Windws help t save energy by letting light in.
    C. Windws help t save energy by prviding heat.
    D. Windws enable peple t have cntact with the utside wrld.
    69.Accrding t the passage, smart windws are windws ______.
    A. that are cated
    B. that use electricity
    C. the clr f which can be changed
    D. that have many layers
    70.T make electrchrmic windws change clr, what is applied t the windw glass?
    A. Electricity. B. Tungsten xide.
    C. A battery. D. A vltage.
    71.What will be the benefit if the research n smart windws turns ut t be successful?
    A. Buildings will lk different.
    B. Windws can be as large as yu want.
    C. We may nt need air cnditiners any mre.
    D. They are less expensive than traditinal windws.
    [答案]
    这是一篇科普文,介绍人们对智能窗户的研究情况。窗户透光,但不隔热,因此它成为能源研究者们的研究对象。研究人员致力于研究一种新技术,使窗户在隔热和透光方面能随着人们的需要而调整,这意味着将来人们可能不再需要使用空调。
    68.A。考查细节理解。前两段叙述传统窗户的特点,B、C、D项也都是传统窗户的特点,而A是人们研究和开发的“智能窗”的特点。
    69.C。考查细节理解。第四段说,人们一直在研究给窗户涂色、上釉,使用多层窗户等,而智能窗户更前进了一步,使用颜色转换等技术。
    70.B。考查细节理解。第五段举例说明智能窗的一种,即电致变色窗户,它使用氧化钨使窗户明亮或暗淡。
    71.C。考查细节理解。最后一段说智能窗的开发将意味着(人们)可能不再需要大规模的空调系统。
    E
    (2009·湖北)
    Three years ag, five parrts were set free in a wild place f Arizna, thusands f miles frm the Channel Islands in Jersey where they had been lked after by zkeepers. N evlutinary strategies infrmed them hw t behave in this new landscape f muntainus pine frest unccupied by their kind fr 50 years. T the researchers’ surprise, they failed t make cntact with a grup f wild parrts imprted frm Mexic and set free at the same time. Within 24 hurs the reintrducing ended in failure, and the pr birds were back in cages, n their way t the safety f the Arizna reintrductin prgramme.
    Ever since then, the prgramme has enjyed great success, mainly because the birds nw being set free are Mexican birds illegally caught in the wild, cnfiscated(没收) n arrival nrth f the brder, and raised by their parents in the safety f the prgramme. The experience shws hw little we knw abut the behaviur and psychlgy(心理) f parrts, as Peter Bennett, a bird researcher, pints ut:“Reintrducing species f high intelligence like parrts is a lt mre difficult. Peple like parrts, always treating them as nthing mre than pets r valuable ‘cllectables’.”
    Nw that many species f parrt are in immediate danger f dying ut, bilgists are wrking tgether t study the natural histry and the behaviur f this family f birds. Last year was an imprtant turning pint: cnservatinists funded the Wrld Parrt Trust, based at Hayle in Crnwall, t supprt research int bth wild and caged birds.
    Research n parrts is vital fr tw reasns. First, as the Arizna prgramme shwed, when reintrducing parrts t the wild, we need t be aware f what the birds must knw if they are t survive in their natural hme. We als need t learn mre abut the needs f parrts kept as pets, particularly as the Trust’s campaign des nt attempt t discurage the practice, but rather urges peple wh buy parrts as pets t chse birds raised by humans.
    72.What d we knw abut the area where the five parrts were reintrduced?
    A. Its landscape is new t parrts f their kind.
    B. It used t be hme t parrts f their kind.
    C. It is clse t where they had been kept.
    D. Pine trees were planted t attract birds.
    73.The reintrducing experience three years ag shws that man-raised parrts ______.
    A. can find their way back hme in Jersey
    B. are unable t recgnize their parents
    C. are unable t adapt t the wild
    D. can prduce a new species
    74.Why are researches n parrts imprtant accrding t the passage?
    A. The Trust shws great cncern fr the prgramme.
    B. We need t knw mre abut hw t preserve parrts.
    C. Many peple are interested in cllecting parrts.
    D. Parrts’ intelligence may sme day benefit peple.
    75.Accrding t the passage, peple are advised ______.
    A. t treat wild and caged parrts equally
    B. t set up cmfrtable hmes fr parrts
    C. nt t keep wild parrts as pets
    D. nt t let mre parrts g t the wild
    [答案]
    几年前,人们将几只笼养的鹦鹉放归大自然,但由于这些鹦鹉在笼养的环境中长大,它们难以适应野外生活,又飞回了它们的笼子里。这一现象引起人们的关注。在保护物种的同时,我们还应该对它们的行为和心理有更多的了解。
    72.B。考查推理判断。第一段说,这五只被笼养的鹦鹉在Arizna被放归山林,但是24小时后,因为不能与同时被放出去的一些野鹦鹉交流,它们重新飞回鸟笼子。“没有任何进化策略告诉它们在久违50年的这片松林里该如何表现”。从这句话判断选B,50年前,这片松林是它们的家。
    73.C。考查推理判断。从第一、二段可知,这些笼养的鹦鹉被放归大自然后,不能与其他种类的鹦鹉进行沟通,像鹦鹉这样高智商的物种很难重归自然。这些信息表明,困难在于它们不能适应野生环境。
    74.B。考查细节理解。第二段说,这次经历告诉我们,我们对鹦鹉的行为和心理了解得太少了;第四段说,该研究的意义在于,首先我们要知道这些鸟儿要在野外生存必须了解什么,并了解笼养鹦鹉的需求。由此判断,要保护这些鹦鹉物种,我们必须对它们有更多的了解。
    75.C。考查细节理解。文章最后说,人们买鹦鹉作为宠物时要买人类笼养的鹦鹉。也就是不要将野生鹦鹉作为宠物。
    Ⅴ.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
    (2009·东北三校联考)
    [答案]
    76.is→was。全文叙述的都是过去发生的事情,所以用过去式。
    77.Besides→Beside。此处所要表达的意思是“在……旁边”,而besides的意思是“并且,此外”。
    78.√
    79.and→but。老人想出门,“但是”不能穿拖鞋出去。
    80.bring→fetch。根据所给语境可知,老人想让身边的狗去把鞋拿给他,含有一去一回的意思,因此用fetch。
    81.its→his。出乎“老人”意料的是,狗甚至没有站起身。
    82.clse→clsed。with tw eyes clsed again是介词with的复合结构,此处的clsed是形容词。
    83.cmplete→cmpletely。puzzled是形容词,要用副词修饰。
    84.去掉that。what was happening是wndering的宾语从句,前面没有必要再使用另外一个连接词。
    85.she→shes。ne f表示“其中之一”,后接复数名词。
    Ⅵ.书面表达(满分25分)
    (2009·全国Ⅰ)
    假定你是李华,正在英国接受英语训练,住在一户英国人家里。今天你的房东Mrs Wilsn不在家,你准备外出,请给Mrs Wilsn写一留言条,内容包括:
    1.外出购物;
    2.替房东还书;
    3.Tracy来电话留言:(1)咖啡屋(Bltn Cffee)见面取消;(2)此事已告知Susan;(3)尽快回电。
    注意:
    1.词数100左右;
    2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
    Mrs Wilsn,
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    Li Hua
    [参考答案]
    Mrs_Wilsn,
    I’m ging ut shpping, and wn’t be back until abut 5:00 p.m.. I have taken with me the tw bks yu asked me t return t the City Library. At abut 1 ’clck this afternn, Tracy called, saying that she culdn’t meet yu at Bltn Cffee tmrrw mrning as she has smething imprtant t attend t. She felt very srry abut that, but said that yu culd set sme ther time fr the meeting. She wanted yu t call her back as sn as yu are hme. She has already tld Susan abut this change.
    Li Hua

    相关试卷

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试7含听力版:

    这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试7含听力版,共12页。

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试6含听力版:

    这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试6含听力版,共12页。

    2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试5含听力版:

    这是一份2022年高考英语第一轮总复习高考满分练兵场阶段性测试5含听力版,共12页。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单
        欢迎来到教习网
        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map