所属成套资源:【课时练】外研版 初中英语 七年级下册 同步练习
- 【课时练】外研版 初中英语 七年级下册 同步练习 Module 4 Unit 2 Every family will have a small plane. 练习题 (含答案) 试卷 0 次下载
- 【课时练】外研版 初中英语 七年级下册 同步练习 Module 4 Life in the future Unit 1 Everyone will study at home.-练习(含解析) 试卷 0 次下载
- 【课时练】外研版 初中英语 七年级下册 同步练习 Module 5 Shopping Unit 1 What can I do for you-练习(含解析) 试卷 0 次下载
- 【课时练】外研版 初中英语 七年级下册 同步练习 Module 5 Shopping.Unit 2 You can buy everything on the Internet-练习(含解析) 试卷 0 次下载
- 【课时练】外研版 初中英语 七年级下册 同步练习 Module 5 Shopping.Unit 3 Language in use-练习(含解析) 试卷 0 次下载
【课时练】外研版 初中英语 七年级下册 同步练习 Module 4 Life in the future Unit 3 Language in use同步练习(含解析)
展开
这是一份【课时练】外研版 初中英语 七年级下册 同步练习 Module 4 Life in the future Unit 3 Language in use同步练习(含解析),共8页。
Unit 3 Language in use基础过关全练Ⅰ.根据句意和首字母提示写出所缺的单词The big box is full of old books. I can’t carry it because it is very h for me. 2.The exam is so e that everyone can pass it. 3.I will buy a c car because I don’t have enough money. 4.It usually takes me half an h to get to school. 5.—I think people will have more f time in the future. —I don’t think so. I think people will be busy. Ⅱ.完形填空(2021辽宁大连中山区期中质量检测) Life in the future will be different from today. There will be many changes. But 6 will the changes be? There will be more people in the world and they will live longer(更久) than people do now. 7 will be very small, and there will be at least(至少) one in every family. And computer studies will be an important 8 in school in the future. People will have a lot of free time for sports, watching TV and travel. 9 will be very cheap and easy. So many people will go to other countries for a holiday by plane. 10 in the future will be different too. People will use 11 to do some dangerous and hard work. So many people will not have enough work to do. This will be a problem. 6.A.what B.when C.which D.who7.A.Bikes B.Telephones C.Computers D.Televisions8.A.way B.game C.sport D.subject9.A.Eating B.Flying C.Shopping D.Drinking 10.A.Study B.Work C.Traffic D.People 11.A.robots B.teachers C.workers D.studentsⅢ.语法填空【创造思维】 阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。At the moment, Daming and Lingling 12 (talk) about the year 2050 in the classroom. “What will our world be like in the year 2050?” asks Daming. “Well, no one knows, but it’s 13 (interest) to guess (猜测),” says Lingling. “I think in the year 2050, everyone will carry a small computer. The computer will give people the answers 14 all the questions. We’ll have telephones too. And we’ll be able to talk to our friends all over the world and see them at 15 same time.” “A lot of people 16 (live) and work in the sea. Maybe there will be towns, 17 (factory) and farms in the sea. Machines will do most of the work, 18 people will have more holidays. Maybe they’ll work two or three days a week. They will be able 19 (fly) to the moon and spend 20 (them) holidays there,” says Daming. “I am looking forward 21 the year 2050. I hope to fly to the moon!” “I hope I’ll be able to live in the sea,” says Lingling,“just like a fish!” 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 能力提升全练Ⅳ.单项选择22.(2021广西荔浦期中,33,★☆☆)What do you think will happen in our life twenty years’ time? A.before B.in C.for23.【逻辑思维】(2022辽宁大连普兰店区期中,13,★☆☆)The machine is so that I can’t carry it. A.light B.heavyC.long D.short24.(2022四川乐山中考,28,★☆☆)—Must we wear the school clothes tomorrow, Mr. Wang? —No, you . Only on Mondays. Tomorrow is Tuesday. A.mustn’t B.needn’t C.can’t25.(2021广西梧州中考,33,★★☆)—Is Helen here?—No, she isn’t here. She in half an hour. A.arrives B.arrivedC.will arrive D.has arrived26.(2022天津中考,28,★★☆)We hope a computer on every student’s desk in the future. A.there is B.there wasC.there will be D.there has been27.(2020黑龙江牡丹江中考,14,★★★)—Who went to the graduation party last night, Mary?—Almost everyone did. lots of students Ms. Wang appeared at the party. Not only;but also B.Neither;nor C.Either;or 素养探究全练Ⅴ.任务型阅读【学科素养·思维品质】(2021天津红桥区期中改编)阅读下面短文,根据短文内容完成句子。Some people think that we will have no places to live in the future. Don’t be afraid. Some scientists think that we will live on Mars by the year 2100. Here is what life will be like on Mars in 2100. Transport (交通) will be very fast. It takes months to get to Mars today. But in the year 2100, it may take us two or three days to get to Mars by spaceship (宇宙飞船). Because no one can live without food, water or air, scientists will develop (研制) plants that can be grown on Mars. These plants will produce (制造) the food and air that we need.Life on Mars will be different in many ways. People will live in a large building with 10 bedrooms. Robots will do most of the work, so we will have a lot of free time. Maybe there won’t be schools on Mars. Every student will study at home.It’s really interesting, isn’t it?28.People may live on by the year 2100. 29.It may take us to get to Mars by spaceship in 2100. 30.The plants will produce the that we need. 31.We will have a lot of free time because . 32.Students will study . 答案全解全析基础过关全练Ⅰ.1.heavy 2.easy 3.cheap 4.hour 5.free Ⅱ.[语篇解读] 本文讲述了未来生活中可能会出现的变化。6.A 根据语境可知,设空处所在句表示“但是变化将会是什么呢?”,所缺的特殊疑问词是what。7.C 根据第三段的描述可知,本段是关于电脑的介绍,故答案为C。8.D 结合设空处后的in school可知,电脑学习将会是学校中的一个重要的“学科”,所缺的词是subject。9.B 根据设空处后的“许多人将乘飞机去其他国家度假”可知,“乘飞机”会很便宜,所缺的词是Flying。10.B 本段主要谈论未来的工作,所缺的词是Work。11.A 人们将会使用“机器人”来做一些既危险又困难的工作,所缺的词是robots。Ⅲ.[语篇解读] 在本文中,大明和玲玲正在谈论他们对未来的预测。12.are talking 根据at the moment可知,本句的时态是现在进行时,主语是“Daming and Lingling”,故填are talking。13.interesting 根据语境可知,猜测一下是很有趣的,所缺的词是以⁃ing结尾的形容词,故填interest的形容词形式interesting。14.to 表示“……的答案”时,要用介词to和answer(s)搭配。15.the at the same time是固定搭配,意为“同时”,所缺的词是the。16.will live 根据上下文的时态可知,该句的时态是一般将来时,故填will live。17.factories 或许海洋里将会有城镇、“工厂”和农场,此处要填的是factory的复数形式,即factories。18.so 设空处前提到了“机器将会做大多数工作”,设空处后提到了“人们将会有更多假期”,设空处前后部分为因果关系,所缺的词是so。19.to fly be able to do sth.是固定搭配,意为“能够做某事”,故答案为to fly。20.their 设空处修饰名词holidays,要用形容词性物主代词,所缺的词是their。21.to 根据固定搭配look forward to可知,所缺的词是to。能力提升全练Ⅳ.22.B 在一般将来时的句子中,表示“在……之后”要用介词in和时间段搭配。23.B 根据题干中的“我搬不动”可推断,这个机器太“重”了,所缺的词是heavy。24.B 以Must开头的一般疑问句,否定回答用needn’t,故答案为B。25.C 根据本题语境可知,海伦现在不在这里,她会在半小时后到达,对应的时态是一般将来时,will arrive符合题意。26.C 根据in the future可知,本句的时态是一般将来时,应用there will be结构,故答案为C。27.A 由语境可知,不仅许多学生,而且王老师也出现在宴会上了。not only...but also...意为“不仅……而且……”,故答案为A。素养探究全练Ⅴ.[语篇解读] 本文是对未来生活的设想:人类未来可能会到火星上居住。28.Mars 根据第一段中的“Some scientists think that we will live on Mars by the year 2100.”可知,人们到2100年可能会在火星居住。29.two or three days 根据第一段中的“But in the year 2100, it may take us two or three days to get to Mars by spaceship.”可知,在2100年,我们乘坐宇宙飞船可能需要两到三天就能到达火星。30.food and air 根据第一段中的“These plants will produce the food and air that we need.”可知,这些植物将会制造我们所需要的食物和空气。31.robots will do most of the work 根据第二段中的“Robots will do most of the work, so we will have a lot of free time.”可知,我们将会有许多空余时间,因为机器人将会做大部分的工作。32.at home 根据第二段中的“Every student will study at home.”可知,学生将会在家学习。

