终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册外研版(三起)

    立即下载
    加入资料篮
    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册外研版(三起)第1页
    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册外研版(三起)第2页
    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册外研版(三起)第3页
    还剩4页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册外研版(三起)

    展开

    这是一份期中阅读理解过关练习-英语五年级上册外研版(三起),共7页。试卷主要包含了阅读选择,阅读判断等内容,欢迎下载使用。
    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册外研版(三起)一、阅读选择Look! There are so many animals at the zoo. There are twelve black and white pandas. There are three white bears. There are eleven black and red monkeys. There are nine yellow and black tigers. There are ten green and purple birds. They are very cute.1There are ________ bears. (   )Atwelve Bthree Cnine2The tiger are _______. (   )Ablack and white Bgreen and purple Cyellow and black3The birds are ________. (   )Agreen and purple Bblack and red Corange and white Wang Bin is a football fan. There is a football match between Chinese team and American team. He wants to watch it. He comes to the box office (售票处) and gives the clerk 10 yuan. The clerk says, “Please give me another 10 yuan. The price (价格) of a ticket is 20 yuan.”“Why?” says Wang Bin, “I just watch Chinese team. I don’t want to watch the other team at all. Do you want me to buy a ticket for them? No, no, no…”4How does Wang Bin like football? (    )AVery much. BVery. CA little.5Can you guess the meaning of “clerk” in the passage? (    )A.老板 B.买主 C.售票员6Can Wang Bin buy a ticket with 10 yuan? (    )AYes, he can. BNo, he can’t. CYes, he does.7“Do you want me to buy a ticket for them?” The word “them” refers to (提到) ____________. (    )AAmerican team BBritish team CChinese team8Can Wang Bin watch the match? (    )AYes, he will. BYes, he can. CNo, he can’t. 阅读短文,选择正确的答案。Last Sunday, we went to work on a farm(农场).We wore(穿)school clothes. Mr Li was in an old coat. He looked funny(可笑的). It was nine o'clock when we got there. Then we began(开始)to help the farmers(农民)do farm work. We worked hard, but we felt very happy.9When did they go to work on a farm?     ALast Sunday. BThis Sunday. CLast Saturday.10Mr Li was in _________.     Aa new shirt Ban old shirt Can old coat11When did they get there?     AAt eight o'clock. BAt nine o'clock. CAt ten o'clock.12They helped _________do the work.     Athe workers Bthe farmers Cthe students13Did they work hard?     AYes, they did. BYes, they are. CNo, they didn’t. Kate is a little girl. She is five. Last Sunday her mother took her to visit her uncle. Her uncle's home is far from their home. So they went there by bus. There were only two people on the bus. Kate was very happy. She ran on the bus. Her mother said "Don't run, Kate. Sit down." But Kate said, "I want to see my uncle sooner, so I want the bus to go there.14Kate was _________ years old last year. (   )Asix Bfour Cfive15Kate _________ to visit her uncle with her mother last Sunday. (   )Awent Bwant Cgoes16How did they went there? (   )AThey went there by train. BThey went there by plane. CThey took a bus to go there.17Kate said she wanted to see her _________ sooner. (   )Afather Bmother Cuncle18Kate is a _________ girl. (   )Alovely Bclever Ckind  二、阅读判断阅读短文,判断正(T)误(F)。My aunt has a farm in the country and it’s very big. On the farm there are some grey ducks. They walk very slowly, and every morning they say “Quack, quack.”Some black pigs live near the ducks, The pigs don’t like walking, and they often sleep. When they are hungry, they will say “Oink, oink.”There are also white sheep on the farm. They often say “Baa, Baa” when they eat grass.At the gate of the farm, there is a brown dog. It has big ears and small eyes. It says “Woof, woof” when it sees visitors(参观者).When my aunt does the farm work, a black and white cat always follows her. The cat often says “Meow, meow” to my aunt.There are so many animals on the big farm, and my aunt is very happy to live with them.19My aunt has a big farm in the city. (      )20The ducks on the farm are grey. (      )21The pigs like walking. (      )22The cat is black and white. (      )23There are five kinds of animals in this article(文章). (      ) 阅读短文,根据短文内容判断对错,对的写“T”,错的写“F”Man or woman or a girl ?One day, there is a man with long hair in the park. He is sitting on a chair, at this time an old man asks him,“Is it a boy or a girl over there? She has long hair. I think she is a girl. Can you tell me?”“Yes. You are right. She is my daughter.” “Oh, I know. You must be the girl’s mother.”“No, I’m her father.” The man is very angry(生气).24The man is in a garden. (            )25The man with long hair looks like a woman. (            )26The man with long hair is the girl’s father. (            )27There is a boy in the park. (            )28The man is happy. (            ) I'm Andy. I visited the Summer Palace (颐和园) with my friends last Saturday. We went there by car. There were beautiful flowers and green trees. I took lots of photos there. Amy and Lucy played cards under a tree. Lingling sang songs on the grass. Sam and Daming played football on the grass. After that, we had a picnic along a clean river. What a good day we had!29They went there by car. (     )30Amy took lots of photos there. (     )31Lingling sang songs under a tree. (     )32Sam and Daming played basketball. (     )33They had a good day. (     ) 阅读理解,判断以下句子与短文内容是(T)(F)相符。 Pat Hogan was travelling around the country in his car. One evening he was driving along a road looking for a small hotel. When he saw an old man at the side of the road, he stopped his car and said to the old man, “I want to go to the Sun Hotel. Do you know it?”“Yes,” the old man answered. “I’ll show you the way.”He got into Pat’s car, and they drove for twelve miles(英里). When they came to a small house, the old said, “Stop here.”Pat stopped and looked at the house. “But this isn’t a hotel,” he said to the old man.“No,” the old man answered, “this is my house. And now I’ll show you the way to the Sun Hotel. Turn around and go back nine miles. Then you’ll see the Sun Hotel on the left.”34Pat Hogan was looking for The Star Hotel in his car. (      )35Pat Hogan met an old woman. (      )36The small house is The Sun Hotel. (      )37Pat Hogan drove More than three miles. (      )38Pat Hogan drove the old man home. (      ) 
    参考答案:1B    2C    3A 【分析】本题是阅读理解题,对于学生的综合能力要求较高。1 从句子“There are three white bears.”故选择B选项。2.从句子 “There are nine yellow and black tigers.”故选择C选项。3.从句子 “There are ten green and purple birds.”故选择A选项。【点睛】4A    5C    6B    7A    8C 【分析】略4.略5.略6.略7.略8.略【点睛】略9A    10C    11B    12B    13A 【解析】9.略10.略11.略12.略13.略14B    15A    16C    17C    18A 【分析】本文主要讲了上星期天,凯特的妈妈带凯特乘公共汽车去叔叔家的事。14.句意:凯特上年____岁。根据Kate is a little girl. She is five.,可知凯特现在5岁了,可知上年她4岁,A6B4C5,故选B15.句意:凯特上星期天和她妈妈_____拜访她叔叔。根据last Sunday,可知句子是一般过去时,谓语动词用过去式,故选A16.句意:他们怎么去那?根据So they went there by bus.,可知他们乘公共汽车去那,A他们乘火车去那,B他们乘飞机去那,C他们乘公共汽车去那,故选C17.句意:凯特说她想早点见到她的______。根据I want to see my uncle sooner...,可知凯特想早点见到她的叔叔,A爸爸,B妈妈,C叔叔,故选C18.句意:凯特是一名______女孩。根据But Kate said, "I want to see my uncle sooner, so I want the bus to go there.,可知凯特是一名可爱的女孩,A可爱的,B聪明的,C友好的,故选A【点睛】19F    20T    21F    22T    23T 【解析】19.略20.略21.略22.略23.略24F    25T    26T    27F    28F 【解析】24.由“there is a man with long hair in the park”可知,答案错误。25.由“I’m her father”可知,答案正确。26.由“I’m her father”可知,答案正确。27.由“She is my daughter”可知,答案错误。28.由“The man is very angry”可知,答案错误。29T    30F    31F    32F    33T 【详解】1. 句意:他们开出去那里。根据We went there by car.可知此题正确。故答案为T2. 句意:Amy在那里拍了很多照片。根据I'm Andy… I took lots of photos there.可知此题错误。故答案为F3. 句意:玲玲在一棵树下唱歌。根据“Lingling sang songs on the grass.”可知此题错误。故答案为F4. 句意:Sam和大明打篮球。根据“Sam and Daming played football on the grass.”可知此题错误。故答案为F5. 根据短文最后一句话可知此题正确。故答案为T34F    35F    36F    37T    38T 【解析】34.略35.略36.略37.略38.略  

    相关试卷

    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册牛津上海版(试用版):

    这是一份期中阅读理解过关练习-英语五年级上册牛津上海版(试用版),共9页。试卷主要包含了阅读选择,阅读判断等内容,欢迎下载使用。

    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册人教PEP版:

    这是一份期中阅读理解过关练习-英语五年级上册人教PEP版,共9页。试卷主要包含了阅读选择,阅读判断等内容,欢迎下载使用。

    期中阅读理解过关练习-英语五年级上册湘少版(三起):

    这是一份期中阅读理解过关练习-英语五年级上册湘少版(三起),共9页。试卷主要包含了阅读选择,阅读判断等内容,欢迎下载使用。

    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map