|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    山西省运城市2023届高三英语下学期5月三模试题B(Word版附解析)
    立即下载
    加入资料篮
    山西省运城市2023届高三英语下学期5月三模试题B(Word版附解析)01
    山西省运城市2023届高三英语下学期5月三模试题B(Word版附解析)02
    山西省运城市2023届高三英语下学期5月三模试题B(Word版附解析)03
    还剩20页未读, 继续阅读
    下载需要15学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    山西省运城市2023届高三英语下学期5月三模试题B(Word版附解析)

    展开
    这是一份山西省运城市2023届高三英语下学期5月三模试题B(Word版附解析),共23页。

    运城市2023年高三第三次模拟调研测试
    英语B卷
    注意事项:
    1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号等填写在答题卡和试卷指定位置上。
    2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
    3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
    第一部分 听力(共两节,满分30分)
    做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
    第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    例:How much is the shirt?
    A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.
    答案是C。
    1. What do we know about the man?
    A. He loves art. B. He’s learning to paint. C. He doesn’t enjoy the exhibition.
    2. When will the woman have her psychology class?
    A. At 4 p.m. on Monday. B. At 11 a.m. on Wednesday. C. At 3 p.m. on Tuesday.
    3. What’s the probable relationship between the speakers?
    A. Friends. B. Colleagues. C. Boss and employee.
    4. What can we know about Jane?
    A. She is a teacher. B. She has just fully recovered. C. She works in the government.
    5. What will Andrew probably do next?
    A. Listen to story. B. Watch TV. C. Have a dream.
    第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听第6段材料,回答第6、7题。
    6. Where was the last party held?
    A. At a hotel. B. At a friend’s garden. C. At the man’s house.
    7. What will Mary bring to the party?
    A. Some drinks. B. Some snacks. C. Some flowers.
    听第7段材料,回答第8至10题。
    8. What is the man waiting for?
    A. Confirmation from a university.
    B. Permission to study journalism.
    C. Job chances in a media company.
    9. What does the woman think of winter in Canada?
    A. It’s exciting. B. It’s unbearable. C. She isn’t concerned.
    10 What food is recommended for Tuesdays?
    A. Local food. B. Italian food. C. Japanese Sushi.
    听第8段材料,回答第11至13题。
    11. When does the conversation happen?
    A. On Monday. B. On Wednesday. C. On Friday.
    12. How does the man feel during the day?
    A. Sick and dizzy. B. All right. C. Sleepy.
    13. What will the man d next?
    A. Get some pills. B. Do a CT scan. C. Take a blood test.
    听第9段材料,回答第14至17题。
    14. What impressed the woman about the man’s report?
    A. Its language. B. Its great details. C. Its full length.
    15. When did the man begin to learn English?
    A. In the kindergarten. B. At Grade One. C. In high school.
    16. Why did people refuse to talk to the woman according to Thomas?
    A. They were proud. B. They were shy. C. They didn’t speak English.
    17. What prevents the woman from teaching in China?
    A. Her busy work schedule. B. Her lack of qualification. C. Her preference of quietness.
    听第10段材料,回答第18至20题。
    18. What did the speaker’s friend ask advice about?
    A. How the speaker succeeded. B. What gym the speaker went. C. How he could learn English.
    19. What did the speaker’s friend do week later?
    A. He studied music theory. B. He signed up for a piano course. C. He got personal fitness training.
    20. What does the speaker feel good about?
    A. Achieving the original goals. B. Helping others with their goals. C. Setting up practical plans.
    第二部分 阅读(共两节,满分50分)
    第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
    A
    There’s plenty to do this weekend in New York City, including comedy shows and a film series.
    Kids: Holiday Train Show
    Through Feb. 20, at the New York Botanical Garden, the Bronx.
    In the Holiday Train Show, a three-decade tradition, the train runs along a half-mile track around and through more than 190 landmarks. Each attraction has been painstakingly recreated with natural material and departed the actual landscape. Tickets are free for members and children under 2 and start at $20 for the public They’re available at www.nybg.org.
    Pop & Rock: Omar Apollo
    February 19-23 at Kings Theatre, Brooklyn.
    Though his music suggests an old soul, Apollo found success through modern means: his guitar teacher was YouTube, and his breakthrough came from bedroom recordings uploaded to SoundCloud. After receiving his first Grammy award nomination(提名), he will play at Kings Theatre this weekend. Saturday’s concert is sold out, though resale tickets are available, starting at $29.50 from www.tickermaster.com.
    Comedy: Ian Lara
    Feb. 18-19 at the Stand, Manhattan.
    Ian Lara, a native New Yorker and son of an immigrant(移民), is a rising star. He made his first TV appearance while competing on NBC’s “Bring the Funny” in 2019. You can check out Lara as he delivers humorous dating advice in several shows this weekend at the Stand, a comedy club of Union Square, Tickets for the shows start at $15 and are available at www.thestandnyc.com.
    Art: William Eggleston
    Feb. 25-Mar 4 at Metropolitan Gallery, Manhattan.
    William Eggleston’s “The Red Ceiling” is a monument with his secret of using colors to transform common things into beauty. With the death of William Klein this year, Eggleston stands alone as the greatest living photographer. The 29 photographs in his show “The Outstands” tower as a milestone in the recognition of color photography as art. Tickets start at $30 and are available at www.metropoliton.org.
    1. What can one do at Kings Theatre, Brooklyn?
    A. Listen to rock’n’roll and pop music.
    B. Watch a comedy about an immigrant.
    C. Appreciate the photo show “The Outstands”.
    D. Ride on a train through recreated attractions.
    2. Which website can one visit for a ticket for a comedy show?
    A. www.nvbg.org. B. www.metropolitan.org.
    C. www.thestandnyc.com. D. www.ticketmaster.com.
    3. What is Eggleston famous for?
    A. His recreation of landmark attractions. B. His recordings posted on SoundCloud.
    C. His humorous advice at a comedy club. D. His skilled use of colors in photography.
    【答案】1. A 2. C 3. D
    【解析】
    【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了在纽约本周末可以参加的一些娱乐活动。
    【1题详解】
    细节理解题。根据Pop & Rock: Omar Apollo(流行与摇滚: 奥马尔·阿波罗)下的“February 19-23 at Kings Theatre, Brooklyn.(2月19日至23日在布鲁克林国王剧院。)”以及“After receiving his first Grammy award nomination(提名), he will play at Kings Theatre this weekend.(在首次获得格莱美奖提名后,他将于本周末在国王剧院演出。)”可知,在布鲁克林国王剧院人们可以听摇滚和流行音乐。故选A。
    【2题详解】
    细节理解题。根据Comedy: Ian Lara(喜剧:Ian Lara)部分中的“You can check out Lara as he delivers humorous dating advice in several shows this weekend at the Stand, a comedy club of Union Square, Tickets for the shows start at $15 and are available at www.thestandnyc.com.(本周末,Lara在联合广场的喜剧俱乐部“看台”(Stand)举办了几场幽默的约会建议演出,演出门票从15美元起, www.thestandnyc.com 有售。)”可知,人们可以登陆www.thestandnyc.com.这个网站来购买戏剧表演的票,故选C。
    【3题详解】
    细节理解题。根据Art: William Eggleston( 艺术:William Eggleston)中的“William Eggleston’s “The Red Ceiling” is a monument with his secret of using colors to transform common things into beauty. (William Eggleston的《红色天花板》是一座纪念碑,这是他运用色彩将普通事物转化为美丽的秘诀。)”可知,William Eggleston因其在摄影中对色彩的熟练运用而有名,故选D。
    B
    “You brought home such a big dog on Christmas Eve? She’s not coming into my house.“ I said as they came. But my husband was happy to have the dog. From what he described, she had been neglected and tied to a tree. Her owners had to get rid of her because they were moving, so my husband brought her along.
    I’m not against animals, but my work in emergency medicine let me see plenty of “the dog never bit anyone before” cases that I didn’t want repeated with my two-year-old. My husband adapted an area in the barn for her. He fed her in the morning before work and took her out in the evening. She was well-behaved. Still, I wasn’t taking chances with my child.
    As the seasons passed, I started to feel bad for Brandy being stuck outside all the time. She seemed kind and gentle. Day after day, I would notice Brandy in her little space, alone, watching the house. The guilt was eating at me.
    As my daughter grew a little older, I decided to let Brandy inside. She was a perfect house guest, showed no sign of aggression (进攻) and even became buddies with one of the cats. We made up for lost time with treats and soft beds. Once she moved into our house, she became a member of our family. We took her camping and found her to be great at traveling. She never caused a single moment’s trouble. As she became senior, I found a little dog Shirley through a rescue. We took Brandy to meet her, and Brandy played with the puppy, making it clear that there would be no problems bringing the young one home.
    Brandy’s patient, gentle spirit showed me that you can’t judge a book by its cover—or a dog by its reputation. By opening my mind, I learned the truth about her. I’m so thankful for Brandy and the way she touched our lives, and the lessons she taught me.
    4. What did the author learn about dogs through her work?
    A. Large dogs will be a threat to people. B. Babies should be protected from dogs.
    C. Dogs will bite people unexpectedly. D. Dogs shouldn’t live in man’s rooms.
    5. What made the author feel guilty?
    A. Her decision to adopt a new dog. B. Her refusal to admit Brandy home.
    C. Her giving Brandy little living space. D. Her keeping her daughter off Brandy.
    6. When did the author decide to adopt Shirley?
    A. When old age was a problem for Brandy. B. When an animal rescue center contacted.
    C. When Brandy turned friendly to the cats. D. When Brandy got a promotion at home.
    7. What lesson did the author draw from her experience?
    A. Rescued animals are a source of adoption.
    B. Treating animals with respect is rewarding.
    C. Dogs can be trained to be human companions.
    D. Don’t judge things by the fame or impression.
    【答案】4. C 5. B 6. A 7. D
    【解析】
    【导语】本文是一篇记叙文。作者的丈夫在圣诞节那天带了一只大型犬回家,由于接触过狗突然咬伤人的情况,作者不允许它进入住所。但是后来作者发现这条狗很温顺,是家人的好伙伴,并由此感悟到:不能凭外表去判断人或物。
    【4题详解】
    推理判断题。文章第二段讲到“I’m not against animals, but my work in emergency medicine let me see plenty of ‘the dog never bit anyone before’ cases that I didn’t want repeated with my two-year-old. (我并不反对动物,但我在急诊医学方面的工作让我看到了很多‘狗以前从未咬过任何人’的病例)”可知,作者的工作经历告诉她,狗会在不经意间咬人。故选C。
    【5题详解】
    细节理解题。文章第三段讲到“As the seasons passed, I started to feel bad for Brandy being stuck outside all the time. (随着季节的流逝,我开始为布兰迪一直被困在外面感到难过)”可知,作者感到内疚是因为她拒绝让Brandy进到屋里来。故选B。
    【6题详解】
    细节理解题。文章第四段讲到“As she became senior, I found a little dog Shirley through a rescue. We took Brandy to meet her, and Brandy played with the puppy, making it clear that there would be no problems bringing the young one home. (当她变老后,我通过救援找到了一只小狗雪莉。我们带着布兰迪去见她,布兰迪和小狗一起玩,明确表示带小狗回家不会有问题)”可知,当年老对布兰迪来说是个问题的时候作者才决定收养雪莉的。故选A。
    【7题详解】
    推理判断题。文章最后一讲到“Brandy’s patient, gentle spirit showed me that you can’t judge a book by its cover—or a dog by its reputation. (Brandy耐心、温和的精神告诉我,你不能根据封面来评判一本书,也不能根据声誉来评判一只狗)”可知,作者从她的经历中吸取的教训不要根据名声或印象来判断事情。故选D。
    C
    A number of recent studies of families in several Asian countries help to shed light on how grandparents are involved in coparenting, which researchers define as the sharing of childcare and upbringing responsibility among two or more adults. These studies suggest that children benefit when parents have strong relationships with coparenting grandparents.
    Researcher Xiaowei Li and her coworkers recently explored parent-grandparent coparenting in China, where it is very common. In their 2019 study, nearly 180 mothers of preschoolers completed questionnaires (问卷调查) about their coparenting. The majority of families lived in three-generational households, and 80% of families had only one child.
    The questionnaire asked about positive aspects of the parent-grandparent coparenting relationship, like how much they agreed and felt close as well as challenging aspects like how much they had conflict in front of the child. The researchers also measured how competent mothers felt in using parenting strategies and teaching their children age-appropriate skills.
    The findings? Mothers who had strong coparenting relationships with grandparents tended to feel more effective in their role as a parent, and, in turn, their children tended to be more socially competent. That’s because grandparents, with their rich experience, can provide support, role modeling, and encouragement when they raise children, which could influence how competent mothers feel in their parenting role. And when mothers are feeling more confident, they can approach parenting with more positivity, which can boost their children’s social development.
    Parent-grandparent coparenting also seems to influence other aspects of children’s development, such as preschoolers’ effortful control—their ability to regulate how they respond to a situation and notice novelty or mistakes. For preschoolers, it might come into play when they get a gift they don’t like, or have to figure out how to share toys.
    This research on grandparents highlights that handling the coparenting relationship is not without its challenges. But grandparents’ involvement in children’s upbringing can bring great benefits for families and grandparents themselves.
    8. What might be included in the questionnaire?
    A. Grandparents’ age gap. B. The support grandparents give.
    C. The income the family have. D. Grandparents’ attitude to education.
    9. What is the conclusion of the study?
    A. Parents and grandparents can get along well.
    B. Mothers’ ability has an effect on their children.
    C. Good coparenting relationships benefit children.
    D. Parent-grandparent coparenting is becoming popular.
    10. What does the underlined word “it” in paragraph 5 probably refer to?
    A. Effortful control. B. The response.
    C. The development. D. The mistake.
    11. What can be the best title for the text?
    A. The Trend of Coparenting is Catching on in Asia.
    B. How Young Parents Think of Grandparents’ Help
    C. Coparenting Relationships Are Becoming Comfortable.
    D. What Happens When Grandparents Help Raise Children.
    【答案】8. B 9. C 10. A 11. D
    【解析】
    【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一项关于“孩子的祖父母与孩子的父母共同抚养孩子”的现象的调查。调查发现:当孩子的父母与祖父母关系密切时,这种共同抚养关系会使孩子受益。
    【8题详解】
    推理判断题。根据第三段“The questionnaire asked about positive aspects of the parent-grandparent coparenting relationship, like how much they agreed and felt close as well as challenging aspects like how much they had conflict in front of the child. (调查问卷询问了父母和祖父母之间养育关系的积极方面,比如他们在多大程度上同意并感到亲密,以及具有挑战性的方面,比如他们在孩子面前发生了多少冲突)”可知,问卷调查涉及共同抚养关系中积极的方面,由此推断祖父母给予的支持属于积极的方面。故选B。
    【9题详解】
    细节理解题。根据文章首段末句“These studies suggest that children benefit when parents have strong relationships with coparenting grandparents. (这些研究表明,当父母与祖父母有密切的关系时,孩子会受益)”、第四段末句“And when mothers are feeling more confident, they can approach parenting with more positivity, which can boost their children’s social development. (当母亲们感到更自信时,她们可以更积极地对待育儿,这可以促进孩子的社会发展。”以及尾段末句“But grandparents’ involvement in children’s upbringing can bring great benefits for families and grandparents themselves. (但是祖父母参与孩子的抚养可以给家庭和祖父母自己带来很大的好处)”可知,研究发现良好的共同抚养关系会让孩子受益。故选C。
    【10题详解】
    词句猜测题。根据倒数第二段画线词前句“Parent-grandparent coparenting also seems to influence other aspects of children’s development, such as preschoolers’ effortful control—their ability to regulate how they respond to a situation and notice novelty or mistakes.( 父母和祖父母的养育方式似乎也会影响孩子发展的其他方面,比如学龄前儿童的努力控制能力——他们调节自己如何应对某种情况、注意到新奇事物或错误的能力)”和所在句子“For preschoolers, it might come into play when they get a gift they don’t like, or have to figure out how to share toys.(对于学龄前儿童来说,当他们收到不喜欢的礼物,或者必须弄清楚如何分享玩具时,这可能会发挥作用)”可知,父母和祖父母的共同养育会影响孩子的努力控制能力,因此当孩子收到不喜欢的礼物或需要弄清楚如何分享玩具时,这种控制力可能就会发挥作用。所以代词it代指前句中的“努力控制能力”。故选A。
    【11题详解】
    主旨大意题。文章在首段末句“These studies suggest that children benefit when parents have strong relationships with coparenting grandparents. (这些研究表明,当父母与祖父母有密切的关系时,孩子会受益)”提出调查结果:在孩子的祖父母与父母关系良好的情况下,共同抚养对孩子是有益的;然后详细介绍了这项调查,最后在文章末尾再次重申这个观点,由此推断D选项“What Happens When Grandparents Help Raise Children. (当祖父母帮助抚养孩子时会发生什么)”可以作为最佳标题。故选D。
    D
    Getting a driving license was once a universal passage into adulthood. But now a growing minority of young people ignore or actively oppose it into their 20s and beyond. That starts to create more support for anti-car policies in cities around the world to pass anti-car laws, changing planning rules to favour pedestrians over drivers. After a century in which the car remade the rich world, the tide begins to swing the other way.
    By 1997, 43% of America’s 16-year-olds had driving licenses. But the proportion has been falling for every age group under 40. Even those who have them are driving less. A similar trend is seen in Europe. One study of five European capitals found the number of driving trips made by working people was down substantially since a peak in the 1990s.
    No one is entirely sure why young adults are proving resistant to owning a car. The growth of the interest is one obvious possibility—the more you can shop online, or stream films at home, the less need there is to drive into town. The rise of taxi apps like Uber has contributed as well. Driving generally is more expensive. Other reasons seem more cultural. One big motivator is worries about climate change.
    The falling popularity of cars among the under-40s chimes with the mood among city planners and urbanists. In America, New York has banned cars from Central Park and some streets. In the past few years, dozens of American cities have removed rules that force developers to provide a certain amount of free parking around their buildings.
    As the example in Oxfond shows, political opposition could put the brakes on the growth of anti-car policies. But in the parts of Europe where anti-car policies have been in place, they appear to have worked. Giulio notes that almost nowhere in the world that has removed a big road, or pedestrianised a shopping street, has decided to turn back. “Once people see, they generally don’t want to go back.” If that pattern holds, the 21st century might just see the car’s high-water mark.
    12. What do a minority of young people ignore?
    A Owing a home as a sign of adulthood. B. Making it into the world of the rich.
    C. Getting a driving license as an adult. D. Being involved in a kind of campaign.
    13. What lead to cars’ becoming less popular?
    A. Strict traffic regulations. B. Environmental concerns.
    C. Some social prejudices. D. The use of self-driving apps.
    14. What does the underlined part “chimes with” mean in paragraph 4?
    A. Agrees with. B. Sticks to. C. Cooperates with. D. Emerges from.
    15. What does the example in Oxford show?
    A. People are keen about banning driving. B. Banning cars benefits city development.
    C. It’s hard for young people to be drivers. D. Anti-car policies are met with opposition.
    【答案】12. C 13. B 14. A 15. D
    【解析】
    【导语】本文是一篇说明文 考取驾照曾被认为是一个人成年后必做的事,但是现今在40岁以下的人群中有越来越多的人不愿意买车和开车,其原因多种多样。有些政府支持这样的行为,因为这有助于反汽车政策的出台和实施。或许21世纪将会成为汽车的发展高峰,随后汽车会变得不那么受欢迎。
    【12题详解】
    细节理解题。根据第一段“Getting a driving license was once a universal passage into adulthood. But now a growing minority of young people ignore or actively oppose it, into their 20s and beyond.(获得驾驶执照曾经是进入成年的普遍标志。但现在,越来越多的20多岁及以上的年轻人忽视或积极反对它)”可知,少数年轻人忽视了成年人应该获得驾驶执照。故选C。
    【13题详解】
    细节理解题。根据第三段“One big motivator is worries about climate change.(一个重要的动机是对气候变化的担忧)”可知,环境问题导致汽车越来越不受欢迎。故选B。
    【14题详解】
    词句猜测题。根据画线词后文“In America, New York has banned cars from Central Park and some streets. In the past few years, dozens of American cities have removed rules that force developers to provide a certain amount of free parking around their buildings.(在美国,纽约已经禁止汽车进入中央公园和一些街道。在过去的几年里,几十个美国城市已经取消了迫使开发商在其建筑周围提供一定数量的免费停车位的规定)”以及“the mood among city planners and urbanists(城市规划者和城市规划者的情绪。)”可知,城市规划者和城市规划学家应该是维护城市环境,所以会反对汽车进入城市中的某些地方,这说明城市规划者和城市规划学家也不喜欢人们开车,由此可知,在40岁以下人群中,开车的受欢迎程度在下降,与城市规划者和城市规划学家的情绪相符合,故画线词意思是“符合”。故选A。
    【15题详解】
    细节理解题。根据最后一段“As the example in Oxfond shows, political opposition could put the brakes on the growth of anti-car policies. (正如牛津的例子所示,政治上的反对可能会阻碍反汽车政策的发展。)”可知,牛津的例子说明了反汽车政策遭到了反对。故选D。
    第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    ChatGPT is part of a new generation of AI systems that can have a discussion and create written work. It can even produce new images and videos based on what it has learned from a large database of digital books, online writings and other media. It’s available for free to anyone on the internet.___16___It works like a written conversation between the AI system and the person asking it questions.
    ___17___They used it to write poems or songs. Some tried to trick it into making mistakes. Others used it to write email. All of those requests are helping it to get smarter. Its popularity has led its creators to try to lower some people’s expectations.
    The New York City education department said it is restricting use of ChatGPT.___18___It also has concerns regarding the safety and accuracy of the content written by ChatGPT. Teachers are now trying to find out how to prevent students using the AI tool for cheating.___19___
    Jenna Lyle, a spokesperson for New York schools, said the tool may provide quick and easy answers to questions, but it doesn’t build critical-thinking and problem-solving skills.___20___
    In a human-written statement, OpenAI said that it plans to work with educators as it learns how people are experimenting with ChatGPT in the real world. “We don’t want ChatGPT to be used for misleading purposes in schools or anywhere else, so we’re already developing means to help anyone identify text generated by that system,” the company said.
    A. It is also designed to be more user-friendly.
    B. But there’s no stopping a student from using it at home.
    C. It is worried about negative impacts on student learning.
    D. You can watch it produce a school report in a few seconds.
    E. These skills are essential for academic and lifelong success.
    F. Millions of people have played with the tool over the past month.
    G. Blocking the writing tool on school devices and networks is good for students.
    【答案】16. A 17. F 18. C 19. B 20. E
    【解析】
    【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了风靡美国的一款名为ChatGPT的人工智能软件的相关情况,以及老师等各界人士的看法。
    【16题详解】
    根据上文“It’s available for free to anyone on the internet.(它对互联网上任何人都是免费的)”下文“It works like a written conversation between the AI system and the person asking it questions. (它的工作原理就像AI系统和向其提问的人之间的书面对话)”可知,上文陈述了ChatGPT的一个优点,下文解释它的工作原理比较简单。由此推知,空处陈述ChatGPT的另一个优点。因此A项“它的设计也更方便用户”符合语境,also表明与上文的并列关系,故选A。
    【17题详解】
    下文“hey used it to write poems or songs. Some triel to trick it into making mistakes. Others used it to write email. (他们用它来写诗或写歌。有些人试图诱使它犯错误。其他人用它写电子邮件)”说明人们使用ChatGPT的各种情形,由此推知,有很多人使用ChatGPT。因此F项“在过去的一个月里,数百万人使用了这个工具”符合题意,故选F。
    【18题详解】
    上文“The New York City education department said it is restricting use of ChatGPT (纽约市教育部门表示,他们正在限制使用ChatGPT)”说明纽约市教育部门禁止学校使用ChatGPT这款人工智能软件,下文“It also has concerns regarding the safety and accuracy of the content written by ChatGPT. (它还担心ChatGPT编写的内容的安全性和准确性)”说明禁止使用ChatGPT的另一个理由,下文的“has concerns regarding”与C项的“is worried about”呼应。因此C项“它担心对学生学习的负面影响”符合语境,故选C。
    【19题详解】
    空处位于段末应承接上文。根据上文“Teachers are now trying to find out how to prevent students using the AI tool for cheating. (教师们现在正试图找出如何防止学生使用AI工具作弊)”可知,在学校老师尽力阻止学生使用ChatGPT,但他们无法对对学生在家的行为进行监控。因此B项“但是无法阻止学生在家里使用它”符合语境,与上文构成明显的转折关系。故选B。
    【20题详解】
    上文“but it doesn’t build critical-thinking and problem-solving skills (但它不能培养批判性思维和解决问题的技能)”说明这款软件有不足之处,与空格处是递进关系,因此E项“这些技能对于学业和终身成功至关重要”符合语境,These skills指代上文“critical-thinking and problem-solving skills ”。故选E。
    第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
    第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
    Dung the rush hour in Harrisburg, Pennsylvania, White was driving home when he saw a car on the opposite side of the street. It was easy to ____21____, since it was moving from side to side. As the car drew closer, White saw the _____22_____: The driver appeared to be asleep. Pretty soon, an accident was ____23____ to happen, White thought.
    White made a U-turn to the same ____24____ as the car, but there were four cars separating them. ____25____, White pulled his car over, jumped out and raced up the sidewalk. The car was going 10 to 15 miles per hour, White ____26____. So he ran around to the driver’s side. White caught the frame of the open window and ____27____. The man in the car, 64-year-old Todd, was conscious enough to be surprised by the ____28____ of a stranger by his car window.
    White worked quickly. He forced the car into a ____29____ stop and stepped outside the car. Then White asked Todd if he was OK. “No,” he replied. Todd was _____30_____ facing dangerously low blood sugar.
    A police officer went to the _____31_____, and an ambulance soon arrived, which took Todd to a hospital. The doctors ______32______ that, if his blood sugar had gone much lower, he could have fallen unconscious.
    White’s actions weren’t _____33_____ for him. He and his mother run a nonprofit organization. But White _____34_____ that jumping into a moving car to prevent a(n) _____35_____ was new. “It took me a couple of days to calm down,” he says.
    21. A. remember B. manage C. generate D. notice
    22. A. shelter B. problem C. trick D. sculpture
    23. A. unfortunate B. identical C. bound D. helpless
    24. A. direction B. situation C. plan D. insight
    25. A. Involved B. Confused C. Trapped D. Exposed
    26. A. consumed B. estimated C. investigated D. introduced
    27. A. made out B. broke out C. took in D. jumped in
    28. A. reach B. sight C. experience D. discipline
    29. A. comprehensive B. suitable C. sharp D. permanent
    30. A. unexpectedly B. awkwardly C. automatically D. specifically
    31. A. scene B. summary C. conclusion D. media
    32. A. arranged B. guaranteed C. documented D. decided
    33. A. unusual B. uncomfortable C. frequent D. elegant
    34. A. advocated B. committed C. admitted D. complained
    35. A. breakdown B. crash C. conflict D. emergency
    【答案】21. D 22. B 23. C 24. A 25. C 26. B 27. D 28. B 29. C 30. A 31. A 32. D 33. A 34. C 35. B
    【解析】
    【导语】本文是一篇记叙文。故事的主人公在下班开车回家的路上注意到对向车道上的一辆车的司机有异常情况,于是掉头驶入对向车道、停车并努力进入对方的车上,帮助对方及时刹车,避免了一场交通事故。
    【21题详解】
    考查动词词义辨析。句意:它很容易被注意到,因为它在左右移动。A. remember记得;B. manage尽力;C. generate产生;D. notice注意到。根据下文“since it was moving from side to side”可知,怀特的车和对面的车是处于平行视角,所以很容易注意到。故选D。
    【22题详解】
    考查名词词义辨析。句意:当汽车驶近时,怀特看到了问题:司机似乎睡着了。A. shelter避难所;B. problem问题;C. trick技巧;D. sculpture雕刻。根据下文“The driver appeared to be asleep”可知,司机似乎睡着了,这是怀特看出的问题。故选B。
    【23题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:怀特想,很快就会发生事故。A. unfortunate不幸的;B. identical完全相同的;C. bound一定的;D. helpless无助的。根据下文“White thought”可知,怀特认为,如果司机一直睡着的话,肯定会发生交通事故,be bound to固定搭配,意为“一定会”。故选C。
    【24题详解】
    考查名词词义辨析。句意:怀特向与汽车相同的方向掉头,但有四辆车将他们隔开。A. direction方向;B. situation状况;C. plan计划;D. insight洞察力。根据下文“as the car”可知,怀特把车子调转180度,是为了开到刚才那辆车的同一个方向。故选A。
    【25题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:怀特被困住了,他把车停在路边,跳了出来,冲上人行道。A. Involved参与的;B. Confused困惑的;C. Trapped困住的;D. Exposed暴露的。根据上文“but there were four cars separating them.”可知,前面有四辆车挡住了他的去路,他的车被困在那里了。故选C。
    【26题详解】
    考查动词词义辨析。句意:怀特估计,这辆车的时速为10到15英里。A. consumed消耗;B. estimated估算;C. investigated调查;D. introduced介绍。根据上文“The car was going 10 to 15 miles per hour”可知,这是怀特对前面那辆车的车速进行的估算。故选B。
    【27题详解】
    考查动词短语辨析。句意:怀特抓住了开着的窗框跳了进去。A. made out制作;B. broke out突发;C. took in吸收;D. jumped in跳进去。根据上文“White caught the frame of the open window and”可知,怀特要帮助那位睡着的司机,所以他应该是抓住车窗,跳进车里去。故选D。
    【28题详解】
    考查名词词义辨析。句意:车上的男子,64岁的托德,意识清醒,看到车窗边有一个陌生人,他大吃一惊。A. reach到达;B. sight视线;C. experience经历;D. discipline纪律。根据上文“was conscious enough to be surprised”可知,这辆车的司机应该是突然看到进来的人,所以才吓了一跳。故选B。
    【29题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:他强行将车急停,然后走到车外。A. comprehensive综合的;B. suitable合适的;C. sharp尖的;急剧的;D. permanent永久的。根据上文“White worked quickly.”可知,怀特使劲把车子急刹车。故选C。
    【30题详解】
    考查副词词义辨析。句意:托德意外地面临着危险的低血糖。A. unexpectedly意料之外地;B. awkwardly尴尬地;C. automatically自动地;D. specifically具体地,明确地。根据上文“Then White asked Todd if he was OK. “No,” he replied.”可知,这个司机在开车过程中突然出现严重的低血糖,这是他事先没有预料到的。故选A。
    【31题详解】
    考查名词词义辨析。句意:一名警察赶到现场,一辆救护车很快赶到,将托德送往医院。A. scene现场;B. summary总结;C. conclusion总结;D. media媒体。根据上文“A police officer went to the”可知,这里指警察来了。go to the scene表示“来到事发现场”。故选A。
    【32题详解】
    考查动词词义辨析。句意:医生判定,如果他的血糖下降得多,他可能已经失去知觉了。A. arranged安排;B. guaranteed确保;C. documented记录;D. decided决定,认为;判定。根据下文“if his blood sugar had gone much lower, he could have fallen unconscious.”可知,医生判定,如果他的血糖下降得多,他可能已经失去知觉了。故选D。
    【33题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:怀特的行为对他来说并不罕见。A. unusual不同寻常的;B. uncomfortable不舒服的;C. frequent频繁的;D. elegant优雅的。根据下文“He and his mother run a nonprofit organization.”可知,这是怀特经常遇到的事情。用双重否定的nothing unusual表示“不是什么不寻常的事”。故选A。
    【34题详解】
    考查动词词义辨析。句意:但怀特承认,跳上一辆行驶中的汽车以防止撞车是一件新鲜事。A. advocated提倡;B. committed投入;C. admitted承认;D. complained抱怨。根据下文“jumping into a moving car to prevent a(n) ____15____ was new. “It took me a couple of days to calm down,” he says.”可知,这是怀特后来承认的事实。故选C。
    【35题详解】
    考查名词词义辨析。句意:见第14题详解。A. breakdown故障,损坏;B. crash碰撞;C. conflict冲突;D. emergency紧急事件。根据上文“The driver appeared to be asleep. Pretty soon, an accident was ____3____ to happen, White thought.”可知,怀特帮助阻止了一起撞车事故的发生。故选B。
    第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    The music in Full River Red was sung by Zhang Xiaoying, a well-known Yuju Opera actress in Henan Province. ____36____ 40 years of experience, she is a household name in the industry, but the film marked the first time she had attempted such a “____37____(complete) odd combination” of electronic music and Yuju Opera.
    “I was very nervous at first since I wasn’t sure ____38____ this song would sound like. However, since the movie ____39____(release), dozens of people have called me every day to ask me if the singer was me or to congratulate me. Their ____40____(recognize) has been greatly encouraging.” the 52-year-old said in an interview.
    Zhang is ____41____ actress with the Henan Opera and Drama Troupe(剧团), which traveled around the country until 2019 when the pandemic hit the world From October to the end of 2022, Zhang traveled to Beijing several times ____42____(do) recordings for the film. However, she was a little ____43____(concern) that her fans would object to the combination of styles. After the movie came out, it turned out to be a great success. Her phone exploded with messages ____44____ (congratulate) her.
    “I don’t think the movie has made me more popular, but it _____45_____(popularize) Yuju Opera. It is my responsibility and mission to spread this art form.” she said.
    【答案】36. With
    37. ompletely
    38. what 39. was released
    40. recognition
    41. an##one
    42. to do 43. concerned
    44. congratulating
    45. has popularized
    【解析】
    【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了电影《满江红》中插曲的演唱者——河南豫剧演员张晓英参与影片歌曲演唱的经历,以及这种将传统豫剧与摇滚元素相结合的创新的演唱风格。
    【36题详解】
    考查介词。句意:拥有40年经验的她是业内家喻户晓的人物,但这部电影标志着她第一次尝试将电子音乐和玉剧“完全奇怪的结合”。根据句意可知,此处表示“具有”,注意首字母要大写。故填With。
    【37题详解】
    考查副词。句意:拥有40年经验的她是业内家喻户晓的人物,但这部电影标志着她第一次尝试将电子音乐和玉剧“完全奇怪的结合”。设空在句中修饰形容词odd,应用副词作状语。故填completely。
    【38题详解】
    考查宾语从句。句意:一开始我很紧张,因为我不确定这首歌听起来会是什么样子。sure后面是宾语从句,从句中缺少介词like的宾语,因为没有选择范围且不是指人,所以用连接代词what引导。故填 what。
    【39题详解】
    考查时态语态。句意:但是,自从电影上映以来,每天都有几十个人给我打电话,问我歌手是不是我,或者祝贺我。电影已经上映且movie和动词release之间是被动关系,所以用一般过去时的被动语态,根据主谓一致的原则判断谓语动词用单数。填was released。
    【40题详解】
    考查名词。句意:他们的认可是非常令人鼓舞的。形容词性物主代词Their后需填名词,又因为recognition为不可数名词。故填recognition。
    【41题详解】
    考查冠词或代词。句意:张是河南歌剧团的一名女演员,直到2019年新冠肺炎疫情爆发之前,她一直在全国各地巡演。从10月到2022年底,张多次前往北京为这部电影录音。actress是单数名词,且此处表示泛指“一个”。故填an或one。
    【42题详解】
    考查非谓语动词。句意:张是河南歌剧团的一名女演员,直到2019年新冠肺炎疫情爆发之前,她一直在全国各地巡演。从10月到2022年底,张多次前往北京为这部电影录音。根据句意和结构可知,此处应该用不定式表示目的。故填to do。
    【43题详解】
    考查形容词。句意:然而,她有点担心她的粉丝会反对这种风格的组合。系动词was后应该用形容词作表语,concerned“担心的”。故填concerned。
    【44题详解】
    考查非谓语动词。句意:然而,她有点担心她粉丝会反对这种风格的组合。此处是with复合结构,宾语messages和提示动词congratulate之间是主动关系,故填现在分词。故填congratulating。
    【45题详解】
    考查时态。句意:我不认为这部电影让我更受欢迎,但它让豫剧流行起来了。根据前句中的“has made”可以判断此处应该用现在完成时,主语是it。故填 has popularized。
    第四部分 写作(共两节,满分40分)
    第一节 (满分15分)
    46. 假设你是李华,在市博物馆举办的校园生活摄影展中结识了英国交换生朋友Thomas。请你给他写一封邮件,内容包括:
    1. 回忆活动经历;
    2. 分享个人收获;
    3. 希望保持联系。
    注意:1. 词数100左右;
    2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
    3. 开头及结尾已为你写好,不计入总词数。
    Dear Thomas,
    _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Yours,
    Li Hua
    【答案】One possible version:
    Dear Thomas,
    It has been a few weeks since we made our acquaintance at the photo exhibition of life on campus in the City Museum. Memories of our time spent there keep flashing in my mind. As I recall the event, I can’t help but smile at the memories of our conversation, and how we talked about the positive effect of art on our life. While the exhibition has surely broadened my perspective on the world, your humorous talk as well as your knowledge about Chinese art has left a lasting impression on me. Now that you’re back to the school with your studies, I wonder how you’re getting on with your life in China. It’s my sincere hope that we can keep in touch regularly. If there’s something I can help you with, please don’t hesitate to ask.
    All the best.
    Yours,
    Li Hua
    【解析】
    【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生给你在市博物馆举办的校园生活摄影展中结识的英国交换生朋友Thomas,写一封邮件,内容包括: 回忆活动经历;分享个人收获;希望保持联系。
    【详解】1.词汇积累
    成为熟人:made our acquaintance → became acquainted
    闪现:flash in my mind→ spring to mind
    回忆:recall→ recollect
    拓宽:broaden→ widen →expand
    定期地:regularly→ on a regular basis
    2.句式拓展
    简单句变复合句
    原句:Memories of our time spent there keep flashing in my mind.
    拓展句:Memories of our time that was spent there keep flashing in my mind.
    【点睛】【高分句型1】As I recall the event, I can’t help but smile at the memories of our conversation, and how we talked about the positive effect of art on our life. (运用了as引导的时间状语和how引导的宾语从句)
    【高分句型2】It’s my sincere hope that we can keep in touch regularly.(运用了同位语从句)
    【高分句型3】If there’s something I can help you with, please don’t hesitate to ask.(运用了条件状语从句)
    第二节 (满分25分)
    47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    My Own Beat
    My pulse quickened as my feet took me closer and closer to the door. In my head, I could hear the words my kids kept telling me, “Do it, Mom. You never do anything for yourself. Just follow your dream.” I felt my lungs filled with air and released it.
    “What are you doing here? You’re a single mom of five. You’re fifty years old!” My thoughts were fighting with my kids’ words. Even so, it was as if I had no control over my feet. As if they were being urged along from somewhere deep inside me.
    Finally I gathered my courage, stepped into the hall and signed up for drum classes, which was my childhood dream.
    Wednesday came, and along with it my first drum lesson. I walked through the door and headed directly to the seating area in the back. My hands kept fidgeting (动来动去) with the sticks. I kept nervously looking at the time. I tried to slow down my breath. I knew the teacher would say I was not the right type of person to play the drums. I turned around to see an older man looking at me.
    “Stephanie? I’m Mike, the drum teacher,” he said.
    People make me nervous. That’s the way I’ve always been. But Mike had a very calm manner about him, so I relaxed just slightly. Not only did he not tell me that I was the wrong type of person to play the drums, but he complimented me on how well I held the sticks and followed along with him.
    “You are fine. I see so much potential in you,” he told me.
    Soon my thirty-minute lesson is over. Walking back to my car, I felt full of excitement and energy. I thought of how many times I had driven my kids to their competitions and watched proudly as they bravely went in front of judges and audiences.
    Now it felt scary and amazing at the same time to follow my dream and do something that was purely for my enjoyment, something just for me. Maybe one day I would have the chance to stand on the stage.
    注意:
    1.续写词数应为150左右;
    2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    I started the car and couldn’t wait to go back home to tell my kids about my class.
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Seeing my devotion and progress, Mike convinced me to play in a concert.
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【答案】I started the car and couldn’t wait to go back home to tell my kids about my class. When I stepped into the house, my kids yelled, “Did you do it?” “How was everything going?” Then they saw my excitement and the drumsticks in my hand. They started jumping up and down and then came to hug me. In the following days, I practiced as much as I could and my techniques improved greatly. When I played, I became so focused on the drums that it was as if my expression of who I was came out with every beat and rhythm.
    Seeing my devotion and progress, Mike convinced me to play in a concert. When I told my children the news, they felt really happy for me, promising they would go with me. The big day soon came. When waiting for my turn, I felt a little nervous but thinking of my kids helped me to find strength within me. Walking up on the small stage, I breathed deeply and sat at the drum set. When I finished, everyone was clapping and cheering for me. I did it!
    【解析】
    【导语】本文以人物为线索。文章讲述作者50岁开始追求自己儿时的梦想——学习敲鼓,并受到孩子们和老师鼓励,经过自己的努力获得成功的故事。
    【详解】1.段落续写:
    ①由第一段首句内容“我发动了车,迫不及待地想回家告诉我的孩子们我的课。”可知,第一段可描写作者告诉孩子们自己愉快的经历,孩子们也很高兴,以及接下来作者的努力练习取得进步的过程。
    ②由第二段首句内容“看到我的奉献和进步,迈克说服我在一场音乐会上演奏。”可知,第二段可描写作者在孩子们的鼓励和陪同下登台演奏的经过以及作者的成功。
    2.续写线索:告诉孩子们——高兴——努力取得进步——陪同演奏——成功
    3.词汇激活
    行为类
    ①.走进:step into/walk into/go into
    ②.喊叫:yell/shout/scream
    ③.深呼吸:breathe deeply/take a deep breath
    情绪类
    ①.激动:see my excitement/be excited
    ②.快乐:feel really happy/feel joyful/sense happiness
    【点睛】【高分句型1】When I played, I became so focused on the drums that it was as if my expression of who I was came out with every beat and rhythm.(运用了时间状语从句,状语从句,表语从句,宾语从句)
    【高分句型2】When I told my children the news, they felt really happy for me, promising they would go with me.(运用了状语从句,现在分词作状语)


    相关试卷

    山西省临汾市2023届高三英语三模试题(Word版附解析): 这是一份山西省临汾市2023届高三英语三模试题(Word版附解析),共21页。

    山西省晋中市2023届高三英语下学期5月三模试题(Word版附解析): 这是一份山西省晋中市2023届高三英语下学期5月三模试题(Word版附解析),共23页。试卷主要包含了听力部分满分30分,不计入总分,15等内容,欢迎下载使用。

    山西省运城市2023届高三英语二模试题(Word版附解析): 这是一份山西省运城市2023届高三英语二模试题(Word版附解析),共22页。试卷主要包含了 答题前,考生务必用直径0, 本卷命题范围, 15等内容,欢迎下载使用。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map