


所属成套资源:全套人教版高中英语选择性必修第二册课时评价作业+测评含答案
人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures复习练习题
展开
这是一份人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures复习练习题,共9页。
课时评价作业(五)Section Ⅰ Reading and Thinking (1) [基础测评]Ⅰ. 单词拼写。1. She looked familiar but I couldn’t recall where I had seen her before.2. Her attention was engaged by the display of new hats in the shop window.3. The problem is so complex that I’m afraid it will take me several hours to work it out.4. Learning another language is more than just learning its words and grammar; it also involves learning another culture.5. My lawyer cited (引用) a previous case to support his argument.6. My university tutor (导师) wrote me a letter of recommendation to support my job application.7. Yesterday there was a sports meet in our school with hundreds of students participating (参加). 8. Before you get the job, you need a kind of qualification (资格).9. The TV play is an adaption (改编) of the most popular magical novel online.10. Thanks to the professor, the second edition (版次;版本) of the novel has been published.Ⅱ. 用方框中所给短语的正确形式填空。participate in, speak up, feel at home, engage in, get involved in, be qualified for, adapt to, set up, take turns, get used to1. When we moved to France, our children adapted to the change very well. 2. The government has decided to set up a new school for the village children. 3. Adam felt at home on seeing so many friendly faces on the first day in his new school. 4. Participating in voluntary work makes him feel happy and fulfilled. 5. Mrs Warner encourages us to speak up when we practise English. 6. We helped each other and took turns to carry the package to go through the jungle. 7. As a lecturer, I have been engaging in English teaching for ten years. 8. My father got used to sitting in front of the house in the sunshine in those days. 9. With great wisdom, responsibility and patience, Jack is qualified for the manager position. 10. To improve myself, I got involved in a reading activity held among the city schools last year. Ⅲ. 翻译句子。1. 我的志向是创立自己的公司。(ambition; business)My ambition is to set up a business of my own. 2. 看见她在课堂上大声发言我感到很欣慰。(comfort; speak up)I feel comforted to see her speaking up in the class. 3. 这是我第一次参加这样有趣的活动。(participate)This is the first time that I have participated in such an interesting activity. 4. 与寄宿家庭一起生活有助于她适应新的文化。(host family; adaptation)Living with a host family helps with her adaptation to the new culture. 5. 除了努力学习,我还参加了社交活动。(as well as; be involved in)As well as studying hard, I have been involved in social activities. [提升测评]Ⅳ. 阅读理解。Culture shock occurs when people have been suddenly thrown into a new culture. Newcomers may be anxious because they don’t speak the language. Neither do they know the customs or understand the people’s behaviour in daily lives.Quite often the visitors find that “yes” may not always mean “yes”, that friendliness does not necessarily mean friendship, or that statements that appear to be serious are really intended as jokes. The foreigners may be unsure as to when to shake hands, when to start conversations, or how to approach a stranger. The idea of culture shock helps explain feelings of puzzlement and confusion.Language problems do not lead to all the setbacks that people feel. When one has lost everything that was once familiar, such as understanding a transportation system, knowing how to register for university classes, or knowing how to make friends, difficulties in coping with the new society may arise.When an individual enters a strange culture, he or she feels like a fish out of water. Newcomers feel at times that they do not belong to the culture and feel deserted by the native members of the culture. When this happens, visitors may want to refuse everything about the new environment and may glorify and sing their own praises of the positive aspects of their own culture. On the other side, more visitors may sneeze at their native country by rejecting its value and instead choosing to approve of the value of the new country. This may occur as an attempt to accept the new culture in order to be taken in by the people in it. 1. What do people feel when they are suddenly in a new culture?A. Excited. B. Delighted.C. Upset. D. Hopeless.解析:推理判断题。根据第一段中的“Newcomers may be anxious because they don’t speak the language. Neither do they know the customs or understand the people’s behaviour in daily lives.(新来的人可能会担心,因为他们不会说这种语言。他们也不知道习俗,不了解人们在日常生活中的行为。)”可推知,由于语言不通、不了解当地的风俗、不理解当地人日常生活中的行为习惯,新来的人会感到焦虑、担心。故选C。答案:C2. What can we infer from the second paragraph?A. It’s impossible to get used to a new culture.B. People feel confused due to culture shock.C. Foreigners often don’t mean what they say.D. Most foreigners are usually quite humourous.解析:推理判断题。根据第二段最后两句“The foreigners may be unsure as to when to shake hands, when to start conversations, or how to approach a stranger. The idea of culture shock helps explain feelings of puzzlement and confusion.(外国人可能不确定什么时候握手,什么时候开始对话,或者如何接近陌生人。文化冲击的概念有助于解释困惑和迷茫的感觉。)”可推知,由于文化冲击,人们常常会感到困惑。故选B。答案:B3. What does the underlined expression “he or she feels like a fish out of water” in the last paragraph suggest?A. People away from their cultures can hardly survive in a new culture.B. A fish cannot survive without water.C. People away from their cultures experience mental loneliness.D. People away from their cultures want nothing to do with their native country.解析:句意理解题。根据最后一段中的“When an individual enters a strange culture, he or she feels like a fish out of water. Newcomers feel at times that they do not belong to the culture and feel deserted by the native members of the culture.(当一个人进入一种陌生的文化时,他或她会感到十分不自在。新来的人有时觉得自己不属于这里的文化,觉得被当地的文化成员抛弃了。)”可知,作者引用a fish out of water(十分不自在)想要表明远离他们自己的文化的人会经历精神上的孤独。故选C。答案:C4. What is the biggest barrier people often meet with in a new country?A. The language. B. The transportation.C. The environment. D. The puzzlement.解析:推理判断题。根据第一段中的“Newcomers may be anxious because they don’t speak the language.(新来的人可能会担心,因为他们不会说这种语言。)”并结合常识可知,在一个新的国家,人们遇到的最大问题就是语言不通。故选A。答案:AⅤ. 阅读七选五。Choosing to Study OverseasEvery year, thousands of students choose to study in another country for a semester, the summer, or a year. Studying overseas can be an exciting experience for many people. 1. Living in another country can help you to learn a language, and learn about another culture. 2. Overseas study may also look good on your future résumé. Many companies today want employees who speak a second language, or have experiences of living or working in another country. Making the right choice Once you decide to study overseas, you have to make some choices. To choose the right country or school, ask yourself: Where do I want to go and why? How much do I want to pay? 3. Do I want to live with a host family, with roommates, or alone? Getting ready to go Get your passport and visa early! 4. Learn about the money. Bring some of it, and a credit card, with you. Once you are there, after the first few weeks overseas, many students will feel a little homesick. They may miss their family, friends, and familiar ways of doing things. 5. When you feel sad or homesick, try to talk to others, or write about your feelings in a notebook. A. Why do it?B. You should improve your mother tongue before you go.C. Large numbers of students can’t afford to study overseas.D. How long do I want to study overseas?E. Remember that it takes time to get used to a new place, school, and culture.F. You will see the world in a new way, and learn more about yourself.G. Before you go, learn some of the language, and read about some common customs in your host country.1. 解析:根据下文,生活在另一个国家可以帮助你学习一种语言、了解另一种文化,对以后的求职有帮助。故选A(为什么要到国外学习?)。答案:A2. 解析:前一句的意思是:生活在另一个国家可以帮助你学习一种语言、了解另一种文化;后两句的意思是:海外学习可能还会为你未来的履历增色。如今许多公司想要会说第二语言或有在另一个国家生活或工作经历的雇员。故选F(你会以新的方式看世界和更多地了解你自己)。答案:F3. 解析:前面两个问句的意思是:我想去哪里以及为什么?我想要花多少钱?后一句的意思是:我想住在寄宿家庭,与室友一起,还是独自生活?故选D(我想留学多长时间?)。答案:D4. 解析:前一句的意思是:早一些准备好你的护照和签证!后两句的意思是:了解你要去的国家所使用的钱。随身带一些钱和一张信用卡。故选G(走之前,学一些语言和阅读有关你要去的国家的一些常见风俗习惯)。答案:G5. 解析:前一句的意思是:他们会想念他们的家人、 朋友和熟悉的做事方式。后一句的意思是:当你感到悲伤或想家时,试着和别人谈谈,或将你的感受写在笔记本上。故选E(记住,习惯新的地方、 学校和文化是需要时间的)。答案:E
相关试卷
这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第三册Unit 2 Healthy Lifestyle课时练习,共8页。
这是一份人教版 (2019)选择性必修 第三册Unit 2 Healthy Lifestyle同步达标检测题,共7页。
这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第三册Unit 2 Healthy Lifestyle测试题,共8页。
