高中英语选择性必修一 课时分层作业6 表达·作文巧升格
展开
这是一份高中英语选择性必修一 课时分层作业6 表达·作文巧升格,共5页。
课时分层作业(六)Ⅰ.阅读ALife in the future will be different from the life today.Between then and now many changes will happen.But what will the changes be?The population is growing fast.And most of them will live longer than people now.Computers will be much smaller and more useful,and there will be at least one in every room.And computer studies will be one of the important subjects in schools then.People will work fewer hours than they do now and they will have more free time for sports,watching TV and travel.Travelling will be much cheaper and easier.And many more people will go to other countries for holidays.There will be changes in our food,too.More land will be used for building new towns and houses for all the people.Then there will be less room for cows and sheep,so meat will be more expensive.Maybe no one will eat it every day.Instead they will eat more fruits and vegetables.Maybe people will be healthier.Work in the future will be different,too.Robots will do dangerous and hard work.Because of this,many people will not have enough work to do.This will be a big problem.【语篇解读】 未来的生活和现在相比会有很多的不同,本文就从人口、电脑和食物等几方面预测了未来的生活。1.In the future there will be .A.much more fruits B.more peopleC.fewer vegetables D.less peopleB [细节理解题。由第二段“The population is growing fast.And most of them will live longer than people now.”可以推出,将来人口会更多。]2. In the future people don't have to .A.work long hours B.work fastC.walk on foot D.eat meatA [细节理解题。由第三段第三句可以得知,将来人们不必工作太长时间。]3. People may not eat as much as they do today.A.fruit B.fishC.meat D.riceC [推理判断题。由最后一段第三、四句可知,将来由于没有太多的地方饲养动物,肉的价格会上涨,人们可能不会每天吃肉了。]4. One big problem in the future is that .A.many people don't have to workB.many people will not be able to find workC.people have to work fastD.all the work will be done by robotsB [细节理解题。由短文最后一段最后两句可以得出答案。]BSome people are pessimistic(悲观的) when they think about the future.They say that,a hundred years from now,we will have used most of the earth's resources.We will have polluted our seas badly,and be unable to eat fish from them.We will have made the air so dirty that we will need to wear masks.The world's population will have doubled,and we will have used all the countryside for housing; there will be no farmland left.Other people believe that man adapts very easily.They have a different idea of the future.How,in their views,will people be living in a hundred years' time?One architect(建筑师) believes that man will move off the land.He suggests that the city of the future will be a huge,pyramidshaped(金字塔形的) building,which will be floating on the surface of the sea.About 5,000 families will be living there,and the building will contain shops and schools as well as homes.By living on the sea,we will give farmers more land to grow crops.As for oil,people will no longer need it: we will be heating our homes with power from the sun.And we will not be short of minerals,because there are plenty under our oceans.At the moment,we do not have the technology to get them out.But,in a hundred years' time,the optimists say,the new sea cities will be using these resources.What will be in the shops in the year 3000? What will people be wearing? How will people be travelling?Scientists who make predictions about the future suggest that,by the year 3000,shops will no longer exist.Computers will have replaced them; and people will order goods from home.People will be wearing very light,thin clothes.By this time,scientists will have invented a fabric (织物) that keeps us cool in hot weather and warm in cold weather.As for travel,the experts say that most people will be using public transport.Electric cars will be travelling through the streets day and night.Anybody will be able to stop one and use it.What an interesting picture!Unfortunately,we will not be there to see if these predictions come true.【语篇解读】 本文主要介绍了人们对未来生活的不同看法以及人们对未来生活的预测。5. Pessimists believe that in the future .A.the seas and oceans will be full of housesB.we'll have used up all the resourcesC.we will not have enough fish to eat from the seasD.we will have polluted the air so badly that it will be impossible for us to breatheD [细节理解题。由文章第一段的第四句“We will have made...to wear masks.”可知,悲观的人认为一百年之后,因为空气受到严重污染,人们必须要戴着面具,故D项正确。]6. Optimists suggest that in the future .A.all the land will be too polluted to be cropped onB.pyramids will be most commonlyused housesC.people will be using the power from the sun instead of oilD.we will be short of materials even though we get them from under the oceansC [细节理解题。由文章第四段第一句可知,乐观的人认为将来人们将不再使用石油,而是利用太阳能来取暖。其他选项与原文不符。]7. Scientists have made the predictions EXCEPT .A.electric cars will be going along the streets continuouslyB.the resources under the oceans will never be used upC.people will order goods from homeD.people won't suffer from cold any longerB [细节理解题。文章最后四段是科学家的推测。倒数第二段第二句提到日夜运作的电车;倒数第四段末句提到人们将在家中订购物品;倒数第三段末句提到新发明的织物会使我们觉得冬暖夏凉;只有B项不是科学家的推测。]Ⅱ.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Some experts argue the fact that almost one in four teens is constantly online is a dangerous thing, yet I believe that it's an opportunity.Technology brings us closer together and can help us in everyday life rather than replacing friends with screens.First,I believe that technology takes the embarrassment out of facetoface contact, as talking to someone may make you uncomfortable.You could not say what is on your mind.A much simpler way of communicating is through texts.By texting a person, there is no resistance(抵抗) to what you are trying to say.You are able to revise your words before you send them, hopefully not saying something you will later regret or that could hurt someone's feelings.Apart from making friends face to face, there are other ways of interaction using technology.Technology can help bond people together by showing similar interests.Second, technology can help friends and family keep in touch.When moments together are not within reach, the next best thing is to use technology to catch up on each other's life and share precious moments through videos and calls.The ability to play back a memory on a screen is amazing, something that can be cherished and kept forever.Some may argue technology is the problem in the world, but I do not.I believe that technology helps you escape the evil and pressure in the world and has the ability to let you create your own world where what others say or think doesn't matter.After a stressful time, technology is there to help you communicate and remind you what you should be grateful for, or just make your day a little better.In conclusion, I believe that not only is technology not replacing friends with screens but it's actually bringing us closer together and establishing relationships among teens.Overall, I believe this topic makes the world a better place by making it easier to create friends, and make otherwise lost friends keep in touch.【参考范文】Despite some people's worry about technology, I consider it a chance, enhancing relationships and contributing to daily life.(要点1) Technology protects people from the embarrassment they may experience in facetoface communication and enables them to socialize, share great life moments and save valuable memories.(要点2) It helps people avoid pressure and bad things, improves their communication skills and reminds them to be grateful.(要点3) In short, technology can promote people's relationship and enrich their life instead of ruining friendships.(要点4)
相关试卷
这是一份高中英语选择性必修一 课时分层作业3 表达·作文巧升格,共6页。
这是一份高中英语选择性必修二 课时分层作业12 表达作文巧升格,共5页。
这是一份高中英语选择性必修二 课时分层作业9 表达作文巧升格,共5页。

