|试卷下载
搜索
    上传资料 赚现金
    英语(徐州卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版)
    立即下载
    加入资料篮
    英语(徐州卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版)01
    英语(徐州卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版)02
    英语(徐州卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版)03
    还剩16页未读, 继续阅读
    下载需要20学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    英语(徐州卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版)

    展开
    这是一份英语(徐州卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版),共19页。试卷主要包含了90 per hur,20— 7等内容,欢迎下载使用。

    (考试时间:100分钟 试卷满分:110分)
    注意事项
    1. 本试卷共8页,满分110分,考试时间100分钟。
    2. 答题前,请将姓名、文化考试证号用0.5毫米黑色字迹签字笔填写在本试卷和答题卡的指定位置。
    3. 答案全部涂、写在答题卡上,写在本试卷上无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
    一、选择填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
    从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
    1.—Amy,my class will visit the Bird's Nest this afternn.
    —_____( )
    A.Gd luck!B.Cngratulatins!C.Have a gd time.D.That's a gd idea.
    参考译文:——艾米,今天下午我们班要去参观鸟巢。
    ——那是一个好主意。
    答案详解:A. Gd luck!好运;B. Cngratulatins!恭喜;C. Have a gd time.玩的高兴;D. That's a gd idea.那是一个好主意;根据题干Amy,my class will visit the Bird's Nest this afternn.可知应说那是一个好主意。所以选 :D。
    2.Judy read unusual reprt frm Kaili Evening n June 10. reprt was abut the dctrs and nurses assisting (援助) Shanghai in the fight against COVID—19.( )
    A.a;AB.an;TheC.a;TheD.an;An
    参考译文:6月10日,朱迪在《凯里晚间》阅读了一篇不同寻常的报道。这份报道是关于协助上海抗击2019冠状病毒疾病的医生和护士的。
    答案详解:空一表示泛指,unusual以元音音素开头,故应用an;第二个空为第二次提到这个报到,表示特指,用the。所以选 :B。
    3.Anther three astrnauts,Liu Yang,Chen Dng and Cai Xuzhe,have been sent int space. Let's express(表达)ur best wishes t .( )
    A.theyB.themC.theirD.theirs
    参考译文:另外三名宇航员刘洋、陈冬和蔡旭哲已被送入太空。让我们向他们表达最美好的祝愿。
    答案详解:they他们,人称代词主格;them他们,人称代词宾格;their他们的,形容词性物主代词;theirs他们的,名词性物主代词。根据题干可知,设空处缺少宾语,因此应用人称代词的宾格形式。所以选 :B。
    4.—Can yu tell me smething abut Dazhu,Lin Hui?
    — N prblem. It's the nrtheast f Sichuan Prvince and it's famus its natural gas.( )
    A.in;frB.in;asC.n;asD.t;fr
    参考译文:——林慧,你能告诉我一些关于达州的信息吗?
    ——没问题。它在四川省的东北部,它以天然气而著称。
    答案详解:第一个设空处:在某个范围内,要用介词in,排除C和D;第二个设空处:"以而著称"用be famus fr,排除B。所以选 :A。
    5.—I have been t Munt Fanjing three times. What abut yu?
    —I have been there three times,t. And I wuld like t visit it a_____time.( )
    A.threeB.thirdC.furD.furth
    参考译文:——我去过梵净山三次。你呢?
    ——我也去过那里三次。我想再一次去看它。
    答案详解:three三,基数词;third第三,序数词;fur四,基数词;furth第四,序数词。"a+序数词+time",表示第几次;根据前句"我也去过那里三次。"可知,应是想再一次去看它。所以选 :D。
    6.— D yu like the mvie is called The Battle at Lake Changjin?
    — Sure. I think n mvie is than it.( )
    A.that;mre tuchingB.what;less tuching
    C.that;mre tuchedD.which;less tuched
    参考译文:—你喜欢那部叫《长津湖》的电影吗?
    —当然了。我认为没有哪部电影比它更感人了。
    答案详解:分析句式,题干第一句设空后是一个定语从句,其先行词是物质名词mvie,因此应用that和which引导,且在从句中作主语。根据答语sure可知,第二人喜欢这部电影,因此第二空应用mre tuching符合语境,这里表"最感人的";构成"否定词+比较级"结构,表"最……、不比……更……",是形容词的比较级表最高级的用法。因此A项表述符合语境。干扰项C项中的tuched,表"感动的",修饰人,不符合语境。所以选 :A。
    7.Dn't be afraid t make mistakes, yu'll never really learn the language.( )
    A.andB.rC.sD.but
    参考译文:不要害怕犯错,否则你永远学不会这门语言。
    答案详解:and表并列;r否则;s所以;but但是。根据前后两个句子的关系,这里表示"否则",所以B符合题意。所以选 :B。
    8.— China wn third place in the men's 100— meter relay race at the 2020 Tky Olympics.
    — Wnderful! We Su Bingtian and his teammates.( )
    A.are prud fB.are friendly tC.are strict with
    参考译文:—中国在2020年东京奥运会男子100米接力赛中获得第三名。
    —太好了!我们为苏炳添和他的队友感到骄傲。
    答案详解:be prud f"为...感到骄傲";be friendly t"对...友好";be strict with"对...严格"。根据" China wn third place in the men's 100—meter relay race at the 2020 Tky Olympics.(中国在2020年东京奥运会男子100米接力赛中获得第三名。)"可知太好了!我们为苏炳添和他的队友感到骄傲。所以选 :A。
    9.We shuld learn sme basic life skills since we________ depend n urselves sme day.( )
    A.canB.can'tC.mustD.mustn't
    参考译文:我们应该学习一些基本的生活技能,因为有朝一日我们必须依靠自己。
    答案详解:can能;can't不能;must必须;mustn't禁止。根据"我们应该学习一些基本的生活技能,因为有朝一日我们依靠自己。"可知,应该是"必须"。所以选 :C。
    10.—Hurry up,Jasn! We're ging t the cinema,but the clthes still need .
    —Dn't wrry. I think thirty minutes enugh.( )
    A.washing;areB.t wash;areC.t wash;isD.washing;is
    参考译文:—快点,杰森!我们要去看电影,但是衣服还需要洗。
    —别担心。我认为三十分钟足够了。
    答案详解:衣服是被洗,need ding表示被动,thirty minutes看作一个整体,谓语动词要用第三人称单数。所以选 :D。
    11.一Mre and mre high—technlgy prducts in China.
    一Yes. Our cuntry is becming strnger and strnger.( )
    A.is makingB.are makingC.is madeD.are made
    参考译文:—越来越多的高科技产品是中国制造的。
    —是的。我们的国家变得越来越强大。
    答案详解:prducts和make之间是被动关系,因此用被动语态,又因为主语Mre and mre high—technlgy prducts是复数,因此be动词用are,所以填are made。所以选 :D。
    12.Hw time flies! I a senir high schl this September.( )
    A.enterB.enteredC.will enterD.have entered
    参考译文:时间过得多快!今年九月我将要进入高中了。
    答案详解:根据"Hw time flies!"时间过得多快!和"this September"可知,今年九月我将要进入高中了,句子用一般将来时,因此选will enter。所以选 :C。
    13.— My friend Tny is always behind me t encurage and help me t get ver all the difficulties.
    —He is s kind. This is _________( )
    A.Many hands make light wrk.B.A friend in need is a friend indeed.
    C.N pains, n gains.D.East and west, hme is the best.
    参考译文:我的朋友托尼总是在我身后来鼓励和帮助我克服所有的困难.—他真是太好了.真是患难见真情.
    答案详解:A.Many hands make light wrk. 人多力量大;B.A friend in need is a friend indeed.患难见真情. C.N pains, n gains. 不劳则无获;D.East and west, hme is the best.金窝银窝,不如自己的狗窝.根据My friend Tny is always behind me t encurage and help me t get ver all the difficulties.可知应说真是患难见真情.所以选 :B.
    14.— Li Mei Liu Hua is gd at speaking English,s they can't cmmunicate with freign students well.
    —It desn't matter. I think they will d their best t imprve their English.( )
    A.Nt nly; but alsB.Either; r
    C.Bth; andD.Neither; nr
    参考译文:—李梅和刘华都不擅长英语,所以他们不能很好地与外国学生交流.
    —没关系,我想他们会尽力提高英语水平的.
    答案详解:nt nly but als 不但而且;either r要么..要么;bth and 两个都;neither nr 两个都不.根据意思:李梅和刘华都不擅长英语,所以他们不能很好地与外国学生交流.没关系,我想他们会尽力提高英语水平的.根据is可知是单数.两个都不 neither nr.就近原则.所以选 :D.
    15.— Mr.Wang, can I g t play ftball with my classmates as sn as schl is ver?
    —______We have t prepare fr the cming Art Festival tgether.( )
    A.Why nt?B.I hpe s.C.I'm afraid nt.D.Of curse.
    参考译文:——王先生,放学后我能和同学们一起去踢足球吗?
    ——恐怕不行.我们得一起为即将到来的艺术节做准备.
    答案详解:Why nt?为什么不?I hpe s.我希望如此.I'm afraid nt.恐怕不行.Of curse.当然.根据We have t prepare fr the cming Art Festival tgether"我们得一起为即将到来的艺术节做准备."可知,不能去踢足球.应该回答"恐怕不行"I'm afraid nt.所以选 :C。
    二、完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
    Sme English expressins have smething t d with clthes.(16) yu nticed them?Let's have a lk!
    Peple wear pants t cver (17) bdies. When smebdy is (18) ,we can say " he has ants(蚂蚁) in his pants". In every family,ne persn always takes cntrl. Smetimes a (19) tells her husband what t d. Then we say " she wears the (20) in the family ". Pants usually have (21) t hld things. If ne spends his mney (22) ,we may say " he burns a hle in his pcket". Please dn't d like this!
    If a persn (23) his mney and des nt spend t much,he will be(24) in the future. If a persn sticks t his dream and he may be(25) at last. We shuld " take ur hats ff "t them.
    Mr. Brad is an imprtant persn. He has a big cmpany. He wears a suit and tie,and a shirt with sleeves(袖子) (26) cver his arms. (27) that makes him lk cl and strict,we knw he shws his (28) penly t everyne. Then we can say " he wears his heart n his sleeve ". We knw fr certain it's easy t get alng well (29) this kind f persn.
    Can yu find sme ther similar English(30) ?Use yur head and yu can find them by yurself.
    (16)A. DidB. HaveC. AreD. Des
    (17)A. HisB. TheirC. HimD. Them
    (18)A. HappyB. ClC. CalmD. Nervus
    (19)A. SnB. DaughterC. WifeD. Mther
    (20)A. DressB. SweaterC. SkirtD. Pants
    (21)A. ScksB. PcketsC. GlvesD. Bags
    (22)A. LessB. SlwlyC. QuicklyD. Carefully
    (23)A. WastesB. CstsC. SavesD. Likes
    (24)A. HappyB. ExcitedC. PrD. Rich
    (25)A. FatB. GdC. HappyD. Successful
    (26)A. WhB. WhereC. WhatD. Which
    (27)A. BecauseB. AndC. ThughD. But
    (28)A. SadnessB. FeelingsC. AngerD. Wrry
    (29)A. WithB. OnC. InD. Abut
    (30)A. NewsB. GrammarC. WrdsD. Expressins
    文章主旨:这篇短文主要讲述了一些和衣服有关的英文表达以及它们的含义。
    答案详解:(16)考查动词词义辨析。句意:你注意到它们了吗?Did做,过去式;Have已经;Are是;Des做,第三人称单数。根据nticed them(注意到它们)可知,应用have,表示完成时,所以选 B。
    (17)考查代词词义辨析。句意:人们穿裤子来遮盖他们的身体。his他的;their他们的;him他;them他们。划线后有名词,应用形容词性物主代词,所以选 B。
    (18)考查形容词词义辨析。句意:当有人紧张时,我们可以说"他裤子里有蚂蚁"。happy高兴的;cl凉爽的;calm冷静的;nervus紧张的。根据he has ants in his pants(他裤子里有蚂蚁)可知,说的是这个人紧张,所以选 D。
    (19)考查名词词义辨析。句意:有时,妻子告诉丈夫该做什么。sn儿子;daughter女儿;wife妻子;mther母亲。根据tells her husband what t d.(告诉她的丈夫该做什么。)可知,说的是妻子告诉丈夫该做什么,所以选 C。
    (20)考查名词词义辨析。句意:然后我们说"她在家里穿裤子"。dress连衣裙;sweater毛衣;skirt短裙;pants裤子。根据下文Pants usually have…(裤子通常有…)可知,说的是在家里穿裤子,所以选 D。
    (21)考查名词词义辨析。句意:裤子通常有口袋装东西。scks袜子;pckets口袋;glves手套;bags书包。根据t hld things.(装东西。)可知,说的是裤子有口袋,所以选 B。
    (22)考查副词词义辨析。句意:如果一个人花钱很快,我们可能会说"他在口袋里烧了一个洞"。less更少;slwly慢地;quickly快地;carefully仔细地。根据he burns a hle in his pcket(他在口袋里烧了一个洞)可知,说的是花钱快,所以选 C。
    (23)考查动词词义辨析。句意:如果一个人存钱并且不花太多。wastes浪费;csts花费;saves节约;likes喜欢。根据des nt spend t much,(不会花费太多,)可知,这个人是节约钱的,所以选 C。
    (24)考查形容词词义辨析。句意:如果一个人把钱存起来,不花太多,他将来就会很富有。happy高兴的;excited兴奋的;pr贫穷的;rich富有的。根据 If a persn saves his mney and des nt spend t much,(如果一个人把钱存起来,不花太多,)可知,这个人在未来就是富有的,所以选 D。
    (25)考查形容词词义辨析。句意:如果一个人坚持自己的梦想,他最终可能会成功。fat胖的;gd好的;happy高兴的;successful成功的。根据If a persn sticks t his dream(如果一个人坚持他的梦想)可知,如果一个人坚持他的梦想,最后会成功,所以选 D。
    (26)考查疑问词词义辨析。句意:他穿着西装和领带,衬衫袖子遮住了胳膊。wh谁;where哪里;what什么;which哪个。根据a shirt with sleeves(衬衫袖子)可知,应用which来引导从句,所以选 D。
    (27)考查连词词义辨析。句意:虽然这让他看起来很酷很严格,但我们知道他向每个人公开表达了自己的感受。Because因为;And以及;Thugh尽管;But但是。根据makes him lk cl and strict,(让他看起来很酷很严格)以及we knw he shws…(我们知道他展示了…)可知,是Thugh引导的让步状语从句,所以选 C。
    (28)考查名词词义辨析。句意:虽然这让他看起来很酷很严格,但我们知道他向每个人公开表达了自己的感受。sadness悲伤;feelings感受;anger生气;wrry担心。根据下文Then we can say " he wears his heart n his sleeve ".(然后我们可以说"他把心放在袖子上"。)可知,说的是他向每个人公开表达了自己的感受,所以选 B。
    (29)考查介词词义辨析。句意:我们肯定知道,和这种人相处很容易。with与;n在…上;in在…里;abut关于。get alng well with 与某人相处的很好,所以选 A。
    (30)考查名词词义辨析。句意:你能找到其他类似的英语表达吗?news新闻;grammar语法;wrds单词;expressins表达。根据上文Sme English expressins have smething t d with clthes.(一些英语表达与衣服有关。)可知,说的是英语表达,所以选 D。
    三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
    阅读下面四则材料,从材料后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
    A
    D yu want t find a jb?What kind f jb d yu want t get?Here are sme jbs fr yu t chse frm.
    (31)Which jb needs nly experienced persns?
    A. Waiter.B. Cleaner.C. Driver.D. Supprt Wrker.
    (32)T wrk as a cleaner,yu need t .
    A. Have enugh experienceB. Wrk frm 4:30 pm—6 pm
    C. Ring fr an applicatin frmD. Satisfy many requirements
    (33)Hw can yu get the jb as a supprt wrker?
    A. Ring 024—79103694.B. Ring 013—89483761.
    C. Send an email t terry@ukgrill. Cm.D. Send an email t careers@glden—care. Cm.
    文章主旨:本文主要介绍了几则招聘启事。
    答案详解:细节理解题。
    (31)A.根据Experienced waiters nly t apply可知只有有经验的服务员可以申请,所以选 A。
    (32)B.根据Wrking n Mnday,Wednesday t Saturday,4:30 pm— 6 pm可知清洁工的在星期一、星期三到星期六的下午四点到六点工作,所以选 B。
    (33)D.根据Excellent Training careers@glden—care. Cm可知要应聘护工需要发邮件至 careers@glden—care. Cm,所以选 D。
    B
    Peple like sellers r advertisers lve t tell us that advertising will save us mney.
    They tell us that placing ads in and n everything frm vide games t tilet paper will help us t save much mney. The advertising pays the cst f part f the item r service,allwing the seller r prvider t charge less than they wuld. But I disagree.
    A cuple f years ag,I bught a Kindle,an e-reader. I decided t chse ne with the ads r "Special Offers" as Amazn called it. The price was lwer and there were prmises f mney—saving ffers,with basic ads.
    Well,things were gd fr abut six mnths. I did receive sme ffers such as a 10%ff,r the pprtunity t buy certain bks fr ﹩1. Then the ffers disappeared when the Kindle Fire came ut. Suddenly,mst f the special ffers were limited t Kindle Fire wners. Nw there are very few ffers fr them,either. The nly things I nw receive are true ads:Things fr me t lk at,but they hld n value. The advertising n lnger benefits me.
    T be hnest,it makes me mad. I the trick,the " Advertising will save yu mney ". I had thught that it wuld be different with the Kindle. But it wasn't.
    Once they needed t sell a different prduct,thse buyers gt left behind. Thugh sellers say they make less mney,thse hlding the newer prduct can't receive all the special ffers. Sure,yu pay a little less fr the mde that ads display,but the mney—saving prmise is lng gne.
    (34)The authr decided t buy the Kindle with ads mainly because f .
    A. Its high qualityB. Its gd after-sales service
    C. Its lw price and prmised ffersD. Its ffer t give mney-saving advice
    (35)After the authr wned the Kindle, .
    A. He culd buy any bk fr $1B. He was asked t buy a Kindle Fire
    C. He didn't receive any special ffersD. He ended up receiving ads f n value
    (36)The underlined wrds "fell fr" in Paragraph 5 means " ".
    A. Was inspired byB. Was fled byC. Was cnfused abutD. Was wrried abut
    (37)The writer tries t tell us
    A. Advertising has its wn sales thery.B. Advertising wastes cnsumers' time.
    C. Advertising helps cnsumers save mney.D. Advertising desn't benefit cnsumers as it says.
    文章主旨:短文主要是作者通过自己购买Kindle的亲身经历告诉我们广告并不像它说的那样让消费者受益。
    答案详解:(34)细节理解题。根据文中:The price was lwer and there were prmises f mney—saving ffers,with basic ads.(价格较低,而且有人承诺通过基本广告提供省钱的优惠。)可知,作者决定买购买Kindle是因为低廉的的价格较低广告承诺的的优惠。所以选 C。
    (35)推理判断题。根据文中:The nly things I nw receive are true ads:Things fr me t lk at,but they hld n value. The advertising n lnger benefits me.(我现在收到的只有真正的广告:我可以看的东西,但没有价值。广告不再对我有利。)可知,作者拥有Kindle后,他最终只收到了没有价值的广告。所以选 D。
    (36)词义推测题。根据文中:T be hnest,it makes me mad.(老实说,这让我很生气。)可知,作者感到自己被骗了,被愚弄了。所以选 B。
    (37)主旨大意题。短文主要是作者通过自己购买Kindle的亲身经历告诉我们广告并不像它说的那样让消费者受益。所以选 D。
    C

    In students' daily talks,celebrities ( 名 人 ) are usually a ht tpic,including their dress,behavir,families and ther persnal things.Then,is it a celebrity's jb(职责)t be a gd rle mdel?Please read the fllwing students' debate(辩论).
    Is it a celebrity's jb t be a gd rle mdel?
    (38)Accrding t the prs,which f the fllwing reasns is NOT right?
    A. Peple lk up t the celebrities.
    B. Everyne shuld try t be a gd rle mdel.
    C. Celebrities get much lve and supprt frm fans.
    D. If celebrities drinks and smkes,his fans will fllw him.
    (39)What des the underlined wrd " " mean?
    A. 优秀的 B. 平衡的 C. 不错的 D. 不恰当的
    (40)Accrding t the cns,hw d sme peple becme famus?
    A. By psting lettersB. By wrking hard at what they lve.
    C. By setting a gd example t thers.D. By making gd chices fr fans.
    (41)What cnclusin(结论) can we draw frm their pinins?
    A. Whether a celebrity is a rle mdel r nt,he shuld care abut his behavir.
    B. Even thugh a celebrity makes mistakes,yung peple shuld fllw him.
    C. Family members must encurage kids t be sure.
    D. T be a celebrity is t easy.
    文章主旨:本文讲述的是"成为好的榜样是名人的责任吗?"为话题,展开了辩论,陈述正反方的观点。正方认为人们喜欢向名人看齐,如果名人做一些不好的事情,他的粉丝都会跟着去做。不管是不是名人,都要努力做一个好榜样。反方认为做一个好榜样不是名人必须要做的,他们是因为做自己喜欢的事才出名,做榜样从来不是工作的内容。
    答案详解:(38)推理判断题。根据It's a celebrity's jb t be a gd rle mdel because peple usually lk up t stars.If a celebrity drinks and smkes,his fans will fllw him because they lk up t the celebrity s much.If a celebrity's lifestyle is inapprpriate fr kids,then their parents shuld be mre careful abut what they let their kids see.(成为一个好的榜样是名人的工作,因为人们通常都很崇拜明星。如果一个名人抽烟喝酒,他的粉丝就会追随他,因为他们非常崇拜这个名人。如果一个名人的生活方式不适合孩子,那么他们的父母应该更小心地让孩子看到什么。)以及I think everyne shuld try t be a gd rle mdel,even if yu are nt a celebrity!(我认为每个人都应该努力成为一个好的榜样,即使你不是一个名人!)可知,名人得到很多粉丝的爱和支持不是正方的观点。所以选 C。
    (39)词义猜测题。根据If a celebrity's lifestyle is inapprpriate fr kids,then their parents shuld be mre careful abut what they let their kids see.(如果一个名人的生活方式…孩子,那么他们的父母应该更小心地让孩子看到什么。)可知,"inapprpriate" 意为"不恰当的"。所以选 D。
    (40)细节理解题。根据They are famus because they lve what they d and are gd at it.(他们之所以出名,是因为他们热爱自己所做的事情,并且擅长于它。)可知,根据反方观点,名人是通过努力做自己喜欢的事情。所以选 B。
    (41)主旨大意题。本文讲述的是"成为好的榜样是名人的责任吗?"为话题,展开了辩论,陈述正反方的观点。他们的观点中我们能得出结论是,不管名人是不是榜样,他都应该注意自己的行为。所以选 A。
    D
    Safe Travel Abrad
    Preparing t g traveling abrad can be really stressful,especially if yu dn't knw what t expect.Here is a list f imprtant things t remember,s yu knw exactly what yu need t d befre yu take ff.
    What vaccines(疫苗) d I need?
    G t yur dctr fr advice as sn as yu knw yu're ging traveling.They will knw what vaccines yu will need and will be able t advise yu n when yu need t have them.Remember,sme vaccines need t be given mnths ahead,s make sure yu bk an appintment as early as pssible.
    D I need a visa(签证)?
    It's imprtant that yu have the crrect fficial dcuments fr traveling abrad.If yu dn't have the necessary paperwrk,yu might be refused entry.Yu'll need t check that yur passprt hasn't been ut f date either.
    Hw d I arrange travel insurance(保险)?
    Travel insurance is really imprtant.It can prtect yu in different kinds f situatins,such as if yu need medical treatment r if yur flights are canceled.Travel insurance can be arranged easily nline r ver the phne,but yu can always turn t yur lcal travel agency.Travel agents will als be able t advise yu n what yu are insured against.
    (42)Thse wh will mst prbably be interested in this text.
    A.wrk in insurance cmpaniesB.need medical treatment
    C.plan t travel abradD.want t take vaccines
    (43)The text abve may be frm the part f in a newspaper.
    A.news B.life C.sprts D.advertisement
    (44)Which f the fllwing is True?
    A.It's very easy fr yu t prepare t g traveling abrad.
    B.When yu g traveling abrad,yu need all kinds f vaccines.
    C.If yu dn't have the crrect fficial dcuments,yu can g traveling abrad.
    D.Travel insurance can prtect yu in different kinds f situatins.
    (45)The main purpse f the text is t .
    A.give yu sme advice n travel preparatinsB.tell yu hw t keep safe while traveling
    C.help yu make a travel planD.suggest yu buy insurance fr yur family
    文章主旨:本文主要介绍了出国旅游需要做的一些准备以及一些建议。
    答案详解:(42)细节理解题。根据Preparing t g traveling abrad can be really stressful,especially if yu dn't knw what t expect.(准备出国旅行真的很有压力,尤其是如果你不知道会发生什么。)可知,计划出国旅游的人多半会对这篇文章感兴趣。所以选 C。
    (43)文章来源题。根据Preparing t g traveling abrad can be really stressful,especially if yu dn't knw what t expect.Here is a list f imprtant things t remember,s yu knw exactly what yu need t d befre yu take ff.(准备出国旅行真的很有压力,尤其是如果你不知道会发生什么。下面列出了一些需要记住的重要事项,这样你就能在出发前清楚地知道自己需要做些什么。)以及下面的介绍可知,本文主要介绍了出国旅游需要做的一些准备,本文可能来自报纸上的生活部分。所以选 B。
    (44)细节理解题。根据Travel insurance is really imprtant.It can prtect yu in different kinds f situatins(旅行保险真的很重要。它可以在不同的情况下保护你)可知,旅行保险可以在不同的情况下保护你,因此选D项。所以选 D。
    (45)主旨大意题。根据Safe Travel Abrad(安全出国旅行)What vaccines(疫苗) d I need?(我需要什么疫苗?)D I need a visa(签证)?(我是否需要签证?)Hw d I arrange travel insurance(保险)?(如何安排旅行保险?)以及文中的信息可知,本文主要介绍了出国旅游需要做的一些准备,因此本文的主要目的是给你一些出国旅行准备方面的建议。所以选 A。
    四、词语运用(共15小题;每小题1分,满分15分)
    A)选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。
    (46)Our hmetwn has left many sft and sweet memries in ur heart.
    (47)They are seen as bright symbls f happiness and gd wishes.
    (48)Mary decided t try ut fr a jb at an after—schl reading prgram last year.
    (49)We usually plan t d smething interesting , r g smewhere tgether.
    (50)Althugh the strm brke many things apart, it brught families and neighbrs clser tgether.
    参考译文:(46)我们的家乡在我们心中留下了许多温柔甜美的回忆.
    (47)他们被视为幸福和美好祝愿的光明象征.
    (48)玛丽去年决定参加课后阅读课程这份工作的选拔.
    (49)我们通常计划做一些有趣的事情,或者一起去某个地方.
    (50)即使风暴使许多东西分崩离析,但是它使家人和邻居们更亲近了.
    答案详解:(46)left 考查动词. 句意:我们的家乡在我们心中留下了许多温柔甜美的回忆.根据语境,可知此处填入"留下"一词,即left,left作为leave的过去分词,意为"留下,落下",而此题语境正好是现在完成时,故left无需变化,所以答案是:left
    (47)bright 考查形容词. 句意:他们被视为幸福和美好祝愿的光明象征.结合语言环境,此处填入形容词bright,意为"明亮的,光明的",bright作为形容词,修饰后面的名词symbls,所以答案是:bright
    (48)try ut 考查固定结构. 句意:玛丽去年决定参加课后阅读课程这份工作的选拔.根据题干含义,可知,此题考查固定结构try ut fr…,意为"参加…选拔,试用…",此空与前面的t构成不定式,故采用动词原形,所以答案是:try ut
    (49)interesting 考查形容词. 句意:我们通常计划做一些有趣的事情,或者一起去某个地方.根据题干含义,此题考查形容词修饰不定代词,当形容词修饰不定代词时,置于不定代词之后,结合语境,此题选用形容词interesting,所以答案是:interesting
    (50)brught 考查动词. 句意:即使风暴使许多东西分崩离析,但是它使家人和邻居们更亲近了.结合题干含义,此处应填入brught,brught为bring的过去式,意为"带来",而其固定结构为bring…+adv/prep,意为"使…出于某种状况,使到某地",故bring…clser,意为"使…更亲近",所以答案是:brught
    B)用括号中所给单词的正确形式填空,使短文完整、通顺。
    Mr. Hpe,the drman at ur schl,walks with a limp (跛脚). Smetimes peple make fun f his limp. It always(51) makes (make) me angry t hear them laughing at him.
    Watching him make his way slwly arund ur schl with the cleaning tls in hand,I ften wndered why he limped.
    One day while I (52) was standing (stand) in the hall,I saw tw bys laughing at Mr. Hpe's limp. The headmaster saw this and he was very mad. He tk all f us dwn t the basement. He shwed us a picture f a yung man standing by a lng,thin bat. "This is Mr. Hpe when he (53) was (be) a yung man," said the headmaster. I was shcked (54) t learn (learn) that ur drman was nce a great rwer (划船运动员). In the 1968 Olympics,after the final race started,Mr. Hpe's bat and anther ne were sn far ahead f the ther bats,racing neck and neck twards the finish line The race was ging well when suddenly,Mr. Hpe heard a huge cracking (爆裂) sund. He saw his ppnent's (对手) bat(55) ging (g) dwn fast. The man was in truble because the bat had brken right in the middle. He (56) was stuck (stick) inside,unable t escape.
    Withut (57) stpping (stp) t think,Mr. Hpe jumped int the water and pulled the man up frm underneath the water. The ther bats (58) passed (pass) them n their way t the finish line,leaving the tw men alne in the water. The ther man had a brken leg and Mr. Hpe's leg was cut badly by the sharp wd splinters.
    Mr. Hpe never finished the race. He never gt a gld medal at the Olympics. He did end up getting a special medal fr sprtsmanship. And ever since then he (59) was (be) unable t walk prperly.
    As we std there listening,the bys felt ashamed f what they had dne. "Mr. Hpe is a her. His bravery and selfless actins make him an Olympic champin (冠军) frever. We(60) shuldn't laugh (nt laugh) at him anymre," said the bys.
    文章主旨:本文讲述了孩子们知道了霍普先生跛腿的原因后表示不应该嘲笑他的故事。
    答案详解:(51)考查动词。句意:听到他们嘲笑他,我总是很生气。时态是一般现在时,所以填:makes。
    (52)考查动词。句意:一天,当我站在大厅里时。时态是过去进行时,所以填:was standing。
    (53)考查系动词。句意:校长说:"这是霍普先生年轻时的样子。"。时态是过去式,所以填:was。
    (54)考查动词。句意:得知我们的门卫曾经是一名优秀的划手,我感到震惊(划船运动员)。所以填:t learn。
    (55)考查动词。句意:他看到了对手的船迅速下沉。see sb ding sth,表示看到某人正在做某事,强调正在进行,当前发生的事情。强调正在进行的事情,即对手的船正在下沉。所以填:ging。
    (56)考查动词。句意:他被困在里面,无法逃脱。被动语态,过去式,所以填:was stuck。
    (57)考查动词。句意:他没有停下来思考。所以填:stpping。
    (58)考查动词。句意:其他的船在到达终点线的路上从他们身边经过。所以填:passed。
    (59)考查动词。句意:从那时起,他就不能正常行走。所以填:was。
    (60)考查动词。句意:我们不应该再嘲笑他了。所以填:shuldn't laugh。
    五、任务型阅读(共10小题;61~65题每小题1分,66~70题每小题2分,满分15分)
    A)
    Yuan Lngping (1930—2021)is knwn as the father f hybrid rice (杂交水稻). Seeing peple die f hunger when he was yung,Yuan decided t find a way t (61)i ncrease rice prductin and fill peple's bwls. In 1973,he finally develped the first hybrid rice. Yuan helped China wrk a great wnder一feeding nearly ne—fifth f the wrld's ppulatin with (62)l ess than 9% f the wrld's ttal farmland. He nt nly made a big difference t the lives f the (63)C hinese peple,but als many in ther cuntries. T this day,hybrid rice has been grwn in ver 40 cuntries.
    "I have tw (64)d reams . One is t enjy the cl under the tall rice,and the ther is t grw hybrid rice acrss the wrld," Yuan said. And he wrked till the (65)e nd f his life t make them cme true.
    文章主旨:本文主要介绍了袁隆平研究杂交水稻的事迹。
    答案详解:(61)increase.考查动词。句意:袁隆平年轻时看到人们死于饥饿,他决定找到一种方法来增加大米产量,填满人们的碗。根据句意结合首字母,填increase"增加"。所以填increase。
    (62)less.考查形容词。句意:袁帮助中国工作一个伟大的奇迹一喂近五分之一的世界人口总数不到世界9%的耕地。根据句意结合首字母,填less,less than"比...少"。所以填less。
    (63)Chinese.考查名词。句意:他不仅改变了中国人民的生活,也改变了其他国家许多人的生活。根据句意结合首字母,填Chinese,Chinese peple"中国人"。所以填Chinese。
    (64)dreams.考查名词。句意:"我有两个梦想。一个是在水稻下乘凉,另一个是在世界各地种植杂交水稻。"袁说。根据后文make them cme true结合首字母可知是"梦想"。所以填dreams。
    (65)end.考查名词。句意:他一直到生命的尽头都在努力实现这些梦想。根据句意结合首字母,填end,till the end"直到最后"。所以填end。
    B)
    If yu g t anther cuntry,what kinds f things wuld yu buy?Wuld yu buy sme beautiful clthes in France,r a watch in Switzerland?N matter what yu may buy,yu might prbably think thse prducts were made in thse cuntries. Hwever,yu culd be wrng. Kang Jian is a 17—year—ld student frm Shanghai. Last year he went t visit his aunt and uncle in San Francisc.
    He fund it interesting that s many prducts in the lcal shps were made in China. "I wanted t buy a ty car fr my cusin,but even thugh mst f the tys had American brands,they were made in China."
    Tys are nt the nly things made in China. "I wanted t buy a pair f basketball shes," he explains. "But I had t visit five r six stres befre finding a pair made in America! " He realized that Americans can hardly avid buying prducts made in China. "In fact," he cntinues, "there are s many things made in China — ftballs,handbags,pet fd,mbile phnes,and etc. Even American flags are made in China!" Kang Jian thinks it's great that China is s gd at making these things.
    回答下面五个问题,每题答案不超过 5 个词。
    (66)T which cuntry did Kang Jian g t visit his aunt and uncle? America.
    (67)What did he discver in the ty stres? Mst things are frm China.
    (68)Why did he have t visit many stres befre buying a pair f basketball shes? T buy an American ne.
    (69)What did he realize after his shpping experiences? Americans can't avid Chinese prducts.
    (70)Hw d yu feel after reading the article? Prud./Great.
    文章主旨:本文是介绍了来自上海的17岁学生,去旧金山的姑姑叔叔家,当地的很多商店的产品都是中国制造的,甚至美国国旗都是中国制造的,中国擅长制造东西,他觉得中国很厉害。
    答案详解:
    (66)细节理解题。根据"Last Last year he went t visit his aunt and uncle in San Francisc."(去年他去旧金山看望了他的叔叔和婶婶。)可知,他去了旧金山,根据常识可知,旧金山在美国。所以答案是America。
    (67)细节理解题。根据"I wanted t buy a ty car fr my cusin,but even thugh mst f the tys had American brands,they were made in China."(我想给我堂兄买一辆玩具车,但尽管大多数玩具都是美国品牌的,但它们都是中国制造的。)可知,他想给表兄弟买玩具汽车,尽管很多玩具有美国牌子,但是在中国制造的。所以答案是Mst things are frm China.
    (68)细节理解题。根据"But I had t visit five r six stres befre finding a pair made in America!"(但我不得不去五到六家商店才找到一双美国制造的。)可知,他在找到一双美国制造的篮球鞋前要逛五六家商店。所以他想买一双美国制造的篮球鞋。所以答案是T buy an American ne.
    (69)细节理解题。根据"He realized that Americans can hardly avid buying prducts made in China.(他意识到美国人很难避免购买中国制造的产品。)"可知,他意识到美国人可能无法避免买中国制造的产品。所以答案是Americans can't avid Chinese prducts.
    (70)个人观点题。根据"Kang Jian thinks it's great that China is s gd at making these things.(康健认为,中国如此擅长制造这些东西,这太棒了。)"可知,他认为中国擅长制造很多东西,他觉得中国很厉害。我们也都为此感到骄傲和伟大。所以答案是Prud./Great.
    六、书面表达(满分20分)
    71. 2022年4月21日,国家发布《义务教育课程方案(2022年版)》,将劳动课程列入国家课程,让学生要学会家务劳动,参与社会实践劳动,志愿服务劳动等。作为一名中学生,请你结合实际,以"Hw Can We Develp Wrking Spirit?"为题,写一篇短文,谈谈你的看法。
    参考词汇:wrking class living skill scial activity
    要求:(1)文中不得出现自己的真实姓名、学校等个人信息。
    (2)词数:100词左右(文章开头已给出,不计入总词数)。
    Hw Can We Develp Wrking Spirit?
    It's pretty imprtant fr teenagers t develp wrking spirit. As a middle schl student ______________
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    参考范文:
    Hw Can We Develp Wrking Spirit?
    It's pretty imprtant fr teenagers t develp wrking spirit. As a middle schl student,I welcme it warmly.
    First,we shuld have wrking classes t learn sme basic life skills at schl every week. Secndly,we can take part in ut—f—class activities such as planting trees r grwing vegetables t enrich ur real—wrld wrk experience. Als,we need try t d sme chres at hme,like tidying rms,washing clthes r ding sme dishes. Abve all,we culd frm gd wrking habits and value the imprtance f wrking hard thrugh ur experience.
    In a wrd,the hardwrking spirit educatins is necessary and it helps t build us up.
    Waiter required
    At UK Grill Restaurant
    Pay: £6.90 per hur
    20 hurs per week,5 pm—10 pm,4 nights
    Experienced waiters nly t apply,email yur CV t
    Cleaner needed
    Salary:£6.75 per hur
    N experience needed
    Wrking n Mnday,Wednesday t Saturday
    4:30 pm— 6 pm
    Apply by telephne:013—89483761
    Driver wanted
    We are lking fr delivery drivers
    Salary:£7.20— 7.60 per hur
    N experience needed
    Hurs:8:00 am t 4:00 pm,5 days per week
    Ring 024—79103694
    fr an applicatin frm
    Supprt Wrker wanted
    D yu like t care fr thers?Can yu understand lder peple?D yu have gd listening skills?Can yu wrk n weekends?If yu have answered YES t the abve,we wuld like t hear frm yu:
    Starting rate f £7.50 per hur
    Excellent Training

    It's a celebrity's jb t be a gd rle mdel because peple usually lk up t stars.If a celebrity drinks and smkes,his fans will fllw him because they lk up t the celebrity s much.If a celebrity's lifestyle is fr kids,then their parents shuld be mre careful abut what they let their kids see.
    I think everyne shuld try t be a gd rle mdel,even if yu are nt a celebrity! Yu can still be a rle mdel t yur sisters and brthers,a yunger neighbr,r anyne.But I think celebrities shuld be very gd,because they are rle mdels fr s many peple!
    Althugh it is a wnderful thing t be a gd rle mdel,that's nt what the celebrities must d.They are famus because they lve what they d and are gd at it.Being a rle mdel is never in the jb.If the celebrity knws they are affecting the yung peple,they shuld try hard t set a gd example.
    brught / wrk ut / interesting / try ut / left / bright
    相关试卷

    英语(吉林卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版): 这是一份英语(吉林卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版),共20页。试卷主要包含了多喝水,不喝酒;,多吃水果和蔬菜;,09—)等内容,欢迎下载使用。

    英语(湖南卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版): 这是一份英语(湖南卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版),共21页。试卷主要包含了 Wh is Emma?等内容,欢迎下载使用。

    英语(北京卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版): 这是一份英语(北京卷)2023年中考第二次模拟考试卷(解析版),共18页。试卷主要包含了单项填空,完形填空,阅读理解,阅读表达,文段表达等内容,欢迎下载使用。

    英语朗读宝

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        还可免费领教师专享福利「樊登读书VIP」

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map