年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题

    四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题第1页
    四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题第2页
    四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题第3页
    还剩14页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题

    展开

    这是一份四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期期末英语试题,共17页。
    I have a gd friend and her name is Tian Tian. She is ___1___ primary schl (小学) classmate. We are nt in the same middle schl nw, but we ___2___ still gd friends. She is a ___3___ girl, because she ften helps her friends and teachers. She likes playing sprts, t. And her favrite sprt is tennis. These days, we like watching the 19th Asian Games in Hangzhu (第19届杭州亚运会) tgether, and we always play tennis in ur ___4___ time. She says she wants t be a ___5___ player ne day.
    1.
    A. hisB. herC. theirD. my
    2.
    A. isB. areC. amD. be
    3.
    A. friendlyB. healthyC. funD. tidy
    4.
    A. busyB. freeC. gdD. bad
    5.
    A. basketballB. sccerC. tennisD. vlleyball
    【答案】1. D 2. B 3. A 4. B 5. C
    【解析】
    【导语】本文介绍好友甜甜的性格,爱好及未来想做什么。
    【1题详解】
    句意:她是我的小学同学。
    his他;her她的;their他们的;my我的。根据后文“We are nt in the same middle schl nw”可知她是我的同学。故选D。
    【2题详解】
    句意:我们现在不在同一所中学,但我们仍然是好朋友。
    is主语是三单或不可数;are主语是复数,或第二人称;am主语是第一人称单数;be原形。由于主语是we,所以是are。故选B。
    【3题详解】
    句意:她是一个友善的女孩,因为她经常帮助她的朋友和老师。
    friendly友好的;healthy健康的;fun有趣的;tidy整洁的。根据后文“because she ften helps her friends and teachers.”可知,她是一个友好的女孩。故选A。
    【4题详解】
    句意:我们总是在我们的空闲时间打网球。
    busy忙的;free空闲的;gd好的;bad坏的。根据前文“we always play tennis”可知是在空闲时间打网球。故选B。
    【5题详解】
    句意:她说她有一天想成为一名网球运动员。
    basketball篮球;sccer足球;tennis网球;vlleyball排球。根据前文“She likes playing sprts, t. And her favrite sprt is tennis.”可知,她喜欢网球,想成为网球运动员。故选C。
    先通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    Hell, my friends. I’m a student frm Class Tw, Grade Seven. There is a lst and fund bx in the ___6___. It’s n the teacher’s desk. Nw, let’s see what’s in the bx!
    This is a pencil bx. What clr is it? It’s ___7___. Jhn fund it in the library. Maybe it’s Tm’s. He ften reads bks there ___8___ he likes blue, t.
    That is an ___9___. Is it Allan’s? N, it isn’t. His is range.
    Oh, I find my tw keys. One is ___10___ the classrm, and the ther (另一个) is fr my hme. I lst them yesterday.
    And what’s this? It’s a schl ID card. It’s ___11___. Her number is 0817-3153567.
    That ntebk is Jack’s because his ___12___ is n it. And the baseball is his, ___13___.
    We can als see a(n) ___14___. It’s very nice. There ___15___ a bk, tw ntebks and sme nice pens in it. Whse is it? I dn’t knw.
    6.
    A. libraryB. classrmC. shpD. supermarket
    7.
    A. blueB. brwnC. redD. yellw
    8.
    A. rB. butC. andD. s
    9.
    A. rulerB. jacketC. mapD. eraser
    10.
    A. nB. atC. frD. in
    11.
    A. Jack’sB. Jhn’sC. Gina’sD. Tm’s
    12.
    A. penB. dictinaryC. nameD. watch
    13.
    A. alsB. tC. as wellD. and
    14.
    A. eraserB. penC. schlbagD. bk
    15.
    A. hasB. areC. isD. have
    【答案】6. B 7. A 8. C 9. D 10. C 11. C 12. C 13. B 14. C 15. C
    【解析】
    【导语】本文主要介绍了教室里的失物招领箱里都有什么。
    【6题详解】
    句意:教室里有一个失物招领箱
    library图书馆;classrm教室;shp商店;supermarket超市。根据“It’s n the teacher’s desk”可知,失物招领箱应该是在教室里,故选B。
    【7题详解】
    句意:它是蓝色的。
    blue蓝色的;brwn棕色的;red红色的;yellw黄色的。根据下文“he likes blue, t.”可知,铅笔盒是蓝色的,故选A。
    【8题详解】
    句意:他经常在那里读书,他也喜欢蓝色。
    r或者,否则;but但是;and和,又;s所以。根据后句“he likes blue, t”可知,此处表示顺承关系,故选C。
    【9题详解】
    句意:那是一块橡皮。
    ruler尺子;jacket夹克;map地图;eraser橡皮。根据前面的不定冠词“an”可知,应用eraser,其他三个单词都是以辅音音素开头的,故选D。
    【10题详解】
    句意:一个是教室的,另一个是我的家。
    n在……上面;at在;fr为了;in在……里面。根据后句“and the ther (另一个) is fr my hme”可知,此句是说一把钥匙是开教室的,故选C。
    【11题详解】
    句意:是吉娜的。
    Jack’s杰克的,男名;Jhn’s约翰的,男名;Gina’s吉娜的,女名;Tm’s汤姆的,男名。根据后句“Her number is 0817-3153567.”可知,此处用女名,故选C。
    【12题详解】
    句意:那本笔记本是杰克的,因为上面有他的名字。
    pen钢笔;dictinary字典;name名字;watch手表。根据“That ntebk is Jack’s”可知,此句是说上面有他的名字,故选C。
    【13题详解】
    句意:棒球也是他的。
    als也,用于句中;t也,句于句末,前面常有逗号;as well也,用于句末,前面没有逗号;and和,又。根据“And the baseball is his,”可知,此句是说棒球也是他的,句中有逗号,故选B。
    【14题详解】
    句意:我们还可以看到一个书包。
    eraser橡皮;pen钢笔;schlbag书包;bk书。根据“a bk, tw ntebks and sme nice pens in it”可知,此句是说能看到一个书包,故选C。
    【15题详解】
    句意:里面有一本书,两个笔记本和一些漂亮的钢笔。
    has有,have的第三人称单数;are是,主语表示复数或与yu连用;is是,be的第三人称单数; have有,为动词原形。根据“There”可知,此句用there be结构表示某地有某物,根据“a bk”可知,there be结构中的be动词要用就近原则,应用is,故选C。
    第二节阅读理解。
    阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    Cme t the Flwer Sale
    At Harringtn Schl
    Saturday and Sunday, Octber 12 and 13,
    8:00 am—3:00 pm
    Classrm 102
    Yu can buy flwers fr many reasns (理由):
    —fr the garden
    —fr hme
    —fr a friend
    —fr a family member
    yu can als buy:
    —bxes t put yur flwers in
    —flwer fd
    —pictures f flwers fr yur hme
    If yu have questins abut the flwer sale, call Frank at 555-0216 r Sue at 555-0924.
    16. When can yu buy flwers at the Flwer Sale?
    A. 4:00 p.m. n Sunday.B. 3:00 p.m. n Mnday.
    C. 8:00 a.m. n Wednesday.D. 10:00 a.m. n Saturday.
    17. Accrding t the passage (根据文章), where can yu g t buy flwer fd at Harringtn Schl?
    A. On the playgrund.B. In a classrm.
    C. In a garden.D. In a flwer shp.
    18. What fllwing things can yu buy at the Flwer Sale?
    ①flwer pictures ②vegetables ③flwers ④flwer bxes ⑤fd
    A. ①②④B. ②③④C. ③④⑤D. ①③④
    19. What can yu d if yu have questins abut the flwer sale?
    A. Ask Sue by QQ.B. Email Frank.C. Call Sue.D. Ask Frank by letter.
    20. Wh may (可能) like this passage?
    A. A teacher wants t give students a music class.
    B. A girl wants t buy sme fd fr her brther.
    C. A by wants t buy pictures f sprts fr his gd friend.
    D. A girl wants t buy sme flwers fr her mther.
    【答案】16. D 17. B 18. D 19. C 20. D
    【解析】
    【导语】本文主要介绍了哈林顿学校将要举办的花卉销售活动的时间、地点和联系方式等。
    【16题详解】
    细节理解题。根据“Saturday and Sunday, Octber 12 and 13; 8:00 am—3:00 pm”可知,周六上午10点可以在鲜花促销活动上买到花。故选D。
    【17题详解】
    细节理解题。根据“Classrm 102”可知,具体地点在哈林顿学校的102教室。故选B。
    【18题详解】
    细节理解题。根据“Yu can buy flwers”和“yu can als buy: —bxes t put yur flwers in—flwer fd—pictures f flwers fr yur hme”可知,可以在鲜花促销活动上买到花、鲜花图片、放花的盒子。故选D。
    【19题详解】
    细节理解题。根据“If yu have questins abut the flwer sale, call Frank at 555-0216 r Sue at 555-0924.”可知,可以拨打电话号码555-0216给Frank,或打555-0924给Sue。故选C。
    【20题详解】
    推理判断题。根据“Cme t the Flwer Sale”及通读全文后可知,本文主要介绍了哈林顿学校将要举办的花卉销售活动的时间、地点和联系方式等,所以想买花的人可能会喜欢这篇文章。故选D。
    Dear Linda,
    Hw is yur new schl life? Gd r bad? My new schl life is very nice! D yu want t knw smething abut it? Let me tell yu.
    Every mrning, ur class starts at 7:40. And we always have Chinese, English r math fr the first class. The first class in the afternn starts at 2:30. We have fur classes in the mrning and fur in the afternn. Our schl finishes at 5:50. After schl, I like playing sccer with my classmates. My favrite day is Friday. D yu knw why? Because I have tw English lessns n that day! English is difficult, but it is interesting and useful.
    Our schl als has a ping-png game in Nvember. It’s frm Nvember 5th t 8th. Yu can cme t watch the game if yu want. On Nvember 11th, we have a bk sale. We als have a sprts meeting n 20th. That’s all abut my life. It’s busy, but I lve it. Hw abut yurs? Write t me when yu are free.
    Yurs,
    David
    21. David has ________ classes in a day.
    A. furB. eightC. sixD. seven
    22. What des the underlined wrd “start” in Paragraph 2 mean?
    A. 开始B. 结束C. 找到D. 丢失
    23. What activity (活动) desn’t David have in Nvember?
    A. Ping-png game.B. Bk sale.
    C. English Day.D. Sprts meeting.
    24. What des David think f English?
    A. Difficult, bring, useful.
    B. Easy, interesting, useful.
    C. Nt easy, interesting, useful.
    D. Difficult, nt interesting, useful.
    25. What’s the passage abut?
    A. It’s abut David’s schl life.
    B. It’s abut David’s favrite day.
    C. It’s abut David and his friends.
    D. It’s abut David’s family.
    【答案】21. B 22. A 23. C 24. C 25. A
    【解析】
    【导语】本文是大卫写了一封信给琳达,描述了他新学校的生活。
    【21题详解】
    细节理解题。根据“We have fur classes in the mrning and fur in the afternn”可知一天有八节课。故选B。
    【22题详解】
    词句猜测题。根据“Every mrning, ur class starts at 7:40”可知早上7点40开始上课,故划线部分意为“开始”。故选A。
    【23题详解】
    细节理解题。根据“Our schl als has a ping-png game in Nvember 11th, we have a bk sale. We als have a sprts meeting n 20th”可知在11月有乒乓球比赛、图书售卖会和运动会。故选C。
    【24题详解】
    细节理解题。根据“English is difficult, but it is interesting and useful”可知英语很难,但是很有趣,很有用。故选C。
    【25题详解】
    主旨大意题。本文主要介绍了大卫新学校的生活。故选A。
    Mst children like t have parties fr their birthdays because they can ask their friends t g t their parties. The birthday by r girl is in nice clthes. They play games, sing, dance and eat. At the birthday party, the birthday cake is their favrite fd. Their parents buy a birthday cake fr them and there are sme candles (蜡烛) n it. Everyne sings the birthday sng and says “Happy birthday” t the birthday by r girl. If yu see twelve candles, it is his r her twelfth birthday.
    The children usually get gifts (礼物) frm their friends and parents. They are happy t have them. In China, children always pen the gifts after the party. But in England children pen them at nce (立刻) and then say “thank yu”. If yu have a birthday friend, g and buy a gift fr him r her.
    26. Accrding t the passage, why d mst students like having birthday parties?
    A. Because they can have a birthday cake.
    B. Because they can wear nice clthes.
    C. Because they can get gifts.
    D. Because they can ask their friends t g t their parties.
    27. Accrding t the passage, what can’t children d in a birthday parties?
    A. Play games.B. Sing sngs.C. Play with candles.D. Eat cakes.
    28. If yu g t a birthday party, yu see thirteen candles n the cake, hw ld is the child?
    A. Twelve.B. Thirteen.C. Furteen.D. Eleven.
    29 What des the underlined wrd “it” mean?
    A. Candle.B. Fd.C. Cake.D. Git.
    30. What can yu learn frm the passage?
    A. In China, the birthday child always pens the gifts at nce.
    B. If yu have a birthday party, yu can nly have it at hme.
    C. If yur friend have a birthday party, yu’d better take a gift fr her/him.
    D. In England, the birthday child nly gets gifts frm friends.
    【答案】26. D 27. C 28. B 29. C 30. C
    【解析】
    【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了孩子们过生日时为什么喜欢生日派对,以及中英两国孩子对生日礼物的不同态度。
    【26题详解】
    细节理解题。根据第一段“Mst children like t have parties fr their birthdays because they can ask their friends t g t their parties.”可知,大部分孩子喜欢生日派对是因为他们可以邀请朋友参加派对。故选D。
    【27题详解】
    细节理解题。根据第一段“They play games, sing, dance and eat.”可知,孩子们在派对可以玩游戏、唱歌、跳舞和吃东西,不包含玩蜡烛。故选C。
    【28题详解】
    推理判断题。根据第一段“If yu see twelve candles, it is his r her twelfth birthday.”可知,看到12根蜡烛就是12岁生日,故看到13根蜡烛就是13岁生日。故选B。
    【29题详解】
    词句猜测题。根据第一段“Their parents buy a birthday cake fr them and there are sme candles (蜡烛) n it.”可知,蜡烛是插在生日蛋糕上的,故it指代“蛋糕”。故选C。
    【30题详解】
    细节理解题。根据第二段“If yu have a birthday friend, g and buy a gift fr him r her.”可知,去参加朋友生日派对要带礼物。故选C。
    第三节补全短文。
    阅读短文,根据短文内容,从其后所给的六个选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
    Peppa is a little pig. Many peple knw her name because they see her n TV. Peppa has a big family. ___31___ Let’s have a lk!
    In the first pht, yu can see Peppa’s father, mther and little brther Gerge. ___32___ Peppa’s grandparents are n the left and her parents are n the right. In frnt f them are Peppa, Gerge and their friends. Wh are in the last pht? ___33___ The little pig with her uncle and aunt is Peppa’s cusin Chle and her little brther Alexander.
    Nw, let’s knw mre abut Peppa’s family.
    Peppa is in a red skirt. She has many friends. She likes playing in the muddy puddles (泥坑). Gerge is in a blue shirt. His favrite ty is a dinsaur (恐龙). He likes playing with his sister. Daddy Pig is in a green T-shirt. He lves sitting n the sfa and watching TV. ___34___ Mummy Pig is in an range skirt. She is very nice. Grandpa Pig is in purple and Grandma Pig is in pink. Peppa lves ging t her grandparents’ hme. ___35___
    Peppa has a big happy family!
    A. What abut the next pht?
    B. He desn’t like ding sprts.
    C. Peppa lves her family s much.
    D. Here are her three family phts.
    E. Peppa’s family and her uncle’s family.
    F. Because Grandma Pig likes making delicius cakes fr her!
    【答案】31. D 32. A 33. E 34. B 35. F
    【解析】
    【导语】本文主要介绍了“小猪佩奇”的家庭情况。
    【31题详解】
    根据“Let’s have a lk!”以及“In the first pht”可知,要展示Peppa的家庭照片,D选项“这是她的三张全家福”符合,故选D。
    【32题详解】
    根据“In the first pht”及“Wh are in the last pht”可知,此处介绍第二张照片,A选项“下一张照片呢”符合,故选A
    【33题详解】
    根据“Wh are in the last pht”以及“The little pig with her uncle and aunt is Peppa’s cusin Chle and her little brther Alexander.”可知,叔叔和婶婶在最后一张照片里,E选项“Peppa一家和她叔叔一家”符合,故选E。
    【34题详解】
    根据“He lves sitting n the sfa and watching TV.”可知,此处提到他喜欢和不喜欢的事情,B选项“他不喜欢做运动”符合,故选B。
    【35题详解】
    根据“Peppa lves ging t her grandparents’ hme”可知,此处介绍喜欢去她祖父母家的原因,F选项“因为猪奶奶喜欢为她做美味的蛋糕”符合,故选F。
    第三部分:写。 第一节首字母填空。阅读下面句子, 根据所给首字母, 在空白处填入1个适当的单词, 并将答案写在答题卡相应的横线上。
    36. M________ is the fifth mnth f a year.
    【答案】(M)ay
    【解析】
    【分析】
    【详解】句意:五月是一年中的第五个月。根据“the fifth mnth f a year”可知,五月是一年中的第五个月,因此May符合句意。故填(M)ay。
    37. —Hw many teachers are there in yur schl?
    —There are 120 teachers in ur schl, and sixty-eight are w________ teachers.
    【答案】(w)men
    【解析】
    【详解】句意:——你们学校有多少老师?——我们学校有120名教师,其中68名是女教师。根据“sixty-eight ” 和首字母提示可知,此处是68名女老师,wman teacher表示“女老师”,空处需填名词复数,由wman构成的复合名词变复数时,应将wman和后面的名词都变成复数,wmen为名词wman“女性”的复数形式。故填(w)men。
    38. —Mm, where’s my brwn hat? I can’t find it.
    —It’s u_______ yur chair. Please be tidy, sn. Yur things are everywhere.
    【答案】(u)nder
    【解析】
    【详解】句意:——妈妈,我的棕色帽子在哪里?我找不到它。——它在你的椅子下面。儿子,请保持整洁。你的东西到处都是。根据“It’ chair.”和首字母提示可知,此处表示“在椅子下面”,under“在……下面”符合语境。故填(u)nder。
    39. —Hw d yu like these strawberries?
    —They are nice. I _______ /'riːəli/ like them.
    【答案】really
    【解析】
    【详解】句意:——你觉得这些草莓怎么样?——它们很好吃。我真的很喜欢它们。所给音标/'riːəli/对应的是really“真正地”,故填really。
    40. In China, it is a time t welcme the new year and s_______ gdbye t the ld year n Spring Festival (春节).
    【答案】(s)ay
    【解析】
    【详解】句意:在中国,春节是迎接新年和告别旧年的时候。根据“gdbye t the ld year ”和首字母s可知,此处是固定短语say gdbye t“向……告别”。空处与welcme并列,所以用动词原形。故填(s)ay。
    第二节语法填空。
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内所给单词的正确形式,并将答案写在答题卡相应的横线上。
    Jack is a middle schl student. He is 12 years ld. His father Bb is ___41___ English teacher frm the UK, but his mther Lily is a ___42___ (China) teacher frm Nanchng. They live in Nanchng nw, but Bb’s grandparents are still in the UK. He likes t talk with his grandpa Jasn ___43___ the phne, and they always talk abut a lt f ___44___ (interest) things abut China.
    Jack is very busy at schl. He ___45___ (have) seven classes every day and he ges t an art class after schl. But he likes t learn much, s he is happy in his new schl.
    Tday, Jack wants t tell his grandpa abut a piece f news in China that the astrnauts (宇航员) can grw (种植) ___46___ (vegetable) n Tiangng space statin. They are happy t eat the vegetables. When they pick (采摘) ___47___ (they), that’s s cl. Jack tells his grandpa that he wants ___48___ (be) an astrnaut ne day.
    His grandpa tells him, “If yu want t be an astrnaut in space, yu shuld d these three things:
    First, keep in gd health t meet different difficult things in space. ___49___ (tw), try t have a habit f ding sprts. Third, learn much ___50___ the astrnaut in space needs t knw much.”
    【答案】41. an 42. Chinese
    43. n 44. interesting
    45. has 46. vegetables
    47. them 48. t be
    49 Secnd 50. because
    【解析】
    【导语】本文主要讲述了Jack在中国的生活以及他和爷爷之间的谈话,他们谈论了许多关于中国的有趣的事情。
    【41题详解】
    句意:他的父亲Bb是一位来自英国的英语老师。根据空后的“ teacher frm the UK”可知,此处泛指一名英语老师,English是以元音音素开头的单词,空处应是an。故填an。
    【42题详解】
    句意:但他的妈妈Lily是一名来自南充的语文老师。根据“a...(China) teacher”可知,此处指“语文老师”,Chinese teacher“语文老师”,故填Chinese。
    【43题详解】
    句意:他喜欢和他的爷爷Jasn在电话里聊天。根据“talk with his grandpa phne,”可知,此处是talk with sb. n the phne“与某人在电话里聊天”。故填n。
    【44题详解】
    句意:他们总是谈论很多关于中国的有趣的事情。根据“...(interest) things abut China”可知,此处指“关于中国的有趣的事”,空处应用形容词interesting,修饰things。故填interesting。
    【45题详解】
    句意:他每天有七节课。句子陈述的是客观事实,主语“He”是第三人称单数,谓语动词应用三单形式,故填has。
    【46题详解】
    句意:今天,Jack想告诉他爷爷一则中国的新闻,宇航员可以在天宫空间站种菜。根据“grw (种植)...(vegetable) n Tiangng space statin”可知,此处指种菜,空处应用复数形式vegetables,表泛指。故填vegetables。
    【47题详解】
    句意:当他们摘菜的时候,那太酷了。根据“they pick (采摘)...(they)”可知,空前是动词pick,空处应用they的宾格,故填them。
    【48题详解】
    句意:Jack告诉他的爷爷,他想有一天成为一名宇航员。根据“he wants...(be) an astrnaut ne day”可知,此处是want t be“想要成为”,故填t be。
    【49题详解】
    句意:第二,努力养成做运动的习惯。根据上文“First,”和下文“Third,”可知,空处应是secnd“第二”。故填Secnd。
    【50题详解】
    句意:第三,多学习,因为在太空中的宇航员需要知道很多。根据“learn astrnaut in space needs t knw much”可知,设空处前后为因果关系,前果后因,空处应是because,故填because。
    第三节阅读填空。
    阅读短文,根据短文内容,在短文后的空格里填入最恰当的单词(每空限填一词)。
    The Wrld Health Day is n April 7th. All f us want t be healthy. But sme bys and girls dn’t knw hw t be healthy. They watch TV r play cmputer games fr a lng time in their rms. Then they get fat. D yu want t knw hw t be healthy? Here are sme ways fr yu.
    First, we must have gd eating habits. It’s imprtant (重要的) t have breakfast, lunch and dinner at the right time when we are busy. And we need t eat fruit and vegetables, they can give us Vitamins. Having a cup f milk in the mrning is als gd, because it can give us Calcium we need. Secnd, we can d sme sprts. It helps us have a strng bdy after weeks r mnths. And it’s als a rest f ur mind.
    They are nt difficult fr us. Dn’t wait. Just d it!
    【答案】51. healthy
    52. time 53. Ways
    54. three 55. easy
    【解析】
    【导语】本文主要提出了几个保持健康的建议。
    【51题详解】
    根据“D yu want t knw hw t be healthy? Here are sme ways fr yu.”以及通读全文后可知,本文主要提出了几个保持健康的建议,keep healthy“保持健康”,故填healthy。
    【52题详解】
    根据“They watch TV r play cmputer games fr a lng time in their rms.”可知,有些孩子花费太多时间看电视或玩电脑游戏,故填time。
    【53题详解】
    “Have gd eating habits.”和“D sme sprts.”都是保持健康的方法,结合“Here are sme ways fr yu”,空处应是ways,故填Ways。
    【54题详解】
    根据“It’s imprtant (重要的) t have breakfast, lunch and dinner at the right time”可知,三餐都要适时吃,故填three。
    【55题详解】
    根据“They are nt difficult fr us.”可知,文章所提到的保持健康的方法都不难,可用easy“容易的”来表示。故填easy。
    56. 有句谚语“Withut a friend the wrld is a wilderness.”即“没有朋友,世界就像一片荒野。”新学期,新学校,进入初中学习已经快半年了,相信你也有了新的好朋友吧。你对你的好朋友了解多少呢?学校广播站正在开展一次主题为“My Gd Friend”的征文活动。假如你是Jack,用英语写一篇短文介绍你的好朋友Lucy,并投稿吧!
    要求:
    1. 文章包括以上要点,并适当发挥,注意语句通顺,书写规范。
    2. 80词以上。
    3. 短文中不得出现任何真实人名、校名及其它相关信息。
    My Gd Friend
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【答案】范文:
    My Gd Friend
    There is a saying “Withut a friend the wrld is a wilderness.” Everyne shuld have a friend. As fr me, I have a gd friend. Her name is Lily. She is twelve years ld. She is tall and thin. She is a student at Yucai Middle Schl. She has a happy family. There are fur peple in her family: mther, father, brther and her. Her father is a dctr. Her mther is a teacher. My friend likes sprts. Her favrite sprt is basketball. She ften plays basketball with her classmates after schl. Smetimes we play tgether. We always have fun.
    When we have truble, we will help each ther. I hpe ur friendship can last frever.
    【解析】
    【详解】[总体分析]
    ①题材: 本文是一篇记叙文,要求介绍一位自己的朋友。
    ②时态: 本文以“一般现在时”为主。
    ③提示: 题目要求根据提示介绍一位自己的朋友,包括她/他的个人信息、家庭信息以及喜欢做的事情。写作时注意适当增加细节,不要遗漏要点。
    [写作步聚]
    第一步,通过谚语引入主题。
    第二步,根据所给要点,依次介绍朋友的个人信息、家庭信息以及喜欢做的事情。
    第三步,最后表达祝愿。
    [亮点词汇]
    ①as fr对于
    ②play basketball打篮球
    ③play tgether一起玩
    [高分句型]
    ①There are fur peple in her family.(用there be句型表示某地有某物)
    ②When we have truble, we will help each ther.(when引导的时间状语从句)
    Hw t Keep ____51____
    Facts (事实)
    Sme students spend (花费) much ____52____ watching TV r playing cmputer games in their rms, then they get fat.
    ____53____
    ☆Have gd eating habits.
    •Have ____54____ meals at the right time.
    •Eat vegetables and fruit.
    •Drink milk.
    ☆D sme sprts.
    •It helps us have a strng bdy after weeks r mnths.
    •It’s als a rest f ur mind.
    Cnclusin (结论)
    It’s ____55____ fr us. Just d it!
    My Gd Friend
    Persnal Infrmatin
    (个人信息)
    Family Infrmatin
    (家庭信息)
    Favrite things

    相关试卷

    69,四川省南充市嘉陵区2023-2024学年八年级上学期期末英语试题:

    这是一份69,四川省南充市嘉陵区2023-2024学年八年级上学期期末英语试题,共18页。

    四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期期末英语试卷:

    这是一份四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期期末英语试卷,共26页。试卷主要包含了Dear Linda,等内容,欢迎下载使用。

    四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期1月期末英语试题:

    这是一份四川省南充市嘉陵区2023-2024学年七年级上学期1月期末英语试题,共8页。

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map