


河北省承德市2023-2024学年高二下学期4月期中考试英语试题
展开考生注意:
1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。
2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。
3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。
4.本卷命题范围:人教版选择性必修第三册 Unit 5~选择性必修第四册Unit 3。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节 (共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Hw will the man travel there?
A. By air. B. By ship. C. By train.
2. Where des the cnversatin take place?
A. In a grcery stre. B. In a restaurant. C. At hme.
3. What did the wman prbably try t d?
A. Play a tape recrder. B. Repair a typewriter. C. Take a picture.
4. What des the wman mean?
A. She can finish the wrk alne.
B. She is willing t help the man.
C. She appreciates the man's ffer.
5. Why des the man talk t the wman?
A. T tell her abut the parking.
B. T invite her t visit a friend.
C. T help her park the car.
第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6 至8题。
6. Where are the speakers prbably?
A. In a hspital. B. In a factry. C. In a schl.
7. What des the wman need right nw?
A. An X-ray test. B. An peratin. C. Sme rest.
8. Wh has died f heart disease?
A. The wman's father. B. The wman's mther. C. The wman's grandfather.
听第7段材料,回答第9至11题。
9. What des the man want t d?
A. Open an accunt.
B. Brrw sme mney.
C. Take sme mney ut f his accunt.
10. What's the wman prbably?
A. A reprter. B. A bank clerk. C. A custmer.
11. When will the man cme back?
A. A few minutes later. B. Several hurs later. C. Tmrrw.
听第8段材料,回答第12至 14题。
12. Where did the wman find the ld medicine bttle?
A. In a shp. B. In a hle. C. Near the village gate.
13. What did the wman find in the sprts grund?
A. A teapt. B. Sme cins. C. A metal hrse.
14. Hw ld are the cins?
A. Abut 50 years. B. Abut 100 years. C. Abut 200 years.
听第9段材料,回答第15 至 17题。
15. What is the weather like tday?
A. Nice. B. Cld. C. Ht.
16. What time is it?
A. It's six 'clck. B. It's eleven 'clck. C. It's twelve 'clck.
17. What are the speakers ging t d?
A. G shpping. B. G wrking. C. Listen t the radi.
听第10段材料,回答第18至20题。
18. Hw lng has the man wrked at the present cmpany?
A. Fr abut 3 years. B. Fr abut 13 years. C. Fr abut 30 years.
19. What is a main reasn why the speaker chse his present jb?
A. T live in Spain.
B. T enjy free flights.
C. T get cheap flights and hlidays.
20. What des the speaker's wrk invlve?
A. Prviding infrmatin fr the custmers.
B. Offering suggestins n purchasing cars.
C. Leading a grup tur t visit sme places.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A
Fur Best Science Bks
A Shrt Histry f Nearly Everything
Price: $15.95
Authr: Bill Brysn
Release date: February 4, 2003
REASONS TO BUY
+Explains a variety f scientific tpics in a vivid and cmprehensive way
+N science knwledge required
Thing Explainer
Price: $19.84
Authr: Randall Munre
Release date: Nvember 24, 2015
REASONS TO BUY
+Explains cmplex cncepts using illustratins and nly the mst cmmn wrds in the English language
+Entertaining and easy t understand
+A few f the tpics(e. g. the peridic table) als include detailed fld-ut diagrams
Ask an Astrnaut
Price: $9.19
Authr: Tim Peake
Release date: Octber 19, 2017
REASONS TO BUY
+Entertaining Q&A frmat makes it easy t quickly find answers
+Suitable fr bth children and adults
+Accmpanying graphics(图形) illustrate sme f the mre cmplex ideas
Brief Answers t the Big Questins
Price: $13.76
Authr: Stephen Hawking
Release date: January 1, 2020
REASONS TO BUY
+Des nt require prir physics knwledge—there is nly ne equatin in the entire bk
+Cmplex ideas cmmunicated in a simple and understandable language
+Great intrductin t the thughts f Stephen Hawking
21. Which bk was published the earliest?
A. Thing Explainer. B. Ask an Astrnaut.
C. Brief Answers t the Big Questins. D. A Shrt Histry f Nearly Everything.
22. What d Thing Explainer and Ask an Astrnaut have in cmmn?
A. They are priced the same. B. They include illustratins.
C. They are hard t understand. D. They emply a Q&A frmat.
23. Wh wrte Brief Answers t the Big Questins?
A. Tim Peake. B. Bill Brysn. C. Stephen Hawking. D. Randall Munre.
B
N matter hw successful—r lately, unsuccessful—Manchester United has been n the curt, which has always prided itself n an incredible ability t generate the game's brightest yung stars. The latest breakthrugh talent, it seems, is 18-year-ld midfielder Kbbie Main.
The teenager's emergence frm the yuth academy has been ne f the few satisfying pints in an therwise difficult seasn fr the team, and the highlight f his fledgling(刚刚起步的) career came during United's 4-3 win against Wlverhamptn Wanderers n Thursday.
After the hst had seemingly gt a draw in the 95th minute f the match, Main shwed his cnsiderable ptential by scring a winner in the dying mment. The English yungster received the ball under pressure utside f the ppsitin's bx befre rushing his way twards the gal, hitting against a Wlves defender n the way. Then, when ther players might have panicked, Main was cmpsed and guided a perfect sht int the far crner f the net.
While his teammates celebrated wildly, Main knelt dwn and slid twards the crwd after scring his first Premier League gal. It was a sensatinal mment and a gal which might change the teenager's life frever.
"I've still nt cme dwn frm it. I still feel like I'm dreaming, t be hnest," Main tld TNT Sprtsafter the match. "T start playing in the Premier League fr my byhd club has been amazing. Nw I am just trying t play mre games and win mre games."
There have been mments this seasn, thugh, where his inexperience has shwn, but the future lks bright fr the yung midfielder wh seems t have his feet firmly n the grund. "He is making incredible prgress. He has great abilities as a mdern midfield player," Manchester United manager Erik ten Hag tld reprters after the game. "He can defend and attack but als he has the physicality t d bth ways."
Manchester United is currently ranked seventh in the Premier League and they are wrking hard t secure the tp fur, which will ensure qualificatin fr next seasn's Champins League.
24. What des paragraph 3 mainly tell us abut Kbbie Main?
A. His gals. B. His educatin.
C. His teammates. D. His perfrmance.
25. What des the underlined wrd "sensatinal" in paragraph 4 mean?
A. Bring. B. Dramatic. C. Suitable. D. Pssible.
26. Which wrd can best describe Kbbie Main?
A. Ambitius. B. Humrus. C. Experienced. D. Shy.
27. What is the aim f Manchester United nw?
A. T bring ut mre yung stars.
B. T qualify fr the next Premier League.
C. T play in the Champins League next seasn.
D. T finish in the tp seven f the Premier League.
C
Retired Army Cl. Farrell Patrick taught cmputer science at West Pint during the 1970s and then at tw private universities thrugh the 1990s, s he isn't surprised by the prgress technlgy has made ver the decades. But when the 91-year-ld gt his first virtual reality(VR) experience recently, he was amazed.
Sitting in a cnference rm at Jhn Knx Village, Patrick sat up straight as his eyes and ears experienced what it wuld be like t be in a Navy fighter j et flying ff the Flrida cast. Jhn Knx Village was ne f 17 senir cmmunities arund the cuntry that participated in a recently published Stanfrd University study.
During the study, the senirs picked frm seven-minute virtual experiences such as riding in a tank, watching stage perfrmances, playing with dgs and cats r visiting places like Paris r Egypt. The participants wre headsets that gave them 360-degree views and sunds, making it seem like they had been all but drpped int the actual experience.
The study, wrking with the cmpany Mynd Immersive, fund that almst 80% f the senirs reprted having a mre psitive attitude after their VR sessin and almst 60% said they felt less islated scially. The enjyment lessened smewhat fr lder respndents whse sight and hearing had deterirated(恶化). Thse wh fund VR less enjyable were als mre likely t dislike technlgy in general.
The cmpany has wrked n the biggest cmplaints the senirs in the study had abut VR—the headsets were t heavy and the heat they generated made the senirs' freheads sweat. The new headsets weigh abut six unces(189 grams) instead f a pund(454 grams). Besides, they have a built-in fan fr cling, and the vides aren't as jumpy.
Patrick says he hpes t live t 100 because he believes the next five years will see mmentus changes in VR. Still a technlgy enthusiast, he believes the cst f systems will drp dramatically and becme part f everyday living, even fr senirs.
28. What is the functin f the first paragraph?
A. T lead in the tpic. B. T reach a cnclusin.
C. T present an argument. D. T make a definitin.
29. Why des the authr mentin "Paris r Egypt" in paragraph 3?
A. T illustrate the tw cities' supprt fr VR.
B. T explain why senirs are crazy abut traveling.
C. T cmpare the differences between the tw cities.
D. T shw the VR experiences the senirs can chse frm.
30. What did the study find?
A. Mst senirs enjyed VR.
B. Old peple preferred scializing.
C. Senirs' sight and hearing became wrse.
D. Mst retired peple disliked high-tech prducts.
31. What d the figures in paragraph 5 indicate abut Mynd Immersive?
A. Its prducts hardly appeal t senirs.
B. Its gal is t prduce high-quality vides.
C. It has made imprvements n the headsets.
D. It has gt a lt f cmplaints frm teenagers.
D
Fr generatins, Nafisa Bayniyazva and her family have made a living grwing melns, pumpkins and tmates n farms arund the Aral Sea. Bayniyazva, 50, has spent mst f her life near Muynak, in nrthwestern Uzbekistan, tending the land. Farm life was smetimes difficult but generally reliable and prductive.
Nw, Bayniyazva and ther residents say they're facing a disaster they can't beat: climate change, which is speeding up the decades-lng disappearance f the Aral, nce the lifebld fr the thusands living arund it.
Decades ag, deep blue and filled with fish, the Aral was ne f the wrld's largest inland bdies f water. Thusands f migrants frm acrss Asia and Eurpe mved t the Aral's shres fr jbs pp ping up everywhere frm canning factries t luxury vacatin resrts. Tday, the few remaining twns sit quiet alng the frmer seabed f the Aral—technically classified as a lake, due t its lack f a direct utlet t the cean, thugh residents and fficials call it a sea.
Much f its early disappearance is due t human engineering and agricultural prjects gne wrng, nw paired with climate change. Summers are htter and lnger; winters, shrter and bitterly cld.
Withut the mderating influence f a large bdy f water t regulate the climate, dust strms began t blw thrugh twns. Strng winds caused dunes(沙丘) t swallw entire twns, and abandned buildings were filled with sand. A dzen fish species went extinct, and businesses clsed dwn. "The fish factries clsed, the ships were stuck in the harbr, and the wrkers all left," said Madi Zhasekenv, frmer directr f the Aral Sea Fisherman Museum in Aralsk, Kazakhstan. "It became nly us lcals."
On her Uzbekistan farm, Bayniyazva's family has dug an earthen well, hping t hld n t the precius little water that's left. "If there is n water, it will be very difficult fr peple t live," Bayniyazva said. "Nw peple are barely surviving." She desn't plan t leave her farm but yet knws mre hardships are likely ahead.
32. Hw is paragraph 3 develped?
A. By reasning. B. By making a cmparisn.
C. By experimenting. D. By analyzing data.
33. What can be inferred frm paragraph 5?
A. The number f fish in the Aral Sea is increasing.
B. Madi Zhasekenv feels hpeful abut his future.
C. Lcal peple arund the Aral have lst their livelihds.
D. Mad i Zhasekenv has adapted t the changing climate.
34. Hw des Bayniyazva feel nw?
A. Ashamed. B. Wrried. C. Relieved. D. Embarrassed.
35. What is the best title fr the text?
A. The Imprtance f the Aral Sea
B. Hw t Deal With the Aral Sea Disaster
C. We Will Face the Challenge f Adapting t Climate Change
D. Climate Change Is Quickening the Disappearance f the Aral Sea
第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
When it cmes t traveling with kids, whether it's a shrt weekend getaway—a rad trip r a luxurius camping adventure, the challenges increase. 36 . They will ensure yu're well-prepared fr any situatin.
Travel at yur family's pace
37 , but that's perfectly fine. Take the pprtunity t explre tgether at a pace that suits yur family. It's abut the experience, s yu can plan ne main activity and leave the rest f the day fr explratin.
Invlve kids in the planning prcess
It's a great idea t engage yur children in the vacatin planning prcess. 38 . Yu can make it fun by creating family flashcards with interesting facts abut the places yu'll visit. This nt nly gets them excited but als educates them abut the appraching adventure.
39
Traveling t new places can be a fantastic educatinal experience fr bth parents and kids. The educatinal travel has gained ppularity, with htels and tur cmpanies ffering experiences that teach smething new. Encurage yur children t explre their interests and chse activities and trips that satisfy their curisity.
Plan with a travel cmpany
Planning a trip with kids can be quite challenging. While sme parents enjy rganizing every detail, thers find it stressful. Using a travel cmpany can ease the burden f crdinatin(协调), allwing yu t fcus n ther pre-trip tasks. 40 .
A. The fllwing are sme practical tips
B. Use travel as an educatinal pprtunity
C. Research experiences f fellw travelers
D. It prvides peace f mind during yur jurney
E. Yu dn't necessarily have t hand them a glbe
F. Family travel might be different frm traveling alne
G. It's a cnvenient ptin fr families with busy schedules
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Frest & Bird, a cnservatin rganizatin in New Zealand, held a cntest fr Bird f the Century and invited peple in the cuntry and abrad t 41 their favrite threatened species. Cmedian and talk shw hst Jhn Oliver 42 Frest &Bird if he culd campaign fr the puteketeke, a native water bird with eye-catching black-brwn feather(羽毛) arund its 43 . The rganizatin 44 .
T get 45 fr the species, Oliver started a wrldwide campaign, which fcused n its 46 feather surrunding its neck, rmantic mating ceremny and heart-warming parenting style.
"The puteketeke are fantastic cuples and 47 parents wh always carry their babies n their backs!" read ne f the ads.
His effrt 48 . The puteketeke began at the bttm f the 49 . But it 50 the cn test with 290, 374 vtes after Oliver started the campaign n its behalf. By cmparisn, the much mre 51 bird kiwi just gt 12,904 vtes.
Accrding t Frest &Bird, there are fewer than 3,000 f the bird acrss New Zealand a few decades ag. But the 52 has been increasing thanks in part t cnservatin effrts.
Usually called Bird f the Year, the annual 53 is held t raise awareness abut the plight(困境) f the natin's native 54 ,80% f which are n the threatened species list. This year, the cntest was named Bird f the Century t celebrate the grup's 55 birthday.
41. A. meet B. select C. prtect D. feed
42. A. asked B. infrmed C. challenged D. reminded
43. A. head B. back C. neck D. wing
44. A. prtested B. disappeared C. develped D. agreed
45. A. supprt B. space C. resurce D. pressure
46. A. ugly B. unique C. red D. thin
47. A. annying B. rich C. caring D. clever
48. A. fell apart B. went n C. gave away D. paid ff
49. A. lake B. list C. bttle D. tree
50. A. hsted B. missed C. wn D. jined
51. A. famus B. intelligent C. disappinted D. rdinary
52. A. variety B. value C. chance D. number
53. A. party B. ceremny C. event D. festival
54. A. birds B. flwers C. crps D. peple
55. A. delayed B. 100th C. frgtten D. first
第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Xu Xiake was brn in 1587. 56 (he) parents were rich landwners. Yet he gave up a 57 (cmfrt)life, and decided t explre the muntain s and rivers n ft.
China has mre famus explrers. There was Zhang Qian, wh traveled int Central Asia during the secnd century BC, pening a trade rad that became 58 is knwn as the Silk Rad. Or Zheng He, the sailr wh in the 15th century sailed as far away as Africa. Yet these explratins 59 (supprt) by gvernments. Xu was ttally different.
"On the surface, Xu's travels can neither be classified as great affairs f state 60 great adventures that changed the curse f histry," writes cultural histrian Cheng Pei-kai. "Xu travelled t satisfy his wn 61 (curius)."
Schlar Julian Ward agrees, describing the lnely Chinese wanderer like the Middle Kingdm's versin f Jhn Muir: "Deep in lve with nature and eager t find freedm 62 wrldly cncerns, Xu was a man addicted t 63 (see) and describing the landscape."
"The few cins 64 (slip) frm a hle in my pcket while I was climbing a muntain in Yunnan. When I finally managed t the twn, I sld all my clthes, bught myself a bttle f wine and a gd dinner 65 (celebrate) my survival," the dreamy explrer wrte in his diaries, which mix details f gelgy, gegraphy and btany with such persnal travel experiences.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节 (满分 15分)
假定你是李华,你的英国朋友 Peter来信询问你校上周组织的诗歌朗诵比赛(petry recitatin cmpetitin)的情况。请给他回信,内容包括:
1.介绍比赛的目的;
2.你参加此次活动的收获。
注意:1.写作词数应为 80个左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Peter,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best regards,
Li Hua
第二节 (满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
"Alice, yu spend t much time n yur phne," her father said. "Yu need t fcus n yur studies."
"But Dad, I'm ding my best," Alice replied. "I'm balancing my phne time with my studies."
In the tense meal, Alice and her parents argued abut her recent changes. They were fcused n her increased attachment t her phne and its impact n her studies. Her parents were cncerned that she was neglecting(忽视) her studies and wrried abut the impact it might have n her future. They felt that her attachment t the phne was taking her away frm her studies.
Alice said, "I knw yu're wrried abut me, but I'm trying my best. I just want t have sme fun with my friends and take a break frm studying smetimes." Hwever, her parents didn't seem t understand r accept her explanatin. They felt that she needed t fcus mre n her studies and less n the phne.
The argument escalated(升级) when Alice annunced that she wanted t leave the science club she had been a member f fr years t jin a new scial media club. Alice explained, "I'm nt sure if leaving the science club was a right decisin r nt. I just feel like I need a change." Her mther was shcked and said angrily, "Yu made this decisin withut thinking it thrugh. Yu've dne well in the science club, and yu have a lt f ptential t g further. Yu'll regret it if yu dn't keep ging."
After that argument, Alice, feeling increasingly frustrated, withdrew int herself and spent mre time in her rm. She started t avid her parents as much as pssible and didn't want t talk t them abut anything related t her studies r her future.
Her parents saw that the little girl wh had cme back laughing and talking was gne, and nw they saw a face that was alternately angry and sad. She did spend less time n her phne, but she became increasingly unhappy.
注意:1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
One night, Alice's parents kncked n the girl's dr and said they wanted t talk t her.__________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
At this pint, Alice seemed t see sme hpe f jining the scial media club. ________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
河北省重点高中高二4月联考·英语
参考答案、提示及评分细则
听力部分录音稿
(Text 1)
W: Have yu gt yur train ticket yet?
M: N, nt yet. I've decided t fly there.
(Text 2)
W: Waiter, we'd like t rder nw.
M: Yes?
W: Which salad d yu recmmend?
M: I'd suggest the Chef's Delight.
(Text 3)
M: Did yu check the pwer plug and press the play buttn?
W: Yes, the pwer indicatr was n, and it was running, but smehw the sund didn't cme thrugh. (Text 4)
M: What's up? Yu lk dwn.
W: I've gt piles f papers t type, but I type s slwly.
M: Cme n. What are friends fr? I can d it fr yu.
W: Really? Hw kind yu are t help me ut!
(Text 5)
M: Excuse me, Miss. Yu can't park here.
W: But it's nly fr a few minutes, Sir. I'm waiting fr a friend.
M: This is a taxi park. Yu can park in the car park rund the crner ver there.
(Text 6)
M: Well, Mrs. Wang. D yu have a pain in yur stmach?
W: Yes, particularly after meals.
M: Let me see yur X-ray result. I'm afraid yu need an peratin right nw.
W: Is it s serius?
M: I'm afraid s.
W: Operatin? What abut my heart?
M: Let me feel yur pulse. Have yu been weak recently?
W: Yes, I get tired rather easily.
M: Have yu been lsing any weight?
W: I suppse s. The mirrr tells me that.
M: Has anyne in yur family gt heart truble?
W: Well, bth my parents have high bld-pressure, and my grandfather died f heart attack.
M: Yur heart is in a rather bad state.
W: Yu mean I shuld have anther peratin sme day?
M: Yes, very likely.
(Text 7)
M: Excuse me. Can I withdraw sme mney frm my accunt?
W: Srry, Sir. I'm afraid yu'll have t wait.
M: Why? There are nt many peple waiting at the mment.
W: I'm srry t say ur cmputer is dwn.
M: Is there any ther way I can get the mney? I really need it tday.
W: I'm afraid nt. We have t check yur accunt thrugh the cmputer.
M: S I will have t wait till yur cmputer is wrking again. Is that right?
W: Yeah, that's the case.
M: Culd yu please tell me hw lng it will pssibly take t get the cmputer wrking again?
W: It's hard t say. Smetimes it nly takes a few minutes, but smetimes maybe a few hurs. It depends.
M: All right. I will cme back tmrrw.
(Text 8)
M: Did yu find anything interesting in yur digging?
W: Yes, a few things. Cme ver here and I'll shw yu. I fund this ld teapt near the village gate. Part f it was brken, as yu can see.
M: And yu've mended it.
W: Yes, and I fund this ld medicine bttle in an ld shp!
M: And the glass wasn't brken?
W: N. Wasn't that lucky?
M: What abut this metal hrse?
W: I fund that in the sprts grund.
M: Isn't it pretty! Maybe it was a prize fr races.
W: Yes, prbably.
M: What else did yu find?
W: I fund sme cins! Lk at these pieces! They're freign and abut 100 years ld.
M: What luck! Where did yu find them?
W: I fund them in a hle under a tree.
(Text 9)
W: What a lvely day!
M: Yes, isn't it? Nice and bright this mrning.
W: I hpe it stay s like this.
M: I hpe s.
W: Is the weather usually like this here?
M: It's usually a bit htter than tday.
W: What's it like in winter?
M: It's pretty cld. But it desn't snw ften.
W: I wnder what it's ging t be like tmrrw.
M: I didn't hear the weather reprt n the radi. What's the weather like where yu cme frm?
W: Summer is a bit htter than here, but winter isn't s cld.
M: Hw abut spring and autumn?
W: Lvely, especially in spring.
M: Have yu ever seen a hurricane?
W: Once, a lng time ag.
M: Des it ften ccur in yur cuntry?
W: Nw and then.
M: Oh, it's eleven 'clck nw. Let's listen t the weather reprt n the radi.
W: That's a gd idea.
(Text 10)
M: Gd afternn! My name's Carl and I wrk fr ne f the majr cmpanies in the High Street. I've been with them fr abut 13 years. Peple ften ask me why I decided t d this jb. As a yung man, I lved traveling and wrked fr a while as a salesman in Spain. When I came back t stay within the travel industry, my experience f wrking in turist centres abrad helped me t get this jb. I have t admit that ne f the main reasns I wanted t be a travel agent was that we get cheap flights and hlidays. It's a great advantage! Basically I'm a salespersn. I advise peple n the hliday chices available t them. Yu knw, different destinatins, types f hliday, ways t get there, and s n. When a custmer has decided what he wants, I bk it fr them and make any ther arrangements they may need, such as car hi re r turs. My duty desn't end there, thugh. If my custmers are flying, I need t tell them what time they have t check in, and make sure they knw what time they will be arriving. I als give infrmatin n likely weather cnditins and anything else I think will be useful fr them.
参考答案
1~5 ABACA 6~10 ABCCB 11~15 CACBA 16~20 BCBCA
21. D 细节理解题。根据A Shrt Histry f Nearly Everything 部分“Release date: February 4,2003”及其他三本书的发行日期可知,A Shrt Histry f Nearly Everything 最早出版。
22. B 细节理解题。根据Thing Explainer部分“+Explains cmplex cncepts using illustratins and nly the mst cmmn wrds in the English language”及 Ask an Astrnaut 部分“+Accmpanying graphics(图形) illustrate sme f the mre cmplex ideas”可知, 这两本书的共同点是都有插图。
23. C 细节理解题。根据 Brief Answers t the Big Questins部分“Authr: Stephen Hawking”可知, Brief Answers t the Big Questins 是斯蒂芬·霍金写的。
24. D 段落大意题。通读第三段,尤其是“…Main shwed his cnsiderable ptential by scring a winner in the dying mment…”可知,本段主要介绍了 Kbbie Main 在赛场上的表现。
25. B 词义猜测题。根据画线词前“While his teammates celebrated wildly, Main knelt dwn and slid twards the crwd after scring his first Premier League gal.”及画线词后“a gal which might change the teenager's life frever.”可推断,画线词的意思和Dramatic最接近。
26. A 推理判断题。根据第五段“…Main…'T start playing in the Premier League fr my byhd club has been amazing. Nw I am just trying t play mre games and win mre games.”及第六段“'He is making incredible prgress...'”可推断, Kbbie Main 是一个有抱负的人。
27. C 细节理解题。根据最后一段“Manchester United…which will ensure qualificatin fr next seasn's Champins League.”可知, 曼联队现在的目标是参加下一个赛季的欧洲冠军联赛。
28. A 推理判断题。根据第一段“But when the 91-year-ld gt his first virtual reality(VR) experience recently, he was amazed.”和第二段“Jhn Knx Village was ne f 17 senir cmmunities arund the cuntry that participated in a recently published StanfrdUniversity study. ”可推断,第一段主要是引出话题。
29. D 细节理解题。根据第三段“During the study, the senirs picked frm seven-minute virtual experiences such as riding in a tank, watching stage perfrmances, playing with dgs and cats r visiting places like Paris r Egypt.”可知,作者提及“巴黎或埃及”是为了展示老年人可以选择的虚拟现实的体验。
30. A 细节理解题。根据第四段“The study, wrking with the cmpany Mynd Immersive, fund that almst 80% f the senirs reprted having a mre psitive attitude after their VR sessin and almst 60% said they felt less islated scially.”可知,研究发现大多数老年人都喜欢虚拟现实。
31. C 推理判断题。根据第五段“The cmpany has wrked n the biggest cmplaints the senirs in the study had abut VR—the headsets were t heavy and the heat they generated made the senirs' freheads sweat. The new headsets weigh abut six unces (189 grams) instead f a pund(454 grams)…”可推断, Mynd Immersive公司对耳机进行了改进。
32. B 细节理解题。根据第三段“Decades ag, deep blue and filled with fish, the Aral was ne f the wrld's largest inland bdies f water... Tday, the few remaining twns sit quiet alng the frmer seabed f the Aral...”可知,本段主要是通过作比较展开的。
33. C 推理判断题。根据第五段“…A dzen fish species went extinct, and businesses clsed dwn. ‘The fish factries clsed, the ships were stuck in the harbr, and the wrkers all left,’said Madi Zhasekenv...‘It became nly us lcals.”可推断,咸海周围的当地人失去了生计。
34. B 推理判断题。根据最后一段“Bayniyazva said.‘Nw peple are barely surviving.’She desn’t plan t leave her farm yet but knws mre hardships are likely ahead.”可推断, Bayniyazva感到很担心。
35. D 标题判断题。通读全文,尤其是第二段“Nw, Bayniyazva and ther residents say they're facing a disaster they can't beat; climate change, which is speeding up the decades-lng disappearance f the Aral, nce the lifebld fr the thusands living arund it.”可知,本文主要讲的是气候变化正在加速咸海的消失。
36. A 根据空前“When it cmes t traveling with kids, whether it's a shrt weekend getaway—a rad trip r a luxurius camping adventure, the challenges increase.”及空后“They will ensure yu're well-prepared fr any situatin.”可知,A项“以下是一些实用的建议”符合。
37. F 根据本段的小标题Travel at yur family's pace及空后“but that's perfectly fine. Take the pprtunity t explre tgether at a pace that suits yur family.”可知,F项“家庭旅行可能不同于独自旅行”符合。
38. E 根据空前“It's a great idea t engage yur children in the vacatin planning prcess.”及空后“Yu can make it fun by creating family flashcards with interesting facts abut the places yu'll visit.”可知,E项“你不一定要给他们一个地球仪”符合。
39. B 根据下文“Traveling t new places can be a fan tastic educatinal experience fr bth parents and kids. The educatinal travel has gained ppularity...”可知,B项“把旅行当作学习的机会”适合作本段的小标题。
40. G 根据空前“Using a travel cmpany can ease the burden f crdinatin(协调), allwing yu t fcus n ther pre-trip tasks.”可知,G项“对于日程繁忙的家庭来说,这是一个方便的选择”符合。
41. B 根据下文可知, Frest &Bird 举办这次活动的目的是要投票选出(select)最受欢迎的濒临灭绝的鸟类。
42. A 脱口秀主持人 Jhn Oliver问(asked)组织者,他是否可以为 puteketeke 拉票。
43. C 根据下文“…which fcused n its 46 feather surrunding its neck,…”可知,该空指的是在鸟脖子(neck)上有一圈羽毛。
44. D 从后面的结果来看,组织者同意了(agreed) Jhn Oliver的请求。
45. A 为了获得足够的支持(supprt), Jhn Oliver 在全球范围内投放了广告。
46. B 根据上文“…a native water bird with eye-catching black-brwn feather(羽毛) arund its 43 .”可知,这鸟脖子上的一圈羽毛非常特别(unique)。
47. C 根据“‘…wh always carry their babies n their backs!’”可知, puteketeke 这种鸟非常疼爱(caring)自己的孩子。
48. D 从投票结果看, Jhn Oliver 的努力得到了回报(paid ff)。
49. B 他所支持的 puteketeke 的排位一下子从排名表(list)底部冲到了第一位。
50. C 并最终以 290374 票赢得了(wn)这次比赛。
51. A 根据空前“By cmparisn”可推断, kiwi应该比 puteketeke 更有名(famus)。
52. D 根据空前及空后可知, puteketeke的数量(number)一直在增加。
53. C 根据空前“Usually called Bird f the Year...”可知,这种活动(event)每年举行一次。
54.A 活动的目的就是提升人们对这些濒临灭绝鸟类(birds)困境的认知。
55.B 今年改变活动名称是为了庆祝该组织成立一百(100th)周年。
56. His 57. cmfrtable 58. what 59. were supprted 60. nr 61. curisity 62. frm 63. seeing 64. slipped 65. t celebrate
第一节
One pssible versin:
Dear Peter,
Last Friday, ur schl rganized a petry recitatin cmpetitin in the schl hall. The cmpetitin was held t prmte the appreciatin f petry amng students. It was a great pprtunity t share and explre the beauty f petry.
I actively participated in this cmpetitin. Thrugh this cmpetitin, I nt nly deepened my understanding and appreciatin f petry but als learned mre abut its pwer t express emtins and ideas.
If yu have any questins r want t knw mre abut the cmpetitin, please feel free t write back.
Best regards,
Li Hua
第二节
One pssible versin:
One night, Alice's parents kncked n the girl's dr and said they wanted t talk t her. The girl pened the dr unhappily. They lked at her and tld f their recent wrries abut her. They admitted that all alng, they had nt given Alice enugh freedm t make her wn decisins. They shuld really listen t Alice's pint f view. Alice lked at her parents in disbelief, and tears fell. They encuraged her t say what she thught and give them anther chance t understand.
At this pint, Alice seemed t see sme hpe f jining the scial media club. She actively shared her passin with her parents. They were still nt t ptimistic, but as they gt t knw mre abut the club and saw hw passinate Alice was abut it, they began t supprt her mre. They als realized that they needed t give Alice mre freedm and trust in her judgment in rder fr their relatinship t wrk again.
河北省承德市2023-2024学年高二下学期3月阶段性测试英语试卷(含答案): 这是一份河北省承德市2023-2024学年高二下学期3月阶段性测试英语试卷(含答案),共19页。试卷主要包含了阅读理解,七选五,完形填空,短文填空,书面表达,读后续写等内容,欢迎下载使用。
2023-2024学年河北省承德市隆化存瑞中学高二上学期第一次质检英语试题含答案: 这是一份2023-2024学年河北省承德市隆化存瑞中学高二上学期第一次质检英语试题含答案,文件包含河北省承德市隆化存瑞中学2023-2024学年高二上学期第一次质检英语试题原卷版docx、河北省承德市隆化存瑞中学2023-2024学年高二上学期第一次质检英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共44页, 欢迎下载使用。
河北省承德市重点高中联谊校2023-2024学年高二上学期12月联考英语试题(解析版): 这是一份河北省承德市重点高中联谊校2023-2024学年高二上学期12月联考英语试题(解析版),共21页。试卷主要包含了 选择题的作答, 非选择题的作答等内容,欢迎下载使用。