终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    新教材2023版高中英语课时作业十四Unit9LearningPartⅡLesson1ActiveLearning北师大版必修第三册

    立即下载
    加入资料篮
    新教材2023版高中英语课时作业十四Unit9LearningPartⅡLesson1ActiveLearning北师大版必修第三册第1页
    新教材2023版高中英语课时作业十四Unit9LearningPartⅡLesson1ActiveLearning北师大版必修第三册第2页
    还剩3页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    新教材2023版高中英语课时作业十四Unit9LearningPartⅡLesson1ActiveLearning北师大版必修第三册

    展开

    这是一份新教材2023版高中英语课时作业十四Unit9LearningPartⅡLesson1ActiveLearning北师大版必修第三册,共5页。
    课时作业(十四) Unit 9 LearningPart Ⅱ Lesson 1 Active LearningⅠ.阅读理解ADo you download (下载) music? Do you buy CDs? Do you listen to music on your phone? Do you prefer to watch music or just to listen? Have you ever seen your favourite band or singer perform live? There are so many ways to discover, buy and listen to music!In the UK, people enjoy live music. The O2 in London is the second largest live music arena (场地) in Europe. There you can see world­famous singers and bands such as One Direction, Justin Bieber, Scissor Sisters, Prince, The Rolling Stones, Elton John, and Take That. This large hall has space for 20,000 people. It also has 548 toilets! Tickets are not cheap. You need to pay more than 50 pounds to see a concert at The O2.What about free live music? There are music festivals across Britain every year that are completely free. Last year more than 150,000 people went to the Tramlines free music festival in Sheffield in the north of England. The festival is held every July. Last year there were 900 performances (表演) from all over the world.What are you and your friends listening to these days? Hip hop, dance, rock, heavy metal, rap, urban, reggae,... Personal interests are very different among British people. If a kind of music exists (存在) then somebody likes it.A shopping centre in Birmingham, in central England, recently discovered what kind of music some local teenagers don't like. This is what happened... Shoppers and shop owners complained to the police about teenagers behaving badly in the shopping centre. When a new sound system in the centre started playing Bach, Mozart and Beethoven, the antisocial behaviour stopped. The young people causing problems had gone! Classical music was clearly not popular with these particular teenagers!1.What can we learn about The O2?A.Tickets aren't very expensive.B.Great concerts are often held there.C.It is the largest music arena in Europe.D.People can enjoy free live music there.2.The numbers in Paragraph 4 are given to show ________.A.free live music is quite popularB.live music should be completely freeC.music has the power to bring people togetherD.Tramlines is the best choice for music lovers3.Why did the young people leave the shopping centre?A.They didn't find what they wanted.B.They were angry with shoppers.C.They didn't like classical music.D.They were afraid of the police.4.What did the author want to show by telling the story in the last paragraph?A.Teenagers like going shopping.B.Few people like classical music.C.People have different tastes in music.D.Teenagers behave badly while shopping.BAs most people know, in the past few years, sandstorms have swept across many cities and areas of North China, polluting the air and disturbing daily lives of human beings. People look dirty and suffer many kinds of illnesses, such as breath difficulty. The sandstorm is such a serious problem that it has not only undermined the industrial and agricultural development of our country but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people. It is expected that effective (有效的) measures should be taken as soon as possible through our joint efforts to limit its occurrence. So what should we do with the frightening sandstorms? Some experts put forward practical suggestions as follows: For one thing, more funds (基金) ought to be put into tree planting and forest protection so as to keep more water resources within the surface of the earth. For another, governments of all countries should make laws on environmental protection. For example, banning the use of throw­away chopsticks and punishing illegal tree cutting. Scientists should also study and find ways to cut down the degree of its destruction and to improve the whole environment. How people look forward to sunny days with little breeze (微风) touching their faces now and forever! Nevertheless, I am fully confident that the golden days can come back so long as everyone tries his best to protect natural environment from today on.5.The underlined word “undermined” (in Paragraph 1) means ________. A.weakened B.encouraged C.kept D.made6.From the first paragraph, we can infer ________. A.China has taken no measures to prevent sandstorms B.sandstorms can cause much damage to human beings and their daily livesC.the sandstorm is the most dangerous natural disaster to human beingsD.more sandstorms will happen in the near future in North China7.How many ways do some experts put forward to fight against sandstorm? A.5. B.4. C.3. D.2.8.What's the author's attitude towards the situation to sandstorms' problems? A.Unconfident. B.Optimistic. C.Regretful. D.Satisfied.Ⅱ.阅读七选五How to take notesEvery student knows the importance of taking notes in class. __1__ Adults need to take notes in meetings or training courses for work. So here are some ways to help you develop this important skill.◆Begin with the date and the topic of the class. This may seem obvious(显而易见的), but it's easy to forget. __2__◆Focus on(集中于) the most important points. Trying to write down everything the speaker says will only make you angry. __3__◆If the speaker uses a PowerPoint, you may not need to copy the slides (幻灯片). Ask if the PowerPoint will be available (可得到的) afterward. If so, you can focus on writing the things the speaker says instead. Or you can take a picture with a phone. __4__ If so, print it out so you can write notes on it.◆__5__ This will give you the chance to add any information that you didn't write down. It's best to do this as soon as possible, so that you don't forget anything. This review will also increase your chances of remembering what you wrote.Note­taking is a useful skill, so it's important to practice doing it well.A.Consider different note­taking skills.B.It will help you keep your notes organized.C.Look over your notes again after taking them.D.But the skill of note­taking isn't only used in school.E.Try your best to write down what you want to remember.F.Instead, listen for the key ideas the person wants to communicate.G.Also, the PowerPoint may be available before the class or meeting.Ⅲ.语法填空Edinburgh: a city of cultureEdinburgh, 1.________ (locate) in the southeast of Scotland, is the capital city of Scotland.With its museums, shops, wonderful historic castles, and many restaurants, there are many interesting things for visitors 2.________ (enjoy) all year round.However, there is something more appealing in Edinburgh. Each year, the Edinburgh International Festival 3.________ (take) place in the city. In late summer, for three weeks, the festival presents classical music, theatre, opera and dance throughout the city. Whatever your cultural 4.________ (taste) are, you are sure to find something to enjoy.So far, the Edinburgh International Festival 5.________ (earn) its reputation as one of the world's 6.________ (great) celebrations of the arts. The founders believe that the programmes should be of the highest possible artistic standard presented by 7.________ best artists in the world, that the festival should enrich the cultural life of European people 8.________ that it should provide a platform (平台) for the flowering of the human spirit.The popularity of the festival led 9.________ the birth of another festival soon—the Edinburgh Fringe Festival. Both of them have been 10.________ (wide) popular over the past 70 years.课时作业(十四)Ⅰ.阅读理解【语篇解读】 本文是说明文。文章主要介绍了英国人对现场音乐的喜欢以及人们喜爱的音乐种类的多样性。1.答案与解析:B'细节理解题。根据第三段可知,The O2这一音乐场馆的门票非常昂贵;在这里可以看到很多世界知名歌手和乐队的演出。2.答案与解析:A'细节理解题。根据第四段可知,本段通过举例Tramlines音乐节并列举数字以说明:免费的现场音乐非常受欢迎。3.答案与解析:C'推理判断题。根据最后一段可知,这些青少年之所以离开了购物中心,是因为他们讨厌商场里播放的古典音乐。4.答案与解析:C'推理判断题。根据最后一段可知,作者讲述这一故事,主要说明人们喜欢的音乐多种多样。作者举例想表达的观点在上段:Personal interests are very different among British people.【语篇解读】 本文讲述的是沙尘暴对我们的工农业和生活的影响,分析了我们能够采取的多种措施。5.答案与解析:A 词义猜测题。根据画线词所在句可知,沙尘暴不仅仅削弱了工农业的发展,还带来很多生活方面的困难,故该词是指A项意思。6.答案与解析:B 推理判断题。根据第一段中“but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people.”说明沙尘暴会给人们的生活带来很多的麻烦。故B正确。7.答案与解析:C 细节理解题。根据文章第二段“For one thing, more funds (基金) ought to...”和“For another, governments of all countries should make laws on environmental protection.”以及“Scientists should also study and find ways to cut down the degree of its destruction and to improve the whole environment.”说明文章中提出了3种方法。故C正确。8.答案与解析:B 推理判断题。根据文章最后“I am fully confident that the...environment from today on.”说明作者很有信心。故B正确。Ⅱ.阅读七选五【语篇解读】 本文是说明文。文章介绍了一些如何做笔记的技巧。1.答案与解析:D 由该空前的“Every student knows the importance of taking notes in class”和该空后的“Adults need to take notes in meetings or training courses for work”的对比可知,做笔记的技巧不仅仅在学校派得上用场。2.答案与解析:B B项中的“help you keep your notes organized”是对本段的建议“Begin with the date and the topic of the class.”的进一步解释——日期和主题能帮助你把笔记整理得有条不紊。3.答案与解析:F F项中的“listen for the key ideas”和本段的建议“Focus on the most important points”相呼应。4.答案与解析:G G项中的Also承接上文,提出第三种方法;本项中的PowerPoint和上文中的两处PowerPoint相呼应;下文中的so指代G项中的内容,it指代PowerPoint。5.答案与解析:C C项中的“Look over your notes again”和下文中的“This review”相呼应。Ⅲ.语法填空【语篇解读】 本文是一篇说明文,文章介绍了爱丁堡国际艺术节。1.答案与解析:located'考查非谓语动词。be located in是固定搭配,指“坐落于……,位于……”,此处用过去分词作定语。故填located。2.答案与解析:to enjoy'考查非谓语动词。此处表示“有很多有趣的东西供游客全年欣赏”。此处运用了there be something for sb. to do sth. 句型。故填to enjoy。3.答案与解析:takes'考查动词的时态和主谓一致。主语是the Edinburgh International Festival,而且此处指通常的情况,所以填takes。4.答案与解析:tastes'考查名词的数。根据空格后面的“are”可知,此处应用可数名词的复数形式。故填tastes。5.答案与解析:has earned'考查动词的时态。根据时间状语So far可知,此处应用现在完成时,主语“the Edinburgh International Festival”是单数,故填has earned。6.答案与解析:greatest'考查形容词的最高级。根据语境可知,此处应用形容词最高级greatest表示“世界上最好的艺术庆典之一”。7.答案与解析:the'考查冠词。根据后面的best可知,此处应填the,构成形容词的最高级。8.答案与解析:and'考查连词。谓语动词believe后面跟了三个that引导的并列的宾语从句,第一个that可以省略,后面的that不能省略,且最后一个that前需加and。故填and。9.答案与解析:to'考查介词。此处运用了lead to这个短语,表示“带来,导致”。故填to。10.答案与解析:widely'考查副词。修饰形容词popular应用副词,且此处表示抽象意义,故填widely,表示“广泛地”。

    文档详情页底部广告位
    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map