年终活动
搜索
    上传资料 赚现金

    新教材高中英语课时作业8单元素养提升二Unit2Makingadifference外研版必修第三册

    立即下载
    加入资料篮
    新教材2023版高中英语课时作业8单元素养提升二Unit2Makingadifference外研版必修第三册第1页
    新教材2023版高中英语课时作业8单元素养提升二Unit2Makingadifference外研版必修第三册第2页
    新教材2023版高中英语课时作业8单元素养提升二Unit2Makingadifference外研版必修第三册第3页
    还剩4页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    外研版 (2019)必修 第三册Unit 2 Making a difference精练

    展开

    这是一份外研版 (2019)必修 第三册Unit 2 Making a difference精练,共7页。
    课时作业(八) 单元素养提升(二) Unit 2 语言知识训练Ⅰ.单词拼写1.We should make ________ (贡献) to the modernisation of our country.2.The water ________ (缺乏) in north China is serious.3.This brought considerable ________ (减轻) from the pain.4.The government took ________ (有效的) measures to reduce the price.5.Most of the garbage generated in the household can be ________ (回收利用) and reused.6.You should be clear about the ________ (内部的) structure of a building.7.He thinks it is his ________ (职责) to help others.8.My teeth are very ________ (敏感的) to cold food.9.Are you looking for a ________ (临时的) or a permanent job?10.After 4 months' study, he was awarded a ________ (证书).Ⅱ.单句语法填空1.I want to donate the money I earned from my part­time jobs ________ the foundation.2.With the aid of her colleagues, she managed to make her dream a ________ (real).3.The girl has become independent and earns a ________ (life) by selling fruits.4.A shortage of funds has led ________ the company's internal problems.5.The project ________ (fund) by the millionaire is going well.6.The Canadian schoolboy didn't give up. He was determined to aid other children in ________ (obtain) clean water.7.He knows that “loose lips sink ships”, so he tries to keep his emotions ________ control.8.The boy often looks ________ the window at the drinking fountain in the neighbourhood.9.I am grateful ________ the agony aunt for helping me out.10.We have all benefited ________ the support and assistance of your volunteer group.11.The man donates most of the money ________ he earned to the Red Cross every year.12.We decided to set up a foundation ________ (raise) more funds.13.As long as everyone pulls his weight, it will make a ________ (differ).14.Due to ________ (short) of funds, we can't ensure that the project is completed on time.15.________ our relief, we finally found the most effective strategy to resolve the argument.16.We are grateful ________ you ________ the contributions you made ________ society.17.Don't hesitate ________ (make) frank comments or suggestions if you have any.18.The Queen sent the Royal Medical Institution to get further confirmation and provide ________ (assist).Ⅲ.完成句子1.我很感谢你的及时帮助。I ______________________ your timely help.2.他越忙越高兴。________________ he is, ________________ he feels.3.突然他想到了一个好主意。Suddenly, he ________________ a good idea.4.当专家到达时,所有的学生站起身来。When the expert arrived, all the students ________________5.他一听到这个消息就高兴得跳了起来。He jumped with joy ________________.   语言能力训练Ⅰ.阅读理解AIf you want to help others and improve the world, you still can, without leaving the house. Many volunteer opportunities require only a computer or a phone. We've rounded up four websites offering a variety of choices.Points of LightFounded by George Bush, this is an international nonprofit organization about volunteer service. History and garden lovers can help make collections more available by copying historic documents or tagging (加标签) images of American gardens by plant type in its database. Help research cold cases of missing and unidentified people for the Doe Network.Volunteer MatchThis is a huge database of more than one million virtual (虚拟的) volunteer listings. Got a legal background? Lawyers can review online content for Illinois Legal Aid. Retired business owner? There are many opportunities to instruct small business owners in sales and marketing, business planning and product development.Create the GoodAARP, the membership group for people 50 +, operates this volunteer opportunities database for the 50 + age group. Offer career advice to high school students in poor families in fields from baking to handyman by email for Career Village. Raise awareness about scams (诈骗), especially those aimed at older people, identified by AARP's National Fraud Team.United Nations VolunteersThis group lists organizations for peace and development all over the world. You can: Research money and its sources for young people who start business in Asia and the Pacific. Brainstorm ideas to collect plastic waste in Cameroon.Want to get involved? Click here to become a member or send an email to membership@seniorplanet.org to learn about opportunities.1.What do all the volunteer opportunities have in common?A.They are difficult to acquire.B.They require no related knowledge.C.They allow one to provide help at home.D.They're aimed at excellent professionals.2.What can volunteers do through Create the Good?A.Teach the elderly how to bake.B.Raise money for poor families.C.Provide job suggestions for poor students.D.Train teenagers to run their own businesses.3.Which website helps improve the environment?A.Points of Light.B.Volunteer Match.C.Create the Good.D.United Nations Volunteers.BIt was late, about 10:15 p.m., when Esposito got off the train at Bellport, New York. She went to her car and started driving home. She was so familiar with the route that she almost drove automatically: turned left to the Station Road, then another left onto Montauk Highway, and then—bam! When Esposito's car had just crossed the railroad tracks,it hit another vehicle and was plashed back onto the tracks. She sat in the car, injured but mostly just knocked out by the crash and the airbags that popped up.As it happened, Pete DiPinto was just about to go to sleep when he heard a sharp noise and saw the accident not far outside his bedroom window. As a volunteer firefighter and retired teacher, DiPinto, who was 65 , fetched a flashlight and rushed out without hesitation. “Any firefighter would have done what I did,” he said. “We're always on duty.”At first, he spotted the other car in the accident. After making sure that the driver was all right, DiPinto looked around and discovered Esposito's car straddling (横跨) the railway tracks. And then he heard the bell ring,which signaled a train's arrival.DiPinto rushed to Esposito's car and broke the window on the driver's side. Esposito looked up at him, with her eyes glazing over, “I don't know where I am,” she said.“You're on the railroad tracks,” DiPinto yelled. “I have to get you off right now!” The train was running toward them at a speed of some 105 kilometers per hour. The driver's door cannot be opened due to the collision, so DiPinto quickly ran to the other side and managed to open the door. He put the airbags aside, seized her arms, pulled her toward him across the passenger seat until finally got her out and walked her to safety as swiftly as possible. Several seconds later, the train crashed into the vehicle. “It was like a Hollywood movie,” DiPinto told reporters the next day.“Last night,” said Gregory, Chief of the Department in South Country Ambulance, “the hero arrived in pajamas (睡衣), not in a fire truck.”4.What was the reason for the accident?A.Esposito didn't know the route well.B.Esposito's car hit another vehicle.C.Esposito drove out of the highway.D.A running train crashed into Esposito's car.5.How was Esposito in the accident?A.She got stuck and couldn't move out.B.She lost awareness.C.She was lucky to escape from the train.D.She helped rescue the driver in another car.6.How was Esposito rescued from her car?A.Through the roof of the car.B.Through the window on the passenger's side.C.Through the window on the driver's side.D.Through the door on the passenger's side.7.What did Gregory mean by “the hero arrived in pajamas, not in a fire truck”?A.DiPinto was not a professional firefighter.B.To save life DiPinto was too anxious to change his clothes.C.DiPinto was a special firefighter who liked wearing pajamas.D.DiPinto was unable to find a fire truck in his house.Ⅱ.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Ali and his younger sister, Zahra, lived with their parents in a poor neighbourhood. Their mother was very sick and their father was struggling to find a job, and they had only a little money with which to buy food. As they had not paid the rent for several months, the landlord was breathing down their necks (盯着他们).One day, Ali took Zahra's shoes to a shoe repairman to be fixed, but he lost them on the way home. It wasn't until he got home that he realised he had lost the shoes. He was afraid that his parents would be angry and disappointed, so he begged his sister to keep it a secret. Zahra agreed and the two decided to share Ali's running shoes. Zahra's school hours were in the morning, so she would wear them first. After school, she would rush back and give them to Ali. He could then run to his school, which began in the afternoon. Although he ran as fast as he could, Ali often arrived late and was warned by the school.Ali heard about a long distance race that was held for the boys in the city. When he learned that the third prize was a new pair of shoes, he decided to take part. He ran home excitedly and promised his sister that he would win her the new shoes.The day of the race arrived. Ali had a strong start, but halfway through the race he began to get tired and his legs began to ache. Getting more and more exhausted he thought only of Zahra and his promise to her. Dreaming of the new shoes he would win for his sister gave him strength, and he stayed tightly behind the two fastest runners, determined to finish third. Suddenly, as the finish line drew near, another runner collided with Ali from behind and he crashed to the ground.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。Ali looked up and saw the other boys rushing ahead. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Filled with pleasure, Ali walked home quickly. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________    课时作业(八)层级一 语言知识训练Ⅰ.单词拼写1.contributions 2.shortage 3.relief 4.effective 5.recycled 6.internal 7.mission 8.sensitive 9.temporary 10.certificateⅡ.单句语法填空1.to 2.reality 3.living 4.to 5.funded 6.obtaining 7.under 8.across 9.to 10.from 11.that/which 12.to raise 13.difference 14.shortage 15.To 16.to; for; to 17.to make 18.assistanceⅢ.完成句子1.am grateful to you for 2.The busier; the happier 3.came up with 4.rose to their feet 5.on hearing the news层级二 语言能力训练Ⅰ.阅读理解A【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个志愿者服务网站。1.答案与解析:C 细节理解题。根据第一段中“If you want to help others and improve the world, you still can, without leaving the house.”可知,这几个志愿者机会的共同特点是,允许志愿者在家提供帮助。2.答案与解析:C 细节理解题。根据第三个网站中“Offer career advice to high school students in poor families”可知, Create the Good可以向贫困学生提供工作建议。3.答案与解析:D 细节理解题。根据第四个网站中“collect plastic waste in Cameroon”可知, United Nations Volunteers提出收集塑料废品,这可以帮助改善环境。【高级语块】round up使聚拢;积攒; a variety of多种的【长难句分析】Research money and its sources for young people who start business in Asia and the Pacific.句意:为在亚洲和太平洋地区创业的年轻人研究资金及其来源。句法分析:句中who引导定语从句,修饰先行词young people。B【语篇解读】 本文是一篇记叙文。埃斯波西托的车撞上了另一辆车,又被甩到了铁轨上,埃斯波西托失去了意识。65岁的志愿消防员迪平托不顾自己,把埃斯波西托救了出来。4.答案与解析:B 细节题解题。根据第一段中“When Esposito's car had just crossed the railroad tracks, it hit another vehicle and was plashed back onto the tracks...”可知,事故的原因是埃斯波西托的车撞了另一辆车。5.答案与解析:B 细节理解题。根据第一段中“She sat in the car, injured but mostly just knocked out by the crash and the airbags that popped up.”可知,埃斯波西托在事故中失去了意识。6.答案与解析:D 细节理解题。根据第五段中...so DiPinto quickly ran to the other side and managed to open the door. He put the airbags aside, seized her arms, pulled her toward him across the passenger seat until finally got her out and walked her to safety as swiftly as possible.”可知,埃斯波西托被从乘客座位那边的门救了出来。7.答案与解析:B 推理判断题。根据第二段可知,Gregory说“这位英雄是穿着睡衣来的,而不是坐着消防车”的意思是迪平托前去救人顾不上换衣服。【高级语块】get off下(车、马等);离开;出发;be familiar with对……熟悉;认识;knock out使不省人事;be on duty在上班;due to由于;因为;应归于Ⅱ.读后续写【语篇解读】 本文是一篇记叙文,讲述了小男孩Ali和妹妹Zahra与父母一起艰难度日,Ali不慎把妹妹唯一的跑鞋弄丢了。为了逃避父母的惩罚,他央求妹妹保密,并且每天妹妹上学时穿他的跑鞋,然后放学后再换给他穿去上学。当Ali听说一个长跑比赛的季军奖品是一双跑鞋时,他决心为妹妹赢一双鞋。他紧紧地跟在前两名选手后奔跑,但他被另一名参赛者撞倒了……思路点拨:审语篇类型:记叙文审时态:一般过去时审前文大意及要点who: Ali, his younger sister Zahrawhen: the day of the racewhere: in a long distance racewhat: Ali decided to win his younger sister Zahra the new shoes.why: The two children shared a pair of shoes.审读写所给首句。仔细研读给出的第一句话,这有助于我们编写后续故事时与前文叙述的内容高度融合。续写段首1: Ali looked up and saw the other boys rushing ahead.抓住段首句设问:How did Ali feel at that time?What would Ali do?Could Ali catch up with the other boys?续写段首2:Filled with pleasure, Ali walked home quickly.抓住段首句设问:Why was Ali filled with pleasure?What would Ali do when he arrived home?What was his younger sister Zahra's reaction?One possible versionAlilookedupandsawtheotherboysrushingahead. Refusing to give up at this point, he jumped to his feet and ran as fast as he could. He dashed across the finishing line and won fourth prize. Thinking he would let his sister down, Ali couldn't help sobbing. Just then he suddenly heard the announcement from the broadcast that he won third prize as the runner who collided with Ali was disqualified for breaking the rule. Holding the shoes close to his chest during the award ceremony, Ali felt overjoyed and relieved as he eventually won the shoes for his sister.Filledwithpleasure, Aliwalkedhomequickly. He could not wait to see his sister and share the good news. On his arrival, Ali found Zahra was waiting outside. Nervous and anxious, Zahra wondered whether her brother had brought her what she was expecting. “Zahra, see what I have got for you.” Ali said excitedly, taking the prize out of his bag with his trembling hands. The instant Zahra saw the shoes, her face lit up. So thrilled was she that she threw herself at Ali. “Thank you, Ali!” Tears of joy welled up in their eyes as the brother and the sister hugged tightly together. 

    相关试卷

    英语必修 第三册Unit 6 Disaster and hope练习:

    这是一份英语必修 第三册Unit 6 Disaster and hope练习,共5页。

    高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 4 Amazing art同步训练题:

    这是一份高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 4 Amazing art同步训练题,共6页。

    高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 3 The world of science测试题:

    这是一份高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 3 The world of science测试题,共6页。

    文档详情页底部广告位
    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map