终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题.zip

    立即下载
    加入资料篮
    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • 练习
      【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题(原卷版).docx
    • 练习
      【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题(解析版).docx
    【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题(原卷版)第1页
    【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题(原卷版)第2页
    【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题(原卷版)第3页
    【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题(解析版)第1页
    【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题(解析版)第2页
    【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题(解析版)第3页
    还剩8页未读, 继续阅读
    下载需要15学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题.zip

    展开

    这是一份【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题.zip,文件包含期中真题湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题原卷版docx、期中真题湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共33页, 欢迎下载使用。


    2022-2023学年高三上学期期中联考
    英语
    第一部分 听力(共两节,满分30分)略
    第二部分 阅读(共两节,满分50分)
    第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
    A
    One of the most popular travel destinations in the world, England offers almost endless possibilities for vacationers seeking fun things to do and top attractions to visit.
    Tower of London
    Built in 1078 by William the Conqueror, the White Tower is home to amazing exhibits, such as Line of Kings, the world's oldest visitor attraction, established in 1652. Other highlights include the impressive Crown Jewels exhibition,classic Yeoman Warder Tours.
    If you're traveling with children, be sure to check for special events for kids,including"Knights School” and other immersive programs that provide a fun insight into the castle's history.

    Stonehenge
    Stonehenge is Europe's best-known prehistoric monument. It's so popular that visitors need to reserve a ticket in advance to guarantee entry. Exhibitions at the excellent Stonehenge visitor center set the stage for a visit, explaining through audio-visual experiences and more than 250 ancient objects how the enormous stones were established between 3000 and 1500 BC,and sharing information about life during this time.

    The British Museum
    With collections of antiquities that are among the world's finest,the British Museum holds more than 13 million artifacts from Egypt, Greece, the Roman Empire and China. The most famous artifacts are the Elgin Marbles from the Parthenon in Athens. Besides,the Ancient Egyptian collection is the largest outside of Cairo, and the hoard of Roman silver, unearthed in Suffolk in 1942, is nothing short of impressive.

    Warwick Castle
    If you're looking for a truly memorable English excursion for the whole family, and one that offers a fascinating insight into life through exhibitions,you couldn't do much better than visit Warwick Castle. Located in the beautiful city of Warwick on the River Avon, this impressive fortress has dominated the landscape and history of the region for more than 900 years.


    1. Where can visitors appreciate exhibits from different countries?
    A. Tower of London. B. Stonehenge. C. The British Museum. D. Warwick Castle.
    2. What do we know about the destination Stonehenge?
    A. It reflects life of different stages. B. It provides fun games for children.
    C. It is more suitable for a family tour. D. It encourages tourists to book tickets.
    3. What do the four tourist destinations have in common?
    A. Wonderful exhibits. B. Impressive landscapes.
    C. An extremely long history D. An audio-visual experience.
    【答案】1. C 2. D 3. A
    【解析】
    【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四个英国著名的旅游景点:伦敦塔,巨石阵,大英博物馆,沃里克城堡。
    【1题详解】
    细节理解题。根据第三部分中“With collections of antiquities that are among the world's finest,the British Museum holds more than 13 million artifacts from Egypt, Greece, the Roman Empire and China.(大英博物馆拥有世界上最好的文物收藏,收藏了来自埃及、希腊、罗马帝国和中国的1300多万件文物)”可知,大英博物馆有许多不同国家的展品。故选C。
    【2题详解】
    细节理解题。根据第二部分中“It's so popular that visitors need to reserve a ticket in advance to guarantee entry.(它非常受欢迎,游客需要提前预订门票,以保证进入)”可知,进入巨石阵需要提前订票。故选D。
    【3题详解】
    细节理解题。根据第一部分中“Other highlights include the impressive Crown Jewels exhibition, classic Yeoman Warder Tours.(其他的亮点包括令人印象深刻的皇冠珠宝展览,经典的Yeoman Warder Tours)”;第二段部分中“Exhibitions at the excellent Stonehenge visitor center set the stage for a visit, explaining through audio-visual experiences and more than 250 ancient objects how the enormous stones were established between 3000 and 1500 BC,and sharing information about life during this time. (在著名的巨石阵游客中心的展览为参观奠定了基础,通过视听体验和250多件古代物品解释了这些巨大的石头是如何在公元前3000年到1500年之间建立起来的,并分享了这一时期的生活信息)”;第三段部分中“With collections of antiquities that are among the world's finest,the British Museum holds more than 13 million artifacts from Egypt, Greece, the Roman Empire and China. The most famous artifacts are the Elgin Marbles from the Parthenon in Athens. (大英博物馆拥有世界上最好的文物收藏,收藏了来自埃及、希腊、罗马帝国和中国的1300多万件文物。最著名的手工艺品是来自雅典帕台农神庙的埃尔金大理石雕塑)”以及第四部分中“If you're looking for a truly memorable English excursion for the whole family, and one that offers a fascinating insight into life through exhibitions,you couldn't do much better than visit Warwick Castle. (如果你正在为全家寻找一次真正难忘的英语旅行,并且通过展览来深入了解生活,那么没有什么比参观沃里克城堡更好的了)”可知,这四个旅游目的地的共同之处在于都提到了陈列的精美展览品。故选A。
    B
    Born in Russia and living in an orphanage (孤儿院) for the first 13 months of her life, Jessica Long had no idea what her future would hold. The little girl born with Fibular Hemimelia would not only go on to be a 13-time gold medal-winning Paralympic champion, but she would inspire others to chase their dreams.
    Long was born in Russia, where she lived in an orphanage until her parents adopted her in 1993. Soon after being adopted, she had to have her legs amputated (截肢) at only a year and a half. “It gave me a lot of freedom and movement,” Long said. “But growing up was definitely really hard. From a very early age, I just decided that I was going to be unstoppable and I wasn’t going to let my legs hold me back.” From that point forward, she didn’t let anyone tell her what she was or wasn’t capable of doing. She started doing gymnastics as a kid. Then, in 2002, Long found her sport for life: swimming!
    “I was the only girl with no legs on the swim team, ” she said. “There were moments I struggled, but my teammates treated me like a friend. When I look back on my life and I think about anyone on that team, no one made fun of me for having no legs and they were so kind.” Long defied (顶住) all odds and surprised everyone when she qualified at age only 12 for the Paralympics in 2004 in Athens. After four Paralympics, Long has won 13 gold, six silver, and four bronze medals. She has dozens of World Championship medals and has broken numerous world records throughout her career so far. But she didn’t concentrate on winning awards or being famous. “I really just love swimming. It’s important for any athlete to remember just why you started,” she said.
    As one of the most decorated athletes in history, Long’s goal is to just keep competing as long as her body allows. “Dream big,” she said. “There are so many possibilities out there, so find your passion, be consistent and work hard. You define your own success.”
    4. How old was Long when she found her life sport?
    A. 11 B. 10. C. 12. D. 13.
    5. What made Jessica determine to devote herself to swimming?
    A. Her experience of winning 13 gold medals.
    B. Her parents’ support and teachers’ help.
    C. Her teammates’ understanding and kindness.
    D. Her focus on winning awards and fame.
    6. What is the text mainly about?
    A. A poor orphanage and her close friends.
    B. A happy girl and her confusing childhood.
    C. An amazing illness and its terrible influence.
    D. An inspiring story about an unlucky person.
    7. Which of the following may Long most agree with?
    A. If you can dream it, you can make it.
    B. If you want to succeed, learn to swim.
    C. A man never reaches success until disabled.
    D. A sportsman’s goal is winning gold medals.
    【答案】4. B 5. C 6. D 7. A
    【解析】
    【导语】本文是一篇记叙文。讲述了残疾运动员杰西卡·朗克服身体限制,努力奋斗,成为了13枚残奥会金牌得主的故事。
    【4题详解】
    细节理解题。根据第一段中“Born in Russia and living in an orphanage for the first 13 months of her life, Jessica Long had no idea what her future would hold. (杰西卡·朗出生于俄罗斯,在她生命的前13个月住在孤儿院,她不知道自己的未来会是什么样子)”以及第二段中“Long was born in Russia, where she lived in an orphanage until her parents adopted her in 1993.(朗出生在俄罗斯,在1993年被父母收养之前,她一直住在一家孤儿院)”可知,朗是在1992年出生的,再根据第二段中“Then, in 2002, Long found her sport for life: swimming!(然后,在2002年,朗找到了她一生的运动:游泳!)”可知,她是在10岁时找到游泳这项终身运动的。故选B项。
    【5题详解】
    推理判断题。根据第三段中“There were moments I struggled, but my teammates treated me like a friend. When I look back on my life and I think about anyone on that team, no one made fun of me for having no legs and they were so kind.(有些时候我很挣扎,但我的队友们像朋友一样对待我。当我回顾我的人生,想到游泳队里的每一个人,没有人因为我没有腿而取笑我,他们都很善良)”可推知,杰西卡也曾挣扎过,但是队友的理解和善良让她坚持下去了。故选C项。
    【6题详解】
    主旨大意题。根据第一段“Born in Russia and living in an orphanage for the first 13 months of her life, Jessica Long had no idea what her future would hold. The little girl born with Fibular Hemimelia would not only go on to be a 13-time gold medal-winning Paralympic champion, but she would inspire others to chase their dreams.(杰西卡·朗出生于俄罗斯,在她生命的前13个月住在孤儿院,她不知道自己的未来会是什么样子。这个天生患有腓骨半足症的小女孩不仅成为了13枚残奥会金牌得主,而且还激励了其他人去追逐他们的梦想)”以及最后一段“As one of the most decorated athletes in history, Long’s goal is to just keep competing as long as her body allows. “Dream big,” she said. “There are so many possibilities out there, so find your passion, be consistent and work hard. You define your own success.”(作为历史上获得荣誉最多的运动员之一,朗的目标是只要她的身体允许,就继续比赛。“要有远大的梦想,”她说。“有太多的可能性,所以找到你的激情,坚持不懈,努力工作。你自己定义自己的成功。”)”可知,本文主要是通过讲述杰西卡的故事,来激励他人,也就是一个关于不幸的人的鼓舞人心的故事。故选D项。
    【7题详解】
    推理判断题。根据最后第一段中“As one of the most decorated athletes in history, Long’s goal is to just keep competing as long as her body allows. “Dream big,” she said. “There are so many possibilities out there, so find your passion, be consistent and work hard. You define your own success.”(作为历史上获得荣誉最多的运动员之一,朗的目标是只要她的身体允许,就继续比赛。“要有远大的梦想,”她说。“有太多的可能性,所以找到你的激情,坚持不懈,努力工作。你自己定义自己的成功。”)”可知,杰西卡认为只要有梦想,你就要坚持下去,就能做到,所以她会同意A项“If you can dream it, you can make it.(如果你能梦想,你就能做到)”。故选A项。
    C
    The red knot, flying long distances and migrating (迁徙) every year from the Arctic to West Africa and back, has been facing great risks as shellfish food is becoming fewer in the feeding grounds lining its migratory route. Now climate change is affecting these birds: they are getting smaller in size, and the effects may be speeding up their extinction.
    Scientists found that global warming is making red knot chicks miss their insect peak and therefore achieve a smaller size with a shorter bill (喙). The changes are reducing the population's survival rates in their wintering grounds.
    Furthermore, the fewer migrants are paying the price, with the smallest young birds' survival only half of that of the larger ones. Leading researcher Jan van Gils of the Royal Netherlands Institute for Sea Research said the reason is quite simple since only larger birds with long bills can reach deeply hidden shellfish for food. “Shorter­billed birds were forced to live on seagrass, which is a poor food source for these birds. The poor survival of fewer first­year birds clearly contributes to the population decrease seen in red knots nowadays,” van Gils explained.
    The North American red knots were listed as threatened in 2015 due to the decrease in horseshoe crab eggs in their key stopover feeding location, Delaware Bay, on their way to their winter home.
    Over the last three decades, snow at the birds' breeding ground has progressively melted at a half­day rate every year, which brings it to over two weeks at present. This change has led to a mismatch: plants blossom earlier and insects feeding on the plants come out earlier, but the chicks eating the insects are too late to feed on them at their peak.
    8. What threatens red knots on their way of migration?
    A. Cold weather. B. The falling snow.
    C. Their difficulty in finding shellfish. D. The disappearance of their feeding grounds.
    9. In what way does global warming affect red knots?
    A. They now hunt with shorter bills. B. They are confused during migration.
    C. They have to migrate farther to find food. D. Fewer of them are migrating year by year.
    10. What happens when plants blossom earlier?
    A. Red knot chicks come out earlier.
    B. Red knot chicks miss the insect peak.
    C. The insect peak comes and goes too quickly.
    D. There are too many insects for red knot chicks.
    11. Which can be the best title for the text?
    A. The endangered red knots B. Global warming and its effect
    C. Climate change affects migrating birds D. Red knots get fewer due to climate change
    【答案】8. C 9. A 10. B 11. D
    【解析】
    【分析】这是一篇说明文。文章介绍了由于气候的变化,红结鸟数量减少。
    【8题详解】
    细节理解题。根据第一段中“The red knot, flying long distances and migrating (迁徙) every year from the Arctic to West Africa and back, has been facing great risks as shellfish food is becoming fewer in the feeding grounds lining its migratory route.”(红结鸟每年都要飞很长的距离,从北极到西非再迁徙回来,它们面临着巨大的风险,因为在它们迁徙路线上的觅食地,贝类食物越来越少。)可知,很难找到贝类威胁着红结鸟的迁徙。故选C。
    【9题详解】
    细节理解题。根据第二段中“Scientists found that global warming is making red knot chicks miss their insect peak and therefore achieve a smaller size with a shorter bill.”(科学家们发现,全球变暖让红结雏鸟错过了它们的昆虫高峰期,因此它们的喙更短,体型更小。)可知,全球变暖后红结鸟用更短的喙补食。故选A。
    【10题详解】
    细节理解题。根据最后一段中“This change has led to a mismatch: plants blossom earlier and insects feeding on the plants come out earlier, but the chicks eating the insects are too late to feed on them at their peak.”(这种变化导致了一种错配:植物开花得更早,以植物为食的昆虫出来得更早,但雏鸟吃昆虫的时间太晚了,在它们的高峰期无法捕食它们。)可知,当植物开花较早时,鸟错过了昆虫高峰。故选B。
    【11题详解】
    主旨大意题。根据文章第一段“Now climate change is affecting these birds: they are getting smaller in size, and the effects may be speeding up their extinction.(现在,气候变化正在影响这些鸟类:它们的体型越来越小,其影响可能会加速它们的灭绝。)”和文章第二段“Scientists found that global warming is making red knot chicks miss their insect peak and therefore achieve a smaller size with a shorter bill.(科学家们发现,全球变暖让红结雏鸟错过了它们的昆虫高峰期,因此它们的喙更短,体型更小。)”可知,由于气候的变化,红结鸟数量减少。故选D。
    D
    There’ve been plenty of Tokyo 2020 headlines about Hend Zaza, the Syrian table tennis genius who, at 12 years old, is one of the youngest Olympians of all time.
    But there are some striking personal stories on the other side of the age spectrum (年龄谱), too.
    Oksana Chusovitina, a 46-year-old gymnast from Uzbekistan, impressively competed in her eighth Olympic Games this summer. Chusovitina, who competed in a sport dominated by teenage athletes, received a standing ovation (鼓掌欢呼) after performing in what she said would be her last Olympics. “I feel very good to be here. But this will for sure be my last Olympics, she told reporters. “I’m 46 years old. Nothing is going to change that. I’m alive, I’m happy, I’m here without any injuries, and I can stand on my own,” she added with a laugh.
    Then there’s Australian equestrian (马术师) Mary Hanna, who at age 66 is the second-oldest female athlete in Olympic history and the oldest Olympian competing in Tokyo.
    “Through their efforts, Hanna and Chusovitina are changing the conversation around age and agility. They’re proof that you can compete or put yourself up to a physical challenge way past what is considered your peak,” said Michael Stones, a professor at Lakehead University in Ontario, Canada, who researches healthy aging and physical performance. “It’s great that this year’s Olympics include so many younger and older athletes,” he told HuffPost. “They show that age alone is not an insurmountable (不可克服的) barrier to excellence in physical activities.”
    These Olympians also lend the games some experience and maturity, especially in team sports, said Sandra Hunter, a professor of exercise science at Marquette University in Milwaukee, Wisconsin. “These older athletes can help guide the younger ones, particularly with all the mental and psychological challenges that we’ve seen,” she said. “They bring a level of maturity to the teams and surrounding athletes that allows the younger athletes to learn.”
    “If you limit your choices only to what seems possible or reasonable, you disconnect yourself from what you truly want, and all that is left is compromise.” The quote from American writer Robert Fritz is highly consistent with the Olympic spirit as well as enlightening us on our way to success.
    12. Who is Oksana Chusovitina?
    A. A 12-year-old table tennis player.
    B. A 46-year-old gymnast from Syria.
    C. A 66-year-old Australian equestrian.
    D. An eight-time Olympian from Uzbekistan.
    13. The first paragraph is intended to________.
    A. lead in the topic of the passage
    B. stress the importance of being a genius
    C. tell the difference between younger and older athletes
    D. introduce a research on performances of younger athletes
    14. What’s professor Michael Stones’s attitude to those younger and older Olympians?
    A. Doubtful. B. Uncaring.
    C. Supportive. D. Indifferent.
    15. What can be inferred from the passage?
    A. Olympic athletes should try their best to be uninjured.
    B. Olympic athletes prove success is not related to age.
    C. Olympians show that age alone is not an insurmountable barrier.
    D. Older athletes are changing the conversation around age and agility.
    【答案】12. D 13. A 14. C 15. B
    【解析】
    【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了两位在奥运赛场上全力挑战自我的大龄运动员,她们展现了真正的奥运精神。
    【12题详解】
    细节理解题。根据第三段第一句“Oksana Chusovitina, a 46-year-old gymnast from Uzbekistan, impressively competed in her eighth Olympic Games this summer.(来自乌兹别克斯坦的46岁体操运动员Oksana Chusovitina在今年夏天参加了她的第八个奥运会,令人印象深刻。)”可知,Oksana Chusovitin是参加了八次夏季奥运会的乌兹别克斯坦体操运动员。故选D项。
    【13题详解】
    推理判断题。根据第一段“There’ve been plenty of Tokyo 2020 headlines about Hend Zaza, the Syrian table tennis genius who, at 12 years old, is one of the youngest Olympians of all time.(2020年东京奥运会上有很多关于叙利亚乒乓球天才Hend Zaza的头条新闻,他12岁,是有史以来最年轻的奥运选手之一。)”以及第二段“But there are some striking personal stories on the other side of the age spectrum (年龄谱), too.(但是,在年龄谱的另一边也有一些引人注目的个人故事。)”可知,开篇文章介绍介绍2020年东京奥运会上一名奥运历史上最年轻运动员入手,从而引出下文出现的大龄运动员的事迹。故选A项。
    【14题详解】
    推理判断题。根据倒数第三段中的““It’s great that this year’s Olympics include so many younger and older athletes,” he told HuffPost. “ They show that age alone is not an insurmountable (不可克服的)barrier to excellence in physical activities.”(“今年的奥运会包括这么多年轻和年长的运动员,这真是太好了,”他告诉赫芬顿邮报。“他们表明,年龄本身并不是体育活动卓越的不可逾越的障碍。”)”可知,professor Michael Stones认为有这么多如此年轻的和年龄大的运动员很不错,由此可以推断,他对这些年轻和年纪大的运动员参加比赛表示支持。故选 C项。
    【15题详解】
    推理判断题。根据倒数第三段中的““ They show that age alone is not an insurmountable (不可克服的)barrier to excellence in physical activities.”(“他们表明,年龄本身并不是体育活动卓越的不可逾越障碍。”)”以及尾段中的““If you limit your choices only to what seems possible or reasonable, you disconnect yourself from what you truly want, and all that is left is compromise.”(“如果你把你的选择限制在看似可能或合理的事情上,你就会把自己与你真正想要的东西脱节,剩下的就是妥协。”)”可知,在体育活动方面,年龄问题是可以逾越的,我们不能把选择限制在看似合理的事情上,并结合全文介绍奥运史上年龄最大和最小运动员的事迹,我们可以推断出运动员的成功与否跟年龄无关。故选B项。
    第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
    When choosing Chinese universities, it is necessary for students to take both university conditions and self-qualifications into consideration. ____16____ The following factors should be considered carefully before making decisions.
    Students’ graduation result
    Students’ graduation result provided during the application is the key reference for the university to decide whether to admit or not. The stronger comprehensive strength and better reputation the university has, the stricter requirement for students’ graduation result will be. ____17____
    Economy conditions
    The cost of the study in China is relatively cheap, while daily expenses are not exactly the same in different areas. In Beijing, Shanghai, Guangzhou and other developed coastal cities, the daily expense can be relatively higher than that of inland. These cities’ living conditions are relatively better and entertainment and recreational facilities are richer. Therefore, when choosing universities, your economy factor needs to be taken into account.
    ____18____
    China is a large country and the northern and southern China has many differences in climate and diet custom. ____19____ Students need to consider whether the climate, traffic, diet, and culture of the city that university lies in are as expected before applying, so as to choose suitable universities.
    Professional or comprehensive strength
    In China, universities can be divided into comprehensive and professional two kinds. Which is more important, professional strength or comprehensive strength? ____20____ If you want to make achievements in professional field, we suggest that you consider professional kind of university. If you want to get diploma of a university which is comprehensive strength strong and well-known, the comprehensive kind of university may be better to meet your demand.
    A. Location preference
    B. Each city has its own characteristics.
    C. There is no absolute answer actually.
    D. Students sometimes get stuck when choosing majors.
    E. Everyone hopes to choose suitable Chinese university reasonably.
    F. You should make a reasonable assessment about self-qualifications.
    G. So apply for a suitable university according to your graduation result.
    【答案】16. E 17. G 18. A 19. B 20. C
    【解析】
    【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何合理地选择中国的大学,文章建议学生从毕业成绩、经济条件、地域偏好等方面去考虑,选择适合自己的大学。
    【16题详解】
    上文“When choosing Chinese universities, it is necessary for students to take both university conditions and self-qualifications into consideration. (学生在选择中国大学时,既要考虑大学的条件,又要考虑自身的条件)”指出,学生在选择中国的大学时需要考虑的因素,设空处承上启下,下文“The following factors should be considered carefully before making decisions. (在做出决策之前,应仔细考虑以下因素)”说明,下文指出了选择大学需要考虑的其他因素。E项“每个人都希望合理地选择合适的中国大学。”指出人人都希望合理地选择合适的中国大学,而在做选择前要仔细考虑上下文所述因素,符合文意,承上启下,且E项中的“choose”与上文一致。故选E项。
    【17题详解】
    上文“The stronger comprehensive strength and better reputation the university has, the stricter requirement for students’ graduation result will be. (学校的综合实力越强,声誉越好,对学生的毕业成绩要求也就越严格)”指出,学生毕业成绩是大学决定是否录取的关键依据,大学的综合实力与声誉不同,对学生的毕业成绩要求也不同。G项“所以,根据你的毕业成绩申请一所合适的大学。”承接上文,符合文意,且G项中的“graduation result” 与上文一致。故选G项。
    【18题详解】
    设空处为本段小标题,总结本段内容。通过下文“the northern and southern China has many differences in climate and diet custom (中国北方和南方在气候和饮食习惯上有许多差异)”以及“Students need to consider whether the climate, traffic, diet, and culture of the city that university lies in are as expected before applying (学生在申请之前需要考虑大学所在城市的气候、交通、饮食和文化是否符合预期)”可推知,本段主要介绍了不同学生的地域偏好也不尽相同,要根据自己的喜好选择合适的大学。A项“地域偏好”符合段意,引出下文。故选A项。
    【19题详解】
    下文“Students need to consider whether the climate, traffic, diet, and culture of the city that university lies in are as expected before applying, so as to choose suitable universities. (学生在申请之前需要考虑大学所在城市的气候、交通、饮食和文化是否符合预期,以便选择合适的大学)”指出,选择自己心仪的大学时,需要考虑大学所在城市的气候、交通、饮食和文化等是否符合预期。B项“每个城市都有自己的特点。”符合文意,引出下文。故选B项。
    【20题详解】
    上文“Which is more important, professional strength or comprehensive strength? (专业实力和综合实力哪个更重要)”提出问题让读者思考,设空处承上启下,下文“If you want to make achievements in professional field, we suggest that you consider professional kind of university. If you want to get diploma of a university which is comprehensive strength strong and well-known, the comprehensive kind of university may be better to meet your demand. (如果你想在专业领域取得成就,我们建议你考虑专业的大学。如果你想获得一所综合实力强、知名度高的大学的文凭,综合性大学可能更能满足你的需求)”指出,专业的大学和综合性大学各有千秋,主要是看学生想要从大学中获得什么。C项“实际上没有绝对的答案。”回答了上文的问题,承上启下。故选C项。
    第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
    第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
    I had a great dream when I was in my twenties. I wanted to travel around Africa with my ____21____. So I left my hometown with great confidence and ____22____ Cape Town, not really____23____ what to do next. Luckily, before my trip actually started, I met a kind, old Nigerian man. He gave me the best travel ____24____ I had ever received. “Be like a(n) ____25____on your way around the world.”
    It sounded ____26____, but it really changed my idea about travelling. He helped me realize that travel is about learning and observing local ____27____. “It’s far too easy to go into a(n) ____28____ country and believe your ways are better. But if you study, ask questions and try to learn from the locals, you’ll have far richer ____29____,” he promised me.
    On other vacations, when I was on my tour way to Cancun. I was _____30_____ a tourist. I only stayed there for a week to see the _____31_____ and places of interest and then left. The culture didn’t _____32_____me. I left the cities and towns without really knowing anyone or anything that existed in those places to which I had paid a visit.
    This time, I promised to myself that I would be a _____33_____ traveler. After seven months of_____34_____ backpacking in Africa from Cape Town to Cairo, I realized that having a student-like mindset (观念模式) helped extend my trip and helped me learn a lot, which _____35_____ me more than any other trips ever did to me.
    21. A. pet B. parents C. friend D. backpack
    22. A. looked at B. checked out C. arrived in D. took on
    23. A. happy B. worried C. sure D. excited
    24. A. choices B. tips C. chances D. plans
    25. A. teacher B. player C. actor D. student
    26. A. simple B. perfect C. foolish D. boring
    27. A. events B. houses C. habits D. cultures
    28. A. big B. new C. interesting D. old
    29. A. dreams B. experience C. tasks D. practice
    30. A. just B. already C. quite D. even
    31. A. watches B. mountains C. sights D. pictures
    32. A. welcome B. change C. respect D. hurt
    33. A. real B. hopeful C. lovely D. healthy
    34. A. successfully B. suddenly C. politely D. hurriedly
    35. A. warned B. frightened C. satisfied D. understood
    【答案】21. D 22. C 23. C 24. B 25. D 26. A 27. D 28. B 29. B 30. A 31. C 32. B 33. A 34. A 35. C
    【解析】
    【导语】这是一篇记叙文。本文主要讲述的是想环游非洲的作者在遇到一位老人后改变了自己对旅行的看法。
    【21题详解】
    考查名词词义辨析。句意:我想带着背包周游非洲。A. pet宠物;B. parents父母;C. friend朋友;D. backpack背包。呼应下文“backpacking in Africa from Cape Town to Cairo(在非洲从开普敦到开罗背包旅行)”作者背包游非洲,表明作者想要背着自己的背包环游非洲。故选D项。
    【22题详解】
    考查动词短语辨析。句意:因此,我满怀信心地离开了家乡,来到开普敦,并不确定接下来要做什么。A. looked at看着;B. checked out结账离开;C. arrived in来到、抵达;D. took on呈现。由上文的“So I left my hometown with great confidence”可知,作者想背包游非洲,所以离开家乡来到开普敦。故选C项。
    【23题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:因此,我满怀信心地离开了家乡,来到开普敦,并不确定接下来要做什么。A. happy快乐的;B. worried担忧的;C. sure确定的;D. excited兴奋的。由上文的“not”表否定意义可知,作者一腔热血想背包游非洲,虽离开家乡来到开普敦,但并不确定接下来要做什么,正因为作者的不确定才引出下文一位老人给出的旅游建议。故选C项。
    【24题详解】
    考查名词词义辨析。句意:他给了我最好的旅行建议。A. choices选择;B. tips建议;C. chances机会;D. plans计划。由下文的“Be like a(n) ____5____on your way around the world.(在环游世界的路上,要像个学生一样)”可知,老人给了作者旅行建议。故选B项。
    【25题详解】
    考查名词词义辨析。句意:在环游世界的路上,要像个学生一样。A. teacher教师;B. player玩家;C. actor演员;D. student学生。呼应下文“I realized that having a student-like mindset (观念模式) helped extend my trip and helped me learn a lot(我意识到拥有学生般的心态有助于延长我的旅行时间,并帮助我学到了很多东西)”讲带着学生思维去旅行。故选D项。
    【26题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:这听起来很简单,但它确实改变了我对旅行的想法。A. simple简单的;B. perfect完美的;C. foolish愚蠢的;D. boring无聊的。由下文的“but it really changed my idea about travelling”可知,but表转折,老人的建议听起来很简单,却改变了作者关于旅行的想法。故选A项。
    【27题详解】
    考查名词词义辨析。句意:他帮助我认识到旅行就是学习和观察当地文化。A. events事件;B. houses房子;C. habits习惯;D. cultures文化。呼应下文“The culture”讲老人帮助作者理解旅行的意义在于了解和观察不同的文化,而后作者也这样践行了。故选D项。
    【28题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:他向我保证:“进入一个新的国家并相信自己的生活方式更好太容易了。但如果你学习、提问并尝试向当地人学习,你会有更丰富的经历。”A. big大的;B. new新的;C. interesting有趣的;D. old老的。由上文语境可知,作者想背包游非洲,此处是说作者去一个对自己来说全新的国家。故选B项。
    【29题详解】
    考查名词词义辨析。句意:他向我保证:“进入一个新的国家并相信自己的生活方式更好太容易了。但如果你学习、提问并尝试向当地人学习,你会有更丰富的经历。”A. dreams梦想;B. experience经历;C. tasks任务;D. practice练习。由上文语境可知,老人说旅行的意义在于了解和观察不同的文化,所以如果你学习、问问题并且试着向当地人学习,你会拥有更加丰富多彩的经历。故选B项。
    【30题详解】
    考查副词词义辨析。句意:我只是个游客。A. just仅仅、只是;B. already已经;C. quite相当;D. even甚至。由上文的“On other vacations”和下文的“and places of interest”可知,此处提及当作者去坎昆旅行、还不认识这位老人的时候,作者并不明白旅行的真正含义,所以他仅仅是个观看景观的游客。故选A项。
    【31题详解】
    考查名词词义辨析。句意:我只在那里呆了一个星期,看看风景和名胜古迹,然后就离开了。A. watches手表;B. mountains山;C. sights景观、名胜;D. pictures图片。呼应下文“places of interest”讲当时不明白旅行真正含义的作者只在坎昆停留了一周,看风景和一些名胜,并未体验当地文化。故选C项。
    【32题详解】
    考查动词词义辨析。句意:文化并没有改变我。A. welcome欢迎;B. change改变;C. respect尊重;D. hurt伤害。由上文语境可知,作者只在坎昆停留了一周,看风景和一些名胜,并未体验当地文化,所以作者未因文化而发生改变。故选B项。
    【33题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:这一次,我向自己承诺,我将成为一名真正的旅行者。A. real真正的;B. hopeful有希望的;C. lovely可爱的;D. healthy健康的。由上文语境可知,经过坎昆旅游经历后,作者听从老人的建议,决定成为一个真正像学生的旅行者,即以学到新的文化体验为目的的旅行者。故选A项。
    【34题详解】
    考查副词词义辨析。句意:在非洲从开普敦到开罗成功背包旅行了七个月后,我意识到拥有学生般的心态有助于延长我的旅行时间,并帮助我学到了很多东西,这让我比任何其他旅行都更满意。A. successfully成功地;B. suddenly突然;C. politely礼貌地;D. hurriedly匆忙地。由下文的“having a student-like mindset (观念模式) helped extend my trip and helped me learn a lot”可知,作者旅行学到了很多,说明作者旅行很成功。故选A项。
    【35题详解】
    考查动词词义辨析。句意:在非洲从开普敦到开罗成功背包旅行了七个月后,我意识到拥有学生般的心态有助于延长我的旅行时间,并帮助我学到了很多东西,这让我比任何其他旅行都更满意。A. warned警告;B. frightened使害怕;C. satisfied使满意;D. understood理解。由上文的“having a student-like mindset (观念模式) helped extend my trip and helped me learn a lot”可知,作者旅行学到了很多,所以作者对这次旅行很满意。故选C项。
    第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    “There is no place like it on the planet. The large amount of ____36____ (creative) we find in Dunhuang spans (跨越) a thousand-year period,” said Neil Schmid, resident scholar at the Dunhuang Academy.
    Due to its great significance, China has recently launched ____37____ cultural heritage platform supported by blockchain technology to share digital materials of the Dunhuang Grottoes (石窟).
    The platform was ____38____ (joint) developed by the Dunhuang Academy and Chinese tech giant Tencent. On this platform, people around the world can ____39____ (permit) to use more than 6,500 pieces of high-definition materials in real-time.
    Previously, visitors ____40____ (need) to wait for a week to get such permission. But the establishment of the digital platform helps online visitors get out of otherwise complex procedures and have ____41____ (easy) access to Dunhuang.
    In addition, online visitors are welcome to use these digital materials ____42____ (design) their own cultural and creative products. In this way, designers can not only receive profit ____43____ their work, but also spread awareness of Dunhuang in creative ways.
    “This is a pioneering project for ____44____ (offer) digital resources services in the cultural relic field ____45____ could promote sustainable development of resource use,” said Luo Jing, an official with the National Cultural Heritage Administration.
    【答案】36. creativity
    37. a 38. jointly
    39. be permitted
    40. needed 41. easier
    42 to design
    43. from 44. offering
    45. which
    【解析】
    【导语】本文是一篇新闻报道。文章主要讲的是鉴于敦煌石窟的重大意义,中国最近推出了一个以区块链技术为支撑的文化遗产平台,共享敦煌石窟的数字资料。
    【36题详解】
    考查名词。句意:“地球上没有这样的地方。我们在敦煌发现的大量创造力跨越了一千年的时间,”敦煌研究院常驻学者Neil Schmid说。空格处用名词作宾语,根据语境可知,此处表示“我们在敦煌发现的大量创造力跨越了一千年的时间”,空格处意为“创造力”,名词是creativity,是不可数名词,故填creativity。
    【37题详解】
    考查冠词。句意:鉴于敦煌石窟的重大意义,中国最近推出了一个以区块链技术为支撑的文化遗产平台,共享敦煌石窟的数字资料。platform是可数名词,表泛指“一个平台”,前面加不定冠词,cultural是辅音音素开头,不定冠词用a,故填a。
    【38题详解】
    考查副词。句意:该平台由敦煌研究院和中国科技巨头腾讯联合开发。空格处用副词修饰动词developed,joint的副词是jointly,意为“共同地”,故填jointly。
    【39题详解】
    考查动词语态。句意:在这个平台上,世界各地的人们可以实时使用6500多件高清材料。人们是被允许使用6500多件高清材料,句子用被动语态,空前有情态动词can,因此空格处是be done,故填be permitted。
    【40题详解】
    考查动词时态。句意:此前,访客需要等待一周才能获得此类许可。由“Previously”可知,句子描述过去的事情,时态用一般过去时,空格处用过去式,故填needed。
    【41题详解】
    考查比较级。句意:但数字平台的建立帮助在线游客摆脱了其他复杂的程序,更容易地访问敦煌。根据语境可知,句子表示“但数字平台的建立帮助在线游客摆脱了其他复杂的程序,更容易地访问敦煌”,空格处表示“更容易的”,用比较级easier。故填easier。
    【42题详解】
    考查非谓语动词。句意:此外,欢迎网上访客利用这些数码材料设计自己的文创产品。use sth. to do sth.是固定短语,意为“用某物做某事”,因此空格处是不定式,故填to design。
    【43题详解】
    考查介词。句意:通过这种方式,设计师不仅可以从他们的作品中获得利润,还可以以创造性的方式传播敦煌的意识。profit from是固定短语,意为“从……中获得利润”,因此空格处是介词from,故填from。
    【44题详解】
    考查非谓语动词。句意:“这是在文物领域提供数字资源服务的一个开创性项目,可以促进资源利用的可持续发展,”国家文物局官员Luo Jing表示。for是介词,其后跟动名词作宾语,故填offering。
    【45题详解】
    考查定语从句。句意:“这是在文物领域提供数字资源服务的一个开创性项目,可以促进资源利用的可持续发展,”国家文物局官员Luo Jing表示。空格处引导的是非限制性定语从句,从句中缺少主语,先行词project是物,因此空格处用关系代词which,故填which。
    第四部分 写作(共两节,满分40分)
    第一节(满分15分)
    46. 假定你是李华,你校将举办Love for Clubs主题分享活动,请写信邀请交换生Gina参加并交流体会,内容包括:
    1.写信目的;
    2活动安排;
    3.表达期待。
    注意:1.写作词数应为80左右;
    2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    Dear Gina,
    _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Yours,
    Li Hua
    【答案】Dear Gina,
    How is everything going? I’m writing to invite you to participate in a sharing activity about Love for Clubs to be held by the student union.
    The activity will take place in Room 301 of the Student Activity Center next Friday. Each participant is expected to share an experience in their beloved clubs, making them get the most out of the activities and get improved both in their studies and daily life. Since you have joined several clubs,why not take advantage of this chance to exchange ideas with other students to share your love for the clubs? If it is convenient for you, please sign up before this Sunday.
    Looking forward to your participation.
    Yours,
    Li Hua
    【解析】
    【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生写信邀请交换生Gina参加并Love for Clubs主题分享活动。
    【详解】1.词汇积累
    参加:participate in→take part in
    充分利用:take advantagee of→ make use of
    机会:chance→opportunity
    热爱:love→passion
    2.句式拓展
    简单句变复合句
    原句:Each participant is expected to share an experience in their beloved clubs, making them get the most out of the activities and get improved both in their studies and daily life.
    拓展句:
    Each participant is expected to share an experience in their beloved clubs, which has made them get the most out of the activities and get improved both in their studies and daily life.
    【点睛】【高分句型1】I’m writing to invite you to participate in a sharing activity about Love for Clubs to be held by the student union.(运用了不定式的被动式作后置定语)
    【高分句型2】If it is convenient for you, please sign up before this Sunday(运用了If引导的条件状语从句)
    第二节(满分25分)
    47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    It was cool and bright and just right for running. I was in the first few miles of a 10-mile race through some hills. Birds were singing on the trees. The soft wind was brushing my cheeks. I felt rested and springy. Despite the hills, I thought it was going to be a fine run.
    Ahead was Blake, a student from Burke High School. He was running easily, too, moving along efficiently. The pace felt comfortable, so I decided to stay where he was; why bother concentrating on pace when Blake was such a nice pacesetter for me? I would overtake Blake later on when he used up energy.
    So I ran closely behind him. The course headed north for five miles, wandered west for a mile, and then turned south again. The race was getting tougher. With three miles to go, it was beginning to be real hard work. My lungs were on fire, and legs felt like stone.
    Blake overtook the boy in front of him. Apparently he knew the boy, for they exchanged a few words. Their brief communication worried me. Runners don’t chat during a race unless they feel really good, and Blake plainly was. There was still a noticeable bounce in his steps, but the springiness I had once possessed was gone.
    Still, I was close enough to overtake Blake if he was tired, so I didn’t give up hope completely. We were approaching a hill, a mile from the finish line, so whatever happened on the hill would almost certainly determine who crossed it first.
    As I moved up the hill, my attention wandered for a few minutes. When I looked up, Blake was moving away, first five yards, then ten, then more. There was no hope of catching Blake.
    注意:1. 续写词数应为150左右;
    2. 请按如下格式在答题卡相应位置作答。
    Suddenly Blake slowed and sat onto the ground painfully.
    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    A reporter took a picture of this moving scene and posted it online.
    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【答案】 Suddenly Blake slowed and sat onto the ground painfully. Then I hurried up and ran up to him, only to find that his leg was cramping. I tried to help him stand and move forward, but he refused. He asked me to run after the others so that I could get the first place. I thought for a second and decided to accompany him for a rest. Then we ran slowly forward together. Although we ran slowly and were overtaken by others, I felt relaxed and we finally crossed the finish line together.
    A reporter took a picture of this moving scene and posted it online. During the time, the photo got a lot of likes. Many strangers sent the emails to praise me about the incident. In fact, I was a little hesitant at the beginning, but the moment I decided to help Blake, I felt calm and relaxed. I’m happy that I did the right thing.
    【解析】
    【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者参加跑步赛跑,一开始跑的很轻松,后来遇到Blake,决定和他一起跑,但是后来作者想超过他,所以作者紧紧地跟在他后面跑,但是越跑越困难,但是作者仍然没有放弃希望,继续追赶他。
    【详解】1.段落续写:
    ①由第一段首句内容“突然,布莱克慢了下来,痛苦地坐在地上。”可知,第一段可描写Blake腿抽筋,我决定帮助他和他一起跑向终点。
    ②由第二段首句内容“一位记者拍下了这动人的一幕,并把它传到了网上。”可知,第二段可描写作者受到很多人的赞扬,非常开心自己做了一件正确的事情。
    2.续写线索:帮助——陪着一起走——到达终点——受到赞扬——感悟
    3.词汇激活
    行为类
    ①.加快:hurry up/ hasten
    ②.跑向:run up to /run to
    ③.追赶:run after /catch up with
    情绪类
    ①.感到轻松:feel relaxed/ feel comfortable
    ②.平静的:calm / peaceful

    【点睛】[高分句型1]
    Then I hurried up and ran up to him, only to find that his leg was cramping. (运用了不定式作结果状语和that引导的宾语从句作find的宾语)
    [高分句型2]
    Although we ran slowly and were overtaken by others, I felt relaxed and we finally crossed the finish line together.(运用了由although引导的让步状语从句)

    相关试卷

    【期中真题】湖南省湖湘教育三新探索协作体2021-2022学年高三上学期期中联考英语试题.zip:

    这是一份【期中真题】湖南省湖湘教育三新探索协作体2021-2022学年高三上学期期中联考英语试题.zip,文件包含期中真题湖南省湖湘教育三新探索协作体2021-2022学年高三上学期期中联考英语试题原卷版docx、期中真题湖南省湖湘教育三新探索协作体2021-2022学年高三上学期期中联考英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共34页, 欢迎下载使用。

    【期中真题】河北省衡水市部分学校2022-2023学年高三上学期期中联考英语试题.zip:

    这是一份【期中真题】河北省衡水市部分学校2022-2023学年高三上学期期中联考英语试题.zip,文件包含期中真题河北省衡水市部分学校2022-2023学年高三上学期期中联考英语试题原卷版docx、期中真题河北省衡水市部分学校2022-2023学年高三上学期期中联考英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共36页, 欢迎下载使用。

    【期中真题】江西省九校2021-2022学年高三上学期期中联考英语试卷.zip:

    这是一份【期中真题】江西省九校2021-2022学年高三上学期期中联考英语试卷.zip,文件包含期中真题江西省九校2021-2022学年高三上学期期中联考英语试卷原卷版docx、期中真题江西省九校2021-2022学年高三上学期期中联考英语试卷解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共36页, 欢迎下载使用。

    • 精品推荐
    • 所属专辑

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单
        欢迎来到教习网
        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        即将下载

        【期中真题】湖南省湘潭市两校2022-2023学年高三上学期期中联考试卷英语试题.zip
        该资料来自成套资源,打包下载更省心 该专辑正在参与特惠活动,低至4折起
        [共10份]
        浏览全套
          立即下载(共1份)
          返回
          顶部
          Baidu
          map