|试卷下载
搜索
    上传资料 赚现金
    仁爱版九年级英语下册 Unit 5 Topic 2 单元测试(含解析)
    立即下载
    加入资料篮
    仁爱版九年级英语下册 Unit 5 Topic 2 单元测试(含解析)01
    仁爱版九年级英语下册 Unit 5 Topic 2 单元测试(含解析)02
    仁爱版九年级英语下册 Unit 5 Topic 2 单元测试(含解析)03
    还剩25页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    仁爱科普版九年级下册Topic 2 He is really the pride of China.单元测试当堂检测题

    展开
    这是一份仁爱科普版九年级下册Topic 2 He is really the pride of China.单元测试当堂检测题,共28页。

    1.Cui Jian is thught t be a music _________(先锋) in China.
    2.Yu shuld make a __________(明智的)decisin.
    3.In many ________(东部的)Eurpean cuntries, yu are suppsed t take ff yur glves befre shaking hands.
    4.Cnfucius’s thughts can still __________ (影响) many peple tday.
    5.The ______ (发现) f il in the small village was an exciting news.
    二.单项选择。(每小题1分,满分10分)
    从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。
    ( )1.Being blind is smething mst peple can’t imagine. We shuld help them.
    A.whB.whatC.thatD.whm
    ( )2.Jack is very sad, because his grandmther last week.
    A.passed awayB.passed by C.passed tD.passed n
    ( )3.—D yu knw everybdy ______ came t the party?
    —Almst, but I dn’t knw the ne ______ yu talked with near the dr.
    A.wh; /B.whse; thatC.that; whichD./; whm
    ( )4. —When did Zheng He travel t the east f Africa?
    — the year 1433.
    A.cast, InB.beach, InC.bank, AtD.cast, At
    ( )5.A paper-making factry was ______ near the river. It has badly plluted the river water.
    A.set utB.grew upC.set upD.fixed up
    ( )6.Fei Junlng and Nie Haisheng are the ______ f ur natin.
    A.prudB.prideC.prudlyD.price
    ( )7.He became a famus writer when he was ______ .
    A.in his fiftyB.in his fiftiesC.in fifty years ldD.in fifties
    ( )8.—I nly heard f him a little. But what are the ther imprtant things ______ dne by him?
    —He als set up Tngmenghui with Huang Xing.
    A.thatB.whichC.whD.which were
    ( )9. —Did yu the sccer match yesterday?
    —Yes, we the strngest team in ur schl at last.
    A.win; defeated B.defeat; wnC.win; hitD.defeat; lst
    ( )10.—D yu knw abut Yuan Lngping?
    —Only a little. But Chinese peple are prud f the man ______ hybrid rice is famus.
    A.whB.whichC.thatD.whse
    三.完型填空(每小题1分,满分10分)
    Charlie Chaplin's parents separated a year after his birth in 1889. He lived with his mther and elder brther in a flat in Lndn.
    Mrs. Chaplin managed t 1 her children, her wn with the mney she made as a singer.
    Hwever, their ecnmic(经济的) situatin changed when she became ill with laryngitis(喉炎) in 1894. Instead f resting her vice until it gt better, Mrs. Chaplin kept n singing. Her vice gt weaker and weaker and she began t find it 2 t find well-paid wrk.
    One evening Charlie happened t be in the theatre 3 his mther singing n stage. Suddenly, her vice 4 . She tried t finish the sng, but the audience (观众) began t whistle and gt angry. Mrs. Chaplin culd nt cntinue any lnger and walked ff the stage crying.
    The stage manager knew he had t d smething quickly 5 the embarrassing situatin. He remembered Charlie nce sang at a party. He 6 tk Charlie by the hand t the stage. After a brief intrductin, he left Charlie t please the audience.
    Charlie began t sing and dance in frnt f hundreds f peple. The audience enjyed the perfrmance very much and began t thrw mney. When Charlie saw this, he immediately stpped singing and annunced t the audience that first he wuld 7 the mney and then he wuld finish the sng. The audience fund this annuncement especially 8 and started t thrw even mre mney nt the stage.
    Charlie felt perfectly at hme n stage. He did nt feel 9 at all and danced and sang mre sngs t the audience. T his amazement, there was mre 10 and mre mney thrwing.
    That night was Charlie's first public perfrmance n the stage and his mthers last.
    1.A.supprtB.leaveC.askD.face
    2.A.easyB.difficultC.interestingD.bring
    3.A.feelingB.keepingC.realizingD.watching
    4.A.restedB.drppedC.brkeD.raised
    5.A.createB.saveC.cntinueD.explain
    6.A.slwlyB.patientlyC.quicklyD.cldly
    7.A.take utB.thrw awayC.put dwnD.pick up
    8.A.funnyB.luckyC.helpfulD.painful
    9.A.shyB.sadC.satisfiedD.excited
    10.A.trubleB.angerC.silenceD.laughter
    四.阅读理解.(每小题2分,满分40分)
    A
    Cnfucius's main interest was t find ut ways fr the gvernment t d a better jb f taking gd care f the peple. Cnfucius is what English speakers call him nw, but when he was a child his name was Kng Qiu. In Chinese, Cnfucius is Kung Fuzi. He was brn in 551 BC (公元前) in Lu State, China, and his parents were pr, althugh his family had nce been rich. They had gtten int truble with the king, and he had taken away their mney and their land.
    And when he grew up, peple said he was fair, and plite, and lved t learn things, s his family sent him t the big city, t Zhu, where the Zhu king lived, t g t schl. Luckily, while he was in Zhu, Cnfucius gt t knw La Zi, wh was later the creatr (创始者) f the philsphy f Taism (道教).
    When Cnfucius finished schl, he went back t his hme in Lu and became a teacher there. When he was 35 years ld, he tried t get invlved in plitics (介入政治), and maybe get the Duke f Lu t give him sme land and mney, but when this idea didn't wrk ut Cnfucius went back t being a teacher. In his fifties he wrked as a chief minister (首席宰相) f Lu, but when he saw that the Duke f Lu was nt ding a gd jb, Cnfucius gave up and left his city.
    Cnfucius spent the rest f his life travelling frm twn t twn arund China with his students and friends, giving advice t different rulers (统治者) wherever he went. Often they didn't like his advice! When he was 67, Cnfucius went back t Lu, and he died there when he was 72 years ld.
    1.This passage is mainly abut Cnfucius's _________.
    A.studentsB.thughtsC.bksD.life
    2.Cnfucius wished t ________.
    A.be a nice teacherB.travel all ver ChinaC.becme a wise manD.help the gvernment
    3.Cnfucius was a smart and hard-wrking child.
    The sentence abve is frm the passage. And we shuld put it back t the beginning f Paragraph ________.
    A.1B.2C.3D.4
    4.Why did Cnfucius leave Lu in his fifties?
    A.Because he was nt pleased with the Duke f Lu.
    B.Because he wanted t travel arund China.
    C.Because his students and friends asked him t d s.
    D.Because he didn't like his jb any mre.
    5.Frm this passage, we can infer (推断出) that Cnfucius died in the year f ________.
    A.623 BCB.618 BCC.479 BCD.474 BC
    B
    Paper is ne f the mst imprtant prducts ever invented by man. The inventin f paper meant that mre peple culd be educated because mre bks culd be printed. Paper prvided an imprtant way t cmmunicate with knwledge.
    Paper was first made in China abut 2000 years ag. In Egypt and the West, paper was nt very cmmnly used befre the year 1400. Paper was nt made in suthern Eurpe until abut the year 1100. After that, the frestry cuntries f Canada. Sweden, Nrway, Finland, and the United States became the mst imprtant cuntries in paper-making. Tday Finland makes the best paper in the wrld. And it has biggest paper industry in the wrld.
    When we think f paper, we think f newspapers, bks, letters, envelps, and writing paper. S paper plays an imprtant rle in ur lives.
    Paper is very gd fr keeping yu warm. Huses are ften insulated (隔热) with paper. Yu perhaps see hmeless men sleep n a large number f newspapers. They are insulating themselves frm the cld. In Finland, in winter it is smetimes 40 degrees belw zer. The farmer wears paper bts in the snw. Nthing culd be warmer.
    6.What did the inventin f paper mean? It meant ________.
    A.mre peple culd be educated
    B.mre bks culd be printed
    C.paper is ne f the mst imprtant prducts
    D.paper was invented by man
    7.When was paper made in suthern Eurpe?
    A.Befre 1100.B.After 1400.C.After 1100.D.Befre 1400.
    8.Which cuntry makes the best paper?
    A.NrwayB.CanadaC.The United StatesD.Finland
    9.What’s the meaning f the sentence “Nthing culd be warmer”?
    A.Bks are warmestB.Newspapers are warmer
    C.Paper is the warmestD.Huses are the warmest
    10.What’s the main idea f the passage?
    A.The inventin f paperB.The best paper
    C.The paper-makingD.The uses f paper
    C
    Our grandparents seem t have magic pwers smetimes. Give them a Chinese lunar calendar, and they will knw what the weather will be like days r even mnths later. What's the secret? They are fllwing the 24 Slar Terms (节气), which is an imprtant part f Chinese culture. And n Nv. 30, 2016, the United Natins added it t the list f the Intangible Cultural Heritage f Humanity(人类非物质文化遗产).
    In ancient times, mst Chinese peple made their living n farms. S, weather changes were imprtant fr them. Withut satellites, the Internet r the weather bradcast's help, Chinese ancient peple studied the sun's mvement with a sundial(日晷仪). They als paid attentin t ther natural changes such as air temperature, water and crp grwth. As early as the Shang Dynasty, the Chinese ancestrs had already established fur majr slar terms. During the Zhu Dynasty, eight slar terms marking the fur seasns were established. Until the Han Dynasty, the present 24 slar terms was established cmpletely. The terms became their guide t farming wrk. Fr example, the slar term jingzhe(惊蛰) is when insects wake up frm a lng sleep in the cld winter. Farmers take it as a sign f warm weather and get busy wrking.
    The 24 Slar Terms is hnred as China's fifth great inventin, after paper­making, printing, the cmpass and gunpwder. Nw, peple still say, “D nt shw yur feet after hanlu(寒露). ” Why? It's because the slar term hanlu marks the cming f cld days.
    11.Hw did the 24 Slar Terms cme int being?
    A.With the help f satellites.
    B.With the help f weather bradcast.
    C.By learning frm peple wrking n farms.
    D.By studying the sun's mvement and ther natural changes.
    12.The underlined wrd “ancestrs” means ________.
    A.grandparentsB.emperrsC.ancient pepleD.great inventrs
    13.The 24 Slar Terms can be used fr ________.
    A.changing weatherB.learning Chinese histry
    C.waking up insectsD.guiding peple in farming wrk
    14.We can learn frm the passage that ________.
    A.ur grandparents have magic pwers
    B.Jingzhe is regarded as the start f cld winter
    C.the 24 Slar Terms was established step by step
    D.weather changed mre ften in ancient times than it des nw
    15.The saying in the last paragraph shws ________.
    A.why hanlu marks the cming f cld days
    B.hw the 24 Slar Terms guides peple in their daily lives
    C.when the 24 Slar Terms was hnred as China's fifth great inventin
    D.what are five great inventins f China
    D
    They say that "travel is the best teacher" and there is n better example f this idea than the Ming dynasty travel writer and gegrapher Xu Xiake (1587-1641). His bk The Travel Ntes f Xu Xiake, nt nly encuraged a lve f travelling amng Chinese peple but prvided imprtant scientific infrmatin abut the cuntry's land and gegraphy.
    Brn int a wealthy Jiangyin family, Xu became interested in bks abut different places at an early age and wanted t travel. When he was 18, hwever, Xu's father died and s, it seemed, did his travelling dreams. He nw was respnsible fr the family farm and taking care f his 60-year-ld mther as traditin required.
    But his mther had different ideas. Understanding her sn's lve f travel and valuing the knwledge he culd get frm such experiences, this mdern-thinking wman refused t keep her sn at hme. She agreed that Xu culd travel fr three mnths every year, when there was less farm wrk.
    S at the age f twenty and with his mther's supprt, Xu set ff fr the first time, leaving behind nt nly his mther but his new wife as well. He wuld repeat this gdbye each year fr mst f the next 30 years. During this time, he travelled thrughut the Ming kingdm, carefully studying the lands he passed thrugh and recrding his experiences and many discveries in a diary. This diary, which nce had ver 500,000 wrds, wuld finally becme The Travel Ntes f Xu Xiake.
    Althugh rich, Xu avided cmfrtable travel, preferring t g almst everywhere n ft. This way he culd research the envirnment in detail and get a true picture f the natural wrld. Many f his trips were t hard-t-reach muntain areas, and thrugh wild frests where few peple lived. His willingness t face hardships came at a cst hwever. Prgress was slw and tiring and he was frequently sick, rbbed and beaten during his jurneys.
    Sadly Xu became seriusly ill during his last and lngest jurney, a 4-year trip thrugh the Suthwest f China. He died in 1641, sn after returning t his hmetwn fr the last time. When his diary was finally printed years after his death, much f it had been destryed r lst. Althugh incmplete, it still made Xu a travelling legend (传奇人物) arund the wrld.
    16.Which f the fllwing best describes Xu's mther?
    A.Strict but interesting.B.Supprtive and pen-minded.
    C.Helpful and hardwrking.D.Kind but uneducated.
    17.Xu preferred walking during his travels because ______.
    A.it gave him the chance t meet different kinds f peple
    B.it helped him t save mney and travel fr a lnger time
    C.it allwed him t see and study the envirnment in detail
    D.it was the nly way t reach the places he was interested in
    18.What is true abut Xu's bk The Travel Ntes f Xu Xiake?
    A.It was the first travel bk ever written in China.
    B.It made Xu very famus during his lifetime.
    C.It was mainly abut the different peple f China.
    D.It was nly made public after Xu died.
    19.What is the best title fr the passage?
    A.Xu Xiake's Life StryB.Xu Xiake's Discvery
    C.Xu Xiake's Travelling ExperienceD.Xu Xiake's Bk
    20.What is the crrect rder fr the fllwing events frm Xu's life?
    a. He went n his first jurney.
    b. His bk was finally printed.
    c. He returned t his hmetwn fr the last time.
    d. He develped an interest in bks abut ther places.
    e. He started managing the family farm after his father died.
    A.a-e-d-c-bB.d-e-a-b-cC.d-e-a-c-bD.e-d-a-b-c
    五.填写适当的句子补全对话.(每小题2分,满分10分)
    Mary: Have yu ever heard f Martin Luther King?
    Betty: N, I haven't. 1.
    Mary: He was the mst famus leader f the American Civil Rights Mvement(民权运动).
    Betty: 2.
    Mary: He was brn n 15th January 1929 in Atlanta, Gergia. He studied fr fur years in Bstn University.
    Betty: Did he get married?
    Mary: Certainly. He married in 1953 and had fur children. Fr peace he made many kinds f mvements.
    Betty: 3.
    Mary: He made a famus speech at the Lincln Memrial in 1963. He gt the Nbel Peace Price in 1964.
    Betty: I've read the speech in many bks. It's really nice. The mst famus sentence in the speech is "4."
    Mary: Yes. But he died n 4th April 1968 in Memphis, Tennessee.
    Betty: Why? 5.
    Mary: It was said that he was killed in the end. And he was remembered n the third Wednesday f January every year.
    六.话题作文(20分)
    1. 习近平总书记在中华人民共和国国家勋章和国家荣誉称号颁授仪式上强调,崇尚英雄才会产生英雄,争做英雄才能英雄辈出。
    假如你是来自第一中学的学生李华,上周末和家人谈论心目中的英雄。请根据下列表格中的要点提示,以“The Heres”为题,介绍你和家人心目中的英雄。
    注意:
    1. 文中必须包括所选内容括号内的提示, 并适当发挥;
    2. 文中不得出现真实人名和校名等相关信息;
    3. 词数80-100;
    4. 短文开头供选择使用, 不计入总词数
    The Heres
    I’m Li Hua, a student frm N.1 Middle Schl. I had a talk abut heres with my family last weekend. The her f my grandparents is Ma Zedng.
    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Unit 5 Tpic 2单元测试
    (考试时间:45分钟,满分:100分)
    根据中/英文提示填空.(每小题2分,满分10分)
    Cui Jian is thught t be a music _________(先锋) in China.
    【答案】pineer
    【解析】句意:崔健被认为是中国的音乐先驱。根据空格前的冠词“a”可知,空格上应填一个单数可数名词。“先锋”对应的英文为“pineer”。故填pineer.
    Yu shuld make a __________(明智的)decisin.
    【答案】wise
    【解析】句意:你应该做出明智的决定。decisin决定,是名词,用形容词修饰,wise明智的,是形容词,故填wise.
    In many ________(东部的)Eurpean cuntries, yu are suppsed t take ff yur glves befre shaking hands.
    【答案】eastern
    【解析】句意:在很多东欧国家,你应该在握手前脱下手套。空格处缺形容词作定语修饰“Eurpean cuntries”;eastern “东部的”,是形容词,故填eastern.
    Cnfucius’s thughts can still __________ (影响) many peple tday.
    【答案】influence
    【解析】句意:孔子的思想至今仍能影响许多人。“影响”是influence,在此处是一个动词,在句中作谓语,空格前有情态动词can,所以此处的动词用原形,故填influence。
    The ______ (发现) f il in the small village was an exciting news.
    【答案】discvery
    【解析】句意:在这个小村庄里发现石油是一个令人兴奋的消息。“The”是定冠词,后接名词,根据给出中文提示可知,名词“discvery 发现”符合句意,故填discvery.
    二.单项选择。(每小题1分,满分10分)
    从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。
    ( )1.Being blind is smething mst peple can’t imagine. We shuld help them.
    A.whB.whatC.thatD.whm
    【答案】C
    【解析】考查定语从句。当先行词是不定代词时,引导词用that。故选C。
    ( )2.Jack is very sad, because his grandmther last week.
    A.passed awayB.passed by C.passed tD.passed n
    【答案】A
    【解析】pass away“去世”;pass by“经过”;pass n“传递”;pass t“传给”。故选A。
    ( )3.—D yu knw everybdy ______ came t the party?
    —Almst, but I dn’t knw the ne ______ yu talked with near the dr.
    A.wh; /B.whse; thatC.that; whichD./; whm
    【答案】A
    【解析】wh在定语从句中作主语时不能省略; 先行词ne 指人,whm在定语从句中作宾语,可省略。故选A。
    ( )4. —When did Zheng He travel t the east f Africa?
    — the year 1433.
    A.cast, InB.beach, InC.bank, AtD.cast, At
    【答案】A
    【解析】cast“海岸”;beach“海滩”;bank“河岸”。在……年用 “in”。故选A。
    ( )5.A paper-making factry was ______ near the river. It has badly plluted the river water.
    A.set utB.grew upC.set upD.fixed up
    【答案】C
    【解析】set ut出发;grw up生长;set up建立,建造;fix up修理,安装。句意是“在河的附近建了间纸厂。”故选C。
    ( )6.Fei Junlng and Nie Haisheng are the ______ f ur natin.
    A.prudB.prideC.prudlyD.price
    【答案】B
    【解析】prud形容词“骄傲的”;pride名词“骄傲”;prudly副词“骄傲地”;price价格。the pride f ur natin“我们民族的骄傲”。故选B。
    ( )7.He became a famus writer when he was ______ .
    A.in his fiftyB.in his fiftiesC.in fifty years ldD.in fifties
    【答案】B
    【解析】表示具体的岁数时,可用at+基数词或者at the age f+基数词。表示某个年龄段时,要用in ne’s+基数词的复数形式。故选B。
    ( )8.—I nly heard f him a little. But what are the ther imprtant things ______ dne by him?
    —He als set up Tngmenghui with Huang Xing.
    A.thatB.whichC.whD.which were
    【答案】D
    【解析】先行词指物时用that或which,things与d之间是被动关系。故选D 。
    ( )9. —Did yu the sccer match yesterday?
    —Yes, we the strngest team in ur schl at last.
    A.win; defeated B.defeat; wnC.win; hitD.defeat; lst
    【答案】A
    【解析】“win+比赛,defeat+人”。故选A。
    ( )10.—D yu knw abut Yuan Lngping?
    —Only a little. But Chinese peple are prud f the man ______ hybrid rice is famus.
    wh B.whichC.thatD.whse
    【答案】D
    【解析】考查定语从句的引导词。根据语境,the man和hybrid rice存在着所属关系。故
    选D。
    三.完型填空(每小题1分,满分10分)
    Charlie Chaplin's parents separated a year after his birth in 1889. He lived with his mther and elder brther in a flat in Lndn.
    Mrs. Chaplin managed t 1 her children, her wn with the mney she made as a singer.
    Hwever, their ecnmic(经济的) situatin changed when she became ill with laryngitis(喉炎) in 1894. Instead f resting her vice until it gt better, Mrs. Chaplin kept n singing. Her vice gt weaker and weaker and she began t find it 2 t find well-paid wrk.
    One evening Charlie happened t be in the theatre 3 his mther singing n stage. Suddenly, her vice 4 . She tried t finish the sng, but the audience (观众) began t whistle and gt angry. Mrs. Chaplin culd nt cntinue any lnger and walked ff the stage crying.
    The stage manager knew he had t d smething quickly 5 the embarrassing situatin. He remembered Charlie nce sang at a party. He 6 tk Charlie by the hand t the stage. After a brief intrductin, he left Charlie t please the audience.
    Charlie began t sing and dance in frnt f hundreds f peple. The audience enjyed the perfrmance very much and began t thrw mney. When Charlie saw this, he immediately stpped singing and annunced t the audience that first he wuld 7 the mney and then he wuld finish the sng. The audience fund this annuncement especially 8 and started t thrw even mre mney nt the stage.
    Charlie felt perfectly at hme n stage. He did nt feel 9 at all and danced and sang mre sngs t the audience. T his amazement, there was mre 10 and mre mney thrwing.
    That night was Charlie's first public perfrmance n the stage and his mthers last.
    A.supprtB.leaveC.askD.Face
    【答案】A
    【解析】句意:Chaplin夫人用她当歌手挣的钱养活她的孩子们和她自己。supprt支持,赡养;供养;leave离开;ask问;face面对。根据空格后“her children, her wn with the mney she made as a singer.”可知,卓别林的妈妈挣钱养活他们。故选A。
    A.easyB.difficultC.interestingD.Bring
    【答案】B
    【解析】句意:她的声音变得越来越差,她发现找到报酬好的工作很困难。easy容易的;difficult困难的;interesting有趣的;bring无聊的,厌烦的。根据上文their ecnmic(经济的) situatin changed when she became ill with laryngitis(喉炎) in 1894…. Her vice gt weaker and weaker”可知,卓别林的妈妈得了喉炎,而她是一位歌手,所以找到报酬好的工作是非常困难的。故选B。
    A.feelingB.keepingC.realizingD.watching
    【答案】D
    【解析】句意:一天晚上Charlie碰巧在剧院看他的妈妈在舞台上唱歌。feeling感觉;keeping保持;realizing意识到;watching观看。根据“One evening Charlie happened t be in the theatre…his mther singing n stage.”可知,卓别林在剧院看妈妈唱歌。故选D。
    4.A.restedB.drppedC.brkeD.raised
    【答案】C
    【解析】句意:突然,她的声音破音了。rested休息;drpped下降,掉落;brke打破;raised提高。根据下文“She tried t finish the sng,but the audience (观众) began t whistle and gt angry”可知,这里指卓别林的妈妈在唱歌时,嗓子破音了。故用brke,指声音破了,选C。
    5.A.createB.saveC.cntinueD.explain
    【答案】B
    【解析】句意:舞台经理知道他必须马上采取措施来拯救这尴尬的情形。create创造;save拯救;cntinue继续;explain解释。根据空后“the embarrassing situatin. ”和下文“He ___9___ tk Charlie by the hand t the stage.”可知,经理找Charlie救场。故选B。
    6.A.slwlyB.patientlyC.quicklyD.cldly
    【答案】C
    【解析】句意:他马上拉着Charlie的手走上舞台。slwly慢慢地;patiently有耐心地;quickly迅速地;cldly冷淡地。根据上文“The stage manager knew he had t d smething quickly”可知,经理得赶紧做点什么来救场,可知填quickly,故选C。
    7.A.take utB.thrw awayC.put dwnD.pick up
    【答案】D
    【解析】句意:当Charlie看到这个的时候,他马上停止唱歌,并向观众宣布首先他将要捡起钱,然后他将完成这首歌曲。take ut拿出;thrw away扔掉;put dwn放下;镇压;pick up捡起。根据上文“The audience enjyed the perfrmance very much and began t thrw mney.”可知,钱是观众们扔的,他要把观众们扔的钱捡起来,故选D。
    8.A.funnyB.luckyC.helpfulD.painful
    【答案】A
    【解析】句意:观众们觉得这个宣布非常有趣,开始向舞台上扔更多的钱。funny有趣的;lucky幸运的;helpful有帮助的;painful痛苦的。根据空后“started t thrw even mre mney nt the stage.”可知,观众们开始扔更多的钱,说明他们喜欢卓别林的表演,觉得很有趣。故选A。
    9.A.shyB.sadC.satisfiedD.excited
    【答案】A
    【解析】句意:他一点儿也不害羞,给观众唱了更多的歌,跳了更多的舞。shy害羞的;胆怯的;sad伤心的;satisfied满足的,满意的;excited兴奋的,激动的。根据上句“Charlie felt perfectly at hme n stage.”和句中“danced and sang mre sngs t the audience.”可知,Charlie在舞台上表现非常放松,表演了更多的节目,因此他并不感到胆怯。故选A。
    10.A.trubleB.angerC.silenceD.laughter
    【答案】D
    【解析】句意:令他惊讶的是,笑声更多,扔的钱也更多了。truble麻烦,困难;anger生气,愤怒;silence沉默;laughter笑。根据空后“mre mney thrwing.”可知,观众们扔的钱更多了,说明他们喜欢卓别林的表演,所以应该是“笑声更多了”,故选D。
    四.阅读理解.(每小题2分,满分40分)
    A
    Cnfucius's main interest was t find ut ways fr the gvernment t d a better jb f taking gd care f the peple. Cnfucius is what English speakers call him nw, but when he was a child his name was Kng Qiu. In Chinese, Cnfucius is Kung Fuzi. He was brn in 551 BC (公元前) in Lu State, China, and his parents were pr, althugh his family had nce been rich. They had gtten int truble with the king, and he had taken away their mney and their land.
    And when he grew up, peple said he was fair, and plite, and lved t learn things, s his family sent him t the big city, t Zhu, where the Zhu king lived, t g t schl. Luckily, while he was in Zhu, Cnfucius gt t knw La Zi, wh was later the creatr (创始者) f the philsphy f Taism (道教).
    When Cnfucius finished schl, he went back t his hme in Lu and became a teacher there. When he was 35 years ld, he tried t get invlved in plitics (介入政治), and maybe get the Duke f Lu t give him sme land and mney, but when this idea didn't wrk ut Cnfucius went back t being a teacher. In his fifties he wrked as a chief minister (首席宰相) f Lu, but when he saw that the Duke f Lu was nt ding a gd jb, Cnfucius gave up and left his city.
    Cnfucius spent the rest f his life travelling frm twn t twn arund China with his students and friends, giving advice t different rulers (统治者) wherever he went. Often they didn't like his advice! When he was 67, Cnfucius went back t Lu, and he died there when he was 72 years ld.
    1.This passage is mainly abut Cnfucius's _________.
    A.studentsB.thughtsC.bksD.Life
    【答案】D
    【解析】主旨大意题。本文主要讲述的是孔子一生的生活经历。故选D。
    2.Cnfucius wished t ________.
    A.be a nice teacherB.travel all ver ChinaC.becme a wise manD.help the gvernment
    【答案】D
    【解析】细节理解题。根据最后一段“Cnfucius's main interest was t find ut ways fr the gvernment t d a better jb f taking gd care f the peple.”可知孔子希望帮助政府管理好自己的国家。故选D。
    3.Cnfucius was a smart and hard-wrking child.
    The sentence abve is frm the passage. And we shuld put it back t the beginning f Paragraph ________.
    A.1B.2C.3D.4
    【答案】B
    【解析】推理判断题。句子表达“孔子是一个聪明、努力学习的孩子”,用在段首,下文应该是介绍孔子年少求学、成长的经历。第二段介绍孔子的家人把他送到周国上学,在那里他认识了当时的哲学家老子,符合要求。故选B。
    4.Why did Cnfucius leave Lu in his fifties?
    A.Because he was nt pleased with the Duke f Lu.
    B.Because he wanted t travel arund China.
    C.Because his students and friends asked him t d s.
    D.Because he didn't like his jb any mre.
    【答案】A
    【解析】细节理解题。根据第三段“but when he saw that the Duke f Lu was nt ding a gd jb, Cnfucius gave up and left his city”可知他对鲁国的君主不太满意,所以他离开了那里。故选A。
    5.Frm this passage, we can infer (推断出) that Cnfucius died in the year f ________.
    A.623 BCB.618 BCC.479 BCD.474 BC
    【答案】C
    【解析】推理判断题。根据第一段“He was brn in 551 BC in Lu State, China”,以及最后一段“and he died there when he was 72 years ld”可知孔子出生于公元前551年,去世的时候72岁,公元前的年份是倒着数,推断他去世时应该是公元前479年。故选C。
    B
    Paper is ne f the mst imprtant prducts ever invented by man. The inventin f paper meant that mre peple culd be educated because mre bks culd be printed. Paper prvided an imprtant way t cmmunicate with knwledge.
    Paper was first made in China abut 2000 years ag. In Egypt and the West, paper was nt very cmmnly used befre the year 1400. Paper was nt made in suthern Eurpe until abut the year 1100. After that, the frestry cuntries f Canada. Sweden, Nrway, Finland, and the United States became the mst imprtant cuntries in paper-making. Tday Finland makes the best paper in the wrld. And it has biggest paper industry in the wrld.
    When we think f paper, we think f newspapers, bks, letters, envelps, and writing paper. S paper plays an imprtant rle in ur lives.
    Paper is very gd fr keeping yu warm. Huses are ften insulated (隔热) with paper. Yu perhaps see hmeless men sleep n a large number f newspapers. They are insulating themselves frm the cld. In Finland, in winter it is smetimes 40 degrees belw zer. The farmer wears paper bts in the snw. Nthing culd be warmer.
    6.What did the inventin f paper mean? It meant ________.
    A.mre peple culd be educated
    B.mre bks culd be printed
    C.paper is ne f the mst imprtant prducts
    D.paper was invented by man
    【答案】A
    【解析】细节理解题。根据“The inventin f paper meant that mre peple culd be educated because mre bks culd be printed.”可知,纸的发明意味着更多的人可以接受教育,故选A。
    7.When was paper made in suthern Eurpe?
    A.Befre 1100.B.After 1400.C.After 1100.D.Befre 1400.
    【答案】C
    【解析】细节理解题。根据“Paper was nt made in suthern Eurpe until abut the year 1100.”可知,欧洲南部是在大约1100年后开始造纸的,故选C。
    8.Which cuntry makes the best paper?
    A.NrwayB.CanadaC.The United StatesD.Finland
    【答案】D
    【解析】细节理解题。根据“Tday Finland makes the best paper in the wrld.”可知,芬兰生产世界上最好的纸,故选D。
    9.What’s the meaning f the sentence “Nthing culd be warmer”?
    A.Bks are warmestB.Newspapers are warmer
    C.Paper is the warmestD.Huses are the warmest
    【答案】C
    【解析】词句猜测题。根据上文“In Finland, in winter it is smetimes 40 degrees belw zer. The farmer wears paper bts in the snw.”在芬兰,冬天有时气温在零下40度。农民在雪地里穿着纸靴子。结合本句“Nthing culd be warmer.” 没有比这更温暖的了,可知这说明纸是最暖和的,故选C。
    10.What’s the main idea f the passage?
    A.The inventin f paperB.The best paper
    C.The paper-makingD.The uses f paper
    【答案】D
    【解析】主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了纸的用途,因此D选项“The uses f paper”符合题意,故选D。
    C
    Our grandparents seem t have magic pwers smetimes. Give them a Chinese lunar calendar, and they will knw what the weather will be like days r even mnths later. What's the secret? They are fllwing the 24 Slar Terms (节气), which is an imprtant part f Chinese culture. And n Nv. 30, 2016, the United Natins added it t the list f the Intangible Cultural Heritage f Humanity(人类非物质文化遗产).
    In ancient times, mst Chinese peple made their living n farms. S, weather changes were imprtant fr them. Withut satellites, the Internet r the weather bradcast's help, Chinese ancient peple studied the sun's mvement with a sundial(日晷仪). They als paid attentin t ther natural changes such as air temperature, water and crp grwth. As early as the Shang Dynasty, the Chinese ancestrs had already established fur majr slar terms. During the Zhu Dynasty, eight slar terms marking the fur seasns were established. Until the Han Dynasty, the present 24 slar terms was established cmpletely. The terms became their guide t farming wrk. Fr example, the slar term jingzhe(惊蛰) is when insects wake up frm a lng sleep in the cld winter. Farmers take it as a sign f warm weather and get busy wrking.
    The 24 Slar Terms is hnred as China's fifth great inventin, after paper­making, printing, the cmpass and gunpwder. Nw, peple still say, “D nt shw yur feet after hanlu(寒露). ” Why? It's because the slar term hanlu marks the cming f cld days.
    11.Hw did the 24 Slar Terms cme int being?
    A.With the help f satellites.
    B.With the help f weather bradcast.
    C.By learning frm peple wrking n farms.
    D.By studying the sun's mvement and ther natural changes.
    【答案】D
    【解析】细节理解题。根据文章第二段中的“Withut satellites, the Internet r the weather bradcast's help…water and crp grwth”可知,古代的二十四节气是人们通过研究太阳运动和自然变化得来的,故选D。
    12.The underlined wrd “ancestrs” means ________.
    A.grandparentsB.emperrsC.ancient pepleD.great inventrs
    【答案】C
    【解析】词句猜测题。根据文章第二段中的画线词所在句的前半句“As early as the Shang Dynasty”可推知,ancestrs指“先祖”,即古人。故选C。
    13.The 24 Slar Terms can be used fr ________.
    A.changing weatherB.learning Chinese histry
    C.waking up insectsD.guiding peple in farming wrk
    【答案】
    【解析】细节理解题。根据文章第二段中的“The terms became their guide t farming wrk”可知,节气被用来给农耕当向导,故选D。
    14.We can learn frm the passage that ________.
    A.ur grandparents have magic pwers
    B.Jingzhe is regarded as the start f cld winter
    C.the 24 Slar Terms was established step by step
    D.weather changed mre ften in ancient times than it des nw
    【答案】C
    【解析】推理判断题。根据文章第二段中的“During the Zhu Dynasty…Until the Han Dynasty, the present 24 slar terms was established cmpletely”可推知,24节气是慢慢完善的,故选C。
    15.The saying in the last paragraph shws ________.
    A.why hanlu marks the cming f cld days
    B.hw the 24 Slar Terms guides peple in their daily lives
    C.when the 24 Slar Terms was hnred as China's fifth great inventin
    D.what are five great inventins f China
    【答案】B
    【解析】推理判断题。根据文章最后一段中的“D nt shw yur feet after hanlu. Why? It's because the slar term hanlu marks the cming f cld days”可推知,24节气指导着人们的日常生活。故选B。
    D
    They say that "travel is the best teacher" and there is n better example f this idea than the Ming dynasty travel writer and gegrapher Xu Xiake (1587-1641). His bk The Travel Ntes f Xu Xiake, nt nly encuraged a lve f travelling amng Chinese peple but prvided imprtant scientific infrmatin abut the cuntry's land and gegraphy.
    Brn int a wealthy Jiangyin family, Xu became interested in bks abut different places at an early age and wanted t travel. When he was 18, hwever, Xu's father died and s, it seemed, did his travelling dreams. He nw was respnsible fr the family farm and taking care f his 60-year-ld mther as traditin required.
    But his mther had different ideas. Understanding her sn's lve f travel and valuing the knwledge he culd get frm such experiences, this mdern-thinking wman refused t keep her sn at hme. She agreed that Xu culd travel fr three mnths every year, when there was less farm wrk.
    S at the age f twenty and with his mther's supprt, Xu set ff fr the first time, leaving behind nt nly his mther but his new wife as well. He wuld repeat this gdbye each year fr mst f the next 30 years. During this time, he travelled thrughut the Ming kingdm, carefully studying the lands he passed thrugh and recrding his experiences and many discveries in a diary. This diary, which nce had ver 500,000 wrds, wuld finally becme The Travel Ntes f Xu Xiake.
    Althugh rich, Xu avided cmfrtable travel, preferring t g almst everywhere n ft. This way he culd research the envirnment in detail and get a true picture f the natural wrld. Many f his trips were t hard-t-reach muntain areas, and thrugh wild frests where few peple lived. His willingness t face hardships came at a cst hwever. Prgress was slw and tiring and he was frequently sick, rbbed and beaten during his jurneys.
    Sadly Xu became seriusly ill during his last and lngest jurney, a 4-year trip thrugh the Suthwest f China. He died in 1641, sn after returning t his hmetwn fr the last time. When his diary was finally printed years after his death, much f it had been destryed r lst. Althugh incmplete, it still made Xu a travelling legend (传奇人物) arund the wrld.
    16.Which f the fllwing best describes Xu's mther?
    A.Strict but interesting.B.Supprtive and pen-minded.
    C.Helpful and hardwrking.D.Kind but uneducated.
    【答案】B
    【解析】推理判断。根据文中“But his mther had different ideas. Understanding her sn's lve f travel and valuing the knwledge he culd get frm such experiences, this mdern-thinking wman refused t keep her sn at hme. She agreed that Xu culd travel fr three mnths every year, when there was less farm wrk. ” 但他的母亲有不同的想法。了解到儿子对旅行的热爱,并重视他从这些经历中获得的知识,这位现代思维的女性拒绝让儿子呆在家里。她同意徐每年可以出差三个月,那时农活比较少。可知,徐霞客的母亲是一位有着支持和开放的思想的女士。故选B。
    17.Xu preferred walking during his travels because ______.
    A.it gave him the chance t meet different kinds f peple
    B.it helped him t save mney and travel fr a lnger time
    C.it allwed him t see and study the envirnment in detail
    D.it was the nly way t reach the places he was interested in
    【答案】C
    【解析】细节理解。根据文中“Althugh rich, Xu avided cmfrtable travel, preferring t g almst everywhere n ft. This way he culd research the envirnment in detail and get a true picture f the natural wrld. ” 虽然很有钱,但徐霞客拒绝舒适的旅行,他宁愿步行去几乎所有的地方。这样他就可以对环境进行详细的研究,并对自然世界有一个真实的了解。可知,这使他能够详细地观察和研究环境。故选C。
    18.What is true abut Xu's bk The Travel Ntes f Xu Xiake?
    A.It was the first travel bk ever written in China.
    B.It made Xu very famus during his lifetime.
    C.It was mainly abut the different peple f China.
    D.It was nly made public after Xu died.
    【答案】D
    【解析】细节理解。根据文中“When his diary was finally printed years after his death, much f it had been destryed r lst. ” 当他的日记在他死后的几年里终于被印刷出来时,很多日记已经被毁或丢失。可知,徐霞客的《徐霞客游记》仅仅是在徐死后才公开的。故选D。
    19.What is the best title fr the passage?
    A.Xu Xiake's Life StryB.Xu Xiake's Discvery
    C.Xu Xiake's Travelling ExperienceD.Xu Xiake's Bk
    【答案】A
    【解析】标题归纳题。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了明代旅行作家和地理学家徐霞客的生平事迹。故选A。
    20.What is the crrect rder fr the fllwing events frm Xu's life?
    a. He went n his first jurney.
    b. His bk was finally printed.
    c. He returned t his hmetwn fr the last time.
    d. He develped an interest in bks abut ther places.
    e. He started managing the family farm after his father died.
    A.a-e-d-c-bB.d-e-a-b-cC.d-e-a-c-bD.e-d-a-b-c
    【答案】C
    【解析】篇章结构。根据文中“Brn int a wealthy Jiangyin family, Xu became interested in bks abut different places at an early age and wanted t travel. ” 徐霞客小时候就对介绍不同地方的书籍产生了兴趣,并想去旅行;根据文中“When he was 18, hwever, Xu's father died and s, it seemed, did his travelling dreams. He nw was respnsible fr the family farm and taking care f his 60-year-ld mther as traditin required. ”可知,他父亲去世后,他开始经营家庭农场;根据文中“S at the age f twenty and with his mther's supprt, Xu set ff fr the first time, leaving behind nt nly his mther but his new wife as well. ” 于是,在20岁那年,在母亲的支持下,徐第一次出发了,不仅留下了母亲,还留下了他的新妻子;根据文中“He died in 1641, sn after returning t his hmetwn fr the last time. ” 他于1641年去世,在最后一次回到家乡后不久;根据文中“When his diary was finally printed years after his death, much f it had been destryed r lst.”当他的日记在他死后的几年里终于被印刷出来时,很多日记已经被毁或丢失。可知选项C是正确的:正确顺序是:他对介绍其他地方的书产生了兴趣;他父亲去世后,他开始经营家庭农场;他开始了他的第一次旅行;他最后一次回到家乡;他的书终于印出来了。故选C。
    填写适当的句子补全对话.(每小题2分,满分10分)
    Mary: Have yu ever heard f Martin Luther King?
    Betty: N, I haven't. 1.
    【答案】Wh was he?
    【解析】根据“He was the mst famus leader f the American Civil Rights Mvement”玛丽给贝蒂介绍马丁·路德金,可知贝蒂在询问他是谁,用特殊疑问句“wh is he”。故填Wh is he?
    Mary: He was the mst famus leader f the American Civil Rights Mvement(民权运动).
    Betty: 2.
    【答案】Where and when was he brn?
    【解析】根据“He was brn n 15th January 1929 in Atlanta, Gergia”玛丽介绍他出生的时间和地点,可知贝蒂询问的是出生的时间和地点,疑问词是“when and where”,用特殊疑问句“Where and when was he brn”。故填Where and when was he brn?
    Mary: He was brn n 15th January 1929 in Atlanta, Gergia. He studied fr fur years in Bstn University.
    Betty: Did he get married?
    Mary: Certainly. He married in 1953 and had fur children. Fr peace he made many kinds f mvements.
    Betty: 3.
    【答案】What was his mst famus thing?/What did he d in 1963?
    【解析】根据“He made a famus speech at the Lincln Memrial in 1963”玛丽介绍他1963年在林肯纪念堂做了一个非常有名的演讲,可知贝蒂询问他最有名的事情,用特殊疑问句“What was his mst famus thing”。或者询问他1963年做了什么事,用特殊疑问句“What did he d in 1963”。故填What was his mst famus thing?/What did he d in 1963?
    Mary: He made a famus speech at the Lincln Memrial in 1963. He gt the Nbel Peace Price in 1964.
    Betty: I've read the speech in many bks. It's really nice. The mst famus sentence in the speech is "4."
    【答案】I have a dream.
    【解析】根据“The mst famus sentence in the speech”可知介绍的是马丁·路德金演讲里最有名的一句话,是“I have a dream”。故填I have a dream.
    Mary: Yes. But he died n 4th April 1968 in Memphis, Tennessee.
    Betty: Why? 5.
    【答案】What happened t him?/What's wrng with him?
    【解析】根据“It was said that he was killed in the end”玛丽介绍他最后被杀害,可知贝蒂询问他发生了什么事,用特殊疑问句“What happened t him”。或者询问他怎么了,用特殊疑问句“What's wrng with him”。故填What happened t him?/What's wrng with him?
    Mary: It was said that he was killed in the end. And he was remembered n the third Wednesday f January every year.
    六.话题作文(20分)
    1. 习近平总书记在中华人民共和国国家勋章和国家荣誉称号颁授仪式上强调,崇尚英雄才会产生英雄,争做英雄才能英雄辈出。
    假如你是来自第一中学的学生李华,上周末和家人谈论心目中的英雄。请根据下列表格中的要点提示,以“The Heres”为题,介绍你和家人心目中的英雄。
    注意:
    1. 文中必须包括所选内容括号内的提示, 并适当发挥;
    2. 文中不得出现真实人名和校名等相关信息;
    3. 词数80-100;
    4. 短文开头供选择使用, 不计入总词数
    【答案】 The Heres
    I’m Li Hua, a student frm N. 1 Middle Schl. I had a talk abut heres with my family last weekend. The her f my grandparents is Ma Zedng. He is ne f the funders f the Party. He was s brave and wise that he led the Chinese peple t build up a new China. And he lved the cuntry and the peple. He was ne f the greatest leaders in China.
    As fr my parents, their her is Lei Feng. He was brn in a pr family. Later he became a sldier. He always helped thers in truble. He was such a selfless persn that he thught thers mre than himself. He wrked very hard in his life. He was a helpful and hard-wrking man.
    The her in my heart is Deng Yaping. She trained hard t be a successful player. She wn many gld medals fr China. Whatever she des, she never gives up. I think she is simply a true her.
    【解析】
    1.题干解读:该题目是写一篇话题作文,开头已给出。要求根据表格中的要点提示,并以“The Heres”为题,介绍你和家人心目中的英雄,可适当发挥。
    2.写作指导:本文应该主要用第三人称来介绍你和家人心目中的英雄;介绍人物基本信息时,采用一般现在时,介绍英雄人物的生平事迹时,采用一般过去时为主;描述英雄人物时,应突出人物特点;介绍英雄人物应叙述完整,保证条理清晰。
    Generatin
    Heres
    Facts
    Spirits
    Grandparents
    Ma Zedng
    ①be ne f the funders f the Party(中国共产党)
    ②build up a new China
    be brave and wise lve the cuntry and the peple
    Parents
    Lei Feng
    ①help thers in truble
    ②wrk hard all his life
    be helpful
    be hard-wrking
    be selfless
    Li Hua



    Generatin
    Heres
    Facts
    Spirits
    Grandparents
    Ma Zedng
    ①be ne f the funders f the Party(中国共产党)
    ②build up a new China
    be brave and wise lve the cuntry and the peple
    Parents
    Lei Feng
    ①help thers in truble
    ②wrk hard all his life
    be helpful
    be hard-wrking
    be selfless
    Li Hua



    相关试卷

    初中英语仁爱科普版九年级下册Unit 6 Entertainment and Friendship.Topic 3 I will remember our friendship forever.单元测: 这是一份初中英语仁爱科普版九年级下册<a href="/yy/tb_c38439_t7/?tag_id=28" target="_blank">Unit 6 Entertainment and Friendship.Topic 3 I will remember our friendship forever.单元测试复习练习题</a>,共22页。试卷主要包含了—Can I help yu?等内容,欢迎下载使用。

    仁爱科普版九年级下册Topic 2 Who is your favorite character in literature?单元测试当堂达标检测题: 这是一份仁爱科普版九年级下册<a href="/yy/tb_c38438_t7/?tag_id=28" target="_blank">Topic 2 Who is your favorite character in literature?单元测试当堂达标检测题</a>,共24页。试卷主要包含了Mr等内容,欢迎下载使用。

    英语九年级下册Unit 6 Entertainment and Friendship.Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones: 这是一份英语九年级下册<a href="/yy/tb_c38437_t7/?tag_id=28" target="_blank">Unit 6 Entertainment and Friendship.Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones.单元测试当堂检测题</a>,共26页。

    英语朗读宝

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        还可免费领教师专享福利「樊登读书VIP」

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map