年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185

    2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185第1页
    2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185第2页
    2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185第3页
    还剩4页未读, 继续阅读
    下载需要20学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185

    展开

    这是一份2021高考英语二轮复习小综合训练19含解析202102232185,共7页。
    Ⅰ.阅读理解
    Vide games are ften blamed as a pastime fr yung teenage males. If yu're nt a regular “gamer”, yu might be surprised t find ut just hw many peple frm all different grups play games regularly, leading t a billin dllar industry in the US and internatinally.
    Accrding t game designer Jane McGnigal, authr f Reality is Brken, mre than half a billin peple play cmputer and vide games fr at least an hur each day. Abut 183 millin f thse gamers live in the US alne.
    Everyne has different reasns fr playing vide games. The mst cmmn ne is simply that vide games are fun. The huge availability f devices yu can play n tday has als n dubt increased the game­playing market as yu n lnger need t buy a special handheld device t play.
    A natinal survey fund that using vide games as part f their class instructinal materials led t imprved basic learning and inspiratin skills. Mrever, 74% f the teachers surveyed nw use digital games as a regular part f their student training.
    Likewise, the ESA's annual reprt shws that 68% f parents view vide games played by their children as a psitive and 62% are engaged in vide game play with their children n a weekly basis.
    Games can als imprve brain functining and prblem slving abilities. A study fund that children wh played a brain training game fr a regular amunt f time weekly fr fur mnths had higher math and reading scres than students in the cntrl grup. This psitive benefit isn't limited just t children. Researchers wrking with Alzheimer's patients fund that playing a similar type f brain game a few times a week fr ne mnth imprved multi­tasking ability and shrt­term memry.
    【语篇解读】 本文是一篇说明文。全世界很多人在玩电子游戏,文章介绍了玩电子游戏的原因及好处。
    1.What des the authr think f vide games?
    A.They are rare in the US.
    B.They waste t much mney.
    C.They are welcmed greatly.
    D.They take up t much time.
    解析 细节理解题。根据第二段的第一句可知,全球有5亿多人在玩电子游戏,说明其非常受欢迎。故选C。
    答案 C
    2.Hw many reasns has the authr given fr playing vide games in Paragraph 3?
    A.One.B.Tw.
    C.Three.D.Fur.
    解析 推理判断题。根据第三段的内容可知,人们玩电子游戏的原因主要是因为有趣,再就是玩起来方便,不需要购置特殊的装置,作者一共提到了两个原因。故选B。
    答案 B
    3.What des Paragraph 4 mainly talk abut?
    A.Educatinal benefits frm vide games.
    B.Disagreements abut teaching vide games.
    C.Parents' attitude twards playing vide games.
    D.Relatinship between teaching and vide games.
    解析 段落大意题。根据本段的内容可知,研究表明,电子游戏能够改善基础学习和激励技能。故选A。
    答案 A
    4.Hw d vide games benefit peple accrding t the last paragraph?
    A.They can avid meeting prblems.
    B.They can replace math and reading.
    C.They can help cure sme disease.
    D.They can imprve brain functin.
    解析 细节理解题。根据最后一段的第一句可知,游戏可以改善人的大脑功能,无论是对儿童还是对痴呆症患者都有效果。故选D。
    答案 D
    Ⅱ.完形填空
    After passing Matric, I did nt have mney t further my studies and get prper guidance while grwing up.My father was a security guard and my mther was a wrker. They were wrking hard but still __1__. My mm asked me t g and __2__ her debts at the end f every mnth. One day I __3__ t the supermarket t pay my mm's debts as usual. As I was ging dwn the lift, I saw a security guard wh was __4__ dressed with a tie.What I saw gave me a __5__ impressin, s I greeted her and she greeted me with a __6__. I wanted t learn abut the cmpany. I asked her the __7__ f her cmpany and where it __8__. What was beynd my expectatin was that she respnded very __9__, and I thught I wuld lve t __10__ like her.
    The fllwing day I went t the exact cmpany t submit my CV and I was __11__ there were n vacancies (空缺) currently.I __12__ her t keep my CV and then have it __13__ when they were hiring. After a mnth I received a __14__ frm the same cmpany inviting me t cme fr the __15__, s I went.I was __16__ and t my surprise I was wrking __17__ at the same SITE the __18__ was wrking in.
    Frm that day n I tld myself nthing is __19__ in life. If yu can dream it then yu can __20__ it. We are always limiting urselves by saying the sky is the limit.
    【语篇解读】 这是一篇记叙文。作者替母亲偿还债务的时候见到一个女保安,给作者留下了深刻的印象。
    1.A.strngB.pr
    C.availableD.stubbrn
    解析 根据前文的“After passing Matric,I did nt have mney t further my studies”可知,作者的父母都努力工作但是仍然很“贫穷(pr)”。故选B。
    答案 B
    2.A.attainB.ask
    C.addD.pay
    解析 根据后文的“One day I __3__ t the supermarket t pay my mm's debts as usual.”可知,作者的母亲让作者去“偿还(pay)”债务。故选D。
    答案 D
    3.A.mvedB.drve
    C.rdeD.went
    解析 根据句意可知,有一天,像往常一样,作者“去(g)”商场,给妈妈偿还债务。故选D。
    答案 D
    4.A.wellB.wrse
    C.strangelyD.casually
    解析 根据后文的“with a tie”和句意可知,作者看到一个保安,她穿得“很好(well)”还佩戴着领带。故选A。
    答案 A
    5.A.sharpB.empty
    C.deepD.wrng
    解析 根据后文的“s I greeted her”可知,作者看到的一切给她留下了“深刻的(deep)”印象。故选C。
    答案 C
    6.A.smileB.wave
    C.surpriseD.terrr
    解析 根据句意和后文的“I thught I wuld lve t __10__ like her.”可知,作者很喜欢这个人,所以这个人一定是很好的人,因此,作者跟她打招呼的时候,她一定用“微笑(smile)”来回复。故选A。
    答案 A
    7.A.nameB.functin
    C.awardD.effect
    解析 根据前文的“I wanted t learn abut the cmpany.”可知,作者想要了解这个公司,所以她就要首先知道这个公司的“名字(name)”。故选A。
    答案 A
    8.A.endedB.lay
    C.rseD.began
    解析 作者想要去那个人所在的公司工作,所以她要询问那个人工作的公司“位于(lie)”哪里。故选B。
    答案 B
    9.A.vilentlyB.crazily
    C.sadlyD.kindly
    解析 根据前文的叙述可知,那个人是个很好的人,所以作者问她问题的时候,她很“善意地(kindly)”做出回答。故选D。
    答案 D
    10.A.playB.wrk
    C.uniteD.write
    解析 根据句意可知,作者认为有一天她会像那个人一样“工作(wrk)”。故选B。
    答案 B
    11.A.tldB.blamed
    C.warnedD.expected
    解析 根据句意可知,第二天作者去了这家公司提交了她的简历,她被接待员“告知(tell)”公司目前没有空缺。故选A。
    答案 A
    12.A.advisedB.rdered
    C.beggedD.wed
    解析 从前文的叙述可知,作者很想到这家公司工作,所以当被拒绝后,她“请求(beg)”接待员留下她的简历并且在公司招聘人的时候把简历“递交上去(hand in)”。故选C。
    答案 C
    13.A.handed utB.given up
    C.handed inD.taken in
    解析 见12题解析。故选C。
    答案 C
    14.A.requestB.call
    C.packageD.bill
    解析 根据句意可知,一个月后,作者收到了来自同一家公司的“电话(call)”邀请作者去“面试(interview)”。故选B。
    答案 B
    15.A.meetingB.sentence
    C.psitinD.interview
    解析 见14题解析。故选D。
    答案 D
    16.A.refusedB.prmted
    C.hiredD.cheated
    解析 根据后文的“t my surprise I was wrking __17__ at the same SITE the __18__ was wrking in.”可知,作者被“雇佣(hire)”了。故选C。
    答案 C
    17.A.secretlyB.hnestly
    C.exactlyD.silently
    解析 根据句意可知,作者“正好(exactly)”和她见到的那个保安在一个地方工作。故选C。
    答案 C
    18.A.manB.child
    C.nurseD.lady
    解析 根据前文的叙述可知,作者见到的那个保安是一个“妇女(lady)”。故选D。
    答案 D
    19.A.seriusB.impssible
    C.practicalD.reasnable
    解析 作者的经历告诉她没有什么是“不可能的(impssible)”。故选B。
    答案 B
    20.A.achieveB.appreciate
    C.missD.regret
    解析 作者一直想要进一个公司,最后她通过自己的努力实现了愿望,所以说有梦想就会“实现(achieve)”。故选A。
    答案 A
    Ⅲ.语法填空
    The Water Splashing (泼) Festival f the Dai ethnic minrity (少数民族) falls n April 13th t April 16th. It is the mst imprtant festival __1__ (bserve) by the Dai peple in the Dehng area f Xishuangbanna, Yunnan Prvince. It is the New Year fr the Dai, a festival t send ff the ld and greet the new.
    During the festival, __2__ lasts three r fur days, peple are dressed in their best clthes and participate in a variety f rich and clrful __3__ (activity). Dragn bat racing, firewrks displays and ther perfrmances such as peacck dance __4__ (hld) n the first day. And the mst ppular event __5__ (be) water­splashing n the secnd day. Peple splash water n each ther, hping t take away sicknesses and disasters. The wetter yu get, the __6__ (lucky) yu will be. The last day is usually fr the yung peple t play games as a way __7__ (express) their lve fr each ther.
    The Water Splashing Festival __8__ (vivid) exhibits the Dai's respect fr water and the culture f music and dance, fd, and cstumes. It is als a cultural bridge __9__ Xishuangbanna and Sutheast Asian cuntries that share __10__ same festival culture f water­splashing.
    1.________ 2.________ 3.________ 4.________
    5.________ 6.________ 7.________ 8.________
    9.________ 10.________
    答案与解析
    【语篇解读】 本文介绍了傣族泼水节的相关情况,包括流行地区、文化特征、活动意义以及活动过程等。
    1.bserved 考查非谓语动词。句意:这是云南省西双版纳德洪地区傣族人民所庆祝的最重要的节日。根据该句中的“by the Dai peple”可知,动词bserve和名词the Dai peple之间是动宾关系,故用过去分词作后置定语。
    2.which 考查定语从句。分析该句结构可知,该句为非限制性定语从句,先行词为the festival,故填which引导这个非限制性定语从句。
    3.activities 考查名词的单复数。 activity为可数名词,根据该句中“a variety f”可知,该处表示“多种多样的活动”,故用复数形式。
    4.are held 考查被动语态。该句主语为“dragn bat racing, firewrks displays and ther perfrmances”,故谓语动词用复数形式;主语和动词hld之间为动宾关系,故用被动语态。
    5.is 考查主谓一致。该句主语为“the mst ppular event”,是第三人称单数,故谓语动词用单数形式;该句讲述的是传统习惯,故用一般现在时。
    6.luckier 考查形容词的比较级。句意:身上越潮湿,你便越幸运。该句使用了“the+比较级.+比较级...”结构,此结构表示“越……就越……”。
    7.t express 考查动词不定式的用法。句意:最后一天通常是给年轻人时间以玩游戏的方式来表达他们对彼此的爱。此处用动词不定式作目的状语。
    8.vividly 考查副词。根据空后的exhibits可知,空处修饰该动词,故用副词形式。句意:泼水节生动地展示了傣族人民对水和音乐、舞蹈、食物以及服饰文化的尊重。
    9.between 考查固定搭配。 为固定搭配,意为“在……和……之间”。句意:泼水节也是西双版纳和东南亚国家之间沟通的文化桥梁。
    10.the 考查冠词。the same为固定搭配,意为“同样的”。

    相关试卷

    2021高考英语二轮复习小综合训练18含解析202102232184:

    这是一份2021高考英语二轮复习小综合训练18含解析202102232184,共8页。

    2021高考英语二轮复习小综合训练11含解析202102232177:

    这是一份2021高考英语二轮复习小综合训练11含解析202102232177,共7页。

    2021高考英语二轮复习小综合训练24含解析202102232191:

    这是一份2021高考英语二轮复习小综合训练24含解析202102232191,共6页。试卷主要包含了写一篇关于中国茶文化的短文;,同学间交换并修改错误;,作业上交的时间等内容,欢迎下载使用。

    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map