Unit 2 Topic 3 Must we exercise to provent the flu(A卷基础篇)(解析版)
展开
这是一份Unit 2 Topic 3 Must we exercise to provent the flu(A卷基础篇)(解析版),共9页。
班级________________姓名_________________学号_______________分数______________ 八年级上Unit2 Topic3 测试卷(A卷)(测试时间:50分钟 满分:100)一.单项选择(每小题1分,满分10分)从下列各题所给的A、B、C、D三个选项中,选出最佳答案.( )1.----Hello, Could I speak to Li Tao? (2019广州铁一中期中)---_______is Li Tao speaking. A.This B. It C. That D. He【答案解析】选A.电话英语专用语。This is –speaking. 我是--。故选A( )2.---Can the computer can help you with your studies? ---Yes. I can finish my homework ______the help of it. A. under B. because C. with D. on【答案解析】选C. 固定短语:with the help of ---在—帮助下。故选C( )3. I will do something special on the coming National Day. I plan to read books at home ____ taking a trip.A.instead of B. as for C. such as D. like【答案解析】选A. instead of “代替,而不是”. 题意: 在国庆我将做些特殊的事情,而不是去旅游。故选A( )4. Medicine may make your illness more serious or even kill you ______ you take it wrong. A. though B. if C.before D. so【答案解析】选B. 题意:如果你吃错药,可能使你的疾病更严重, 甚至杀死你。故选B( )5._________the flu, we must exercise every day. (2020重庆 104中学月考)A. Prevent B.To prevent C.Preventing D.Prevented【答案解析】选B. to prevent the flu是动词不定式作目的状语。故选B( )6.---could I speak to Maria, please?---Sorry, she isn’t here______.A. right now B. at once C.in a minute D. just now【答案解析】选A. right now “现在”. 回答句意思:对不起,她现在不在这里。故选A( )7.----Must I take the pills?---- No, you______.A. mustn’t B.can’t C.needn’t D. shouldn’t【答案解析】选C. 对must的否定是用needn’t/ don’t have to/ doesn’t have to.故选C( )8.He _____some kinds of medicine , but they didn’t work. (2019福州屏东中学期中)A.try B.tries C.will try D. tried【答案解析】选D. 根据句子but they didn’t work.但它们都没有效果。可知他试过一些种类的药。故选D( )9. The boy was _______ because he had no friends in the new school.A. funny B. surprised C. unhappy D. excited【答案解析】选C. 根据句意:他在学校没有朋友,他感到____.此处unhappy符合题意。故选C( )10.. We should eat healthily food and do some exercise to _______ our bodies.A. talk about B. put up C. build up D. grow up【答案解析】选C. build up “是身体强壮” 故选C二.完形填空(每题1分,共10分)阅读短文,从A,B,C,D四个选项中选出最佳答案.Winter is coming. These days the weather is getting___1____. Many people worry ____2__ getting the flu.How do we prevent ourselves from it? Here is some advice given by Dr. Li, a doctor from the People’s HospitalFirst, it’s a good way to wash hands before eating meals ___3__ after playing. Second, we must ___4___ our room clean. We should often open the windows to keep the air ___5____.We also need to drink plenty of(足够的) water. Next, we must change _____6__ clothes often. And then, we had better keep away from ____7___places.Finally , don’t forget to exercise often to ___8___us up.In the end, Dr.Li said, “ Don’t ___9___afraid of getting the flu. If you have a fever or cough badly, you should see a doctor in time and __10___ medicine.”( )1. A. cold B. warm C. hot D. fine( )2. A. about B. or C. to D. at( )3. A . and B. but C.or D. so( )4. A . keep B. let C. have D. make ( )5. A. clean B. clear C. fresh D. healthy( )6. A. we B. us C. our D. ours( )7. A. crowded B. interesting C. quiet D. beautiful( )8. A. build B. put C. look D. get( )9. A. be B. to be C. being D. is ( )10. A. eat B. drink C. take D. buy【答案解析】1.选A. 根据句子Winter is coming.可知天气变冷。故选A2.选A.固定短语:worry about担心--。故选A3.选C.句意:防止流感的方法之一是饭前或玩过后要洗手。故选C4.选A. keep sth +adj使—保持—状态。句意是:使房间保持干净。故选A5.选C.句意:打开窗户使空气保持新鲜。故选C6.选C.句意:我们必须常换我们的衣服。故选C7.选A. 句意是我们要远离人拥挤的地方。故选A8.选A.固定搭配build up 加强。故选A9.选A. 这是否定祈使句, Don’t +动词原形。故选A10.选C. take some medicine 吃药。故选C三.阅读理解(每题2分共30分)阅读短文,从A,B,C,D四个选项中选出最佳答案. (2018福州19中期中) ALi Dan is a twelve-year-old boy. He had a headache yesterday. His father took him to the nearest hospital to see a doctor. The doctor thought it was not serious and gave him some pills. The following are the instructions of the headache pillsInstructionsTake three times a day after mealsDosed(剂量): Grown-ups(成人):2 pills each timeChildren (8-15 years old) one pill each time(4-7 years old 1/2 pill each timeNOT fit for children below the age of 4Notes: I. Store it in a cold place2. Use it before Dec. 2014Add: Harbin, Hei long jiang( )1.Li Dan should take the pills_________meals.A.after B. before C. when D. we don't know( )2. The pill will be bad after the year_________.A.2011 B.2012 C.2013 D.2014( )3. Li Dan should take______pill ( s ) each time.A.one B. two C. three D. four( )4. We can read the instructions_______A. on a medicine bottle B .in a newspaper C.in a story book D. in a diary( )5. Which of the following statements is NOT true?A. The pills must be stored in a cold place.B .A six-year-old child can take 1/2 pill each timeC. Even an adult( 成年人 )can t take more than three pills each timeD. The pills are made in the USA【答案解析】1.选A.细节题。根据Take three times a day after meals. 可知选A2.选D.推理题。根据句子Use it before Dec. 2014. 可知在2014年之后就不能用。故选D3.选A. Li Dan 是个12岁饿孩子。根据说明书Children (8-15 years old) one pill each time.可知选A4.选A. 根据常识可知,药的说明书在药瓶上。故选A5.选C.根据句子Grown-ups ( 成人):2 pills each time. 可知选C B My name is Jack. I am eleven. I don’t like to exercise but I like to play. I really like to play basketball.Yesterday my mom told me that I had to exercise. I told her, "No! " Then, I went out to play soccer with my friend, Sam. After playing soccer we jumped high. Then we rode our bikes. Finally I came home for dinner. After I washed my hands, my mom said, "Thanks for exercising. What was she talking about? I didn’t exercise. I just played with a friend! Right? In fact. I did both. My active playtime with Sam has been great exercise at the same time.Exercising does not have to be boring. Some people think that you can only exercise at a gym. That is not true(真的). Running after a flying ball, and playing soccer with your friends are both great ways to exercise.Why not jump? You could also ride your bike. These are all great ways to exercise, too.Please remember exercise is really just another word for “active fun” ! So find a friend, choose a sport toplay, and get going. You'll be so busy having a good time, and you'll forget that you are exercising.据短文内容,选择正确答案。( )1. What didn’t Jack do yesterday?A. Jack didn’t play tennis B. Jack didn’t play soccer C. Jack didn't jump high D. Jack didn’t ride bikes( )2. What does the writer think of exercise?A. It’s boring B . It’s easy. C.It’s fun D. It's difficult( )3.Yesterday Jack did exercise with__________.A. his mother B. his sister C. his friend D. his brother( )4. What does the underlined part get going 'mean in the text?A. 出发, 动身 B. 开始谈话 C. 开始工作 D. 行动起来( )5. Which of the following is TRUE?A. Exercise is boringB. If you exercise, you won’t have a good timeC. Playing soccer with friends is a great way to exercise. D. Jack didn’t exercise yesterday.【答案解析】1.选A.细节题。根据第一段内容。可知没有提到play tennis.故选A.2.选C.综合全文。可知作者对运动观点。Please remember exercise is really just another word for “active fun”可知选C3.选C.细节题。根据句子I went out to play soccer with my friend, Sam.可知选C4.选A.猜测题.句子意思:找个朋友,选个运动,出发吧,你将会有个快乐的时光。可知get going符合语义。故选A5.选C.根据句子 and playing soccer with your friends are both great ways to exercise.可知选C C (2019创新试题)In order to be healthy, you should stay at a healthy weight(体重). So, how do you keep a healthy weight? You need to eat a balanced diet (平衡的饮食). You need to balance your eating with exercise. What is a balanced diet? A balanced diet includes all the main food groups. These include fruits and vegetables. Grains found in bread, noodles, and rice are also important. You need foods such as milk and cheese. You also need to eat foods that have protein( 蛋白质) , such as meat, eggs, fish, and some beans. Wow, that’s a lot of food! How many calories is that? How many should you have in a day? Most teens need at least 2, 000 calories a day. That sounds like a lot. But you are forgetting the other part of the balance. You need to exercise. Exercise burns (燃烧 )calories. If you burn off as many calories as you take in, you willstay at the same weight. If you eat more calories than you burn, you will put on weight.To keep your weight, eat a balanced diet and exercise more. And if it's your birthday, eat a piece of cake. Once in a while, it won’t hurt you!根据短文内容,选择正确答案.(5分( )1. What does the underlined word “ includes” mean in the text?A.消耗 B.鼓励 C.包括 D.坚持( )2. What does the second paragraph mainly tell us?A. Fruits and vegetables B. A balanced diet C. Breads and noodles D. Milk and cheese( )3. How many calories do teens need a day?A. At least 2,000. B. At least 3,000 C. At most 2,000 D. At most 3,000( )4. If you burn off the same number of calories you take in, you will be ______.A. fatter B. thinner C. the same weight D. higher( )5. Eating a balanced diet and ________can help you keep weight.A.drinking plenty of water B sleeping well C.eating some cakes D.exercising more【答案解析】1.选C.词义猜测题。句子A balanced diet includes all the main food groups.是对平衡饮食的解释.可知C选项符合题意。句子意思:一个平衡饮食包括所有的主要食品组合。故选C2.选B.综合第二段主要内容:主要讲了什么是平衡饮食。故选B3.选A. 细节题。根据句子Most teens need at least 2, 000 calories a day.可知答案是A4.选.C.根据句子 If you burn off as many calories as you take in, you will stay at the same weight.可知选C5.选D.细节题。根据句子To keep your weight, eat a balanced diet and exercise more.可知选D三.任务型阅读(每题2分,共10分)阅读下面短文,把A-E五个句子填入文中空缺处,使短文完整,正确。Mrs. White was really a fat woman.______1______ She is over 100 kilos(公斤)._______2_____The doctor said, You need to eat less, Mrs White, and I have a good way here. "He gave Mrs. White a small book and said, "Read this carefully and eat the things on page II every day. Then come back and see me in two weeks” _____3_____ She was fatter than before. The doctor was surprised and asked, "are you eating the thing on page II of the small book?” “Yes, doctor” She answered. The next day the doctor visited Mrs. White when she was having her dinner.______4____. There were a lot of potatoes and bread on her plate. “Mrs. White.” He said,“Why are you eating potatoes and bread? Why not follow what I told you?” “Doctor,” Mrs White answered “ _______5____” the doctor had nothing to say any more.A. Mrs White came again two weeks later, but she wasn’t thinner at allB. I follow your rules at lunch time. But this is my dinnerC. She always eat lots of potatoes and bread and she doesn't like doing exercise.D. Her families asked her to see the doctor. she has to do that.E. He was very surprised at what he saw1._________2.________3.________4.________5.___________【答案解析】1.选C.上句意思:Mrs. White真的很胖。后句意思是:她中100多公斤。从所给的5个句子中看,C选项符合语义,有连贯性逻辑性。故选C2.选D.下面一段主要讲去看医生的事情。B选项起到承上启下作用。故选D3.选A. 2周后她有去看医生,比以前胖了,故A符合前后句语境。故选A4选E.医生去拜访Mrs. White。看到她吃的东西感到惊讶。故选E5.选B. Mrs. White对医生进行解释:午饭我遵守了你的建议,但这是晚餐。故选B四.语篇填空(15小题,每小题1分,共15分)第一节: 根据短文内容, 用方框中所给单词适当形式填空,使文章通顺,完整。(每空限填一词,每词限用一次)drink about instead but one exercise vegetable healthy habit footMr Smith came to live with his family last January. He is old, ___1___ he looks very healthy. Mr Smith ___2____ a lot. Every morning he takes his bird to the park. He exercises for ____3___ one hour and then walks home. He thinks doing exercise is good for ____4___. After breakfast he goes to the market (市场) on ___5____and buys vegetables and other things. Sometimes he surfs the Internet to watch video programs ____6____of playing computer games after breakfast. Mr. Ben has a good eating ___7____ too. He eats ___8___and fruit every day. He ____9____ some____10__ a week. He says, “Meat is nice to eat, but eating too much is bad for our health.”【答案解析】1.but 2.exercises 3.about 4. health 5.foot 6.instead 7.habit 8.vegetables 9.drinks 10.once第二节:短文填空,根据语篇要求填空,使短文完整,意思通顺,每空一词。Playing sports can help you keep fit. But sometimes accidents can __11____, so try to stay safe ___12____you play them. It’s necessary for you to learn about first aid. Then you can help yourselves or others if an accident happens.Happiness is important for your health. It is the best medicine. When you are ill, try to be happy and you will feel better. On the other hand, you may feel ill ___13___ you are always unhappy, So be happy to be healthy.You must stay ___14___ from smoking and drinking. Many students think it’s cool to smoke and drink.But they don’t know smoking or drinking can cause many illness. You should say ___15____to smoking and drinking.【答案解析】第二节:11. happen 12. when 13. if 14. away 15. no五.补全对话(每题2分,共10分) 在空格空写出适当的句子,使对话意思完整通顺。A: Hello! I'd like to speak to Li PingB:____________1___________A:___________2_________________B: He has a bad stomachacheA:___________3_____________ How did it happen?B: He ate out for fast food with his friends yesterday. He felt terrible as soon as he came back.A: That’s terrible. _______4__________ I want to see him.B: Not far. It's on Xi Road. You can find it easily.A: I hope he will get better soon.B:______________5________________【答案解析】1. I’m sorry he is not in.2 What's wrong with him? /What happened.3. I’m sorry to hear that.4. Is the hospital far from here?5. I hope so.六.书面表达(15分)随着 “阳光体育运动”在全国开展, “每天锻炼1小时,健康工作50年,幸福一辈子”的理念深入人心。学校运动项目增加了,更多的人参加体育运动了,开始关注健康了--。请结合所学的知识和生活实际,谈谈你的看法。【答案解析】The Sunshine Sports Program is warmly welcomed in our school.We all like it very much.Now we have more than 3 PE classes a week, and we have at least one hour to exercise every day. There are more kinds of sports in our school.More and more students take an active part in sports. I think it’s very important for us to do sports. Doing sports is a good way to relax and keep fit. What’s more, a healthy body can help us study better and live a happy life. Let’s enjoy sports.

