年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    初中英语中考复习 精品解析:2019年广东省广州市番禺区中考一模英语试题(解析版)

    初中英语中考复习 精品解析:2019年广东省广州市番禺区中考一模英语试题(解析版)第1页
    初中英语中考复习 精品解析:2019年广东省广州市番禺区中考一模英语试题(解析版)第2页
    初中英语中考复习 精品解析:2019年广东省广州市番禺区中考一模英语试题(解析版)第3页
    还剩19页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    初中英语中考复习 精品解析:2019年广东省广州市番禺区中考一模英语试题(解析版)

    展开

    这是一份初中英语中考复习 精品解析:2019年广东省广州市番禺区中考一模英语试题(解析版),共22页。试卷主要包含了 A等内容,欢迎下载使用。
    2019番禺区一模英语试题语法选择 I used to have___1___ interesting and smart friend Lucy. But I refused ___2___ with her because she was always complaining! For years, I fought against my feelings, because I really like and admire her, but I have found I just can't be her friend. Her world is___3___ of "buts. For example, the trip was nice, but the drive was ___4___ long. I didn't realize ___5___ her complaints were silently changing me.Months ago, my best friend May was listening to me complaining about Lucy ___6___she got really angry. "Either break up with her, or leave me alone." She shouted ___7___me, "I'm tired of listening to your complaining." Her honesty ___8___ me, and I began to keep myself away from Lucy. ___9___ , I did forget her.Now I try to remain happy and positive about life, and find friends of the same. There's been scientific research showing that people  ___10___ find reasons to be thankful for their lives are actually happier, and I believe that is true. Endless complaining seems to control your life if you let it ___11___ into your brain. And too much complaining will actually make your life ___12___.  Some people take "gratitude walks" every day, where they think about ___13___lives in a positive way. By ___14___  a grateful attitude, you can be turned away from what's troubling you, and toward what makes you happy. Then you ___15___have a beautiful life.1. A. / B. a C. an D. the2. A. play B. to play C. playing D. plays3. A. full     B. fill C. fully D. filled4. A. much B. even C. still D. too5. A. which B. what C. that D. how6. A. if B. after C. unless D. until7. A. with B. at C. on D. in8. A. surprise B. surprises C. surprised D. was surprising9. A. late B. later C. lately D. latest10. A. when B. why C. who D. which11. A. to come B. comes C. come D. coming12. A. badly B. worse C. worst D. the worst13. A. they B. theirs C. their D. themselves14. A. develop B. develops C. to develop D. developing15. A. can B. must C. should D. have to【答案】1. C    2. B    3. A    4. D    5. C    6. D    7. B    8. C    9. B    10. C    11. C    12. B    13. C    14. D    15. A【解析】【分析】本文通过讲述自己经常抱怨,这让自己不愉快。后来她努力保持快乐和乐观的生活,找到乐观的朋友,生活过得更快乐。从中我们可知,通过培养感恩的态度,你可以远离困扰你的事情,转向让你快乐的事情。这样你可以过着美好的生活。1题详解】句意:我曾经有一个有趣的,聪明的朋友露西。A. /    零冠词;B. a    一个,修饰辅音音素开头的单数名词;C. an一个,修饰元音音素开头的单数名词;D. the那个。因为interesting是元音音素开头,用不定冠词an修饰,故选C2题详解】句意:但是我拒绝和她玩,因为她总是抱怨。A. play玩,是动词原形;B. to play玩,是动词不定式;C. playing    玩,是动名词;D. plays玩,是第三人称单数形式;decide to do sth决定做某事,故选B3题详解】句意:她的世界充满“但是”。A. full 满的,B. fill装满,C. fully充分地,D. filled装满。be full of=be filled with充满,故选A4题详解】句意:例如,这次旅行非常好,但是开车的时间太长了。A. much    非常,很,修饰比较级;B. even甚至,修饰比较级;C. still    仍然,修饰比较级;D. too太,修饰形容词或副词的原级。此处修饰形容词原级longtoo,故选D5题详解】句意:我意识到她的抱怨在悄悄地改变了我。A. which哪一个,    B. what什么,C. that那个,D. how如何。此处接的宾语从句是陈述句,用that引导。故选C6题详解】句意:几个月前,我好朋友玛丽一直听我对露西的抱怨,直到她真的生气了。A. if    如果,B. after……之后,C. unless    除非,D. until直到。根据my best friend May was listening to me complaining about Lucy可知,我一直抱怨,用连词until。故选D7题详解】句意:她对我大喊,我讨厌听你抱怨。A. with……在一起,B. at在,C. on……上面,D. in……里。shout at……大喊,故选B8题详解】句意:她的诚实让我感到惊讶,我开始远离露西。A. surprise惊喜,是名词;B. surprises使惊喜,是动词;C. surprised    感到惊讶的,是形容词;D. was surprising令人惊讶的;此处作谓语,用动词,主语her honesty是第三人称单数,谓语用第三人称单数形式,故选C9题详解】句意:以后,我的确忘记了她。A. late晚的,迟的;B. later    以后,C. lately最近的,D. latest最新的。根据前文的I began to keep myself away from Lucy.我远离她,因此后来我忘记了她,故选B10题详解】句意:有科学研究表明,那些为自己的生活找到感恩理由的人,实际上更快乐,我相信这是真的。A. when    ……时候,B. why为什么,C. who谁,D. which哪一个。此处修饰先行词people的定语从句,用who引导,故选C11题详解】句意:如果你让无休止的抱怨进入你的大脑,它似乎控制了你的生活。A. to come是动词不定式;B. comes    是第三人称单数形式;C. come    是动词原形;D. coming是现在分词。let sth do sth.…..做某事,此处用动词原形作宾语补足语,故选C12题详解】句意:太多的抱怨真的让你的生活更糟糕。A. badly    非常,B. worse更糟糕的,C. worst    最差的,D. the worst最差的。根据前文的people  ___10___ find reasons to be thankful for their lives are actually happier,可知,学会感恩的人过得更幸福,因此总是抱怨的人生活得更糟糕,因此用比较级worse,故选B13题详解】句意:有些人每天都会进行“感恩散步”,以一种积极的方式思考他们的生活。A. they他们,是主格形式;B. theirs    他们的(东西),是名词性物主代词;C. their他们的,是形容词性物主代词;D. themselves他们自己,是反身代词。修饰名词lives用形容词性物主代词,故选C14题详解】句意:通过培养感恩的态度,你可以远离困扰你的事情,转向让你快乐的事情。A. develop是动词原形;B. develops    是第三人称单数形式;C. to develop    是动词不定式;D. developing是动名词。by doing sth通过做某事,故选D15题详解】句意:然后你可以有一个美好的生活。A. can能,可以,B. must    必须,C. should应该,D. have to必须。根据前文的you can be turned away from what's troubling you, and toward what makes you happy.可知,你可以远离困扰你的事情,因此你可以有一个美好的生活,故选A【点睛】根据前后文的语境,认真辨析选项里的单词或短语的词义,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的选项。例如小题11,句意:如果你让无休止的抱怨进入你的大脑,它似乎控制了你的生活。A. to come是动词不定式;B. comes    是第三人称单数形式;C. come    是动词原形;D. coming是现在分词。let sth do sth.…..做某事,此处用动词原形作宾语补足语,故选C 完形填空 One day, I was in front of the mall cleaning my car. A man was coming my way from across the parking lot. From the___16___of him, I could tell that he had no car, no home, no clean clothes, and no money. He sat down in front of the bus stop, but looked like that he had no money to ___17___the bus."That's a very_____18_____car." He said. He was badly-dressed but looked satisfied. I answered, "Thanks," and then  ___19___ cleaning my car. I thought he would ask me for money, but that never came.After a while, I said to ___20___,"Ask him if he needs help." I was sure that he would say "yes" "Do you need any help? "l asked. He answered in two ___21___ but meaningful words "And you?" I had been feeling high, successful and important until those two words___22___ me. I did need help, and maybe it was not for a bus ticket or a place to sleep. I___23___my wallet and gave him enough money to get a warm meal and a place to sleep for the day.This homeless stranger taught me an important lesson. No matter how much you  ___24___, no matter what you have achieved, you need help, too. No matter how little you have, no matter how your life are filled with  ___25___even without money or a place to sleep, you can give help.16. A. words B. sounds C. actions D. looks17. A. buy B. take C. drive D. stop18. A. nice B. old C. common D. cheap19. A. finished B. stopped C. continued D. began20. A. himself B. itself C. herself D. myself21. A. harmful B. strange C. new D. simple22. A. examined B. shocked C. created D. believed23. A. went out B. found out C. took out D. worked out24. A. eat B. have C. use D. think25. A. shyness B. happiness C. sadness D. problems【答案】16. D    17. B    18. A    19. C    20. D    21. D    22. B    23. C    24. B    25. D【解析】【分析】本文通过讲述自己与一个无家可归的人交谈的故事,知道无论你拥有多少,无论你取得了什么,你也需要帮助。无论你有多么少的钱,无论你的生活如何充满问题,即使没有钱或没有地方睡觉,你都可以提供帮助。16题详解】句意:从他的外貌来看,我能看出他没有车,没有家,没有干净的衣服,没有钱。A. words    文字,B. sounds    声音,C. actions行动,D. looks相貌。根据后文的but looked like that he had no money此处表示看到的样子,因此是他的外貌,故选D17题详解】句意:他在公交车的前面坐下,但是看起来像没有钱坐公交车。A. buy买,B. take    拿走,C. drive驾驶,D. stop停止。take the bus乘坐公交车,故选B18题详解】句意:他说:这是一辆非常漂亮的汽车。A. nice漂亮的,B. old    古老的,C. common共同的,D. cheap便宜的。根据thanks此处他在称赞我的汽车,因此这是一辆漂亮的汽车,故选A19题详解】句意:我回答到:谢谢,然后继续擦我的车。A. finished完成,B. stopped停止,C. continued继续,D. began开始。根据前文的I was in front of the mall cleaning my car.可知,我在擦车,和他说话打断了擦车,因此这里表示继续擦车,故选C20题详解】句意:过了一会儿,我自言自语到“问问他是否需要帮助。”A. himself他自己,B. itself    它自己,C. herself她自己,D. myself我自己。此处主语是I,因此对应的反身代词是myself,故选D21题详解】句意:他用两个简单但是有意思你呢来回答。A. harmful有害的,B. strange奇怪的,C. new    新的,D. simple简单的。根据“And you?”只有两个字,因此是简单的词,故选D22题详解】句意:在听到这两个令我震撼的字之前,我一直觉得自己很快乐、很成功、很重要。A. examined检查,B. shocked震撼,C. created创造,D. believed相信。根据前文的I was sure that he would say "yes"可知,我询问他是否需要帮助时,他一定会说需要。但是他却回答你呢?因此这让我感到惊讶。故选B23题详解】句意:我拿出钱包,给了他足够的钱,让他吃顿热乎乎的饭,睡上一天。A. went out出去,B. found out    查明,C. took out    拿出,D. worked out解决。根据gave him enough money可知,要给他钱,因此先拿出钱包,故选C24题详解】句意:无论你拥有多少,无论你取得了什么,你也需要帮助。A. eat吃,B. have拥有,C. use使用,D. think想。根据no matter what you have achieved,可知,此处表示你取得的,因此是你拥有的,故选B25题详解】句意:无论你有多么少的钱,无论你的生活如何充满问题,即使没有钱或没有地方睡觉,你都可以提供帮助。A. shyness害羞,B. happiness高兴,C. sadness悲伤,D. problems问题。根据even without money or a place to sleep,可知,没有钱,没有地方睡觉,这是一些问题。故选D【点睛】根据前后文的语境,认真辨析选项里的单词或短语的词义,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的选项。例如小题6,句意:他用两个简单但是有意思的词你呢来回答。A. harmful有害的,B. strange奇怪的,C. new    新的,D. simple简单的。根据“And you?”只有两个字,因此是简单的词,故选D   阅读理解AMy daughter, 15, has been in karate (空手道) since the first grade, and has been in high honor and gifted classes. My 11-year-old son, Tom, for years would fight with me over everything. If I said the sky was blue, he would say it was black. For years he was falling several subjects. We took games away, then TV and finally the smart phone; we tried a reward program, but nothing worked long. He would bring a grade up to get all his things back, and then go back to where he had been.My daughter told me one day to bring him to her karate class, and maybe life in the martial arts (武术) would help him turn around. At first he didn't like it because he had to ask for permission to do everything and he had to say "yes, sir" and "no, sir" for everything. He even had to respect his sister because she was of a high level. So he wanted to stop. However, my husband told my son, "If I can do this at the age of 40, so can you." And since then my husband would learn martial arts three or four times a week with them.My son learned so much about a better way of living: respecting others, following the rules, and above all, respecting himself. I am proud to say both of my kids are now high honor students, and we could not be closer than we are.There is always an answer to your problem. If you do your research or just ask another person, or even a kid for help, you will find it. And when it comes to our kids, the right answer is always worth finding.26. Before Tom learned karate,__________.A. he didn't have a good sense of colourB. his parents tried many ways to change himC. he studied very hard to please his parentsD. he didn't show any interest in physical exercise27. What does the underlined word "reward" in Paragraph 1 probably mean?A. Worth. B. Praise. C. Punishment. D. Prize.28. Why didn't Tom like his karate class at first?A. It was too tiring for him. B. He had no interest in sports.C. He didn't get much freedom. D. His father didn't attend the class.29. Which of the following is the most important of all that Tom has got from learning karate?A. He has learned to respect himself. B. He has known how to obey the rules.C. He has been closer to his family. D. He has become a high honor student.30. Through her son's story, the author wants to tell parents_________.A. the ways of teaching children to learn to respect othersB. the importance of karate in improving children's characterC. never to give up asking their children to attend the martial arts classesD. to communicate with others on how to educate children.【答案】26. B    27. D    28. C    29. A    30. D【解析】本文讲述了作者的儿子汤姆学习不好,常和父母争吵。后来他们听了女儿的建议让汤姆去练习空手道。不久,汤姆学会尊重他人,遵守规则和尊重自己。作者这是在告诉父母要和其他人交流一下如何教育孩子。26题详解】推理判断题。根据My 11-year-old son, Tom, for years would fight with me over everything. For years he was falling several subjects. We took games away, then TV and finally the smart phone; we tried a reward program, but nothing worked long.可知,汤姆在学习空手道之前,他的父母尝试了很多方法改变他。故选B27题详解】词义猜测题。根据but nothing worked long.可知,要起作用,因此是一个奖励项目, 故选D28题详解】推理判断题。根据At first he didn't like it because he had to ask for permission to do everything and he had to say "yes, sir" and "no, sir" for everything.可知,刚开始汤姆不喜欢空手道,因为他没有很多自由,故选C29题详解】细节理解题。根据My son learned so much about a better way of living: respecting others, following the rules, and above all, respecting himself.可知,汤姆从空手道上学到的最重要的事就是尊重自己,故选A30题详解】推理判断题。根据If you do your research or just ask another person, or even a kid for help, you will find it. And when it comes to our kids, the right answer is always worth finding.可知,作者通过他儿子的故事,告诉父母要和其他人交流一下如何教育孩子。故选DBSports can help you keep fit and get in touch with nature. However, whether you are in the mountains, in the waves, or on the grassland, you should be aware that your choice of sports might have great influence on the environment.Some sports are resource-hungry (资源饥渴). Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses in good condition. This causes major environment effects. For example, in the dry regions of Portugal and Spain, golf is often held responsible for serious water shortage in some local areas.There are many environment-friendly sports. Power walking is one of them that you can take up today.You don't need any special equipment except a good pair of shoes and you don't have to worry about resources and your purse. Simple and free, power walking can also keep you fit. If you walk regularly, it will be good for your heart and bones. Experts say that 20 minutes of power walking daily can make you feel less anxious, sleep well and have better weight control.Whatever sports you take up, you can make it greener by using environment-friendly equipment and buying products made from recycled materials. But the final goal should be "green gyms". They are better replacement for traditional health clubs and modern sports stadiums. Members of green gyms play sports outdoors, in the countryside or other open spaces. There is no special requirement for you to start your membership. And best of all, it's free.31. Which of the following does the author most probably like?A. Cycling around a lake. B. Driving a car on the street.C. Playing basketball in a gym. D. Swimming in a sports centre.32. What do you know about golf from Paragraph 2?A. It is unpopular in Portugal and Spain. B. It causes water shortage around the world.              C. It protects the earth from chemicals and waste.D. It needs water and energy to keep its courses green.33. What does the underlined word "them" in the Paragraph 3 refer to?A. Resource-hungry sports. B. Outdoors sports.C. Environment-friendly sports. D. Indoors sports.34. The author uses power walking as an example mainly because_________.A. it is an outdoor sport B. it improves our healthC. it uses fewer resources D. it is recommended by friends35. The author writes the passage to__________.A. show us the function of major sportsB. encourage us to go in for green sportsC. discuss the major influence of popular sportsD. introduce different types of environment-friendly sports【答案】31. A    32. D    33. C    34. C    35. B【解析】本文介绍做运动要考虑到对环境的影响。作者以步行为例介绍环保的运动应是不需要太多的能源。31题详解】推理判断题。根据Whatever sports you take up, you can make it greener by using environment-friendly equipment and buying products made from recycled materials. Members of green gyms play sports outdoors, in the countryside or other open spaces.可知,作者选择的运动是环保的,在户外,因此他可以选择绕湖骑自行车,故选A32题详解】细节理解题。根据Some sports are resource-hungry (资源饥渴). Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses in good condition.可知,高尔夫球需要很多水和能源来保持球场良好的条件,故选D33题详解】词义猜测题。根据There are many environment-friendly sports.可知,此处指的是环保的运动,故选C34题详解】推理判断题。根据There are many environment-friendly sports. Power walking is one of them that you can take up today.You don't need any special equipment except a good pair of shoes and you don't have to worry about resources and your purse.可知,作者以步行为例子,主要是因为它使用的能源少,故选C35题详解】推理判断题。根据Whatever sports you take up, you can make it greener by using environment-friendly equipment and buying products made from recycled materials.可知,本文主要鼓励大家进行环保,绿色的运动,故选BCDo you like making paper planes? If you like origami (折纸), we're sure you enjoy making paper planes, too. All it takes is some paper and a new simple supply. And paper planes can be fun to fly around the houses or outside the yard.No one knows for sure when the first paper plane was created. Sometimes, historians give credit to Leonardo da Vinci. However, paper folding and kite making were both popular in Asia hundreds of years ago, so it's likely that the first paper plane may have been made long, long ago.In some Asian countries, the art of folding paper is called origami. Some people call the art of making paper planes aerogami.Since paper planes flow (流动) through the air, they can teach scientists and engineers a lot about basic concepts of flight, engineering and aerodynamics (空气动力学) In fact, the National Aeronautics and Space Administration (NASA) (美国航天航空局) once sent a paper plane into space on a space shuttle!If you are wondering how a paper plane would fly in outer space, you might be surprised by the answer. According to scientists, paper planes won't actually fly in outer space. Instead, paper planes would simply float in a straight line and could possibly float forever unless they hit another object!The Wright brothers also used paper planes to test out their theories about flight before making their first flight. They built a wind tunnel and used paper planes to gain a better understanding of how their plane would operate in the wind.So just how far can a paper plane fly? On February 28, 2012, former college quarterback Joe Ayoob set the world record for the longest paper plane flight. He threw a paper plane the entire length of a warehouse, setting the record at 226 feet, 10 inches. That broke the old record by 19 feet, 6 inches!36. The author thinks making paper planes__________.A. is difficult activity for children B. has its value to flightC. shows that the Asians are clever D. is one of the most important discoveries37. Why did scientists send a paper plane into outer space?A. To perform a special task. B. To observe how it would fly.C. To help astronauts. D. To find some pleasure.38. What might make you want to know about a paper plane in outer space?A. It would fly as we expect. B. It would not move at all.C. It would hit another object. D. It would float in an unusual way.39. Which of the following is true?A. Leonardo da Vinci created the first paper plane.B. NASA once flew a paper plane in a space shuttle.C. The Wright brothers used paper planes to test their flight theories.D. Joe Ayoob set the world record for the longest paper plane flight at 19 feet, 6 inches.40. What is the best title for the passage?A. The paper plane's influence on flight.B. The history of making paper planes.C. The invention of planes.D. The art of making paper planes.【答案】36. B    37. B    38. D    39. C    40. A【解析】本文介绍了纸飞机对飞行的影响:科学家往外太空发射纸飞机,是想观察它是如何飞的。莱特兄弟用纸飞机来测试他们的飞行理论。36题详解】推理判断题。根据Since paper planes flow (流动) through the air, they can teach scientists and engineers a lot about basic concepts of flight, engineering and aerodynamics (空气动力学)可知,作者认为纸飞机对飞行是非常有价值的,故选B37题详解】细节理解题。根据If you are wondering how a paper plane would fly in outer space, you might be surprised by the answer. According to scientists, paper planes won't actually fly in outer space.可知,科学家往外太空发射纸飞机,是想观察它是如何飞的。故选B38题详解】推理判断题。根据Instead, paper planes would simply float in a straight line and could possibly float forever unless they hit another object!可知,我们想知道外太空的纸飞机可能只是用一种独特的方式漂浮着,故选D39题详解】细节理解题。根据The Wright brothers also used paper planes to test out their theories about flight before making their first flight.可知,莱特兄弟用纸飞机来测试他们的飞行理论。故选C40题详解】标题归纳题。根据Since paper planes flow (流动) through the air, they can teach scientists and engineers a lot about basic concepts of flight, engineering and aerodynamics (空气动力学)和The Wright brothers also used paper planes to test out their theories about flight before making their first flight.可知本文主要介绍了纸飞机对飞行的影响,故选A(D)Become a Scholastic News Kid reporter!How to join the Scholastic News Kids Press Corps for the 2019 school year?The application (申请) process for the 2019 Scholastic News Kids Press Corps is now OPEN!In order to be considered you must be between the ages of 10—14 (must be 10 years old by November l, 2019) and complete an application, which includes writing a news story and an essay.Download the 2019 Scholastic News Kids Press Corps Application here.Send your completed entry (登记) to:Scholastic News Kids Press Corps/ Apply557 BroadwayNew York, NY 10012—3999All applications MUST be postmarked by September 25, 2019. NO LATE APPLICATIONES WILL BE ACCEPTED!Kid reporters are chosen by Scholastic News Kids Press Corps editors, and 2019 Kid Reporter team will be announced in early November.Have questions about the application? Email kidspress@scholastic.com.About the Scholastic News Kids Press Corps:Members of the Scholastic News Kids Press Corps cover news stories for scholastic.com/ news and select scholastic classroom magazines. The program is open to all students aged 10—14 with a desire to be a journalist. The selection of Kid Reporters is based on writing ability, interviewing skills and attention to detail.  41. Who is the passage mainly written for?A. Parents. B. Teachers. C. Children. D. Reporters.42. According to the passage, we can know that_________.A. applications should be emailed to kidspress@scholastic.comB. applicants who fail to meet the deadline will be considered as wellC. applicants only need to fill in an application to apply for the postD. decisions will be announced in November43. What can be learned from the passage?A. The address of the Scholastic News Kids Press Corps is 557 Broadway, New York.B. You must be at least 10 years old by September 25, 2019.C. Kid reporters will be chosen by school teachers.D. You can't send your completed entry until November 1, 2019.44. The selection of Kid Reporters will not be based onA. previous experience B. interviewing skillsC. attention to detail D. writing ability45. Where does the passage probably come from?A. A poster. B. A website C. A textbook. D. A storybook.【答案】41. C    42. D    43. A    44. A    45. B【解析】本文介绍了申请加入学者型新闻儿童记者团的广告。41题详解】推理判断题。根据In order to be considered, you must be between the ages of 10—14 (must be 10 years old by November l, 2019) and complete an application, 可知,本文主要写给1014岁的人,推断是面向学生,故选C42题详解】细节理解题。根据and 2019 Kid Reporter team will be announced in early November.可知,决定将在11月宣布,故选D43题详解】细节理解题。根据557 Broadway New York, NY 10012—3999可知,学者型新闻儿童记者团的地址是纽约百老汇大街557号。故选A44题详解】细节理解题。根据The selection of Kid Reporters is based on writing ability, interviewing skills and attention to detail.可知,儿童记者的选择是基于写作能力、采访技巧和对细节的关注。因此不是根据以前的经验,故选A45题详解】推理判断题。根据Download the 2019 Scholastic News Kids Press Corps Application here.“在这里下载2019年学术新闻儿童记者团的申请。”可知,本文摘自一个网站,故选B阅读填空Every year on 15th October, over 200 million people around the world take part in GlobalHandwashing Day. _____46_____.Well, research shows that not enough people often wash theirhands with soap. Experts believe that leads to the deaths of millions of people every year.Sidibe, a public health expert says soap is "the most beautiful invention in public health"_____47_____Handwashing with soap prevents babies from getting ill and keeps children healthy at school.______48______This is partly because there aren't enough resources in poorer countries, butit's also because for many people, handwashing is simply not part of their everyday life. It's not easy to get people to change habits they learned in early childhood—but this is what Global Handwashing Day wants to do.In 2008, the Indian cricket team joined around 100 million Indian schoolchildren in washing their hands to promote the first ever Global Handwashing Day.______49______ Today, local and national leaders continue to use the day to spread the message about the importance of clean hands.______50______A.    However, washing hands with soap does not happen as often as you might think.B.    The hope is that handwashing becomes a necessary part of people's lives and improves the health of millions of people around the world.C.    But why do we have a day for something we do all the time?D.    Every year since then, many different events have been held around the world.E.    Washing your hands with soap can have a huge influence on reducing the spread of diseases.   【答案】46. C    47. E    48. A    49. D    50. B【解析】本文介绍了每年的1015日是全球洗手日。人们在洗手日的活动以及洗手日的目的。46题详解】根据Well, research shows that not enough people often wash their hands with soap.“研究表明没有足够的人经常用肥皂洗手。可知,此处询问为什么要一个全球洗手日,故选C47题详解】根据Handwashing with soap prevents babies from getting ill and keeps children healthy at school.“用肥皂洗手可以防止婴儿生病,保持孩子在学校的健康。可知,此处介绍用肥皂洗手可以减少疾病的传播,故选E48题详解】根据This is partly because there aren't enough resources in poorer countries, butit's also because for many people, handwashing is simply not part of their everyday life.“这部分是因为在贫穷国家没有足够的资源,但也因为对许多人来说,洗手根本不是他们日常生活的一部分。可知,用肥皂洗手并不像你想象的那么常见。故选A49题详解】根据In 2008, the Indian cricket team joined around 100 million Indian schoolchildren in washing their hands to promote the first ever Global Handwashing Day.可知,2008年,印度板球队加入了约1亿印度学童洗手的行列,宣传有史以来第一个全球洗手日,因此从那以后,世界各地有许多不同的活动举行。故选D50题详解】根据Today, local and national leaders continue to use the day to spread the message about the importance of clean hands.“今天,地方和国家领导人继续利用这一天宣传清洁双手的重要性。可知,人们知道洗手的重要性,会把洗手成为生活中必不可少的一部分,并改善世界各地数百万人的健康。故选B 写作 单词拼写51 We are going to the school l _________    to borrow some books.52. This is a s _________between us, so please don't tell it to anyone else.53. Jack wants to i ___________ a kind of new car that can fly in the sky.54. Students get q __________ at once when the teacher stands in the front of the classroom.55. I haven't seen Mary for years, I can't i _________    what she looks like now.56. She s________ watches TV and she always reads books at night.【答案】51. library    52. secret    53. invent    54. quiet    55. imagine    56. seldom【解析】51题详解】句意:我们将要去学校图书馆借一些书。根据to borrow some books可知,要借书,应去学校图书馆,故此处为library52题详解】句意:这是我们之间的秘密,所以请不要告诉其他人。根据don't tell it to anyone else可知不要告诉其他人,这是秘密,有不定冠词a修饰,用单数名词,故此处为secret53题详解】句意:杰克想要发明一种能在空中飞行的新车。根据a kind of new car that can fly in the sky可知,在空中飞的新型汽车,现在还没有,因此要去发明这种车,want to do sth想要做某事,故此处为invent54题详解】句意:当老师站在教室前面时,学生马上变得安静了。根据常识,老师在教室里,学生很安静,get+形容词,表示变得……,故此处用形容词quiet55题详解】句意:我好几年没有见过玛丽,我无法想象她现在什么样。根据I haven't seen Mary for years,可知,我好几年没有见过玛丽了,因此想象不出她长什么样,位于情态动词can’t后,作谓语,用动词原形,故此处为imagine56题详解】句意:她很少看电视,她总是在晚上看书。根据she always reads books at night.可知,她总是看书,因此很少看电视,修饰动词短语watches TV用副词,故此处为seldom。 【点睛】根据句意,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,根据开头字母的提示,填入正确形式的单词,例如小题3,句意:杰克想要发明一种能在空中飞行的新车。根据a kind of new car that can fly in the sky可知,在空中飞的新型汽车,现在还没有,因此要去发明这种车,want to do sth想要做某事,故此处为invent 完成句子57. 在昨天的比赛中,珍妮跑得不如露西快。Jenny__________    run ________ _________ __________    Lucy in yesterday's match.58. 我昨晚观看的那场比赛真是激动人心啊!________ _________ ________ ________I saw last night!59. 你曾经去过上海吗?__________ you ever    ________ _________Shanghai?60. 我和我的朋友都喜爱看电影。________my friends __________I enjoy seeing films.61. 我想知道他是否能准时完成工作。I wondered _______ ________ _______ ________the work on time.62. 人们应该照顾好宠物。The pets ________ _________ ________ ________    well.63. 汤姆的爸爸经常阻止他玩电脑游戏。Tom's dad often________    him from __________    computer games.【答案】57.     (1). didn’t    (2). as    (3). quickly/fast    (4). as    58.     (1). What    (2). an    (3). exciting    (4). match    59.     (1). Have    (2). been    (3). to    60.     (1). Both    (2). and    61.     (1). whether/if    (2). he    (3). could    (4). finish/complete    62.     (1). should    (2). be    (3). looked    (4). after    63.     (1). stops    (2). playing【解析】57题详解】as+形容词/副词+as表示……一样…….”,修饰动词run用副词,表示quicklyfast。根据yesterday’s match此处用一般过去时,修饰动词run用助动词didn’t。故此处为(1). didn’t    (2). as    (3). quickly/fast    (4). as58题详解】根据感叹句的结构:What+a/an+形容词+单数名词!an exciting match一场激动人心的比赛,故此处为(1). What    (2). an    (3). exciting    (4). match59题详解】have been to去过……,此处是一般疑问句,因此助动词have位于句首,开头字母大写,故此处为(1). Have    (2). been    (3). to60题详解】表示“…………用连词 (1). Both    (2). and61题详解】表示是否引导宾语从句用whetherif,根据主句谓语wondered是一般过去时,宾语从句谓语用一般过去时,故此处为(1). whether/if    (2). he    (3). could    (4). finish/complete62题详解】be looked after被照顾,表示应该用情态动词should,位于情态动词后的被动形式为be+done。故此处为(1). should    (2). be    (3). looked    (4). after63题详解】stop sb from doing sth“阻止某人你做某事,主语Tom’s dad是第三人称单数,谓语用第三人称单数形式。故此处为(1). stops    (2). playing书面表达64.你校准备举行绿色城市,健康生活"的英语征文比赛,请你以"A Green City, A Healthy Life"为题,根据以下表格的内容写一篇英语短文,并适当发表自己的建议。主题绿色城市,健康生活 1.分类垃圾,保持城市整洁2 .保护环境,公共场所禁烟3.均衡饮食,每天多做运动你的建议(你的2--3个建议) 注意:1.参考词汇:分类垃圾so the recyclables2. 词数80个左右(文章的开头已给出,不计入词数);3. 内容应包括所有要点;4. 不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。A Green City, A Healthy LifeAs citizens Of Guangzhou, it's our duty to ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】例文The Green City, the Healthy lifeAs citizens of Guangzhou, it’s our duty to help build a green city so that we can live a healthy life. It’s a good habit for us to sort the recyclables and put them into theright rubbish bins. In this way, we can keep our city clean. In order to keep our city clean, we should start out small to protect the environment and people mustn’t smoke in public. If we want to keep fit, we should have a balanced diet. It’s important for us to do more exercise to keep healthy every day.In my opinion, we will try our best to make our city cleaner and more beautiful.We can plant more flowers and trees to protect the natural environment. In order to make us healthier, we shouldn’t stay up late, we should have enough sleep. Everyone can do something to make a difference.【解析】【详解】1.题干解读:该题目属于应用文写作,写作时要按倡议书格式写。在写作时第一段介绍建造环保的城市以便于过着健康的生活;第二段表达我的观点;第三段如何建造绿色城市,过健康的生活。2.例文点评:例文采用三段式;用第一、三人称来叙述故事内容;时态采用一般现在时,介绍建造绿色城市,过健康生活的方法,自己的观点,叙述完整且条理清晰。写作中注意运用代词,注意多种句式交替运用。写作中注意叙述顺序,符合逻辑关系。3.高分亮点:短语:live a healthy lifein order toin public, want to do sthkeep fitin one’s opinionmake a difference句型:句型it’s our duty to do sth,条件状语从句If we want to keep fit,句型It’s important for sb to do sth   

    相关试卷

    2020年广东省广州市番禺区中考一模英语试题+解析:

    这是一份2020年广东省广州市番禺区中考一模英语试题+解析,共16页。

    初中英语中考复习 精品解析:广东省广州市荔湾区2019届中考一模英语试题(解析版):

    这是一份初中英语中考复习 精品解析:广东省广州市荔湾区2019届中考一模英语试题(解析版),共23页。试卷主要包含了 A等内容,欢迎下载使用。

    初中英语中考复习 精品解析:广东省广州市从化区2019年中考一模英语试题(解析版):

    这是一份初中英语中考复习 精品解析:广东省广州市从化区2019年中考一模英语试题(解析版),共24页。试卷主要包含了 A, didn’t 等内容,欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map