年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    Unit 3 Topic 3 单元小结-八年级英语上册 课件+练习

    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • 课件
      9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件).ppt
    • 原卷
      9.5 Unit 3 Topic 3 单元测试(原卷版).doc
    • 解析
      9.5 Unit 3 Topic 3 单元测试(解析版).doc
    • 9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结.doc
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件)第1页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件)第2页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件)第3页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件)第4页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件)第5页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件)第6页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件)第7页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结(课件)第8页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元测试(原卷版)第1页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元测试(原卷版)第2页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元测试(原卷版)第3页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元测试(解析版)第1页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元测试(解析版)第2页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元测试(解析版)第3页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结第1页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结第2页
    9.5 Unit 3 Topic 3 单元小结第3页
    还剩33页未读, 继续阅读
    下载需要30学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    仁爱科普版八年级上册Unit 3 Our HobbiesTopic 3 What were you doing at this time yesterday?背景图课件ppt

    展开

    这是一份仁爱科普版八年级上册Unit 3 Our HobbiesTopic 3 What were you doing at this time yesterday?背景图课件ppt,文件包含95Unit3Topic3单元小结课件ppt、95Unit3Topic3单元测试解析版doc、95Unit3Topic3单元小结doc、95Unit3Topic3单元测试原卷版doc等4份课件配套教学资源,其中PPT共41页, 欢迎下载使用。
    Unit 3 Topic 3(考试时间:45分钟,满分:100).单项选择(每小题1分,满分15分) 从下列各题所给的ABC三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。1. We have a          holiday every summer.   A. two-week     B. two-weeks      C. two weeks【答案】A 【解析】two-week两周的2. You must stop          . My father is sleeping.   A. talk            B. talking             C. to talk【答案】B 【解析】stop to do 停下去做某事 stop doing 停止做某事.3. After hard work, he felt           tired to walk.   A. so                      B. too             C. to【答案】B 【解析】too .....to  ...而不能.4. --- I was at the cinema at nine o'clock yesterday evening. What about she? --- She           TV at home. A. is watching        B. was watching     C. will watch【答案】B 【解析】at nine o'clock yesterday evening体现过去进行时.5. She ate two apples, but she wants to eat           one.A. the third         B. a third          C. the other【答案】A  【解析】a third再一个;  the third第三个6. It suddenly began to rain           we were having a picnic.A. after      B. while       C. until【答案】B 【解析】while+进行时, 当某事正在发生时.7. Coffee is ready. It smells very          ! Would you like some?   A. nice           B. well          C. bad【答案】A【解析】smells+adj, 咖啡闻起来很好.8. My           is keeping pets. I am           in dogs. A. interest; interested     B. interest; interesting          C. interests; interesting【答案】A 【解析】interest;兴趣 interested感兴趣;  interesting有趣的.9. When was the write born?           .   A. in the late 1500s      B. in the late 1500     C. at the early 1500【答案】A  【解析】in the late 1500s16世纪晚期.10.—I think English is _______useful language.—Yes, I think so. We should learn it well.A. a    B. an    C. /【答案】A【解析】句意:——我认为英语是一种有用的语言。——是的,我也这样认为。我们应该学好它。language为可数名词,useful ['juːsfʊl]以辅音音素开头,前面要用不定冠词a,故答案为A.11.The boy was doing homework while his mother_______ dinner.A. cooks    B. cooked    C. was cooking【答案】C【解析】句意:这个男孩在做作业当他妈妈在做晚饭时。根据The boy was doing homework while可知从句用过去进行时态;故选C.12.—I was at the cinema at nine o’clock yesterday evening. What about you?—I _______ TV at home.A. am watching    B. was watching    C. will watch【答案】B【解析】句意:-昨天晚上九点我在电影院。你呢?-我正在家里看电视。根据上句可知是问昨天九点正在做什么,所以用过去进行时,其结构是was/were +doing…故选C.13.—I think classical music is pleasant.—_______I think it’s also exciting.A. I agree.    B. I don’t think so.    C. I don’t agree.【答案】A【解析】句意:-我认为,古典音乐是令人高兴的。-我同意。我认为它令人激动A.I agree.我同意; B.I don’t think so..我认为那样,表示同意; C.I don’t agree.我不同意。 根据后文可知赞同。故选A.14.–Hello! May I speak to John? –_______. He is coming.A. Speaking, please.    B. Go ahead.    C. Hold the line, please.【答案】.C【解析】句意:——你好,我可以和约翰通话吗?——稍等,他来了。A. Speaking, please.请说;B. Go ahead.说吧,做吧,开始吧;C. Hold the line, please.请稍等;根据May I speak to John?可知是在打电话,根据He is coming.可知说稍等;故选C.15.—________ do you read English papers?—Every day. And I like China Daily best.A.How often  B.How long  C.How soon【答案】A【解析】句意:你多久读一次英语报纸?每天,我最喜欢中国日报。A .How often多久,提问频度;B. How long提问多久回答应使用for段时间;C. How soon多久,回答应使用in+一段时间。根据题中答语的every day每天可知应为对频率提问,故选A..完形填空。(每小题2分,满分20分) As we all know, Chinese students are hard-working. But they’re___1___at the same time.At school, they have to follow the strict school___2___For example, they___3___have long hair or wear strange (奇怪的) clothes.And at home, they’re always busy with their homework and they don’t have any free time to do what they like. Once (一旦) they don’t do well in exams, their parents will lose___4___for them.On weekends, their parents tell them to take part in different classes they don’t like. They always feel___5___and bored. They___6___interest in school things slowly. Some students can’t___7___it and leave home. Because their parents only care about children’s study and they never___8___what they want.“Many students can do nothing___9___study. Some students even don’t know___10___to get on well with others and how to take care of others,”said an expert (专家). “This is a serious problem. It’s necessary for us to think it over and solve it well,”said another expert.A. glad B. unhappy C. kind D. healthy【答案】B【解析】考查形容词及语境的理解。A.glad高兴的;B.unhappy不高兴的;C.kind和蔼的;D.healthy健康的。根据句意辛苦学习的同时他们感到并不快乐可知,故选BA. time B. teachers C. rules D. classmates【答案】C【解析】考查名词及语境的理解。A.time时间;B.teachers老师;C.rules规则;D.classmates同班同学。根据句意在学校要遵守严格的校规可知,故选C.A. mustn’t B. can’t C. shouldn’t D. may not【答案】A【解析】考查情态动词及语境的理解。A.mustnt千万别;B.cant不能;C.shouldnt不应该;D.maynot可能不。根据句意校规其中一条是禁止留长发和穿奇装异服可知,故选AA. future B. home C. school D. hope【答案】D【解析】考查名词及语境的理解。A.future将来;B.home家;C.school学校;D.hope希望。根据句意一旦考试失利,父母们会表现出对他们失去希望的情绪可知,故选DA. excited B. tired C. active D. sad【答案】B【解析】考查形容词及语境的理解。A.excited兴奋的;B.tired疲劳的;C.active积极的;D.sad悲伤的。根据句意课业重和高期望值使孩子们感到疲倦和枯燥可知,故选BA. lose B. show C. have D. take【答案】A【解析】考查动词及语境的理解。A.lose失去;B.show展示;C.have有;D.take带走。根据句意重压使孩子们对学习和学校逐渐失去兴趣可知,故选AA. believe B. stand C. love D. wonder【答案】B【解析】考查动词及语境的理解。A.believe相信;B.stand忍受C.love喜欢;D.wonder疑惑。根据句意有的孩子因不堪忍受而离家出走可知,故选BA. mind B. tell C. talk D. call【答案】A【解析】考查动词及语境的理解。A.mind介意;B.tell告诉;C.talk谈论;D.call喊,打电话。根据句意家长只关注孩子们的学习而不在意他们的需求可知,故选AA. with B. without C. in D. except【答案】D【解析】考查介词及语境的理解。A.with和;B.without没有;C.in··D.except除了。根据句意家长为孩子们做了一切,现在的孩子除了学习什么也不会可知,故选DA. where B. how C. why D. whether【答案】B【解析】考查疑问词及语境的理解。A.where在哪里;B.how怎样;C.why为什么;D.whether是否。根据句意孩子们不知道如何与人交往和如何关心他人可知,故选B三.阅读理解(每小题2分,满分30分) AWhen Abraham Lincoln was just a boy, he had to help his father to look after their farm. It was hard work and there wasn’t anything interesting for him. Abraham wanted to go to school, but there was no school there. He was sad most of the time.Mrs. Lincoln loved the boy very much. She tried her best to make Abraham happy. One morning she got up early and went to the town. It was a long way so it took her a long time to get there. She bought something there and went back. It was late in the evening when she got home.The next morning Mrs. Lincoln said to Abraham,“Today is your birthday, so we’re going to have a party.”She put some food on the table, and then brought out a present.“A book!”Abraham cried. It was an old book, but he liked it. A smile came on his face. He looked up at Mrs. Lincoln and said,“Thank you, Mom.”(    )1.Abraham Lincoln’s father was a _______. farmer B.soldier C.worker D.teacher【答案】A【解析】... he had to help his father look after their farm. 可知他爸爸是一个农夫(farmer).(    )2.Abraham Lincoln couldn’t go to school because _______. A.his family had no money  B.his mother wanted to teach him herself C.he didn’t like school   D.there was no school near his home【答案】D【解析】虽然他家确实没有很多钱,但他不能上学的主要原因是他家附近没有学校.(    )3.On the farm most of the time little Lincoln was _______. happy B.unhappy       C.worried D.angry【答案】B【解析】He was sad most of the time. 可知,因为sad的意思是unhappy.(    )4.It took Mrs. Lincoln _______ to make a trip to the town. a whole day B.a quarter of a day  C.three hours D.two days【答案】A【解析】他妈妈很早起床到镇上去给他买东西,回家已是当天晚上.(    )5.What was the present for Abraham’s birthday? A.A mooncake. B.A new book. C.An old book. D.A school bag.【答案】C【解析】因为他妈妈知道他最喜欢的礼物是书,而不是其他物品,根据本文是An old book一本旧书。 BAre you looking for something fun and would you like to help others in your spare timeThen join us to be a volunteer! We have volunteer jobs of all agesAnyonefrom twelve-year-old children to people in their seventies can become a volunteerYou can help people in many waysSchools need help with taking care of children while parents are workingHospitals need volunteers to look after children while their parents are seeing a doctorAnimal lovers can help take care of those dogs and cats without homesThere is something for everyone“As a volunteerI don’t want to get anythingSeeing the children’s happy facesI’m happytoo”Said Carlos Domingoan old woman of 62“I often played computer games in my spare time beforeNow I help older people learn how to use computers”said another volunteer at the age of 18If everyone helps out a bitwe’ll have a better world to live inInterestedCall us 1-800-555-5756or visit our websitewww.  Activol.com.根据短文内容,选择正确答案。(    )6.What kind of people can become volunteers______________.A. Only children     B. From twelve-year-old children to people in their seventiesC. Only old people     D. Only students and teachers【答案】B【解析】细节题目。根据第二段We have volunteer jobs of all agesAnyonefrom twelve-year-old children to people in their seventies can become a volunteer.可知选B.(    )7._______ need helpAnimals     B. Nobody     C. volunteers      D. many people【答案】D【解析】细节题目。根据第三段内容。医院,学校,动物园很多需要志愿者。故选D.(    )8..Volunteers want to get___ when they help otherseverything         B. money       C. nothing          D. computers【答案】C【解析】细节题。根据常识和句子Were a non-profit (赢利) organizationAs a volunteerI dont want to get anything可知选C.(    )9..Carlos Domingo works as a volunteer to help  ___dogs         B. cats      C. old people      D.  children【答案】D【解析】细节题。根据句子As a volunteerI dont want to get anythingSeeing the childrens happy faces,可知选D.(    )10..This passage is  ___a story      B. a play       C. a film         D. an ad【答案】D【解析】根据文章意思主要招聘志愿者,故是广告。因此选D.C   A hobby is not a job or a school subject. A hobby is something you enjoy doing in your spare time. It's not something you need to do. It's just fun. Some people make model ships, keep pets, plant flowers, play computer games or chat on the Internet. Some paint pictures or dance to music. Some collect everything from stamps to seashells (海贝壳)...People take up hobbies because they think these activities can bring them many things like happiness, friendship and knowledge. Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can have a hobby. A hobby will make your life colorful. 11. What is a hobby?   A. A job                                    B. A school subject.    C. Something interesting.                       D. Something you enjoy doing in your spare time. 【答案】D【解析】细节理解题,根据 hobby is something you enjoy doing in your spare time.业余爱好是你喜欢在业余时间做的事情.12. How many hobbies are mentioned (提到) in this passage?   A. 7      B. 8      C. 9                 D. 10【答案】B【解析】细节理解题,根据 Some people make model ships, keep pets, plant flowers, play computer games or chat on the Internet. Some paint pictures or dance to music. Some collect everything from stamps to seashells(海贝壳)有些人做模型船,养宠物,植物的花,在互联网上玩游戏或聊天.绘画或者伴着音乐舞蹈.收集从邮票到贝壳的计算之后,得知是八种.13. Hobbies can bring people          .         A. much money                               B. health   C. happiness, friendship and knowledge            D. lots of trouble【答案】A【解析】细节理解题,根据 People take up hobbies because they think these activities can bring them many things like happiness, friendship and knowledge.人们有自己的兴趣爱好,因为他们认为这些活动能给他们带来许多的快乐,友谊和知识.14. What kind of people can have a hobby?   A. Rich or poor.     B. Old or young.    C. Sick or well.         D. AB and C. 【答案】D【解析】细节理解题,根据 Anyone,rich or poor, old or young, sick or well, can have hobby任何人,不论贫富,老或年轻,生病或好,都可以有一个爱好.15. When do people often take up hobbies?   A. In their work time.   B. In the daytime.    C. In their free time.    D. In the holiday.【答案】C【解析】细节理解题,根据 hobby is something you enjoy doing in your spare time业余爱好是你喜欢在业余时间做的事  .四.补全对话(有两项多余)(每小题2分,满分10分)   A: What were you doing at 8:00 last night, Cindy ?B: _1________【答案】C【解析】根据上句:昨晚八点,你在干什么了? 可知选C我在看电影.AWhat movie were you watching?BHarry Potter.A2._______ Did you watch it at home? 【答案】A【解析】根据后半句:你在家看得吗?可知选A你在哪里看的?.BNo. I watched it in the cinema.A3. ____【答案】F【解析】根据下句:李雷和我一起去的. 可知选F你和谁一起去的?.BLi Lei went with me.A4.________________【答案】D【解析】根据下句:很精彩,我非常喜欢它. 可知选D你觉得怎么样?.BIt is wonderful. I like it very much.A5. ________________【答案】B【解析】根据下句:是的,他很英俊勇敢. 可知选B你喜欢哈利波特吗?.BYes, he was brave and handsome.AMm, you are right       A.Where did you watch it?B.Did you like Harry Potter?C.I was watching a movie.D.How do you like it?E. Why did you go to see the movie?F. Who did you go with ?G. Do you like the movie Harry Potter ? 五.短文填词(每小题1分,满分10分)I like watching movies very much. Charlie and the Chocolate Factory is my favorite. It’s a very      1    [ˈɪntrəstɪŋ] movies.In this movie, there was a kind boy called Charlie. He     2      near a chocolate factory. His family was      3      poor to buy any chocolate for him. One day the chocolate factory’s owner, Wonka, held a competition. He put five tickets i    4      the chocolate. If children found the tickets, they could visit his      5      Charlie was very      6     (luck) and got one of them.      7     [əˈnʌðə(r)] four children found the rest tickets. Wonka said one of the five children would be the last winner and he could g     8      the chocolate factory. When the five                             9                            (child) went into the factory, they saw a great place with a lot of chocolate. At last, the kind Charlie b     10      the winner and got the chocolate factory.    1.【答案】interesting  【解析】interesting adj. 有趣的.    2.【答案】lived【解析】live 居住  3.【答案】too【解析】too...to ......而不能.  4.【答案】into【解析】put....into, ......放里面.  5.【答案】factory【解析】factory n.工厂  6.【答案】lucky【解析】lucky adj. 幸运的  7.【答案】another【解析】another+数词,另.......  8.【答案】get【解析】get v. 得到  9.【答案】children【解析】children n.小孩. 10.【答案】became【解析】become v. 变得,成为   .书面表达。(15分)“How did you spend last Sunday? Did you have a good time? What were you doing at different times last Sunday?”为内容,写一篇80词左右的短文。提示:watch a movie, climb mountains, play basketball, visit friends, play computer games, do housework ... happy, excited, sad ...A Happy SundayI had a happy day last Sunday. From 6: 30 to 7: 00, I was running along the road. At 8: 00 a. m. I was doing cleaning at home, because my parents were out. At 9: 50, I was watching a movie with my friend, Han Xingxing. The film was very interesting, and it made us excited. From 2: 20 to 4: 30, I was playing basketball with my classmates on our school playground. At 6: 00 p.m. my grandparents, my parents and I were having a big dinner together in a restaurant. We all felt very happy and enjoyed it. I was watching TV from 7: 30 to 9: 30 at home in the evening, and then I went to bed.     

    相关课件

    初中英语仁爱科普版八年级上册Topic 3 The Internet makes the world smaller.示范课课件ppt:

    这是一份初中英语仁爱科普版八年级上册Topic 3 The Internet makes the world smaller.示范课课件ppt,文件包含125Unit4Topic3单元小结课件ppt、125Unit4Topic3单元测试解析版doc、125Unit4Topic3单元小结doc、125Unit4Topic3单元测试原卷版doc等4份课件配套教学资源,其中PPT共33页, 欢迎下载使用。

    初中英语Unit 4 Our WorldTopic 2 How can we protect ourselves from the earthquake?授课ppt课件:

    这是一份初中英语Unit 4 Our WorldTopic 2 How can we protect ourselves from the earthquake?授课ppt课件,文件包含115Unit4Topic2单元小结课件ppt、115Unit4Topic2单元测试解析版doc、115Unit4Topic2单元小结doc、115Unit4Topic2单元测试原卷版doc等4份课件配套教学资源,其中PPT共40页, 欢迎下载使用。

    英语八年级上册Topic 1 What's the strongest animal on the farm?图文课件ppt:

    这是一份英语八年级上册Topic 1 What's the strongest animal on the farm?图文课件ppt,文件包含105Unit4Topic1单元小结课件ppt、105Unit4Topic1单元小结doc、105Unit4Topic1单元测试解析版doc、105Unit4Topic1单元测试原卷版doc等4份课件配套教学资源,其中PPT共41页, 欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map