


所属成套资源:【教科版(广州)】小学英语六年级下册期末备考真题演练
专题01 阅读理解--教科版(广州)六年级英语下册期末备考真题演练(含答案解析)
展开
这是一份专题01 阅读理解--教科版(广州)六年级英语下册期末备考真题演练(含答案解析),共16页。
There are different stries abut the famus painting the Mna Lisa. Here is an interesting ne f them. Da Vinci was gd at making cakes. His chclate cake was the best. Da Vinci had a gd friend named Mna Lisa. She lved chclate cakes very much. One day, Mna Lisa came t visit Da Vinci. Da Vinci was making a chclate cake. He said, “Let me paint yu. When I finish the painting, we’ll share the chclate cake.” Mna Lisa was happy t hear this. She smiled, and Da Vinci painted her with that smile.
1.Lenard da Vinci was gd at ______. ( )
A.painting picturesB.telling striesC.writing music
2.Lenard da Vinci died when he was ______ years ld. ( )
A.14B.33C.67
3.Which painting is the Mna Lisa? ( )
A.B.C.
4.Peple lve the smile n the face f Mna Lisa. They call it “______”. ( )
A.Lenard da Vinci’s SmileB.Mna Lisa’s SmileC.Mna Lisa’s Cake
5.Which ne is RIGHT? ( )
A.Lenard da Vinci began t learn t paint in 1533.
B.Lenard da Vinci culd make cakes very well, except fr chclate cakes.
C.Lenard da Vinci painted Mna Lisa befre sharing the chclate cake.
读句子,判断是否与电影票内容相符。如相符,在括号内写“T”,否则写“F”。
6.This is a film ticket f Zhnghua Cinema. ( )
7.There are at least 4 halts (厅) in this cinema. ( )
8.The film ticket is fifty yuan. ( )
9.This ticket is fr a little child. ( )
10.The name f the film is “Travelling Abrad Ⅱ”. ( )
11.The film will start at half past ten. ( )
12.The film will last (持续) fr three hurs. ( )
读材料,根据材料内容选择答案。
Jack’s Timetable
13._____ is ill in hspital. ( )
A.JhnB.SamC.Mary
14.Jack has a swimming class n _____. ( )
A.TuesdayB.SundayC.Wednesday
15.Jack des his part-time jb fr _____ hurs a week. ( )
A.SixB.tenC.five
16.Jack meets Sam _____. ( )
A.at Dave’s huseB.in the hspitalC.at the airprt
17.Kate’s birthday party is frm _____ t _____. ( )
A.12:00; 6:00B.5:00; 7:00C.2:00; 4:00
阅读下列门票信息,判断下列句子是(T)否(F)符合信息内容。
18.This Disneyland is in Califrnia. ( )
19.Califrnia Disneyland pened n July 7th, 1935. ( )
20.We can visit Califrnia Disneyland at 19:00 in the evening. ( )
21.The ticket f adult is a little mre expensive than the children. ( )
22.Yu can call r lg in(登录) the website if yu have smething t cnsult(咨询). ( )
23.根据文本顺序给图片排序A-D,并在括号内写上相应的英文大写字母。
(1) ( )
(2) ( )
(3) ( )
(4) ( )
24.根据绘本内容选择最佳答案完成句子,把其编号写在括号内。
(1) Hw many times did the dg’s wner feed him? ( )
A.Once a week. B.Twice a day. C.Once a day.
(2) What did an ld man thrw t him? ( )
A.A birthday cake. B.Meat. C.Chicken.
(3) Hw many dgs are there in this stry? ( )
A.There is ne. B.There are tw. C.There are three.
(4) In this stry, what des “glance dwn” mean in Chinese? ( )
A.弯腰 B.停下来 C.朝下看
(5) The meat fell int ______. ( )
A.the bridge B.the river C.the dg’s muth
(6) —What d yu think f the dg? ( )
—He is s ______.
A.silly B.prud C.careful
Bangkk is the capital f Thailand (泰国) . It is very different frm Guangzhu. There are many temples (庙) in Bangkk. It is ht all the year, s there are a lt f fruits. Als, there are many rivers in the city, s “the market n the water” is very famus. Yu can buy flwers, vegetables, fruits and ther things n the bats.
The best time t visit Thailand is at the end f March r the beginning f April, because it is the biggest (最大的) festival in Thailand-Water Festival. It is the beginning f their New Year. Befre the festival, peple clean their huses and ck nice fd. During the festival, peple sing, dance and thrw water n each ther. They think that water can clean away bad things and bring gd luck. Hw interesting it is!
25.What is the capital f Thailand? ( )
A.GuangzhuB.LndnC.Bangkk
26.What’s the weather like in winter in Bangkk? ( )
A.HtB.CldC.Cl
27.What des “the market n the water” mean in Chinese? ( )
A.水产市场B.水上市场C.水上花园
28.Which time is the best t visit Thailand? ( )
A.January the 20thB.March the 2ndC.April the 1st
29.Why d peple thrw water n each ther during the Water Festival? ( )
A.There is t much water in Thailand.
B.Water can clean away the bad things and bring the lucky life t peple.
C.Water can clean away all the bad things and bring them lts f mney.
30.Where is the kangar frm? ( )
A.CanadaB.AustraliaC.America
31.What des the kangar eat? ( )
A.GrassB.MeatC.Birds
32.What des puch mean? ( )
A.肚子B.育儿袋C.巢穴
33.Hw lng can a kangar live? ( )
A.Five yearsB.Seven yearsC.Abut six years.
34.What can’t a kangar d? ( )
A.Hp quickly.B.Jump very high.C.Fly
Lndn is a beautiful city. It’s the capital f England. It’s in the suth-east f England. The weather is s nice in Lndn. It’s warm in winter and cl in summer. It’s ften rainy and fggy in mst places there. It’s easy t see sme peple walking with umbrellas. Peple are friendly and nice.
The famus sprt is ftball. There are many wnderful ftball matches. Well, 2012 Olympic Games(奥运会) was held in Lndn. Many peple frm all ver the wrld went t Lndn during the summer hliday. They went and watched the different games. By the way, Lndn is a gd place t visit. Peple can g sightseeing in British Museum, Twer f Lndn, Twer Bridge, Buckingham Palace, Olympic Park Of Lndn and s n.
35.Lndn is in the suth-east f England. ( )
36.It’s cld in winter and ht in summer in Lndn. ( )
37.2012 Olympic Games was held in Lndn. ( )
38.Many peple frm all ver the wrld went t Lndn in spring. ( )
阅读绘本故事,完成以下三项任务。
39.阅读绘本,选择最佳答案。
(1). In picture 2, “wd” means _____ in Chinese. ( )
A.树枝 B.木材 C.树叶
(2). We can get ____ frm sheep. ( )
A.wl B.muttn and milk C.Bth A and B
(3). Which f the fllwing is nt true frm the passage? ( )
A.We use fruit t make delicius fds
B.We use hney t make fd, drinks, and medicine.
C.We use wd t make clthes and blankets.
40.根据绘本内容,选择适当的内容补全思维导图。
41.回答问题,请将答案填入横线上。
What can we d t prtect (保护) plants and animals?
Hell, children. We knw that Guangzhu is a beautiful city. It is big and clean. It has a lng histry. Tday I want t take yu t a famus ld schl. It is the Chen Clan Academy(陈家祠) . Chen Clan Academy is in Zhngshan Qi Rad. Nw it’s an art museum. Let’s g t the museum. The building is ld-lking and nice. There are sme ld pictures n the walls. We can knw much abut the histry f this museum frm the ld things. Nw, the museum becmes mre and mre famus. Many peple wuld like t visit it when they travel in Guangzhu.
42.Nw, Chen Clan Academy is a _________. ( )
A.shpB.museumC.schl
43.There are sme _________ pictures n the walls. ( )
A.prettyB.yungC.ld
44.We can knw much abut this museum frm _________. ( )
A.the ld thingsB.the new thingsC.the tall things
45.The museum becmes mre and mre _________. ( )
A.cleanB.famusC.big
46.Many peple wuld like t visit it when they visit _________. ( )
A.WuhanB.ShanghaiC.Guangzhu
Elephants are the biggest( 最大的) animals n land. They like t live in family grups. There are abut 20 elephants in a family grup. The head f the family is usually a grandmther — the ldest female(雌性) elephant. Elephants eat grass and plants. Because they are s big, they need a lt f fd. An elephant can eat up t 200kg f fd a day and they eat fr 16 hurs a day! They eat with their lng trunks(鼻子). But sme peple kill them fr their lng tusks and make a lt f mney. Sme peple cut dwn many frests and elephants have less and less fd t eat. They are in danger nw!
47.Elephants live in trees. ( )
48.Usually mther will be the head f the elephant family. ( )
49.An elephant can eat 200 tns (吨) f fd a day. ( )
50.Elephants eat fr abut 16 hurs a day. ( )
51.Sme peple kill elephants fr their lng tusks. ( )
参考答案:
1.A 2.C 3.A 4.B 5.C
【导语】本文主要讲述了《蒙拉丽莎》被创作时发生的一个故事。
1.句意:列奥纳多·达·芬奇擅长_________。A画画,B讲故事,C写音乐。根据“Da Vinci began t learn t paint when he was 14 years ld. One f his mst famus paintings is the Mna Lisa.”可知他擅长画画,故选A。
2.句意:当列奥纳多·达·芬奇__________岁的时候,他去世了。根据“He was brn in 1452 in Italy. He died in 1519.”可知他67岁去世,故选C。
3.句意:下面那幅画是《蒙娜丽莎》?A《蒙拉丽莎》描绘了一个女人在微笑,B《达·芬奇》描绘了一个戴帽子的白发老人,C《吹笛子的少年》描绘了一个正在吹笛子的少年。根据“One f his mst famus paintings is the Mna Lisa.They lve the smile n the face f Mna Lisa. The smile was named Mna Lisa’s Smile.”可知《蒙娜丽莎》描绘的是一个微笑的女人,故选A。
4.句意:人们喜欢蒙拉丽莎脸上的微笑。他们把它称为“________________”。A列奥纳多·达·芬奇的微笑,B蒙拉丽莎的微笑,C蒙拉丽莎的蛋糕。根据“They lve the smile n the face f Mna Lisa. The smile was named Mna Lisa’s Smile.”可知人们把这种微笑称为蒙拉丽莎的微笑,故选B。
5.句意:下面哪项是正确的?A列奥纳多·达·芬奇于1533年开始学画画。B列奥纳多·达·芬奇做蛋糕做得很好,除了巧克力蛋糕。C列奥纳多·达·芬奇在分享巧克力蛋糕前画的蒙拉丽莎。根据“He said, “Let me paint yu. When I finish the painting, we’ll share the chclate cake.” ”可知列奥纳多·达·芬奇告知蒙拉丽莎画完画后一起吃巧克力蛋糕,C符合原文内容,故选C。
6.T 7.T 8.F 9.F 10.F 11.T 12.T
【导语】本文主要介绍了一张电影票的信息。
6.句意:这是这一张中华影城的电影票。根据图片最上面写着“中华影城Zhnghua Cinema”可知这是一张中华影城的电影票,句图相符,故答案为T。
7.句意:这个电影院至少有四个大厅。根据“影厅:4号厅”可知影院至少有4个大厅,句图相符,故答案为T。
8.句意:这张电影票50元。根据“票价:40.00”可知这张电影票40元,句图不符,故答案为F。
9.句意:这张电影票是给小孩的。根据“票类:成人票”可知这张电影票是给成人的,句图不符,故答案为F。
10.句意:电影的名字是“出国旅游2”。根据“影片:流浪地球2”可知这是流浪地球2Wandering EarthⅡ的电影票,句图不符,故答案为F。
11.句意:电影将在10点半开始。根据“时间: 10:30-13:30”可知电影将在10点半开始播放,句图相符,故答案为T。
12.句意:电影将会持续3个小时。根据“时间: 10:30-13:30”可知这场电影将播放3个小时,句图相符,故答案为T。
13.C 14.A 15.C 16.C 17.B
【导语】本文讲述了杰克的时间表。
13.句意:_____生病住院了。根据“visit Aunt Mary in Zhngshan Hspital”可知是玛丽,故选C。
14.句意:杰克在_____有游泳课。A星期二,B星期日,C星期三,根据“Tuesday 2:00~4:00 p.m. swimming class”可知是星期二,故选A。
15.句意:杰克每周做兼职工作_____小时。A六,B十,C五,根据“Wednesday 1:00~6:00p.m. part-time jb(兼职)”可知是从一点到六点,共五个小时。故选C。
16.句意:杰克在_____遇到了萨姆。A在戴夫家,B在医院,C在飞机场,根据“Friday 11:00 a.m. g t the airprt t meet Sam”可知是在飞机场,故选C。
17.句意:凯特的生日聚会从_____到_____。根据“Sunday 5:00~7:00 p.m. birthday party fr Kate”可知是从五点到七点,故选B。
18.T 19.F 20.T 21.T 22.T
【导语】本文讲的是迪士尼乐园的门票信息。
18.句意:这个迪士尼乐园在加利福尼亚。根据门票信息“It’s exciting t visit Disneyland in Califrnia(加利福尼亚).”可知这个迪士尼乐园在加利福尼亚,句子与信息内容相符,故答案为T。
19.句意:加利福尼亚迪士尼乐园于1935年7月7日开放。根据门票信息“It pened n July 17th, 1955.”可知它于1955年7月17日开放,句子与信息内容不符,故答案为F。
20.句意:我们可以在晚上19:00参观加利福尼亚迪士尼乐园。根据门票信息“Opening Time: 9:00-24:00”可知我们可以在晚上19:00参观迪士尼乐园,句子与信息内容相符,故答案为T。
21.句意:成人票比儿童票稍微贵一点。根据门票信息“Price: Adult: $110, 3-9 years ld: $104 ”可知成人110美元,儿童104美元,成人票比儿童票稍微贵一点,句子与信息内容相符,故答案为T。
22.句意:如果你有什么问题需要咨询,你可以打电话或登录网站。根据门票信息“Tel: +1-714-7814636, Website: ”可知有问题可以打电话或登录网站,句子与信息内容相符,故答案为T。
23. C A D B 24. C B A C B B
【导语】本文主要介绍一只狗由于想得到水中自己倒影口里的肉,因此张开了嘴导致自己的肉从嘴里掉到了河里。
23.(1)图中是一只狗低头看水里自己的倒影并张开了嘴,选项C意思是“看看!”他自言自语。“下面还有一只狗。它也带着一块肉。它看起来很美味。如果我能把它从它身上拿开,我今天会吃得很好的。”与图片匹配,故选C。
(2)图中是一只狗嘴里含着肉,选项A意思是“一只狗总是饿。它的主人每天只喂它一次。他在外面找食物。突然,一位老人扔给他一块肉。他嘴里含着肉,高高兴兴地走着。”与图片匹配,故选A。
(3)图中是一只狗嘴里含着的肉掉到河里了,选项D意思是“他想拿水里的肉,所以张开了嘴。就在他这样做的时候,他自己的肉从嘴里掉到了河里。最后,他没有吃的了。”与图片匹配,故选D。
(4)图中是一只狗低头看水里自己的倒影,选项B意思是“他想把肉带回家自己吃。在回家的路上,他遇到了一条河。当他跨过一座河上的桥时,他低头看了一眼。”与图片匹配,故选B。
24.(1)句意:狗的主人喂了它多少次?A一周一次,B一天两次,C一天一次,根据文中“His wner nly fed him nce a day.”可知狗的主人每天喂它一次。故选C。
(2)句意:一个老人扔给了它什么?A一个生日蛋糕,B肉,C鸡肉,根据文中“Suddenly, an ld man threw him a piece f meat”可知一位老人扔给他一块肉,故选B。
(3)句意:故事里一共有几只狗?A有一只,B有2只,C有3只。根据文中大意可知,只有一只狗和它自己的倒影,故选A。
(4)句意:在这个故事中,“glance dwn”在中文中是什么意思?根据文中大意应该是朝下看,故选C。
(5)句意:肉掉进了____。A桥,B河,C狗的嘴里,根据文中“his wn meat fell frm his muth int the river. ”可知肉掉到了河里。故选B。
(6)句意:—你觉得这只狗怎么样?—他是如此地____。A愚蠢的,B骄傲的,C仔细的,根据文中大意可知,狗想得到水中自己倒影里的肉,因此张开了嘴导致自己的肉从嘴里掉到了河里,这种行为是愚蠢的。故选B。
25.C 26.A 27.B 28.C 29.B
【导语】本文介绍了泰国的曼谷。
25.句意:泰国的首都是哪里?A广州,B伦敦,C曼谷,根据“Bangkk is the capital f Thailand (泰国) . ”可知是曼谷。故选C。
26.句意:曼谷冬天的天气怎么样?A热的,B冷的,C凉爽的,根据“It is ht all the year, s there are a lt f fruits.”可知很热。故选A。
27.句意:“水上市场”在中文里是什么意思?根据“Als, there are many rivers in the city, s “the market n the water” is very famus. ”此外,城市里有许多河流,所以“水上市场”非常有名。故选B。
28.句意:什么时候去泰国最好?A1月20日,B3月2日,C4月1日,根据“The best time t visit Thailand is at the end f March r the beginning f April, because it is the biggest (最大的) festival in Thailand-Water Festival.”可知最佳时间是3月31日或4月1日。故选C。
29.句意:为什么人们在泼水节互相泼水?A泰国的水太多了。B水可以洗去不好的东西,给人们带来幸运的生活。C水可以洗去所有不好的东西,给他们带来很多钱。根据“They think that water can clean away bad things and bring gd luck. ”他们认为水可以洗去不好的东西,带来好运。故选B。
30.B 31.A 32.B 33.C 34.C
【导语】本篇资料主要介绍了袋鼠的基本情况及特性。
30.句意:袋鼠来自哪里?A加拿大,B澳大利亚,C美国,根据表格中第二行“Hme, Australia”可知家乡是澳大利亚,故选B。
31.句意:袋鼠吃什么?A草,B肉,C鸟,根据表格中第三行“Fd, grass”可知食物是草,故选A。
32.句意:“puch”是什么意思?根据表格第四行中句子“Female (雌性) kangars have a puch where their babies live.”(雌性袋鼠有一个育儿袋,它们的宝宝就住在那里。)可知是育儿袋,故选B。
33.句意:袋鼠寿命多长?A5年,B7年,C大约6年,根据表格第五行“Life, abut 6 years”可知大约是6年,故选C。
34.句意:袋鼠不能做啥?A快速跳跃,B跳的很高,C飞,根据表格最后一行可知袋鼠可以快速跳跃、慢走、跳的很高,所以判断不会飞,故选C。
35.T 36.F 37.T 38.F
【导语】本文介绍了伦敦。
35.句意:伦敦在英格兰的东南部。 根据“It’s in the suth-east f England.”可知题干描述正确,故答案为T。
36.句意:伦敦冬天很冷,夏天很热。 根据“It’s warm in winter and cl in summer.”可知是冬暖夏凉。故答案为F。
37.句意:2012年奥运会在伦敦举行。 根据“Well, 2012 Olympic Games(奥运会) was held in Lndn.”可知题干正确,故答案为T。
38.句意:春天,来自世界各地的许多人去了伦敦。根据“Many peple frm all ver the wrld went t Lndn during the summer hliday. ”可知是暑假很多人去了伦敦。故答案为F。
39. B C C 40.AEBCD 41.We shuld plant mre trees and we shuld prtect bees and sheep.
【导语】本文讲的是地球上许多有用的动物和植物。
39.(1)句意:在图2中,“wd”在中文里是_____的意思,根据“We use wd t make pencils, desks chairs and paper. ”可知木材可以做铅笔、桌子、椅子和纸,故选B。
(2)句意:我们可以从羊身上得到_____。A羊毛,B羊肉和羊奶,CA和B都有,根据“We get wl (羊毛) frm sheep. We als get muttn (羊肉) and milk frm sheep. ”可知我们可以从羊身上得到羊毛,羊肉和羊奶,故选C。
(3)句意:从文章中,下列哪一项是不正确的?A我们用水果制作美味的食物。B我们用蜂蜜制作食物、饮料和药物。C我们用木头做衣服和毯子。根据“We use wl t make clthes and blankets (毯子).”可知我们用羊毛做衣服和毯子,不是用木头,C表述错误。故选C。
40.A获取水果,B获取粮食和水果,C制作食物、饮料和药物,D做衣服和毯子,E保持空气清洁,冷却空气
根据“We get fruit frm trees, t. We eat fruit directly (直接地) r use them t make ther delicius fds, such as juice, fruit cakes, and s n.”可知第一个空是从树上获取水果,故选A。
根据“Trees keep the air clean. They cl the air, t. We shuld plant mre trees.”可知第二个空是保持空气清洁,冷却空气,故选E。
根据“In a way, we get grains (粮食) and fruit frm bees. This happens indirectly (间接地), as mst plants are pllinated (授粉) by bees.”可知第三个空是从蜜蜂中获取粮食和水果,故选B。
根据“We get hney (蜂蜜) frm bees t. We use hney t make fd, drinks, and medicine.”可知第四个空是使用蜂蜜制作食物、饮料和药物,故选C。
根据“We get wl (羊毛) frm sheep. We use wl t make clthes and blankets (毯子).”可知第五个空是使用羊毛做衣服和毯子,故选D。
41.句意:我们能做些什么来保护植物和动物?根据“We shuld plant mre trees.”和“We shuld prtect (保护) bees.”可知我们应该种植更多的树和我们应该保护蜜蜂以及提到的羊。故答案为We shuld plant mre trees and we shuld prtect bees and sheep.
42.B 43.C 44.A 45.B 46.C
【导语】本文讲的是广州的陈家祠。
42.句意:现在陈家祠是一个_______。A商店,B博物馆,C学校,根据“Nw it’s an art museum.”可知现在它是一个艺术博物馆。故选B。
43.句意:墙上有一些_______照片。A美丽的,B年轻的,C旧的,根据“There are sme ld pictures n the walls.”可知墙上有一些旧照片。故选C。
44.句意:我们可以从_______了解这个博物馆。A旧的东西,B新的东西,C高的东西,根据“We can knw much abut the histry f this museum frm the ld things.”可知我们可以从旧的东西中了解这个博物馆的历史。故选A。
45.句意:博物馆变得越来越_______。A干净的,B有名的,C大的,根据“Nw, the museum becmes mre and mre famus.”可知现在博物馆变得越来越有名。故选B。
46.句意:在去_______旅游时许多人都想去参观。A武汉,B上海,C广州,根据“Many peple wuld like t visit it when they travel in Guangzhu.”可知许多人在广州旅游时都想去参观。故选C。
47.F 48.F 49.F 50.T 51.T
【导语】本文的讲的是大象家族、饮食和生存现状。
47.句意:大象生活在树上。根据“Elephants are the biggest( 最大的) animals n land.”可知大象是陆地上最大的动物,不生活在树上。故答案为F。
48.句意:通常妈妈会是大象家族的一家之主。根据“The head f the family is usually a grandmther — the ldest female elephant.”可知通常祖母会是大象家族的一家之主,不是妈妈。故答案为F。
49.句意:一头大象一天可以吃200吨的食物。根据“An elephant can eat up t 200kg f fd a day and they eat fr 16 hurs a day! ”可知一头大象一天可以吃200千克的食物,不是200吨。故答案为F。
50.句意:大象一天大约吃16个小时。根据“An elephant can eat up t 200kg f fd a day and they eat fr 16 hurs a day! ”可知大象一天大约吃16个小时。故答案为T。
51.句意:有些人为了大象的长牙而捕杀大象。根据“But sme peple kill them fr their lng tusks and make a lt f mney. ”可知有些人为了大象的长牙而捕杀大象。故答案为T。
Mnday
10:00~10:30 a.m.
visit Aunt Mary in Zhngshan Hspital
Tuesday
2:00~4:00 p.m.
swimming class
Wednesday
1:00~6:00p.m.
part-time jb(兼职)
Thursday
10:30~11:30 a.m.
meet Mr White
Friday
11:00 a.m.
g t the airprt t meet Sam
Saturday
10:00~12:00 a.m.
meet Dave t study fr test
Sunday
5:00~7:00 p.m.
birthday party fr Kate
Welcme t Disneyland
It’s exciting t visit Disneyland in Califrnia(加利福尼亚). It pened n July 17th, 1955. It’s the first ne in the wrld.
Opening Time: 9:00-24:00
Price: Adult: $110 3-9 years ld: $104 Under 3 years ld: Free
Tel: +1-714-7814636
Address: 1313 Disneyland Drive, Anaheim, Ca 92802
Disneyla
Website:
A.A dg was always hungry. His wner nly fed him nce a day. He lked fr fd utside. Suddenly, an ld man threw him a piece f meat. He walked alng happily with the meat in his muth.
B.He wanted t take the meat t his hme and ate it by himself. On his way hme, he met a river. When he crssed a bridge ver a river, he glanced dwn.
C.“Just lk!” he said t himself. “There is anther dg dwn. He is carrying a piece f meat, t. It lks s delicius. If I can get it away frm him, I will really eat well tday.”
D.He wanted t get the meat in the water s he pened his muth. As he did, his wn meat fell frm his muth int the river. Finally, he had nthing t eat.
Name
Kangar
Hme
Australia
Fd
grass
Bdy
They have strng tails, lng back legs and pinted ears. Sme grw 2 meters (米) tall. Female (雌性) kangars have a puch where their babies live.
Life
abut 6 years
Can
hp quickly; walk slwly; jump very high
1. On the earth we call hme, there are many kinds f plants and animals. They are useful and helpful, and they make ur lives better.
2. Trees are the mst useful plant in ur life. We get wd frm trees. We use wd t make pencils, desks chairs and paper.
3. We get fruit frm trees, t. We eat fruit directly (直接地) r use them t make ther delicius fds, such as juice, fruit cakes, and s n.
4. Trees keep the air clean. They cl the air, t. We shuld plant mre trees.
5. Bees are imprtant animals n the earth. In a way, we get grains (粮食) and fruit frm bees. This happens indirectly (间接地), as mst plants are pllinated (授粉) by bees.
6. We get hney (蜂蜜) frm bees t. We use hney t make fd, drinks and medicine.
7. Bees can help plants grw. We shuld prtect (保护) bees.
8. Sheep are useful animals. We get wl (羊毛) frm sheep. We use wl t make clthes and blankets (毯子).
9. We als get muttn (羊肉) and milk frm sheep. They are gd fr ur health.
A.get fruit
B.get grains and fruit
C.make fds, drinks, and medicine
D.make clthes and blankets
E. keep the air clean and cl the air
相关试卷
这是一份专题06 书面表达--教科版(广州)六年级英语下册期末备考真题演练(含答案解析),共12页。试卷主要包含了习作,书面表达,写话,写作,范文等内容,欢迎下载使用。
这是一份专题05 匹配题--教科版(广州)六年级英语下册期末备考真题演练(含答案解析),共16页。
这是一份专题04 补全短文--教科版(广州)六年级英语下册期末备考真题演练(含答案解析),共12页。
