高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Music随堂练习题
展开课时作业(二十) Unit 5 Music
Section Ⅳ Grammar & Writing
(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)
Ⅰ.单句语法填空
1.We went to the university at________we studied 20 years ago.
答案: which
2.The plan ________which most people present didn’t agree was called off.
答案: to
3.Did you go to the concert,at ________the band played a piece of music by Beethoven?
答案: which
4.We were alarmed at the way________which John reacted to the drug.
答案: in
5.In our class there are 46 students,half of ________wear glasses.
答案: whom
6.The last place in________we stayed was the English Club.
答案: which
7.They are the very people________whom you can always turn for help.
答案: to
8.They arrived at a house,in front of________sat a boy.
答案: which
9.The only thing________which I am not sure is grammar.
答案: about
10.That is the problem ________which I have spent lots of time.
答案: on
Ⅱ.阅读理解
Background music may seem harmless,but it can have a powerful effect on those who hear it.Recorded background music first found its way into factories,shops and restaurants in the US.But it soon spread to other parts of the world.Now it is becoming increasingly difficult to go shopping or eat a meal without listening to music.
To begin with,“muzak” (音乐广播网) was intended simply to create a soothing (安慰) atmosphere.Recently,however,it’s become big business—thanks in part to recent research.Dr Ronald Milliman,an American marketing expert,has shown that music can boost sales or increase factory production by as much as a third.
However,it has to be light music.A fast one has no effect at all on sales.Slow music can increase receipts by 38%.This is probably because shoppers slow down and have more opportunity to spot items they like to buy.Yet,slow music isn’t always the answer.Dr Milliman found,for example,that in restaurants slow music meant customers took longer to eat their meals,which reduced overall sales.So restaurant owners might be well advised to play uptempo_music to keep the customers moving—unless of course,the resulting indigestion (消化不良) leads to complaints!
语篇解读 背景音乐作为一种常见的音乐形式,已经渗透到人们生活的方方面面。不同的背景音乐可以产生不同的效果。
1.Background music means________.
A.light music that customers enjoy most
B.fast music that makes people move fast
C.slow music that can make customers enjoy their meals
D.the music you are listening to while you are doing something
解析: 词义猜测题。选项中的前三项均只是背景音乐中的一部分,只有D项是完整的概括。
答案: D
2.Restaurant owners complain about slow music because________.
A.it results in indigestion
B.it increases their sales
C.it keeps customers moving
D.it decreases their sales
解析: 推理判断题。由文章最后一段可以看出,如果播放慢速背景音乐,客人的就餐时间就会变长,这样就会导致营业额的整体下滑。这样的结果餐馆老板自然要抱怨。
答案: D
3.We can know from the text that________.
A.background music was first used in big department stores
B.proper music can increase the selling of goods
C.light music has a bad effect on production
D.restaurant owners had better play slow music to comfort their customers
解析: 细节理解题。由第二段中的has shown that music can boost sales可知,恰当的音乐可以促进销售。
答案: B
4.The underlined expression “uptempo music” probably means________.
A.slow music B.fast music
C.light music D.classical music
解析: 词义猜测题。由上文的in restaurants slow music meant customers took longer to eat their meals可以看出,如果播放节奏慢的音乐,客人吃饭速度会变慢。为了让客人流动得快,自然要播放节奏快的音乐。
答案: B
Ⅲ.完形填空
Why is setting goals important?Because goals may__1__you to experience everything you want in life.__2__just letting life happen to you,goals allow you to make your life happen.
__3__people imagine how their life should be and set lots of goals.By setting goals you are __4__your life.It’s like having a map to __5__ you where you want to go.Think of it this way.There are two __6__.One has a destination (目的地) in mind (her goal),which can be __7__on a map.She can drive there__8__without any wasted time or __9__turns.The other driver is __10__.She has no goal,destination or map.Without a clear __11__,she never gets anywhere,and just uses up gas.Which driver do you want to __12__?
Winners in life set goals and follow through on them.They__13__what they want in life by making__14__and setting goals.Unsuccessful people just let life happen__15__.In fact,goals aren’t difficult to set.It__16__you to find out what your goals really are.You are the one who must decide what to __17__and in what direction to aim your life.
Research tells us that __18__we write a goal down we are more likely to reach it.Written goals can be reviewed __19__,and have more power.Like a contract (合同) with yourself,they are harder to __20__.Writing your goals down will bring you nearer to your goal if you work on it.
语篇解读 本文是说明文。成功者设定目标,并努力去实现;失败者只会听天由命。
1.A.help B.invite
C.advise D.order
解析: 有了奋斗的目标,你才有可能获得自己渴望的东西,所以目标可以“帮助(help)”你实现愿望。
答案: A
2.A.As for B.Except for
C.Instead of D.Because of
解析: 目标帮你实现人生,“而不是(Instead of)”让你听天由命。
答案: C
3.A.Lucky B.Honest
C.Young D.Successful
解析: 由该空后的imagine...set lots of goals可知,这里是说“成功(Successful)”者都是对人生有憧憬的人,他们会树立很多目标。
答案: D
4.A.making fun of B.taking control of
C.getting along with D.catching sight of
解析: 由该空前的By setting goals可知,有了目标,你就可以“掌控(taking control of)”自己的人生。
答案: B
5.A.show B.warn
C.wish D.follow
解析: 由该空前后内容可知,这里是说就像地图可以帮你“指(show)”路一样。
答案: A
6.A.guests B.singers
C.drivers D.teachers
解析: 下文的The other driver是提示。
答案: C
7.A.missed B.found
C.accepted D.started
解析: 由该空前的One has a destination in mind可知,心中有了目的地,这样就可以在地图上“找到(found)”要去的地方。
答案: B
8.A.safely B.suddenly
C.carefully D.directly
答案: D
9.A.wrong B.quick
C.wide D.full
解析: 结合上文内容可知,这里是说她能一路“直达directly)”,无需浪费时间或是拐“错(wrong)”弯。
答案: A
10.A.impolite B.impatient
C.different D.experienced
解析: 由该空后的She has no goal,destination or map可知,另一个司机“大不相同(different)”。
答案: C
11.A.memory B.purpose
C.question D.reason
解析: 由该空后的she never gets anywhere,and just uses up gas可知,这位司机没有明确的“目的(purpose)”。
答案: B
12.A.tell B.beat
C.punish D.become
解析: 作者在此试问读者:你想“成为(become)”哪位司机呢?
答案: D
13.A.prepare for B.worry about
C.take off D.give up
答案: A
14.A.choices B.plans
C.friends D.mistakes
解析: 由该空前的Winners in life set goals and follow through on them可知,为了得到他们所想要的,成功者会通过制定“计划(plans)”、设定目标去做“准备(prepare for)”。
答案: B
15.A.as well B.in turn
C.by accident D.at times
解析: 失败者只会听天由命,故填by accident。
答案: C
16.A.calls for B.goes after
C.turns to D.depends on
解析: 事实上,定目标不难。找到人生目标,全“靠(depends on)”个人。
答案: D
17.A.write B.discuss
C.achieve D.celebrate
解析: 由该空前后内容可知,这里是说要自己去决定想要“实现(achieve)” 什么以及人生的方向在哪里。
答案: C
18.A.when B.before
C.though D.whether
解析: “当(when)”我们把目标写出来后,实现的可能性就大了。
答案: A
19.A.slowly B.regularly
C.normally D.completely
解析: 你可以“定期(regularly)”对写在纸上的目标进行审视,从中获得动力。
答案: B
20.A.offer B.improve
C.describe D.forget
解析: 由该空前的Like a contract with yourself可知,像签订的合同一样,写下的目标很难“忘记(forget)”。
答案: D
Ⅳ.语法填空
(2016·山东潍坊高一上期末)
In 2001 there was a famous movie 1.____________(name) Harry Potter,2.____________turned out to be the most popular magical movie all over the world.The movie is about magical things and not only the kids but also the grownups think it very 3.____________(interest).Nowadays,with the 4.____________(succeed) of the movie,the original book has been a hot seller.
When I was in high school,my English teacher,who was a fan of Harry Potter,let us 5.____________(see) the fourth series of the movie,and I was 6.____________(deep) attracted by the story and the magical world at once.The three main persons in it are very funny and they 7.____________(love) by the fans from all over the world.Harry Potter is so popular 8.____________many writers begin to write magical stories.The later popular book named Twilight is another kind of Harry Potter.
As the book is so popular,the woman writer J.K.Rowling earns a lot of money and becomes one of the most powerful and rich 9.____________(woman) in the world.Now the fans of Harry Potter are looking forward 10.____________reading her new books.
语篇解读 本文讲述了观众对于电影《哈利·波特》的喜爱。
1.解析: 此处是过去分词短语named...作后置定语,修饰movie。
答案: named
2.解析: 空格后的句子是非限制性定语从句,故用which引导,which在从句中充当主语。
答案: which
3.解析: 空格处的词修饰it,it指代电影Harry Potter,所以用 interesting。
答案: interesting
4.解析: 空格位于冠词the之后,介词of之前,要用名词形式success。
答案: success
5.解析: let sb.do sth.让某人做某事。
答案: see
6.解析: 动词attracted需用副词修饰,所以用deeply。
答案: deeply
7.解析: they与love之间是被动关系,故用被动语态。句意:电影中的三个主要人物非常有趣,他们被世界各地的粉丝喜爱。
答案: are loved
8.解析: so...that...如此……以至于……,为固定句式。
答案: that
9.解析: “one of+名词复数”意为“……之一”。
答案: women
10.解析: look forward to盼望着,是固定搭配,to是介词。
答案: to
版权所有:高考资源网(www.ks5u.com)
高中英语Unit 1 Cultural relics课后练习题: 这是一份高中英语Unit 1 Cultural relics课后练习题,共7页。
人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Nelson Mandel -- a modern hero课后复习题: 这是一份人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Nelson Mandel -- a modern hero课后复习题,共7页。
高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 2 The Olympic Games测试题: 这是一份高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 2 The Olympic Games测试题,共8页。

