陕西省榆林市2024届高三下学期第四次模拟考试英语试卷(含答案)
展开
这是一份陕西省榆林市2024届高三下学期第四次模拟考试英语试卷(含答案),共22页。试卷主要包含了阅读理解,七选五,完形填空,短文填空,书面表达等内容,欢迎下载使用。
一、阅读理解
Making tiny furniture is n piece f cake. In this curse, jin Amanda Kelly, wh is nw pursuing her Master’s degree f Fine Arts in Sculpture at Radfrd University, t learn hw t create realistic furniture frm the beginning. While students wh have taken this curse are highly encuraged t sign up, students f all levels are welcmed!
Curse Overview
This curse includes five sessins, each lasting fr 2 hurs n five Tuesdays beginning n July 9.
Sessin 1 (Tuesday, 7/9, 7 — 9: 00 PM) Fundatins and Scale
Sessin 2 (Tuesday, 7/16, 7 — 9: 00 PM) Making the Side Table
Sessin 3 (Tuesday, 7/23, 7 — 9: 00 PM) Making the Bed
Sessin 4 (Tuesday, 7/30, 7 — 9: 00 PM) One Persn’s Waste Is Anther’s Tiny Treasure
Sessin 5 (Tuesday, 8/6, 7 — 9: 00 PM) Sharing Yur Creatins
Pricing Optins
In additin t full-price tickets f $ 225, a limited number f n-pay tickets are available fr this curse. Please nte that these tickets are reserved fr thse wh wuld nt therwise be able t take this curse and wh expect t attend all sessins. N-pay tickets are distributed via a randm drawing tw weeks befre each curse begins. Fr mre infrmatin and t apply fr a n-pay spt, please click here.
What Else t Knw
This is an interactive, small-grup wrkshp. Students are encuraged t participate in discussins and wrk n assignments utside f class. Due t the interactive nature f this curse, we strngly recmmend students attend as many live sessins as pssible. If students are unable t attend the live sessins, after each sessin they will receive access t a recrding f the live sessin, which they can watch fr up t tw weeks after the curse cncludes.
1.In which sectin will students make the bed?
A. Sessin 2. B. Sessin 3. C. Sessin 4. D. Sessin 5.
2.What can students d if they miss a live sessin?
A. Reach ut t ther students. B. Email the instructr immediately.
C. Watch the recrded class within 14 days. D. Make up fr the class within 72 hurs.
3.Which f the fllwing is TRUE?
A. The curse will last fr abut tw mnths.
B. A large number f n-pay tickets are available fr the curse.
C. Only experienced students can jin the curse.
D. Students can get mre infrmatin abut the curse n a website.
二、阅读理解
On Nv 7, 52-year-ld French authr Jean-Baptiste Andrea secured the famed Gncurt Prize fr his nvel Watch Over Her. With a histry f 120 years, the Gncurt Prize stands as ne f the mst imprtant literary awards in France.
Described as “extremely refreshing”, the bk ffers readers a break frm a sad news cycle, accrding t Didier Lecin, the jury(评委会) president f the Gncurt Prize. Philippe Claudel, anther member, said it was “high-quality ppular literature”. “And that is what the Gncurt is abut,” he added.
Watch Over Her develps as a lve stry between a yung pr sculptr and a lcal nble yung wman in 20th -century Italy, during the rise f fascism(法西斯主义). The accunt skillfully cmbines their stry f lve with explratins f Italian histry and plitical structures.
Andrea mentined that he crafted the stry f Watch Over Her because he desired t recnnect with Italy, “the cuntry f my ancestrs”, and because he firmly believed in the pwer f ppular fictin.
Andrea, a frmer screenwriter and directr wh turned t nvel writing in his 40s, expressed that writing nvels allwed him t rediscver the jy f writing lst in filmmaking. Fr him , writing is a means f taking cntrl f his life, representing a return t his childhd passin fr strytelling.
While sme critics suggested that Watch Over Her might challenge the traditinally elite (精英)image f the Gncurt Prize, Andrea thught differently in an interview with France Inter, stating, “I feel that tday we’ve left the privilege f telling stries t cinema... as if telling a stry excluded depth. But I think we can be ppular and at the same time deep, and give different levels f reading t different types f readers and generatins.”
4.What is the purpse f the first paragraph?
A. T lead int the tpic f the passage.
B. T intrduce a new literary award.
C. T present ne f the majr views f the sciety.
D. T draw readers’ attentin t writing.
5.What d peple think f Watch Over Her?
A. It is highly thught f by all. B. It ffers an escape frm srrw.
C. It elevates high-quality literature. D. It prvides access t science fictin.
6.Why did Andrea return t nvel writing?
A. He is interested in explring strytelling methds.
B. He hpes t find a sense f inner peace.
C. He needs t seek further inspiratin fr filmmaking.
D. He wants t fulfill his childhd dream.
7.What d we knw abut Watch Over Her?
A. It is a shrt stry set in 19th-century Italy.
B. It is a histrical explratin f French plitics.
C. It represents Andrea’s way f revisiting his rts.
D. It invlves a yung sculptr and a pr wman.
三、阅读理解
Philippine pineapple farmers used t be bthered by pineapple leaves. Frtunately, their truble has been remved by Carmen Hijsa, a Spanish researcher wh spent eight years develping a new textile(纺织物) she calls Pinatex. This kind f new clth materials, made frm pineapple leaf fibres which are harvested and stripped frm pineapple leaves by farmers, are very fine and strng and flexible. These characteristics make them quite ppular.
Since launching cmmercially in the mid-2015, Pinatex has been used by abut 500 prducers including a recent cperatin with fashin huse Hug Bss n a pair f vegan sneakers. Smaller fashin cmpanies have been inspired by its unique lk and feel.
Timthy Turner, creative directr fr fashin brand Altiir whse entire cllectin f biker style jackets are made frm Pinate x says, “it’s gt a unique texture. I’ve wrn this fr abut a year, and it ages t yur bdy really gracefully and shapes t yur bdy when it gets wet; it dries like leather, and it behaves like leather in every way except it’s cmpletely sustainable.”
The lng fibre is pulled ut thrugh a prcess called decrticatin(去皮), which is dne at the plantatin by the farming cmmunity. Ananas has develped the first autmated decrticating machine t assist with this prcess, allwing farmers t use greater quantities f their waste leaves. Once the leaves have been stripped f fibre, the leftver bimass can be used as a nutrient-rich natural fertilizer r a bifuel, s nthing is wasted. The fibre then gets degummed(脱胶) and underg an industrial prcess t becme a nn-wven material, which frms the base f Pinatex.
The rlls f nn-wven materials are then transprted t Spain fr specialised finishing. This unique prcess is what gives Pinatex its leather-like appearance, creating a textile that is sft and flexible, yet very strng. The finished textile is distributed t designers directly by Ananas Anam, wh uses it as a sustainable alternative t leather in ftwear and fashin accessries, clthing, interir furnishing and autmtive cushins.
8.What des the authr intend t d in Paragraph 2?
A. T prmte a new prduct frm Hug Bss.
B. T call fr cperatin between cmpanies.
C. T prvide evidence f Pinatex’s ppularity.
D. T inspire smaller fashin industries.
9.What is Pinatex’s advantage ver leather?
A. It’s strnger and mre flexible. B. It is envirnmentally friendly.
C. It is mre ppular in industries. D. It cnsumes mre pine leaves.
10.What is the main idea f Paragraph 4?
A. Hw is the machine develped. B. Hw is the leftver dealt with.
C. Hw is the new textile prduced. D. Hw is fibre stripped frm leaves.
11.What is the best title fr the passage?
A. A Textile Made frm Leaves B. An Annyance f Farmers
C. A Lw-carbn Lifestyle D. A Revlutin in Agriculture
四、阅读理解
The rate f childhd besity in the U. S. has tripled ver the past 50 years. The American Academy f Pediatrics (AAP) made waves this year by recmmending that dctrs put bese kids as yung as tw years ld n intensive, family-riented lifestyle and behavir plans. It als suggested prescribing weight-lss drugs t children 12 and lder and surgery t teens 13 and lder. This advice reflects the rganizatin’s adptin f a mre active psitin n childhd besity.
Yet the lifestyle prgrams the AAP recmmends are expensive, inaccessible t mst children and hard t maintain. Few weight-lss drugs have been apprved fr children. And surgery has ptential risks and few lng - term safety data. Furthermre, it’s nt clear whether interventins in yungsters help t imprve health r merely add t the psychlgical burden verweight kids face frm the sciety.
Rather than paying clse attentin t numbers n a scale, the U. S. and cuntries with similar trends shuld fcus n an underlying truth:we need t invest in mre and safer places fr children t play where they can mve and run arund, climb and jump, ride and skate.
Why is it s hard t get kids mving? Experts blame the prblem n the privatizatin f sprts — as public investment in schl-based athletics dwindles, expensive private leagues have grwn, leaving many kids ut. In additin t fewer pprtunities at schl, researchers cite increased screen time and a lack f safe places fr them t play utside the hme. New Yrk City, fr example, had 2,067 public playgrunds as f 2019 — a very small amunt fr its large ppulatin. In Ls Angeles in 2015, nly 33 percent f yuths lived within walking distance f a park.
Kids everywhere need mre places t play. Public funding t build and keep up these areas is crucial, but ther ptins such as shared-use agreements can make unused spaces available t the public. These pprtunities aren’t primarily abut changing children’s waistlines — they’re hw we keep childhd healthy and fun.
12.What can we learn frm the first tw paragraphs?
A. Childhd besity is well under cntrl in recent years.
B. Weight-lss surgery are recmmended t children 12 and lder.
C. AAP plays a mre active rle in fighting against childhd besity.
D. Expensive as it is, lifestyle prgrams are practical fr mst children.
13.What des the underlined wrd “dwindles” in Paragraph 4 prbably mean?
A. Decline. B. Quit. C. Increase. D. Develp.
14.In the authr’s pinin, what measure shuld be taken t create mre safe areas?
A. Preparing fitness equipment at hme.
B. Living within walking distance f a park.
C. Prmting investment in private athletics.
D. Opening up playgrunds when schl’s ut.
15.Where can we prbably read the passage?
A. In a bigraphy. B. In a newspaper.
C. In a chemical paper. D. In a sprts magazine.
五、七选五
16.As a psychlgist with mre than 15 years f experience, I’ve seen hw “hustle(忙碌) culture” can have a harmful effect n peple. But a2 ,000 - year - ld Chinese cncept, “wu wei”, can help us lead mre balanced, fulfilling and successful lives. “Wu wei” emphasizes taking actin when necessary, but nt pushing yurself with excessive effrt and tensin. ① , while increasing satisfactin and verall well-being. Here’s hw t make “wu wei” part f yur daily rutine.
② .
Let’s say yu’re thrwing a big party. Instead f wrrying abut every detail, practicing “wu wei” means understanding that things may nt g exactly as planned. When yu face a challenge, ask yurself whether yu have cmplete cntrl ver the utcme. If yu dn’t, make peace with it and mve n.
Embrace imperfectin.
Allw things t unfld in their wn natural way, withut frcing the utcme. Knw that nthing is ever perfect. If yu’re learning a new language r playing an instrument fr the first time, prepare t make mistakes. ③ .
Perfrm mindfulness.
④ . Take ntice f all the little details arund yu. Hw des the sun feel n yur skin? Listen t the sunds f nature, like the birds and rustling leaves, r bserve the shapes and clrs f the flwers. “Wu wei” cmes much easier when yu pay attentin t what’s happening in the present mment, in a friendly and curius way.
La Tzu, an ancient Chinese philspher and the funder f Taism, nce said: “If yu are depressed, yu are living in the past. If yu are anxius, yu are living in the future. ⑤ , yu are living in the present.”
A. Yu’ll learn frm them
B. Mind thse catching yur attentin
C. Here’s sme advice n hw t be effrtless
D. Mindfulness means being aware f yur thughts and feelings withut judgement
E. Accept things as they are
F. If yu are at peace
G. Research has shwn that it can help lwer stress and anxiety
六、完形填空(20空)
Mike Huddlestn had flwn frm Maryland t San Francisc and 1 t get t a rental car agency. But 2 a neurmuscular(神经肌肉的) disease that weakens his muscles, he wuldn’t be able t 3 the stairs f the shuttle bus. As he was walking utside t meet his ride, he fell and culdn’t 4 .
Due t his 5 , Huddlestn needed smething t push up n, like a bench r a chair. But there was nthing arund that fit that 6 .
“Out f nwhere, I hear in my left ear, ‘What can I d t 7 ? ’” Huddlestn turned his head t see a man in his late thirties 8 behind him. Huddlestn described what the man culd d t help him get ff the 9 . Once he gt him up, the man 10 Huddlestn’s baggage, which had rlled a few feet away when he 11 .
This encunter 12 Huddlestn because f the way the man ffered that kindness. He tk a(n) 13 t ask Huddlestn hw he culd help. “Different peple may need 14 in different ways,” Huddlestn 15 . “S asking them hw yu can help them is amazingly 16 . It allws the individual wh’s in need f assistance t maintain a sense f 17 , t maybe feel a little less helpless, and maybe even a little less weak.”
It’s been mre than 20 years, but Huddlestn 18 t think abut it t this day. “His willingness t help me — and the lve and sympathy he shwed in a very 19 situatin — fr me is smething I will 20 frget.”
17.A. warned B. needed C. judged D. remembered
18.A. because f B. instead f C. rather than D. mre than
19.A. climb B. ntice C. frget D. blame
20.A. shw ff B. mve in C. get up D. hld back
21.A. insight B. psitin C. mvement D. cnditin
22.A. descriptin B. cmment C. instructin D. adaptatin
23.A. request B. save C. help D. prmte
24.A. raising B. standing C. jumping D. hlding
25.A. bus B. ride C. grund D. track
26.A. tuched B. fetched C. sld D. gained
27.A. brke B. left C. slept D. fell
28.A. excited B. mtivated C. puzzled D. struck
29.A. mment B. seat C. risk D. effrt
30.A. guidance B. cmfrt C. prtectin D. assistance
31.A. defended B. explained C. argued D. sighed
32.A. difficult B. unusual C. helpful D. cnvincing
33.A. independence B. self C. trust D. relief
34.A. fails B. refuses C. intends D. cntinues
35.A. bring B. supprtive C. challenging D. inspiring
36.A. never B. always C. ften D. usually
七、短文填空
37.Heritage prfessinals ① (stress) the rle f technlgy in the prtectin f cultural heritage at this year’s first deputies’ passage interview n March 5, 2024, just befre the secnd sessin f the 14th Natinal Peple’s Cngress.
Despite prgress ② (make) in the prtectin f the Yungang Grttes, prtectin with greater use f technlgy is still ③ they need, said Hang Kan, a deputy t the 14th Natinal Peple’s Cngress, wh is als a researcher with the Institute f Archaelgy, Chinese Academy f Scial Sciences.
Accrding ④ Hang, the Yungang Grttes frm the Nrthern Wei Dynasty (386-534) had a huge cst in human, material and financial resurces. A cnslidatin(整合) prject n the ⑤ (danger) rck bdies was carried ut fr decades and ended in recent years. But the prtectin effrts may ⑥ (destry) as the grttes were carved in a Jurassic sandstne frmatin with cmplex gelgical cnditins, and are threatened by weathering and water leakage.
He mentined tw technlgical ⑦ (measure) adpted in the prtectin f the grttes were awarded at natinal-level scientific cnferences, and they will intensify technlgical investment in the research f cave deteriratin and ⑧ (develp) f prtective materials in future wrk.
“Yungang Grttes are a treasure f traditinal Chinese culture,” said Hang. “We will give pririty t prtectin and add mre technlgical measures ⑨ (prtect) them. We will cntinue t prmte the research, display and utilizatin f the grttes, d ⑩ gd jb in the inheritance f the cultural heritage s that mre peple can feel the charm f traditinal culture.”
八、书面表达
38.假如你是李华,毕业在即,你校英文报正面向全体高三学生进行征稿,题目为“A Special Item n My Desk”。请你写一篇英语短文投稿,内容包括:
1.物品介绍;
2.物品意义。
注意:1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
A Special Item n My Desk
____________________________________________________________________________________________
参考答案
1.答案:B
解析:细节理解题。根据文章Curse Overview中“Sessin 3 (Tuesday,7/23,7-9: 00 PM) Making the Bed (第三部分(周二,7/23,7-9:00 PM)整理床铺)”可知,是在第三部分有铺床活动。故选B。
2.答案:C
解析:细节理解题。根据What Else t Knw中“If students are unable t attend the live sessins, after each sessin they will receive access t a recrding f the live sessin, which they can watch fr up t tw weeks after the curse cncludes.(如果学生无法参加现场课程,在每次课程结束后,他们将获得现场课程的录音,他们可以在课程结束后最多两周内观看。)”可知,如果错过了了现场的课程,学生可以看录制视频。故选C。
3.答案:D
解析:细节理解题。根据Pricing Optins中“Fr mre infrmatin and t apply fr a n-pay spt, please lick here.(如欲了解更多资料及申请免缴费名额,请点击这里。)”可知,学生可以在网站获取更多信息。故选D。
4.答案:A
解析:推理判断题。由文章第一段中的“On Nw 7, 52-year-ld French authr Jean-Baptiste Andrea secured the famed Gncurt Prize fr his nvel Watch Over Her. With a histry f 120 years, the Gncurt Prize stands as ne f the mst imprtant literary awards in France.(11月7日,52岁的法国作家Jean- Baptiste Andrea凭借小说《Watch Over Her》获得著名的Gncurt Prize。Gncurt Prize奖至今已有120年的历史,是法国最重要的文学奖项之一。)”可知,该段通过介绍法国作家Jean-Baptiste Andrea获得Gncurt Prize这一事件,引出了文章的主题,即对获奖作品《Watch Over Her》的内容、作者的创作动机以及该书受到的评价进行了评述,同时包含了对作者背景的简要介绍。故选A。
5.答案:B
解析:细节理解题。根据第二段中的“Described as “'extremely refreshing", the bk ffers readers a break frm a sad new cycle, accrding t Didier Lecin the jury (评委会) president f the Gncurt Prize(Gncurt Prize评委会主席Didier Lecin表示,这本书“令人耳目一新”,让读者从悲伤的心周期中解脱出来。)”可知,人们认为这本书为读者提供了从悲伤中抽离的机会。故选B。
6.答案:D
解析:细节理解题。根据第五段中“Fr him, writing is a means f taking cntrl f his life, representing a return t his childhd passin fr strytelling.(对他来说,写作是控制自己生活的一种方式,代表着他对讲故事的童年激情的回归。)”可知,Andrea重返小说写作是因为他想实现儿时的讲故事梦想。故选D。
7.答案:C
解析:推理判断题。根据第三段“Watch Over Her develps as a lve stry between a yung pr sculptr and a lcal nble yung wman in 20th -century Italy, during the rise f fascism(法西斯主义). The accunt skillfully cmbines their stry f lve with explratins f Italian histry and plitical structures. (《Watch Over Her》讲述的是20世纪意大利法西斯主义兴起时期一位贫穷的年轻雕刻家和一位当地贵族年轻女子之间的爱情故事。这本书巧妙地将他们的爱情故事与对意大利历史和政治结构的探索结合起来。)”和第四段“Andrea mentined that he crafted the stry f Watch Over Her because he desired t recnnect with Italy, “the cuntry f my ancestrs”", and because he firmly believed in the pwer f ppular fictin.(安德因提到,他精心构思了《Watch Over Her》的故事,他想重新与意大利这个“我祖先的国家”建立联系,也因为他坚信通俗小说的力量。)”可知,这本书代表了Andrea重访他的根源的方式。故选C。
8.答案:C
解析:推理判断题。由文章第二段中的“Since launching cmmercially in the mid-2015, Pinatex has been used by abut 500 prducers including a recent cperatin with fashin huse Hug Bss n a pair f vegan sneakers. (自2015年年中商业化以来,Pinatex已被约500家生产商使用,其中包括最近与时尚品牌Hug Bss合作的一双素食运动鞋。)”可知,该段通过列举Pinatex被广泛使用以及与知名时尚品牌的合作实例,提供了证明Pinatex受欢迎程度的证据。故
选C。
9.答案:B
解析:细节理解题。由文章第三段的“I’ve wrn this fr abut a year, and it ages t yur bdy really gracefully and shapes t yur bdy when it gets wet; it dries like leather, and it behaves like leather in every way except it’s cmpletely sustainable.”(我已经穿了大约一年了,它真的很优雅地融入你的身体,当它湿了的时候,你的身体就会成形;它像皮革一样干燥,除了它是完全可持续的之外,它在各个方面都像皮革一样。)”可知,Pinatex相对于皮革的优势在于其环保性。故选B。
10.答案:D
解析:主旨大意题。由文章第四段“The lng fibre is pulled ut thrugh a prcess called decrticatin(去皮), which is dne at the plantatin by the farming cmmunity. Ananas has develped the first autmated decrticating machine t assist with this prcess, allwing farmers t use greater quantities f their waste leaves. Once the leaves have been stripped f fibre, the leftver bimass can be used as a nutrient-rich natural fertilizer r a bifuel, s nthing is wasted. The fibre then gets degummed(脱胶) and underg an industrial prcess t becme a nn-wven material, which frms the base f Pinatex. (长纤维通过一个叫做去皮化的过程被拔出,这个过程是由农场社区在种植园完成的。Ananas开发了第一台自动化去皮机来协助这一过程,使农民能够使用更多的废弃叶子。一旦叶子被剥去纤维,剩下的生物质就可以用作营养丰富的天然肥料或生物燃料,所以没有浪费。然后,纤维被脱胶,并经历一个工业过程,成为一种无纺布料,形成Pinatex的基础。)”可知,第四段主要讲述了从菠萝叶中提取纤维的具体过程,包括去皮、剩余生物质的利用、脱胶以及形成非织造材料的基础,即叶子上的纤维是如何脱落的。故选D。
11.答案:A
解析:主旨大意题。通读全文,尤其是由文章第一段中的“Frtunately, their truble has been remved by Carmen Hijsa, a Spanish researcher wh spent eight years develping a new textile(纺织物) she calls Pinatex. This kind f new clth materials, made frm pineapple leaf fibres which are harvested and stripped frm pineapple leaves by farmers, are very fine and strng and flexible. These characteristics make them quite ppular. (幸运的是,西班牙研究人员卡门·希霍萨花了8年时间开发了一种新的纺织品,她称之头,这种新的布料材料是由菠萝叶纤维制成natex这些纤维是农民从菠萝叶上收获和剥离的,非常精细、结实和灵活。这些特点使它们很受欢1。)”可知,整篇文章围绕Carmen Hiisa利用菠叶开发的新纺织材料Pinatex进行介绍,讲述了其生产过程、优点以及在时尚界的广泛应用,因此最合适的标题是选项A.“A Textile Made frm Leaves (用于制成的纺织品)”。故选A
12.答案:C
解析:细节理解题。由文章第一段“The rate f childhd besity in the U. S. has tripled ver the past 50 years. The American Academy f Pediatrics (AAP) made waves this year by recmmending that dctrs put bese kids as yung as tw years ld n intensive, family-riented lifestyle and behavir plans. It als suggested prescribing weight-lss drugs t children 12 and lder and surgery t teens 13 and lder. This advice reflects the rganizatin’s adptin f a mre active psitin n childhd besity. (在过去的50年里,美国儿童肥胖率增加了两倍。美国儿科学会(AAP)今年掀起轩然大波,它建议医生让两岁大的肥胖儿童接受密集的、以家庭为导向的生活方式和行为计划。它还建议给12岁及以上的儿童开减肥药,给13岁及以上的青少年开手术。这一建议反映出该组织在儿童肥胖问题上采取了更为积极的立场。)”可知,美国儿科学会(AAP)建议对肥胖儿童采取更积极的干预措施,包括生活方式和行为计划、药物治疗以及手术,反映了该组织在对抗儿童肥胖方面发挥着更积极的作用。故选C。
13.答案:A
解析:词句猜测题。根据上文“Why is it s hard t get kids mving? Experts blame the prblem n the privatizatin f sprts — as public investment in schl-based athletics... (为什么让孩子动起来这么难?专家将这一问题归咎于体育的私有化--随着对学校体育运动的公共投资.)”和下文“expensive private leagues have grwn, leaving many kids ut. In additin t fewer pprtunities at schl, researchers cite increased screen time and a lack f safe places fr them t play utside the hme. (昂贵的私人联赛增加,许多孩子被排除在外。除了在学校的机会减少之外,研究人员还指出,孩子们在屏幕前的时间增加了,而且在家里以外缺乏安全的玩耍场所。)”可知,随着公立学校体育投资的减少,昂贵的私人联赛却在增长,因此dwindles一词在此处意为“减少”或“下降”。A.Decline减少,下降;B.Quit退出C.Increase增加;D.Develp发展。故选A。
14.答案:D
解析:推理判断题。作者在第五段中“Kids everywhere need mre places t play. Public funding t build and keep up these areas is crucial, but ther ptins such as shared-use agreements can make unused spaces available t the public. These pprtunities aren’t primarily abut changing children’s waistlines — they’re hw we keep childhd healthy and fun. (世界各地的孩子都需要更多玩耍的地方。建设和维护这些区域的公共资金至关重要,但其他选择,如共使用协议,可以使未使用的空间向公众开放。这些机会主要不是为了改变孩子的腰围,而是为了让我们的童年保持健康和快乐。)”可知,即公共资金用于建设和维护这些区域是至关重要的,但其他选项如共享使用协议可以使未使用的空间向公众开放。因此,作者认为应采取的措施包括开放学校放假时的操场等公共场所。故选D。
15.答案:B
解析:推理判断题。通读全文,尤其是由文章第二段“Yet the lifestyle prgrams the AAP recmmends are expensive, inaccessible t mst children and hard t maintain. Few weight-lss drugs have been apprved fr children. And surgery has ptential risks and few lng - term safety data. Furthermre, it’s nt clear whether interventins in yungsters help t imprve health r merely add t the psychlgical burden verweight kids face frm the sciety. (然而,美国儿科学会推荐的生活方式项目价格昂贵,大多数孩子无法接受,而且难以维持。很少有减肥药被批准用于儿童。而且手术有潜在的风险,而且很少有长期的安全数据。此外,目前还不清楚对青少年的干预是否有助于改善健康状况,还是仅仅增加了超重儿童面临的社会心理负担。)”和最后一段“Kids everywhere need mre places t play. Public funding t build and keep up these areas is crucial, but ther ptins such as shared-use agreements can make unused spaces available t the public. These pprtunities aren’t primarily abut changing children’s waistlines — they’re hw we keep childhd healthy and fun. (世界各地的孩子都需要更多玩耍的地方。建设和维护这些区域的公共资金至关重要,但其他选择,如共使用协议,可以使未使用的空间向公众开放。这些机会主要不是为了改变孩子的腰围,而是为了让我们的童年保持健康和快乐。)”可知,本文讨论的是美国儿童肥胖问题的现状、现有对策的局限性,以及作者对于增加儿童安全运动场所的建议,涉及公共健康和社会问题,因此最有可能出现在报纸上。故选B。
16.答案:GEADF
解析:①G由上文“As a psychlgist with mre than 15 years f experience, I’ve seen hw “hustle(忙碌) culture” can have a harmful effect n peple. But a2 ,000 - year - ld Chinese cncept, “wu wei”, can help us lead mre balanced, fulfilling and successful lives. “Wu wei” emphasizes taking actin when necessary, but nt pushing yurself with excessive effrt and tensin. (作为一个有超过15年经验的心理学家,我已经看到了“忙碌文化”是如何对人们产生有害影响的。但,2000年前的中国观念“无为”可以帮助我们过上更平衡、更充实、更成功的生活。“无为”强调在必要的时候采取行动,而不是用过度的努力和紧张来强迫自己。)”可知,接下来的句子可能会描述这样做的好处或效果。G选项“Research has shwn that it can help lwer stress and anxiety (研究表明,它可以帮助降低压力和焦虑)”能承接上文,说明了“无为”理念对心理健康的积极影响。故选G。
②E这里需要一个段落主题句,根据下阕“Let’s say yu’re thrwing a big party. Instead f wrrying abut every detail, practicing “wu wei” means understanding that things may nt g exactly as planned. When yu face a challenge, ask yurself whether yu have cmplete cntrl ver the utcme. If yu dn’t, make peace with it and mve n. (假设你要举办一个大型派对。与其担心每一个细节,练习“无为”意味着理解事情可能不会完全按计划进行。当面对挑战时,问问自己是否能完全控制结果。如果你不喜欢,那就接受它,继续前进。)”可知,下文提到面对挑战时应考虑是否能控制结果,不能则应接受并继续前进,这体现了接受现实的态度。因此,E选项“Accept things as they are(接受事物本来的样子)”能概括本段主旨,适合作为这一段的开头。故选E。
③A由上文“Allw things t unfld in their wn natural way, withut frcing the utcme. Knw that nthing is ever perfect. If yu’re learning a new language r playing an instrument fr the first time, prepare t make mistakes. (允许事情以自然的方式展开,不要强迫结果。要知道没有什么是完美的。如果你是第一次学习一门新语言或演奏一种乐器,准备好犯错误。)”可知,上文提到在学习新语言或首次演奏乐器时准备犯错,可以推断出接下来会讲述如何对待这些错误。A选项“Yu’ll learn frm them(你会从中学到东西)”能承接上文,指出犯错是学习过程的一部分。故选A。
④D由上文“Perfrm mindfulness.(执行正念)"和下文" Take ntice f all the little details arund yu. Hw des the sun feel n yur skin? Listen t the sunds f nature, like the birds and rustling leaves, r bserve the shapes and clrs f the flwers. “Wu wei” cmes much easier when yu pay attentin t what’s happening in the present mment, in a friendly and curius way. (注意你周围所有的小细节。太阳照在你的皮肤上感觉怎么样?听听大自然的声音,比如鸟鸣和树叶的沙沙声,或者观察花朵的形状和颜色。当你以一种友好而好奇的方式关注当下发生的事情时,“无为”就容易多了。)”可知,本段落讨论的是正念,因此需要一个引入正念概念的句子。D选页“Mindfulness means being aware f yur thughts and feelings withut judgement (正念意味着在不加评判的情况下意识到自己的思想和感受)”正是对正念的定义,适合引出正念练习的讨论,能承上启下,符合题意。故选D。
⑤F由上文“If yu are depressed, yu are living in the past. lf yu are anxius, yu are living in the future.(如果你感到沮丧,你就活在过去。”如果你焦虑,你就活在未来。)”可知,结合前面的逻辑结构,此处应填入与活在当下相关的选项。F选项“If yu are at peace (如果你内心平和)”与后半句“yu a living in the present(你正活在当下)”形成完整的条件关系,且符合前文逻辑。故选F
17.答案:B
解析:考查动词词义辨析。句意:Mike Huddlestn从马里兰州飞往旧金山,需要去租车公司。A.warned警告;B.needed 需要;C.judged 判断;D.remembered记住。根据句中“t get t a rental
car agency”以及语境可知,这里指Mike Huddlestn“需要”去租车公司。故选B。
18.答案:A
解析:考查介词词组辨析。句意:但由于神经肌肉疾病使他的肌肉衰弱,他无法爬上穿梭巴士的台阶。A.because f因为;B.instead f代替;C.rather than而不是;D.mre than超过。根据下文“he wuldn't be able t 3 the stairs f the shuttle bus”可知,“因为”他的疾病,所以无法爬上穿梭巴士的台阶。故选A。
19.答案:A
解析:考查动词词义辨析。句意:但由于神经肌肉疾病使他的肌肉衰弱,他无法爬上穿梭巴士的台阶。A.climb爬,攀登;B.ntice注意;C.frget忘记;D.blame责备。根据句中的“a neurmuscular (神经肌肉的) disease that weakens his muscles”并结合常识可知,由于他患有神经肌肉疾病,肌肉无力的他没办法“爬上”穿梭巴士的台阶。故选A。
20.答案:C
解析:考查动词短语辨析。句意:当他走到外面去见接他的车时,他摔倒了,站不起来。A.shw ff炫耀;B.mve in搬进新居;C.get up站起,起来:D.hld back使犹豫,阻挡。根据空前的“culdn’t并结合他肌肉无力的身体状况可知,他没办法自己“站起来”。故选C。
21.答案:D
解析:考查名词词义辨析。句意:由于他的身体状况,Huddlestn需要一些东西来支撑,比如长凳或椅子。A.insight洞察力;B.psitin位置;C.mvement运动;D.cnditin状态,健康状况。根据上文中的“a neurmuscular(神经肌肉的) disease that weakens his muscles”可知,这里是说由于他的身体“健康状况”。故选D。
22.答案:A
解析:考查名词词义辨析。句意:但周围并没有符合这种描述的东西。A.descriptin描述,类型;Bcmment评论;C.instructin指示;D.adaptatin改编本,改写本。根据上文中的“Huddlestn needed smething t push up n, like a bench r a chair’可知这里是说符合前面“描述”的长凳或椅子这种可以支撑的东西。故选A。
23.答案:C
解析:考查动词词义辨析。句意:不知从哪里我听到左耳在说,“我能做些什么来帮忙?,A.
request请求;B.save拯救;C.help帮助;D.prmte促进。根据下文中“help him get f”可知,这里应问能做什么“帮忙”。故选C。
24.答案:B
解析:考查动词词义辨析。句意:Huddlestn转头看到身后站着一个三十多岁的男人。A.raising举起;B.standing站;C.jumping跳;D.hlding举起根据空前的“Huddlestn turned his head t see a man in his late thirties”可知,Huddlestn转过头看到身后“站着”一个男人。故选B。
25.答案:C
解析:考查名词词义辨析。句意:Huddlestn描述了这名男子能做些什么来帮助他离开地面。A.bus公共汽车;B.ride搭便车;C.grund地面;D.track小道,小径。根据上文中的“he fell”可知,他摔倒在地,他告诉这位男士怎么做才能帮他离开“地面”。故选C。
26.答案:B
解析:考查动词词义辨析。句意:一把他扶起来,那人就把Huddlestn摔倒时滚了几英尺远的行李拿来。A.tuched触,摸;B.fetched(去)拿来;Csld卖;D.gained获得。根据空后的“Huddlestn's baggage, which had rlled a few feet away ”可Huddlestn的行李滚了几英尺远,这位男士帮他把滚落的行李“拿过来”。故选B。
27.答案:D
解析:考查动词词义辨析。句意:一把他扶起来,那人就把Huddlestn摔倒时滚了几英尺远的行李拿来。A.brke打破;B.lef离开;C.slept睡觉D.fe1l跌落。由上文“he fe1l”可知,这里指Huddlestn“跌落”时行李滚了几英尺远。故选D。
28.答案:D
解析:考查动词词义辨析。句意:这邂逅让Huddlestn印象深刻,因为这个人表现善意的那种方式。A.excited使兴奋;B.mtivated成为的动机;C.puzzled使困惑;D.struck撞击,突然想到,给印象。根据句中的“because f the way the man ffered that kindness”和下文中的“It's been mre than 20 years, but Huddlestn 18 t think abut it t this day.”可知,这位男士帮助他的方式让他“印象深刻”,以至于20多年来他依然记得。故选D。
29.答案:A
解析:考查名词词义辨析。句意:他花了一会儿时间问Huddlestn他怎么帮忙。A.mment片刻瞬间;B.seat座位;C.risk风险;D.effrt努力。根据空后的“t ask Huddlestn hw he culd help”可知,这位男士花了“一点时间”询问Huddlestn该怎么帮忙,而不是看到他摔倒后就立即帮忙,take a mment表“花一些时间”,为固定搭配,符合句意,故选A。
30.答案:D
解析:考查名词词义辨析。句意:Huddlestn解释说:“不同的人可能会需要不同形式的帮助。”A.guidance指导;B.cmfrt安慰;C.prtectin保护D.assistance帮助。根据下文中的“the individual wh's in need f assistance”可知,这里指的是需要“帮助”,是原词复现。故选D
31.答案:B
解析:考查动词词义辨析。句意:Huddlestn解释说:“不同的人可能会需要不同形式的帮助。”Adefended防御;B.explained解释;C.argued争论;Dsighed叹气。根据前面引号内的“Different peple may need 14in different ways”内容和语境可知,这里是Huddlestn对那位男士帮助的方式印象深刻的“解释”。故选B。
32.答案:C
解析:考查形容词词义辨析。句意:因此,询问他们你如何帮助他们是非常有帮助的。A.difficul困难的:B.unusual不寻常的:C.helpful有帮助的D.cnvincing令人信服的。根据下文中的“It allws the individual wh's in need f assistance t maintain a sense f 17,t maybe feel a little less helpless, and maybe even a little less weak.”可知,下句解释了询问如何帮助这种方式带来的好处,所以这里是说这样做是非常“有帮助的”。故选C。
33.答案:B
解析:考查名词词义辨析。句意:这让需要帮助的人能够保持自我意识,也许会感到不那么无
助,甚至不那么软弱。A.independence独立;B.self自我;C.trust相信;D.relief宽慰。根据上文中
的“asking them hw yu can help them’和空前的“maintain a sense f并结合常识可知,通过询问别人如何提供帮助,可以让对方能够对是否接受帮助和如何接受帮助占据主动,从而保持“自我”意识。故选B。
34.答案:D
解析:考查动词词义辨析。句意:20多年过去了,但Huddlestn一直在思考这个问题,直到今天A.fails失败;B.refuses拒绝;C.intends打算;D.cntinues持续,继续。根据空后的“t think abut it t this day”可知,Huddlestn一直思考这个问题
题,“持续”到今天。故选D。
35.答案:C
解析:考查形容词词义辨析。句意:他愿意帮助我--以及他在一个非常具有挑战性的情况下表现出的爱和同情--对我来说是我永远不会忘记的。A.bring无聊的;B.supprtive支持的;C.challenging挑战性的;D.inspiring鼓舞人心的。根据空后的“'situatin”并结合上文Huddlestn摔倒后的情形可知,这位男士在帮助患有肌肉疾病的Huddlestn站起来时面临着“很有挑战的”情况。故选C。
36.答案:A
解析:考查副词词义辨析。句意:他愿意帮助我--以及他在一个非常具有挑战性的情况下表现出的爱和同情--对我来说是我永远不会忘记的,A.never从不,绝不;B.always总是;C.ften经常;D.usually通常。由上文“t think abut it t this day”可知,Huddlestn将“绝不”会忘记这件事。故选A
37.答案:①stressed②made③what④t⑤dangerus⑥be destryed⑦measures⑧develpment⑨t prtect⑩a
38.答案:
A Special Item n My Desk
My desk has accmpanied me fr many years, and sme f the items n it d have special meanings fr me.
Of all the things n my desk, the clck n the left side is the mst meaningful fr me. It is an bvius reminder f the saying: Time and tide wait fr n man. Whenever I want t be lazy, the sund f the clck tells me t value time. Besides, the bkshelf in the middle indicates the pwer f knwledge. The bks, whether textbks r extracurricular nes, satisfy my curisity, ffer me excellent stries and enrich my life. I can’t imagine hw bring my life wuld be withut them.
I hpe my desk will always be a part f my life, witness my prgress and lead me t a successful life.
解析:1.词汇积累
陪伴某人:accmpany sb.→ keep sb. cmpany
物品:item→ bject
重视:value- attach imprtance t
满足:satisfy-> meet
2.句式拓展
简单句变复合句
原:My desk has accmpanied me fr many years. and sme f the items n it d have special meanings fr me.
拓展句:My desk has accmpanied me fr many years,n which sme f the items d have special meanings fr me.
点睛:
【高分句型1】Whenever I want t be lazy, the sund f the clck tells me t value time.(运了Whenever引导的时间状语从句)
【高分句型2】I hpe my desk will always be a part f my life, witness my prgress and lead me t a successful life.(运用了省略了引导词that的宾语从句
相关试卷
这是一份2024届陕西省榆林市高三下学期第四次模拟考试英语试题,共15页。试卷主要包含了15等内容,欢迎下载使用。
这是一份2024届陕西省榆林市高三下学期第四次模拟考试英语试题,共16页。
这是一份2024届陕西省榆林市高三下学期第四次模拟考试英语试题及答案,共16页。

