开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    1  UNIT 5 Section Ⅰ 知能演练轻松闯关-人教版(2019)高中英语必修一

    1  UNIT 5 Section Ⅰ 知能演练轻松闯关-人教版(2019)高中英语必修一第1页
    1  UNIT 5 Section Ⅰ 知能演练轻松闯关-人教版(2019)高中英语必修一第2页
    1  UNIT 5 Section Ⅰ 知能演练轻松闯关-人教版(2019)高中英语必修一第3页
    还剩4页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world习题

    展开

    这是一份人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world习题,共7页。
     阅读理解ATips for Visiting the British MuseumThe British Museum is one of the most important museums in the worldThere’s so much to seeSo we provide the following choices for you to get the most out of your visitTake a guided tour·British Museum tourThe British Museum runs a 90minute guided tour of the museum’s most important collectionsYou can make the tour on Friday, Saturday and Sunday at 1130 amand 2 pm12 for adultsThe tour is not suitable(适合的) for children under 12Buy tickets from the information desk or book online·London Walks tourLondon Walks, the walking tour company, has a 2hour tour of the museum on Monday at 230 pmand Wednesday and Saturday at 215 pm10 for adults, 8 for fulltime studentsChildren under 15 are freeNo need to bookJust meet the guide outside Russell SquareDo a selfguided tour·1or 3hour selfguided tourSee the most important collections in 1 hourThe 3hour tour shows the variety(多样) of objects held at the museum·Visit in the eveningThe British Museum is open until 830 pmTake one of the free 20minute tours to see some of the most famous collectionsHere are some of themPortland Vase630 pmand 7 pmRosetta Stone5 pmand 530 pmNereid monument5 pmand 530 pmParthenon sculptures5 pmand 6 pm解题导语】 本文是一篇应用文。文章介绍了参观大英博物馆的几种途径、门票和游览时间等。1When can you make the 90minute guided tour?AOn Tuesday    BOn WednesdayCOn Thursday DOn FridayD 解析:数字计算题。根据British Museum tour部分的You can make the tour on Friday, Saturday and Sunday at 1130 amand 2 pm.可知在周五、周六和周日游客可以报名参加British Museum tour来参观大英博物馆。2How much should a couple with their 6yearold son pay for the London Walks tour?A18 B.£20C28 D.£30B 解析:数字计算题。根据London Walks tour部分的£10 for adults, 8 for fulltime studentsChildren under 15 are free可知成人票价为每人10英镑15岁以下的孩子免费。因此一对夫妇和6岁的儿童参观大英博物馆共需付20(1010)英镑。3If you want to visit the British Museum alone after 630 pm, what collection can you see?APortland Vase BRosetta StoneCNereid monument DParthenon sculpturesA 解析:细节理解题。根据Do a selfguided tour部分可知如果想独自参观大英博物馆可以参考1or 3hour selfguided tourVisit in the evening部分的信息。再结合题干中的after 630 pm.可知Visit in the evening部分的Portland Vase—630 pmand 7 pm.符合题干要求。因此如果想在晚上630之后独自参观大英博物馆可以看到的藏品是Portland VaseBMy name is Lwazi NzimandeI started my schooling at Thukeyana Primary Farm School in Underberg, KwaZulu­NatalI had a favourite teacher in primary schoolHer name was Miss DubeShe taught me natural science and human and social sciences in grade six and seven, and had a way of pushing learners to be able to think for themselvesShe made sure that each and every learner took part in every lessonShe used pictures, diagrams(图表) and other things to make learning easier and more unforgettable, moving at a pace that was suitable for all studentsAs a teacher, she showed patience, respect, open­mindedness, and reliability(可靠性)Now you see why she was my favourite teacher in primary school, dont you?In my opinion, patience, respect, open­mindedness, and reliability are some of the things that all teachers should have and showA patient teacher is one who understands that some learners need more explanation than others to understand something in classHe or she should always be willing to help learnersAn open­minded teacher will go beyond what is found in the textbookA teacher who is respected will find it easy to control a classRespect is earned through what a teacher says to learners or how he or she deals with them in generalMiss Dube often told us not to bad­mouth or make fun of othersShe also did soShe never bad­mouthed other teachers in front of usAlso, Miss Dube never made fun of her learnersShe thought making fun of learners in front of others would hurt them and damage their confidenceMiss Dube was also very honestFrom my point of view, thats also what a good teacher should be likeIf she didn’t have an answer to a question, she would let her learners knowThis set a good example to the learners解题导语】 本文是一篇记叙文。Miss Dube是作者小学阶段最喜欢的老师这是为什么呢?4Why was Miss Dube the authors favourite teacher in primary school?ABecause of her rich knowledgeBBecause of her good appearanceCBecause of her teaching style and characterDBecause of her lifestyle and attitude to studentsC 解析:推理判断题。根据第二段的内容可知本段主要介绍了Miss Dube的教学方式又根据这一段的As a teacher, she showed patience, respect, open­mindedness, and reliability(可靠性)Now you see why she was my favourite teacher in primary school, dont you?可知答案。5What does the author think an open­minded teacher should do?APay close attention to every students improvementBTell about something outside the textbookCAvoid believing everything in the textbookDShow great respect for her studentsB 解析:细节理解题。根据第三段的An open­minded teacher will go beyond what is found in the textbook.可知一位思想开明的老师不会仅仅局限于课本会讲一些课外的知识。6What can we learn about Miss Dube from Paragraph 4?AShe liked praising her studentsBShe was very confident in classCShe got along well with other teachersDShe set a good example to her studentsD 解析:推理判断题。根据第四段的内容可知Miss Dube经常教育学生不要说别人坏话或嘲笑别人她自己也能以身作则从不在学生面前说别的老师的坏话也不取笑学生给学生树立了一个良好的榜样。7What does the underlined wordThisin the last paragraph mean?ABeing a very patient teacherBAnswering students questionsCBeing honest in front of studentsDTeaching students very difficult thingsC 解析:代词指代题。根据末段的Miss Dube was also very honest.以及If she didnt have an answer to a question, she would let her learners know可知This是指在学生面前很诚实一事。CHow do you refer to() those people, things, and experiences that are wonderful? Are they cool? Perhaps they’re rad? In the 1980s, you might have called them badWhat do all these interesting words have in common? Theyre all slang(俚语) wordsThe word slang has an interesting beginningIt began as a word in northern England that was used to refer to the land under the control of a countryOver time, it was used to refer to the people who would advertise and sell goods in special placesEventually, slang became the term used to describe the colorful, informal speech that these salesmen used to advertise their goodsLanguage develops continuously over timeNew words and new meanings for old words come out as people try to express themselves in new, creative ways, both in speaking and writingSlang allows people to be funny, clever, different, friendly, or even secretiveOver recent years, many slang words have come from three sources: popular music, politics(政治), and the InternetPopular music, especially rap and hip hop, has led to many slang words as singers come up with increasingly creative ways to express themselvesFor better or worse, some words have taken on new meaningsPerhaps the biggest source of slang words, however, is the InternetIn todays world, that fact should surprise no oneWhether its the changing nature of technology itself or a quickly­changing trend(趋势), the Internet provides ideas for new slang words more than anything else doesIt also helps those words to be introduced into our minds and change our language more rapidly than ever beforeThanks to the popularity of the Internet and especially social media, a new slang word can appear and be known worldwide in a matter of weeks, if not days, rather than months or years as in the past解题导语】 本文是一篇说明文。英语中有很多俚语它们生动有趣富有创造性。现代俚语一般有三个来源:流行音乐、政治及互联网。8What do we know about the words mentioned in Paragraph 1?AThey are all very commonBThey are all different dialectsCThey all have the same meaningDThey all refer to interesting thingsC 解析:细节理解题。根据第一段内容可知文章给出的这几个单词都可以用来形容很棒的人、事或经历等。它们都是俚语都有着共同的含义。9What do we know about slang words according to Paragraph 3?AThey offer new ideas to singersBThey can show users’ creativityCThey are used more in speaking than in writingDThey give people new ways to express themselvesD 解析:细节理解题。根据第三段中的New words and new meanings for old words come out as people try to express themselves in new, creative ways可知人们努力用新的、创造性的方式来表达自己时新词或旧词新意就出现了。所以俚语也可以让人们用新的方式表达自己。10How is the influence of the Internet on slang words?AIt is fast and wide   BIt is harmfulCIt is long­lasting DIt is indirectA 解析:推理判断题。根据最后一段可知作者认为互联网能够使俚语迅速传播。相比起过去的几年或几个月的时间它能够使一个新的俚语在几天内在全世界范围内迅速传播。11Whats the best title for the text?AThe Power of LanguageBWhere Do Slang Words Come From?CHow Can We Correctly Use Slang Words?DThe Influence of the Internet on Slang WordsB 解析:标题归纳题。文章主要讲述了单词slang的起源。 七选五No one likes liesBut unfortunately, most of us ever lied to people around us1________Learning to be honest can help to clean up your relationshipsHere are some ways to be honest with othersStop comparing yourself with others2________As we’re always comparing ourselves with others, we tend to hide our weaknesses with a quick and creative lieIf you stop feeling competitive with others and give yourself the value you deserve, you wont feel the need to lie to bring yourself upForget what you think other people want to hear from youSpeak from your heart and tell the truthYou don’t have to worry about whether or not it will make you look “bad”3________Avoid situations in which youll have to lie to othersBe careful when someone begins a sentence with Dont tell so­and­so about this, okay 4________For example, you can say If it is something that doesnt concern me, please dont tell meI dont want to be responsible for anyones secrets but my own5________You don’t have to lie if you feel good about yourself! Do things that give you pleasure and that make you feel proud of yourselfStart with some little thingsDon’t do things that make you embarrassedAKnow your weaknessesBDo things that make you proudCThats why we tell lies so often!DIt is not a good manner, thoughEYou should be prepared for this situationFPeople respect honesty even when the truth is uncomfortableGSometimes we lie to make ourselves seem better than we really are解题导语】 本文是一篇说明文主要介绍了对他人诚实的几种方法。1D 解析:此空设于段中是一个过渡句与前一句存在逻辑上的指代关系并引出下句中Learning to be honest...的观点。本句中的It指代的是上文中的lied to people around us2G 解析:此空设于段中是一个过渡句。下句中的we tend to hide our weaknesses with a quick and creative liewe lie to make ourselves seem better than we really are相呼应都是想表达由于喜欢攀比我们会用谎言来使自己看起来比真实的自己好。3F 解析:此空设于段尾是一个总结句。句意:即使事实不尽人意但人们还是尊重诚实。4E 解析:此空设于段中与前一句存在逻辑上的指代关系。this situation指代的是上文中的when someone begins a sentence...。5B 解析:此空设于段首是本段主题句。下文都是围绕做一些让你自豪的事而展开论述的。 

    相关试卷

    高中英语Unit 5 Music综合训练题:

    这是一份高中英语Unit 5 Music综合训练题,共22页。

    高中英语Unit 5 Music课时练习:

    这是一份高中英语Unit 5 Music课时练习,共22页。

    高中英语人教版 (2019)必修 第二册Unit 5 Music练习题:

    这是一份高中英语人教版 (2019)必修 第二册Unit 5 Music练习题,共22页。

    英语朗读宝
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map