开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    2021-2022学年初中英语七年级上册(仁爱版)Unit 4 Topic 3 What time is it now?同步练习

    2021-2022学年初中英语七年级上册(仁爱版)Unit 4 Topic 3 What time is it now?同步练习第1页
    2021-2022学年初中英语七年级上册(仁爱版)Unit 4 Topic 3 What time is it now?同步练习第2页
    2021-2022学年初中英语七年级上册(仁爱版)Unit 4 Topic 3 What time is it now?同步练习第3页
    还剩12页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    初中英语仁爱科普版七年级上册Topic 3 What time is it now?当堂达标检测题

    展开

    这是一份初中英语仁爱科普版七年级上册Topic 3 What time is it now?当堂达标检测题,共15页。试卷主要包含了单选题(每小题1分,共10分),从方框中选择适当的句子补全对话,书面面表达(共15分)等内容,欢迎下载使用。
    Unit4 topic3 What time is it now?能力提升卷
    学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
    第I卷(选择题)
    一、单选题(每小题1分,共10分)
    1.(2020·重庆万州初一期末)— Thank you for _________ me. — It’s my pleasure.
    A.help B.to help C.helping D.helps
    【答案】C
    【解析】句意:——谢谢你帮助我。——不客气。A. help动词原形;B. to help动词不定式;C. helping动名词或分词;D. helps动词三单式。本题主要考查了thank sb for doing sth因为……感谢某人。介词for后跟动名词。故答案为C。
    2.(2019·河北武邑初一月考)It’s five o’clock. It’s time _________.
    A.go home B.goes home C.to go home D.going home
    【答案】C
    【解析】句意:现在是五点钟。该回家了。It’s time to do sth.到做某事的时间了。故答案为C。
    3.(2019·全国初一课时练习)— It’s Sunday tomorrow. Why not go to the zoo? — That _________ great.
    A.sounds B.likes C.listens D.looks
    【答案】A
    【解析】句意:——明天是星期日。为什么不去动物园呢?——听起来好极了。A. sounds听起来;B. likes喜欢;C. listens听;D. looks看起来。likes/listens均为实义动词,后面不能直接跟形容词great,sounds/looks可以用作系动词,后跟形容词作表语。本题中That指代上面的建议,是听起来棒极了,故答案选A。
    4.(2019·全国初一课时练习)— What’s wrong _________ you? — I can’t find my way home.
    A.about B.with C.of D.on
    【答案】B
    【解析】句意:——你怎么了?——我找不到回家的路。A. about关于;B. with与……一起;C. of……的,属于;D. on在……上面。What’s wrong with sb.? 用来询问某人怎么了。故答案为B。
    5.(2019·全国初一课时练习)— _________ are your favorite animals? — Tigers.
    A.What B.Which C.Who D.Whose
    【答案】A
    【解析】句意:——你最喜欢的动物是什么?——老虎。A. What什么;B. Which哪一个;C. Who谁;D. Whose谁的。对物提问用疑问词what,对名词的定语(非所有关系)提问用which,对人提问用who,对形容词性物主代词或名词所有格提问用whose。根据答语可知,答案选A。
    6.(2019·全国初一课时练习)5:15 in English is _________.
    A.a quarter to five B.a quarter past five C.fifteen to five D.five to fifteen
    【答案】B
    【解析】句意:5:15用英语说是a quarter past five。A. a quarter to five四点四十五分;B. a quarter past five五点十五分;C. fifteen to five四点四十五分;D. five to fifteen十四点五十五分。故答案为B。
    【点睛】
    在表达非整点的时间时,1.所有的时间都可以用“小时+分钟”直接读:6:10 six ten;8:30 eight thirty
    2. 如果所表述的时间在半小时之内,可以用“分钟+past+小时”:6:10 ten past six;4:20 twenty past four
    3. 如果所表述的时间在半小时之内,可以用“(相差的)分钟+to+(下一)小时”:10:35 twenty-five to eleven;5:50 ten to six
    4. 如果所表述的时间恰好为半小时,可以用“half+past+小时”:11:30 half past eleven;2:30 half past two
    7.(2019·全国初一课时练习)— Mom, my skirt is too short. — OK. Let’s _________ tomorrow.
    A.go shopping B.to go shopping C.going shopping D.shopping
    【答案】A
    【解析】句意:——妈妈,我的裙子太短了。——好了。我们明天去购物吧。go shopping去购物,为固定词组;Let’s +动词原形。故答案为A。
    8.(2019·全国初一课时练习)— _________ is it? — It’s Six o’clock.
    A.What’s time B.What’s the time C.What time D.What the time
    【答案】C
    【解析】句意:——几点了?——六点了。根据答语可知问句是在询问时间,而询问时间一般有两种问法:What time is it?和What's the time?显然只有C正确。
    9.(2019·全国初一课时练习)— Let’s meet _________ 10 o’clock at my home. — OK.
    A.at B.in C.on D.of
    【答案】A
    【解析】句意:——让我们10点在我家见面。——好的。at/in/on都可以用作时间介词,at用在某时刻的前面;B. in用在某年、某月或季节的前面;C. on用在具体某一天的前面;D. of属于,……的。at 10 o’clock在10点钟。故答案为A。
    【点睛】
    时间介词at,on,in的用法:at放在几点钟前,指具体的某一时刻。例如:at one o’clock在1点钟。on作为时间介词,常与“日期”,“星期几”搭配,用于具体的某一天前或者上午、下午、晚上有形容词作定语修饰时,例如:on Thursday,on a cold afternoon在一个寒冷的下午。in用于年、月、季节等的前面,常与表示“一段时间”的时间名词搭配。例如:in 2017,in May,in winter。
    10.(2019·全国初一课时练习)It’s very _________ of you _________ help me with English.
    A.kind; for B.kind; to C.well; to D.well; for
    【答案】B
    【解析】句意:你能帮我学英语真是太好了。It’s +adj.+for/of sb. to do sth做某事对某人来说怎么样。It是形式主语,后面的动词不定式作真正的主语。排除A/D。kind友好的,用作形容词;well多用于副词,当形容词讲时,指身体好,此处只能用kind。故答案为B。
    【点睛】
    在“It’s +adj.+for/of sb. to do sth.”句型中,介词用for还是of应根据作表语的形容词的词义特点和说话人的侧重而定。当形容词是说明不定式的特性时,要用介词for,也就是说不定式(短语)与形容词在逻辑上存在“主语和表语”的关系。例如:It's important for us to stay healthy. 保持身体健康对我们来说很重要。(本句子中的important说明的是to stay healthy的特性,即句子侧重的是说“To stay healthy is important.”)
    注意:与介词for搭配的往往是表示事物的特性的形容词,如important, difficult, easy, hard, possible等。
    当形容词是说明不定式的逻辑主语的特性时,要用of,也就是说不定式的逻辑主语sb.和形容词在逻辑上存在“主语和表语”的关系。例如:It's kind of you to help me.你帮助我真是太好了。(句中的kind是用来说明you的特征,即句子侧重说得是“You are kind.”)
    二、阅读理解(每小题1分,共10分)
    (2020·全国初一单元测试)
    Dear Sandy,
    How are you in your school? I’m sorry I can’t go to see you this month. These days, I’m busy and I have many 11 to do. On December 1st,I have 12 ball games: A soccer game and a 13 game. I know you like tennis, too. It’s really an interesting 14 , right? On December 10th, I have an English test. I don’t like English. It’s 15 for me. On December 20th, our school has an art festival. We have it 16 December every year. December 31st, the 17 day of the month, is my mother’s birthday. We want to have a 18 for her. My father and my sister will make a big birthday cake for her. I want to 19 her a pair of shoes. Well, can you come to my mother’s birthday party? I think you can have a good 20 at the party. 
    Yours,
    Tony
    11.A.games B.questions C.clothes D.things
    12.A.two B.three C.four D.five
    13.A.basketball B.volleyball C.tennis D.ping⁃pong
    14.A.habit B.day C.number D.sport
    15.A.difficult B.interesting C.easy D.relaxing
    16.A.at B.on C.in D.to
    17.A.first B.second C.third D.last
    18.A.party B.store C.room D.school
    19.A.need B.buy C.see D.sell
    20.A.name B.time C.family D.class
    本文是托尼写给桑迪的一封信,托尼介绍了他十二月有很多事情要做,并邀请桑迪来参加他妈妈的生日聚会。
    11.D【解析】句意:这些天,我很忙,我有很多事情要做。games游戏;questions问题;clothes衣服;things事情,东西。根据下文“十二月一日……12月10日……12月20日……十二月三十一日……我们想为她开个派对。……我想给她买双鞋。”可知此句是“这些天,我很忙,我有很多事情要做。”故选D。
    12.A【解析】句意:十二月一日,我有两场球赛:一场足球赛和一场网球赛。考查数词。two二;three三;four四;five五。根据下文“一场足球赛和一场网球赛”可知“我有两场球赛”;故选A。
    13.C【解析】句意:十二月一日,我有两场球赛:一场足球赛和一场网球赛。basketball篮球;volleyball排球;tennis网球;ping⁃pong乒乓。根据下文“I know you like tennis, too.”可知“一场足球赛和一场网球赛”;故选C。
    14.D【解析】句意:这真是一项有趣的运动,对吧?habit习惯;day日;number数字;sport运动。根据上文“I know you like tennis, too.(我知道你也喜欢网球。)”可知此句是“这真是一项有趣的运动,对吧?”;故选D。
    15.A【解析】句意:对我来说很难。difficult困难的;interesting有趣的;easy 容易的;relaxing令人放松的,轻松的。根据下文“I don’t like English.”可知此句“对我来说很难。”故选A。
    16.C【解析】句意:我们每年十二月都有艺术节。at用在几点几分前;on在具体某一天或某一天的上午、下文或晚上前;in在较长的时间段前,像在某年、某月、上午、下午或晚上等;to到,朝。根据“December(十二月)”可知填in。故选C。
    17.D【解析】句意:十二月三十一日,这个月的最后一天,是我妈妈的生日。first第一;second第二;third第三;last最后。根据上文“December 31st”可知“这是这个月的最后一天”;故选D。
    18.A【解析】句意:我们想为她举行个聚会。party聚会,派对;store商店;room房间;school学校。根据下文“My father and my sister will make a big birthday cake for her.”可知“我们想为她举行个聚会。”故选A。
    19.B【解析】句意:我想给她买双鞋。need需要;buy买;see看见,见到;sell 卖,销售。短语buy sb. sth.:给某人买某物;故选B。
    20.B【解析】句意:我想你在聚会上会玩得很开心。name名字;time时间;family家庭,家人;class班级。短语have a good time:玩得开心,过得愉快。根据上文“Well, can you come to my mother’s birthday party?”可知此句是“我想你在聚会上会玩得很开心。”故选B。
    三、阅读理解(每小题2分,共40分)
    A(2017·福建省石狮市自然门学校初一课时练习)
    Ted Best is an English boy. Now he is a student of Yuying Junior High School. He is in Class Six, Grade Seven. He has a dog. It’s black and white. The dog is very clever. Ted likes it very much. The dog’s favorite food is bone (骨头). Every day Ted goes home. He meets the dog on his way home.
    Ted’s friend, Jenny is an American girl. She is in the same grade, but in different classes. She has a cat. It’s black and white, too. Fish is the cat’s favorite food. Jenny often buys some fish for her cat.
    21.Where is Ted from?
    A.England. B.American. C.Canada. D.Japan.
    22.What’s Ted’s dog’s favorite food?
    A.Meat. B.Bone. C.Rice. D.Fish.
    23.What grade is Jenny in?
    A.Grade Six. B.Grade Seven. C.Grade Eight. D.Grade Nine.
    24.Where does Ted meet his dog?
    A.At Ted’s home. B.At school.
    C.On his way home. D.At Jenny’s home.
    25.Ted’s friend is ____.
    A.Mr. Best B.Mr. White C.Mr. Black D.Jenny
    短文大意:短文介绍了英国男孩泰德和好朋友珍妮各自喜欢的动物。
    21.A【解析】题意:泰德来自哪里?考查细节理解。根据Ted Best is an English boy.可知他来自英国,故选A。
    22.B【解析】题意:泰德的狗最喜欢吃什么?考查细节理解。根据The dog’s favorite food is bone.可知它喜欢吃骨头,故选B。
    23.B【解析】题意:珍妮在几年级?考查细节理解。根据He is in Class Six, Grade Seven.和Ted’s friend, Jenny is an American girl. She is in the same grade,可知她也是初一的学生,故选B。
    24.C【解析】题意:泰德在哪里遇见他的狗?考查细节理解。根据He meets the dog on his way home.可知在回家的路上遇见了那条狗,故选C。
    25.D【解析】题意:泰德的朋友是珍妮。考查细节理解。根据Ted’s friend, Jenny is an American girl.可知珍妮是泰德的朋友,故选D。
    【点睛】
    阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。
    B(2015·内蒙古宁城初一期末)
    Wang Lin is a student of Grade 7. One Sunday, Wang Lin wants to go to the zoo to see animals. He likes animals very muh. His favorite animals are elephants and monkeys. He thinks elephants are kind and monkeys look cute. But he doesn’t like tigers and lions. On the way to the zoo, he sees a little boy. The boy is crying. Wang Lin asks, “what’s up, little boy?” “I can’t find mty home.” So Wang Lin helps him to find his home. “Thank you for your help. It’s very kind of you.” The boy’s parents say to Wang Lin.
    Now it’s six o’clock. It’s time for dinner. Wang Lin has to go home. He can’t go to the zoo, but he is very happy.
    26.What does Wang Lin do
    A.He is a student B.He wants to go to the zoo
    C.He likes animals very much D.He helps the little boy to find his home
    27.Where does Wang Lin want to go one Sunday?
    A.His friend’s home B.the little boy’s home
    C.the zoo D.his school
    28.What animals does Wang Lin like?
    A.Elephants and tigers B.Monkeys and lions
    C.Elephants and monkeys D.Tigers and lions
    29.Why is the boy crying?
    A.He can’t find his school B.He can’t go to the zoo
    C.Wang Lin can’t help him D.He can’t find his way home.
    30.What do you think of Wang Lin?
    A.He is very clever B.He is very young
    C.He is very kind and helpful.. D.He likes his parents.
    试题分析:这篇文章主要讲了一个周日王林去动物园看动物,在去公园的路上,他遇见了一个小孩,他找不到回家的路了,王林帮他找到了家。
    26.A【解析】细节理解题。根据Wang Lin is a student of Grade 7.王林是七年级的学生。可知选A。
    27.C【解析】细节理解题。根据One Sunday, Wang Lin wants to go to the zoo to see animals.一个周日,王林想要去动物园看动物。可知应选C。
    28.C【解析】细节理解题。根据His favorite animals are elephants and monkeys.他最喜欢的动物是大象和猴子。故选C。
    29.D【解析】细节理解题。根据“I can’t find mty home.小男孩的答语可知,他找不到家了。可知故选D。
    30.C【解析】归纳理解题。通过So Wang Lin helps him to find his home.王林帮助他找到他家。故选C。
    C(2016·广东南沙中考模拟)
    Teenager Jake Deham was skiing with his family in the US when he fell over and lost one of his skis. His family didn’t know that he had a problem. They kept on skiing. When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake.
    Jake couldn’t find his ski anywhere. In the end, he decided to take off his other ski and walk down the mountain. But he couldn’t work out the right way to go.
    It was now getting dark and he was a long way from any place of safety. He knew that he might die that night in the cold temperatures. But Jake kept calm. At home, Jake watched a lot of programmes about living in difficult situations. He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow. He made a hole so the wind couldn’t blow into it. Outside his hole, the temperature fell to a dangerous-15℃ that night, but inside it Jake was safe from the cold.
    After the long evening passed, Jake began to think his way out. He had to get down the mountain. The TV programmes always said,“ If you are lost, you should find someone else’ s tracks(足迹) through the snow and follow them.” “I wanted to live my life.” Remembered Jake. “So I got up and I found some ski tracks and I followed those.” He walked and walked and finallysaw lights. ……
    His mum was very happy when she heard his son was saved. Amazingly, Jake didn’t even have to go to hospital. He got through the terrible experience without any injuries.
    So, the next time someone says that watching TV is a waste of time, think of Jake. Sometimes TV can save your life!
    31.Jake’s parents didn’t know that he was missing until__________.
    A.Jake contacted them on the phone
    B.they began to ski down the mountain
    C.they reached the foot of the mountain
    D.Jake lost one of his skis
    32.What was the most important decision Jake made for his safety?
    A.To go skiing with his family in the US.
    B.To search for the ski that he had lost in the snow.
    C.To take off his other ski and walk down the mountain.
    D.To build a hole in the snow to keep himself warm.
    33.In what order did the following take place in the story?
    a. Jake made a hole in the snow. b. Jake lost one of his skis.
    c. Jake finally saw lights. d. Jake followed some tracks.
    e. Jake took off his other ski.
    A.b-e-a-d-c B.a-b-e-c-d
    C.d-e-b-a-c D.b- c-e-a-d
    34.What probably happen to Jakewhen he saw lights?
    A.Jake’s parents came to search and saved him.
    B.Jake went back to the hole and waited there.
    C.Jake found his lost ski and skied down by himself.
    D.Jake found a team of men who came to save him.
    35.What can we learn from the story?
    A.It is dangerous for us to travel alone. B.Keep calm when facing difficulties.
    C.Never give up and you will be successful. D.It is a waste of time to watch TV.
    试题分析:本文讲述了一个叫杰克的青少年在和家人一起滑雪时迷路,然后通过自己知道的知识成功脱险的故事。杰克因为掉了一只滑雪板,在找滑雪板的时候迷路了。当天黑时还没有找到下山的路后,他当机立断,挖了一个洞,自己在洞里得以度过严寒的夜晚。第二天他沿着滑雪的轨迹找到了下山的路,成功得救。
    31.C【解析】细节理解题。由第一段的最后一句When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake.可知当他们到达山脚下的时候,才发现没有了杰克的踪迹。故选C
    32.D【解析】细节理解题。文章第三段说道,天黑下来,杰克知道自己可能会死于夜晚的低温,他想到他看过的电视节目中看到的求生方法。于是他在雪地里挖了个洞躲过了外面晚上的低温,顺利度过一夜,所以这对他的求生是至关重要的。故选D。
    33.A【解析】细节理解题。文章中提到杰克安全回来之后回忆说,So I got up and I found some ski tracks and I followed those他找到一些滑行的轨道,然后沿着这些记号下山的。故选 A
    34.D【解析】细节理解题。文章的顺序应该是,杰克先丢了他的滑雪板,在找滑雪板的时候迷路了,之后天黑了下来,杰克挖了一个洞度过了寒冷的夜晚,第二天沿着滑雪的轨道下了山,看到了灯光,跟着灯光找到了救援他的队伍,故选D
    35.B【解析】大意理解题。由文章的内容可知,当面临困境时,杰克没有害怕慌张,而是非常的镇定,用自己知道的知识帮助自己摆脱困境,成功脱险。所以杰克面临困难时,是冷静和聪明的,故选B。
    D(2019·湖南古丈初一期末)
    It is Sunday. It's a fine day. Mr. and Mrs. Cooper don't go to work. Their children don't go to school. After breakfast, Mr. and Mrs. Cooper go out. Now Mr. Cooper is walking in the park. Mrs. Cooper is buying some meat, fruit and vegetables in a big supermarket.
    Laura is Mr. Cooper's daughter. Now she is playing computer games in her bedroom. Her cousin Mary is staying with her. She is reading a storybook. Mr. and Mrs. Cooper's son Dave, with his friends John and Peter, is playing cards in the garden. Outside the garden, there is a small street. There are no buses or taxis on it, only some boys playing soccer.
    36.Mr. Cooper has four children.
    37.Mary is in the bedroom now.
    38.Dave is playing soccer with his friends.
    39.Mary is Dave's cousin.
    40.Peter is reading a storybook.
    文章主要讲述了周末库伯一家人:库伯先生,库伯妻子,他们的儿子和女儿分别在做什么事情。
    36.F【解析】细节理解题。根据第2段“Laura is Mr. Cooper's daughter. Mr. and Mrs. Cooper's son Dave.”可知,库伯先生有一个女儿和一个儿子,一共是2个孩子。故答案为F。
    37.T【解析】细节理解题。根据第2段“Her cousin Mary is staying with her.”可知,Mary现在和Laura在卧室。故答案为T。
    38.F【解析】细节理解题。根据第2段“Mr. and Mrs. Cooper's son Dave, with his friends John and Peter, is playing cards in the garden.”可知,Dave正在花园里和朋友们打牌。故答案为F。
    39.T【解析】推理判断题。根据第2段“Laura is Mr. Cooper's daughter. Now she is playing computer games in her bedroom…son Dave, with his friends John and Peter.”可知,Laura和Mary是堂兄妹,Laura和Dave是亲兄妹,故Mary和Dave也是堂兄妹。故答案为T。
    40.F【解析】细节理解题。根据第2段“Mr. and Mrs. Cooper's son Dave, with his friends John and Peter, is playing cards in the garden.”可知,Peter在花园打牌。故答案为F。
    四、从方框中选择适当的句子补全对话。其中有两项是多余的。(每小题1分,共5分)
    (2019·全国初一课时练习)
    A: Excuse me, Wang Shan.41.
    B: Sorry, I don’t know. 42. Please go and ask Ted.
    A: Excuse me. What time is it, please?
    C: It’s about 3:30 p.m.
    A: Thank you, Ted.
    C: 43. Look, under the desk.
    B: Is it black?
    C: 44.
    B: Let me have a look. Oh, it’s mine.
    C: 45.
    B: Thanks very much.
    A.Whose watch is that?
    B.What’s the time, please?
    C.Here you are.
    D.I can’t find my watch.
    E.Yes, it is.
    F.No, it isn’t.
    G.Here we are.
    文章大意:对话中A问王珊时间,王珊不知道,因为找不到手表了。A向泰德问了时间,同时泰德帮助王珊找到了手表,王珊感谢泰德。
    41.B【解析】句意:请问几点了?
    根据后面的内容A: Excuse me. What time is it, please? 可知此处询问:现在几点了?由于王珊不知道,又去询问Ted。故答案为B。
    42.D【解析】句意:我找不到我的手表了。
    根据前句Sorry, I don’t know. 对不起,我不知道。结合选项可知,此处应说我找不到我的手表了。故选D。
    43.A【解析】句意:那是谁的手表?
    根据Look, under the desk.和Let me have a look. Oh, it's mine.可知此处是:那是谁的手表?故答案为A。
    44.E【解析】句意:是的,它是。
    根据前句Is it black?它是黑色的吗?一般疑问词要用yes/no回答。结合B: Let me have a look. Oh, it's mine.可知此处是肯定回答。故答案为E。
    45.C【解析】句意:给你。
    根据前句Oh, it's mine.哦,是我的。和后句Thanks very much.可知此处是:给你。故答案为C。
    第II卷(非选择题)

    五、回答问题(每小题2分,共10分)
    (2018·长沙市开福区青竹湖湘一外国语学校初一月考)
    Hi, everyone! I’m Betty! I’m eleven. I am a student. I have two good friends, Peter and Barry. Peter is twelve and Barry is thirteen. Peter likes playing baseball and he keeps a cat as a pet(宠物). Barry comes from France and he can play tennis very well. We all like soccer and we always play it on the playground after school.
    On weekends, we always watch movies, too. We think it is relaxing. What about you? Do you have good friends?
    46.How old is Barry?
    __________________
    47.Who keeps a pet cat?
    __________________
    48.Is Peter from France?
    __________________
    49.Where do they play soccer?
    __________________
    50.What do they do on weekends?
    __________________
    【答案】
    46.Barry is thirteen.
    47.Peter keeps a pet cat.
    48.No, he isn’t.
    49.They play soccer on the playground.
    50.They watch movies on weekends.
    本文介绍了贝蒂及她的两个好朋友彼得和巴里的基本信息。
    46.根据Peter is twelve and Barry is thirteen,可知,巴里13岁,所以空格处填Barry is thirteen。故答案为Barry is thirteen。
    47.根据Peter likes playing baseball and he keeps a cat as a pet,可知,彼得养了一个宠物猫,所以空格处填Peter keeps a pet cat。故答案为Peter keeps a pet cat。
    48.根据Barry comes from France,可知,巴里来自法国,而不是彼得,所以答案是否定No, he isn’t。故答案为No, he isn’t。
    49.根据We all like soccer and we always play it on the playground after school,可知,他们放学后在操场上踢足球,所以空格处填They play soccer on the playground。故答案为They play soccer on the playground。
    50.根据On weekends, we always watch movies, too,可知,他们在周末看电影,所以空格处填They watch movies on weekends。故答案为They watch movies on weekends。
    六、选词填空(每小题1分,共10分)
    (2019·宁津县第四实验中学初一月考)
    Sunday, wash , weekdays, big, stay, on, do, for,hungry,many,food,a lot
    What do you do at the weekend? Some people like to51.at home, but others like to go52.a walk or play football. My friend Jack works hard in a factory during the53..On the weekends, he always54. the same thing. On Saturday he 55.his car and on56. he goes with his family to the village by car. His uncle and aunt have a farm there. It isn't a 57. one, but there are always 58. things to be done on the farm.The children help with the animals and give them their 59..Jack and his wife help in the fields(田地). At the end of the day,they are all 60.and Jack’s aunt gives them a big meal.
    【分析】
    本文主要谈论作者的朋友杰克周末做些什么。
    51.stay句意:有些人喜欢待在家里,但有些人喜欢出去散步或踢足球。短语like to do sth.:喜欢做某事;stay at home:待在家里。结合句意和所给词可知填stay。
    52.for句意:有些人喜欢呆在家里,但有些人喜欢出去散步或踢足球。短语go for a walk:出去散步; for。
    53.weekdays句意:我的朋友杰克工作日在一家工厂努力工作。根据下文On the weekends, he always___4___ the same thing(在周末,他总是做同样的事情。)可知“我的朋友杰克工作日在一家工厂努力工作。”短语on weekends:在周末;结合句意和所给词可知填weekdays。
    54.does句意:在周末,他总是做同样的事情。根据频度副词always可知此句时态是一般现在时;本句主语he第三人称单数,可知谓语动词使用单数;短语do the same thing:做同样的事情;结合句意和所给词可知填does。
    55.washes句意:星期六他洗车,星期天他和家人开车去村里。本句时态是一般现在时;本句主语he第三人称单数,可知谓语动词使用单数;短语wash a/one’s car:洗车;结合句意和所给词可知填washes。
    56.Sunday句意:星期六他洗车,星期天他和家人开车去村里。根据“星期六他洗车”可知“星期天他和家人开车去村里”;结合句意和所给词可知填Sunday。
    57.big句意:这不是一个大问题,但在农场里总是有很多事情要做。形容词修饰名词,可知填形容词;结合句意和所给词可知填big。
    58.many句意:这不是一个大问题,但在农场里总是有很多事情要做。many:许多,修饰可数名词复数;结合句意和所给词可知填many。
    59.food句意:孩子们帮助动物并给它们食物。food:食物,不可数名词;结合句意和所给词可知填food。
    60.hungry句意:一天结束的时候,他们都饿了,杰克的姑妈给了他们一顿丰盛的晚餐。根据下文“杰克的姑妈给了他们一顿丰盛的晚餐”可知“一天结束的时候,他们都饿了”;结合句意和所给词可知填hungry。
    七、书面面表达(共15分)
    61.(2020·石家庄外国语教育集团初一期末)
    假设你是Jane,请根据以下提示给 Sam 写一封回信,介绍你的上周末。
    内容提示:
    周六
    去了动物园,拍照留念,但人很多
    周日
    在商场遇到著名女演员 Kristina,很开心,在商场用餐
    写作要求:
    1. 词数 70 左右, 信的开头和结尾已给出,不计入总词数;
    2. 内容完整,语句连贯。可适当发挥
    Dear Sam,
    Thanks for your letter. Last weekend, ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Yours,
    Jane
    例文:
    Dear Sam,
    Thanks for your letter. Last weekend, I had a great time. On Saturday, I went to the zoo with my parents. We saw so many animals, such as monkeys, pandas, bears and horses. I loved the pandas most. I asked my father to take some pictures of the pandas. However, there were so many people in the zoo. Especially there were a few kids who were quite noisy, which made me kind of upset.
    On Sunday, I went to buy some clothes with my friend Mary in the shopping mall. We met Kristina, who is a famous actress in America. What a surprise! It makes us so happy. After we finished our dinner in the mall, we went home, feeling quite satisfied.
    Best wishes.
    Yours,
    Jane
    【解析】
    1.题干解读:该题目属于书信写作。在写作时应紧接开头及写作,根据内容提示讲述上周末做的事情。
    2.例文点评:例文主要用第一人称进行写作,主要采用一般过去时态来写作。讲述上周末做的事情叙述完整且条理清晰。
    3.高分亮点:
    短语:have a great time; such as; take some pictures; in the shopping mall。
    句型:who引导的定语从句;there be+名词的句型;what引导的感叹句;which引导的定语从句。



    相关试卷

    初中仁爱科普版Topic 3 How old are you?课后测评:

    这是一份初中仁爱科普版Topic 3 How old are you?课后测评,共5页。试卷主要包含了根据句意及汉语提示补全单词,单项选择,根据句意及汉语提示完成句子等内容,欢迎下载使用。

    初中英语仁爱科普版七年级上册Topic 3 How old are you?课时训练:

    这是一份初中英语仁爱科普版七年级上册Topic 3 How old are you?课时训练,共5页。试卷主要包含了根据句意及汉语提示补全单词,单项选择,根据句意及汉语提示完成句子等内容,欢迎下载使用。

    仁爱科普版七年级上册Unit 4 Having funTopic 3 What time is it now?课后作业题:

    这是一份仁爱科普版七年级上册Unit 4 Having funTopic 3 What time is it now?课后作业题,文件包含Unit4Topic3doc、Unit4Topic3mp3等2份试卷配套教学资源,其中试卷共9页, 欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map