终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    阅读单选10篇(江苏地区期末真题汇编)-英语七年级下册

    立即下载
    加入资料篮
    阅读单选10篇(江苏地区期末真题汇编)-英语七年级下册第1页
    阅读单选10篇(江苏地区期末真题汇编)-英语七年级下册第2页
    阅读单选10篇(江苏地区期末真题汇编)-英语七年级下册第3页
    还剩15页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    阅读单选10篇(江苏地区期末真题汇编)-英语七年级下册

    展开

    这是一份阅读单选10篇(江苏地区期末真题汇编)-英语七年级下册,共18页。试卷主要包含了 ______________等内容,欢迎下载使用。
    Tammy was in her rm, getting ready t d her hmewrk. “Yes, Daddy!” She replied. “I’ll be right there.” She hurried ut f her bedrm and dwn the hallway (过道). She was nly nine years ld. Her elder sister, Ella, had just mved away t g t a perfrming art high schl in anther city. Her brther, Harry, was in middle schl and always gt hme late. With Ella leaving hme, Tammy was expected t d a lt mre than she had ever dne befre, especially nw, because her mther was ill.
    Her father was in the kitchen. “Tammy, I knw yu usually d yur hmewrk right nw, but with things being different, we all have t change a little bit. I’ll help yu and Harry with yur hmewrk later n, OK?”
    Her father had an aprn (围裙) n ver his clthes, and he lked kind f funny. He was ding the dishes and he always splashed (溅出) water all ver when he did that. After helping her father with the dishes, Tammy helped set the table.
    After supper, her father helped her and Harry with their hmewrk, and then they played a bard game s that their mther culd lie dwn fr a while.
    The next mrning, Tammy gt up early n her wn because she wanted t help her mther with breakfast. She made range juice and even put bread in the taster and gt ut the butter s that her mther culd sleep fr a few mre minutes. When her mther gt up half an hur later, she was very surprised and mved t see the breakfast n the dining table. She gave Tammy a big hug.”Thank yu, Tammy. Yu really are mther’s little helper nw, aren’t yu?”
    1.Why did Tammy’s sister mve ut f their hme?
    A.Because she hated ding husewrk.
    B.Because she was busy with her wrk.
    C.Because her schl was far away frm hme.
    D.Because she disliked her family.
    2.Frm Paragraphs 3 & 4, we can learn that Tammy _________.
    A.was a middle schl student
    B.did well in all subjects
    C.always did a lt f husewrk at hme
    D.was the yungest child in the family
    3.What can we learn abut Tammy’s father frm the passage?
    A.He was a very serius persn.
    B.He wasn’t very gd at ding husewrk.
    C.He liked playing bard games very much.
    D.He always helped Tammy d her hmewrk.
    4.Which is the right rder fr the things that Tammy did in the stry?
    ①Did her hmewrk. ②Prepared breakfast.
    ③Played a bard game. ④Helped with supper.
    A.1-2-3-4B.4-3-2-1C.1-4-3-2D.3-2-1-4
    5.Which f the fllwing is the best title fr this passage?
    A.Mther’s Little HelperB.The Life Of Tammy’s Family
    C.A Happy FamilyD.Tammy’s Schl Life
    (22-23七年级下·江苏南通·期末)Hw can yu cmbine (结合) games with English learning? The answer is Wrdle! Wrdle players must crrectly (正确地) guess a five-letter wrd with just six tries. Yu will lse (输掉) the game if yu can’t guess the right wrd after six tries.
    Invented by Jsh Wardle, the game has been ppular with millins f players all ver the wrld. Every midnight, Wrdle refreshes (更新) its wrd f the day. Fr example, the answer fr April 10 is BLACK.
    As yu guess, the game gives yu hints (提示). Fr example, if a letter is crrect and in the right place, it turns green. If the letter is nt in the wrd, it turns gray. If the letter is part f the wrd but in the wrng place, it turns yellw. These hints make the game int a puzzle (谜).
    T win this game, yu need t knw a lt abut English. Every English wrd has at least ne vwel (元音), s finding vwels is a useful way. Fr example, in the wrd “think”, there is nly ne syllable (音节) and there is ne vwel /i/.
    A few days ag, I played this game and fund it very interesting. First, I guessed the wrd “table”. Only “a” was green. Then, I guessed “maker” and the “r” turned yellw. In the end, I guessed “carry” and I was crrect!
    Wrdle is a wnderful game t have fun. It’s als helpful t yur English learning. Why nt have a try in yur free time?
    6.If the letter is in the wrd but in the wrng place, it turns ________.
    A.redB.grayC.yellwD.green
    7.Which f the fllwing wrds can’t describe (描述) Wrdle?
    A.Easy.B.Ppular.C.Interesting.D.Useful.
    8.What can we learn frm the passage?
    A.There is nly ne crrect wrd in Wrdle every day.
    B.The answer fr April 15 may be CARROT.
    C.Users can win Wrdle if they knw little English.
    D.Wrdle players can get the crrect answer after the seventh try.
    9.Which f the fllwing best shws the structure (结构) f the passage?
    A.B.
    C.D.
    (22-23七年级下·江苏连云港·期末)Tny became ill and had t spend all day in bed. Because ther children culd nt cme near him, he felt sad and lnely.
    There wasn’t much t d, s he just lked ut f the windw. One day, he saw smething strange utside the windw. It was a penguin (企鹅) eating a sandwich. The penguin said “gd afternn” t Tny and left.
    Tny was very surprised. He tried t find ut what was ging n. Suddenly, he saw a mnkey playing with a balln utside his windw. When he saw mre and mre strange animals, Tny laughed and fund it hard t stp.
    Befre lng, his health imprved (改善) and he went back t schl. He tld his friends abut all the strange things utside his windw. While he was talking, he saw smething in his friend’s schlbag. Tny asked what it was and his friend shwed him.
    Inside the bag were many clthes that lked like animals. His friends wre them t make Tny happy while he was ill. Frm that day n, Tny always tried his best t make sure his friends never felt sad r lnely.
    10.Why was Tny sad and lnely?
    A.Because he liked t lie in bed.B.Because nbdy wanted t play with him.
    C.Because he was t yung t g utside.D.Because he was ill and culdn’t play with thers.
    11.In fact, the penguin and mnkey in the stry are ________.
    A.real animalsB.his friendsC.his teachersD.his parents
    12.The stry happened in the rder f ________.
    ①Tny saw a penguin eating a sandwich utside his windw.
    ②Tny had t stay in bed because f his illness.
    ③Tny’s friends shwed him many clthes that lked like animals.
    ④Tny tld his friends smething unusual.
    ⑤Tny saw mre strange animals utside a windw.
    A.⑤④③①②B.⑤④③②①C.②①⑤④③D.②①⑤③④
    13.What did Tny learn frm the stry?
    A.Animals can bring gd luck.B.Telling jkes imprves friendship.
    C.Getting sick helps find true friends.D.One shuld be kind t his/her friends.
    (22-23七年级下·江苏扬州·期末)One mrning, Ann’s neighbr Tracy fund a lst dg walking arund the lcal middle schl. She asked Ann if she culd keep an eye n the dg. Ann said that she culd watch it nly fr the day.
    Tracy tk phts f the dg and printed 400 FOUND fliers(传单), and put them in mailbxes. At the same time, Ann went t buy sme fd fr the dg. She tld her tw sns nt t fall in lve with the dg. Ann’s sn Thmas was 10 years ld, and Jack, wh was recvering(恢复)frm a heart peratin(手术), was 21 years ld.
    Fur days later Ann was still taking care f the dg, and they started t call it Riley. When she arrived hme frm wrk, the dg hit itself against the dr and barked ludly at her. As sn as she pened the dr, Riley rushed int the bys’ rm where Ann fund Jack suffering frm a heart attack(心脏病发作). Riley ran ver t Jack and stpped barking when Ann bent ver t help Jack.
    “Withut it, Jack wuld have died,” Ann reprted t a lcal newspaper. By nw, n ne called t ask fr the dg, s Ann wanted t keep it.
    The next mrning Tracy gt a call. A man named Peter recgnized his lst dg and called the number n the flier. Tracy started crying, and tld him, “That dg saved my friend’s sn.”
    Peter drve t Ann’s huse t pick up his dg, and saw Thmas and Jack crying in the windw. After a few mments Peter said, “Maybe Odie was suppsed t find yu, maybe yu shuld keep it.”
    14.Hw many characters(角色)are there in this stry?
    A.4B.5C.6D.7
    15.What des the underlined wrd “recgnized” mean(意思是)in Chinese?
    A.想起B.认出C.要回D.承认
    16.In which rder did the fllwing things happen?
    a. Peter called and drve t pick up the dg.
    b. The dg barked and tk Ann t the bys’ rm.
    c. Tracy printed fliers t help find the master f the dg.
    d. A lcal newspaper reprted the clever dg.
    e. A lst dg walked arund the lcal middle schl.
    A.e—c—b—d—aB.b—d—c—a—eC.e—b—d—c—aD.e—c—d—a—b
    17.What can we infer(推断)abut the dg frm the last paragraph?
    A.Peple wuld call it Odie.B.Ann’s family wuld keep it.
    C.Peter wuld take it hme.D.Tracy wuld take it away.
    (22-23七年级下·江苏无锡·期末)Every dg shuld learn the cmmand (命令) “n”. When the dg hears “n”, she shuld stp ding what she is ding befre she hurts (伤害) herself, hurts yu r smene else, r breaks things. Smetimes giving the cmmand with bdy languages (语言) is useful. The cmmand will help yur dg learn a little self-cntrl (自控). Here are sme things that yu can d.
    18.Which f the fllwing sentences can be put in ________?
    A.Talk t yur dg gentlyB.Be careful with yur bdy language
    C.Make friends with yur dgD.Teach yur dg t fllw yu all the time
    19.What can we learn frm the passage?
    A.Dgs always get hurt and can’t cntrl themselves.
    B.Peple like playing tricks n their wn pet dgs.
    C.It’s very easy t teach a dg t understand her wner.
    D.Giving dgs a treat is very imprtant when teaching “n”.
    20.What is the passage mainly abut?
    A.Teaching pet dgs t understand “n”.B.Shwing the ways t live with dgs.
    C.Stpping dgs hurting peple arund them.D.Shwing the lve between animals and peple.
    (22-23七年级下·江苏南通·期末)ChatGPT is an AI chatbt develped by San Francis-based startup OpenAI. It is cntrlled by a large language mdel. What makes ChatGPT s amazing is its ability t have human-like respnse(反应). It can talk with peple, write sngs, pems and even jkes. It’s ne f the mst greatest AI writers.
    ChatGPT can write things really fast. Many peple began t use it. Fr example, M Yan turned t ChatGPT fr help in writing award wrds fr the writer Yu Hua. Yu Hua, the writer f the ppular nvels “T live” and “Brthers”, get anther milestne in 2021. His latest nvel, “WenCheng” win the tp prize fr nvel rankings(排名).
    During the ceremny(典礼), as an award presenter fr Yu, M had t make a speech fr giving award. “I spent several days trying t write ne but failed, s I asked a student t make ChatGPT write ne fr me,” M said, adding that after he put in the keywrds including “T Live”, “remve a tth” and “Wen Cheng”, the chatbt created a citatin(颁奖词)f ver 1, 000 wrds, written in a Shakespearean style.
    The reasn fr M t chse the three key phrases is “T live” is ne f Yu’s mst ppular nvels, “remve a teeth” refers t the fact that Yu used t be a dentist befre he became a writer, and “Wen Cheng” shwed Yu’s latest nvel, which wn the prize at the ceremny.
    ChatGPT is very useful since it can help peple wrk ut the prblem easily. Hwever, every cin has tw sides.
    21.What des the underlined wrd “it” in Paragraph 1 refer t?
    A.the mdelB.ChatGPTC.the respnseD.OpenAI
    22.Which f the fllwing statements is true?
    A.One f M Yan’s students nce asked him t use ChatGPT.
    B.M Yan disliked the citatin written in a Shakespearean style.
    C.M Yan enjyed using ChatGPT t write nvels in his daily life.
    D.M Yan failed t write award wrds and asked ChatGPT fr help.
    23.Which is the crrect rder f the things belw?
    a. Yu Hua’s latest nvel wn the tp prize.
    b. M Yan spent several days n award wrds.
    c. Yu Hua wrte “T Live” and “Brthers”.
    d. M Yan turned t ChatGPT fr help.
    A.c-a-b-dB.c-b-d-aC.b-d-c-aD.b-c-a-d
    24.What will prbably be talked abut in the fllwing paragraph?
    A.Rbt’s learning habits.
    B.Peple’s feelings abut ChatGPT.
    C.Prblems that may cme with AI writing.
    D.The ways that ChatGPT deals with writing.
    (22-23七年级下·江苏泰州·期末)It was a cleaning day fr the family. Jhn and his mm were busy cleaning the huse. Then, Jhn’s mm nticed an ld chair. That ld chair was fr Jhn’s grandpa.
    “Jhn, cme and help me,” Jhn’s mm said. “We’ll take the chair t the side f the rad. The rubbish truck will cme t ▲ tmrrw.”
    When they tried t mve the chair, Jhn’s grandpa saw it and cried. “N! Yu can’t take my chair,” “But it’s s ld,” Jhn’s mm replied. “We’ll buy yu a new ne.” “N,” he said, trying t get his chair back.
    Jhn’s mm finally gave up (放弃) and left. The ld man sat int his chair and clsed his eyes.
    “Grandpa, why wn’t yu let us thrw the chair?” Jhn asked. “Yu dn’t understand, Jhn,” His grandpa said, “I sat in this chair with yur grandma when I asked her t marry (嫁) me. And I sat in this chair the night yur father was brn. Many years later, I sat in this chair when the dctr tld me that yur grandma was badly ill. I was very sad, but the chair gave me cmfrt (安慰) and warmth.” The ld man’s vice changed when he thught f that unlucky day.
    “I understand.” Jhn lked at his grandpa and said, “this is nt just any ld chair. It is mre like a friend.” “Yes.” he ndded.
    Hwever, that night, when Jhn and his grandpa were sleeping. Jhn’s parents carried the chair utside. The next mrning. Jhn wke up and heard the sund f the rubbish truck. He quickly ran dwnstairs and fund the snw-cvered chair std helplessly at the side f the rad. The truck was ging t pull (拉) it away.
    “Wait! Stp!” Jhn shuted and rushed utside. The big nises frm the truck suddenly stpped. He then ran back inside and cried, “Mm, yu can’t thrw ut grandpa’s chair. It is like a true friend in his life!”
    Hearing this, Jhn’s mm ran utside and carefully mved away the snw n the chair. She carried it back with Jhn.
    25.Which f the fllwing’ can be put in ▲ ?
    A.clean it upB.pay fr itC.pick it upD.lk fr it
    26.The underlined part “that unlucky day” refers t (指的是) the day when ________.
    A.Jhn’s father was brnB.Grandpa asked Grandma t marry him
    C.Grandma was badly illD.Jhn’s mther married his father
    27.Hw did Jhn feel when he heard the sund f the rubbish truck early in the mrning?
    A.Wrried.B.Srry.C.Surprised.D.Happy.
    28.What can we learn abut frm the stry?
    A.The stry happened in summer.B.Grandpa liked cllecting ld chairs.
    C.Jhn’s mther bught Grandpa a new chair.D.Grandpa lved Grandma s much.
    29.Which is the best title fr the stry?
    A.Thrw r CllectB.Jhn’s Happy FamilyC.Frget r RememberD.Grandpa’s Old Chair
    (22-23七年级下·江苏淮安·期末)If yu lk up PayPal, SpaceX, and Tesla, yu’ll find smething interesting. Yu can cnnect ne persn t all f these very successful cmpanies. That persn is inventr and businessman Eln Musk. He’s famus all ver the wrld, and he ften gives peple surprises.
    As a child, Musk spent his days dreaming up things t invent. Often, he was s lst in his daydreams that he didn’t hear his parents calling him. They even had a dctr test his ears because they feared that he was deaf.
    Musk’s first inventin was a vide game. He sld it t a cmputer magazine fr $500 when he was 12. That event(重要事情)really influenced his life, and s did his lve f reading.
    Musk read a lt as a kid. He especially lved science fictins, fantasies and cmic bks(科幻小说、幻想作品和漫画书). Frm them, he learned abut space, the universe, and different wrlds. He als saw hw the heres in the stries he read saved their wrlds.
    The bks had a huge influence n what he thught abut the wrld. They gave him fantastic ideas, such as travelling in space and living n ther planets. They als taught him t be braver and mre willing(乐意的)t take risks.
    Hwever, the mst imprtant thing he learned was t ask the right questins. Fr Musk, the right questin was clear—what things wuld change the wrld and its future? As yu can see frm Musk’s cmpanies, he’s already wrking n thse things.
    30.Cmpanies like PayPal, SpaceX, and Tesla are mentined in Paragraph 1 t ________.
    A.intrduce the persn behind themB.shw the develpment f technlgy
    C.draw peple’s attentin t space prjectsD.explain the reasns why they are successful
    31.Little Musk ften didn’t hear his parents calling him because ________.
    A.he was lst in his thughtsB.his parents’ vice was t lw
    C.he liked t stay in a nisy rmD.there was smething wrng with his ears
    32.What des Paragraph 5 mainly tell us?
    A.Why Musk lved reading.B.Hw bks influenced Musk.
    C.What bks Musk lved reading.D.When Musk fell in lve with reading.
    33.What des the underlined part “thse things” in the last paragraph refer t?
    A.Musk’s cmpanies.B.Prblems that Musk discvered.
    C.Musk’s wrries abut the wrld.D.Things that wuld change the wrld and its future.
    (22-23七年级下·江苏宿迁·期末)Charles Darwin was brn n February 12, 1809. His family lived nt far frm the River Severn, England. Darwin’s father was a famus dctr and the sn f an even greater dctr. Darwin’s father hped that his sn wuld als becme a dctr.
    As a by, Darwin liked t g fr walks in the fields and frests. At the age f 16, Darwin went t Edinburgh University (大学) in rder t becme a dctr. But he was interested in the histry f nature (自然).
    Sme time later, he heard that the ship Beagle was ging n a trip t Suth America and wanted a scientist (科学家). His teacher wanted him t g. S when the ship left England in December 1831, Darwin was n it. The trip tk them five years. The Beagle studied the water in the sea near Suth America. It als visited many ther places. Darwin saw many new plants and animals.
    When Darwin went back hme, his family and many friends warmly welcmed him.
    In 1842, Darwin went t live in Kent, and there he went n with his studies f the changes in nature. Darwin understd that plants and animals are nt always the same, and that they really change.
    By 1859, Darwin had finished his famus bk The Origin f Species. It made a great hit in the wrld f science. The church (教会) and even sme scientists ppsed him. But later, mre and mre scientists agreed with him.
    Darwin wrked n his studies in science t the end f his life in 1882.
    34.What did Darwin wrk as n the ship Beagle?
    A.A dctr.B.A scientist.C.A waiterD.An engineer.
    35.What des the underlined wrd “ppsed” prbably mean?
    A.反对B.支持C.拜访D.赞美
    36.What is the article abut?
    A.Where Darwin was brn and studiedB.Hw Darwin wrte his famus bk
    C.Why Darwin lved t study nature.D.What has happened in Darwin’s life.
    (22-23七年级下·江苏盐城·期末)One mrning, an ld fisherman threw his net int the sea fur times. The first time there were nly stnes in his net. The secnd time there were nly weeds. The third time it was empty. The furth time it had a large jar in it.
    He fund the jar with a lid. He tk ff the lid and lked int the jar. He culd nt see anything. After a while the light smke came slwly ut f the jar. Then little by little, the smke grew heavier and thicker till finally it turned int a terrible genie (妖怪)!
    The genie made a prmise that he wuld kill the persn wh let him ut f the jar. He wanted t kill the fisherman, but the fisherman thught it was nt fair fr him because he set the genie free ut f the jar.
    The genie said that he wuld let the fisherman chse hw he wuld die.
    The fisherman was nt frightened. He said, “Since I must die, I must d smething. But befre I die, answer me ne questin.”
    All right, but be quick.”
    “Were yu really in the jar? Yu are s big and the jar is s small that it culd hardly hld ne f yur feet.”
    “Of curse I was in the jar. Dn’t yu believe me?”
    “N, and I wn’t until I see yu in the jar with my wn eyes.”
    When he heard this, the genie changed int smke. Slwly the smke went back int the jar. When all f the smke was in the jar, the fisherman quickly put the lid n the jar and threw it back int the sea.
    ——文章摘自《一千零一夜》(The Arabian Nights)
    37.Hw many times did the ld fisherman thrw his net?
    A.One.B.Tw.C.Three.D.Fur
    38.Where did the genie cme frm?
    A.The net.B.The jar.C.The weeds.D.The stnes.
    39.The underlined wrd “frightened” means “________” in English?
    A.happyB.surprisedC.afraidD.tired
    40.What d yu think f the ld fisherman?
    A.Flish.B.Clever.C.Handsme.D.Naughty.
    41.What is the best title fr this passage?
    A.The stry f jarB.The stry f a clever fisherman
    C.The stry f the seaD.The stry f the lucky genie
    1. Shw yur dg the behavir
    T teach the dg “n”, begin by shwing her the behavir (行为) yu want her t knw. Fr example, shw her a treat in yur hand, and then say “n” befre clsing yur fist (拳头) arund the treat. Let her smell at yur hand, but dn’t give her the treat. If she stps trying and turns away, give her a treat frm yur ther hand.
    2. Have patience
    Yu can d the exercise ten times r even mre befre yur dg understands that she gets the treat by leaving yur clsed hand alne. Stay patient enugh with her, and always give a gd treat if she can d it well.
    3. ______________
    Yur dg will understand yu by watching what yu are ding. S, watch yur bdy language. Stand tall and give the cmmand in a strng vice, but dn’t try t make her angry. Yu want her t understand and fllw the cmmand, nt t make her afraid.
    4. Teach yur dg t fllw the cmmand with the treat n the flr
    “N” is easier when yur dg can’t reach the treat anyway (when it’s in yur fist). The next step is t place the treat n the flr with yur hand. Yu may have t start with yur hand cmpletely arund the treat, but ver sme times, begin lifting yur hand until she stps when yu say “n” even with the treat in the pen.
    参考答案:
    1.C 2.D 3.B 4.C 5.A
    【导语】本文主要介绍了塔米在姐姐离开家,妈妈病了,爸爸不擅长做家务的情况下帮助妈妈做家务,准备早饭,被妈妈称赞是妈妈的小助手。
    1.细节理解题。根据“Her elder sister, Ella, had just mved away t g t a perfrming art high schl in anther city.”可知,姐姐艾拉,刚刚搬走了是因为去另一个城市的表演艺术高中。对比选项,故选C。
    2. 细节理解题。根据“She was nly nine years ld. Her elder sister, Ella, had just mved away t g t a perfrming art high schl in anther city. Her brther, Harry, was in middle schl and always gt hme late.”可知,姐姐上艺校高中哥哥上中学,可知塔米是最小的,故选D。
    3. 推理判断题。根据“He was ding the dishes and he always splashed (溅出) water all ver when he did that.”可知父亲不擅长做家务,故选B。
    4.细节理解题。根据“Tammy, I knw yu usually d yur hmewrk right nw”,“After helping her father with the dishes, Tammy helped set the table.”,“and then they played a bard game s that their mther culd lie dwn fr a while.”以及“The next mrning, Tammy gt up early n her wn because she wanted t help her mther with breakfast.”可知,塔米先是在做作业,随后父亲让他帮忙做晚饭,然后父亲带她玩游戏,第二天早上塔米为家人准备早饭,因此顺序为1-4-3-2。故选C
    5.最佳标题题。通读全文可知,塔米在姐姐离开家,妈妈病了,爸爸不擅长做家务的情况下帮助妈妈做家务,准备早饭,被妈妈称赞是妈妈的小助手。故选A。
    6.C 7.A 8.A 9.C
    【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一款将游戏与英语学习结合起来的游戏——Wrdle。
    6.细节理解题。根据“If the letter is part f the wrd but in the wrng place, it turns yellw.”可知,如果字母是单词的一部分,但出现在错误的位置,它就会变成黄色,即如果这个字母在单词里,但是在错误的地方,它会变成黄色。故选C。
    7.细节理解题。根据“Invented by Jsh Wardle, the game has been ppular with millins f players all ver the few days ag, I played this game and fund it very ’s als helpful t yur English learning.”可知,该游戏由乔希•沃德尔发明,受到了全世界数百万玩家的欢迎,即这个游戏是受欢迎的;我玩了这个游戏,发现它很有趣,即这个游戏是有趣的;这对你的英语学习也有帮助,即这个游戏是有帮助的;A选项“容易的”与文章不符。故选A。
    8.推理判断题。根据“Every midnight, Wrdle refreshes its wrd f the day.”可知,每天午夜,Wrdle都会刷新它的每日一词,可推测这个游戏每天只有一个正确的单词。故选A。
    9.篇章结构题。根据全文可知,第1自然段提出问题,来引出Wrdle游戏;第2、3、4、5自然段具体讲述Wrdle游戏;第6自然段总的讲述这个游戏不仅有趣,而且考验我们的英语能力,文章为“总分总”结构,C选项“P1总起—P2,P3,P4,P5分述—P6总结”与文章相符。故选C。
    10.D 11.B 12.C 13.D
    【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了Tny生病时感到孤独,看到窗外奇怪的动物后感到惊喜,后来得知是朋友们为了让他开心而扮演动物,Tny病愈后也努力让朋友们不再感到孤独。
    10.细节理解题。根据“Because ther children culd nt cme near him, he felt sad and lnely.”可知,因为其他孩子不能靠近Tny,也就是他不能和别人一起玩,所以Tny很伤心很孤独。故选D。
    11.推理判断题。根据“Inside the bag were many clthes that lked like animals. His friends wre them t make Tny happy while he was ill.”可知,袋子里有许多看起来像动物的衣服。Tny生病时,他的朋友们穿着它们逗他开心。由此可知故事中的企鹅和猴子实际上是Tny的朋友。故选B。
    12.细节理解题。根据第一句“Tny became ill and had t spend all day in bed.”可知,“Tny生病卧床”应排第一,排除选项A和B;根据“He tld his friends abut all the strange things utside his asked what it was and his friend shwed him.”可知,“Tny告诉朋友们一些不同寻常的事”应排在“朋友给Tny展示衣服”之前,所以正确顺序应是②①⑤④③。故选C。
    13.推理判断题。根据“His friends wre them t make Tny happy while he was ill. Frm that day n, Tny always tried his best t make sure his friends never felt sad r lnely.”可知,朋友们穿着像动物的衣服让Tny高兴,Tny总是尽力让他的朋友们永远不会感到悲伤或孤独,这个暖心的故事让我们明白了我们应该善待我们的朋友。故选D。
    14.C 15.B 16.A 17.B
    【导语】本文主要讲了一只狗救了一个孩子的故事。
    14.细节理解题。根据“One mrning, Ann’s neighbr Tracy fund a lst dg walking arund the lcal middle schl.”、“She tld her tw sns nt t fall in lve with the dg.”以及“Peter drve t Ann’s huse t pick up his dg, and saw Thmas and Jack crying in the windw.”可知,文中共出现了安、特雷西、狗、安的两个儿子和彼得六个角色。故选C。
    15.词句猜测题。根据“The next mrning Tracy gt a call. A man named Peter recgnized his lst dg and called the number n the flier.”可知,彼得认出了狗,才打电话的,因此“recgnized”表示“认出”。故选B。
    16.细节理解题。根据第一段“a lst dg walking arund the lcal middle schl(一只迷路的狗在当地的中学里走来走去)” 、第二段“Tracy tk phts f the dg and printed 400 FOUND fiers (特蕾西给这只狗拍了照片,并打印了400份失物招领传单)”、第三段“the dg hit itself against the dr and barked ludly at her. As sn as she pened the dr, Riley rushed int the bys’ rm(那条狗撞在上,对着她大声吠叫。她一打开门,莱利就冲进了男孩们的房间)”、第四段“Ann reprted t a lcal newspaper.(安向当地一家报纸报道。)”以及最后一段“Peter drve t Ann’s huse t pick up his dg彼得开车去安家接他的狗)” 可知正确顺序是e-c-b-d-a。故选A。
    17.推理判断题。根据“Maybe Odie was suppsed t find yu, maybe yu shuld keep it.”可推知,彼得将把狗留给安一家。故选B。
    18.B 19.D 20.A
    【导语】本文主要介绍教宠物狗懂得“N”。
    18.推理判断题。根据“Yur dg will understand yu by watching what yu are ding. S, watch yur bdy language.”可知,你的狗会通过观察你在做什么来理解你。所以,注意你的肢体语言。选项B“注意你的肢体语言”符合语境,故选B。
    19.细节理解题。根据“If she stps trying and turns away, give her a treat frm yur ther hand.”可知,如果她不再尝试,转过身去,用你的另一只手给她一些奖励。故选D。
    20.主旨大意题。本文主要介绍教宠物狗懂得“N”,故选A。
    21.B 22.D 23.A 24.C
    【导语】本文主要介绍了由旧金山初创公司开发的AI聊天机器人ChatGPT的惊人能力。
    21.词义猜测题。根据“It can talk with peple, write sngs, pems and even jkes”可知,ChatGPT可以和人们聊天,写歌曲,写诗,甚至开玩笑,所以it指代ChatGPT,故选B。
    22.细节理解题。根据“During the ceremny(典礼), as an award presenter fr Yu, M had t make a speech fr giving award.”及“ spent several days trying t write ne but failed, s I asked a student t make ChatGPT write ne fr me”可知,莫言没能写出获奖词,于是向ChatGPT求助,故选D。
    23.细节理解题。根据“Yu Hua, the writer f the ppular nvels ‘T live’ and ‘Brthers’, get anther milestne in 2021.”可知,余华写了受欢迎的小说《活着》和《兄弟》,c排在第一位,排除C和D选项。根据“His latest nvel, ‘WenCheng’ win the tp prize fr nvel rankings”可知,他的最新小说在小说排行榜上位居第一位,所以a排在第二位,排除B选项,故选A。
    24.推理判断题。根据“Hwever, every cin has tw sides.”可知,本文整体都在介绍ChatGPT的好处,最后一句话说任何东西都有两面性,那么接下来应该介绍它带来的问题,故选C。
    25.C 26.C 27.A 28.D 29.D
    【导语】本文主要讲述了爷爷的旧椅子背后的故事以及爷爷对奶奶的感情。
    25.词句猜测题。根据“We’ll take the chair t the side f the rad.”(我们把椅子搬到路边去。)可知这个旧椅子不要了,要扔掉,结合“The rubbish truck”可知,垃圾车明天会来取走它的,应用pick up。故选C。
    26.词句猜测题。根据“Many years later, I sat in this chair when the dctr tld me that yur grandma was badly ill. I was very sad, but the chair gave me cmfrt (安慰) and warmth”(许多年后,当医生告诉我你奶奶病得很重的时候,我坐在这张椅子上。我很伤心,但椅子给了我安慰和温暖)可知这里的that unlucky day是指“奶奶病得很重”的那一天。故选C。
    27.推理判断题。根据“Jhn wke up and heard the sund f the rubbish truck. He quickly ran dwnstairs and fund the snw-cvered chair std helplessly at the side f the rad.”和“Mm, yu can’t thrw ut grandpa’s chair. It is like a true friend in his life!”可知约翰一大早听到垃圾车的声音时很担心,担心垃圾车会把爷爷的椅子带走了。故选A。
    28.细节理解题。根据“Mm, yu can’t thrw ut grandpa’s chair. It is like a true friend in his life!”以及“Many years later, I sat in this chair when the dctr tld me that yur grandma was badly ill. I was very sad, but the chair gave me cmfrt (安慰) and warmth”可推断爷爷非常爱奶奶,故选D。
    29.最佳标题题。通读全文可知,文章主要围绕爷爷的旧椅子展开叙述,所以D选项符合,故选D。
    30.A 31.A 32.B 33.D
    【导语】本文主要介绍了发明家Musk的故事。
    30.细节理解题。根据“That persn is inventr and businessman Eln Musk”可知第一段提到了一些公司,是为了引出它们背后的人Musk。故选A。
    31.细节理解题。根据“Often, he was s lst in his daydreams that he didn’t hear his parents calling him”可知他经常沉浸在白日梦中,以至于没有听到父母叫他。故选A。
    32.主旨大意题。根据“The bks had a huge influence n what he thught abut the wrld”可知本段主要介绍了书对他的影响。故选B。
    33.词义猜测题。根据“Fr Musk, the right questin was clear—what things wuld change the wrld and its future? As yu can see frm Musk’s cmpanies, he’s already wrking n thse things.”可知对Musk来说,正确的问题很清楚——什么会改变世界及其未来?正如你从Musk的公司看到的那样,他已经在做这些事情了,故此处划线部分指代“将改变世界及其未来的事情”。故选D。
    34.B 35.A 36.D
    【导语】本文主要介绍了达尔文一生致力于自然科学研究的故事。
    34.细节理解题。根据第三段“Sme time later, he heard that the ship Beagle was ging n a trip t Suth America and wanted a scientist…S when the ship left England in December 1831, Darwin was n it.”可知,达尔文作为一名科学家随着轮船Beagle航行去南美,故选B。
    35.词义猜测题。根据后一句“But later, mre and mre scientists agreed with him.”可知,此处句意出现转折,所以ppsed与agreed表达的意思相反,应意为“反对”,故选A。
    36.主旨大意题。通读全文可知,本文主要按时间顺序讲述了达尔文从出生到去世一生的主要事迹,一生致力于科学研究,故选D。
    37.D 38.B 39.C 40.B 41.B
    【导语】本文节选自《一千零一夜》,讲述了渔夫利用自己的智慧摆脱妖怪的故事。
    37.细节理解题。根据“One mrning, an ld fisherman threw his net int the sea fur times.”可知老渔夫向海里扔了四次网。故选D。
    38.细节理解题。根据“After a while the light smke came slwly ut f the jar. Then little by little, the smke grew heavier and thicker till finally it turned int a terrible genie”可知妖怪来自罐子里。故选B。
    39.词义猜测题。根据“Since I must die, I must d smething. But befre I die, answer me ne questin”以及下文可知,渔夫很淡定,想出了一个办法拯救自己,所以当他听到妖怪要杀自己时,并不害怕,故此处划线部分和afraid意义相近。故选C。
    40.推理判断题。根据“When all f the smke was in the jar, the fisherman quickly put the lid n the jar and threw it back int the sea”可知渔夫想出了一个办法拯救自己,可见他很聪明。故选B。
    41.最佳标题题。本文讲述了渔夫利用自己的智慧摆脱妖怪的故事,以选项B“一个聪明渔夫的故事”为标题最合适。故选B。

    相关试卷

    英语人教版8年级下册期末复习真题汇编卷03阅读单选50篇:

    这是一份英语人教版8年级下册期末复习真题汇编卷03阅读单选50篇,共38页。试卷主要包含了阅读单选等内容,欢迎下载使用。

    英语人教版7年级下册期末复习真题汇编卷03阅读单选50篇:

    这是一份英语人教版7年级下册期末复习真题汇编卷03阅读单选50篇,共46页。试卷主要包含了阅读单选等内容,欢迎下载使用。

    江苏地区2023学年七年级下册期中备考真题汇编-阅读理解(35篇)Ⅲ:

    这是一份江苏地区2023学年七年级下册期中备考真题汇编-阅读理解(35篇)Ⅲ,共51页。试卷主要包含了阅读单选等内容,欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map