年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级下学期期中英语试卷

    立即下载
    加入资料篮
    河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级下学期期中英语试卷第1页
    河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级下学期期中英语试卷第2页
    河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级下学期期中英语试卷第3页
    还剩22页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级下学期期中英语试卷

    展开

    这是一份河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级下学期期中英语试卷,共25页。试卷主要包含了A.high,A.1300,A.g n,A.Yes,I d.,A.It was cludy.等内容,欢迎下载使用。
    2022-2023学年河北省唐山市古冶区八年级(下)期中英语试卷
    听力部分Ⅰ.听句子,选出句子中所包含的信息。(共5小题, 每小题1分,计5分)
    1.(1分)A.high
    B.dry
    C.shy
    2.(1分)A.1300
    B.1500
    C.1600
    3.(1分)A.go on
    B.put on
    C.hold on
    4.(1分)A.People long for spring.
    B.It's spring now.
    C.Spring is warm.
    5.(1分)A.There is little information on the Web.
    B.People can find information on the Web easily.
    C.People don't like the Web.
    II.听句子,选出该句的最佳答语。(共5小题, 每小题1分,计5分)
    6.(1分)A.Yes,I do.
    B.Yes,it is.
    C.No,I haven't.
    7.(1分)A.Plants use them to bring water.
    B.They are big.
    C.They are for you.
    8.(1分)A.It was cloudy.
    B.It was February.
    C.It was ten degrees.
    9.(1分)A.It doesn't matter.
    B.Great!Let's go.
    C.OK,I won't.
    10.(1分)A.I love April Fools'!
    B.Play jokes on each other.
    C.Have fun,boys.
    Ⅲ.听对话和问题,选择正确的选项。
    11.(5分)(1)What's the boy's favorite animal?

    (2)What the weather like today?

    (3)What will the boy next?
    A.Play the computer.
    B.Finish his homework.
    C.Go over new words.
    (4)How will the girl go to the Nature Park tomorrow?
    A.By bus.
    B.On foot.
    C.By car.
    (5)Where will they have lunch?
    A.In the park.
    B.At school.
    C.At home.
    IV.听语段和问题,选择正确答案。
    12.(5分)(1)How many degrees will the temperature drop?
    A.5﹣89℃
    B.5﹣10℃
    C.8﹣10℃
    (2)What should students do before leaving the classroom?
    A.Clean the classroom.
    B.Turn off the lights.
    C.Close all the windows.
    (3)Where are Li Ming's parents living now?
    A.In town.
    B.On a farm.
    C.In the country.
    (4)What did Li Ming's sister want to do when she fell into the river?
    A.Pick flowers.
    B.Catch fish.
    C.Wash her face.
    (5)Who saved the little girl?
    A.Her parents.
    B.Her brother Li Ming.
    C.The dog Diandian.
    V.听短文填空。
    13.(5分)
    Information Sheet
    (1)The listening practice is about the    .
    (2)Students should look at the sentences on the    .
    (3)If the sentence is right,students should choose letter    for "yes".
    (4)Students have    seconds to read the sentences.
    (5)Students will listen to the passage    .
    笔试部分 VI.单项选择(共10小题,每小题1分,计10分)
    14.(1分)The computer is a useful_____for your study.(  )
    A.symbol B.tool C.test D.step
    15.(1分)﹣Do you like rock music or country music?
    ﹣ ______. I like Beijing Opera.(  )
    A.Either B.None C.Both D.Neither
    16.(1分)Jenny used to be_____,but this time she first stood up and danced before so many people.(  )
    A.brave B.simple C.shy D.friendly
    17.(1分)You can use your computer now,your father_____it.(  )
    A.fixes B.is fixing C.has fixed D.will fix
    18.(1分)I don't have_____markers.You can ask others for help.(  )
    A.every B.no C.some D.any
    19.(1分)It is warm now,but the temperature_____to one degree if the sun sets.(  )
    A.will drop B.drops
    C.dropped D.is dropping
    20.(1分)﹣﹣Mary,where is your brother?
    ﹣﹣He_____chess in the garden with his classmate.(  )
    A.is playing B.plays C.played D.will play
    21.(1分)Please give me five minutes,sir.I won't_____much of your time.(  )
    A.take off B.take up C.take down D.take away
    22.(1分)Plants make everything_____beautiful.(  )
    A.look B.to look C.looks D.looking
    23.(1分)﹣﹣Could you please tell me_____this camera?
    ﹣﹣Sure.It's very easy.(  )
    A.where to use B.when to use
    C.how to use D.why to use
    VII.完形填空
    24.(10分)In some parts of the world,there are large deserts.There are no trees and (1)   water there.To cross the deserts,travellers must take food and (2)   with them.
    The (3)   animal that can walk through the desert is the camel.They can go (4)   food and water for a long time,and besides (此外) he can carry heavy loads (负荷).People(5)   the camels "the ships of the desert" .
    The camel is very big.He has one or two humps (驼峰) on his back,short ears and a long (6)   .
    The camel's humps hold fat (脂肪),and his stomach holds water in twelve pockets.Each pocket has a mouth.The mouth (7)   so the food and the water don't mix.When the camel (8)    some water,he can get it out of the (9)   .The camel's (10)   is grass and leaves of trees.

    (1)
    A.some
    B.not
    C.any
    D.no
    (2)
    A.grass
    B.meat
    C.water
    D.milk
    (3)
    A.another
    B.only
    C.other
    D.just
    (4)
    A.with
    B.without
    C.for
    D.out
    (5)
    A.call
    B.give
    C.want
    D.sell
    (6)
    A.nose
    B.leg
    C.neck
    D.mouth
    (7)
    A.grows
    B.rises
    C.opens
    D.closes
    (8)
    A.wants
    B.moves
    C.covers
    D.keeps
    (9)
    A.fat
    B.hump
    C.pocket
    D.nose
    (10)
    A.fur
    B.food
    C.home
    D.symbol
    VIII.阅读理解
    25.(6分)

    In spring,I often visit my grandparents.I like fishing with grandpa.I also like boating and enjoy the beach.Last spring my grandpa and I went boating.Many fish came so close to us.It was very amazing.

    My favourite spring activity is gardening.I think it is relaxing to work in the garden.My family has a house with a big garden.My mum and I grow many flowers and vegetables in the garden every year,so we can enjoy the beautiful flowers and eat fresh vegetables.

    I love spring.I love going to the beach and spending a whole day there.It is so relaxing to lie on the beach.I also like surfing the sea.Sometimes I play volleyball with my cousins on the beach.

    I am twelve years old.My favourite spring activity is going cycling.I began to learn to ride bikes five years ago.My father bought me a new bike on my birthday.When the weather is warm in spring,I often go cycling with my friends.That makes me keep in good health.
    (1)Who likes the beach?    
    A.David and Sally.
    B.David and Nancy.
    C.Nancy and James.
    D.Sally and Nancy.
    (2)Which of the following is right?    
    A.David went fishing with his grandpa last spring.
    B.Sally and her mother only grow roses in the garden.
    C.Nancy often plays volleyball with her cousins.
    D.James began to learn to ride bikes when he was seven.
    (3)The passage is mainly about    .
    A.favourite seasons
    B.free time activities
    C.favourite places to go
    D.favourite spring activities
    26.(6分)Most American children eat potatoes.But many children don't know what part of the potato is the best for food.Take a knife and cut from the middle of the potato a piece as thin as paper.Hold the piece between your eyes and light.You'll see that the potato has skin(皮),an outside rim (边缘) and an inside part.The outside rim which is right under the skin of the potato,is the most valuable(有价值的) part of all.But this is often thrown away with the skin.Even the skin itself is better for food than the inside.When eating a cooked potato,if you choose the inside and leave the outside,you are throwing the best part of it.If you can't eat the whole potato,eating the outside rim and leaving the inside will do.

    (1)What is the best part of a potato?    
    A.The outside rim.
    B.The inside part.
    C.The middle.
    D.The skin.
    (2)In fact the skin is    .
    A.not good at all
    B.better than the inside part
    C.better than the outside rim
    D.as good as the outside rim
    (3)What does this passage tell us about potatoes?    
    A.How to cook them.
    B.How to plant them.
    C.How to cut them.
    D.How to eat them.
    27.(8分)It is not very easy to last a friendship with someone you cannot see or feel.This is the main problem that the Internet friendship faces.Without the real communication,it is very difficult to form a friendship that would last forever.And the chances of cheat are very high in an Internet friendship.So while making friends on the Internet,one has to be very careful and follow certain precautions(防范).There are some suggestions followed if you are going for online friendship.
    Tips for online friendship:
    ★Do not disclose(透露) personal information to unknown people on the Internet,such as your telephone number,address,location,the jobs of your parents and the credit card number.If you feel you are cheated,telephone the police at once.
    ★Disconnect(断开) the line if you feel the person is trying to know something important about your personal life.
    ★Do not disclose anything about your friends or relatives or other family members.
    ★Do not exchange photographs of yours or any family member on the Internet.
    ★Do not go to meet a person you have just met on the Internet. Consult elder people or someone who is experienced if you have to go,and take someone reliable(可信的) with you.

    (1)Making a true friend on the Internet is    .
    A.easy
    B.boring
    C.necessary
    D.difficult
    (2)If you feel the person is trying to know your credit card number,you should    .
    A.disclose your personal information
    B.disconnect the line at once
    C.exchange personal information
    D.go to fight with him
    (3)What does the underlined word "consult" probably mean?    
    A.To go for advice.
    B.To believe.
    C.To attack.
    D.To search for.
    (4)What's the main idea of this passage?    
    A.Some ways to learn English well.
    B.Some tips for online friendship.
    C.Some ways to get good grades.
    D.Some tips for spending free time.
    Ix.任务型阅读。 阅读短文,并按要求完成问题。
    28.(10分)Do you know how to babysit?Here is something about how American children learn to babysit.
    Many American children learn to babysit by helping their parents take care of their younger brothers or sisters.When they get older,they may want to become babysitters.And by the age of 13,they may be ready to do so.
    Schools and organizations often provide courses on babysitting.However,nothing is better than experience.Teenagers can work as parents' helpers and look after young children.They can observe(观察) how the parents talk with their children and they get to know the children before babysitting them.
    In America if the child wants to be a babysitter,their parents will emphasize(强调) something first. The most important thing is the responsibility(责任) for taking care of someone else's children.When he or she is asked to babysit someone,his or her parents help him or her plan the schedule.So he or she still has time for other things,for example,homework.

    (1)~(2)题完成句子;(3)题简略回答问题; (4)题找出并写下全文的主题句; (5)题将画线句子译成汉语。
    (1)Many American children learn to babysit by    take care of their younger brothers or sisters.
    (2)Besides their parents,American children can also learn to babysit at    .
    (3)Who helps the children plan the schedule?
       
    (4)   
    (5)   
    x.词汇运用 根据短文内容及所给提示,补全文中单词或用所给单词的正确形式填空。
    29.(10分)(1)   old man got on the bus with a (2)l    bag.It seemed quite heavy.As soon as he (3)    (lay) it down,he began to look for a seat.Many people tried to avoid him,because his clothes were too (4)d    .But I didn't mind that,so I stayed close to (5)    (he).I went on reading my book about how to catch(6)    (mouse).Suddenly,I felt someone give me a push.I looked up and found the old man looked at me and (7)    (shake) his head to me.He seemed to have something to say to me.I looked down at my bag.To my surprise,there was a tiny hole (8)   the middle of my bag.I realized that someone had tried to (9)s    something from my bag.And the old man stopped the thief (小偷) (10)    (brave).How good this old man is!
    xI.基础写作(包括A、B两部分,A部分5分,B部分10分,共计15分)A)连词成句(共5小题, 每小题1分,计5分)将所给单词连成完整、正确的句子。(单词不得重复使用,各小题没有词形变化,标点已给出。)
    30.(1分)e﹣books,you,read,do
       ?
    31.(1分)you,pet,like,to,what,would,have
       ?
    32.(1分)water,is,here,plenty,there,of
       .
    33.(1分)dogs,be,of,afraid,don't
       .
    34.(1分)friendship,is,a,story,that,of,true
       .
    B)书面表达(共1题,计10分)
    35.(10分)树木对我们很重要。假如你是李明,上周末,你们学校去森林公园植树,全校师生共植树300棵。今天的班会上,老师总结植树活动,并提出问题——树木为什么 如此重要?请你以"Why Are Trees Important?"为题,根据下面的提示和要求,写一篇英文短文,谈谈你的看法。
    提示:
    (1)What did you do last weekend?
    (2)Why are trees important? (至少三点)
    (3)What should you do next?
    要求:
    (1)文中不得出现真实的人名、校名和地名。
    (2)短文应包括所有提示内容,可适当发挥。
    (3)80个词左右,邮件的开头已经给出,不计入总词数。

    Why Are Trees Important?
    Trees are important to us._____________

    2022-2023学年河北省唐山市古冶区八年级(下)期中英语试卷(参考答案)
    听力部分

    V.听短文填空。
    13.(5分)
    Information Sheet
    (1)The listening practice is about the   .
    (2)Students should look at the sentences on the   .
    (3)If the sentence is right,students should choose letter   for "yes".
    (4)Students have   seconds to read the sentences.
    (5)Students will listen to the passage   .
    【解答】略
    笔试部分 VI.单项选择(共10小题,每小题1分,计10分)
    14.(1分)The computer is a useful_____for your study.(  )
    A.symbol B.tool C.test D.step
    【解答】symbol象征;tool工具;test测验;step步骤。根据"电脑是你学习的有用......",及首字母提示可知,应该是"工具",填名词tool。
    故选:B。
    15.(1分)﹣Do you like rock music or country music?
    ﹣ ______. I like Beijing Opera.(  )
    A.Either B.None C.Both D.Neither
    【解答】either(两者之中)任何一个;none一个也没有;both两者都;neither两者都不.根据句意"﹣你喜欢摇滚乐还是乡村音乐?﹣___.我喜欢京剧."可知,摇滚乐和乡村音乐都不喜欢,neither符合句意.
    故选:D.
    16.(1分)Jenny used to be_____,but this time she first stood up and danced before so many people.(  )
    A.brave B.simple C.shy D.friendly
    【解答】brave勇敢的;simple简单的;shy害羞的;friendly友好的。根据"但这次她第一次站起来,在这么多人面前跳舞。"可知,以前是"害羞的"。
    故选:C。
    17.(1分)You can use your computer now,your father_____it.(  )
    A.fixes B.is fixing C.has fixed D.will fix
    【解答】fix修理。A.一般现在时;B.现在进行时;C.现在完成时;D.一般将来时。根据You can use your computer now(你现在可以用电脑了)可知,你爸爸已经修好了。时态是现在完成时。
    故选:C。
    18.(1分)I don't have_____markers.You can ask others for help.(  )
    A.every B.no C.some D.any
    【解答】every每个,后接名词单数;no没有;some一些,一般用于肯定句;any一些,一般用于否定句或疑问句。根据"You can ask others for help."可知是我没有记号笔,本句为否定句,因此D选项符合题意。
    故选:D。
    19.(1分)It is warm now,but the temperature_____to one degree if the sun sets.(  )
    A.will drop B.drops
    C.dropped D.is dropping
    【解答】will drop一般将来时态;drops第三人称单数形式;dropped一般过去时态;is dropping现在进行时态。if引导的条件状语从句,主句一般将来时态,从句一般现在时态。填will drop"将会下降"。
    故选:A。
    20.(1分)﹣﹣Mary,where is your brother?
    ﹣﹣He_____chess in the garden with his classmate.(  )
    A.is playing B.plays C.played D.will play
    【解答】A.现在进行时态;B.一般现在时态;C.一般过去时态;D.一般将来时态;根据问句句意"Mary,where is your brother?"和题干可知,答语句意为:他和他的同学在花园里下棋。故句子时态为现在进行时态,其构成是:am/is/are+doing。
    故选:A。
    21.(1分)Please give me five minutes,sir.I won't_____much of your time.(  )
    A.take off B.take up C.take down D.take away
    【解答】take off起飞,脱掉;take up开始从事,占用;take down拆卸;take away带走,都是动词短语。根据前句句意"请给我五分钟的时间"可知,后句为"我不会占用你太多时间的",要填"占用",其它选项语意不通。
    故选:B。
    22.(1分)Plants make everything_____beautiful.(  )
    A.look B.to look C.looks D.looking
    【解答】根据题干和选项可知,句意为:植物使一切看起来都很美丽。句中考查固定搭配make...do sth"使/让...做某事"。
    故选:A。
    23.(1分)﹣﹣Could you please tell me_____this camera?
    ﹣﹣Sure.It's very easy.(  )
    A.where to use B.when to use
    C.how to use D.why to use
    【解答】根据Could you please tell me 可知,本题考查疑问词+to引导的不定式短语做宾语,从 It's very easy判断上面句子说的应该是如何用,使用how引导。
    故选:C。
    VII.完形填空
    24.(10分)In some parts of the world,there are large deserts.There are no trees and (1) D water there.To cross the deserts,travellers must take food and (2) C with them.
    The (3) B animal that can walk through the desert is the camel.They can go (4) B food and water for a long time,and besides (此外) he can carry heavy loads (负荷).People(5) A the camels "the ships of the desert" .
    The camel is very big.He has one or two humps (驼峰) on his back,short ears and a long (6) C .
    The camel's humps hold fat (脂肪),and his stomach holds water in twelve pockets.Each pocket has a mouth.The mouth (7) D so the food and the water don't mix.When the camel (8) A  some water,he can get it out of the (9) C .The camel's (10) B is grass and leaves of trees.

    (1)
    A.some
    B.not
    C.any
    D.no
    (2)
    A.grass
    B.meat
    C.water
    D.milk
    (3)
    A.another
    B.only
    C.other
    D.just
    (4)
    A.with
    B.without
    C.for
    D.out
    (5)
    A.call
    B.give
    C.want
    D.sell
    (6)
    A.nose
    B.leg
    C.neck
    D.mouth
    (7)
    A.grows
    B.rises
    C.opens
    D.closes
    (8)
    A.wants
    B.moves
    C.covers
    D.keeps
    (9)
    A.fat
    B.hump
    C.pocket
    D.nose
    (10)
    A.fur
    B.food
    C.home
    D.symbol
    【解答】(1)考查副词。句意:那里既没有树也没有水。some一些;not不;any任何;no没有。根据In some parts of the world,there are large deserts.There are no trees and…water there.(在世界上的一些地方,有大片的沙漠。那里既没有树也……水。)可知,那里既没有树也没有水,符合语境。故选D。
    (2)考查名词。句意:要穿越沙漠,旅行者必须随身携带食物和水。grass草;meat肉;water水;milk牛奶。根据There are no trees and no water there.(那里既没有树也没有水。)可知,要穿过沙漠,旅行者必须随身携带食物和水,符合语境。故选C。
    (3)考查副词。句意:唯一能穿越沙漠的动物是骆驼。another另一个;only唯一的;other其他的;just刚刚。根据The…animal that can walk through the desert is the camel.(……能穿越沙漠的动物是骆驼。)并结合选项可知,唯一能穿越沙漠的动物是骆驼。故选B。
    (4)考查介词。句意:它们可以在没有食物和水的情况下长时间行走,而且还能搬运重物。with和……一起;without没有;for为了;out出来。根据The only animal that can walk through the desert is the camel.(唯一能穿越沙漠的动物是骆驼。)可知,骆驼可以穿越沙漠,在没有食物和水的情况下长时间行走,符合语境。故选B。
    (5)考查动词。句意:人们称骆驼为"沙漠之舟"。call称呼;give给;want想要;sell卖。根据People…the camels "the ships of the desert" .(人们……骆驼为"沙漠之舟"。)并结合选项可知,人们称骆驼为"沙漠之舟",符合语境。故选A。
    (6)考查名词。句意:骆驼的背上有一两个驼峰,耳朵短,脖子长。nose鼻子;leg腿;neck脖子;mouth嘴。根据He has one or two humps on his back,short ears and a long…(骆驼的背上有一两个驼峰,耳朵短……长)并结合常识可知,骆驼的脖子长。故选C。
    (7)考查动词。句意:口子紧闭,这样食物和水就不会混合在一起。grows生长;rises上升;opens打开;closes关闭。根据The mouth…so the food and the water don't mix.(口子……这样食物和水就不会混合在一起。)可知,每个口袋的口子禁闭,水和食物才不会混在一起。故选D。
    (8)考查动词。句意:当骆驼想要水的时候,他可以从口袋里拿出来。wants想;moves移动;covers覆盖;keeps保持。根据When the camel…some water(当骆驼……水的时候)可知,骆驼想要水,符合语境。故选A。
    (9)考查名词。句意:当骆驼想要水的时候,他可以从口袋里取水。fat脂肪;hump驼峰;pocket口袋;nose鼻子。根据The camel's humps hold fat,and his stomach holds water in twelve pockets.(骆驼的驼峰能储存脂肪,它的胃能储存十二个口袋里的水。)可知,当骆驼需要水的时候,就从口袋里取水。故选C。
    (10)考查名词。句意:骆驼的食物是草和树叶。fur皮毛;food食物;home家;symbol象征。根据The camel's…is grass and leaves of trees.(骆驼的……是草和树叶。)可知,骆驼的食物是草和树叶。故选B。
    VIII.阅读理解
    25.(6分)

    In spring,I often visit my grandparents.I like fishing with grandpa.I also like boating and enjoy the beach.Last spring my grandpa and I went boating.Many fish came so close to us.It was very amazing.

    My favourite spring activity is gardening.I think it is relaxing to work in the garden.My family has a house with a big garden.My mum and I grow many flowers and vegetables in the garden every year,so we can enjoy the beautiful flowers and eat fresh vegetables.

    I love spring.I love going to the beach and spending a whole day there.It is so relaxing to lie on the beach.I also like surfing the sea.Sometimes I play volleyball with my cousins on the beach.

    I am twelve years old.My favourite spring activity is going cycling.I began to learn to ride bikes five years ago.My father bought me a new bike on my birthday.When the weather is warm in spring,I often go cycling with my friends.That makes me keep in good health.
    (1)Who likes the beach?  B 
    A.David and Sally.
    B.David and Nancy.
    C.Nancy and James.
    D.Sally and Nancy.
    (2)Which of the following is right?  D 
    A.David went fishing with his grandpa last spring.
    B.Sally and her mother only grow roses in the garden.
    C.Nancy often plays volleyball with her cousins.
    D.James began to learn to ride bikes when he was seven.
    (3)The passage is mainly about  D .
    A.favourite seasons
    B.free time activities
    C.favourite places to go
    D.favourite spring activities
    【解答】(1)细节理解题。根据第一段I also like boating and enjoy the beach.(我也喜欢划船和享受海滩。)和第三段I love going to the beach and spending a whole day there.(我喜欢去海滩,在那里度过一整天。)可知喜欢海滩的是David和Nancy。
    (2)细节理解题。根据第一段Last spring my grandpa and I went boating(去年春天我和爷爷去划船),可知David是和爷爷去划船,不是钓鱼,选项A错误;根据第二段My mum and I grow many flowers and vegetables in the garden every year(妈妈和我每年在花园里种很多花和蔬菜),可知Sally和妈妈在花园里种的不止是玫瑰,选项B错误;根据第三段Sometimes I play volleyball with my cousins on the beach(有时我和我的表兄弟们在海滩上打排球),可知Nancy有时和表兄弟们打排球,不是经常,选项C错误;根据第四段I am twelve years old(我12岁)和I began to learn to ride bikes five years ago(五年前我开始学骑自行车),可知五年前James七岁,所以他是在七岁的时候开始学骑自行车,选项D正确。故选D。
    (3)主旨大意题。通读全文可知,文中介绍了David、Sally、Nancy和James在春天喜欢的活动,所以文章的主要内容是最喜欢的春季活动。故选D。
    26.(6分)Most American children eat potatoes.But many children don't know what part of the potato is the best for food.Take a knife and cut from the middle of the potato a piece as thin as paper.Hold the piece between your eyes and light.You'll see that the potato has skin(皮),an outside rim (边缘) and an inside part.The outside rim which is right under the skin of the potato,is the most valuable(有价值的) part of all.But this is often thrown away with the skin.Even the skin itself is better for food than the inside.When eating a cooked potato,if you choose the inside and leave the outside,you are throwing the best part of it.If you can't eat the whole potato,eating the outside rim and leaving the inside will do.

    (1)What is the best part of a potato?  A 
    A.The outside rim.
    B.The inside part.
    C.The middle.
    D.The skin.
    (2)In fact the skin is  B .
    A.not good at all
    B.better than the inside part
    C.better than the outside rim
    D.as good as the outside rim
    (3)What does this passage tell us about potatoes?  D 
    A.How to cook them.
    B.How to plant them.
    C.How to cut them.
    D.How to eat them.
    【解答】(1)细节理解题。根据The outside rim which is right under the skin of the potato,is the most valuable part of all.(土豆皮的外边缘是最有价值的部分。)以及When eating a cooked potato,if you choose the inside and leave the outside,you are throwing the best part of it.(吃煮熟的土豆时,如果你只吃里面的而不吃外面的,你就把最好的部分扔掉了。)可知,最好的部分是土豆皮的外面边缘。故选A。
    (2)细节理解题。根据Even the skin itself is better for food than the inside.(甚至连皮本身也比里面更适合食用。)可知,土豆皮比土豆里面更好。故选B。
    (3)推理判断题。根据Most American children eat potatoes.But many children don't know what part of the potato is the best for food.(大多数美国孩子吃土豆。但是很多孩子不知道土豆的哪一部分最适合食用。)可知,本文作者向人们介绍了如何更好地食用土豆。故选D。
    27.(8分)It is not very easy to last a friendship with someone you cannot see or feel.This is the main problem that the Internet friendship faces.Without the real communication,it is very difficult to form a friendship that would last forever.And the chances of cheat are very high in an Internet friendship.So while making friends on the Internet,one has to be very careful and follow certain precautions(防范).There are some suggestions followed if you are going for online friendship.
    Tips for online friendship:
    ★Do not disclose(透露) personal information to unknown people on the Internet,such as your telephone number,address,location,the jobs of your parents and the credit card number.If you feel you are cheated,telephone the police at once.
    ★Disconnect(断开) the line if you feel the person is trying to know something important about your personal life.
    ★Do not disclose anything about your friends or relatives or other family members.
    ★Do not exchange photographs of yours or any family member on the Internet.
    ★Do not go to meet a person you have just met on the Internet. Consult elder people or someone who is experienced if you have to go,and take someone reliable(可信的) with you.

    (1)Making a true friend on the Internet is  D .
    A.easy
    B.boring
    C.necessary
    D.difficult
    (2)If you feel the person is trying to know your credit card number,you should  B .
    A.disclose your personal information
    B.disconnect the line at once
    C.exchange personal information
    D.go to fight with him
    (3)What does the underlined word "consult" probably mean?  A 
    A.To go for advice.
    B.To believe.
    C.To attack.
    D.To search for.
    (4)What's the main idea of this passage?  B 
    A.Some ways to learn English well.
    B.Some tips for online friendship.
    C.Some ways to get good grades.
    D.Some tips for spending free time.
    【解答】(1)细节理解题。根据第一段It is not very easy to last a friendship with someone you cannot see or feel.This is the main problem that the Internet friendship faces.(和一个你看不见或感觉不到的人保持友谊是不容易的。这是网络友谊面临的主要问题。)可知,在网络上交朋友不容易。故选D。
    (2)推理判断题。根据第一点建议Do not disclose personal information to unknown people on the Internet,such as your telephone number,address,location,the jobs of your parents and the credit card number.If you feel you are cheated,telephone the police at once.(不要在网上向不认识的人透露个人信息,如你的电话号码、地址、位置、父母的职业、信用卡号等。如果你觉得被骗了,马上给警察打电话。)可知,如果有人打听你的信用卡号码,你不能向他们透露你的个人信息,即断开联系。故选B。
    (3)词义猜测题。根据最后一段Do not go to meet a person you have just met on the Internet. Consult elder people or someone who is experienced if you have to go,and take someone reliable with you.(不要去见一个刚在网上认识的人。如果你必须去,可以咨询长辈或有经验的人,并带上可靠的人。)可知,如果必须要去见一个刚认识的网友,可以先向长辈或者有经验的人请教、寻求建议。故选A。
    (4)主旨大意题。根据第一段There are some suggestions followed if you are going for online friendship.(如果你想在网上交友,下面有一些建议。)以及通读全文可知,文章讲述了网络友谊需要注意的事项。故选B。
    Ix.任务型阅读。 阅读短文,并按要求完成问题。
    28.(10分)Do you know how to babysit?Here is something about how American children learn to babysit.
    Many American children learn to babysit by helping their parents take care of their younger brothers or sisters.When they get older,they may want to become babysitters.And by the age of 13,they may be ready to do so.
    Schools and organizations often provide courses on babysitting.However,nothing is better than experience.Teenagers can work as parents' helpers and look after young children.They can observe(观察) how the parents talk with their children and they get to know the children before babysitting them.
    In America if the child wants to be a babysitter,their parents will emphasize(强调) something first. The most important thing is the responsibility(责任) for taking care of someone else's children.When he or she is asked to babysit someone,his or her parents help him or her plan the schedule.So he or she still has time for other things,for example,homework.

    (1)~(2)题完成句子;(3)题简略回答问题; (4)题找出并写下全文的主题句; (5)题将画线句子译成汉语。
    (1)Many American children learn to babysit by  helping take care of their younger brothers or sisters.
    (2)Besides their parents,American children can also learn to babysit at  school .
    (3)Who helps the children plan the schedule?
     The children's parents. 
    (4) How American children learn to babysit. 
    (5) 在美国,如果孩子想当保姆,他们的父母会先强调某件事。 
    【解答】(1)细节理解题。根据第二段第一个句子Many American children learn to babysit by helping their parents take care of their younger brothers or sisters.(许多美国孩子通过帮助父母照顾弟弟或妹妹来学会照看孩子。)可知,许多美国孩子通过照顾他们的弟弟或妹妹来学会照看孩子。故填helping。
    (2)细节理解题。根据第三段首句Schools and organizations often provide courses on babysitting.(学校和组织经常提供照看孩子的课程。)可知,除了他们的父母,美国孩子还可以在学校学习照看孩子。故填school。
    (3)细节理解题。根据第四段中句子When he or she is asked to babysit someone,his or her parents help him or her plan the schedule.(当他或她被要求照顾某人时,他或她的父母会帮助他或她计划时间表。)可知,孩子们的父母会帮助孩子们计划课程表。故填The children's parents.
    (4)主旨大意题。根据第一段句子Do you know how to babysit?Here is something about how American children learn to babysit.(你知道怎么照顾小孩吗?下面是一些关于美国孩子如何学会照看孩子的事情。)可知,文章主要讲述了美国的孩子们如何学会照顾孩子。故填How American children learn to babysit.
    (5)英译汉题。整个句子为条件状语从句。In America 在美国;if the child wants to be a babysitter如果孩子想当保姆;their parents will emphasize(强调) something first他们的父母会先强调某件事。故填:在美国,如果孩子想当保姆,他们的父母会先强调某件事。
    x.词汇运用 根据短文内容及所给提示,补全文中单词或用所给单词的正确形式填空。
    29.(10分)(1) An old man got on the bus with a (2)l  arge bag.It seemed quite heavy.As soon as he (3) laid  (lay) it down,he began to look for a seat.Many people tried to avoid him,because his clothes were too (4)d  irty .But I didn't mind that,so I stayed close to (5) him  (he).I went on reading my book about how to catch(6) mice  (mouse).Suddenly,I felt someone give me a push.I looked up and found the old man looked at me and (7) shook  (shake) his head to me.He seemed to have something to say to me.I looked down at my bag.To my surprise,there was a tiny hole (8) in the middle of my bag.I realized that someone had tried to (9)s  teal something from my bag.And the old man stopped the thief (小偷) (10) bravely  (brave).How good this old man is!
    【解答】(1)考查冠词。句意:一个老人拿着一个大包上了公共汽车。old为元音音素开头的单词,此处用不定冠词an表示一个,首字母大写。故答案为An。
    (2)考查形容词。句意:一个老人拿着一个大包上了公共汽车。结合首字母,large"大的"符合题意,用形容词修饰名词。故答案为large。
    (3)考查动词。句意:他一把它放下,就开始找座位。本文用一般过去时,谓语动词用过去式。故答案为laid。
    (4)考查形容词。句意:许多人试图避开他,因为他的衣服太脏了。结合首字母,dirty"脏的"符合题意,were后跟形容词作表语。故答案为dirty。
    (5)考查人称代词。句意:但我不介意,所以我待在他身边。动词后用人称代词宾格作宾语。故答案为him。
    (6)考查名词。句意:我继续读我那本关于如何捉老鼠的书。用可数名词复数表示类别。故答案为mice。
    (7)考查动词。句意:我抬头一看,发现那位老人看着我,向我摇了摇头。本文用一般过去时,谓语动词用过去式。故答案为shook。
    (8)考查介词。句意:令我吃惊的是,我的包中间有一个小洞。in the middle of在……的中间,介词短语。故答案为in。
    (9)考查动词。句意:我意识到有人试图从我的包里偷东西。结合首字母,steal"偷"符合题意,try to后跟动词原形。故答案为steal。
    (10)考查副词。句意:那位老人勇敢地制止了小偷。用副词修饰实义动词。故答案为bravely。
    xI.基础写作(包括A、B两部分,A部分5分,B部分10分,共计15分)A)连词成句(共5小题, 每小题1分,计5分)将所给单词连成完整、正确的句子。(单词不得重复使用,各小题没有词形变化,标点已给出。)
    30.(1分)e﹣books,you,read,do
     Do you read e﹣books ?
    【解答】首先结合提示词和标点符号明确所要组合的句子是一个一般疑问句,组合成的句子的句意是"你看电子书吗?"句子是一般现在时,主语you,谓语read,宾语e﹣books。
    故答案为:Do you read e﹣books。
    31.(1分)you,pet,like,to,what,would,have
     What pet would you like to have ?
    【解答】根据所给的词和标点可知,此句为特殊疑问句。特殊疑问词为What,其后跟名词pet"宠物"。what pet什么宠物。would like to do sth表示"想要做某事",疑问词后跟助动词would,you是主语,其后跟谓语动词like。have想拥有。
    故答案为:What pet would you like to have。
    32.(1分)water,is,here,plenty,there,of
     There is plenty of water here .
    【解答】根据观察和分析可知题干使用了there be结构,句型是there be+主语+其他成分。
    故答案为:There is plenty of water here。
    33.(1分)dogs,be,of,afraid,don't
     Don't be afraid of dogs .
    【解答】根据所给的词和标点,可知本句为否定祈使句,首先组合短语be afraid of 害怕,名词dogs作介词of的宾语,否定祈使句在动词原形be前加don't。
    故答案为:Don't be afraid of dogs。
    34.(1分)friendship,is,a,story,that,of,true
     That is a true story of friendship. .
    【解答】根据所给的词和标点,可知本题为陈述句,且为一般现在时态。that是主语;be动词是is,a true story of friendship(一个真实的友谊的故事)是表语。
    故答案为:That is a true story of friendship.
    B)书面表达(共1题,计10分)
    35.(10分)树木对我们很重要。假如你是李明,上周末,你们学校去森林公园植树,全校师生共植树300棵。今天的班会上,老师总结植树活动,并提出问题——树木为什么 如此重要?请你以"Why Are Trees Important?"为题,根据下面的提示和要求,写一篇英文短文,谈谈你的看法。
    提示:
    (1)What did you do last weekend?
    (2)Why are trees important? (至少三点)
    (3)What should you do next?
    要求:
    (1)文中不得出现真实的人名、校名和地名。
    (2)短文应包括所有提示内容,可适当发挥。
    (3)80个词左右,邮件的开头已经给出,不计入总词数。

    Why Are Trees Important?
    Trees are important to us._____________
    【解答】
    Why Are Trees Important?
    Trees are important to us.Last weekend my classmates and I went to the park to plant trees.(上周末做了什么)It is important to plant trees.Trees can make the environment beautiful and help to clean the air.It is also good for our health. 【高分句型一】People use wood in many ways.We can not only use it to build houses and make paper,but also use it to make many other things.【高分句型二】In addition,trees can block the wind and sand.(树木的重要性) Next I plan to be a volunteer to tell people the importance of protecting trees.(接下来做什么)

    相关试卷

    河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级上学期期中英语试题:

    这是一份河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级上学期期中英语试题,共7页。试卷主要包含了11, BBCAC II, exams, a healthy bdy, Sprts等内容,欢迎下载使用。

    河北省唐山市古冶区2021-2022学年七年级上学期期中英语【试卷+答案】:

    这是一份河北省唐山市古冶区2021-2022学年七年级上学期期中英语【试卷+答案】,共19页。试卷主要包含了单项选择,完型填空,阅读理解,任务型阅读,拼读音标写句子,书面表达等内容,欢迎下载使用。

    河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级上学期期中英语试题:

    这是一份河北省唐山市古冶区2022-2023学年八年级上学期期中英语试题,共7页。试卷主要包含了11, BBCAC II, exams, a healthy bdy, Sprts等内容,欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map