所属成套资源:七年级英语上学期知识点同步讲练测(人教新目标版)
- 专题10.1Unit8 When is your birthday?知识点同步讲练测-七年级英语上学期知识点同步讲练测大礼包(人教新目标版) 试卷 10 次下载
- 专题10.2Unit8 When is your birthday?单元测试卷(广东专用)-七年级英语上学期知识点同步讲练测大礼包(人教新目标版) 试卷 2 次下载
- 专题9.1 Unit7 How much are these socks?知识点同步讲练测-七年级英语上学期知识点同步讲练测大礼包(人教新目标版) 试卷 8 次下载
- 专题9.2Unit7How much are these socks?单元测试卷(广东专用)-七年级英语上学期知识点同步讲练测大礼包(人教新目标版) 试卷 2 次下载
- 专题9.3Unit7How much are these socks?单元测试卷(浙江专用)-七年级英语上学期知识点同步讲练测大礼包(人教新目标版) 试卷 3 次下载
专题10.3Unit8 When is your birthday?单元测试卷(浙江专用)-七年级英语上学期知识点同步讲练测大礼包(人教新目标版)
展开
这是一份专题10.3Unit8 When is your birthday?单元测试卷(浙江专用)-七年级英语上学期知识点同步讲练测大礼包(人教新目标版),文件包含专题103Unit8Whenisyourbirthday单元测试卷浙江专用教师版doc、专题103Unit8Whenisyourbirthday单元测试卷浙江专用学生版doc等2份试卷配套教学资源,其中试卷共18页, 欢迎下载使用。
Unit8 When is your birthday?一.单选选择 (15分)从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。1. December is the _________ month of a year.A. five B. first C. last D. fifth【答案】C【解析】December为12个月中最后一个月份。2. —________ shall we meet in the park?—What about this afternoon?A. What B. When C. Where D. Which【答案】B【解析】本题采用寻找题眼法。根据答语中"this afternoon"可知问的应是时间。3. Today is the boy’s ________ birthday. He is 12 years old.A. twelve B. twelveth C. twelfth D. the twelfth【答案】C【解析】本题采用排除法。表示某人第几个生日应用序数词, twelve的序数词为 twelfth,排除A、B两项;空格前有修饰词 the boy's,此时序数词前不用the,排除D项,故选C4. This is ________ mother.A. Lucy and Lily B. Lucy’s and Lily’sC. Lucy and Lily’s D. Lucy’s and Lily【答案】C【解析】本题采用寻找题眼法。"This is"是单数形式,"Lucy and Lily’s"表示两者共有的,因此选C。5. ________ the afternoon of June 2nd, many foreigners arrived ________ Shanghai.A. In;at B. On;to C. In;in D. On;in 【答案】D【解析】在具体某一天的上午、下午或晚上用on;到达大地点用介词in。6. This boy was born ________ the morning of July 6th, 2010.A. in B. at C. on 【答案】C【解析】in用于世纪、月份、季 n节等名词前,也可用于固定短语 the morning afternoon evening中,还可与一段时间连用,意为…之后”;at用于表达一天之中的具体时间点;on用于表示具体的某一天或某一天的上午、下午或晚上。由句末时间 the morning of July,2010 2010年7月6日的早晨”可知,此处表示具体的某一天中的某个时间,故答案应为C。7. The wedding of Prince William(威廉王子的婚礼) was held in Westminster Cathedral ________ April 29th, 2011.A. at B. in C. on D. by【答案】C【解析】本题采用寻找题眼法。在具体的某一天用介词on。8. —When is your aunt’s birthday?—Her birthday is on February ________. A. 28th B. 22th C. 23th D. 21th【答案】A【解析】本题考查序数词的缩写,正确写法为28th,22nd,23rd,21st。9. ________ month of a year is May.A. Two B. The second C. Five D. The fifth【答案】D【解析】May是一年中的第五个月,five的序数词是fifth,序数词前应加定冠词the,故选D。10. —________ is your mother’s birthday?—It’s on April 3rd. A. When B. What C. Where D. How 【答案】A【解析】本题用疑问词辨析法解题。When什么时候;What什么;Where哪里;How怎么。根据答语:It’s on April 3rd. 可知问句询问的是什么时候。故选A。11. ________ is the third month of the year. A. January B. March C. May D. September 【答案】B【解析】January一月;March三月;May五月;September九月。句意:一年中的第三个月是________。故选B。12. The dog is only ________.A. two month old B. three months old C. onemonthold D. twomonth old 【答案】B【解析】本题用固定结构法解题。表示多大常用"数词+量词+old",若数词大于1,量词用复数。故选B。13. —When is ________ birthday?—________ birthday is on June 3rd.A. Mary; She B. Mary’s; She’sC. Mary’s; Her D. Mary; Her【答案】C【解析】 birthday之前应用名词所有格Mars,第二个 birthday之前应用形容词性物主代词her代指 Mary's14. We have lunch ________ 12:00 at school.A. in B. on C. at D. of 【答案】C【解析】本题用介词搭配法解题。时间段前常用m;具体到某一天时用on;具体到几点钟时常用at故选C。15. —________is Mary? [来源:Z。xx。k.Com]—Twenty.A. How much B. How old C. When D. Where 【答案】B【解析】本题用疑问词辨析法解题。How much 多少;How old 多大;When什么时候;Where哪里。根据答语"Twenty."可知问句是询问年龄。故选B。二.完形填空。(10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Do you think of your parents? "Yes, of course," you may answer. "I buy a present for my mother on 1 . And I give my father a present on Father’s Day, 2 ." Then what about the other days of a year? Always 3 to think of your parents, not just on some important days.I have a friend who 4 alone, because her parents live in another city. One day I went to see her. We had a nice chat. Then she wanted to make a 5 . She dialed(拨打) the number, but then she put the phone 6 . After about ten seconds(秒), she dialed the number again. "Hi, Mum…"Later I asked, "Why did you dial the number 7 ?" She smiled, "My parents are old. They can’t get close to the telephone 8 . I always do so when I call them. I just want to give them 9 time to answer the call.My friend is a good girl. She is always 10 her parents. You also want to be a good child, right? So why not learn from her?1. A. Father’s Day B. Mother’s Day C. Teachers’ Day D. Children’s Day2. A. too B. also C. either D. yet3. A. refuse(拒绝) B. forget C. decide D. remember4. A. live B. lives C. lived D. living5. A. face B. card C. call D. cake6. A. up B. off C. down D. on7. A. once B. twice C. some times D. many times8. A. lonely B. slowly C. quietly D. quickly9. A. less(较少的) B. little C. enough D. a lot10. A. thinking about B. laughing at C. picking up D. looking for文章大意:这篇短文讲述的是:在母亲节我为我的妈妈买了一件礼物,在父亲节我也给我父亲一件礼物。一直要记得想着你的父母亲,不只是在一些重要的日子。我的朋友给父母打电话总是拨打二次,原因就是她想给父母足够的时间接电话(父母老了,不能很快地来到电话旁。)。我们应该向她学习。【答案】B【解析】考查名词短语及语境的理解。句意:在母亲节我为我的妈妈买了一件礼物据 And give my father present on Father's Day.,故选B2.【答案】A【解析】考查副词及语境的理解句意:在父亲节我也给我父亲一件礼物据" buy present for my motherAnd I give my father a present on Father's Day, "【答案】D【解析】考查动词及语境的理解。句意:一直要记得想着你的父母亲,不只是在一些重要的日子。A. refuse拒绝, B. forget忘记,C. decide决定,D. remember记住。故选D。4. 【答案】B【解析】考查主谓一致及语境的理解。句意:我有一个单独住的朋友,因为她的父母亲住在另一座城市。定语从句中who 代指a friend,它是第三人称单数,故谓语动词也用第三人称单数lives。根据题意,故选B。5. 【答案】C【解析】考查名词及语境的理解。句意:然后她想打个电话。A. face脸,B. card卡片,C. call电话,D. cake蛋糕。根据She dialed(拨打) the number, but then she put the phone 6 .可知选C。6. 【答案】C【解析】考查副词及语境的理解。句意:但是然后她放下了电话。put down是固定短语,放下。据题意,故选C。7. 【答案】B【解析】考查副词及语境的理解。句意:你为什么拨打那个号码二次?A. once一次,B. twice两次,C. some times几次,D. many times许多次。据She dialed(拨打) the number, but then she put the phone 6 . After about ten seconds(秒), she dialed the number again. 故选B。8. 【答案】D【解析】考查副词及语境的理解。句意:他们不能很快地接近电话。A. lonely孤独的,B. slowly慢慢地,C. quietly静静地,D. quickly迅速地。据My parents are old.,故选D。9. 【答案】C【解析】考查形容词及语境的理解。句意:我只是想给他们足够的时间接电话。A. less较少的,B. little几乎没有,C. enough足够的,D. a lot非常。据题意,故选C。10.【答案】A【解析】考查动词短语及语境的理解。句意:她总是考虑她的父母。A thinking about考虑,B laughingat嘲笑,C picking up捡起,D. looking for寻找。根据句意,故选A。三.阅读理解。(30分)阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A1. How many days in a week does the zoo open?A. I don’t know. B. Five days.C. Seven days. D. Six days.2. Peter is ten years old. How much does he pay(付钱)to go to the zoo?A. Free. B. $7.50. C. $10.00. D. $5.00.3. Mrs Chen and her son Bob go to the zoo. Bob is three years old. How much do they pay to go to the zoo?A. Free. B. $7.50. C. $10.00. D. $5.00.文章大意:这是一篇有关一个动物园的广告,文中给出了动物园的营业时间及票价情况。【答案】C【解析】细节理解题。根据文中信息Opening: Monday to Friday 10:00 am-6:00 pm Saturday to Sunday 9:00 am-8:00 pm可知动物园是一周七天开门,故选C。2. 【答案】D【解析】细节理解题。根据文中信息Ages 4~12: $5.00可知4-12岁的需要5美元,故选D。3. 【答案】C【解析】细节理解题。根据文中信息Mrs Chen是成年人,所以需10美元,鲍勃三岁,所以免费,因此她们应付10美元,故选C。BAnn is ten and today is her birthday. Her parents have a birthday party for her. She is very happy. Her friends all come to her party. A birthday cake is on the table. Some fruit is on it, too. A card is from her mother. It says "Happy birthday to you! There is a present for you. Open the box under the bed and you can find it." Ann goes to her bedroom and opens the box. Oh, it’s a nice sweater. They have a good time. 1. How old is Ann?A. 10. B. 11. C. 12. D. 13.2. The meaning of the underlined word present is ________.A. 现在 B. 礼物 C. 消费 D. 邀请3. Where is the box?A. On the bed. B. In the bookcase.C. Under the bed. D. On the sofa.4. What is on the table?[A. A cake. B. Some fruit.C. A sweater. D. Both A and B.1【答案】A【解析】细节理解题。根据第一句话 Ann is ten and today is her birthday可知【答案】B【解析】词义猜测题。根据后面的 sweater及生日的习惯可知应该是礼物。3.【答案】C【解析】细节理解题。根据第十句话 Open the box under the bed and you can find it.可知4.【答案】D【解析】细节理解题。根据第五、六句话Abirthday cake is on the table. Some fruit is on it too可知。CEvery year at our school, we have a special day called International Day(国际日). It is for students to learn about different cultures(文化) from different countries. On this day, each class must tell other classes about a different country. Of course you will see many dances and different foods.If you visit the classroom of Japan, you can play the games Japanese children play. You also have some special Japanese foods. In the classroom of Mexico(墨西哥), there are tomalleys(龙虾肝) and chips to eat.In the afternoon, all the students, teachers and parents watch the dances. There are lots of dances. These dances are beautiful. People enjoy the shows.I enjoy International Day very much.1. ‘International Day’ is a special festival in ___________.A. Japan B. Mexico C. America D. our school2. When can we watch dances?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. D. All day.3. Which is the special food in Mexico?A. Tomalleys and chips. B. Turkey. C. Pizza. D. Pumpkin pie.4. What’s the best title(题目) for the passage?A. Dancing Day B. International DayC. Food Day D. Game Day文章大意:本文主要内容,在我们学校每天都要举行国际日。在这一天,每个班级要向其他班级讲述不同的国家。并且,你可以看到不同的舞蹈,吃到不同种类的食物,玩国外孩子们玩的游戏。在下午的时候,教师和家长一起观看舞蹈。人们都非常喜欢这样的表演。【答案】D【解析】细节理解题。根据文中句子Every year at our school we have special day called International Day(国际日).可知这是我们学校的节日。故选D。2.【答案】B【解析】细节理解题。根据文中句子 In the afternoon all the students, teachers and parents watch the dances可以得知是在下午观看跳舞。故选B。【答案】A【解析】细节理解题。根据文中句子In the classroom of Mexico(墨西哥), there are tomalleys(龙虾肝) and chips to eat. 可以判断选A。4. 【答案】B【解析】标题归纳题。全文讲述的是作者学校的一个节日——国际日。故选B。DWho are better at science in your class,girls or boys?These years,girls start to show more interest in the subjects of science,technology,engineering and Maths (STEM),according to a recent study from the UK.In the study,every year over the last seven years,over 20,000students who were in their final year in high school were surveyed.As for university courses,the number of girls considering choosing STEM subjects has a bigger increase than that of boys.Over one﹣fifth of the girls surveyed said they were considering jobs related to STEM,such as engineers.And the interest in engineering and science has also risen.This is an important change for women in the UK.But at present,there are not nearly as many women as men studying STEM subjects or working in the fields related to STEM.Only 13%~22% of people who graduate from university with STEM degrees are women.And women are seen only one in eight STEM jobs.Are men really more suited to STEM work than women?Of course not.This is partly because of the stereotype,which means many people think so,even though it is not correct."It is important that young women should be encouraged to get into these jobs.In fact,STEMsubjects are fun and exciting.Studying science can do us good.It offers women chances of taking up fantastic careers and they will get higher pay in these areas,"said Niki Yates,manager of GSK's business.1.According to the recent study from the UK,we can learn that .A.only 13%~22% of women hold STEM jobs nowB.men are more suited to STEM jobs than women in the UKC.more young women consider choosing STEM subjectsD.British men are less interested in STEM subjects or jobs than before2.The underlined word"stereotype"in the passage means" "in Chinese.A.模式思想B.错误结果C.不同分工D.时代特点3.According to Niki Yates,young women should take STEM jobs in order to .A.study science betterB.have brighter careersC.show they are better than menD.take an interest in STEM subjects4.Which of the following is right? A.Girls start to show more interest in STEM in the past.B.Over 20,000girls who were in their final year in high school were surveyed.C.Girls'interest in engineering and science has also risen.D.Young women shouldn't be encouraged to get into STEM jobs.文章大意:这是一篇教育文化类阅读,短文主要讲述了当今女孩们开始展示出在STEM方面生更大的兴趣以及学习STEM对女孩的有益之处,通过在STEM方面的学习可以解决很多女同志的就业问题,并且更多的女人就业也可以使经济增长.【答案】C.【解析】细节理解题.根据第一行These years,girls start to show more interest in the subjects of science,technology,engineering and Maths (STEM)这些年来,女孩开始对科学、技术、工程和数学(STEM)更感兴趣.可知选C.2.【答案】A.【解析】词意猜测题.根据下一句which means many people think so,even though it is not correct这意味着很多人都这么认为,即使它是不正确的.可知,应该是"模式思想".选A.3.【答案】B.【解析】细节理解题.根据倒数第二行最后一句It offers women chances of taking up fantastic careers它为女性提供了从事奇妙事业的机会.可知,上STEM是为了有更光明的职业.选B.4.【答案】C.【解析】推理判断题.根据第二段最后一句Over one﹣fifth of the girls…And the interest in engineering and science has also risen.五分之一以上的女孩…而且对工程和科学的兴趣也提高了.可知,C选项"女孩对工程和科学的兴趣也提高了."正确.选C.四.词汇运用。(15分)A)用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次。eq \x(one,trip,test,student,month)1.We have two English every month.2.My dog is only six old.3.National Day is on the day of October.4.All these boys and girls are my .5.Mike is on a to Shanghai.【答案】1.tests 2.months 3.first 4.students5.trip B)根据短文内容和所给中文提示,写出单词的正确形式。每空限填一词。We have some interesting and fun 1. (事情) this term.On 2. (九月) 28th,we have a school 3. (旅行).We will go to Yuliao Beach.We have an 4. (艺术) festival on October 22nd.I can play the piano in the festival.On November the 5. (第十二),we have a basketball game in our school.Do you like sports?Please come to our school 6. (在) November.In 7. —the first 8. (月) of a year,we have a New Year 9. (聚会).This is a really 10. (忙碌的) term.I think we will have a good time.Yours,Gina【答案】1.things 2.September 3.trip 4.art 5.twelfth 6.in7.January8.month 9.party 10.busy 五.语法填空。(10分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。Dear Grandma,How are you?I'm very busy this month.July 3rd is 1. (I) good friend Alice's birthday.I will go to her birthday party 2. the evening.On the 3. (five),I have 4. English test.On July 15th,I 5. (have) a basketball game.You know I love basketball.On the 6. (twenty),I have a school trip.On the 25th,I'll go to Mr.Cool's Clothes Store.The clothes there 7. (be) on sale that day.I want 8. (buy) a pair of sports shoes and a Tshirt.The hats there are nice.I'll buy one 9. you.Oh,Grandma,I'm very sorry I can't go to see you 10. my parents this month.See you next month.【答案】1.my 2.in 3.fifth 4.an 5.have 6.twentieth 7.are 8.to_buy9.for 10.with 六.任务型阅读。(5分)Dear Zhang Lin,I have lots of (许多) things to do in my school this month.On January 1st,we have a music festival.School Day is on January 8th.Next week we have an English test.It's on January 13th.On the 18th,we have a school trip.And our parents' meeting is on January 22nd.This is a really busy month.What about you?Please write to me soon!Love,Jenny根据书信内容,完成Jenny本月的日程表。【答案】1.January 1st2.School Day3.English test4.January 18th5.January 22nd七.书面表达。(15分)假如你叫玛丽(Mary),根据下列表格写一篇不少于50词的短文。____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【参考范文】Hello, everyone! My name is Mary. There are four people in my family. My father is a teacher and he is forty-three years old. His birthday is on March the twenty-fifth. My mother is a doctor; she is very busy every day. She is forty-two years old and her birthday is on May the nineteenth. My brother is a student and he is eighteen years old His birthday is on July the twentieth.I'm fifteen years old and my birthday is on December the second I'm a student, tooWelcome to the zooOpening: Monday to Friday10:00 am-6:00 pmSaturday to Sunday9:00 am-8:00 pmFee(费用)Adult(成人):$10.00Ages 13~15: $7.50Ages 4~12: $5.00Under 4: Free(免费的)Try out Train Ride for$2.00 one personDatesActivities1. Music festivalJanuary 8th2. January 13th3. 4. School trip5. Parents' meeting称呼Maryfathermotherbrother生日12月2日3月25日5月19日7月20日年龄15434218职业学生教师医生学生

