272,重庆市乌江新高考协作体2023-2024学年高一下学期开学英语试题
展开
这是一份272,重庆市乌江新高考协作体2023-2024学年高一下学期开学英语试题,共23页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。
高一英语试题
(分数:150分,时间:120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What did Ruby d?
A. She hid Owen’s hat in a shelf.
B. She returned the hat t Owen.
C. She stpped playing with Owen.
2. What is the wman trying t d?
A. Brrw a bk. B. Buy a car. C. Rent clthes.
3. Where prbably are the speakers?
A. In the street. B. In the plice ffice. C. In the dctr’s ffice.
4. What is the decratin style f the man’s huse?
A. Traditinal. B. Ancient. C. Mdern.
5.What is mst likely the wman’s jb?
A. A delivery persn. B. A restaurant wner. C. A supermarket manager.
第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。您看到的资料都源自我们平台,20多万份最新小初高试卷,家威鑫 MXSJ663 免费下载 6. Wh was the last piece f cake fr?
A The man. B. The wman. C. Grandma.
7. Hw des the wman feel?
A. Anxius. B. Annyed. C. Ashamed.
听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。
8. Why is the man in truble?
A. His phne is ut f battery.
B. He’s never been t the city befre.
C. He’s late fr an imprtant meeting.
9. Where will the man prbably g first?
A. T a htel. B. T the pst ffice. C. T the city library.
10. Hw many stps in ttal will the man take n the train?
A. Three. B. Fur. C. Eight.
听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。
11. What are the speakers talking abut?
A. Why shps are a thing f the past.
B. Hw shps survive in the mdern wrld.
C. Why shpping nline is better fr peple.
12. Where can the speakers hear live music n Saturday?
A. At the bank. B. At the bkshp. C. At schl.
13. Where is the sprts stre lcated?
A. Next t the schl.
B. Oppsite the gym.
C. Acrss frm the clthing stre.
听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。
14. When did the man have the dream he describes?
A. On Wednesday. B. On Tuesday. C. On Mnday.
15. What is the relatinship between the speakers?
A. C-wrkers. B. Classmates. C. Relatives.
16. What des the wman hpe t d fr a living?
A. Be an astrnaut. B. Be a teacher. C. Be a scientist.
听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。
17. What have scientists fund?
A. Peple are kind. B. Gdness is imprtant. C. Kindness can be infected.
18. Hw many students helped with the research?
A. 104. B. 114. C. 140.
19. What were the students required t d in the experiment?
A. Watch vides. B. D heric acts. C. Act in a cmedy.
20. Hw did Dr. Sarina Saturn describe the brain patterns she saw?
A. Disappinting. B. Cmmn. C. Unusual.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题:每小题1.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Help? Teen Line Is Here
·CALL800—852—8336 Natinwide (6:00 p.m.—10:00 p.m.)
·TEXT TEEN t 839863(6:00 p.m.—9:00 p.m.)
·EMAIL US at teenline@rg.cm
Are yu a teen lking fr help?
Opening up t smene can be scary. Talking abut what yu’re dealing with is ften hard, but at Teen Line we d everything we can t make it as easy as pssible fr yu. Our nly gal is t help yu in whatever way we can.
What t expect when yu call r text Teen Line?
When yu call r text Teen Line, anther teen will be there t listen, understand, and answer yur questins. Many f ur callers are talking t smene abut what they’re ging thrugh fur the first time. Our teen listeners are aware f that and try t make yu as cmfrtable as pssible.
When yu call r text Teen Line, we wn’t judge yu r tell yu what t d. We will listen t yu and wrk with yu t find a way t imprve yur situatin.
Wh is ging t answer yur call r text?
Our vlunteers, wh are high schl students frm Ls Angeles, Califrnia, will answer yur call. Our vlunteers —wh we call “Listeners”—receive ver 100 hurs f training frm mental health prfessinals s that they can respnd and understand the needs f the teens reaching ut. 
What tpics can yu discuss with us?
Listeners are ready t talk abut anything yu are ging thrugh. The mst cmmn tpics teens reach ut abut are relatinships, anxiety, depressin and lneliness.
1. Wh is the text written fr?
A. Teachers.B. Parents.C. Teenagers.D. Adults.
2. What will Teen Line d if they receive a call?
A. They will tell the caller what t d directly.B. They will wrk with the caller t slve the prblem.
C. They will turn t prfessinals fr help.D. They will nly listen t the caller.
3. What can we knw abut “Listeners”?
A. They haven’t received much prfessinal training.B. They are high schl students in New Yrk.
C. They nly talk abut hw t deal with relatinships.D. Then can’t answer yur call after 10:00 p.m.
【答案】1. C 2. B 3. D
【解析】
【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个青少年帮助热线的信息。
【1题详解】
推理判断题。根据标题“Are yu a teen lking fr help? (你是一个寻求帮助的青少年吗?)”以及最后一段“The mst cmmn tpics teens reach ut abut are relatinships, anxiety, depressin and lneliness. (青少年接触到的最常见的话题是人际关系、焦虑、抑郁和孤独。)”可知,这篇文章是写给青少年的。故选C。
【2题详解】
细节理解题。根据倒数第三段“When yu call r text Teen Line, we wn’t judge yu r tell yu what t d. We will listen t yu and wrk with yu t find a way t imprve yur situatin. (当你给Teen Line打电话或发短信时,我们不会评判你,也不会告诉你该怎么做。我们会倾听你的意见,并与你一起寻找改善你处境的方法。)”可知,如果青少年热线接到电话,他们会和来电者一起解决问题。故选B。
【3题详解】
细节理解题。根据第一行“·CALL800—852—8336 Natinwide (6:00 p.m.—10:00 p.m.)(·全国电话800-852-8336(下午6:00—晚上10:00))”可知,晚上10点以后不能接听电话。故选D。
B
Parkinsn’s is a prgressive brain disease which leads t shaky hands and slw mvement, and there is n cure. Tai Chi, a traditinal Chinese martial art that cmbines (结合) slw, gentle mvements with deep breathing and relaxatin, may be an effective means f reducing the suffering. Recently, the researchers say that thse wh practised the martial art twice a week had fewer cmplicatins (并发症) and better quality f life than thse wh didn’t. Experts say the findings back up previus studies n the benefits f exercise fr thse with Parkinsn’s.
The study, frm Shanghai Jia Tng University Schl f Medicine, mnitred the health f hundreds f Parkinsn’s patients fr up t five years. One grup f 147 peple practised regular Tai Chi while anther grup f 187 did nt. The researchers fund that the disease prgressed mre slwly in the Tai Chi grup n measurements f symptms (症状), mvement and balance. This grup als saw fewer falls, less back pain and dizziness, with memry and cncentratin prblems als lwer than in the ther grup. At the same time, sleep and quality f life cntinuusly imprved.
Prf. Alastair Nyce, prfessr in neurlgy and neurepidemilgy at Queen Mary University f Lndn, called it “an imprtant study”—the psitive effects n aspects f mtr (运动的) and nn-mtr functins are impressive — but said there were limitatins in its design, and mre tests were needed.
“We already recmmend Tai Chi, as well as ther frms f exercise, but understanding which frms f exercise are mst beneficial is an imprtant gal t imprve the lng-term management f patients,” he said.
4. Why was the study cnducted?
A. T find a cure fr Parkinsn’s disease.
B T imprve the sleep quality f Parkinsn’s patients.
C. T remve the misunderstanding f the previus studies.
D. T research the benefits f Tai Chi fr thse with Parkinsn’s.
5. Which f the fllwing is nt the researchers’ finding?
A. Cncentratin prblem was lwer in the Tai Chi grup.
B. The disease prgressed mre slwly in the Tai Chi grup.
C. Patients in the nn-Tai Chi grup cntinuusly fell dwn.
D. Back pain and dizziness were relieved in the Tai Chi grup.
6. What can we learn frm Prf. Alastair Nyce’s wrds?
A. Tai Chi shuld be given mre preference.
B. Finding the mst beneficial exercise is f imprtance.
C. It is unnecessary t d mre related studies.
D. Imprve the lng-term management f patients is impssible.
7. What is Prf. Alastair Nyce’s attitude twards the study?
A. Cnfused.B. Dubtful.C. Psitive.D. Wrried.
【答案】4. D 5. C 6. B 7. C
【解析】
【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了一项研究表明,练习太极拳有助于缓解帕金森氏病的症状。
【4题详解】
推理判断题。根据第一段中的“Recently, the researchers say that thse wh practised the martial art twice a week had fewer cmplicatins (并发症) and better quality f life than thse wh didn’t. Experts say the findings back up previus studies n the benefits f exercise fr thse with Parkinsn’s.(最近,研究人员表示,每周练习两次太极的人比不练习的人并发症更少,生活质量更好。专家表示,这些发现支持了之前关于运动对帕金森氏症患者益处的研究。)”和第二段中的“The study, frm Shanghai Jia Tng University Schl f Medicine, mnitred the health f hundreds f Parkinsn’s patients fr up t five years.(这项来自上海交通大学医学院的研究对数百名帕金森病患者的健康状况进行了长达五年的监测。)”可推测出,进行这项研究是为了研究太极拳对那些患有帕金森氏病的人产生的好处。故选D。
【5题详解】
细节理解题。根据第二段中的“The researchers fund that the disease prgressed mre slwly in the Tai Chi grup n measurements f symptms (症状), mvement and balance. This grup als saw fewer falls, less back pain and dizziness, with memry and cncentratin prblems als lwer than in the ther grup. (研究人员发现,从症状、动作和平衡的测量结果来看,太极拳组的病情进展较慢。这一组的跌倒次数更少,背痛和头晕次数更少,记忆力和注意力问题也低于另一组。)”可知,太极拳组的病情进展较慢,跌倒、背痛、头晕次数更少,记忆力和注意力问题也较低,选项A、B、D均是研究发现,C项不符合题意。故选C。
【6题详解】
推理判断题。根据最后一段中他的话“We already recmmend Tai Chi, as well as ther frms f exercise, but understanding which frms f exercise are mst beneficial is an imprtant gal t imprve the lng-term management f patients(我们已经推荐太极拳和其他形式的运动,但了解哪些运动形式最有益是改善患者长期管理的重要目标)”可知,他认为了解哪些运动形式最有益是改善患者长期管理的重要目标,由此可推测出,找到最有益的锻炼方式是非常重要的。故选B。
【7题详解】
推理判断题。根据第三段中的“Prf. Alastair Nyce, prfessr in neurlgy and neurepidemilgy at Queen Mary University f Lndn, called it ‘an imprtant study’—the psitive effects n aspects f mtr (运动的) and nn-mtr functins are impressive(伦敦玛丽女王大学神经病学和神经流行病学教授Alastair Nyce教授称这是‘一项重要的研究’——对运动功能和非运动功能的积极影响令人印象深刻)”可知,他认为这项研究是一项重要的研究,对运动功能和非运动功能的积极影响令人印象深刻,由此可推测出,他对这项研究持肯定态度。故选C。
C
While screen time is knwn t affect sleep, new research suggests that interactive (互动的) activities, such as texting friends r playing vide games, put ff and reduce the time spent asleep t a greater degree than passive (被动的) screen time like watching televisin, especially fr teens.
The team studied the daytime screen-based activities f 475 teenagers using daily surveys. They asked the teens hw many hurs they had spent that day cmmunicating with friends thrugh scial media and hw many hurs they spent playing vide games, surfing the internet and watching televisin r vides. Finally, the researchers asked if they had jined in any f these activities in the hur befre bed.
Next, the team measured their sleep time fr ne week. The researchers fund that the teens spent an average f tw hurs per day cmmunicating with friends via scial media, abut 1.3 hurs playing vide games, less than an hur surfing the internet and abut 1.7 hurs watching televisin r vides. Fr every hur thrughut the day that they used screens t cmmunicate with friends, they fell asleep abut 11 minutes later averagely. Fr every hur t play vide games, they fell asleep abut 9 minutes later. Thse wh talked, texted r played games in the hur befre bed lst the mst sleep: abut 30 minutes later.
Interestingly, David, lead authr f the study, said the team fund n bvius relatins between passive screen-based activities and sleep. “It culd be that passive activities are less mentally exciting than interactive activities,” said Anne, c-authr f the study. “It’s a tricky situatin,” she said. “These screen tls are really imprtant t everyne nwadays, s it’s hard t put a limit n them, but if yu’re really lking ut fr a teenager’s health and well-being, yu might cnsider limiting the mre interactive activities, especially in the hur befre bed.”
8. Which f the fllwing belngs t interactive screen activities?
A. Seeing mvies.B. Watching vides.
C. Texting friends.D. Surfing the internet.
9. Wh might lse the mst sleep accrding t the text?
A. Lucy wh watched a three-hur mvie befre ging t bed.
B. Jack wh had a 30-minute vide chat with his brther befre bed.
C. Sam wh played cmputer games fr tw hurs thrughut the day.
D. Amy wh chatted with her friends n WeChat fr ne hur in the mrning.
10. What des the underlined wrd “tricky” mean in paragraph 4?
A. Frightening.B. Awkward.C. Hpeless.D. Encuraging.
11. What can be a suitable title fr the text?
A. Screen time activities cut dwn ur sleep hurs
B. Interactive screen use reduces sleep time in teenagers
C. Passive screen use is better than interactive screen use
D. Parents shuld prevent children frm using scial media
【答案】8. C 9. B 10. B 11. B
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了与被动屏幕时间相比,互动性活动,如与朋友发短信或玩视频游戏,对睡眠的影响更大,尤其是对青少年而言。
【8题详解】
细节理解题。根据第一段“While screen time is knwn t affect sleep, new research suggests that interactive (互动的) activities, such as texting friends r playing vide games, put ff and reduce the time spent asleep t a greater degree than passive (被动的) screen time like watching televisin, especially fr teens.(虽然看屏幕的时间会影响睡眠,但新的研究表明,互动活动,如给朋友发短信或玩电子游戏,比看电视等被动屏幕时间更能推迟和减少睡眠时间,尤其是对青少年来说)”可知,给朋友发短信属于交互式屏幕活动。故选C。
【9题详解】
细节理解题。根据第三段“Thse wh talked, texted r played games in the hur befre bed lst the mst sleep: abut 30 minutes later.(那些在睡前一小时聊天、发短信或玩游戏的人失眠最严重:大约30分钟后才入睡)”可知,杰克在睡觉前和他哥哥视频聊了30分钟可能会失去最多的睡眠。故选B。
【10题详解】
词句猜测题。根据划线词后文“These screen tls are really imprtant t everyne nwadays, s it’s hard t put a limit n them, but if yu’re really lking ut fr a teenager’s health and well-being, yu might cnsider limiting the mre interactive activities, especially in the hur befre bed.”可知,这些屏幕工具现在对每个人都非常重要,所以很难限制它们,但如果你真的关心青少年的健康和幸福,你可能会考虑限制更多的互动活动,尤其是在睡觉前的一个小时。结合上文提到睡前看手机会导致失眠,可知这是一个难处理的的情况。故划线词意思是“难处理的”。故选B。
【11题详解】
主旨大意题。根据第一段“While screen time is knwn t affect sleep, new research suggests that interactive (互动的) activities, such as texting friends r playing vide games, put ff and reduce the time spent asleep t a greater degree than passive (被动的) screen time like watching televisin, especially fr teens.(虽然看屏幕的时间会影响睡眠,但新的研究表明,互动活动,如给朋友发短信或玩电子游戏,比看电视等被动屏幕时间更能推迟和减少睡眠时间,尤其是对青少年来说)”结合文章主要说明了与被动屏幕时间相比,互动性活动,如与朋友发短信或玩视频游戏,对睡眠的影响更大,尤其是对青少年而言。可知,B选项“互动屏幕的使用减少了青少年的睡眠时间”最符合文章标题。故选B。
D
Mving arund Bgta can be a bit f a Jekyll-r-Hyde experience. On the ne hand, the city is infamus (声名狼藉的)fr having the wrld’s wrst traffic. Yet, n the ther, its cycling infrastructure is cnsidered a gd mdel f sustainable urban mbility, accrding t the Cpenhagenize Index, which ranks bike-friendly cities. The Clmbian capital generated a nw-internatinal mvement in the 1970s called Ciclvia, which sees 1.5 millin peple cycle acrss 128km f car-free streets each Sunday mrning.
S, when the pandemic reached its shres in mid-March, Bgta Mayr Claudia Lpez, an avid cyclist herself, intrduced ne f the wrld’s first plans t encurage bike travel, using traffic cnes t create 76 km f temprary lanes.
“Everyne started using a bicycle, and they already knew hw t get arund n ne because we have this bike culture thanks t the Ciclvia,” says Carls Pard, a lcal cycling advcate and senir advisr at the New Urban Mbility Alliance. Pard gt invlved at the beginning f the pandemic by partnering with a lcal bikeshare cmpany t prvide 400 free e-bikes t health wrkers. Nw, he’s busy persuading the public that the gvernment’s new bike lanes shuld becme permanent fixture (固定设施).
“Sme drivers say, ‘yu tk away ur lane’, but we’re saying, we tk ne car lane and made a tw-lane bidirectinal bike lane,” he explains. “S, yu’re duplicating the effectiveness f the space, and mving mre peple per hur, per directin.”
Biking has enjyed a renaissance (复兴) arund the wrld as urban citizens avid public transprt fr the relative safety f a tw-wheeled cmmute. Nw, many advcates like Pard are wrking with lcal gvernments in the hpe f turning these pandemic-respnse measures int lasting changes—nes that are mre plausible nw than ever after lckdwns prvided an unprecedented (空前的)pprtunities t fast-track infrastructure trials. The results f these urban planning experiments culd nt nly radically shape the way we cmmute acrss glbal cities, but als make them mre adaptable t future shcks.
12. What can best illustrate the underlined sentence?
A. Much knwledge that is f help in learning abut a new place.
B. A mixed feeling that is t cnfusing t express themselves.
C. An understanding that everything has bth advantages and disadvantages.
D. An idea that human beings are brn smewhere between gd and evil.
13. What was NOT the cause f the ppularity f cycling in Bgta?
A. The utbreak f the pandemic in mid-March.
B. The wrldwide bike culture dating back t the 1970s.
C. The gvernment’s supprt fr the temprary bike lanes.
D. The lcal bike cmpany’s cntributin t health wrkers.
14. What factr is likely t stp the change f bike-friendly, slw streets?
A. The increasing number f cyclists.B. Duplicated effectiveness f rad use.
C. A well-runded city expansin plan.D. The grwth f car wnership.
15. Which sectin f the newspaper includes articles f this srt?
A. Urban life.B. Plitics.C. SprtsD. Advice clumn.
【答案】12. C 13. C 14. B 15. A
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章介绍波哥大有着世界上交通最糟糕的坏名声,然而它的自行车基础设施被认为是可持续的城市交通模式。自冠状病毒爆发以来,随着城市居民避免使用公共交通工具,自行车在世界各地重新流行起来。这些城市规划实验的结果不仅可以从根本上改变我们在全球城市之间的通勤方式,还可以使它们更能适应未来的冲击。
【12题详解】
词义猜测题。根据划线句后“On the ne hand, the city is infamus (声名狼藉的) fr having the wrld’s wrst traffic. Yet, n the ther, its cycling infrastructure is cnsidered a gd mdel f sustainable urban mbility, accrding t the Cpenhagenize Index, which ranks bike-friendly cities. (一方面,这座城市因拥有世界上最糟糕的交通而臭名昭著。然而,另一方面,根据对自行车友好城市进行排名的哥本哈根指数,其自行车基础设施被认为是可持续城市交通的良好典范。)”可知,波哥大有优点和缺点。由此可知划线部分是指“每个事物都有双重性”这种理解,故选C。
【13题详解】
细节理解题。根据第一段“The Clmbian capital generated a nw-internatinal mvement in the 1970s called Ciclvia, which sees 1.5 millin peple cycle acrss 128km f car-free streets each Sunday mrning.(哥伦比亚首都在 20 世纪 70 年代发起了一项名为 Ciclvia 的国际运动,每周日早上都有 150 万人骑自行车穿越 128 公里的无车街道)”可知,B项“全球自行车文化可以追溯到20世纪70年代”是波哥大自行车运动流行的原因。第二段“S, when the pandemic reached its shres in mid-March, Bgta Mayr Claudia Lpez, an avid cyclist herself, intrduced ne f the wrld’s first plans t encurage bike travel, using traffic cnes t create 76 km f temprary lanes.(因此,当疫情在 3 月中旬蔓延时,波哥大市长克劳迪娅·洛佩兹(本人也是一名狂热的自行车爱好者)提出了世界上第一个鼓励自行车出行的计划,利用交通锥体修建了 76 公里的临时车道。)”可知,A项“3月中旬,疫情爆发”是波哥大自行车运动流行的原因;第三段“‘Everyne started using a bicycle, and they already knew hw t get arund n ne because we have this bike culture thanks t the Ciclvia,’ says Carls Pard, a lcal cycling advcate and senir advisr at the New Urban Mbility Alliance. Pard gt invlved at the beginning f the pandemic by partnering with a lcal bikeshare cmpany t prvide 400 free e-bikes t health wrkers Nw, he’s busy persuading the public that the gvernment’s new bike lanes shuld becme permanent fixture(固定设施).(“每个人都开始使用自行车,他们已经知道如何骑自行车出行,因为我们有了 Ciclvia 的自行车文化,”当地自行车倡导者兼新城市交通联盟高级顾问卡洛斯·帕尔多 (Carls Pard) 说道。帕尔多在疫情爆发之初就参与其中,与当地一家自行车共享公司合作,向卫生工作者提供 400 辆免费电动自行车。现在,他正忙着说服公众政府的新自行车道应成为永久设施)”可知,D项“当地自行车公司对卫生工作者的贡献”是波哥大自行车运动流行的原因。故选C。
【14题详解】
推理判断题。根据第四段““Sme drivers say, ‘yu tk away ur lane’, but we’re saying, we tk ne car lane and made a tw-lane bidirectinal bike lane,” he explains. “S, yu’re duplicating the effectiveness f the space, and mving mre peple per hur, per directin.”(“有些司机说,‘你夺走了我们的车道’,但我们的意思是,我们占用了一条汽车车道,并开辟了一条双车道双向自行车道,”他解释道。“所以,你正在复制空间的有效性,并且每小时、每个方向运送更多的人。”)”可知,道路使用的重复有效性可能会阻止自行车友好型慢速街道的改变,故选B。
【15题详解】
推理判断题。根据第一段“The Clmbian capital generated a nw-internatinal mvement in the 1970s called Ciclvia, which sees 1.5 millin peple cycle acrss 128km f car-free streets each Sunday mrning.(哥伦比亚首都在 20 世纪 70 年代发起了一项名为 Ciclvia 的国际运动,每周日早上都有 150 万人骑自行车穿越 128 公里的无车街道)”可知,文章介绍波哥大有着世界上交通最糟糕的坏名声,然而它的自行车基础设施被认为是可持续的城市交通模式。由此推知,本文最有可能节选自城市生活栏目,故选A。
第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Making the Mst f the Bdy Clck
Want t knw the best time t d yur hmewrk and study fr yur exams? Then just make the mst f yur bdy clck, and yu can wrk mre efficiently (效率高地) and mre happily. ___16___ 
Mrning
It is reprted that in the mrning yur bdy can take fatty fds mre easily, s dn’t wrry t much abut having a big breakfast. ___17___ S if yu need t g t the dctr’s fr an injectin (注射), this is the best time t g!
Have yu ever gt the idea that the best time fr the brain t wrk well is between 10:00 am and nn? Therefre, that’s the time when yu shuld be listening t yur teachers in full attentin.
Lunch-time
Between 12:00 pm and 2:00 pm is the mst suitable time fr eating. The bdy clck tells yur bdy t help yu digest (消化) yur fd at this time, s yu have less chance f suffering frm stmachache.
Early Afternn
___18___ There is a slwdwn in the speed yur brain wrks, s it’s nt the best time t slve difficult maths prblems.
Late Afternn
After three ’clck, the bdy clck starts t tell yur bdy t wrk again. ___19___ S why nt try t start and finish yur hmewrk during this time perid?
Late Evening
Between 8:00 pm and 10:00 pm is the time peple are mst likely t feel lnely. ___20___ Anther prblem students have at night time is difficulty in sleeping. If yu want a gd night’s sleep, just take a warm bath and dn’t d any exercise befre yu sleep.
A. Everyne’s bdy clck is slightly different.
B. Frm 3:00 pm t 5:00 pm yur bdy is at its fittest.
C. A gd sleep helps t clear yur brain and relax yur mind
D. This maybe why students like t phne r meet their friends at this time.
E. Let’s nw find ut what activities are best fr us at different times f the day.
F. The bdy is best at fighting pain between the hurs f 9:00 am and 10:00 am.
G. Bdy temperature usually drps at this time and all the bdy systems slw dwn.
【答案】16. E 17. F 18. G 19. B 20. D
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章说明了由于人体生物钟起作用,我们在一天的不同时间适合从事不同的活动。
【16题详解】
根据下文每一段的小标题和内容,下文每一段的内容是关于在一天中不同的时间所适宜从事的活动。E项“Let’s nw find ut what activities are best fr us at different times f the day. (现在让我们来了解一下在一天中的不同时间,哪些活动对我们最有利。)”能引起下文,符合文意。故选E。
【17题详解】
根据下文“S if yu need t g t the dctr's fr an injectin (注射), this is the best time t g. (如果你需要去医生那里注射,这是去的最好的时间)”可知,本空要说这个时间段去打针的原因,F项“The bdy is best at fighting pain between the hurs f 9:00 am and 10:00 am (身体最擅长在上午9点到10点之间对抗疼痛。)”能引起下文,符合文意。其中dctrs,an injectin与F项中的fighting pain相关联。故选F。
【18题详解】
根据下文“There is a slwdwn in the speed yur brain wrks, s it’s nt the best time t slve difficult maths prblems.(你的大脑工作速度会减慢,所以这不是解决数学难题的最佳时间。)”可知,本空要说造成减慢的原因。G项“Bdy temperature usually drps at this time and all the bdy systems slw dwn. (此时体温通常会下降,所有身体系统都会减慢)”能引起下文,符合文意。下文的slwdwn与G项中的slw dwn相对应。故选G。
【19题详解】
根据上文“After three ’clck, the bdy clck starts t tell yur bdy t wrk again (三点以后,生物钟开始告诉你的身体重新开始工作)”可知,生物钟开始告诉你的身体重新开始工作即身体处于最佳状态,B项“Frm 3:00 pm t 5:00 pm yur bdy is at its fittest. (从下午3点到5点,你的身体处于最佳状态。)”能承接上文,符合文意。故选B。
【20题详解】
根据上文“Between 8: 00 pm and 10: 00 pm is the time peple are mst likely t feel lnely. (晚上8点到10点之间是人们最容易感到孤独的时间)”可知,本空要说感到孤独后寻找朋友的相关话题。D项“This maybe why students like t phne r meet their friends at this time. (这也许就是为什么学生们喜欢在这个时候打电话或见朋友的原因。)”能承接上文,符合文意。故选D。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
When we think abut lives filled with meaning, we ften fcus n peple whse grand cntributins benefited humanity. Abraham Lincln, Martin Luther King, Jr., and Nelsn Mandela surely felt they had a wrthwhile life. But hw abut us rdinary peple, burying urselves in a(n) ____21____ existence?
Many schlars ____22____ a subjectively meaningful life t three factrs: the feeling that ne’s life makes sense (cherence), the pssessin f clear and satisfying lng-term gals (purpse) and the belief that ne’s life matters in the verall scheme f things (____23____ mattering).
But we believe there is anther element t cnsider. Think abut the first butterfly yu stp t admire after a lng winter. Smetimes existence delivers us small mments f beauty. When peple are ____24____ t appreciating such experiences, these mments may enhance hw they view their life. We call this element experiential appreciatin, which represents the detectin f and ____25____ fr life’s inherent beauty.
T better understand this frm f appreciatin, we cnducted a series f experiments in which we gave peple specific tasks and asked them t reprt hw strngly they ____26____ statements linked t the factrs f meaningful life. In ne case, we fund that participants wh watched an awesme vide, such as the BBC dcumentary Planet Earth, reprted having a greater sense f experiential appreciatin and meaning in life, cmpared with participants watching mre ____27____ vides, such as an instructinal wdwrking vide. ____28____, participants wh wrte abut a recent experience fr which they were ____29____ had a greater sense f meaning when cmpared with thse wh simply wrte abut a cmmn place they had ____30____ last week.
The results cnfirmed ur riginal thery: peple are brn with the ability t appreciate beauty, and appreciating small things can make life feel mre meaningful. But ____31____ that insight can be difficult. Our mdern, fast-paced, ____32____ lifestyles fill the day with targets. We attempt t ____33____ utput bth at wrk and at leisure. This fcus n future utcmes makes it all t easy t miss what is happening right nw. Yet life happens in the present mment. We shuld slw dwn, let life surprise us and ____34____ the significance in the everyday. As frmer Indian prime minister Jawaharlal Nehru wrte in 1950, “We live in a wnderful wrld… There are cuntless adventures that we can have if we ____35____ them with ur eyes pen.”
21. A. adventurusB. rutineC. activeD. carefree
22. A. add upB. back upC. sum upD. make up
23. A. mentalB. physicalC. existentialD. everyday
24. A. penB. creditedC. cnnectedD. clse
25. A. patienceB. admiratinC. respnsibilityD. supprt
26. A. gave utB. relied nC. referred tD. identified with
27. A. funnyB. streamingC. neutralD. principal
28. A. UndubtedlyB. SimilarlyC. HweverD. Therefre
29. A. anxiusB. srryC. pityD. grateful
30. A. visitedB. imaginedC. mentinedD. researched
31. A. applyingB. revealingC. seekingD. analyzing
32. A. research-backedB. tech-drivenC. family-basedD. gal-riented
33. A. crrectB. maximizeC. avidD. reduce
34. A. mdifyB. embraceC. assessD. state
35. A. seekB. transfrmC. displayD. stretch
【答案】21. B 22. C 23. C 24. A 25. B 26. D 27. C 28. B 29. D 30. A 31. A 32. D 33. B 34. B 35. A
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了要想生活充满意义,应该学会发现和欣赏生命内在美,文章通过介绍一项实验说明了这一道理。
【21题详解】
考查形容词词义辨析。句意:但我们这些把自己埋在例行公事的生活中的普通人呢?A. adventurus冒险的;B. rutine常规的;C. active活跃的;D. carefree无忧无虑的。此处修饰上文“hw abut us rdinary peple”指忙于例行公事的普通人,故选B。
【22题详解】
考查动词短语辨析。句意:许多学者将主观意义的人生归结为三个因素:感觉自己的人生是有意义的(连贯性),拥有明确而令人满意的长期目标(目的),以及相信自己的生命在整体计划中是重要的(存在主义重要)。A. add up合计;B. back up支持;C. sum up总结;D. make up编造。根据后文“a subjectively meaningful life t three factrs”可知,主观意义的人生通过三个因素进行总结。故选C。
【23题详解】
考查形容词词义辨析。句意:许多学者将主观意义的人生归结为三个因素:感觉自己的人生是有意义的(连贯性),拥有明确而令人满意的长期目标(目的),以及相信自己的生命在整体计划中是重要的(存在主义重要)。A. mental心理的;B. physical身体的;C. existential存在主义的;D. everyday每天的。上文“the belief that ne’s life matters in the verall scheme f things(相信自己的生命在整个计划中是重要的)”是强调了存在主义,故选C。
【24题详解】
考查形容词词义辨析。句意:当人们乐于欣赏这样的经历时,这些时刻可能会增强他们对生活的看法。A. pen开放的;B. credited相信;C. cnnected连接的;D. clse亲密的。根据后文“t appreciating such experiences, these mments may enhance hw they view their life”指对欣赏这些体验持开放态度,应用be pen t表示“对……持开放态度”。故选A。
【25题详解】
考查名词词义辨析。句意:我们称这种元素为体验欣赏,它代表了对生命内在美的发现和钦佩。A. patience耐心;B. admiratin赞美;C. respnsibility责任;D. supprt支持。根据上文“We call this element experiential appreciatin, which represents the detectin f and”以及后文“fr life’s inherent beauty.”指体验欣赏代表了对生命内在美的发现和钦佩。故选B。
【26题详解】
考查动词短语辨析。句意:为了更好地理解这种感激的形式,我们进行了一系列的实验,在这些实验中,我们给人们特定的任务,并要求他们报告他们对与有意义的生活因素相关的陈述的认同程度。A. gave ut分发;B. relied n依赖;C. referred t提及;D. identified with认同。结合后文“statements linked t the factrs f meaningful life”指对与有意义的生活因素相关的陈述的认同程度,应用identify with。故选D。
【27题详解】
考查形容词词义辨析。句意:在一个案例中,我们发现,与观看更中性的视频(如木工教学视频)的参与者相比,观看了BBC纪录片《行星地球》等精彩视频的参与者报告说,他们对体验的欣赏和生活的意义有更强的感觉。A. funny有趣的;B. streaming流动;C. neutral中立的;D. principal最重要的。根据后文“such as an instructinal wdwrking vide”可知,木工教学视频属于中性的,不带感情色彩的视频。故选C。
【28题详解】
考查副词词义辨析。句意:同样,与那些只写上周去过的一个常见地方的人相比,那些写下最近一段让他们感激的经历的参与者有更大的意义感。A. Undubtedly意外地;B. Similarly类似地;C. Hwever然而;D. Therefre因此。根据后文“与那些只写上周去过的一个常见地方的人相比,那些写下最近一段让他们感激的经历的参与者有更大的意义感”与上文提到的体验欣赏会让人增强他们对生活的看法,两种结论是相似的。故选B。
【29题详解】
考查形容词词义辨析。句意:同样,与那些只写上周去过的一个常见地方的人相比,那些写下最近一段让他们感激的经历的参与者有更大的意义感。A. anxius焦虑的;B. srry抱歉的;C. pity遗憾;D. grateful感激的。根据后文“The results cnfirmed ur riginal thery: peple are brn with the ability t appreciate beauty, and appreciating small things can make life feel mre meaningful.(结果证实了我们最初的理论:人们天生就有欣赏美的能力,欣赏小事物可以让生活变得更有意义)”可推知,与那些只写上周去过的一个常见地方的人相比,那些写下最近一段让他们感激的经历的参与者有更大的意义感。故选D。
【30题详解】
考查动词词义辨析。句意:同样,与那些只写上周去过的一个常见地方的人相比,那些写下最近一段让他们感激的经历的参与者有更大的意义感。A. visited参观;B. imagined想象;C. mentined提及;D. researched研究。根据上文“a cmmn place they had”指参观过一个地方,故选A。
【31题详解】
考查动词词义辨析。句意:但运用这种洞察力可能很困难。A. applying应用;B. revealing揭露;C. seeking寻找;D. analyzing分析。根据后文“that insight can be difficult”以及下文主要论述了在生活中如何运用这个道理,故选A。
32题详解】
考查形容词词义辨析。句意:我们现代、快节奏、目标导向的生活方式让每一天都充满了目标。A. research-backed研究支持的;B. tech-driven技术驱动的;C. family-based基于家庭的;D. gal-riented目标指向的。根据后文“lifestyles fill the day with targets”可知,我们的生活方式是目标导向的。故选D。
【33题详解】
考查动词词义辨析。句意:我们试图在工作和休闲时都最大化产出。A. crrect 纠正;B. maximize最大化;C. avid避免;D. reduce减少。根据后文“This fcus n future utcmes makes it all t easy t miss what is happening right nw.(这种对未来结果的关注使得我们很容易忽略当下正在发生的事情)”以及上文提到我们现代、快节奏、目标导向的生活方式让每一天都充满了目标,所以我们试图在工作和休闲时都最大化产出。故选B。
【34题详解】
考查动词词义辨析。句意:我们应该慢下来,让生活给我们惊喜,拥抱每一天的意义。A. mdify修改;B. embrace拥抱;C. assess评估;D. state陈述。根据后文“the significance in the everyday”以及上文提到要慢下来,所以是让生活给我们惊喜,拥抱每一天的意义。故选B。
【35题详解】
考查动词词义辨析。句意:正如印度前总理贾瓦哈拉尔·尼赫鲁在1950年所写的那样,“我们生活在一个美好的世界……如果我们睁大眼睛去寻找,我们可以经历无数的冒险。”A. seek寻找;B. transfrm变换;C. display展示;D. stretch伸展。后文“them with ur eyes pen”中them值得是上文提到的冒险,所以是睁大眼睛去寻找,故选A。
第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
短文语法填空(用适当的关系词填空)
There was a time ________36________I was tired f learning English and disliked t speak English. And this was the reasn ________37________my father frced me t jin in a 30-day training in an English club befre I went t senir high schl. When I first came t the club, ________38________I met many strangers, I missed my parents very much. S I packed up my things and wanted t g hme. Frtunately, my guide teacher ________39________name was Li Yang, cmmunicated with me face t face, frm ________40________I gained sme useful instructins. He als shwed me a gd partner, and we gt alng well with each ther. Gradually I adapted t the life there. Every day I wuld like t talk t ther teenagers and set dwn a series f activities ________41________we did. My father and the guide ________42________ encuraged me t fall in lve with English shuld be appreciated. Nw I feel it interesting t learn English, int ________43________I put my entire energy. Befre I g t sleep, I recall my passage, thrugh ________44________I can memrize a large number f new wrds. _________45_________ur English teacher says, “As lng as we frm the habit f learning English every day and have perseverance, we will cnquer English sner r later. ”
【答案】36. when 
37. why 38. where 
39. whse 40. whm 
41. that##which 
42. wh##that 
43. which 44. which 
45. As
【解析】
【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在一家英语俱乐部的经历,之前厌倦了英语的作者燃起了对英语的兴趣。
【36题详解】
考查定语从句关系词。句意:有一段时间,我厌倦了学习英语,不喜欢说英语。该空引导限制性定语从句,先行词是a time,关系词替代先行词在从句中作时间状语,用关系副词when。故填when。
【37题详解】
考查定语从句关系词。句意:这就是为什么在我上高中之前,我父亲强迫我参加一家英语俱乐部为期30天的训练。该空引导限制性定语从句,先行词是the reasn,关系词替代先行词在从句中作原因状语,用关系副词why。故填why。
【38题详解】
考查定语从句关系词。句意:当我第一次来到俱乐部时,在那里我遇到了很多陌生人,我非常想念我的父母。该空引导非限制性定语从句,先行词是the club,关系词替代先行词在从句中作地点状语,用关系副词where。故填where。
【39题详解】
考查定语从句关系词。句意:幸运的是,我的指导教师李阳和我面对面交流,从中我得到了一些有用的指导。该空引导限制性定语从句,先行词是my guide teacher,关系词替代先行词在从句中作name的定语,即my guide teacher’s name,用关系代词whse。故填whse。
【40题详解】
考查定语从句关系词。句意:幸运的是,我的指导教师李阳老师和我面对面交流,从中我得到了一些有用的指导。该空是“介词+关系代词”引导非限制性定语从句,先行词是my guide teacher,指人,关系词替代先行词在从句中作介词frm的宾语,用关系代词whm。故填whm。
【41题详解】
考查定语从句关系词。句意:每天我都想和其他青少年交谈,并记录下我们所做的一系列活动。该空引导限制性定语从句,先行词是activities,指物,关系词替代先行词在从句中作宾语,用关系代词that/which。故填that/which。
【42题详解】
考查定语从句关系词。句意:我的父亲和那位鼓励我爱上英语的导师应该受到赞赏。该空引导限制性定语从句,先行词是the guide,指人,关系词替代先行词在从句中作主语,用关系代词wh/that。故填wh/that。
【43题详解】
考查定语从句关系词。句意:现在我觉得学习英语很有趣,我把全部的精力都投入其中。该空是“介词+关系代词”引导非限制性定语从句,先行词是English,指物,关系词替代先行词在从句中作介词int的宾语,用关系代词which。故填which。
【44题详解】
考查定语从句关系词。句意:睡觉前,我回忆起我的一段话,通过这段话我可以记住大量的新词。该空是“介词+关系代词”引导非限制性定语从句,先行词是my passage,指物,关系词替代先行词在从句中作介词thrugh的宾语,用关系代词which。故填which。
【45题详解】
考查定语从句关系词。句意:正如我们的英语老师所说:“只要我们养成每天学习英语的习惯并有毅力,我们迟早会征服英语的。” 该空引导非限制性定语从句,放句首,先行词是主句的内容,意为“正如”,关系词替代先行词在从句中作宾语,用关系代词as,首字母大写。故填As。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 假定你是李华,上周日你校举办了以“动物保护”为主题的照片展。请你给外国朋友Eric写一封邮件告诉他相关情况,内容包括:
1. 展览的时间、地点;
2. 展览的内容;
3. 同学们的感受。
注意:
1. 写作词数应为80左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Eric, 
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yurs, 
Li Hua
【答案】Dear Eric,
Last Sunday, ur schl held a pht exhibitin with the theme f “Animal Prtectin”. The exhibitin was held in the schl hall and exhibited a variety f phts related t animal prtectin. 
The exhibitin exhibited the phts taken by ur students and teachers, as well as sme prfessinal phtgraphers. The phts included sme animals’ behavirs, habitats, and interactins with humans. The exhibitin received a lt f psitive feedback frm the students and teachers. Many students were mved by the phts and expressed their desire t d mre fr animal prtectin. 
If yu’re interested in learning mre abut ur schl’s activities, please cntact me. 
Yurs, 
Li Hua
【解析】
【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生写一封邮件,向Eric介绍以“动物保护”为主题照片展的情况,具体包括:展览的时间、地点,展览的内容,同学们的感受。
【详解】1. 词汇积累
展出:exhibit→display
各种各样的:a variety f→all kinds f
和……有关:related t→cnnected with
感动的:mved→tuched
2. 句式拓展
同义句转换
原句:The exhibitin was held in the schl hall and exhibited a variety f phts related t animal prtectin.
拓展句:The exhibitin was held in the schl hall, exhibiting a variety f phts related t animal prtectin.
【点睛】【高分句型1】The exhibitin exhibited the phts taken by ur students and teachers, as well as sme prfessinal phtgraphers.(运用了过去分词短语作后置定语)
【高分句型2】If yu’re interested in learning mre abut ur schl’s activities, please cntact me.(运用了If引导条件状语从句、动名词作宾语、祈使句)
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
“N matter hw hard we try, sme things are just nt meant t be,” Andrew thught bitterly. He lked dwn at the hspital bills in his hands and tears filled his eyes. His pr mm had been s ill, and here he was cmplaining and feeling srry fr himself! He shuld be praying fr her recvery, nt crying ver a lst, childish dream.
Andrew was nineteen, and as far back as he culd remember, he’d wanted t becme a sftware engineer. That dream had becme harder t reach after his dad died when Andrew was twelve. His mm had been left t raise him n her wn, and it was hard t make ends meet. S Andrew started ding part-time jbs.
Every cent he earned he put away fr cllege. When he was sixteen, he gt himself a summer jb at a lcal IT cmpany, where his insight and intelligence caught the wner’s eye. Mr. Lewis, the CEO, made Andrew the assistant f his best and mst innvative develper, and the by thrived (不断成长) n the challenge. He culdn’t wait t g t cllege!
Unfrtunately, when Andrew was in his senir year in high schl, his mther became very ill. The usually energetic wman was cnstantly tired and in pain. She went frm dctr t dctr, but n ne knew exactly what was wrng with her. They sent her ff t d dzens f expensive tests, then shk their heads ver the results. Andrew’s mm started getting weaker and weaker, and thinner and thinner until she culd barely walk.
Andrew added up the medical bills and was shcked. They wed ver $23,000! Andrew pulled ut his bank bk. He had clse t $30,000 in his savings accunt. He’d painstakingly (艰苦地) saved up fr YEARS, s he’d be able t g t cllege, but his mm’s health was mre imprtant.
注意:1. 续写词数应为 150 左右;2. 请按如下格式在相应位置作答。
 The next day, Andrew went t see Mr. Lewis.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 That night, Mr. Lewis appeared n Andrew’s hme with a great idea. 
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】范文
The next day, Andrew went t see Mr. Lewis. He asked Mr. Lewis if he culd have a full-time jb at his cmpany. Mr. Lewis lked at him fr a lng time and said “N!” in an angry vice. Andrew was shcked. He aplgized and left as quickly as he culd. He went straight t the hspital and paid ff the medical bills. His savings accunt was almst empty, and Mr. Lewis had been rude, but his mther had great news. The new dctr said that his mther’s disease culd be treated with medicatin.
That night, Mr. Lewis appeared n Andrew’s drstep with a great idea. “Andrew,” he aplgized, “I aplgize fr the way I spke t yu this mrning, and I refused yur request fr a very gd reasn. Yu are a bright and talented yung man, and I want yu t g t cllege. My cmpany will pay fr yur tuitin, n the cnditin that yu wrk fr me fr 5 years after yu graduate.” Andrew accepted happily, and then he did well in cllege and when he graduated, he started t wrk fr Mr. Lewis. The cmpany became mre than just the place where Andrew wrked; it became his secnd family.
【解析】
【导语】本文以人物为线索展开,讲述了安德鲁的母亲生了病,为了维持生计,安德鲁开始做兼职。16岁时,他在当地一家IT公司找了一份暑期工,他的洞察力和智慧引起了老板的注意。最后老板帮助安德鲁付清了医药费,安德鲁也在老板的公司工作。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“第二天,安德鲁去见刘易斯先生”可知,第一段可描写刘易斯先生拒绝了安德鲁想要工作的请求,但是帮助他付清了医药费。
②由第二段首句内容“那天晚上,刘易斯先生带着一个好主意出现在安德鲁家门口”可知,第二段可描写刘易斯先生解释自己拒绝他的原因以及安德鲁在刘易斯先生的公司里工作。
2.续写线索:去见刘易斯先生——刘易斯先生拒绝工作请求——刘易斯先生付清药费——刘易斯先生提出建议——安德鲁在刘易斯先生公司工作——安德鲁感悟
3词汇激活
行为类
①看着:lk at/stare at
②拒绝:refuse/reject
③道歉:aplgize/make an aplgy
情绪类
①生气:angry/mad
②有天赋:talented/gifted
【点睛】[高分句型1] He asked Mr. Lewis if he culd have a full-time jb at his cmpany. (运用了if引导宾语从句)
[高分句型2] Andrew accepted happily, and then he did well in cllege and when he graduated, he started t wrk fr Mr. Lewis. (运用了when引导时间状语从句)
听力答案1-5 ACACB 6-10 CBABC 11-15 BBAAB 16-20 CCAAC
相关试卷
这是一份重庆市乌江新高考协作体2023-2024学年高二下学期开学考试英语试卷(Word版附答案),文件包含2024重庆市乌江新高考协作体高二下学期开学学业质量联合调研抽测英语试卷含答案docx、2024重庆市乌江新高考协作体高二下学期开学学业质量联合调研抽测英语听力mp3等2份试卷配套教学资源,其中试卷共12页, 欢迎下载使用。
这是一份重庆市乌江新高考协作体2023-2024学年高二上学期开学英语试题(含答案),共11页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。
这是一份重庆市乌江新高考协作体2023-2024学年高三上学期12月期中英语试题(Word版附解析),共21页。试卷主要包含了5分,满分37, Dr等内容,欢迎下载使用。

