开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    4  UNIT 5 Section Ⅳ 知能演练轻松闯关-人教版(2019)高中英语必修一

    4  UNIT 5 Section Ⅳ 知能演练轻松闯关-人教版(2019)高中英语必修一第1页
    4  UNIT 5 Section Ⅳ 知能演练轻松闯关-人教版(2019)高中英语必修一第2页
    4  UNIT 5 Section Ⅳ 知能演练轻松闯关-人教版(2019)高中英语必修一第3页
    还剩5页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高中英语人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world当堂达标检测题

    展开

    这是一份高中英语人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world当堂达标检测题,共36页。
    1.His demand(要求) was that we (shuld) g t the training centre at nce.
    2.My car brke dwn n the way t the beach because it had run ut f petrl(汽油).
    3.We must finish all these curses in this semester(学期).
    4.I’d appreciate it if yu culd give us sme specific(确切的) examples.
    5.We all have equal(平等的) chances f wrking and living in this cuntry.
    6.It is a gd idea t read English nvels t enlarge yur vcabulary(词汇).
    7.The idea f gap(间隔) year is getting ppular in China recently.
    8.It was when I gt back t my apartment(公寓) that I first came acrss my new neighburs.
    9.In ur daily life, we must struggle(斗争) against natural disasters and lead a miserable life fr lack f nutritin.
    10.I’d like t g t wrk every day by subway(地铁).
    eq \a\vs4\al(Ⅱ) 选词填空
    1.Once yu have made up yur mind t d smething, yu’d better nt give_up.
    2.Generally speaking, lung cancer is_related_t smking.
    3.Aside_frm imprving creativity, learning t music will be useful t children thrughut their lives.
    4.Generally speaking, we will experience ups_and_dwns befre we succeed.
    5.As far as I knw, mst f the Great Wall dates_back_t the Ming Dynasty.
    6.We shuld pay_attentin_t his culture and custms when visiting a friend.
    7.As we all knw, all rads lead_t Rme.
    8.It is well knwn that the West Lake is_knwn_fr_its beautiful scenery.
    eq \a\vs4\al(Ⅲ) 完成句子
    1.我们人类违反了自然规律,那就是为什么环境正在日益恶化。
    We humans g against nature, that’s_why the envirnment is getting wrse and wrse.
    2.这辆新车给他们添了很多麻烦,这使他们很生气。
    They are having_a_lt_f_truble_with the new car, which makes them angry.
    3.事实上,一个学生越被鼓励,他学习就越努力。
    As a matter f fact, the_mre_a student is encuraged, the_harder he will learn.
    4.书店有那么多的书,我不知道选择哪一本。
    There are s many bks in the bkstre,and I dn’t knw which ne_t_chse.
    5.对我来说很难适应新学校的生活。
    It is difficult fr me t get_used_t_the_new_schl_life.
    6.我很荣幸和大家交流在高中要学习什么的看法。
    It is a great hnr fr me t share my pinins with yu n what_t_learn in senir high schl.
    eq \a\vs4\al(Ⅰ) 单句语法填空
    1.Cmpared(cmpare) with my deskmate, I am prud f what I did.
    2.Having a gd knwledge f English means(mean) we can see the wrld thrugh a new windw.
    3.Faced with s many new things t learn, I was at a lss what t_d(d) next.
    4.He gave us a clear descriptin(describe) f the accident.
    5.They think learning English well is ne f the demands(demand) f mdern sciety and will d gd t us.
    6.As far as I knw, he is quite equal t the jb.
    7.He has gt used t living(live) in the quiet village.
    8.When I listen t native English speakers_talking(talk) in a vide, I can understand nly a few wrds.
    9.Reading(read) classic bks pened a windw fr me t anther wrld.
    10.I really appreciate having(have) time t relax with yu n this nice island.
    eq \a\vs4\al(Ⅱ) 阅读理解
    A
    I never wanted t g t kindergarten(幼儿园), r leave hme at all.I spent my first five years within the lving arms f my family, and when the time came fr me t begin schl at PS 116 in Brklyn, I was sure that n ne wuld keep me safe.But I was s lucky t meet Mrs.Heyman.Nt nly did she make me feel safe, but als she let me knw that I was special.
    Kindergarten was a fearful experience fr me.I was a shy child wh hated being separated frm my mmmy.Mrs.Heyman was a kind and patient teacher wh tried t get me t stp crying each mrning after I asked fr ne last kiss.
    She wuld distract(转移……的注意力) me with pens and clrful papers and by playing beautiful music.It seemed the feeling f being an artist distracted me frm my separatin unhappiness, allwing me t attend class as the tears ran dwn my face.I als lved t sing and dance, and perfrmed(表演) the Virginia reel—a kind f dance—when the principal(校长), Mr.Bartn, visited ur class.
    Mr.Bartn was an ld, serius man wh liked t walk behind children wh behaved badly and shut, “Behave!” I was afraid f being shuted at by him, and practised the dance with my classmates until Mrs.Heyman tld us we were perfect.
    Unluckily, I was s nervus befre Mr.Bartn’s visit that I wet myself.Mrs.Heyman calmly tk me t the bathrm and tld me t change int new clthes, drying my tears all the while, never shwing judgment.
    As I perfrmed, Mr.Bartn cheered.Pleased, I bravely stepped up t the frnt f the classrm and threw kisses in Mrs.Heyman’s directin.
    I was lucky t have her again fr the first grade, and learned t lve schl and learning.She was right abut living my life withut lng­lasting attentin frm my mmmy.
    【解题导语】 本文是一篇记叙文。作者回忆了在幼儿园期间给予自己帮助和鼓励的老师。
    1.What was the authr’s life like befre he went t kindergarten?
    A.Busy. B.Happy.
    C.Lnely.D.Unsafe.
    B 解析:推理判断题。由第一段中的I spent my first five years within the lving arms f my family可知,作者上幼儿园之前过着开心的生活。
    2.Hw did Mrs.Heyman draw the authr’s attentin away frm separatin unhappiness?
    A.By letting him d art.
    B.By giving him a kiss.
    C.By dancing with him.
    D.By inviting his mther t schl.
    A 解析:细节理解题。由第三段中的It seemed the feeling f being an artist distracted me frm my separatin unhappiness可知,老师让作者参加一些艺术活动以转移他的注意力。
    3.What can be learned abut Mr.Bartn?
    A.He was always friendly.
    B.He was strict with the students.
    C.He was interested in perfrming.
    D.He was full f praise fr the authr.
    B 解析:推理判断题。由第四段中的Mr.Bartn was an ld, serius man wh liked t walk behind children wh behaved badly and shut, “Behave!”可知,校长非常严厉。
    4.What happened befre the authr’s perfrmance?
    A.He gt himself in a mess.
    B.He received ill­treatment.
    C.He failed t find his new clthes.
    D.He visited the bathrm many times.
    A 解析:推理判断题。由第五段中的Unluckily, I was s nervus befre Mr.Bartn’s visit that I wet myself.可知,上台前作者尿了裤子,把自己弄得一团糟。
    B
    Learning a Secnd Language
    Sme peple learn a secnd language easily.Other peple have truble learning a new language.Hw can yu help yurself learn a new language, such as English?There are several ways t make learning English a little easier and mre interesting.
    The first step is t feel cnfident abut learning English.If yu believe that yu can learn, yu will learn.Be patient.Yu dn’t have t understand everything all at nce.It is natural t make mistakes when yu learn smething new.We can learn frm ur mistakes.
    The secnd step is t practise yur English.Fr example, write a diary every day.Yu will get used t writing in English,and yu will feel cmfrtable expressing yur ideas in English.After several weeks, yu will see that yur writing is imprving.Besides,yu must speak English every day.Yu can practise with yur classmates after class.Yu will all make mistakes,but gradually yu will becme cmfrtable cmmunicating in English.
    The third step is t keep a recrd f yur language learning.Yu can write this in yur diary.After each class, think abut what yu did.Did yu answer a questin crrectly?Did yu understand anything the teacher explained?Perhaps the lessn was difficult, but yu tried t understand it.Write these achievements(成就) in yur diary.
    Yu must be active in learning English and believe that yu can d it.It is imprtant t practise every day and make a recrd f yur achievements.Yu will enjy learning English, and yu will have mre cnfidence in yurself.
    【解题导语】 有人学习一门外语很容易,但是有的人很难学好一门外语。本文就怎样学习英语,使它更有趣、更容易提出了几点建议。
    5.When yu learn English, yu d nt need t________.
    A.be patient
    B.make mistakes
    C.express yur ideas in English
    D.understand everything at nce
    D 解析:细节理解题。根据文中第二段中的“Yu dn’t have t understand everything all at nce.”可知,当你学习英语时,你不需要立即理解所有的东西。所以选D。
    6.What is NOT helpful fr yu t enjy learning English?
    A.T cmmunicate in English.
    B.T wrry abut making mistakes.
    C.T think abut what yu did after each class.
    D.T make a recrd f the achievements.
    B 解析:细节理解题。根据文中第二段中的“It is natural t make mistakes when yu learn smething new.We can learn frm ur mistakes.”可知,学习英语不要担心犯错误,从错误中我们能学到知识,所以担心犯错是学不好英语的。所以选B。
    7.What is the main idea f this passage?
    A.It is very imprtant t learn English.
    B.Sme peple learn English easily while ther peple d nt.
    C.There are many ways t help yu learn English mre easily.
    D.Dn’t wrry abut making mistakes when learning English.
    C 解析:主旨大意题。文章第一段中的“There are several ways t make learning English a little easier and mre interesting.”写出了本文的主题,所以选C。
    eq \a\vs4\al(Ⅲ) 完形填空
    I drpped my daughter ff at the reading club.As I was __1__ alng a rad near my hme, which was created abut 12 years ag, I __2__ Kelly.
    Kelly was a __3__ when this rad was being built.Her mther had passed away.She was a __4__ child, climbing ut windws, staying ut drinking, etc.Unluckily, when I taught her, a __5__ thing happened.
    Kelly’s father had never driven n the rad befre, s he wasn’t __6__ with the rad near my hme, s when driving in the early hur f the mrning, he met with a deadly __7__.At that time, I knew it’d be __8__ fr Kelly t return t nrmal, s I wanted t __9__ her.
    I __10__ Kelly t my hme.I helped her with the 6 units she had t __11__.In rder t help her cmplete all the assignments(作业), I prepared __12__.Kelly gt an “A” in the subject I taught her, which helped raise her verall(总的) __13__.My help als made her have cnfidence in her __14__ at such a sad time in her life.Kelly’s teacher was s __15__ with her assignments that he asked Kelly t __16__ the higher level parts f the assignments t the rest f the class! Kelly cmpleted her curses, and I was s glad she didn’t __17__.
    A few years ag I __18__ Kelly in the twn centre.She said she had __19__ and had tw sns.I was __20__ t see life had brught new family members int Kelly’s life fr her t lve.
    【解题导语】 本文是一篇记叙文。为了帮助一位父母双亡的女学生,身为老师的作者辅导她功课,使她顺利完成了所有课程的学习。
    1.A.reading B.playing
    C.drivingD.searching
    C 解析:由上文的drpped my daughter ff和下文作者回想起Kelly的父亲遇车祸身亡可知,作者正在开车。
    2.A.calledB.visited
    C.rememberedD.nticed
    C 解析:根据下文作者的回忆可推断出,此处指她想起了过去的学生Kelly。
    3.A.studentB.baby
    C.patientD.wrker
    A 解析:从下文作者给Kelly辅导功课可知,Kelly当时还是一名学生。
    4.A.smartB.plite
    C.gdD.wild
    D 解析:根据climbing ut windws, staying ut drinking可知,Kelly是一个不守规矩的女孩。
    5.A.strangeB.terrible
    C.funnyD.dangerus
    B 解析:从下文Kelly的父亲遇车祸身亡可知,发生了一件坏事。
    6.A.bredB.familiar
    C.cncernedD.pleased
    B 解析:根据上文Kelly’s father had never driven n the rad befre可判断出,他对这条路不熟悉。
    7.A.prblemB.disease
    C.enemyD.accident
    D 解析:根据下文At that time, I knew it’d be ______ fr Kelly t return t nrmal可知,Kelly的父亲遇到了致命的车祸。
    8.A.necessaryB.pssible
    C.difficultD.natural
    C 解析:Kelly的父亲遇车祸身亡,母亲也在早些年去世了,所以作者知道Kelly很难恢复正常。
    9.A.helpB.serve
    C.encurageD.find
    A 解析:根据下文作者辅导Kelly功课可知,作者想帮助她。
    10.A.fllwedB.sent
    C.brughtD.intrduced
    C 解析:Kelly的父母都去世了,所以作者把Kelly带回了自己家。
    11.A.cmpleteB.get
    C.prvideD.reprt
    A 解析:根据下文Kelly在考试中取得好成绩可知,作者辅导她完成了6个单元的学习。
    12.A.easilyB.carefully
    C.prudlyD.secretly
    B 解析:作者想帮助Kelly,当然会认真准备了。
    13.A.standardsB.expectatins
    C.dubtsD.grades
    D 解析:根据上文Kelly gt an “A” in the subject I taught her可知,Kelly的总分提高了。
    14.A.studyB.plan
    C.skillD.jb
    A 解析:Kelly的总分提高了,所以她对学习更有信心了。
    15.A.strictB.busy
    C.disappintedD.satisfied
    D 解析:由下文he asked Kelly t ______ the higher level parts f the assignments t the rest f the class可知,老师对Kelly的成绩非常满意。
    16.A.fferB.explain
    C.shwD.pass
    B 解析:老师觉得Kelly的作业完成得非常好,所以叫她给其他同学解释难题。
    17.A.drp utB.turn dwn
    C.mve ffD.lk back
    A 解析:由上文Kelly cmpleted her curses可知,Kelly在作者的帮助下,没有辍学而是学完了所有课程。
    18.A.invitedB.met
    C.caughtD.calmed
    B 解析:从下文She said she had ______ and had tw sns.可知,作者遇见了Kelly。
    19.A.cntinuedB.suffered
    C.marriedD.changed
    C 解析:由下文had tw sns可知,Kelly说她结婚了。
    20.A.luckyB.ready
    C.determinedD.glad
    D 解析:根据下文see life had brught new family members int Kelly’s life fr her t lve可知,作者看见学生过上幸福的日子感觉很开心。
    date back t; ups and dwns; pay attentin t; lead t; be knwn fr; be related t; aside frm;give up

    相关试卷

    高中人教版 (2019)Unit 5 Music达标测试:

    这是一份高中人教版 (2019)Unit 5 Music达标测试,共9页。

    高中英语人教版 (2019)必修 第二册Unit 5 Music课时练习:

    这是一份高中英语人教版 (2019)必修 第二册Unit 5 Music课时练习,共22页。

    人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world同步达标检测题:

    这是一份人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world同步达标检测题,共8页。

    英语朗读宝
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map