|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年七年级上学期期末英语试题
    立即下载
    加入资料篮
    河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年七年级上学期期末英语试题01
    河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年七年级上学期期末英语试题02
    河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年七年级上学期期末英语试题03
    还剩13页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年七年级上学期期末英语试题

    展开
    这是一份河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年七年级上学期期末英语试题,共16页。试卷主要包含了听力理解,阅读理解,完形填空,语篇填空,补全对话,书面表达等内容,欢迎下载使用。

    第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。
    1. What is the by’s family name?
    A. Green. B. Jack. C. Miller.
    2. What are the speakers talking abut?
    A. B. C.
    3. Wh likes range juice?
    A. Jane. B. Jim. C. Alice.
    4. Where may the by have dinner this evening?
    A At Tm’s hme. B. At his hme. C. At schl.
    5. What time is it?
    A. 5: 45. B. 6: 00. C. 6: 45.
    第二节听下面几段对话或独白。
    每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。每段对话或独白读两遍。
    6. What clr is Nancy’s pencil?
    A. Green. B. Blue. C. Black.
    7. Where is Helen nw?
    A. In her rm. B. In her classrm. C. In the library.
    8. What des the man want t have?
    A. Milk. B. Bread. C. Vegetable salad.
    9. When will they meet their friends?
    A. At 8 A. m. B. At 8 p.m. C. At 9 p.m.
    10. Where des Tm cme frm?
    A. The UK. B. The USA. C. China.
    11. When des Tm g t schl in the mrning?
    A. At 7: 00. B. At 7: 50. C. At 8: 00.
    12 .hat class is his favrite?
    A. Chinese. B. English. C. MusiC.
    13. What des the by want his mther t buy?
    A. A red skirt. B. A red shirt. C. A white shirt.
    14. Hw much is the by’s shirt?
    A. 68 yuan. B. 78 yuan. C. 98 yuan.
    15. Wh des the mther buy clthes fr?
    A. The by and his father. B. The by and his sister. C. The by and his brther.
    第三节听下面一篇短文。
    按照你所听内容的先后顺序将下列图片排序。短文读两遍。
    A. B. C. D. E.
    1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
    二、阅读理解
    阅读下面四篇语言材料, 然后按文后要求做题。
    A
    Hi, bys and girls! Welcme t ur shp and have a lk at these clthes!
    Welcme t ur clthes shp! Yu can find what yu want here.
    根据材料内容选择最佳答案。
    1. What clr can’t yu buy abut trusers?
    A. Blue.B. Black.C. Red.D. Brwn.
    2. Hw much are a lng T-shirt and a pair f sprts shes?
    A. 315 yuan.B. 345 yuan.C. 415 yuan.D. 474 yuan.
    3. What can Julia buy if she has nly 220 yuan?
    A. A pair f trusers and a lng T-shirt.B. A sweater and a skirt.
    C. A skirt and a shrt T-shirt.D. A sweater and a lng T-shirt.
    4. Which size can yu buy fr all the clthes?
    A. Size S.B. Size M.C. Size L.D. Size XL.
    5. Where can yu find the advertisement (广告)?
    A. In the restaurant.B. In the classrm.C. On the farm.D. In the shp.
    【答案】1. C 2. B 3. C 4. C 5. D
    【解析】
    【导语】本文是一篇应用文,介绍服装店的一些商品信息。
    【1题详解】
    细节理解题。根据trusers中“Clr: blue, black, brwn”可知,裤子有蓝色、黑色和棕色的,故选C。
    【2题详解】
    细节理解题。根据lng T-shirts中“Price: 129 yuan”和sprts shes中“Price: 216 yuan”可知,一件长T恤和一双运动鞋是129+216=345元。故选B。
    【3题详解】
    细节理解题。根据skirts中“Price: 89 yuan”和shrt T-shirts中“Price: 99 yuan”可知,如果朱莉娅只有220元,她能买一件短裙和一件短袖T恤,费用是188元。故选C。
    【4题详解】
    细节理解题。根据六种商品中的Size介绍可知,它们都有L码,故选C。
    【5题详解】
    推理判断题。本文介绍服装店的一些商品信息,所以可能在商店找到这个广告,故选D。
    B
    My name is Linda. I am an English girl. I am 12 years ld. My telephne number is 13039812468. Nw I am in a Chinese schl. My daily life (日常生活) is always happy and busy.
    Every mrning, I get up at 6 ’clck. One hur later, I have breakfast at hme. I like eating Chinese fd. After that, I g t schl with my friends at 7:30 a.m. We ften take a bus t schl.
    Class begins at 8:00 a.m. We have fur classes in the mrning. I’m always hungry (饥饿的) befre 11:30 a.m. We have three classes in the afternn. In the evening, we must g hme t d ur hmewrk.
    When I g t bed, I feel (感觉) everything is nice because I knw tmrrw will be a new day. My daily life is gd. We take classes and play games, and we have time t d what we like and have fun with ur friends.
    I lve my daily life. D yu like yur daily life? Please call me t tell yur daily life t me in yur free time.
    根据材料内容选择最佳答案。
    6. Where des Linda cme frm?
    A. B. C. D.
    7. What time des Linda have breakfast?
    A. At 7:00 a.m.B. At 7:30 a.m.C. At 7:50 a.m.D. At 8:00 a.m.
    8. Hw many classes des Linda have every day?
    A. 3.B. 4.C. 7.D. 10.
    9. Hw des Linda feel when she ges t bed?
    A. Hungry.B. Welcme.C. Happy.D. Free.
    10. Which is TRUE abut the text (文章)?
    A. Linda is in a Chinese schl in Beijing nw.B. Linda has t g hme befre the evening.
    C. Linda thinks her daily life is cl.D. Yu can tell yur daily life t Linda by (通过) telephne.
    【答案】6. B 7. A 8. C 9. C 10. D
    【解析】
    【导语】本文主要讲述了琳达的个人信息,介绍了她的学校生活和家庭生活等。
    【6题详解】
    细节理解题。根据第一段“My name is Linda. I am an English girl.”可知,我的名字叫琳达。我是一个英国女孩。可见,琳达来自英国。故选B。
    【7题详解】
    细节理解题。根据第二段“Every mrning, I get up at 6 ’clck. One hur later, I have breakfast at hme.”可知,我每天早上6点起床。一个小时后,我在家吃早餐。可见,琳达上午七点吃早餐。故选A。
    【8题详解】
    细节理解题。根据第三段“We have fur classes in the mrning.”和“We have three classes in the afternn.”可知,我们早上有四节课。我们下午有三节课。可见,琳达每天上7节课。故选C。
    【9题详解】
    细节理解题。根据第四段“When I g t bed, I feel (感觉) everything is nice because I knw tmrrw will be a new day. My daily life is gd. We take classes and play games, and we have time t d what we like and have fun with ur friends.”可知,当我上床睡觉的时候,我觉得一切都很好,因为我知道明天将是新的一天。我的日常生活很好。我们上课,玩游戏,我们有时间做我们喜欢的事情,和朋友一起玩得开心。可见,琳达上床睡觉时感到快乐。故选C。
    【10题详解】
    细节理解题。根据最后一段“I lve my daily life. D yu like yur daily life? Please call me t tell yur daily life t me in yur free time.”可知,我喜欢我的日常生活。你喜欢你的日常生活吗?请给我打电话,在你空闲的时候告诉我你的日常生活。可见,你可以通过电话把你的日常生活告诉琳达。故选D。
    C
    Hi, I’m David. I am nine years ld. I am frm England. I have a big family. This is my family pht. Yu can see my grandparents, my parents, my uncle, my aunt, my tw sisters and me. I am the nly by in my family. I have a happy family.
    My uncle and aunt are in Lndn. My family live (居住) in Beijing with my grandparents. I am happy that I can see my grandparents frm mrning t evening. They ften tell me “family stries”. I can tell sme happy things t them, t. Hw abut yu? If (如果) yu dn’t live with yur grandparents, yu can call them.
    My grandparents are living in “my” huse, but I am nice t them. I always ask their permissin t g t their rm r take their things.
    Sme days I feel very gd with my grandparents, and sme days I feel bad. But there is a lt f fun with them. S I shuld always be gd with them.
    根据材料内容选择最佳答案。
    11. There are ________ peple in David’s family pht.
    A. 7B. 8C. 9D. 10
    12. Wh lives with David in his big family?
    A. His aunt.B. His uncle.C. His cusin.D. His grandparents.
    13. Why d sme children need t call their grandparents?
    A. Because they dn’t have time.
    B. Because they want t play with their grandparents.
    C. Because they dn’t live with their grandparents.
    D. Because they want t buy their grandparents sme vegetables.
    14. What des the underlined (画线的) wrd “permissin” mean?
    A. 规则B. 允许C. 拜访D. 方式
    15. What is the best title (标题) f the text?
    A. My hme in BeijingB. My big familyC. Family striesD. Family in the UK
    【答案】11. C 12. D 13. C 14. B 15. B
    【解析】
    【导语】本文介绍了作者的家庭成员。
    【11题详解】
    细节理解题。根据第1段“Yu can see my grandparents, my parents, my uncle, my aunt, my tw sisters and me.”可知,可以看到我的祖父母、父母、叔叔、阿姨、两个姐姐和我,所以有9口人。故选C。
    【12题详解】
    细节理解题。根据第2段“My family live in Beijing with my grandparents.”可知,和爷爷奶奶住在北京。故选D。
    【13题详解】
    细节理解题。根据第2段“If yu dn’t live with yur grandparents, yu can call them.”可知,如果你不和祖父母住在一起,你可以给他们打电话。故选C。
    【14题详解】
    词义猜测题。根据第3段“My grandparents are living in ‘my’ huse, but I am nice t them.I always ask their permissin t g t their rm r take their things.”可知,我的祖父母住在我的房子里,但我对他们很好。我总是请求他们允许我去他们的房间或拿走他们的东西,所以 permissin 是“允许”的意思。故选B。
    【15题详解】
    标题归纳题。本文介绍了作者的家庭成员,选项B“我的大家庭”符合文章主题。故选B。
    D
    Bruce is an English by. He cmes t China with his parents. His father, Mr. Green, is a dctr. ___16___ His mther is a teacher. She teaches in a junir high schl. Bruce is 10 years ld. He is tall with big eyes and big ears. ___17___
    One day, Bruce cmes hme. ___18___ “Why are yu unhappy, my dear?” Mr. Green asks. Bruce says, “Dad, yu have a small head. But why d I have a big head?” Mr. Green answers, “___19___” Bruce tries t be happy again.
    Five minutes later, Bruce’s mther asks him t buy tw kils f rice. ___20___ His mther says, “N prblem! Yu can use (使用) yur cap.”
    根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
    A. He has a big head t.
    B. He desn’t lk happy.
    C. Bruce can’t find a big shpping bag.
    D. He wrks in a big hspital in Beijing.
    E. Big head means yu are a clever by in China.
    【答案】16. D 17. A 18. B 19. E 20. C
    【解析】
    【导语】本文介绍了Bruce和家人在中国的生活,Bruce因为有一个大头而不高兴,父母以不同的方式安慰了他。
    【16题详解】
    根据“His father, Mr. Green, is a dctr.”可知,这里说到了父亲是医生,选项D“他在北京的一家大医院工作”符合语境。故选D。
    【17题详解】
    根据“He is tall with big eyes and big ears.”可知这了描述了外貌,选项A“他也有一个大脑袋”符合语境。故选A。
    【18题详解】
    根据“‘Why are yu unhappy, my dear?’ Mr. Green asks.”可知,设空处应该描述不高兴。选项B“他看起来不高兴”符合语境。故选B。
    【19题详解】
    根据Bruce问的“Dad, yu have a small head. But why d I have a big head?”可知下文应该对这个问题进行回答,选项E“大头在中国意味着你是一个聪明的男孩”符合语境。故选E。
    【20题详解】
    根据“Five minutes later, Bruce’s mther asks him t buy tw kils f rice.”以及“His mther says, ‘N prblem! Yu can use (使用) yur cap.’”可知说的是可以用Bruce的帽子装大米,结合选项,应说Bruce找不到一个大的购物袋,选项C“Bruce找不到大购物袋”符合语境。故选C。
    三、完形填空
    先通读短文, 掌握其大意, 然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。
    Hi, I’m Dale. I am a student in Beijing Fenghua Schl. We have t d ___21___ every day. ___22___ I have sme special (特别的) hmewrk this Sunday. Our teacher ___23___ us t d smething t help ur parents. Let me tell yu ___24___ I d.
    ___25___ 8: 00 a. m. n Sunday, I g t my parents’ shp. I help my ___26___ clean (打扫)it. New Year’s Day is cming, s ur ___27___ are n big sale (大减价). At first, I ___28___ it’s easy t sell (卖) clthes. Then, many peple cme and ___29___ ur clthes. My parents and I are really busy all the mrning and we dn’t have time t _____30_____ lunch. After wrking fr 11 hurs, we g hme very _____31_____, but I’m happy t help my parents. They are _____32_____ t wrk with me.
    Frm this day, I knw my parents d s _____33_____ things fr me. I want t _____34_____ thanks t them. I lve my parents and I want _____35_____ t be happy this year.
    21. A. shppingB. rderC. numberD. hmewrk
    22. A. FrB. ButC. OrD. S
    23. A. asksB. meetsC. findsD. gives
    24. A. hwB. whereC. whenD. what
    25. A. OnB. AtC. InD. Past
    26. A. teacherB. grandparentsC. mtherD. friend
    27 A. bksB. clthesC. tysD. vegetables
    28. A. thinkB. needC. takeD. get
    29. A. haveB. liveC. playD. buy
    30. A. tryB. helpC. eatD. see
    31. A. lateB. thenC. nlyD. t
    32. A. sadB. srryC. gladD. gd
    33. A. muchB. manyC. eachD. any
    34. A. tellB. speakC. sayD. talk
    35. A. yuB. himC. herD. them
    【答案】21. D 22. B 23. A 24. D 25. B 26. C 27. B 28. A 29. D 30. C 31. A 32. C 33. B 34. C 35. D
    【解析】
    【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者星期天完成了一项特殊的家庭作业——帮助父母看店卖衣服的故事。
    【21题详解】
    句意:我们每天都必须做作业。
    shpping购物;rder命令;number数字;hmewrk家庭作业。根据上文“I am a student in Beijing Fenghua Schl.”可知,学生每天都必须做家庭作业。故选D。
    【22题详解】
    句意:但是这个星期天我有一项特殊的家庭作业。
    Fr为;But但是;Or或者;S所以。根据“We have t d…every day…I have sme special hmewrk this Sunday.”可知,前后句是转折关系,应用but来引导句子。故选B。
    【23题详解】
    句意:我们的老师要求我们做些事情来帮助我们的父母。
    asks要求;meets遇见;finds发现;gives给。结合语境可知,此处是老师要求学生做些事情来帮助父母,考查ask sb. t d sth.“叫某人做某事”,动词短语。故选A。
    【24题详解】
    句意:让我告诉你我做什么。
    hw如何;where哪里;when何时;what什么。根据“Let me tell yu…I d.”可知,此处是指让“我”告诉你“我”做什么,用what引导宾语从句,在从句中作宾语。故选D。
    【25题详解】
    句意:星期天早上8点,我去我父母的商店。
    On在(某一天);At在(时刻);In在……里;Past路过。根据空后“8: 00 a. m.”可知,此处表示具体时刻,应用at,位于句首,首字母要大写。故选B。
    【26题详解】
    句意:我帮我妈妈打扫卫生。
    teacher老师;grandparents祖父母;mther妈妈;friend朋友。根据“I g t my parents’ shp.”可知,此处是指“我”帮妈妈打扫卫生。故选C。
    【27题详解】
    句意:元旦快到了,所以我们的衣服在大减价。
    bks书;clthes衣服;tys玩具;vegetables蔬菜。根据下文“At first, I… it’s easy t sell clthes.”可知,此处是指衣服在大减价销售。故选B。
    【28题详解】
    句意:起初,我认为卖衣服很容易。
    think认为;need需要;take带走;get得到。结合语境可知,此处是指作者认为卖衣服很容易。故选A。
    【29题详解】
    句意:然后,许多人来买我们的衣服。
    have有;live居住;play玩;buy买。根据“At first, I…it’s easy t sell clthes.”可知,此处是指许多人来买衣服。故选D。
    【30题详解】
    句意:我的父母和我整个上午都很忙,我们没有时间吃午饭。
    try尝试;help帮助;eat吃;see看见。根据句意结合“lunch”可知,此处是指没时间吃午饭。故选C。
    【31题详解】
    句意:工作了11个小时后,我们很晚才回家,但我很高兴能帮助我的父母。
    late晚;then那时;nly仅仅;t也。根据上文“After wrking fr 11 hurs,”可知,此处是指工作时间长,回家时已经很晚了。故选A。
    【32题详解】
    句意:他们很高兴和我一起工作。
    sad难过的;srry抱歉的;glad高兴的;gd好的。根据语境可知,帮助父母做一些力所能及的事情,他们应是很高兴的。故选C。
    【33题详解】
    句意:从这一天起,我知道我的父母为我做了很多事情。
    much许多,修饰不可数名词;many许多,修饰可数名词复数;each每个;any任何。根据“d s …things fr me”可知,此处是指父母为“我”做了很多事情,空后“things”为名词复数,应用many修饰。故选B。
    【34题详解】
    句意:我想对他们说声谢谢。
    tell告诉;speak说,后接语言;say说,后接说话内容;talk谈论。根据下文“thanks”可知,此处是指说的内容,考查say thanks t sb.“向某人表示感谢”,固定搭配。故选C。
    【35题详解】
    句意:我爱我的父母,我希望他们今年快乐。
    yu你;him他;her她;them他们。根据上文“I lve my parents”可知,此处是希望父母今年快乐,所以用them代替“my parents”。故选D。
    四、语篇填空
    第一节
    阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
    I live with my dad and sister. My dad’s name is Lewis. He is a bus driver. He is kind t the peple n the bus. He ___36___ wrks fr 6 hurs every day.
    My dad ___37___ up early every day. We have milk and bread ___38___ breakfast. After it, my sister and I g t schl and my dad drives ___39___ car t wrk. In the afternn, we g hme at twenty past fur. My dad cmes hme at five ’clck. Often, he ___40___ dinner. Smetimes we g t my ___41___ hme fr dinner. My dad speaks English very ___42___, s he ften helps me with my English at hme.
    On Sundays, my dad ften ___43___ us t visit the library (图书馆) because my sister and I bth like ___44___. And smetimes (有时), we g t the park t fly ____45____. It makes us feel very happy.
    This is my dad. We lve him and he lves us, t.
    【答案】36. usually
    37. gets 38. fr
    39. his 40. cks
    41. grandparents’
    42. well 43. takes
    44. reading
    45. kites
    【解析】
    【导语】本文是一篇记叙文,文章介绍了作者和家人的日常生活。
    【36题详解】
    句意:他通常每天工作6个小时。这里用备选词usual的副词形式usually“通常”,修饰动词wrks。故填usually。
    37题详解】
    句意:我爸爸每天早起。根据“up early”可知是早起,备选词get符合题意,get up“起床”,该句是一般现在时,主语是“My dad”,动词使用三单形式。故填gets。
    【38题详解】
    句意:我们早餐吃牛奶和面包。根据“We have milk and bread”可知是早餐,备选词fr可构成固定短语fr breakfast“就早餐而言”。故填fr。
    【39题详解】
    句意:之后,我姐姐和我去上学,我爸爸开车去上班。根据主语my dad和名词car,可知这里用备选词he的形容词性物主代词his”他的”。故填his。
    【40题详解】
    句意:他经常做饭。ck”煮饭”符合语境,该句是一般现在时,主语为第三人称单数形式,故用备选词ck的第三人称单数形式cks。故填cks。
    【41题详解】
    句意:有时我们去爷爷奶奶家吃晚饭。根据名词hme,可知,这里用备选词grandparents的名词所有格grandparents’“爷爷奶奶的”。故填grandparents’。
    【42题详解】
    句意:我爸爸英语说得很好,所以他经常在家帮助我学习英语。这里用备选词well“好”,修饰动词speaks。故填well。
    【43题详解】
    句意:星期天,我爸爸经常带我们去图书馆,因为我妹妹和我都喜欢阅读。take sb t...“带某人去……”符合题意,根据ften以及语境,可知时态为一般现在时,主语为“my dad”, 动词使用备选词take的三单形式。故填takes。
    【44题详解】
    句意:星期天,我爸爸经常带我们去图书馆,因为我妹妹和我都喜欢阅读。根据“us t visit the library”可知备选词read“读书”符合题意,like ding sth“喜欢做某事”,故用read的动名词形式reading。故填reading。
    【45题详解】
    句意:有时,我们去公园放风筝。根据“fly”可知,fly kites“放风筝”符合题意。故填kites。
    第二节
    阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。
    One day an ld man has a big elephant fr sale. A yung man cmes t the big elephant and wants ___46___ have a lk. When he lks at it slwly, the ld man ges up t him ___47___ says near his ear, “Dn’t say anything abut ___48___ elephant befre I sell it, and then yu can get sme meat.”“All right,” says the yung man.
    After the ld man sells the elephant, he gives the yung man sme meat and asks , “Hw can yu see the bad ears f the elephant?” “I dn’t see the bad ears,” says the yung man. “Then why ___49___ yu lk at the elephant slwly?” asks the ld man. The yung man answers, “Because I want t see what an elephant lks___50___.”
    【答案】46. t 47. and
    48. the 49. d
    50. like
    【解析】
    【导语】本文讲述了一位老人要卖一头大象,一个年轻人不停地看。老人以为年轻人看出了大象的耳朵坏了,答应给他一些肉。结果是年轻人只是想看看大象长什么样子,并不知道耳朵坏了,白白得到了一些肉。
    46题详解】
    句意:一个年轻人来到大象面前,想看一看。根据“”可知,此句是说想看一看,want t d sth“想要做某事”,固定短语。故填t。
    【47题详解】
    句意:当他慢慢地看着它时,老人走到他身边,靠近他的耳朵说:“在我卖掉它之前,不要说任何关于大象的事情,然后你就可以得到一些肉了。”句中“ges up t him”和“says near his ear”构成顺承关系,用并列连词and连接。故填and。
    【48题详解】
    句意:当他慢慢地看着它时,老人走到他身边,靠近他的耳朵说:“在我卖掉它之前,不要说任何关于大象的事情,然后你就可以得到一些肉了。”根据前文“One day an ld man has a big elephant fr sale.”可知,此处特指前文提到的大象,所以应填定冠词the。故填the。
    【49题详解】
    句意:那你为什么慢慢地看着大象?根据标点可知,此句为特殊疑问句,结合空后的实义动词“lk”和主语“yu”可知,应用助动词d。故填d。
    【50题详解】
    句意:因为我想看看大象长什么样。根据“what an elephant”可知,此句是说想看看大象长什么样,lk like“看起来像”,用于描述某人或某物的外表或外观。故填like。
    五、补全对话
    根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
    A: May I help yu?
    B: Yes, please! _______51_______
    A: OK. Hw abut these ranges?
    B: Srry, they are t small.
    A: _______52_______
    B: Yes, I d. These bananas lk nice. _______53_______
    A: They are ¥6 a kil.
    B: My mther wants me t buy sme milk. _______54_______
    A: It is next t the bread. Hw many bttles f milk d yu need?
    B: I need 6 bttles f milk.
    A: Here yu are.
    B: Thank yu.
    A: _______55_______
    【答案】51. I’d like sme fruit./I want t buy sme fruit.
    52. D yu like bananas?
    53. Hw much are they?
    54. Where is it?
    55. Yu are welcme.
    【解析】
    【导语】本文是一篇对话,内容为B在向A购买食物。
    【51题详解】
    根据下文“OK. Hw abut these ranges?”可知,A在给B提议买些橙子,因此空处是B在告诉A他的需求,通过下文可知B是想买一些水果。故填:I’d like sme fruit./I want t buy sme fruit.
    【52题详解】
    根据上文可知B不想要橙子,又由下文“Yes, I d.These bananas lk nice.”可知,B觉得香蕉不错,因此A在问B想不想要一些香蕉。故填:D yu like bananas?
    【53题详解】
    根据下文“They are ¥6 a kil.”可知此处在说价格,因此空处应是B在问A香蕉多少钱,香蕉为复数。故填:Hw much are they?
    【54题详解】
    根据上文“My mther wants me t buy sme milk.”以及下文“It is next t the bread.”可知,此处为B说他的妈妈还需要他买些牛奶回家,而A回答的是牛奶的位置,因此空处是B在问A牛奶在哪,牛奶为不可数名词,用单数。故填:Where is it?
    【55题详解】
    根据上文“Thank yu”可知B在向A表示感谢,因此空处为A向B表达不客气。故填:Yu are welcme.
    六、书面表达
    56. 假如你是李华,今天是周日,你的父母带你去动物园游玩。请你根据下列演出时间提示,写写你在动物园的所见所闻。
    写作要求:
    1. 介绍你在动物园的活动;
    2. 谈谈你的感受;
    3. 文中不得出现考生的真实姓名和学校名称;
    4. 词数60左右。
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【答案】例文
    On Sunday mrning, I g t the z with my parents. At 8: 30 a.m., we see a Panda Shw. The pandas are very cute. Then we g t see a Mnkey Shw at 9: 30 a.m. I think that they are clever. One hur later, we see an Elephant Shw. The elephants are s big and they are kind t peple. We have lunch at 12: 30 p.m. After lunch, we g t see Tiger Shw at 2: 30 p.m. The tigers are s strng. It’s 5: 00. It is time t g hme.
    We have a gd time tday. I want t visit it again.
    【解析】
    【详解】[总体分析]
    ①题材:本文是一篇材料作文。
    ②时态:本文应使用“一般现在时”为主。
    ③提示:写作要点应注意题干给出的“动物园的所见所闻”;并适当补充,使文章内容充实,行文应使用第一人称。
    [写作步骤]
    第一步,点题,介绍自己去了动物园。
    第二步,介绍具体的所见所闻。
    第三步,收尾,表示这是愉快的一天。
    [亮点词汇]
    ①be kind t对……友好
    ②have lunch吃午餐
    [高分句型]
    ①I think that they are clever(宾语从句)
    ②The elephants are s big and they are kind t peple.(and连接并列句)
    trusers
    Clr: blue, black, brwn
    Size (尺码): S, M, L, XL
    Price: 99 yuan
    sweaters
    Clr: brwn, black
    Size: M, L, XL
    Price: 158 yuan
    skirts
    Clr: pink, red, yellw
    Size: S, M, L
    Price: 89 yuan
    sprts shes
    Clr: blue, black
    Size: S, L, XL
    Price: 216 yuan
    lng T-shirts
    Clr: blue, black, white
    Size: S, M, L, XL
    Price: 129 yuan
    shrt T-shirts
    Clr: blue, black, red
    Size: M, L, XL
    Price: 99 yuan
    usual read he grandparents get well take fr kite ck
    Time
    Things
    8: 30 a.m.
    Panda Shw
    9: 30 a.m.
    Mnkey Shw
    10: 30 a.m.
    Elephant Shw
    12: 30 p.m.
    have lunch
    2: 30 p.m.
    Tiger Shw
    5: 00 p.m.
    g hme
    相关试卷

    109,河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年八年级上学期期末英语试题: 这是一份109,河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年八年级上学期期末英语试题,共8页。试卷主要包含了听力理解,阅读理解,完形填空,语篇填空,情景交际,书面表达等内容,欢迎下载使用。

    河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年八年级上学期期末英语试题: 这是一份河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年八年级上学期期末英语试题,共8页。试卷主要包含了听力理解,阅读理解,完形填空,语篇填空,情景交际,书面表达等内容,欢迎下载使用。

    河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年八年级上学期期末英语试题: 这是一份河南省洛阳市汝阳县2023-2024学年八年级上学期期末英语试题,共8页。

    英语朗读宝

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map