山东省烟台市福山区(五四制)2023-2024学年九年级上学期期末考试英语试题(含答案解析)
展开
这是一份山东省烟台市福山区(五四制)2023-2024学年九年级上学期期末考试英语试题(含答案解析),共15页。试卷主要包含了 in a while.,上发言等内容,欢迎下载使用。
1.(10分) One day,Jack's parents tld him that his grandpa wuld retire after wrking fr frty years.Jack said in surprise, "I'm nly seven,er...,a really lng time!
His parents said, "Yes.That's why we are ging t have a surprise party fr him."
Jack lved his grandpa and wanted t d smething special fr him.He remembered the business card his grandpa had given him tw years befre.He knew that his grandpa wuld n lnger have the psitin n that card,s he decided t make a new ne fr his grandpa.
When the big day came,Jack was ready.He didn't want t put his gift tgether with the thers' and carried it arund with him the whle evening.
When all the ther peple had left,Jack tk his grandpa's hand and brught him ver t a chair and gave him the gift.
His grandpa smiled, "Well,it must be a beautiful gift.May I pen it nw?"
"Sure!" Jack said excitedly.
As his grandpa pened the gift,tears came int his eyes.Jack gave him the greatest gift he had ever had.They were business cards with his new psitin:FULL﹣TIME GRANDPA!Jack said, "Nw yur full﹣﹣time jb is being my grandpa!"
"Well,hw much d I get paid?" his grandpa asked,smiling.
"As many hugs as yu want!" With these wrds,Jack gave his grandpa a hug.
"Well,I guess that means I'm the richest man in the wrld!" said his grandpa.
(1)Whm were Jack's parents ging t have a surprise party fr?
A.Their father.
B.Themselves.
C.Jack.
D.Their grandpa.
(2)What did Jack remember his grandpa had given him tw years befre?
A.The birthday card.
B.The ty.
C.The hug.
D.The business card.
(3)What did Jack decide t d fr his grandpa?
A.T make a new psitin fr him.
B.T write a pem fr him.
C.T ck sme delicius fd fr him.
D.T sing a sng fr him.
(4)Why were there tears in Jack's grandpa's eyes?
A.Because he wuld lse his psitin.
B.Because he didn't want t be a FULL﹣TIME GRANDPA.
C.Because he was mved by Jack's gift.
D.Because he was sad.
(5)Accrding t the passage,which f the fllwing is True?
A.Jack's parents helped him t make the gift fr his grandpa.
B.Jack kept his secret abut the gift befre giving it t his grandpa.
C.Jack bught the business card fr his grandpa.
D.Jack wanted his grandpa t make mney fr him.
2.(4分)One Sunday,Mark decided t g sailing in his bat with his friend Dan,but Dan happened t be away.Dan's brther Jhn ffered t g instead thugh he did nt knw anything abut sailing.Mark agreed and they set ut t sea.
Sn they fund themselves in a thick fg.Mark was sure they wuld be hit by a big ship.Just at that time he saw a large buy(浮标)thrugh the fg and decided t tie the bat t it fr safety.As he was getting nt the buy,hwever,wh did nt knw hw t use the radi.He drifted(漂流)abut and was nt seen until twelve hurs later.
Mark spent the night n the buy.In the early mrning he fell asleep.He was having a bad dream when a shut wke him up.A ship,the Gd Hpe,came up and he climbed nt it and thanked the captain (船长),I wuld nt have fund yu n the buy," he said.
(1)Hw was Mark fund n the buy?
A.With the help f Jhn,the captain f the Gd Hpe knew where t find him.
B.He shuted as sn as he caught sight f the Gd Hpe.
C.The captain f the Gd Hpe saw him as the fg cleared.
D.Jhn sent a message t Gd Hpe by radi.
(2)Accrding t the infrmatin abve,which f the fllwing is Nt True?
A.Mark tried t tie the bat t the buy s that it wuldn't be hit by ther ships.
B.Jhn and Mark became separated because Jhn culdn't cntrl the bat and drifted away.
C.At last,bth Jhn and Mark were saved.
D.Dan wanted t g with Mark,but his brther Jhn didn't agree.
3.(10分)We spent a day in the cuntry and picked a lt f flwers.Our car was full f flwers inside.On the way hme,we had t stp at traffic lights,and there my wife saw the bkshelf.
It std utside a furniture(家具)shp. "Buy it," she said. "We'll carry it hme n the rf﹣rack(车顶行李架)
What culd I d?Ten minutes later I was twenty dllars prer,and the bkshelf was tied n t the rf﹣rack.It was tall and narrw(狭窄的),quite heavy
As it was getting darker,I drve slwly.Other drivers seemed mre plite than usual that evening.The plice even stpped traffic t let us thrugh.I thught carrying furniture was a gd idea.
After a time my wife said, "There's a lng line f cars behind.Why dn't they vertake (超车)?"
Just at that time a plice car did vertake.The tw fficers inside lked at us seriusly when they went past.But then,with a kind smile they asked us t fllw their car thrugh the busy traffic.The plice car stpped at ur village church.One f the fficers came t me.
"Right,sir," he said. "D yu need any mre help nw?"
I didn't quite understand. "Thanks,fficer," I said. "Yu've been very kind.I lived just dwn the rad."
He was lking at ur things:first at the flwers,then at the bkshelf. "Well,well
My wife began t laugh.Suddenly I understd why the plice drve here.
I smiled at the fficer. "Yes,it's a bkshelf,but thanks again." I drve hme as fast as I culd.
(1)What did the writer think was "a gd idea"?
A.He thught driving slwly was "a gd idea".
B.He thught carrying furniture was "a gd idea".
C.He thught having a new bkshelf was "a gd idea".
D.He thught saving plenty f mney and time was "a gd idea".
(2)Why were the plice and ther drivers s kind t the writer?
A.Because they thught the writer liked studying very much and needed a bkshelf.
B.Because they didn't think it was plite t vertake a car with a bkshelf n it.
C.Because they thught smebdy in the writer's family had died and he needed help.
D.Because they thught it was dangerus t carry a bkshelf n a car.
(3)When did the fficers begin t realize they had made a mistake?
A.Befre they arrived at the church.
B.Befre they vertk the writer's car.
C.After ne f them lked at the flwers and the bkshelf carefully at the church.
D.After the writer drve hme.
(4)Why did the writer's wife begin t laugh?
A.Because her husband thanked the plice many times.
B.Because her husband understd why the plice drve t the church at last.
C.Because she knew what mistake the plice made.
D.Because the plice helped them a lt.
(5)Which f the fllwing is True accrding t the passage?
A.The writer was pr and didn't buy the bkshelf fr his wife.
B.The writer's wife didn't like the bkshelf at all.
C.The writer was always glad t buy smething fr his wife.
D.The writer was nt very happy t buy the bkshelf fr his wife.
4.(6分) Once upn a time,tw brthers lived in a village.They were bth farmers and grew crn.The elder brther had many children t feed s he had very little mney.The yunger brther als had a big family t lk after.Althugh the brthers were pr,they lived happily.
One year,there was a drught(干早)and the crn didn't grw well.The tw brthers cllected their small harvest(收获and stred the grain(谷物)(谷仓).
That night,the elder brther culdn't sleep.He was wrried abut his brther.Wuld he have enugh grain t feed his family?At last,the elder brther gt ut f bed.He went t his bam and filled a bag with grain.Then he went silently t his brther's huse and secretly added the grain t his brther's pile(堆).
Every night,he did the same thing.He tk sme f his wn grain and added it t his brther's stre.But,after a while
One night,he decided t find ut why.After it had gt dark,he hid near his barn and watched.At lastapprached with his wn bag f grain.At first,he didn't knw wh it was.Then,he was amazed t see his wn brther.Every night the yunger brther had dne the same thing﹣﹣taken grain frm his wn pile t give t his brther.
It was true brtherly lve!
(1)Why didn't the crn grw well that year?
A.Because it rained heavily.
B.Because the weather was quite dry.
C.Because there were t many insects t eat it.
D.Because the field wasn't gd enugh.
(2)What did the elder brther d that night?
A.He slept well.
B.He was angry with his brther.
C.He stle a bag f grain frm his brther.
D.He sent a bag f grain t his brther secretly.
(3)Which f the fllwing can replace(代替)the wrd "apprached"?
A.came near
B.left alne
C.went away
D.ran secretly
第二节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
5.(5分)It was late n a snwing night.Dctr Victr was driving fast t the hspital t d an peratin(手术)n a badly hurt persn. (1) A man suddenly pened the dr f the car and gt in.
"Drive n," shuted the man," (2) "The man was strng and tall while Dctr Victr wasn't.
"But I'm a dctr," (3) "I'm n my way t the hspital t save...""Stp talking and drive faster,as fast as yu can!" the man stpped Victr and Victr had t d s.
A few minutes had passed when the man made Victr stp his car and drve him ff.And he himself drve away very quickly.
(4) Half an hur had passed when Victr gt ut f the taxi and ran int the hspital.When he entered the hspital,he fund the man wh had taken his car was standing by the sick man.He lked very sad. (5) But it was t late and nthing culd be dne.
A.Victr tried t tell him what he was ging t d.
B.Only then did Victr knw that the man was the father f that badly hurt persn.
C.Minutes later he came t a red traffic light,and he had t stp t wait.
D.When Victr gt t the hspital,the persn had been saved by his father.
E.Just d what I've tld yu t.
F.Victr std in the snw fr a mment and then he walked arund t lk fr a taxi.
第二部分 语言知识应用 第一节 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
6.(10分)At a dark night,a man came t a lnely village.When he walked slwly,a yellw light suddenly appeared(1) the end f the rad.It came frm a lantern which was carried by a man.A villager near him said, "Here Blind Sun cmes."
"Blind?" the man said, "That's t(2) .A blind man has n idea f day and night,can't(3) the beauty f nature,r(4) desn't knw what the light is.Wasn't he funny t carry a lantern?"
As the lantern was cming near,the yellw light mved gradually t the man.The man asked, "Excuse me
The blind man answered, "Yes,the mment I stepped int the wrld, "In that case,(5) d yu carry a lantern?" The blind man smiled, "At night all the peple withut light are just as blind as me,s I light a lantern."
The man said, "I see,yu light fr thers." But the man said,I d it fr myself."
"Fr yurself?But there is n(6) t d that," the man felt surprised again.
The blind man explained, "Were yu kncked by thers(7) the dark?"
The man ndded, "Yes,smetimes."
The man said prudly, "Believe it r nt.I never kncked anyne.Althugh I'm blind,I carry the lantern,but let thers see me,(8) they wn't knck me."
After hearing that,the man was lst in thught...
In fact,everyne has a lamp (灯) in himself,but als fr yurself! ﹣﹣Never put yurself in a dark(9) when yu feel left ut and find it hard t(10) well with thers,are yu ready t light yur lamp?
第二节语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空。
7.(15分)There are different kinds f music.Sme have great lyrics,sme have a sense f(1) (sad) r pain.Sme are smth,sme are mving.Sme sund like a drama that has plenty(2) dialgues,sme are like a dcumentary that makes yu recall the wunds frm wars r(3) (pain) experiences.Sme even culd make peple shut ff their brains (4) (ne) in a while.
I enjy listening t music in my spare time.Especially,I prefer a kind f electrnic music in the mvie directed by (5) Australian directr(导演).Many masters have played and praised the music.
The directr (6) (stick) t electrnic music during his lifetime and he was really intelligent.Can yu suppse a directr 's music intelligence can(7) (reflect) in a mvie?In that case,I nce flew t Sydney(8) (see) the mvie.The mvie(9) (perfrm) with great skills and it had a surprising ending.But it's a pity that the mvie and the music nly lasted abut 2 hurs(10) ttal.
第三部分书面表达 第一节阅读表达阅读短文,根据短文内容回答后面的问题。
8.(10分) Lisa lived alne in Bstn.One day,she fell dwn in her bedrm and brke her leg.S she tried t call her friend Betty.But she dialed(拨打)a wrng number.The call reached Mary
At that time Mary was reading in bed.She thught it was smebdy playing a jke.When she was ging t hang up the phne,she heard a girl saying "Help!Help!" Frm it,Mary thught smething bad must have happened t the girl.After she gt the girl's name and address
As sn as Lisa felt better,she wrte a letter t Mary t thank her.
(1)What happened t Lisa ne day?
(2)Hw far was it frm Mary's hme t Bstn?
(3)When the bell rang,what was Mary ding?
(4)Hw did Mary help Lisa?
(5)Why did Lisa write a letter t Mary?
第二节写作
9.(20分)加拿大教师Miss Brwn结束在你校的教学工作即将回国。请根据如图提示用英语写一篇发言稿,代表全体同学在欢送会(farewell party)上发言。
要求:
(1)句子通顺,条理清晰,无语法、单词拼写及标点符号错误。
(2)所写发言稿的内容与提示信息相符。
(3)字数在100左右(发言稿的开头和结尾已给出,但不计入总字数)。
(4)可在完成提示内容的基础上,展开想象,适当发挥。
(5)所写发言稿中不得出现真实的姓名和校名。
Dear Miss Brwn,bys and girls,
________
Thanks.
参考答案与试题解析
第一部分阅读理解 第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
1.【答案】ADACB
【分析】本文主要介绍了杰克的爷爷将要退休,杰克送给了他一份礼物,这让他爷爷很感动。
【解答】(1)细节理解题。根据第一段"Jack's parents tld him that his grandpa wuld retire after wrking fr frty years"以及"That's why we are ging t have a surprise party fr him"(杰克的父母告诉他。这就是为什么我们要为他举办一个惊喜派对的原因)可知,即杰克父母的父亲。
(2)细节理解题。根据第三段 "He remembered the business card his grandpa had given him tw years befre"(他记得两年前爷爷给他的名片)可知。故选D。
(3)细节理解题。根据第三段"He that grandpa n have psitin that ,s decided make a ne his ,所以他决定为他的爷爷做一张新的 were cards his psitin:FULL﹣TIME !"(那是名片!)可知。故选A。
(4)推理判断题。根据第八段"As grandpa the ,tears int eyes.Jack him greatest he ever ,泪水涌上了他的眼睛,这个礼物是他得到的最好的礼物。故选C。
(5)推理判断题。根据第四段"He want put gift with thers' carried arund him whle ,整个晚上都带在身上 all ther had ,Jack his hand brught ver a chair gave the ,杰克拉着爷爷的手,把礼物给了他,他不想把礼物和别人的放在一起,当其他人都离开后,所以在把礼物给爷爷之前。故选B。
2.【答案】AD
【分析】本文讲述了Mark和他的朋友Dan原计划一起出海,但由于Dan不在,Dan的兄弟Jhn代替他出海。
【解答】(1)细节理解题。根据最后一段"The tld that had picked by ship the captain sent a message.Withut the message,Jhn被另一艘船接走了。他说:"如果没有信息。")可知。故选A。
(2)细节理解题。根据第一段"Dan's Jhn t instead he nt anything sailing.Mark and set t ,但还是提出要去,他们出发出海,Dan并不是不想和Mark一起去。故选D。
3.【答案】BCCCD
【分析】一家人在乡下度过了一天,采摘了许多花朵,车里装满了花。回家途中,妻子看中了一个书架并坚持要买,于是丈夫花了20美元买下并绑在车顶行李架上。由于天色渐暗且书架高大沉重,他们开车很慢,其他司机和警察都很礼貌地让他们先行。后来,警车引导他们通过繁忙的交通到达村庄教堂,警察误以为车顶的书架是其他东西,最后发现是书架后笑了,丈夫也笑着感谢警察并快速驾车回家。
【解答】(1)细节理解题。根据第四段I thught carrying furniture was a gd idea.(我觉得带家具是个好主意。故选B。
(2)推理判断题。根据倒数第三段He lking ur at flwers at bkshelf. ,well," said laughed. a bkshelf gt !We it smething ,然后是书架,好吧。"这是你的书架。")可知,车上还有一个架子,所以对作者很友好。
(3)细节理解题。根据倒数第三段He lking ur at flwers at bkshelf. ,well," said laughed. a bkshelf gt !We it smething ,然后是书架,好吧。"这是你的书架。")可知警官仔细看了花和书架后意识到他们误会了。
(4)推理判断题。根据倒数第二段My wife began t laugh.Suddenly I understd why the plice drve here.(我妻子开始大笑。)并结合文章内容可知,是因为她已经知道了警察所犯的错误。
(5)推理判断题。根据第三段What culd I d,and the bkshelf was tied n t the rf﹣rack.It was tall and narrw (狭窄的),t.(我该怎么办十分钟后,书架被绑在了屋顶的架子上,也很重,可推知作者不愿意买这个书架。
4.【答案】BDA
【分析】本文讲述了一对兄弟,在干旱时,哥哥会担心弟弟没有足够的食物,所以偷偷把食物拿给弟弟,可是弟弟也在和哥哥做着同样的事情。
【解答】(1)细节理解题。根据第二段"One year,大旱,发生了一场干旱。故选B。
(2)细节理解题。根据第三段"At last,哥哥下了床,装了一袋粮食,他悄悄地去了他哥哥的房子,那天晚上。故选D。
(3)词义猜测题。根据第五段"At last,he didn't knw wh it was.Then,一个人带着他自己的一袋粮食走过来,他不知道是谁,他惊讶地看到了自己的兄弟)可知,所以是一个人拿着一袋谷物靠近,故可用came near"靠近"代替。
第二节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
5.【答案】CEAFB
【分析】本文主要介绍了一位着急的父亲因为担心自己的孩子,急切的想看到他。就抢了去救自己儿子命的医生的车,从而耽误了治疗自己儿子的时间,让自己的孩子失去生命。
【解答】(1)细节推理题。根据上文"Dctr was fast the t an a badly persn."(维克多医生开着快车去医院给一个重伤的人做手术。)可知他停车的时候,选项C"几分钟后,不得不停下来等待"符合语境。
(2)细节推理题。根据上文"Drive n"(继续开)可知这个人让医生继续开车。故选E。
(3)细节推理题。根据下文"I'm n my way t the hspital t save"(我正在去医院救人的路上)可知,选项A"维克多试图告诉他他要做什么"符合语境。
(4)细节推理题。根据下文"Half an hur had passed when Victr gt ut f the taxi and ran int the hspital."(半个小时过去了,跑进了医院,选项F"维克多在雪地里站了一会儿。故选F。
(5)细节推理题。根据上文"he fund the man wh had taken his car was standing by the sick man.He lked very sad."(他发现开走他的车的那个人正站在病人旁边。)可知医生到医院知道了那个人是病人的父亲,维克多才知道这个人是那个重伤者的父亲"符合语境。
第二部分 语言知识应用 第一节 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
6.【答案】BDBAC BBACD
【分析】文章讲述了一个夜晚,一个人来到一个孤独的村庄,看到一个盲人提着灯笼。他感到困惑,因为他认为盲人提灯笼是多余的。但盲人解释说,他提灯笼是为了自己,这样别人就能看到他,不会撞到他。这使那个人陷入沉思,意识到每个人都有一盏内心的灯,应该积极地为自己和他人点亮它。
【解答】(1)考查介词辨析。句意:当他慢慢地走着。"at the end f..." 为固定短语,故选B。
(2)考查形容词辨析。句意:"盲人,"那太奇怪了;cruel 残酷的;strange 奇怪的,这让这个人觉得很奇怪。
(3)考查动词辨析。句意:一个盲人没有昼夜的概念;enjy 享受;pick 捡起,所以不能享受大自然的美。
(4)考查副词辨析。句意:……甚至不知道光是什么;ever 曾经;except 除了,用 even。
(5)考查疑问词辨析。句意:既然这样?hw 怎样;why 为什么。这个人对盲人提灯笼的原因感到好奇,故选C。
(6)考查名词辨析。句意:"为你自己。" 这个人又感到很惊讶;need 需要;prblem 问题,故选B。
(7)考查短语辨析。句意:你有没有因为黑暗被别人撞到过;because f 因为;as fr 至于,故选B。
(8)考查连词辨析。句意:虽然我是盲人,不仅为别人照亮,所以他们不会撞到我;as 因为;r 或者,前面是因,用 s 连接。
(9)考查名词辨析。句意:永远不要让自己处于黑暗的境地……dream 梦想;situatin 情况;standard 标准,故选C。
(10)考查短语辨析。句意:……当你感到被冷落,你准备好点亮你的灯了吗;hld n 坚持;get n 相处,故选D。
第二节语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空。
7.【答案】(1)sadness(2)f(3)painful(4)nce(5)an(6)stuck(7)be reflected(8)t see(9)was perfrmed(10)in
【分析】本文主要介绍了世界上有很多种类的音乐,作者喜欢听音乐,尤其喜欢澳大利亚导演执导的电影中的一种电子音乐。
【解答】(1)考查名词。句意:有些有很棒的歌词。sad"悲伤的"。根据"r pain"(或痛苦)可知此处用名词形式sadness"悲伤"。
(2)考查介词。句意:有些听起来像是一部有很多对话的戏剧,固定短语。
(3)考查形容词。句意:有些听起来像一部纪录片。pain"疼痛"。修饰空后的名词experiences"经历"。故填painful。
(4)考查副词。句意:有些甚至可以让人们偶尔关闭大脑,固定短语。
(5)考查冠词。句意:尤其是。此处泛指"一位澳大利亚的导演",用不定冠词an。
(6)考查动词。句意:这位导演一生都坚持电子音乐,根据"was"可知句子用一般过去时。故填stuck。
(7)考查被动语态。句意:你能想象导演的音乐智慧能在电影中得到体现吗,主语a directr's music intelligence"导演的音乐智慧"和谓语reflect"反映"之间是被动关系。故填be reflected。
(8)考查不定式。句意:在那种情况下。see"看"。此处用不定式表目的。
(9)考查一般过去时的被动语态。句意:这部电影的表演技巧高超。主语The mvie"电影"和谓语perfrm"表演"之间是被动关系,主语是名词单数The ,be动词用was。。故填was perfrmed。
(10)考查介词。句意:但遗憾的是。in ttal"总共"。故填in。
第三部分书面表达 第一节阅读表达阅读短文,根据短文内容回答后面的问题。
8.【答案】(1)She fell dwn in her bedrm and brke her leg.
(2)Her hme was hundreds f miles away frm Bstn.
(3)She was reading in bed.
(4)She called 911 at nce.Then she tried t make Lisa feel cmfrtable.She spke t Lisa n the phne till the dctrs arrived at her huse.
(5)T thank Mary.
【分析】这篇文章讲述了Lisa在波士顿摔断了腿,错误拨打电话给Mary,Mary帮助她拨打了紧急电话,并安慰Lisa直到医生到达,最终Lisa及时得到了救治,事后她给Mary写信表示感谢。
【解答】(1)细节理解题。根据第一段"One day,她在卧室摔倒并摔断了腿,Lisa摔倒并摔断了腿
(2)细节理解题。根据第一段"She was a cllege student and her hme was hundreds f miles away frm Bstn."(她是一名大学生。)可知。故答案为Her hme was hundreds f miles away frm Bstn.
(3)细节理解题。根据第二段"At that time Mary was reading in bed."(那时。)可知,Mary正在床上看书
(4)细节理解题。根据第二段"After she gt the girl's name and address,Mary 立刻拨打了 911,并且在医生到达之前一直和 Lisa 通话,Mary拨打了 911,并且在医生到达之前和Lisa通话
(5)细节理解题。根据最后一段"As sn as Lisa felt better,就给 Mary 写了一封信表示感谢,Lisa 写信给 Mary 是为了感谢她
第二节写作
9.【答案】Dear Miss Brwn,bys and girls,
Hw time flies!It has been fur years since yu came t ur schl.We have learned a lt frm yu.
Yu are very kind and we get n well with each ther.During yur stay in ur schl,yu try yur best t make yur classes lively and interesting,which is very helpful t imprve ur spken English.What's mre,when sme classmates meet prblems,yu are always there t help them.We all feel grateful fr what yu have dne fr us.
Nw yu are leaving fr Canada.Hpe we can cmmunicate with each ther in the future and hpe yu have a gd jurney.
Thanks.
【分析】【高分句型一】:
During yur stay in ur schl,yu try yur best t make yur classes lively and interesting,which is very helpful t imprve ur spken English.在我们学校期间,你尽最大努力让你的课堂生动有趣,这对提高我们的英语口语非常有帮助。
try ne's best t d sth表示尽力做某事。
【高分句型二】:
Hpe we can cmmunicate with each ther in the future and hpe yu have a gd jurney.希望我们以后能相互交流,祝你旅途愉快。
hpe后面跟一个宾语从句。
【解答】Dear Miss Brwn,bys and girls,
Hw time flies!It has been fur years since yu came t ur schl.We have learned a lt frm yu.(引出话题)Yu are very kind and we get n well with each ther.During yur stay in ur schl,yu try yur best t make yur classes lively and interesting,which is very helpful t imprve ur spken English.【高分句型一】What's mre,when sme classmates meet prblems,yu are always there t help them.We all feel grateful fr what yu have dne fr us.(介绍加拿大教师Miss Brwn的帮助,并表达感谢)
Nw yu are leaving fr Canada.Hpe we can cmmunicate with each ther in the future and hpe yu have a gd jurney.【高分句型二】(希望)
Thanks.(感谢)(1)
A.in
B.at
C.fr
D.with
(2)
A.alive
B.cruel
C.mving
D.strange
(3)
A.mentin
B.enjy
C.tuch
D.pick
(4)
A.even
B.ever
C.apart
D.except
(5)
A.hw
B.where
C.why
D.which
(6)
A.time
B.need
C.effrt
D.prblem
(7)
A.instead f
B.because f
C.such as
D.as fr
(8)
A.s
B.as
C.and
D.r
(9)
A.dream
B.instructin
C.situatin
D.standard
(10)
A.turn n
B.hld n
C.cme n
D.get n
相关试卷
这是一份[英语][期末]山东省烟台市福山区(五四制)2023-2024学年七年级下学期期末考试试题(解析版),共19页。试卷主要包含了 l等内容,欢迎下载使用。
这是一份山东省烟台市芝罘区(五四制)2023-2024学年九年级上学期期末考试英语试题,共5页。试卷主要包含了 答题前,务必用0, 非选择题必须用0等内容,欢迎下载使用。
这是一份山东省烟台市福山区(五四制)2023-2024学年八年级上学期期末考试英语试卷(含答案),共16页。试卷主要包含了阅读理解,填空题,完形填空,翻译题,写作题等内容,欢迎下载使用。

