开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    福建省漳州市2025届高三毕业班上学期第二次教学质量检测英语试题(解析版)

    福建省漳州市2025届高三毕业班上学期第二次教学质量检测英语试题(解析版)第1页
    福建省漳州市2025届高三毕业班上学期第二次教学质量检测英语试题(解析版)第2页
    福建省漳州市2025届高三毕业班上学期第二次教学质量检测英语试题(解析版)第3页
    还剩23页未读, 继续阅读
    下载需要50学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    福建省漳州市2025届高三毕业班上学期第二次教学质量检测英语试题(解析版)

    展开

    这是一份福建省漳州市2025届高三毕业班上学期第二次教学质量检测英语试题(解析版),共26页。试卷主要包含了5分,满分7,15等内容,欢迎下载使用。
    第一部分 听力(共两节,满分30分)
    第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    例:Hw much is the shirt?
    A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.
    答案是C。
    1. Where are the speakers?
    A. In a waiting rm.B. In a supermarket.C. In a fruit stre.
    【答案】B
    【原文】W: Gd mrning, sir! Wuld yu like t try ur fresh rganic milk? It’s perfect fr a healthy start t yur day.
    M: I’ll give it a g. I’m always lking fr quality prducts fr my family.
    2. What will the wman d next?
    A. Have a taste f the fish.
    B. Change t anther dish.
    C. Aplgize fr the bad taste.
    【答案】B
    【原文】M: Hey, I think there might be smething a bit ff with the fish. It’s nt tasting as fresh as I’ve hped.
    W: Oh, I aplgize fr that. Let’s get yu smething mre t yur liking.
    3. What is the man ding?
    A. Talking abut a check-up.
    B. Having a sugar-free breakfast.
    C. Waiting fr a daily medical rutine.
    【答案】C
    【原文】M: Mrning, Miss Nurse. I’m all set fr the fasting bld sugar check befre breakfast. Yu knw, I’m getting used t this rutine.
    W: Gd mrning, Mr. Rbinsn. Haha, n sweat. It’s nt a big deal. Relax and here we g.
    4. Why des the man make the phne call?
    A. T ask fr a new phne.B. T make an appintment.C. T get his phne repaired.
    【答案】C
    【原文】W: Pst-sales Service. What can I d fr yu?
    M: My phne, used ver a year, has issues. It acts up, freezes, and shuts dwn smetimes.
    W: That’s annying. Please bring it t ur service center when cnvenient. We’ll figure ut what the prblem is and get it fixed.
    5. Hw des the wman feel abut the shared muntain villages?
    A. Puzzled.B. Grateful.C. Surprised.
    【答案】C
    【原文】M: Alice, have yu heard f shared muntain villages? In these villages, resurces such as accmmdatins, farming tls, and even lcal facilities like kitchens and recreatinal areas are shared amng different users.
    W: Oh, that’s incredible! Yu mean sharing everything withut extra pay?
    第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听下面一段较长对话,回答以下小题。
    6. What suits the man’s taste best?
    A. The style.B. The clr.C. The size.
    7. What will the weather be like tmrrw?
    A. Sunny.B. Windy.C. Snwy.
    【答案】6. B 7. C
    【原文】W: Dad, I gt yu sme new clthes and shes frm the stre yu like. I hpe they fit yu well.
    M: Oh, that’s nice f yu. Let’s see hw they lk.
    W: Hw’s the fit? Warm enugh? And d yu like the style and clr?
    M: They’re just a perfect fit. The style is nice, and dark blue is exactly my taste. Thank yu, my sweetheart.
    W: N prblem, Dad. Just make sure t dress warmly. The weather frecast is calling fr snw tmrrw, thugh tday is sunny and warm.
    听下面一段较长对话,回答以下小题。
    8. Why des Tara refuse t travel tgether?
    A. She has a tight budget.B. She plans t save mney.C. She has been busy recently.
    9. What des the man advise Tara t d?
    A. Make ends meet. B. Cut back n expenses.C. Invest financial prducts.
    10. What is the prbable relatinship between the speakers?
    A. Clleagues.
    B. Schlmates.
    C. Financial advisr and custmer.
    【答案】8. A 9. B 10. A
    【原文】M: Hi, Tara. I’m planning t g n a trip this weekend. D yu want t cme with me?
    W: Oh, I really wish I culd, but I’m a bit shrt n cash right nw. I have t pass.
    M: Hw cme? We earn the same salary.
    W: I seem t be spending mre than I earn each mnth, and I dn’t knw hw t manage my mney well. I think I’m suppsed t learn abut sme mney management tips.
    M: Maybe yu can list all yur incme and expenses, and see where yu can cut back. Smetimes unexpected expenses pp up. S yu shuld als set aside sme emergency funds. Even a small amunt saved regularly can help a lt in case f emergencies.
    W: I have a credit card debt. I’ll wrk n paying it ff faster. Thanks fr the advice.
    M: N prblem. I hpe yu can get yur finances in rder sn.
    听下面一段较长对话,回答以下小题。
    11. Hw are thse penguins nw?
    A. In need f help.B. In search f sweaters.C. In the care f the teacher.
    12. What are the penguin sweaters like?
    A. Useful. B. Thick. C. Beautiful.
    13. Hw des the wman plan t help?
    A. T raise an injured penguin.
    B. T call fr animal prtectin.
    C. T jin the university teacher.
    【答案】11. A 12. A 13. B
    【原文】M: Hi, have yu heard abut that university teacher wh quit t make sweaters fr penguins?
    W: Yeah. It sunds really strange. Why wuld she d that?
    M: I think she wants t d smething meaningful. Yu knw, thse penguins are in truble and need help. When there’s an il spill, the penguins’ feathers get cvered with il. This makes them cld and they might swallw the pisnus il while cleaning themselves.
    W: But making sweaters? Thick… r beautiful?
    M: N, n. The sweaters serve as a prtective cvering. They can keep the penguins warm and stp them frm eating the bad il n their feathers. It’s a simple but effective way t give them a better chance f survival.
    W: Oh, I get it. S it’s t prtect them. It’s really a kind act. But isn’t it a big change fr her t leave her teaching jb?
    M: Maybe she believes that saving thse penguins is mre imprtant. It shws that everyne can d smething fr animals, n matter hw small r big.
    W: True. I think we shuld spread awareness abut their prtectin.
    听下面一段较长对话,回答以下小题。
    14. What are the speakers mainly talking abut?
    A. Wrds and wrks f a nvelist.
    B. Favrite qutes n pstcards.
    C. Classic wrks in the Victrian perid.
    15. What is the wman like?
    A. Emtinal.B. Optimistic.C. Enthusiastic.
    16. Where is the man’s favurite qute frm?
    A. A Christmas Carl.B. Great Expectatins.C. Nichlas Nickleby.
    17. Wh ranks first in the wman’s mind?
    A. Hemingway. B. Shakespeare. C. Charles Dickens.
    【答案】14. A 15. A 16. C 17. B
    【原文】M: Remember when we went t the 200th birthday celebratin f Charles Dickens in Lndn?
    W: Yes, that was quite an event. I still have the pstcards we picked up there that had sme f his qutatins n it.
    M: Oh, yes, I have mine, t. Which qutatin is yur favurite?
    W: Mm… It’s “We need never be ashamed f ur tears.”
    M: I can see why that’s yur favurite. Yu may explde with feelings at the slightest tuch! Is that frm A Tale f Tw Cities?
    W: N, but gd guess. It’s frm Great Expectatins. And what is yur favurite?
    M: Mine is “The pain f parting is nthing t the jy f meeting again.” See if yu can guess which bk it’s frm.
    W: Hmm…I dn’t have a clue. A Christmas Carl?
    M: N, I’ll just tell yu: Nichlas Nickleby.
    W: That is a gd ne. Actually, he is ne f the greatest nvelists f the Victrian perid. He was quite a prductive writer.
    M: S hw des he rate in yur list f favurite writers?
    W: He’s right up there, he and Hemingway, thugh Shakespeare has t be at the tp f my list.
    听下面一段独白,回答以下小题。
    18. Why des the speaker give the speech?
    A. T intrduce the key t success.
    B. T express gratitude fr an award.
    C. T share an educatinal experience.
    19. Hw d the speaker’s friends help him?
    A. By encuraging and pushing him.
    B. By ffering free educatin.
    C. By sharing resurces.
    20. What des the speaker appeal t the audience t d?
    A. Supprt each ther.
    B. Gain the same award.
    C. Wrk twards excellence.
    【答案】18. B 19. A 20. C
    【原文】Ladies and gentlemen, tday, standing befre yu, I am bth hnred and humbled t receive the award fr Outstanding Student f the Year. This recgnitin is nt just a prf f my hard wrk, but als a reflectin f the incredible supprt and guidance I have received frm my teachers, friends and family.
    I want t express my sincere gratitude t my prfessrs, wh have nt nly taught me knwledge but als inspired me t pursue excellence in all aspects f life. T my friends, thank yu fr yur cnstant encuragement and fr pushing me t be the best versin f myself.
    Being a student is nt just abut excelling in academics; it’s abut grwing as a persn, embracing challenges, and making a psitive impact n thse arund us. I believe that educatin is a jurney, and this award is a milestne that mtivates me t cntinue n this path f learning and self-imprvement.
    In clsing, I want t say that this award is nt just mine; it belngs t everyne wh has believed in me and supprted me. Thank yu, and let’s cntinue t aim fr perfectin tgether.
    Thank yu.
    第二部分 阅读(共两节,满分50分)
    第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D 四个选项中选出最佳选项。
    A
    Abslute heaven fr lvers f chclate and ice cream everywhere. Our stre, the Chclate Garden f Ireland, is a wrking chclate and ice cream factry ffering chclate-making sessins, family-sized wrkshps with nline bking and grup (15+) bkings by phne.
    A free access area fr children will keep the yunger nes happy, making it an excellent destinatin fr parents t relax. Set in beautiful nrtheast Carlw, it’s a must-visit if yu are in the area, whatever yur age — yu’ll delight in its award-winning handmade chclate treats and yu can have a tur by yurself arund the whle area.
    Afternn tea is available with bking, perfect fr thse lking fr a special experience. Its café ffers its wn handmade ice cream, delicius sundaes (圣代冰激凌), and a wide variety f chclates and treats, fr instance, nt all ur chclates are sugar-cntaining, and sme chclates are gluten-free (无麸质的), making them accessible fr a wider range f dietary needs.
    Hw t Find Us:
    On the R725 between Tullw and Shillelagh, 5 km frm Tullw, next t Rathwd.
    Opening Times:
    Seasnal penings may apply, s check the website r scial media t ensure we are pen befre visiting. There is n admissin charge t the café. Please pre-bk chclate-making sessins.
    Admissin:
    Chclate muld (模具) making €13.50 per persn.
    21. What makes the stre a family-friendly place?
    A.That it ffers guided turs.
    B. That children’s admissin is free.
    C. That it features a children’s space.
    D. That family-sized meals are available.
    22. What’s the cst fr fur peple’s afternn teas and tw chclates?
    A. €80.B. €90.
    C. €95.D. €100.
    23. Why might the stre ffer a wide variety f chclates?
    A. T meet specific requirements.B. T save sme raw materials like sugar.
    C. T ffer custmers a unique experience.D. T divide custmers int mre categries.
    【答案】21. C 22. B 23. A
    【语篇导读】 这是一篇应用文。本文介绍了一个巧克力商店的相关情况。
    【21题详解】
    细节理解题。根据第二段第一句“A free access area fr children will keep the yunger nes happy, making it an excellent destinatin fr parents t relax.(儿童免费进入区将让年幼的孩子保持快乐,使其成为父母放松的绝佳目的地。)”可知,商店设有的一个供儿童自由出入的区域能让孩子们开心,这使得它成为家长可以放松的一个好去处,这也是使商店成为家庭友好型场所的因素。故选C项。
    【22题详解】
    细节理解题。根据表格内容“Handmade chclate Different flavrs €5 each(手工巧克力不同口味5欧元)”和“€25 per persn(20%discunt fr grups f fur r mre)(每人25欧元(四人或四人以上团体可享受20%的折扣))”可知,一个人的下午茶费用为25欧元,四人或四人以上团体有20%的折扣,所以四个人的下午茶费用为25×4×(1-20%)=80欧元;手工巧克力每块5欧元,所以两块巧克力的费用为5×2=10欧元。因此,四个人共需花费80+10=90欧元。故选B项。
    【23题详解】
    细节理解题。根据第三段第二句“Its café ffers its wn handmade ice cream, delicius sundaes(圣代冰激凌), and a wide variety f chclates and treats, fr instance, nt all ur chclates are sugar-cntaining, and sme chclates are gluten-free(无麸质的), making them accessible fr a wider range f dietary needs.(它的咖啡馆提供自己的手工冰淇淋、美味的圣代和各种各样的巧克力和零食,例如,并非所有的巧克力都含糖,有些巧克力不含麸质,这使得它们可以满足更广泛的饮食需求。)”可知,商店提供各种各样的巧克力是为了满足不同顾客不同的饮食需求。故选A项。
    B
    My teenage daughter signed up t run a 5K that Saturday mrning, and I planned t return t bed after drpping her ff. I quickly grabbed sme clthes and rushed ut f the dr with her. When we arrived and I saw the crwd, a thught crssed my mind — I might miss her first event. And past experiences implied that this likelihd was fairly high. There was a strange pull t jin her smehw, even thugh I knew it was unlikely.
    I hadn’t been physically active recently and was nt dressed fr a race. Anyhw, I pretended there had been friends’ encuragement. I fund myself registering fr the race, telling myself I wuld just walk it. I tied my sweatshirt arund my waist and stuffed my keys in my pcket. When the gun went ff, I ran alng with everyne else.
    I quickly drpped back, and sn became dead last, which made me upset. The crwd vanished (消失) ver a hill, and I lst sight f my daughter. Only ne ther wman remained, wh lked abut 20 years lder than me. We began a series f running and walking. When she ran again, I culdn’t let her pass me, s I ran t. I managed t pass her, giving me a ray f delight, and later I passed a grup f wmen.
    I cntinued t switch between running and walking until I passed ne f my daughter’s classmates, and then anther. The curse wund thrugh Amish cuntry and Amish children lined the rute, watching us. I dubted whether I culd make it up the last hill, but I kept picking gals, such as a telephne ple r a mailbx, t run r walk t. I even figured ut that if I made my step distance lng when I walked, I wuld cver mre grund.
    I finally crssed the finish line t find my daughter waiting fr me. My face burned red, and my legs hurt, but I was prud f bth f us as we psed fr a selfie (自拍) wearing ur numbers.
    24. Why did the authr jin the race?
    A. T cmpete in the race with her daughter.
    B. T prvide her girl with cmpaninship.
    C. T enrich her experiences in running.
    D. T win a prize in the race at least.
    25. Hw did the authr feel as she fell behind in the race?
    A. Defeated and hpeless. B. Anxius and disappinted.
    C. Discuraged but mtivated.D. Embarrassed but delighted.
    26. What mainly helped the authr finish the last run?
    A. Switching amng different breathing mdes.
    B. Great cmmitment t win the race happily.
    C. Cnstant encuragement frm n-lkers.
    D. Setting prgressive gals alng the rute.
    27. Which can be the best title fr the text?
    A. Facing Challenges: A Mther’s 5K Jurney
    B. An Unexpected Win: My Daughter’s Race
    C. Overcming Obstacles: A Family Event
    D. The Jy f Running: A Race Adventure
    【答案】24. B 25. C 26. D 27. A
    【语篇导读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者陪伴女儿参加跑步比赛并最终完成比赛的经历。
    【24题详解】
    推理判断题。根据第一段中的“When we arrived and I saw the crwd, a thught crssed my mind — I might miss her first event. And past experiences implied that this likelihd was fairly high. There was a strange pull t jin her smehw, even thugh I knew it was unlikely. (当我们到达现场,看到人群时,我脑海中闪过一个念头——我可能会错过她的第一次比赛。而过去的经历表明,这种可能性相当高。尽管我知道自己不太可能参加,但心中却有一种莫名的冲动想要加入她)”可知,作者参加比赛是想给女儿提供一些陪伴。故选B。
    【25题详解】
    推理判断题。根据第三段“I quickly drpped back, and sn became dead last, which made me upset. The crwd vanished (消失) ver a hill, and I lst sight f my daughter. Only ne ther wman remained, wh lked abut 20 years lder than me. We began a series f running and walking. When she ran again, I culdn’t let her pass me, s I ran t. I managed t pass her, giving me a ray f delight, and later I passed a grup f wmen. (我很快就落在了后面,很快就成了最后一名,这让我很沮丧。人群翻过一座小山后消失了,我也看不见我的女儿了。只剩下另一个女人,她看起来比我大约老20岁。我们开始交替跑步和走路。当她再次跑步时,我不想让她超过我,所以我也跑了起来。我成功地超过了她,这让我有一丝喜悦,后来我又超过了一群女性)”可知,作者在比赛中落后时虽有过气馁但后来也有了动力。故选C。
    【26题详解】
    细节理解题。根据第四段中的“I dubted whether I culd make it up the last hill, but I kept picking gals, such as a telephne ple r a mailbx, t run r walk t. (我怀疑自己是否能爬上最后那座小山,但我不断设定目标,比如一根电线杆或一个信箱,作为我跑步或走路的目的地)”可知,作者沿途设定渐进的目标,这帮助作者在比赛中坚持到最后。故选D。
    【27题详解】
    主旨大意题。通读全文,尤其是由文章第一段“When we arrived and I saw the crwd, a thught crssed my mind — I might miss her first event. And past experiences implied that this likelihd was fairly high. There was a strange pull t jin her smehw, even thugh I knew it was unlikely. (当我们到达现场,看到人群时,我脑海中闪过一个念头——我可能会错过她的第一次比赛。而过去的经历表明,这种可能性相当高。尽管我知道自己不太可能参加,但心中却有一种莫名的冲动想要加入她)”可知,作者原本打算送女儿参加跑步比赛后就回家睡觉,结果却因不想错过女儿的第一场比赛而临时决定参加比赛,整个比赛对作者来说是一次自我挑战,作者直面挑战,最终跑完了全程。所以A项“Facing Challenges: A Mther’s 5K Jurney (面对挑战:一位母亲的5公里之旅)”概括了文章内容,是文章的最佳标题。故选A。
    C
    Dctrs measure bld pressure t track heart disease. But when it cmes t depressin with cmplex causes, clinicians (临床医生) must rely n peple’s self-reprted symptms, making it difficult t bjectively measure a treatment’s effects n patients especially thse refusing treatment. Cnsequently, it csts a lt fr clinicians t make therapy (疗法) adjustments.
    Nw, researchers have used artificial intelligence (AI) t identify a brain signal linked t recvery frm depressin in peple treated with deep-brain stimulatin (DBS), a technique that uses electrdes (电极) implanted int the brain t deliver electric pulses that change nervus activity. The team reprted its results n ten peple with severe depressin, in Nature n 20 September. If applied in a larger sample, these findings culd represent a “game-changer in hw we wuld be able t treat depressin”, says Paul Hltzheimer, a neurscientist at the Geisel Schl f Medicine at Dartmuth.
    T find a mre bjective measure f depressin recvery, Mayberg and her clleagues develped a DBS device that includes sensrs t measure brain activity. They implanted this device int the subcallsal cingulate crtex (胼胝体下扣带皮层) — an area f the brain that has a rle in revising emtinal behaviur — in ten peple with depressin that resisted all frms f treatment. After 24 weeks f stimulatin, nine f the ten participants shwed a nticeable imprvement in their symptms, and seven met the criteria fr disease relief. Mayberg and her clleagues used an AI mdel t identify the brain patterns assciated with severe depressin at the start f the study. They als trained the mdel t identify the brain patterns assciated with successful treatment at the end f the study.
    It is imprtant nt nly t test this apprach in mre peple but als t dig int the bilgy f what the brain pattern fr recvery represents. These findings culd have implicatins beynd DBS. Peple with severe depressin might nt want an electrde in their brain. But if there’s a crrespnding brain signal that culd be measured by less invasive methds, the findings might be mre bradly useful.
    28. What challenge des the assessment f depressin treatment face?
    A. Obtaining patients’ apprval.B. Relating t patients’ emtins.
    C. Lack f necessary data. D. High assessment csts.
    29. What is Paul Hltzheimer’s attitude tward the new measurement methd?
    A. Dubtful.B. Cautius.
    C. Critical.D. Appreciative.
    30. What is the main fcus f Mayberg’s research?
    A. T develp new treatment strategies fr depressin.
    B. T investigate the brain’s rle in emtinal regulatin.
    C. T evaluate the effectiveness f different therapies.
    D. T detect brain signals f imprvement in depressin.
    31. What can we knw frm the last paragraph?
    A. Perfected assessing methds may lead t wider applicatin.
    B. Invasive treatments are almst ineffective fr depressin.
    C. Recvery signals are invisible withut a surgery.
    D. It is f imprtance t study bilgy deeply.
    【答案】28. C 29. D 30. D 31. A
    【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章介绍了研究人员利用人工智能识别与抑郁症康复相关的大脑信号,Mayberg团队进行相关研究,最后指出完善评估方法可能带来更广泛应用。
    【28题详解】
    细节理解题。根据第一段中“But when it cmes t depressin with cmplex causes, clinicians (临床医生) must rely n peple’s self reprted symptms, making it difficult t bjectively measure a treatment’s effects n patients especially thse refusing treatment. Cnsequently, it csts a lt fr clinicians t make therapy (疗法) adjustments.(但当涉及病因复杂的抑郁症时,临床医生必须依靠患者自我报告的症状,这使得客观衡量治疗对患者的效果变得困难,尤其是那些拒绝治疗的患者。因此,临床医生进行治疗调整的成本很高)”可知,因为要依靠患者自我报告症状,所以抑郁症治疗评估面临的问题是缺乏必要的客观数据来评估抑郁症治疗效果。故选C项。
    【29题详解】
    推理判断题。根据第二段中“If applied in a larger sample, these findings culd represent a ‘game changer in hw we wuld be able t treat depressin’, says Paul Hltzheimer, a neurscientist at the Geisel Schl f Medicine at Dartmuth.(达特茅斯学院盖泽尔医学院的神经科学家保罗·霍尔茨海默表示,如果在更大的样本中应用,这些发现可能代表着‘我们治疗抑郁症方式的一个重大改变’)”可知,保罗·霍尔茨海默认为这一发现可能会带来治疗抑郁症方式的重大改变,由此可推断他对这种新的测量方法持赞赏态度。故选D项。
    【30题详解】
    细节理解题。根据第三段中“T find a mre bjective measure f depressin recvery, Mayberg and her clleagues develped a DBS device that includes sensrs t measure brain activity.(为了找到一种更客观的衡量抑郁症康复的方法,梅伯格和她的同事开发了一种包含传感器的脑深部电刺激(DBS)设备,用于测量大脑活动)”可知,Mayberg研究的主要重点是检测抑郁症改善的大脑信号。故选D项。
    【31题详解】
    推理判断题。根据最后一段“It is imprtant nt nly t test this apprach in mre peple but als t dig int the bilgy f what the brain pattern fr recvery represents. These findings culd have implicatins beynd DBS. Peple with severe depressin might nt want an electrde in their brain. But if there’s a crrespnding brain signal that culd be measured by less invasive methds, the findings might be mre bradly useful.(不仅要在更多人身上测试这种方法,还要深入研究康复大脑模式所代表的生物学意义。这些发现可能会产生超出脑深部电刺激(DBS)的影响。重度抑郁症患者可能不想在大脑中植入电极。但如果有一种相应的大脑信号可以通过侵入性较小的方法测量,这些发现可能会有更广泛的用途)”可知,完善评估方法,例如采用侵入性较小的测量方法,可能会使这些发现得到更广泛的应用。故选A项。
    D
    Every July, the western sandpiper, a small migratry bird, travels frm Alaska t the cast f Peru alng the Pacific Flyway. Alng the way, the wetlands f Califrnia’s Central Valley prvide crucial resting and feeding wetlands. Traditinally, rice farmers in the regin fld their fields after harvest t decmpse (分解) remaining vegetatin. Thrugh the BirdReturns prgram, farmers are rewarded fr flding their fields earlier in fall and later in spring, creating temprary wetlands fr migratry birds during their suthward and nrthward jurneys. T figure ut where these alternative habitats are mst needed, BirdReturns uses data frm eBird — a cmmunity science prject cmpsed f birders’ recrded sightings— t assess where and when migratry birds typically land in the Central Valley. Researchers cmbine that infrmatin with satellite data shwing when and where surface water is mst available, and where it’s needed.
    BirdReturns is nt like traditinal cnservatin strategies in which rganizatins buy land and prtect it in perpetuity. Instead, it’s a market-based prgram that pays farmers t fld their fields fr a certain amunt f time, rather like renting bird habitat, explains Julia Barfield, a prgram manager fr the Nature Cnservancy and part f BirdReturns. The amunt f mney that farmers receive is determined by a reverse auctin (反向拍卖): The farmers bid (出价) fr cntracts, and the lwest bidder wins. Thugh the way sunds effective, but it is still tugh t settle all prblems.
    “Althugh market-based slutins shuldn’t be the nly answer, they are ‘a piece f the puzzle’”, says Natalia, a cnservatin eclgist at UC Santa Cruz wh is nt invlved with BirdReturns. Daniel Karp, a researcher at Davis, sees the prgram as a rare cnservatin win. Mst f the time, small farms that grw many different crps and plant pllinatr-friendly (有利于传粉者的) flwers are the best way t cnserve bidiversity in human-dminated landscapes. But althugh rice farmers grw nly ne crp, their large fields are an exceptin. The BirdReturns prgram is far frm a cmplete slutin, but “it’s this weird circumstance where yu have a large, industrial-scale intensive agricultural system that can meanwhile supprt wildlife,” Karp says.
    32. Why d farmers fld their fields riginally?
    A. T make them wetlands. B. T feed migratry birds.
    C. T prtect the huse frm the fld.D. T break dwn leftver plant matter.
    33. What des the underlined wrd “perpetuity” prbably mean?
    A. Cntrl. B. Practice.
    C. Permanence.D. Develpment.
    34. Why is the BirdReturns prgram unique?
    A. Farmers are paid t adjust farming schedules.
    B. It partially relies n lng-term land prtectin.
    C. Farmers’ fields are rented fr bird reprductin.
    D. It is very time-saving and energy-efficient.
    35. Hw d bth Natalia and Karp view the prgram?
    A. A bitter lessn. B. A beneficial trial.
    C. A special success.D. A detailed study.
    【答案】32. D 33. C 34. A 35. B
    【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了一个保护鸟类的组织通过支付农民费用让其调整灌溉农田的时间来为候鸟创造栖息地。
    【32题详解】
    细节理解题。根据第一段第三句“Traditinally, rice farmers in the regin fld their fields after harvest t decmpse (分解) remaining vegetatin.(传统上,该地区的稻农在收获后淹没农田,以分解剩余的植被)”可知,该地区的农民在收获后灌溉他们的田地是为了分解剩余的植被。故选D。
    【33题详解】
    词句猜测题。根据第二段“BirdReturns is nt like traditinal cnservatin strategies in which rganizatins buy land and prtect it in perpetuity. Instead, it’s a market-based prgram that pays farmers t fld their fields fr a certain amunt f time, rather like renting bird habitat, explains Julia Barfield, a prgram manager fr the Nature Cnservancy and part f BirdReturns. (BirdReturns不像传统的保护策略,即组织购买土地并……保护它。相反,这是一个基于市场的项目,向农民支付一定时间的洪水,而不是租用鸟类栖息地,大自然保护协会的项目经理Julia Barfield解释说,她是BirdReturns的一部分)”可知,BirdReturns不像传统的保护策略那样,即组织购买土地并永久保护土地。相反,BirdReturns是基于市场的项目,支付农民在特定时间段灌溉田地的费用。所以perpetuity在这里应是与fra certain amunt f time相对的意思,意为“永久”,与C项意思相近。故选C。
    【34题详解】
    细节理解题。根据第二段“BirdReturns is nt like traditinal cnservatin strategies in which rganizatins buy land and prtect it in perpetuity. Instead, it’s a market-based prgram that pays farmers t fld their fields fr a certain amunt f time, rather like renting bird habitat, explains Julia Barfield, a prgram manager fr the Nature Cnservancy and part f BirdReturns. (BirdReturns不像传统的保护策略,即组织购买土地并……保护它。相反,这是一个基于市场的项目,向农民支付一定时间的洪水,而不是租用鸟类栖息地,大自然保护协会的项目经理Julia Barfield解释说,她是BirdReturns的一部分)”可知,BirdReturns项目独特的原因在于它是一个基于市场的项目,支付农民费用让他们调整灌溉田地的时间来为候鸟创造栖息地。故选A。
    【35题详解】
    推理判断题。根据第三段第一、二句““Althugh market-based slutins shuldn’t be the nly answer, they are ‘a piece f the puzzle’”, says Natalia, a cnservatin eclgist at UC Santa Cruz wh is nt invlved with BirdReturns. Daniel Karp, a researcher at Davis, sees the prgram as a rare cnservatin win. (“尽管基于市场的解决方案不应该是唯一的答案,但它们是‘拼图的一部分’,”加州大学圣克鲁斯分校的保护生态学家Natalia说,她没有参与鸟类回归计划。戴维斯大学的研究人员Daniel Karp认为,该项目是一次罕见的保护胜利)”可知,Natalia 认为基于市场的解决方案不应是唯一答案,但它们是拼图的一部分;Karp则认为该项目取得了难得的保护成果。由此可推知,Natalia和Karp都认为这个项目是一个有益的尝试。故选B。
    第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    I can’t recall exactly hw the cncept f “Attic (阁楼) ntebks” came t me, but it paid ff. I keep using this methd because it always surprises me and has prven its wrth time and again.
    ____36____ Yu write in it regularly in shrt sessins. The rule is that yu dn’t lk back at what yu’ve written until the ntebk is full. Yu just keep mving frward and never lk back. It is very suitable t finish writing a ntebk in abut a mnth. Once it’s full, yu clse it, write the date n it, and put it aside fr a lng perid f n less than a mnth. When yu finally read it, it’s like stumbling (蹒跚) upn a strange ntebk in an attic, filled with all kinds f stries, pems, and ideas.
    Fun, nn-gal-directed writing exercises can help yu get int a state f flw. It is really gd fr yur creativity and yur wrk. ____37____ Even just a few minutes f writing each day can have a significant impact. My nvel is very different frm my ntebk writing. A nvel has high expectatins and fixed elements like plts, md, and themes. ____38____ Anything can happen, and it usually des.
    T start this writing exercise, yu can use writing prmpts (提示). I made a “Prmptember” list t make it easier. Just pick the daily prmpt and start writing. Als, dn’t ver-plan. Keep the prmpt in mind lsely and start writing. ____39____ Yu can decide t write a certain number f pages r fr a specific amunt f minutes, like 3 pages r 15 minutes. Mrever, avid self-criticism. Since yu can’t read what yu wrte until later, yu wn’t feel discuraged. This helps silence that inner vice f criticism. Finally, pick the right ntebk. ____40____
    I hpe yu’ll give this a sht. Regular, fun writing exercises can really unlck yur creative ptential and bst yur writing skills.
    A. The mre yu write, the better yu becme.
    B. Lng-time daily writing is highly necessary.
    C. Setting a time r page limit is als imprtant.
    D. But in my ntebk, there are n such restrictins.
    E. An attic ntebk is a cntinuus writing exercise.
    F. Thin ntebks are better as they’re easier t handle.
    G. I recmmend thick ntebks fr a 2-year writing perid.
    【答案】36. E 37. A 38. D 39. C 40. F
    【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章介绍了“阁楼笔记本”写作方法。
    【36题详解】
    下文“Yu write in it regularly in shrt sessins. The rule is that yu dn’t lk back at what yu’ve written until the ntebk is full.(你定期短时间地在里面写作。规则是在笔记本写满之前,你不要回头看你写了什么)”具体说明了“阁楼笔记本”的写作方式。E选项“An attic ntebk is a cntinuus writing exercise.(阁楼笔记本是一种持续的写作练习)”引出了“阁楼笔记本”这一写作练习方式,与下文对其写作方式的具体描述相呼应,句中“cntinuus writing exercise”与下文“write in it regularly”相照应。故选E项。
    【37题详解】
    上文“Fun, nn-gal-directed writing exercises can help yu get int a state f flw. It is really gd fr yur creativity and yur wrk.(有趣的、无目标的写作练习可以帮助你进入心流状态。这对你的创造力和工作真的很有好处)”强调了写作练习的好处,A选项“The mre yu write, the better yu becme.(你写得越多,就会变得越好)”进一步说明持续写作能带来积极变化,与上文论述的写作的益处相契合。故选A项。
    【38题详解】
    上文“A nvel has high expectatins and fixed elements like plts, md, and themes.(小说有很高的期望和固定的元素,如情节、氛围和主题)”说明了小说写作的限制,D选项“But in my ntebk, there are n such restrictins.(但在我的笔记本里,没有这样的限制)”通过“but”与上文形成转折,指出“阁楼笔记本”写作没有小说写作那样的限制,引出下文“Anything can happen, and it usually des.(任何事情都有可能发生,而且通常都是这样)”,符合上下文逻辑。故选D项。
    【39题详解】
    下文“Yu can decide t write a certain number f pages r fr a specific amunt f minutes, like 3 pages r 15 minutes.(你可以决定写一定数量的页数或特定的时间,比如3页或15分钟)”提到了写作的页数或时间限制,C选项“Setting a time r page limit is als imprtant.(设置时间或页数限制也很重要)”引出了设置写作限制这一话题,与下文内容相呼应。故选C项。
    【40题详解】
    上文“Finally, pick the right ntebk.(最后,选择合适的笔记本)”提出要选合适的笔记本,F选项“Thin ntebks are better as they’re easier t handle.(薄笔记本更好,因为它们更容易处理)”给出了选择薄笔记本的建议,符合选择合适笔记本这一话题。故选F项。
    第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
    第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
    One April mrning, I learned that Lucy’s mther was seriusly ill. Lucy was my clsest friend, yet, unsure f what t say, I was unwilling t ____41____ her.
    I tried t avid schl, but Mm ____42____ due t my histry test. As a result, I attended schl and thught hard f the ____43____ wrds all day, even writing a dialgue. But Lucy didn’t ____44____.
    Outside, the cluds were ____45____, wetting the wrld, as if they were as sad as Lucy. There were puddles everywhere, ____46____ the grayness abve.
    After class, Mrs. Green tld me Lucy was cming t get her hmewrk. I ____47____ ut. My mind was blank. All I wanted was t see her.
    I saw Lucy appraching, head dwn in a yellw raincat. Her ____48____ shk. I knew she was crying. My heart ached, and I prayed fr strength.
    As we ____49____ each ther, my thrat tightened. But then, frgetting my wn cncerns, I reached ut and ____50____ her. I said nthing, yet in that mment, I shared her ____51____ and let her knw I cared.
    Since then, Lucy has praised my ability t say the right thing at the right time, nt realizing I was ____52____ that day. But I learned that true ____53____means fcusing n the ther’s needs, nt just ur wn.
    I always remember that day in the April ____54____. It reminds me that smetimes, the mst helpful thing we can d is ____55____ be there.
    41. A. faceB. supprtC. disturbD. accmpany
    42. A. hesitatedB. permittedC. recveredD. insisted
    43. A. gracefulB. rightC. pwerfulD. mving
    44. A. step inB. set ffC. shw upD. cme thrugh
    45. A. flatingB. staringC. gatheringD. weeping
    46. A. brighteningB. reflectingC. displayingD. expsing
    47. A. lkedB. calledC. rushedD. drpped
    48. A. headB. handsC. legsD. shulders
    49. A. cmfrtedB. nearedC. greetedD. passed
    50. A. pulledB. graspedC. huggedD. shk
    51. A. griefB. frustratinC. despairD. demand
    52. A. nervusB. puzzledC. silentD. upset
    53. A. friendshipB. sympathyC. trustD. hnesty
    54. A. windB. rainC. snwD. sun
    55. A. gentlyB. prudlyC. regularlyD. simply
    【答案】41. A 42. D 43. B 44. C 45. D 46. B 47. C 48. D 49. B 50. C 51. A 52. C 53. A 54. B 55. D
    【语篇导读】 这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的好朋友露西的母亲生了重病,作者不知道如何安慰,只有通过陪伴在露西身边的方式分享悲伤。
    【41题详解】
    考查动词词义辨析。句意:露西是我最亲密的朋友,但我不知道该说什么,所以不愿面对她。A. face面对;B. supprt支持;C. disturb打扰;D. accmpany陪伴。根据后文“I tried t avid schl”可知,作者逃避上学是因为不愿意面对朋友。故选A。
    【42题详解】
    考查动词词义辨析。句意:我想逃避上学,但妈妈坚持要我去参加历史考试。A. hesitated犹豫;B. permitted允许;C. recvered恢复;D. insisted坚持。根据后文“due t my histry test”指母亲坚持让作者去参加历史考试。故选D。
    【43题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:结果,我去上学,整天都在努力思考合适的词语,甚至写一个对话。A. graceful优雅的;B. right合适的,正确的;C. pwerful强大的;D. mving动人的。根据上文“unsure f what t say(不知道该说什么)”可知,作者整天都在努力思考合适的词语。故选B。
    【44题详解】
    考查动词短语辨析。句意:但露西没有出现。A. step in介入;B. set ff出发;C. shw up出现;D. cme thrugh传达。根据上文but表示转折,结合后文“After class, Mrs. Green tld me Lucy was cming t get her hmewrk.(下课后,格林太太告诉我露西要来拿作业)”可知,露西一开始没有出现。故选C。
    【45题详解】
    考查动词词义辨析。句意:外面,乌云在哭泣,湿润了整个世界,好像它们和露茜一样悲伤。A. flating漂浮;B. staring凝视;C. gathering聚集;D. weeping哭泣。根据后文“wetting the wrld”下雨比喻成乌云哭泣。故选D。
    【46题详解】
    考查动词词义辨析。句意:到处都是水坑,映衬着天空的灰暗。A. brightening变亮;B. reflecting映衬,反思;C. displaying推迟;D. expsing暴露。根据上文“There were puddles everywhere”可知,指水坑映衬出天空的灰暗。故选B。
    【47题详解】
    考查动词词义辨析。句意:我冲了出去。A. lked看;B. called呼叫;C. rushed急忙;D. drpped落下。根据后文“My mind was blank. All I wanted was t see her.(我的脑子一片空白。我只想见到她)”指作者因为想见露西冲了出去。故选C。
    【48题详解】
    考查名词词义辨析。句意:她的肩膀在颤抖。A. head头;B. hands手;C. legs腿;D. shulders肩膀。根据后文“I knew she was crying.”可知,因为哭泣而肩膀颤抖。故选D。
    【49题详解】
    考查动词词义辨析。句意:当我们走近对方时,我的喉咙发紧。A. cmfrted安慰;B. neared靠近;C. greeted问候;D. passed通过。根据后文“I reached ut and”可知,他们靠近了彼此。故选B。
    【50题详解】
    考查动词词义辨析。句意:但随后,我忘记了自己的担忧,伸手拥抱了她。A. pulled拉;B. grasped抓住;C. hugged拥抱;D. shk摇晃。根据上文“But then, frgetting my wn cncerns, I reached ut and”可知,作者伸手拥抱露西,安慰对方。故选C。
    【51题详解】
    考查名词词义辨析。句意:我什么也没说,但在那一刻,我分担了她的悲伤,让她知道我关心她。A. grief悲伤;B. frustratin沮丧;C. despair绝望;D. demand要求。根据上文“One April mrning, I learned that Lucy’s mther was seriusly ill.(四月的一个早晨,我得知露西的母亲病得很重)”指分担露西的悲伤。故选A。
    【52题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:从那以后,露西一直称赞我在合适的时间说合适的话的能力,没有意识到那天我是沉默的。A. nervus紧张的;B. puzzled困惑的;C. silent沉默的;D. upset沮丧的。根据上文“My mind was blank. All I wanted was t see her.”以及“But then, frgetting my wn cncerns, I reached ut and”可知,作者主要是通过动作安慰朋友,没有说话,即沉默。故选C。
    【53题详解】
    考查名词词义辨析。句意:但我明白了真正的友谊意味着关注对方的需求,而不仅仅是我们自己的需求。A. friendship友谊;B. sympathy同情;C. trust信任;D. hnesty诚实。根据后文“fcusing n the ther’s needs, nt just ur wn”以及上文“Lucy was my clsest friend”此处是对友谊的感悟,真正的友谊意味着关注对方的需求,而不仅仅是我们自己的需求。故选A。
    【54题详解】
    考查名词词义辨析。句意:我永远记得那一天在四月的雨。A. wind风;B. rain雨;C. snw雪;D. sun太阳。根据上文“wetting the wrld”可知,那天在下雨。故选B。
    【55题详解】
    考查副词词义辨析。句意:它提醒我,有时候,我们能做的最有帮助的事情仅仅是陪伴在身边。A. gently温柔地;B. prudly骄傲地;C. regularly定期地;D. simply仅仅。根据上文“the mst helpful thing we can d is”可知,有时候友谊最有帮助的事情仅仅是陪伴在身边。故选D。
    第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    In a small studi in Kazan, the air was filled with the lvely sunds f the famus Chinese flk sng Jasmine Flwer. This ____56____ (impress) perfrmance f the icnic Chinese sng came frm an unexpected surce: Saida, a 23-year-ld Tatar singer wh ____57____ (develp) a special cnnectin t Chinese music last year. Her jurney int Chinese flk music began with a lve fr different cultures.
    Upn hearing Jasmine Flwer fr the first time, Saida nticed its strng similarities t the Tatar flk sng Galiyabanu, and ____58____ (attract) by its beauty. Bth sngs, using a pentatnic scale and ____59____ (share) smth meldies, are abut lve. “That’s why I had ____60____ idea f blending these tw beautiful flk sngs,” she says.
    Later, she discvered a natural way t blend the tw sngs, alternating ____61____ Chinese and Tatar sngs while cmbining their meldies. ____62____ (perfect) her perfrmance f the Chinese part, she fcused n every detail f tne and ____63____ (prnunce). When released nline, this cultural mix gained significant attentin.
    These experiences pened up mre pprtunities fr her t perfrm at China-Russia cultural events, including ne held ____64____ (specific) during the Games f the Future. She dreams f visiting China, a cuntry ____65____ she has yet t experience.
    【答案】56. impressive 57. develped 58. was attracted 59. sharing
    60. the 61. between 62. T perfect 63. prnunciatin 64. specifically
    65. which##that
    【语篇导读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了俄罗斯鞑靼斯坦共和国女歌手赛达对中国民歌《茉莉花》的热爱与演绎。
    【56题详解】
    考查形容词。句意:这首令人印象深刻的标志性中国歌曲的演唱来自一个意想不到的源头:这是23岁的鞑靼歌手赛义达,去年她与中国音乐建立了一种特殊的联系。本空修饰名词perfrmance,作定语,用形容词impressive“令人印象深刻的”。故填impressive。
    【57题详解】
    考查时态。句意:这首令人印象深刻的标志性中国歌曲的演唱来自一个意想不到的源头:这是23岁的鞑靼歌手赛义达,去年她与中国音乐建立了一种特殊的联系。在从句中作谓语,根据时间状语last year可知,本句描述过去的动作和状态,故时态用一般过去时,谓语用develp的过去式。故填develped。
    【58题详解】
    考查动词语态。句意:赛义达第一次听到《茉莉花》时,就注意到了它与鞑靼民歌《加利娅巴努》有很大的相似之处,并被它的美所吸引。本空与nticed并列,作谓语,本句描述过去的动作和状态,故时态用一般过去时,主语Saida与动词attract“吸引”之间为被动关系,所以用一般过去时的被动语态,主语Saida为第三人称单数,be动词用was。故填was attracted。
    【59题详解】
    考查非谓语动词。句意:这两首歌都使用了五声音阶和共享的流畅旋律,讲述的都是爱情。本句已有谓语动词are,所以本空为非谓语动词,动词share“分享”与Bth sngs之间为主动关系,所以用现在分词,作定语。故填sharing。
    【60题详解】
    考查冠词。句意:“这就是我把这两首美丽的民歌结合起来的想法,”她说。idea为可数名词,此处表特指,所以用定冠词the修饰。故填the。
    【61题详解】
    考查介词。句意:后来,她发现了一种自然的方法来融合这两首歌,在结合它们旋律的同时交替唱中文和鞑靼歌曲。固定短语alternate ,意为“在……和……之间交替”,本空用between,符合题意。故填between。
    【62题详解】
    考查非谓语动词。句意:为了完善她对中国部分的表演,她专注于音调和发音的每一个细节。本句已有谓语动词fcused,所以本空用非谓语动词形式,本空用动词perfect“完善”的不定式,作目的状语。句首单词,首字母大写。故填T perfect。
    【63题详解】
    考查名词。句意:为了完善她对中国部分的表演,她专注于音调和发音的每一个细节。根据and前的tne可知,此处应用名词与tne并列,作介词f的宾语,用prnunce的名词形式prnunciatin,意为“发音”。故填prnunciatin。
    【64题详解】
    考查副词。句意:这些经历为她在中国—俄罗斯文化活动上的表演打开了更多的机会,包括特别在未来运动会期间举行的一次活动。本空修饰动词held作状语,用副词specifically“特别地”。故填specifically。
    【65题详解】
    考查定语从句。句意:她梦想着去中国,一个她还尚未体验过的国家。本空引导限制性定语从句,先行词是cuntry,指物,关系词代替先行词在从句中作宾语,应用关系代词which/that引导定语从句。故填which/that。
    第四部分 写作(共两节,满分40分)
    第一节 (满分15分)
    66. 假定你是李华,最近参加了学校的“科技小发明展”,并展示了你的科技小发明。请写一封邮件向你的爱尔兰笔友Iris分享这次活动。
    内容包括:(1)介绍你的小发明;
    (2)谈谈你的感想与收获。
    注意:(1)写作词数应为80左右;
    (2)请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【参考范文】
    Dear Iris,
    I hpe yu’re ding well! I want t share my recent experience at ur schl’s “Exhibitin f Science Small Inventin”. I shwcased my inventin: a smart water bttle. This bttle will nt nly track yur daily water intake but als cnnect t an app that sends reminders t help yu stay hydrated. It has a built-in sensr that can detect the amunt f water left and tells yu when it’s time t refill it.
    The exhibitin was a great pprtunity t present my wrk t thers and see many creative prjects frm my classmates. I’m excited abut the ptential f my inventin and hpe it can help peple lead a healthier life.
    Lking frward t hearing frm yu!
    Best regards,
    Li Hua
    第二节 (满分25分)
    67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    It’s time fr the annual selectin f the editrial team fr the schl newspaper again. The classrm was packed with eager students wh wanted the psitins. I had never written much beynd the little newspapers I created when I was sick at hme frm grammar schl. Still, the idea f trying a new psitin, being a reprter, interviewing friends, and cvering middle schl events excited me.
    T jin the team, we had t turn in a sample f ur writing. I wrte an article abut the jys f summer and shwed it t my father, a gd writer. He frwned (皱眉) as he read. “It’s kay,” he said, pulling ut a pencil. “But hw abut if we change this sentence. Yu shuld shw yur wn pinin…” And just like that, he rewrte the entire piece — nt with me, fr I never said a thing t stp him — but fr me. His versin was beautiful, far beynd my riginal effrt, even ending with a line f petry. I wished I culd write like that. I turned in his versin instead f my wn, against my better judgment.
    “Welcme t the Dundee Schl News,” my teacher said, smiling at me. But befre I culd enjy my acceptance, he added, “Based n that wnderful article yu wrte abut summer, I’m making yu Secnd Page Editr.” A sense f uneasiness settled in my stmach. Was I really expected t write a persnal pinin clumn every week? I felt unprepared t take this psitin.
    I culdn’t tell the truth t my teacher, nr culd I ask my father fr help with weekly clumns. The term became a painful struggle. Each time I submitted my writing, my teacher’s disappintment became mre evident. “Can’t yu write smething mre like that first piece?” he asked, disappintment evident in his vice.
    I culdn’t. I culdn’t match my father’s talent. Week after week, I wrestled with my writing. The struggles wre dwn my cnfidence gradually. My clumns never measured up t the ne that had landed me the jb.
    注意:(1)续写词数应为150左右;
    (2)开头已给出。
    Paragraph 1:
    Finally, the teacher had a lng cnversatin with me ne day after schl.
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Paragraph 2:
    Learning I’d lst the psitin, Dad said, “Sn, learn t write, and win it back.”
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【参考范文】
    Paragraph 1:
    Finally, the teacher had a lng cnversatin with me ne day after schl. He knew my father and had always been aware f his literary talent. With a kind lk, he said, “I had a feeling that yur first article might have had sme help frm yur father. It was excellent, but I culd sense it wasn’t all yu.” I felt a bit embarrassed but knew I had t be hnest. S I admitted. Instead f sclding me, he smiled gently and said that he hped I culd learn frm my father and develp my wn skills t reach that level ne day. “Srry, but we need t find smene else fr the Secnd Page Editr psitin.” I ndded.
    Paragraph 2:
    Learning I’d lst the psitin, Dad said, “Sn, learn t write, and win it back.” That was what I wanted. Then with my father’s guidance, I tk the study f writing. Dad taught me t bserve life, use vivid language, and craft engaging plts. I read many great wrks and learned diverse styles. I wrte, reflected and imprved. I practiced hard and made prgress. When the next year’s editrial bard selectin came, I submitted my well-prepared wrks cnfidently. They shwed my grwth. This time, I added my unique tuch. As expected, I wn. But what I gt was much mre than the Secnd Page Editr psitin. Indeed, the sweetest fruits are thse earned with hnest effrts.
    Service
    Details
    Pricing
    Chclate-making sessins
    Hands-n experience creating yur wn chclates
    €15 per persn
    Handmade chclate
    Different flavrs
    €5 each
    Artisan Ice Cream
    A variety f flavrs made n-site
    €3.5 per scp (勺)
    Sundaes
    Delicius Sundaes with a chice f tppings
    €5 each
    Afternn Tea
    Selectin f teas served with a variety f sweet treats
    €25 per persn (20%discunt fr grups f fur r mre)

    相关试卷

    福建省漳州市2025届高三毕业班高考模拟第二次教学质量检测-英语试题+答案:

    这是一份福建省漳州市2025届高三毕业班高考模拟第二次教学质量检测-英语试题+答案,共1页。

    福建省漳州市2025届高三毕业班高考模拟第二次教学质量检测-英语试题+答案:

    这是一份福建省漳州市2025届高三毕业班高考模拟第二次教学质量检测-英语试题+答案,共14页。

    2024届福建省漳州市高三毕业班第四次教学质量检测英语试题:

    这是一份2024届福建省漳州市高三毕业班第四次教学质量检测英语试题,共12页。

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map