年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    江西省红色十校2024届高三下学期2月联考英语试卷(含答案)

    江西省红色十校2024届高三下学期2月联考英语试卷(含答案)第1页
    江西省红色十校2024届高三下学期2月联考英语试卷(含答案)第2页
    江西省红色十校2024届高三下学期2月联考英语试卷(含答案)第3页
    还剩16页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    江西省红色十校2024届高三下学期2月联考英语试卷(含答案)

    展开

    这是一份江西省红色十校2024届高三下学期2月联考英语试卷(含答案),共19页。试卷主要包含了阅读理解,七选五,完形填空,短文填空,书面表达,读后续写等内容,欢迎下载使用。

    一、阅读理解
    Visa Applicatin
    Chinese Gvernment Schlarship (CGS) winners shuld apply fr a visa t study in China t the Chinese embassy r cnsulate-general with the riginal dcuments and pht-cpies f the Admissin Letter, Visa Applicatin fr Study in China (JW201), Freigner Physical Examinatin Frm and valid rdinary passprt. Thse wh will study in China fr mre than 6 mnths must apply fr “X1” visa, and thse wh will study in China fr less than 6 mnths (including 6 mnths) can apply fr “X2” visa. Students wh cme t China with ther types f passprts, visas r withut the riginal dcuments will nt be able t register with institutins, nr will they be able t apply fr the residence permit in China.
    Visa applicatin cst is at student’s wn expense.
    Transfer Service
    The Transfer Service Statin fr Chinese Gvernment Schlarship students in Beijing Language University will prvide a transfer service t new full schlarship students wh have t make a stpver (停留) in Beijing t ther cities. Detailed services prvided during the stpver are as fllws:
    1. Pickup service at Beijing Airprt. Students are kindly requested t infrm the Transfer Service Office f their arrival date and the flight number ne week in advance.
    2. Free accmmdatin n campus (twin rm).
    3. One-ff settlement subsidy (补贴).
    4. Necessary medical service during the transfer.
    5. A hard-seat r hard-berth train ticket frm Beijing t the city where the hst institutin is lcated.
    Transfer Service Statin fr Chinese Gvernment Schlarship Students.
    Tel: 0086-10-82303706
    E-mail: zhngzhuan@blcu. edu. cn
    Add: N. 15 Xueyuan Lu, Haidian District, Beijing, P. R. China
    1.Which f the fllwing can ffer a CGS student visa applicatin?
    A. The Chinese embassy.B. The hst institutin.
    C. The Transfer Service Office.D. Beijing Language University.
    2.What service can a CGS student get during his stpver in Beijing?
    A. A sft-seat train ticket.B. Mnthly settlement subsidy.
    C. Free accmmdatin at htels.D. Pickup service at Beijing Airprt.
    3.What’s the purpse f the passage?
    A. T state the CGS prject.
    B. T ffer tips t CGS students.
    C. T intrduce the transfer service.
    D. T infrm CGS students f visa applicatin.
    When my ldest sn was in high schl, he planned t attend a pp cncert with the yuth grup. T my amazement, Aarn invited me t g alng. He knew I enjyed the music f ne f the perfrmers. I readily accepted. Hwever, as it was drawing near, my yungest sn was ill. My husband encuraged me t g, assuring me he culd take care f ur yungest, but I hesitated.
    Finally, it hit me. Aarn was 16. Hw many pprtunities wuld I have t d smething fun with him befre he went away t cllege? The decisin was made. I wuld nt miss this pprtunity.
    At the cncert, I sat with Aarn and his friends, stuffing cttn in my ears t blck ut the lud, ear-splitting music f the first perfrmer. I std when the kids std, clapped when they clapped, and never let anyne knw hw nervus I was. Aarn and his friends were amused at my enthusiasm. By the time we left the cncert, I was certain my hearing was damaged frever. My ears were ringing and sunds seemed unclear, but it quickly passed. S did my sn’s teenage years. In n time was he in cllege and away frm hme. I missed him mre than I culd say.
    Aarn nw has his wn family, engaged in many rutines. Sme days he calls just t chat and tell me abut his day. I drp everything and enjy the mment, knwing these times t shall pass.
    We smetimes recall that cncert f years ag that Aarn and I wuld memrize all ur life. Aarn always laughs abut the fact that his mm was the “nly” persn in the whle yuth grup t get a signature frm the perfrmer.
    4.What made the authr finally g t the cncert?
    A. The husband’s suggestin.B. Her enthusiasm fr music.
    C. The yungest sn’s fully recvery.D. Her desire t accmpany his sn.
    5.Which f the fllwing best describes the authr’s feeling after the cncert?
    A. Nervus.B. Uncmfrtable.C. Shcked.D. Relaxed.
    6.What can we knw frm paragraph 5?
    A. The authr has a clse tie with her sn.
    B. The authr is fnd f chatting with thers.
    C. The sn ften pays a visit t his mm.
    D. The sn desn’t live far frm his parents.
    7.Which can be a suitable title fr the text?
    A. A Life ExperienceB. A Memrable Cncert
    C. A Special SignatureD. An Excellent Perfrmance
    Sustainable land management (SLM) and sustainable farming (SF) are appraches t land use and agricultural practices that aim t balance the needs f human scieties with the preservatin f ecsystems, natural resurces, and the verall health f the envirnment. These appraches will benefit lng-term resilience(恢复力), seeking t ensure that current practices d nt cmprmise the ability f future generatins t meet their wn needs.
    Sustainable practices fcus n maintaining and imprving sil fertility, structure, and health. This includes techniques such as crp changes, cver crpping, minimal farming, and the use f rganic matter t enhance sil quality.
    Sil health is a fundatin f SLM, fcusing n maintaining and imprving the quality, fertility, and functinality f sils. Healthy sils are essential fr supprting agricultural prductivity, preserving ecsystem services, and ensuring lng-term sustainability. Healthy sils have a well-structured cmpsitin that allws fr gd water infiltratin, rt stretch, and air exchange. The balance between different sil sizes (sand, silt, clay) influences ver-all sil structure.
    SLM emphasizes maintaining a prper balance f essential nutrients in the sil. Nutrient management invlves applying fertilizers and rganic adjustments based n sil testing t prevent t many r t few nutrients. Sil rganic matter cntributes t sil fertility, water keeping, and micrbial activity. SLM practices encurage adding rganic matter thrugh cver crpping, cmpsting, and making use f leftvers t imprve sil health. Healthy sils wn a diverse f micrrganisms, including bacteria, fungi, and ther micrbes. These rganisms play vital rles in nutrient cycling, rganic matter decmpsitin(腐烂), and disease cntrl.
    Educating farmers and land managers abut the imprtance f sil health and prmting sustainable practices is essential fr widespread adptin f SLM principles.
    Maintaining sil health thrugh SLM practices is essential fr ensuring the lng-term prductivity and sustainability f agricultural systems while preserving the natural resurce base fr future generatins. Healthy sils supprt resilient ecsystems, cntribute t fd security, and prmte verall envirnmental well-being.
    8.What’s the benefit f SLM and SF?
    A. Keeping the balance f nature.B. Making full use f the land.
    C. Meeting the human’s grwing needs.D. Having a much better harvest.
    9.What matters much t verall healthy sil structure?
    A. Organic adjustments.
    B. Sil nutrient balance.
    C. The use f rganic matter.
    D. The prper cmpsitin f sil sizes.
    10.What can we infer frm paragraph 4?
    A. Sil fertility relies n essential nutrients.
    B. Sil rganic matter ensures water keeping.
    C. Leftvers play a rle in sil nutrient cycling.
    D. Micrrganisms cntribute t healthy sils.
    11.What des the last paragraph mainly tell us abut SLM?
    A. Its practice.B. Its fundatin.C. Its significance.D. Its pssibility.
    The human-like rbt Valkyrie lks pwerful. It stands 188 centimeters tall and weighs 136 kilgrams. Valkyrie is named after supernatural females in Nrse mythlgy. The rbt is being tested at the Jhnsn Space Center in Hustn.
    The rbt is designed t perate in “…damaged human-engineered envirnments,” like areas hit by natural disasters. But rbts like Valkyrie culd als wrk in space ne day. R-bts that lk like humans, r humanid rbts, have a trs (躯干), head, tw arms and tw legs. Engineers believe that humanid rbts will be able t wrk similarly t humans and use the same tls and equipment. They just need the right sftware.
    Humanid rbts in space culd d such jbs include cleaning slar panels r dealing with equipment utside the spacecraft. As a result, human astrnauts culd pay mre attentin t explratin and discvery. Humanid rbts are nt made t replace human crews, but just try t take the dull, dirty and dangerus wrk ff their plates t allw them t fcus n thse higher-level activities.
    NASA is partnering with rbtics cmpanies like Apptrnik. The gal is t learn hw humanid rbts develped fr purpses n Earth culd help the develpment f future humanid rbts meant fr space. Apptrnik is develping Apll, a humanid rbt whse jbs n Earth will include wrking in warehuses and manufacturing plants. The rbt can mve packages and rganize bjects. Apptrnik plans t start prviding the humanid rbts t cmpanies in early 2025.
    In years t cme, thse “unstructured” areas culd include space. The rbts are being designed s they can be easily changed t d many different jbs. Rbts like Apll are designed with mdularity in mind t be able t adapt t many applicatins.
    NASA is aiming t find ut what areas it needs t lk int “t bring a terrestrial (地球陆地) system int the space envirnment”.
    12.What makes rbt Valkyrie wrk similarly t humans?
    A. The strng trs.B. The prper sftware.
    C. The perfect figure.D. The appearance design.
    13.What can be inferred frm paragraph 3?
    A. Human astrnauts culd be replaced by rbts.
    B. Human astrnauts lead an easy life in space.
    C. Humanid rbts culd d dangerus jbs.
    D. Humanid rbts perfrm advanced researches.
    14.Why is NASA develping rbts with Apptrnik?
    A. T manufacture plants.B. T deliver bjects.
    C. T mve packages.D. T apply further in space.
    15.What des the underlined wrd “unstructured” in paragraph 5 mean?
    A. Uninvlved.B. Unrganized.C. Undivided.D. Uncntrlled.
    二、七选五
    16.T drive r nt t drive? That is the questin fr many freigners living in China. ① _________ If yu dn’t want t give up the cnvenience f driving by yurself in the mainland f China, the infrmatin belw will be quite helpful.
    If yu have a driving license issued by yur hme cuntry, yu can apply fr a temprary driving license and drive in China withut having t take related tests. The temprary license can be valid fr three mnths at mst. ② _________ Carry the tw driving licenses tgether in case traffic plice ask yu t shw them.
    ③ _________ As lng as yu have a residency permit and a driver’s license frm anther cuntry, yu can get a Chinese driver’s license (valid fr 6 years) just by passing a written exam in Chinese, English, Spanish, French, German r Arabic, which cnsists f answering 100 multiple chice questins, and lasts 45 minutes. The prcess and the exam take place in the traffic plice department in the city yu live in and yu may need a prir appintment. Yu pass by getting mre than 90% f answers right. ④ _________
    If ver 18 with a temprary r permanent residency permit but withut driver’s license frm anther cuntry, yu als have the chance t get a driver’s license in China. T d this, yu’ll have t pass fur exams. Each exam can be taken twice. ⑤ _________ There are sme driving schls which specialize in freigners r accept freigners. Sme even allw yu t bring alng a translatr. It nrmally takes 2 t 3 mnths and 3,000 t 8,000 yuan depending n the driving schl and the city.
    A. The valid perid cannt be extended.
    B. In case yu fail, yu can try a secnd time.
    C. Applying fr an fficial license is rather cmplicated.
    D. But It’s up t yu t decide whether t apply fr it r nt.
    E. It’s strngly recmmended that yu sign up fr a driving schl.
    F. Mst find it hard t survive Chinese traffic withut actually taking the wheel.
    G. Once yu plan t stay lng in China, better btain an fficial driving license.
    三、完形填空(15空)
    Gary Vaynerchuk is a larger-than-life character wh has established a series f successful businesses. He was brn in 1975 in the twn f Babruysk and then left fr the USA with his 1 in 1978, where his father 2 a wine stre in Springfield, New Jersey. Gary shwed himself t be a 3 businessman as a yungster, running a lemnade 4 .
    When Gary grew up, his apprach t the wine business sn brught 5 results. He created a strng nline presence, 6 several media cmpanies. Thrugh this nline 7 , he prmtes his 8 fr business success.
    Gary’s pinins are aimed at the business cmmunity, but there is much in what he says that can be applied just as effectively t yur 9 . One f the views is that scial media can be used t make cnnectins with thse wh can help yu 10 .
    Wasting time is smething Gary hates. He ften emphasizes the fact that 11 is a limited resurce. Yu shuld 12 the ne life yu have been given. T get the sense f well-being and 13 , cncentrate n the talents yu have, and 14 abut thse yu are bad at. By being yurself, yu will 15 much mre than if yu try t be smething yu are nt.
    17.A. familyB. relativesC. friendsD. teacher
    18.A. stppedB. establishedC. exhibitedD. ffered
    19.A. generusB. naturalC. inexperiencedD. greedy
    20.A. meetingB. schlC. machineD. stand
    21.A. terribleB. changeableC. impressiveD. limited
    22.A. sellingB. separatingC. wningD. lending
    23.A. advantageB. gameC. caseD. alarm
    24.A. psitinB. styleC. scietyD. philsphy
    25.A. languageB. lifeC. hbbyD. dance
    26.A. fallB. succeedC. travelD. predict
    27.A. mneyB. freedmC. energyD. time
    28.A. lk back nB. lk frward tC. make the mst fD. make up fr
    29.A. beautyB. safetyC. achievementD. independence
    30.A. frgetB. careC. wrryD. discver
    31.A. gainB. fllwC. planD. rganize
    四、短文填空
    32.Jingdezhen, knwn as the “Prcelain Capital (瓷都)” f China, has a histry f mre than 2,000 years and a magnificent culture. ① _________ (lcate) n the suth f the Yangtze, between the Huangshan Muntain range and the plains f Pyang Lake, it is regarded as ne f the fur famus twns ② _________Chinese histry.
    Endwed(赋予) by nature with a netwrk f rivers, hills and adequate sunshine, sufficient rainfall and bvius distinctins between the fur seasns, the city gained its reputatin fr prducing fine prcelain ③ _________ (date) back t the Eastern Han Dynasty. During the Sng Dynasty the Jingdezhen wrkshp was assigned ④ _________ (prduce) prcelain fr the imperial curt. The prcelain f Jingdezhen has beautiful shapes, varius types, rich ⑤ _________ (decrate) and unique styles. It is ⑥ _________ (glbal) famus fr its clr as white jade, brightness as bright mirrr, thinness as paper and sund as music. Qinghua Prcelain, Linglng Prcelain, Fencai Prcelain and Seyu Prcelain altgether ⑦ _________ (call) Fur Traditinally Famus Prcelains in Jingdezhen.
    As the mst busy and bustling street in the late Ming and early Qing Dynasties, ⑧ _________ Ancient Prcelain Street in the middle f the city is nw ⑨ _________ (fame) fr its lng histry and beautiful traditins that cme frm its ancient culture. It is cmpsed f three parts, each f ⑩ _________ fully reflects its prsperus past.
    五、书面表达
    33.假定你是校学生会主席李华,请给外教Jhnsn写一封邮件,告诉他被评为最受欢迎的老师,并邀请他在本学期末的全校大会上发表获奖感言(an acceptance speech)。内容包括:
    1. 恭喜获奖;
    2. 发出邀请;
    3. 会议时间和地点。
    注意:1. 写作词数80左右;
    2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
    Dear Jhnsn,
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Yurs sincerely,
    Li Hua
    六、读后续写
    34.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    Many years ag, when I was wrking as a psychlgist at a children’s institutin in England, an adlescent by shwed up in the waiting rm. I went ut there where he was walking up and dwn restlessly. I shwed him int my ffice and pinted t the chair n the ther side f my desk. “Please sit dwn,” I said.
    David wre a black rain cat that was buttned all the way up t his neck. His face was pale, and he stared at his feet while crssing his hands nervusly. He had lst his father as a baby, and had lived tgether with his mther and grandfather since. But the year befre David turned 13, his grandfather died and his mther was killed in a car accident. Nw he was 14.
    I lked at David. Hw culd I help him? There are human tragedies that psychlgy desn’t have the answer t, and which n wrds can describe. Smetimes the best thing ne can d is t listen penly and sympathetically.
    The first tw times we met, David didn’t say a wrd. He sat in the chair and nly lked up t lk at the children’s drawings n the wall behind me. As he was abut t leave after the secnd visit, I put my hand n his shulder, but he didn’t lk at me either. “Cme back next week, if yu like,” I said, I hesitated a bit. Then I said, “I knw it hurts.”
    He came, and I suggested we play a game f chess. He ndded. After that we played chess every Wednesday afternn- in cmplete silence and withut making any eye cn-tact. It seemed as if he enjyed my cmpany. But why did he never lk at me?
    Sme mnths later, I sat starring at David’s head, while he bent ver the chessbard. I thught abut hw little we knw abut therapy(治疗)—abut the mysterius prcess assciated with healing. Suddenly, he lked up at me. “It’s yur turn,” he said.
    注意:1. 续写的词数应为150左右;
    2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    After that day, David started talking.
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Finally, he needn’t cme t me fr therapy.
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    参考答案
    1.答案:A
    解析:细节理解题。从文章第一段第一句“Chinese Gvernment Schlarship (CGS) winners shuld apply fr a visa t study in China t the Chinese embassy r cnsulate-general with the riginal dcuments and pht-cpies f the Admissin Letter, Visa Applicatin fr Study in China (JW201), Freigner Physical Examinatin Frm and valid rdinary passprt. (中国政府奖学金获得者持《录取通知书》、《中国留学人员来华签证申请表》(JW201)、《外国人体格检查表》及有效普通护照原件及复印件到中国驻外使领馆申请来华留学签证。)”可知,外国留学生要到中国留学,需要到中国大使馆办理签证。故选A。
    2.答案:D
    解析:细节理解题。从文章第二部分Transfer Service中的第一点“Pickup service at Beijing Airprt. Students are kindly requested t infrm the Transfer Service Office f their arrival date and the flight number ne week in advance. (北京机场接机服务。请学生提前一周告知转机服务处到达日期和航班号。)”可知,外国留学生在北京短暂停留再去目的地学校,享有机场免费接机服务。故选D。
    3.答案:B
    解析:推理判断题。这篇文章主要是给外国赴中国留学的学生提出的一些小贴士,所以这篇文章的目的是给CGS的学生提供建议。故选B。
    4.答案:D
    解析:细节理解题。根据第二段“Aarn was 16. Hw many pprtunities wuld I have t d smething fun with him befre he went away t cllege? The decisin was made. I wuld nt miss this pprtunity.(亚伦16岁。在他离开去上大学之前,我有多少机会和他一起做些有趣的事?我做了决定。我不会错过这个机会的)”可知,作者最终去了音乐会是因为她想陪伴儿子的愿望。故选D。
    5.答案:B
    解析:推理判断题。根据第三段“At the cncert, I sat with Aarn and his friends, stuffing cttn in my ears t blck ut the lud, ear-splitting music f the first perfrmer.(在音乐会上,我和亚伦还有他的朋友们坐在一起,用棉花塞住耳朵,挡住第一位表演者发出的震耳欲聋的音乐)”以及“By the time we left the cncert, I was certain my hearing was damaged frever. My ears were ringing and sunds seemed unclear, but it quickly passed. (当我们离开音乐会的时候,我确信我的听力永远受损了。我的耳朵嗡嗡作响,听不清声音,但很快就过去了)”可知,这场流行音乐会非常吵闹,震耳欲聋。由此推知,作者感到不舒服。故选B。
    6.答案:A
    解析:推理判断题。根据第五段“We smetimes recall that cncert f years ag that Aarn and I wuld memrize all ur life. Aarn always laughs abut the fact that his mm was the “nly” persn in the whle yuth grup t get a signature frm the perfrmer.(我们有时会想起多年前的那场音乐会,我和亚伦将终生铭记。亚伦总是笑着说,他妈妈是整个青年团体中“唯一”得到表演者签名的人)”可推知,作者与她的儿子关系变得密切了。故选A。
    7.答案:B
    解析:主旨大意题。根据第一段“When my ldest sn was in high schl, he planned t attend a pp cncert with the yuth grup. T my amazement, Aarn invited me t g alng. He knew I enjyed the music f ne f the perfrmers. I readily accepted.(当我大儿子上高中的时候,他计划和青年团体一起去听流行音乐会。令我惊讶的是,亚伦邀请我一起去。他知道我喜欢其中一个表演者的音乐。我欣然接受了)”可知,文章讲述了作者知晓孩子长大后与自己相处的时间会越来越少,因此她不放弃任何与孩子相处的机会,这些陪伴也给自己留下许多美好的回忆。由此可知,B选项“难忘的音乐会”适合作本文标题。故选B。
    8.答案:A
    解析:细节理解题。根据第一段中“Sustainable land management (SLM) and sustainable farming (SF) are appraches t land use and agricultural practices that aim t balance the needs f human scieties with the preservatin f ecsystems, natural resurces, and the verall health f the envirnment.(可持续土地管理和可持续农业是土地利用和农业实践的方法,旨在平衡人类社会的需求与保护生态系统、自然资源和环境的整体健康。)”可知,可持续土地管理和可持续农业生产的最大益处就是保持生态平衡。故选A项。
    9.答案:D
    解析:细节理解题。根据第三段中“Healthy sils have a well-structured cmpsitin that allws fr gd water infiltratin, rt stretch, and air exchange. The balance between different sil sizes (sand, silt, clay) influences ver-all sil structure. (健康的土壤具有良好的结构成分,可以进行良好的水分渗透、根系拉伸和空气交换。不同土壤尺寸(沙子、淤泥、粘土)之间的平衡影响着所有土壤结构。)”可知,整体健康土质结构依赖土壤尺寸大小的适当组成。故选D项。
    10.答案:D
    解析:推理判断题。根据第四段中“Healthy sils wn a diverse f micrrganisms, including bacteria, fungi, and ther micrbes. (健康的土壤含有多种微生物,包括细菌、真菌和其他微生物。)”可知,微生物有助于土壤健康。故选D项。
    11.答案:C
    解析:主旨大意题。根据最后一段中“Maintaining sil health thrugh SLM practices is essential fr ensuring the lng-term prductivity and sustainability f agricultural systems while preserving the natural resurce base fr future generatins. Healthy sils supprt resilient ecsystems, cntribute t fd security, and prmte verall envirnmental well-being. (通过土壤管理实践保持土壤健康对于确保农业系统的长期生产力和可持续性,同时为子孙后代保护自然资源基础至关重要。健康的土壤支持有复原力的生态系统,有助于粮食安全,并增进整体环境福祉。)”可知,本段主要阐述了可持续土地管理的重大意义。故选C项。
    12.答案:B
    解析:细节理解题。根据第二段“Engineers believe that humanid rbts will be able t wrk similarly t humans and use the same tls and equipment. They just need the right sftware.(工程师们相信,人形机器人将能够像人类一样工作,使用相同的工具和设备。他们只需要合适的软件。)”可知,合适的软件能让Valkyrie机器人像人类一样工作。故选B。
    13.答案:C
    解析:推理判断题。根据第三段“Humanid rbts are nt made t replace human crews, but just try t take the dull, dirty and dangerus wrk ff their plates t allw them t fcus n thse higher-level activities.(人形机器人并不是为了取代人类工作人员而制造的,只是试图把枯燥、肮脏和危险的工作从他们的盘子里拿出来,让他们专注于那些更高层次的活动。)”可知,人形机器人可以做危险的工作。故选C。
    14.答案:D
    解析:细节理解题。根据第四段“The gal is t learn hw humanid rbts develped fr purpses n Earth culd help the develpment f future humanid rbts meant fr space.(其目标是了解为地球目的开发的类人机器人如何有助于未来用于太空的类人机器人的开发。)”可知,NASA用Apptrnik开发机器人是为了进一步应用于太空。故选D。
    15.答案:B
    解析:词句猜测题。根据第五段“In years t cme, thse “unstructured” areas culd include space. (在未来的几年里,这些“unstructured”区域可能包括太空。)”可知,这里的领域包括太空领域,所以应该是还没有规划好的,unstructured的意思应该是“无组织的,杂乱无章的”,和选项B意思一致。故选B。
    16.答案:①-⑤FAGBE
    解析:①上文“T drive r nt t drive? That is the questin fr many freigners living in China. (开车还是不开车?这是许多生活在中国的外国人面临的问题。)”说明在中国的外国人面临开车不开车的问题,选项F“大多数人发现,如果不开车,很难在中国的交通中生存。”承接上文,说明如果不开车,会遇到交通困难。故选F项。
    ②上文“The temprary license can be valid fr three mnths at mst. (临时驾照的有效期最长为3个月。)”谈论临时驾照的有效期的时长,选项A“有效期不可延长。”承接上文,说明临时驾照的有效期不可延长。故选A项。
    ③上一段(第二段)中“If yu have a driving license issued by yur hme cuntry, yu can apply fr a temprary driving license and drive in China withut having t take related tests. (如果您有您所在国家颁发的驾照,您可以申请临时驾照,无需参加相关考试即可在中国驾驶。)”说明第二段主旨谈论的是临时驾照,选项G“一旦你打算在中国长期停留,最好申请一张正式的驾照。”对应第二段,概括本段主旨,谈论正式驾照,引出下文“As lng as yu have a residency permit and a driver’s license frm anther cuntry, yu can get a Chinese driver’s license (valid fr 6 years) just by passing a written exam in Chinese, English, Spanish, French, German r Arabic, which cnsists f answering 100 multiple chice questins, and lasts 45 minutes.(只要持有外国居留证和驾照,只要通过中文、英文、西班牙文、法文、德文或阿拉伯文的笔试,试题100道,考试时间45分钟,即可取得中国驾照(有效期6年)。)”讲述正式驾照的获取方式和期限。故选G项。
    ④上文“Yu pass by getting mre than 90% f answers right. (答对90%以上的问题就可以通过考试。)”说明什么情况下成功通过,选项B“如果你失败了,你可以再试一次。”承接上文,说明如果通不过,就再试一次。故选B项。
    ⑤下文“There are sme driving schls which specialize in freigners r accept freigners. (有一些驾驶学校专门招收外国人或接受外国人。)”谈论驾校培训,选项E“我强烈建议你报个驾校。”引领下文,建议报驾校。故选E项。
    17.答案:A
    解析:考查名词词义辨析。句意:他1975年出生于巴布鲁伊斯克镇,1978年随家人前往美国,父亲在新泽西州斯普林菲尔德开了一家葡萄酒店。A. family家人;B. relatives亲戚;C. friends朋友;D. teacher老师。根据“where his father”可知,此处是指随家人前往美国。故选A。
    18.答案:B
    解析:考查动词词义辨析。句意:他1975年出生于巴布鲁伊斯克镇,1978年随家人前往美国,父亲在新泽西州斯普林菲尔德开了一家葡萄酒店。A. stpped停止;B. established建立;C. exhibited展览;D. ffered提供。根据“a wine stre in Springfield, New Jersey”可知,此处是指父亲在新泽西州斯普林菲尔德开了一家葡萄酒店。故选B。
    19.答案:B
    解析:考查形容词词义辨析。句意:加里年轻时经营着一个柠檬水摊,显示出他是一个天生的商人。A. generus慷慨的;B. natural天生的;C. inexperienced不熟练的;D. greedy贪婪的。根据“running a lemnade ____.”可知,此处是指显示出他是一个天生的商人。故选B。
    20.答案:D
    解析:考查名词词义辨析。句意:加里年轻时经营着一个柠檬水摊,显示出他是一个天生的商人。A. meeting会议;B. schl学校;C. machine机器;D. stand摊子。根据“businessman as a yungster”可知,此处是指年轻的时候经营着一个柠檬水摊。故选D。
    21.答案:C
    解析:考查形容词词义辨析。句意:加里长大后,他经营葡萄酒生意的方法很快带来了令人印象深刻的结果。A. terrible糟糕的;B. changeable可改变的;C. impressive令人印象深刻的;D. limited有限的。根据后文“He created a strng nline presence(他在网上建立了强大的影响力)”可知,此处是指带来了令人印象深刻的结果。故选C。
    22.答案:C
    解析:考查动词词义辨析。句意:他在网上建立了强大的影响力,拥有多家媒体公司。A. selling售卖;B. separating分开;C. wning拥有;D. lending借。根据“He created a strng nline presence”可知,此处是指,拥有多家媒体公司。故选C。
    23.答案:A
    解析:考查名词词义辨析。句意:通过这种在线优势,他推广了自己的商业成功哲学。A. advantage优势;B. game游戏;C. case案件;D. alarm警报。根据前文“He created a strng nline presence”可知,此处是指通过这种在线优势。故选A。
    24.答案:D
    解析:考查名词词义辨析。句意:通过这种在线优势,他推广了自己的商业成功哲学。A. psitin位置;B. style风格;C. sciety社会;D. philsphy哲学。根据后文“Gary’s pinins are aimed at the business cmmunity(加里的观点是针对商界的)”可知,此处是指推广自己的商业成功哲学。故选D。
    25.答案:B
    解析:考查名词词义辨析。句意:加里的观点是针对商界的,但他所说的很多东西也可以有效地应用到你的生活中。A. language语言;B. life生活;C. hbby爱好;D. dance舞蹈。根据后文“One f the views is that scial media can be used t make cnnectins with thse(其中一种观点是,社交媒体可以用来与这些人建立联系)”可知,此处是指他所说的很多东西也可以有效地应用到你的生活中。故选B。
    26.答案:B
    解析:考查动词词义辨析。句意:其中一种观点是,社交媒体可以用来与那些能帮助你成功的人建立联系。A. fall掉落;B. succeed成功;C. travel旅行;D. predict预测。根据前文“fr business success”和“One f the views is that scial media can be used t make cnnectins with thse wh can help yu”可知,此处是指社交媒体可以用来与那些能帮助你成功的人建立联系。故选B。
    27.答案:D
    解析:考查名词词义辨析。句意:他经常强调时间是一种有限的资源。A. mney钱;B. freedm自由;C. energy能量;D. time时间。根据前文“Wasting time is smething Gary hates.(加里讨厌浪费时间。)”可知,此处是指时间是一种有限的资源。故选D。
    28.答案:C
    解析:考查动词短语辨析。句意:你应该充分利用你被赋予的唯一生命。A. lk back n回顾;B. lk frward t期待;C. make the mst f充分利用;D. make up fr弥补。根据前文“Wasting time is smething Gary hates.”可知,此处是指应该充分利用你被赋予的唯一生命。故选C。
    29.答案:C
    解析:考查名词词义辨析。句意:为了获得幸福感和成就感,专注于你拥有的才能,忘记那些你不擅长的。A. beauty美丽;B. safety安全;C. achievement成就;D. independence独立。根据“cncentrate n the talents yu have”可知,此处是指为了获得幸福感和成就感。故选C。
    30.答案:A
    解析:考查动词词义辨析。句意:为了获得幸福感和成就感,专注于你拥有的才能,忘记那些你不擅长的。A. frget忘记;B. care在意;C. wrry担忧;D. discver发现。根据“cncentrate n the talents yu have”可知,此处是指忘记那些你不擅长的。故选A。
    31.答案:A
    解析:考查动词词义辨析。句意:通过做你自己,你会获得比你试图成为别人更多的东西。A. gain获得;B. fllw跟随;C. plan计划;D. rganize组织。根据前文“T get the sense f well-being and achievement”可知,此处是指你会获得比你试图成为别人更多的东西。故选A。
    32.答案:①Lcated②in③dating④t prduce⑤decratins⑥glbally⑦are called⑧the⑨famus⑩which
    解析:①考查非谓语动词。句意:它位于长江以南,位于黄山山脉和鄱阳湖平原之间,被认为是中国历史上四大名镇之一。动词lcate“把……建造于”和主语之间是被动关系,故用其过去分词作状语,已转化为形容词。句首字母大写,故填Lcated。
    ②考查介词。句意:同上。表示“在历史上”用介词in。故填in。
    ③考查非谓语动词。句意:得天独厚的自然环境,河流,丘陵,充足的阳光,充足的降雨和明显的四季差异,这座城市以生产优质瓷器而闻名,可追溯到东汉时期。此处为非谓语,动词短语date 和名词prcelain之间是主动关系,用其现在分词作后置定语。故填dating。
    ④考查非谓语动词。句意:宋朝时,景德镇作坊被指定为朝廷生产瓷器。assign sb t d sth“指派某人做某事”是固定句式,本句为其被动句,不定式作补足语。故填t prduce。
    ⑤考查名词复数。句意:景德镇瓷器造型优美,种类繁多,装饰丰富,风格独特。此处应用名词的复数形式,与其前面的 shapes, types和其后的styles并列,零冠词可数名词复数表泛指。故填decratins。
    ⑥考查副词。句意:它以色如白玉、明如明镜、薄如纸、声如音乐而闻名于世。修饰形容词famus应用副词。故填glbally。
    ⑦考查时态和语态。句意:“清华瓷”与“玲珑瓷”、“汾彩瓷”、“塞优瓷”并称为景德镇四大传统名瓷。动词call和主语之间是被动关系,此处描述一般事实,用一般现在时的被动语态。主谓一致,故填are called。
    ⑧考查冠词。句意:作为明末清初最繁华的街道,位于城市中心的古瓷街现在以其悠久的历史和来自古老文化的美丽传统而闻名。专有名词Ancient Prcelain Street是特指概念,应用定冠词限定。故填the。
    ⑨考查形容词。句意:同上。根据系动词is可知,此处应用形容词作表语。be famus fr“以……闻名”是固定搭配,故填famus。
    ⑩考查定语从句。句意:它由三部分组成,每一部分都充分反映了它繁荣的过去。此处引导非限制性定语从句,先行词为parts,指代事物,应用关系代词which引导,在从句中作f的宾语。故填which。
    33.答案: Dear Jhnsn,
    Cngratulatins n yur being chsen as ne f the mst ppular teachers in ur schl by us students. I’m writing this e-mail t invite yu t make an acceptance speech.
    As yu knw, this term is arund the crner. We are planning t have an assembly in the great hall n July 2. Wuld yu please, n behalf f all the cmmended teachers, make a speech then?
    We d hpe yu will accept ur invitatin if it is cnvenient fr yu.
    Yurs sincerely,
    Li Hua
    解析:1.词汇积累
    选择:chse→select
    邀请:invite→ask
    演讲:speech→lecture
    希望:hpe→wish
    2.句式拓展
    简单句变复合句
    原句:I’m writing this e-mail t invite yu t make an acceptance speech.
    拓展句:I’m writing this e-mail t invite yu t make an acceptance speech, which is what we are lking frward t.
    【高分句型1】Cngratulatins n yur being chsen as ne f the mst ppular teachers in ur schl by us students. (运用了动名词的被动式作宾语)
    【高分句型2】As yu knw, this term is arund the crner. (运用了as引导的非限制性定语从句)
    34.答案:
    After that day, David started talking. He respnded t me mre and mre times. Several mnths later, he even tk the initiative t talk t me. He wuld ask me questins and want t knw mre abut me. He started t learn and experience new things. He gt friends in schl and even jined a bicycle club. He tried t pen himself and embrace the utside wrld. The number f times he cmes fr psychlgical treatment is decreasing.
    Finally, he needn’t cme t me fr therapy. He has really started t live his wn life. I can receive his letters and phne calls frm time t time. He will share his recent situatin with me, whether gd r bad, mre r less. Frm him, I’ve learned that there are lts f pains trapping many peple, but time makes it pssible t vercme what seems t be an awful pain. And it is David that just shw me hw ne — withut any wrds — can reach ut t anther persn. All it takes is a hug, a shulder t cry n, a friendly tuch, a sympathetic nature, and an ear that listens.
    解析:1.段落续写:
    ①由第一段首句内容“那天之后,大卫开始说话了。”可知,第一段可描写大卫开始越来越多地跟人交流,融入了外部的世界。
    ②由第二段首句内容“最后,他不需要来找我治疗了。”可知,第二段可描写大卫在治愈后和作者继续联络,这件事也让作者感悟到许多。
    2.续写线索:开始交谈——融入——次数减少——治愈——继续联络——感悟
    3.词汇激活
    行为类
    ①.回应:respnd t/answer/reply t
    ②.与某人交谈:talk t/talk with/cmmunicate with
    ③.克服:vercme/surmunt
    情绪类
    ①.可怕的:awful/terrible/dreadful
    ②.友好的:friendly/kind
    【高分句型1】The number f times he cmes fr psychlgical treatment is decreasing. (运用了省略关系代词的定语从句)
    【高分句型2】And it is David that just shw me hw ne — withut any wrds — can reach ut t anther persn. (运用了it强调句)

    相关试卷

    江西省红色十校2023-2024学年高三下学期2月联考英语试卷(Word版附解析):

    这是一份江西省红色十校2023-2024学年高三下学期2月联考英语试卷(Word版附解析),文件包含江西省红色十校2023-2024学年高三下学期2月联考英语试题原卷版docx、江西省红色十校2023-2024学年高三下学期2月联考英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共34页, 欢迎下载使用。

    2024江西省红色十校高三下学期2月联考试题英语PDF版含解析(可编辑):

    这是一份2024江西省红色十校高三下学期2月联考试题英语PDF版含解析(可编辑),共21页。

    江西省红色十校2023-2024学年高三下学期2月联考英语试卷(PDF版附解析):

    这是一份江西省红色十校2023-2024学年高三下学期2月联考英语试卷(PDF版附解析),共21页。

    文档详情页底部广告位
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map