年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题2 选修7 Unit 4 Sharing(含解析)

    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题2 选修7 Unit 4 Sharing(含解析)第1页
    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题2 选修7 Unit 4 Sharing(含解析)第2页
    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题2 选修7 Unit 4 Sharing(含解析)第3页
    还剩6页未读, 继续阅读
    下载需要5学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题2 选修7 Unit 4 Sharing(含解析)

    展开

    .阅读理解APeople love cellphoneswhich is why nine in ten Americans own one.But does heavy use of cellphones pose a risk of cancer? This question has caused controversy for many years.A new study in rats now augments those concerns.Its data linked long­termintense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.The results have yet to be confirmedthe authors note.Indeedalthough the rat study found a link between cellphone radiation and cancerit offers no clues to why such a link might existnotes Jonathan Samet.He teaches preventative medicine and directs the Institute for Global Health at the University of Southern California in Los Angeles.Stillhe calls the new study's findings “significant”They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancerhe says.Phone signals are relayed between cell towers and  cellphones via radio waves.This radio frequency—or RF— radiation is a type known as non­ionizing(非电离的)Unlike X­raysnon­ionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or moleculesproducing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiationsuch as X­rays.But that does not mean radio waves might not cause harm.In very large doses() this radiation will heat the body and cause tissue damage.But it's not yet known what much lower RF levels might dosuch as those from cellphone use.Five years agothe World Health Organization's International Agency for Research on Canceror IARCconcluded that cellphone use  is possibly carcinogenic (致癌的)”.Its conclusion was based on what little research data was available at that time.But notice that IARC was not certain.It said only that phone use might “possibly” cause cancer.So scientists at the National Toxicology Programor NTPinvestigated further.[语篇解读] 本文是一篇说明文。人们喜欢用手机,90%的美国人都有手机。那么,过度使用手机是否会有患癌的风险呢?一项新的研究给出了一些线索。1Which of the following can replace the underlined word “augments”Afigures out     Bputs outCrefers to Dadds to解析:词义猜测题。画线词前面提到过度使用手机是否有患癌的风险这一问题多年来引发的争议不断,再根据画线词后的concernsIts data linked long­termintense exposure to radiation from cellphones with an increased risk of cancer in the heart or brain.可知,现在一项在老鼠身上进行的新研究增加了那些忧虑。故画线词与adds to意义相近。答案:D2In which aspect does Jonathan Samet think the new study in rats is significant?AIt assists him with his teaching.BIt indicates a new research direction.CIt warns people to mind cellphone safety.DIt makes a breakthrough in cancer research.解析:推理判断题。根据第二段中的They could lead to studies researching how cellphone radiation might cause cancerhe says.可知,这项研究会促使科学家去查明手机辐射可能是怎样致癌的,也就是说它为科学家提供了一个新的研究方向。答案:B3What is Paragraph 3 mainly about?AHow phone signals are delivered.BHow cellphones produce radiation.CFeatures of radiation from cellphones.DDifferences between ionizing and non­ionizing radiation.解析:段落大意题。根据第三段的内容尤其是non­ionizing radiation does not deposit enough energy into cells to release electrons from atoms or moleculesproducing ions. So it tends to be far less harmful than ionizing radiation...可知,本段主要讲的是手机辐射的特点,它是非电离的,其危害性远低于电离辐射。答案:C4What might be the theme of NTP scientists' further research?AWhy cellphone use causes cancer.BWhether cellphone use really causes cancer.CWhat health effects cellphone use has.DHow much exposure to cellphone radiation is safe.解析:推理判断题。根据最后一段中的It said only that phone use  might possibly cause cancer.So scientists at the National Toxicology Programor NTPinvestigated further.可知,NTP的科学家进一步研究的主题可能是手机使用是否真的会导致癌症。答案:BBAmbar presses her hand to her forehead as she considers the question on her screen: how many sevens in 91? The ten­year­old has been struggling with it for about a minute when she smiles13 Her tutor responds by posting a large smiling cat picture on her screen—the virtual(虚拟的)  meaning of a pat on the back.He is sitting on the other side of the world in an online tutoring centre in India.Ambarwho attends Pakeman Primary School in Londonis one of nearly 4,000 primary school children in Britain that have signed up for weekly one­to­one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka.The lessonsprovided by a company called Third Space Learningare targeted at pupils struggling with maths—particularly those from disadvantaged backgrounds.From next yearthe platform will become one of the first examples of artificial intelligence (AI)  software being used to monitorand ideally improve teaching.Together with some British scientiststhe company has analysed around 100,000 hours of audio and written data from its tutorials(辅导课)with the goal of identifying what makes a good teacher and a successful lesson.Tom Hooperthe company's CEOsaidWe've recorded every lesson that we've ever done.By using the datawe've been trying to introduce AI to improve the teaching.But he argued that the aim is not to replace teachers with robots.There's a slightly dubious(不确定的)  conversation about how AI will make humans irrelevantbut it's not at all about replacing humanshe said.Our whole belief is that for children not doing well in the subjectpeople are what matters.Pupils on the program have a 45­minute session with the same tutor each week.They communicate through a headset and a shared “whiteboard”The lessons at Pakeman Primary School are tailored to the individualincluding visual rewards linked to the child's interests.In addition to the raw audio dataeach lesson has various success metrics attachedhow many problems are completedhow useful the pupil finds the sessionhow the tutor rates it.[语篇解读] 本文是一篇说明文。数学成绩不好怎么办?没关系。坐在家里,你就可以享受高科技公司Third Space Learning为你提供的一对一网上教学服务。5Why does the author mention Ambar in the beginning?ATo praise her tutor.BTo show her struggle with maths.CTo introduce a company.DTo encourage pupils to learn maths online.解析:推理判断题。第一段提到了Ambar在网上接受一对一的数学教学,该网上家教中心位于世界的另一端——印度。由此引出下文介绍的一家公司Third Space Learning。故作者在文章一开始提到Ambar是为了引出这家公司。答案:C6What do we know about Third Space Learning?AIt makes good teachers and lessons.BIt is aimed at students from poor backgrounds.CIt is being used to monitor and improve teaching.DIt provides online maths lessons for schoolchildren.解析:推理判断题。根据第二段中的signed up for weekly one­to­one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka...are targeted at pupils struggling with maths可知,Third Space Learning为小学生提供网上一对一的数学课程,故选D项。答案:D7Which may Tom Hooper agree with?AAI makes humans irrelevant.BAI is beneficial to teaching.CRobots are smarter than humans.DRobots will replace humans.解析:推理判断题。根据第四段中的By using the datawe've been trying to introduce AI to improve the teaching.可知,Hooper认为AI对教学是有好处的,故选B项。答案:B8What is the last paragraph mainly about?AWhat is taught in the lesson?BHow is the lesson taught?CWho learns the lesson?DWhy is the lesson taught?解析:段落大意题。根据最后一段的内容可知,本段主要介绍了这种课的教学模式。故选B项。答案:B.完形填空HelloMr.Wi­Fi.Life without you is next to impossible now.We're happy to sing your name from morning till eveningsometimes till dawn.  1   I know you help mesometimes you're making me do things with  2  attention.Many times I promise myself that I'll  3  my feelings towards youbut you're  4  me closer and closer...You've entered both my home and my  5  .You're just a window for our  6  and information.But we people aren't  7  only with the window.So we open all our  8  for you.Is this a(n)  9  or some kind of attachment? If this is an illnessis it curableAnd if this is an attachment will you   10  me to the lifelong togetherness?We want you 24/7.Can't you take a few days off so that both you and I can   11  You're a poison—not a slow one but a super  12  poison which holds our mind and makes us dance  13  its tune.Nowadays you're so  14  that anyone can buy and make you our  15  .You'll never be bothered about our health but we'll   16  be concerned about your “health”Because you accompany us everywhere and never let us be alone.If you were a   17  person made of flesh and blood(血肉之躯) would we love you the same? You  18  us with your numerous talents and we even can't get rid of you.We're all your  19  .Sometimes I wonder how people in the previous generations   20  but if they did why can't we?[语篇解读] 作者用诙谐的语气质问Wi­Fi,这呈现了现代人的一种通病,那就是对无线网络的依赖。1A.Now that      BOnly ifCThough DWhen解析:根据语境可知,虽然(Though)作者知道Wi­Fi帮助了自己,但是正是Wi­Fi的特殊作用让作者在做事情的时候会分心。答案:C2A.praised  BincreasedCfocused Ddivided解析:参见上题解析。答案:D3A.keep in  Bbring backCapprove of Dgive up解析:根据语境可知,作者很多次都对自己承诺说要抑制(keep in)自己对Wi­Fi的情感。bring back使回忆起,使想起approve of同意,赞成give up放弃答案:A4A.drawing  BpushingCforcing Dobserving解析:根据语境可知,此处形象生动地表现了作者不能抗拒Wi­Fi对自己的吸引。draw吸引符合语境。push推,催促force强迫,迫使observe观察答案:A5A.space  BsoulCsociety Dworkplace解析:Wi­Fi进入了作者的家和灵魂中。下文中的holds our mind是关键提示。答案:B6A.entertainment  BargumentCexpansion Dstruggle解析:Wi­Fi(本来)只是我们娱乐(entertainment)和获取信息的窗口。argument争论expansion扩张struggle斗争,奋斗答案:A7A.strict  BsatisfiedCgenerous Dbusy解析:根据上文的You're just a window for our...information.以及But所表示的转折关系可知,此处表示人们并不满足于(satisfied)Wi­Fi仅仅是个窗口(window)strict严格的generous慷慨的busy繁忙的答案:B8A.thoughts  BeyesCexits Ddoors解析:此处表示人们将Wi­Fi的作用扩大化,不仅仅满足于其作为窗口的作用,而是将所有的(doors)打开迎接Wi­Fi。某种程度上而言,doorwindow升级版答案:D9A.disease  BinspirationCroutine Dphenomenon解析:结合下文中的an illness可知,作者疑惑的是自己和其他人对Wi­Fi如此依赖的现象是否是一种病(disease)inspiration灵感routine惯例phenomenon现象答案:A10A.recommend  BinstructCcommit Dadapt解析:如果对Wi­Fi的情感是一种依赖的话,Wi­Fi能保证与作者一生都亲密无间吗?commit意为保证(做某事、遵守协议或遵从安排等),承诺,符合语境。recommend推荐instruct教导adapt适应答案:C11A.persist  BrelaxCprogress Dbalance解析:Wi­Fi不能给自己放几天假以便它和作者都能放松(relax)一下吗?persist坚持progress行进balance平衡答案:B12A.raw  BambiguousCstrong Dfast解析:根据本句中的not a slow one可知,Wi­Fi并不是慢性毒药,而是快速起效的毒药,故用fastslow形成对比。raw不熟练的ambiguous含糊不清的strong强壮的答案:D13A.to  BagainstCfrom Dwithin解析:Wi­Fi是一种能控制人们的思想并使人们随着它的音调起舞的毒药。to表示随着答案:A14A.affordable  BvaluableCconventional Dattractive解析:根据下文中的anyone can buy可知,如今Wi­Fi的价格是如此低廉以至于任何人都能买到,并使其成为人们的伴侣。affordable支付得起的,不算太贵的valuable有价值的conventional传统的attractive有吸引力的答案:A15A.addition  BexpertCcompanion Dinstrument解析:参见上题解析。下文中的Because you accompany us everywhere and never let us be alone.亦是提示。addition添加物expert专家companion伴侣,伙伴instrument工具答案:C16A.sometimes  BalwaysCnever Dseldom解析:毫无生命的Wi­Fi是决不会在意其用户的健康的,但是用户们会一直担心Wi­Fi健康,此处用always与上文的never形成对比,强调人们对Wi­Fi的在意程度。答案:B17A.selfish  BdishonestCresponsible Dreal解析:根据下文中的person made of flesh and blood(血肉之躯)可知,作者想知道如果Wi­Fi成为拥有血肉之躯的真实的人,人们是否会一样喜欢它。selfish自私的dishonest不诚实的responsible负责任的real真实的答案:D18A.control  BscoldCcomfort Dchallenge解析根据上文作者介绍的人们对Wi­Fi的依赖及下文中的we even can't get rid of you可知人们离开了Wi­Fi简直无法生活下去而本句中的with your numerous talents正是Wi­Fi控制人们的方式。control 控制scold责备comfort安慰challenge挑战答案:A19A.friends  BslavesCcolleagues Demployers解析:根据语境可知,Wi­Fi控制了人们,也就是说人们成了被其掌控的奴隶(slaves)friend朋友colleague同事employer雇主答案:B20A.suffered  BconnectedCsurvived Dsurfed解析:根据语境尤其是本句中的in the previous generations可知,作者非常疑惑的是在早期没有Wi­Fi的时候人们是如何存活(survived)下来的。suffer受苦connect联系surf冲浪答案:C.短文改错Boys and girlsMay I have your fully attentionplease? I have announcement to make.To welcome our friends in the United Statesthe Student Union was going to hold a party on Saturday eveningFebruary 20.As neverthe party will be held in the lecture hall of the Main Building.They will begin at 7 pm. There will be musicdancingsinging or exchange of gifts.Will everyone please to bring along a small gift for this purposeRemember to pack it upsign your name and writing a few words of good wishes. Don't miss the partywhere I believe we will have a lot of funs. Everyone is welcome.That's all.Thank you.答案:Boys and girlsMay I have your  attentionplease? I have announcement to make.To welcome our friendsthe United Statesthe Student Union  going to hold a party on Saturday eveningFebruary 20.As the party will be held in the lecture hall of the Main Building.  will begin at 7 pm.There will be musicdancingsinging exchange of gifts.Will everyone please bring along a small gift for this purposeRemember to pack it upsign your name and a few words of good wishes.Don't miss the partywhere I believe we will have a lot of .Everyone is welcome.That's all.Thank you.  

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map