终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    人教版高中英语选择性必修第四册第五单元过关检测(B卷)含答案

    立即下载
    加入资料篮
    人教版高中英语选择性必修第四册第五单元过关检测(B卷)含答案第1页
    人教版高中英语选择性必修第四册第五单元过关检测(B卷)含答案第2页
    人教版高中英语选择性必修第四册第五单元过关检测(B卷)含答案第3页
    还剩17页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第四册Unit 5 Launching Your Care课后练习题

    展开

    这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第四册Unit 5 Launching Your Care课后练习题,共20页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。
    第一部分 听力(共两节,满分30分)
    第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    W:Tby,have yu bught a birthday present fr mum yet?
    M:Yes.I’ve gt her a calendar with pictures f her favurite paintings.I nearly gt her a CD but I culdn’t decide which ne.
    1.What has the man bught fr his mther?
    A.A CD. B.A painting. C.A calendar.
    答案C
    W:My friends and I are ging t Marley’s cafe after schl,Dad.
    M:But it clses at five ’clck.Yu wn’t have much time there.
    W:N,it’s changed.It’s pen until seven nw.But I’ll be hme at abut six.
    2.What time des Marley’s cafe clse?
    A.At 5.B.At 6.C.At 7.
    答案C
    M:The man lks familiar.
    W:That’s Einstein.I’m sure yu’ve seen lts f pictures f him befre.He was a famus scientist.He studied physics.
    M:Physics is my wrst subject in schl.
    3.What are the speakers talking abut?
    A.A subject.B.A scientist.C.A bk.
    答案B
    M:Turn left here.The mvie theatre is just up this street.
    W:I can’t turn left.This is a ne-way street.Nw we’ll get there after the shw has started.
    M:Just make a left up ahead.We shuldn’t have spent s much time in the restaurant.
    4.Where are the speakers prbably nw?
    A.In a car.
    B.In a theatre.
    C.In a restaurant.
    答案A
    W:Srry Peter,I didn’t hear the phne ringing last night because I was watching a scary mvie.
    M:T bad I missed yu.I wanted t invite yu t a party.We had a great time.
    W:I culdn’t have gne anyway.I had t get up early fr wrk tday.
    5.What did the man d last night?
    A.He watched a mvie.
    B.He went t a party.
    C.He wrked vertime.
    答案B
    第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听第6段材料,回答第6、7题。
    W:Hw lng is yur flight t Ankara?
    M:Well,I fly frm Chicag t New Yrk,then t Paris,and last t Turkey.It’s arund sixteen hurs.
    W:Better yu than me.I dn’t enjy thse lng trips anymre.
    M:Oh,I dn’t mind them.I just take a lng sleep.
    W:I hpe yu’re planning t take yur wn fd.There’s nthing wrse than eating thse airplane meals.
    6.Where will the man fly?
    A.T France.B.T Turkey.C.T the US.
    答案B
    7.What des the wman advise the man t d?
    A.Have a sleep.
    B.Avid lng trips.
    C.Bring sme fd.
    答案C
    听第7段材料,回答第8、9题。
    M:Cme in,Anna.Take a seat.
    W:Thanks.
    M:We’re delighted that yu’ll be jining Electrnic Wrld as a stre assistant.We’ve decided t put yu in the cmputer sectin f ur department.
    W:That’s great.Nw,that’s next t the radis and phnes,isn’t it?
    M:That’s right.All ur radis are in a part f the stre we used t call “Sund Statin”.Nw we’ve recently made this area f ur stre much bigger s that we can sell mre equipment,such as smart watches.And we’ve renamed it!
    W:Renamed it?
    M:Yes.Frm next week,it’s ging t be knwn as “Mving Images”.
    8.What will the wman sell?
    A.Cmputers.
    B.Phnes.
    C.Smart watches.
    答案A
    9.What will the radi area be called frm next week?
    A.Electrnic Wrld.
    B.Mving Images.
    C.Sund Statin.
    答案B
    听第8段材料,回答第10至12题。
    M:May I ask yu sme questins?
    W:What d yu want t knw?
    M:Smething abut the educatin in England.
    W:OK.It’s my pleasure.
    M:At what age d children start schl in England?
    W:At five years ld.
    M:D bys and girls g t schl tgether?
    W:Yes,they d.
    M:D yu think this is a gd idea?
    W:Yes,I d.
    M:What exams d the students take first when they g t university?
    W:“O”level and “A”level first.
    M:Hw lng d they usually stay at university?
    W:Three r fur years.
    M:Thank yu fr telling me s much.
    W:Yu’re welcme.
    10.What are the tw speakers talking abut?
    A.The educatin in England.
    B.The examinatin in England.
    C.The children in England.
    答案A
    11.At what age d children g t schl in England?
    A.Seven.B.Six.C.Five.
    答案C
    12.Which f the fllwing is true in England?
    A.Bys and girls d nt study tgether at schl.
    B.Students stay at university fr three r fur years.
    C.Students d nt need t take exams when they enter a university.
    答案B
    听第9段材料,回答第13至16题。
    W:Bruce,we’ve gt t plan fr Albert’s ging away party.He’ll g t Thailand next Saturday,n the 26th f August.S let’s have it next Friday then.
    M:That’d be perfect.At a restaurant,r his huse?
    W:Albert’s huse wuld be t small t hld the party and the restaurant is t lud.A htel wuld be gd,maybe the Apple Tree Grill?
    M:Great place.They have speakers s we can play ur sngs.I’ll bring a music player.
    W:Maybe we culd have a vide shwing all the fun times we’ve had.
    M:That’ll take a little bit f wrk but it’s wrth it.
    W:Nw we have t think f a gift.I’m thinking we culd get him smething practical.
    M:Maybe a pair f shes?
    W:Shes are nice,but they might wear ut easily.A dry bag is a must n the travel packing list fr Thailand.He can use it t pack his wet swimwear.
    M:That’s a gd gift idea.
    13.When will the speakers hld the party?
    A.On August 25.
    B.On August 26.
    C.On August 27.
    答案A
    14.Where will the party be held?
    A.At a htel.
    B.At a restaurant.
    C.At Albert’s huse.
    答案A
    15.What are the speakers ging t d fr Albert?
    A.Sing a sng.
    B.D the packing.
    C.Make a vide.
    答案C
    16.What will the speakers give Albert?
    A.A dry bag.
    B.A swimwear.
    C.A pair f shes.
    答案A
    听第10段材料,回答第17至20题。
    W:Tday I’m ging t present the results f my survey n hw peple spend their free time.25 peple attended the interview and nw I want t share the results f fur interviews.Let me start with Lily,a 23-year-ld designer.She likes t watch sccer matches because she likes the speed f the game.Her favurite player is Mia Hamm wh became famus when the American wmen’s team wn the Wmen’s Wrld Cup.Next,Marvin,is an engineer.He tld me that his favurite thing t d n the weekend is bungee jumping.It’s a sprt in which yu jump ff smething very high with a rpe tied t yur legs s yu g up again withut tuching the grund.He likes the excitement f this sprt.Taka,a student frm Japan,enjys skatebarding whenever he has a free mment.He practices skatebard tricks n the weekend with his friends.And finally,J.J was really interesting.He’s a cmputer prgrammer and he wrks at least 50 hurs a week.His favurite thing t d n the weekend is zilch.Zilch means nthing.
    17.Hw many peple did the speaker interview?
    A.23.B.24.C.25.
    答案C
    18.Wh is Mia Hamm?
    A.A designer.
    B.An engineer.
    C.A sccer player.
    答案C
    19.What sprt des Marvin lve best?
    A.Jump rpes.
    B.Bungee jumping.
    C.Skatebarding.
    答案B
    20.Hw des J like t spend his weekend?
    A.By ding sprts.
    B.By having a rest.
    C.By playing cmputer games.
    答案B
    第二部分 阅读(共两节,满分50分)
    第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
    A
    Discver Nature Schl Prgrammes
    All prgrammes include utdr time,s please help children prepare with prper clthing,sunscreen and insect repellant(驱虫剂) as needed.
    Each prgramme is taught fr a class with a minimum f 10 students and maximum f 125 students.
    T schedule a prgramme,please email us.
    Acrn t Oak(K-2 grade,1.5-2 hurs)
    Frm a seed t a shade tree,the ak(橡树) changes thrugh the seasns and the years.Thrugh explratin,students will understand the lifecycle f a tree.On a hike,students will explre varius life stages f an ak,taking a clser lk.Creatin f a tree relief sculpture using recycled wd prducts helps students review and represent their new knwledge.
    Outdr Sensatins(K-2 grade,1.5-2 hurs)
    The natural wrld is filled with sights,sund and smells.Students will see live animals and learn hw wild animals rely n their senses t find fd and survive.Spending time utside students will participate in varius hands-n activities,fcusing n each f their senses(nt taste) t better experience the natural wrld.
    Winged Wnders(3-5 grades,3-4 hurs)
    Birds add clur and sund t ur wrld and fill an imprtant eclgical rle.Students will learn the basics f bird identificatin,understand the rle birds play in fd chains and g bird watching using field guides and telescpes.Using hammers and nails,students will build a bird feeder,allwing them t attract birds at hme.
    Explring Yur Watershed(6-8 grades,3-4 hurs)
    We all live in a watershed(流域) and depend n clean water.Examine hw ur actins shape the waterways arund us.Interact with the Brush Creek Mdel and g n a hike t see first-hand sme f the challenging water quality issues in an urban setting.Students will assess water quality using live fish t determine the health f an ecsystem.
    21.Accrding t the text,students wh participate in Acrn t Oak can .
    A.understand varius uses f an ak
    B.learn abut characters f varius trees
    C.take a clser lk at varius trees
    D.knw different life stages f an ak
    答案D
    解析细节理解题。根据Acrn t Oak部分的“On a hike,students will explre varius life stages f an ak,taking a clser lk.”可知,参加这个项目学生可以了解橡树的各个生命阶段。故选D项。
    22.Which f the fllwing prgrammes helps students experience natural wrld thrugh their different senses?
    A.Acrn t Oak.
    B.Explring Yur Watershed.
    C.Winged Wnders.
    D.Outdr Sensatins.
    答案D
    解析细节理解题。根据Outdr Sensatins部分的“Spending time utside students will participate in varius hands-n activities,fcusing n each f their senses(nt taste) t better experience the natural wrld.”可知,参加Outdr Sensatins项目学生可以专注于他们的每一种感官,以更好地体验自然世界。故选D项。
    23.In the prgramme Winged Wnders,students will .
    A.learn hw t build bird feeders
    B.knw hw t capture birds
    C.have teachers as their field guides
    D.stay there at mst tw hurs
    答案A
    解析细节理解题。根据Winged Wnders 部分的“Using hammers and nails,students will build a bird feeder,allwing them t attract birds at hme.”可知,参加这个项目学生可以学会制作喂鸟器。故选A项。
    B
    Whenever I talk abut persnality tests in relatin t chsing a career,smene always cmplains like this:thse tests are s stupid.When I was in the sixth grade,I tk ne f them and it said that I shuld be a farmer.While I dn’t think I wuld be a very gd farmer,the results are prbably a lt mre accurate than I’d like t admit.At the time,it seemed ridiculus—I hated the utdrs and physical wrk,and was particularly sick f being dirty r sweaty.Nw,thugh,as I think in terms f persnality,it might have had smething t d with my persnality:I like lng-term planning,wrking by myself,and being the master f my wn fate.
    Persnality tests are varius,and sme are cmplete nnsense.Be careful f any persnality test that claims t be capable f cncluding what yur dream jb is frm yur favurite fd fr breakfast,r by the type f animal yu like best.While there are many persnality assessments that are very accurate,I’d lve t say that they are a secnd (and ften expensive) step.The best chice is t find ut abut yurself fr yurself.
    Befre determining the ways t examine yur wrk preferences,it’s imprtant t knw the difference between liking a tpic and liking the wrk.I nce had a yung guy wh was a third-year marine bilgy student at a large state schl in Ohi.He applied fr and was placed int the Whale Watch prgramme,where he fund ut that he became terribly seasick n any kind f bat—a big disadvantage fr a student wh thught he wanted t study whales in the wild.
    24.What is sme peple’s pinin n chsing a career thrugh persnality tests?
    A.It is well wrth trying.
    B.It’s unreasnable.
    C.It’s f just a little help.
    D.It might lead t failure.
    答案B
    解析细节理解题。根据第一段中的“Whenever I talk abut persnality tests in relatin t chsing a career,smene always cmplains like this:thse tests are s stupid.”可知,这种测试是愚蠢的,没有道理的。故选B项。
    25.What des the authr think f the persnality test she tk when she was yung?
    A.She thinks it shwed sme part f her persnality.
    B.She admits it frecast her present jb accurately.
    C.She finds it helpless fr her.
    D.She has little interest in it.
    答案A
    解析细节理解题。根据第一段,尤其是“While I dn’t think I wuld be a very gd farmer,the results are prbably a lt mre accurate than I’d like t admit.”可知,虽然当时认为这个测试显得很荒谬,但我后来所从事的职业让我现在觉得其实还是有一定道理的,至少预知了我在工作中表现出来的个性特征。故选A项。
    26.What is the best way t knw yur persnality?
    A.Trying yur dream jb in real practice.
    B.Ding accurate persnality assessments.
    C.Taking persnality tests n yur favurite things.
    D.Knwing and understanding yur wn character.
    答案D
    解析细节理解题。根据第二段中的“’d lve t say that they are a secnd (and ften expensive) step.The best chice is t find ut abut yurself fr yurself.”以及第三段可知,最好的办法就是在实际的工作中去发现、了解自己。故选D项。
    27.Why was the marine bilgy student unsuitable fr his jb?
    A.He liked his majr but disliked the jb.
    B.He felt sick travelling n a bat.
    C.He was smewhat afraid f marine animals.
    D.He knew little abut his preferences.
    答案B
    解析细节理解题。根据第三段中的“He applied fr and was placed int the Whale Watch prgramme,where he fund ut that he became terribly seasick n any kind f bat—a big disadvantage fr a student wh thught he wanted t study whales in the wild.”可知,因为他晕船,所以不适合他的工作。故选B项。
    C
    A year back I received a full schlarship t attend the University f San Francisc.All f my hard wrk had paid ff.My mum had spent a lt in my attending a private high schl,s I made sure t push myself:I vlunteered,gt invlved in varius clubs,and graduated with hnurs.I was s excited t start a new chapter(篇章) f my life.I had ttally packed tw weeks befre it was time t leave.
    Sn enugh,the big day came,but it wasn’t like what I had thught.The first tw weeks were the mst difficult days f my entire life.Every night I wuld cry myself t sleep.I was s hmesick and I didn’t knw hw t deal with my brken heart.T distract myself,I threw myself int my studies and I applied fr a tn f jbs.In any remaining free time,I started frcing myself t the gym.I wanted t keep every part f my day busy s I wuldn’t think hw lnely I felt.
    Sn after,I began t limit fd,and then I became wrse.Finally,I went t see a dctr.When the dctr weighed me,I was crazy abut the number f my weight.S I cntinued t lwer my gal,and cnvinced that cntrlling this number was the slutin fr my hmesickness.But when I was tld that I had n chice but t spend time n my studies.I quickly started recvery in my mind.
    Hw culd I d?I tld myself that schl was what I was best at.I decided t get rid f my hmesickness and tk exercise actively.My first term f cllege had passed by at last and I had gtten straight A’s.That’s why I want t share my stry—t help ther students feel less lnely.
    28.Hw was the authr during the tw weeks befre she left fr the cllege?
    A.She was as nrmal as befre.
    B.She culdn’t wait t leave fr the cllege.
    C.She was afraid t leave her hme.
    D.She didn’t enjy her mther’s cmpany.
    答案B
    解析细节理解题。根据第一段中的“I was s excited t start a new chapter f my life.I had ttally packed tw weeks befre it was time t leave.”可知,去上大学前的两周,作者已经等不及要去上大学了。故选B项。
    29.What is the authr’s prblem at the beginning f studying in the university?
    A.Her weight. B.Her bad study habit.
    C.Her diet.D.Her hmesickness.
    答案D
    解析细节理解题。根据第二段中的“I was s hmesick and I didn’t knw hw t deal with my brken heart.”可知,作者在大学学习之初的问题是想家。故选D项。
    30.Which can best replace the underlined phrase “distract myself” in paragraph 2?
    A.Achieve my dream.
    B.Imprve my studies.
    C.Take my attentin away.
    D.Earn mney by myself.
    答案C
    解析词义猜测题。根据上文“I was s hmesick and I didn’t knw hw t deal with my brken heart.”可知,作者起初很想家,因此为了转移自己的注意力,作者开始专心致志地学习,申请了一大堆工作。故画线短语意思为“转移注意力”。故选C项。
    31.What is the main purpse f the authr’s writing the passage?
    A.T lk back at her past life.
    B.T help girls t lse weight.
    C.T increase her wn cnfidence.
    D.T help lnely cllege students.
    答案D
    解析推理判断题。根据文章最后一句“That’s why I want t share my stry—t help ther students feel less lnely.”可知,作者写这篇文章的主要目的是帮助孤独的大学生。故选D项。
    D
    If yu culd have ne superpwer,what wuld it be?
    Dreaming abut whether yu wuld want t read minds,see thrugh walls,r have superhuman strength may sund silly,but it actually gets t the heart f what really matters in yur life.
    Every day in ur wrk,we are inspired by the peple we meet ding extrardinary things t imprve the wrld.
    They have a different kind f superpwer that all f us pssess:the pwer t make a difference in the lives f thers.
    We’re nt saying that everyne needs t cntribute their lives t the pr.Yur lives are busy enugh ding hmewrk,playing sprts,making friends,seeking after yur dreams.But we d think that yu can live a mre pwerful life when yu devte sme f yur time and energy t smething much larger than yurself.Find an issue yu are interested in and learn mre.Vlunteer r,if yu can,cntribute a little mney t a cause.Whatever yu d,dn’t be a bystander.Get invlved.Yu may have the pprtunity t make yur biggest difference when yu’re lder.But why nt start nw?
    Our wn experience wrking tgether n health,develpment,and energy the last twenty years has been ne f the mst rewarding parts f ur lives.It has changed wh we are and cntinues t fuel ur ptimism abut hw much the lives f the prest peple will imprve in the years ahead.
    32.What des the underlined part in paragraph 2 refer t?
    A.Yur lifestyle.B.Yur life value.
    C.Yur truble in life.D.Yur life experience.
    答案B
    解析句意猜测题。根据文章第一段及第二段可知,如果可以拥有一种超能力,有的人想要读心术、有的人想能看穿墙壁、有的人想拥有超人的力量,这听起来都很傻,但这确实反映了你内心的真实想法,也就是你的人生观和价值观。由此可以判断,画线部分的含义为“你的人生价值观”。故选B项。
    33.Why des the authr say they are inspired every day?
    A.They pssess different kinds f superpwers.
    B.They have gt the pwer t change the wrld.
    C.Sme peple arund them are making the wrld better.
    D.There are many pwerful peple in their life and wrk.
    答案C
    解析推理判断题。根据文章第三段的内容可知,在工作中,我们每天都受到一些人的鼓舞,他们做着非凡的事情来改善这个世界。由此可以推断,人们之所以受到鼓舞,是因为周围的人都在改变着世界,使世界变得更美好。故选C项。
    34.What des the authr stress in paragraph 5?
    A.Learning mre and cntributing mre t a cause.
    B.Rising abve self and acting t help thers.
    C.Wrking hard t get a bigger pprtunity.
    D.Trying yur best t help the pr.
    答案B
    解析推理判断题。作者在第五段第一句指出,我们并不是说每个人都需要为穷人贡献自己的生命。然后指出了自己的观点“But we d think that yu can live a mre pwerful life when yu devte sme f yur time and energy t smething much larger than yurself.”,即当你把你的时间和精力投入到更大的事情上时,你可以活得更有力量。由此可以推断,作者强调的是要提升自己,帮助他人。故选B项。
    35.What can be inferred frm the last paragraph?
    A.The authr believes the lives f the prest will get better.
    B.Much mre prgress will be made in the near future.
    C.The wrk n health is the mst valuable experience.
    D.Peple’s effrts have been materially rewarded.
    答案A
    解析推理判断题。根据文章最后一段中的“It has changed wh we are and cntinues t fuel ur ptimism abut hw much the lives f the prest peple will imprve in the years ahead.”可知,它改变了我们,并继续使我们对改善贫穷人口的生活保持乐观的情绪。由此可以推断,作者坚信穷人的生活会变得更好。故选A项。
    第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    We all have days,r even weeks,n the jb when ur prductivity declines.But if yur utput has been steadily decreasing,it culd be because yu’re wasting time rather than fcusing n key tasks at hand. 36 Here are a few steps yu can take t stp wasting time at wrk and start ding yur jb mre efficiently.
    Lck yurself in quiet space.
    It’s easy t get distracted at the ffice when yu’re surrunded by chatty clleagues and side cnversatins that are far mre interesting than the wrk yu’re suppsed t be ding.But if yu let yurself get sucked int thse discussins,yu’re likely t fall behind and make yur bss anger as a result. 37
    Turn ff yur cellphne.
    38 But a brief back-and-frth can quickly turn int a full cnversatin—ne that takes yu away frm mre imprtant tasks.If yu’re eager t stp wasting time at the ffice,silence yur cellphne.Give family members and clse friends a way t reach yu in an emergency,and turn n that phne nly during certain perids.
    Organise yur calendar.
    It’s easy t unintentinally waste time when yu dn’t have a preset schedule utlining yur days at wrk.But if yu’re guilty f nt maximising yur time at the ffice,it’ll help t create a daily calendar with blcks f time fr varius tasks.Fr example,if yu give yurself frm 4 5 write up yur weekly data analysis reprt,yu’ll be less likely t waste time during that perid knwing that yu nly have an hur allcated t that task.
    39
    A messy wrkspace can make yu inefficient.If yur desk is in a mess,take sme time t get it rganised.File essential dcuments in sme srt f rder,and make yur supplies mre accessible.The less time yu spend navigating the disaster zne that is yur wrkspace,the mre time yu’ll free up t actually d yur jb.
    The mre time yu waste at wrk,the mre yur manager and peers(同事) tend t take ntice. 40 Instead,clean up yur act and keep searching fr ways t be mre efficient.Ding s might als spare yu the misery f having t burn the midnight il when deadlines apprach and yur wrk just hasn’t gtten dne.
    A.Organise yur space.
    B.Value yur precius time.
    C.Yu shuld nt spend t much time in arguing with thers.
    D.That’s a gd way t hurt yur reputatin and put yur jb at risk.
    E.A quick text message here and there during the wrkday might seem inncent enugh.
    F.If that’s the case,the sner yu cntrl that behaviur,the less likely it’ll cmprmise yur jb.
    G.S,stp wasting time and remve the temptatin (诱惑) by finding yurself a quieter spt in the ffice.
    答案36.F 37.G 38.E 39.A 40.D
    第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
    第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
    As a by,I was always small fr my age.I was als five years yunger than ne f my brthers and seven years yunger than the ther.As a result,I ften felt 41 when their friends came ver t play.I was either t 42 r t yung fr whatever they were ding and they didn’t want their yunger brther t listen t their cnversatins either.Mre ften,I fund myself utside playing alne and feeling 43 .
    I remember ne spring afternn feeling especially lnely as I sat in the yard behind ur huse.We lived miles frm twn and I culd 44 see my wn friends utside f schl.I heard my brthers laughing frm inside the huse and felt a single tear cming dwn my cheek.At that mment I saw a 45 walking ver t me.He lked happy.Even thugh he didn’t knw me,he 46 me like a lng-lst friend,licking(舔) my chin and sitting beside me n the spring grass.It must have been fr at least an hur that I talked t this fur-legged dg.He let me pur ut all my 47 and shared my deepest thughts befre he 48 my cheek and walked away.I went back inside feeling 49 ,knwing that n matter what life may hld I was 50 .Nw ver 40 years later,I still remember that cute dg with a smile.I believe that he was sent at that mment f 51 t remind me hw much I am lved.
    52 ,nthing else in the wrld brings us greater 53 than knwing we are lved.Knwing we are lved gives us the 54 t lve thers as well.Knwing we are lved 55 us t make the earth mre beautiful.
    utB.wrn ut
    C.cared abutD.talked abut
    答案A
    解析此处表示作者的年纪比别人小,大家都不和作者玩,因此作者感到有一种被冷落的感觉。leave ut“冷落,忽略”;wear ut“用坏,磨损”;care abut“关心”;talk abut“谈论”。
    B.shy
    C.quietD.small
    答案D
    解析此处与后面的r t yung相呼应,故选D项,表示作者要么个头小(small),要么年纪小,别人都不和他玩。
    B.needed
    C.frgttenD.prtected
    答案C
    解析根据语境可知,作者经常独自一人在外面玩,感觉好像被人忘记(frgtten)了。
    B.rarely
    C.neverD.always
    答案B
    解析因为作者住得离镇子有好几英里远,所以在校外就很少(rarely)能看到自己的朋友了。
    B.duck
    C.birdD.dg
    答案D
    解析根据下文中的licking和this fur-legged dg等提示可知答案。
    B.called
    C.greetedD.hugged
    答案C
    解析此处表示“打招呼”要用greeted。
    B.shrtcmings
    C.plansD.trubles
    答案D
    解析根据上文的内容可知,这里指令作者感到苦恼的事情,故选D项。
    B.kissed
    C.cleanedD.hit
    答案B
    解析此处是说作者在对这只狗倾诉了至少一个小时的苦恼后,狗与作者吻别。kiss sb’s cheek是固定用法,意为“亲吻某人的脸颊”。
    B.bred
    C.terribleD.cnfident
    答案A
    解析狗在作者最孤独的时候前来陪伴作者并且听作者诉苦,由常识可知,倾诉之后的作者回到家中自然感到好受多了,故选A项。
    B.rejected
    C.punishedD.lved
    答案D
    解析狗的到来也使作者认识到无论生活怎么样,总有人在爱着自己,故选D项。
    B.pride
    C.sadnessD.anger
    答案C
    解析上文多处描写了作者的孤独与伤感。此处表示作者认为在自己悲伤(sadness)的时刻它被派来提醒自己被深深地爱着。
    ttalB.In all
    C.In truthD.In detail
    答案C
    解析此段是作者的感悟,用in truth“实际上”符合语境。in all“总计”,与in ttal是同义词。in detail“详细地”。
    B.danger
    C.jyD.success
    答案C
    解析此处表示实际上没有什么比知道我们被爱着会更加让我们高兴(jy)的了。
    B.suggestin
    C.warningD.limit
    答案A
    解析此处表示知道有人爱着我们会使我们有力量(strength)去爱他人。
    B.persuades
    C.frbidsD.helps
    答案D
    解析本句与上一句形成递进关系,故D项符合语境,即“知道我们被爱着会帮助我们使地球变得更加美好”。
    第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    (2021·全国甲卷)
    The Xi’an City Wall is the mst cmplete city wall that has survived China’s lng histry.It 56. (build) riginally t prtect the city 57. the Tang dynasty and has nw been cmpletely restred(修复).It is pssible 58.(walk) r bike the entire 14 kilmeters.
    We accessed the wall thrugh the Suth Gate.The wall is 12 meters high and frm here yu can see streams f peple mving inside and utside the City Wall.
    After 59. (spend) sme time lking at all the defensive equipment at the wall,we decided it was time fr sme actin and what 60. (gd) than t ride n a piece f histry!
    We 61. (hire) ur bikes frm the rental place at the Suth Gate.My bike was ld and shaky 62. did the jb.It tk us abut 3 hurs t g all 63. way arund the Xi’an City Wall.Suppsedly yu can d it in tw hurs,but we stpped at the different gates and 64. (watchtwer) t take pictures r just t watch the lcal peple ging abut their 65. (day) rutines.
    答案56.was built 57.in 58.t walk 59.spending 60.better 61.hired 62.but 63.the 64.watchtwers 65.daily
    第四部分 写作(共两节,满分40分)
    第一节(满分15分)
    假设你是某中学的学生李华,你的外国笔友 Leslie最近参加了一次学校电视主持人的面试,但是没有通过,心情不好。请你给他发一封电子邮件,内容包括:
    1.表示安慰;
    2.给予鼓励;
    3.提出建议。
    注意:1.词数80左右;
    2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
    3.开头和结尾已经给出,不计入总词数。
    Dear Leslie,
    I’m srry t knw yu are frustrated recently due t the fact that







    Yurs,
    Li Hua
    参考范文
    Dear Leslie,
    I’m srry t knw yu are frustrated recently due t the fact that yu failed in the interview f yur schl TV hst.Frankly,if I were put in yur shes,I wuld feel even wrse.
    Hwever,there is n pint in wrrying abut it any mre.As a matter f fact,yu are always intelligent.Althugh I can’t make ut what might accunt fr this dissatisfactin,it’s a gd idea t reflect n the whle prcess f the interview,which will make it pssible fr yu t learn a lt frm it.I am fully cnvinced that yu’ll be mre experienced next time.
    I sincerely hpe yu’ll cheer up as sn as pssible.
    Yurs,
    Li Hua
    第二节(满分25分)
    阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。
    Emily White came t the wrld 17 years ag,with s many birth prblems in her bdy.Sme f her rgans,bnes and muscles were ut f shape.N ne expected her t survive lng.She did make it but with her strange bdy figure,everyne culd recgnise her,even frm a distance.
    In her hmetwn,a yearly utdr perfrmance was held in the schl auditrium(礼堂).It had been perfrmed fr s many years and actually had becme ne f the mst imprtant events f the Christmas seasn fr many f the twn’s peple.
    Many peple tried ut each year fr it,but s many were turned away.It can nly include the mst excellent peple in the field.
    Emily had a beautiful singing vice.Last year she went t Mrs Owens—her music teacher t ask t jin in the perfrmance.Withut letting her sing,Mrs Owens tk a glance at Emily’s bdy and said,“Child,yu are just nt suitable.Everyne wuld stare at yu and that wuld make yu uncmfrtable.It wuld make them uncmfrtable,t.”
    Withut singing a single nte,Emily was sent back thrugh the dr f the chral(合唱的) rm.Hurt and upset,she decided never t try ut again.But Mrs Owens then retired.
    This year,there came a new music teacher,Mr Butler.He heard abut Emily and suggested that she have a try.
    Emily didn’t want t be rejected again,s she hesitated abut it.As Emily struggled,the dr was pushed pen and Mr Butler called,“Emily,yu’re next.”Kind f nervus as she was,Emily did as Mr Butler tld her.Mr Butler sat by the pian t keep Emily cmpany.When Emily finished her testing perfrmance,she thanked Mr Butler and knew the result wuld be psted n the dr f the chral rm the next day.
    Emily culdn’t sleep that night.She tssed and turned in bed ne thusand times.She was suffering frm the feelings that she didn’t fit and the great need t be accepted.By the next mrning,her stmach was even in pain due t stress.
    Emily hurried t the chral rm and anxiusly glanced at the list n the dr f the chral rm.







    Finally,the day f the perfrmance came.







    参考范文
    Emily hurried t the chral rm and anxiusly glanced at the list n the dr f the chral rm.The fear f being rejected came again.“Jeff Green,Rse Black...” she murmured as her eyes mved upward.“Ww!”Emily abruptly cvered her wide-pened muth,feeling as if her heart wuld jump ut.There,at the tp f the list was psted her name.The leading singer!Hwever,whispers arund her brught her back t earth.Just then,she felt a pat n the shulder.It was Mr Butler.“We selected yu fr ur faith in yur abilities and vice.”Inspired,Emily practiced even harder fr the day f perfrmance.
    Finally,the day f the perfrmance came.Emily’s eyes danced with excitement as she stepped nt the stage.Standing still,she heard nises amng the crwd.Obviusly nt cheers!Emily felt nervus again and even her legs began trembling.At that mment,her eyes parked n Mr Butler at the crner.He ndded and exchanged a determined glance with her,which timely put her heart back in place.With the music rising,Emily began her singing.The audience fell int an abrupt silence.When she finished,the auditrium erupted int a sea f cheers.Emily White in tears,with s many birth prblems in her bdy,became the shiniest star!

    相关试卷

    英语选择性必修 第四册Unit 5 Launching Your Care同步达标检测题:

    这是一份英语选择性必修 第四册Unit 5 Launching Your Care同步达标检测题,共20页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。

    人教版 (2019)选择性必修 第四册Unit 4 Sharing课后测评:

    这是一份人教版 (2019)选择性必修 第四册Unit 4 Sharing课后测评,共20页。试卷主要包含了5分,满分7,     B等内容,欢迎下载使用。

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第四册Unit 3 Sea Exploration课后测评:

    这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第四册Unit 3 Sea Exploration课后测评,共20页。试卷主要包含了5分,满分7,     B等内容,欢迎下载使用。

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map