终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    Unit 1 综合素质评价3--2022--2023学年人教版八年级英语上册 试卷

    立即下载
    加入资料篮
    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • Unit 1 综合素质评价.doc
    • 音频
      1.mp3
    Unit 1 综合素质评价第1页
    Unit 1 综合素质评价第2页
    Unit 1 综合素质评价第3页
    还剩15页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    Unit 1 综合素质评价3--2022--2023学年人教版八年级英语上册 试卷

    展开

    这是一份Unit 1 综合素质评价3--2022--2023学年人教版八年级英语上册,文件包含Unit1综合素质评价doc、1mp3等2份试卷配套教学资源,其中试卷共18页, 欢迎下载使用。
    Unit1 单元测试卷
    限时:90分钟 满分:120分
    一、听力理解(本大题分为A、B、C、D 四部分,共30 小题,每小题1 分,共30分)
    A. 听句子(本题共5小题,每小题1 分,共5分)
    根据所听内容,选择符合题意的图画回答问题。每小题听一遍。
    ( ) 1. What did Mike get on his twelfth birthday?
    A. B. C.
    ( ) 2. Which one is Peter?
    A. B. C.
    ( )3. What should we do to protect the environment?
    A. B. C.
    ( )4. What was the weather like last weekend?
    A. B. C.
    ( ) 5. How did they go to Hainan?
    A. B. C.
    B. 听对话(本题共10小题,每小题1分,共10分)
    回答每段对话后面的问题,在每小题所给的三个选项中选出一个最佳答案。每段对话听两遍。
    听第一段对话,回答第6小题。
    ( ) 6. Where did the woman go last week?
    A. To the zoo. B. To the Space Museum.
    C. To the water park.
    听第二段对话,回答第7小题。
    ( ) 7. What does the man mean?
    A. He wants to eat apples.
    B. Eating an apple every day can keep us healthy.
    C. He likes apples best.
    听第三段对话,回答第8小题
    ( ) 8. When did the early bus leave?
    A. At 6:45. B. At 6:40. C. At 6:50.
    听第四段对话,回答第9小题。
    ( ) 9. Which T-shirt is the most expensive?
    A. The blue one. B. The red one. C. The green one.
    听第五段对话,回答第10小题。
    ( ) 10. Who is the girl going to send the card to?
    A. Her friend. B. Anybody else. C. Nobody.
    听第六段对话,回答第11-12小题。
    ( ) 11. What picture is the woman showing the man?
    A. A photo of Tian’anmen Square.
    B. A photo of Beijing World Park.
    C. A photo of Beijing History Museum.
    ( ) 12. How many places did the woman visit?
    A. Two. B. Three. C. Four.
    听第七段对话,回答第13-15小题。
    ( ) 13. What does Jane want to be when she grows up?
    A. A doctor. B. An English teacher.
    C. A violinist.
    ( ) 14. What is Jane going to do if she wants to make her dream come true?
    A. Stay at home. B. Practice the violin.
    C. Study hard and go to a normal university.
    ( ) 15. How long is Mike going to practice the violin every day?
    A. For fourteen hours. B. For seven hours.
    C. For two hours.
    C. 听短文(本题共10小题,每小题1分,共10分)
    请根据所听内容,在每小题所给的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳答案。短文听两遍。
    听第一篇短文,回答第16-20小题。
    ( ) 16. The biggest trouble is _________ in the survey.
    A. argument B. exam results
    C. too much homework
    ( ) 17. __________of the students worry about their exam results.
    A. 4% B. 14% C. 40%
    ( ) 18. 5% of the students think _________ makes them sad.
    A. studying B. arguing with their friends
    C. needing more money for food
    ( ) 19. Most students choose to _________ to get over the troubles.
    A. play sports B. listen to music C. tell their friends
    ( ) 20. The students can choose _________ ways to get over their problems in the passage.
    A. five B. six C. seven
    听第二篇短文,回答第21-25 小题。
    ( ) 21. The World Milk Day is on __________ .
    A. June 1st B. June 21st C. July 1st
    ( ) 22. _________ first started the World Milk Day.
    A. Germans B. Russians C. Americans
    ( ) 23. Milk is called “the best _________ ” in the passage.
    A. gift B. drink C. medicine
    ( ) 24. People should drink _________ of milk every day according to scientists.
    A. one cup B. two cups C. three cups
    ( ) 25. People can’t eat _________ with milk.
    A. hamburgers or tomatoes
    B. apples or carrots
    C. chocolate or oranges
    D. 听填信息(本题共5小题,每小题1分,共5分)
    你将听到一篇短文。请你根据所听内容填写下面的信息卡。短文听两遍。
    Ben’s vacation plans
    First: He will go to a 26. __________ place to relax himself. He will stay there for 27. __________ .
    Next: He will watch 28. __________ and videos with his friends.
    Then: He will go 29. __________ with his mother.
    At last: He will stay at home to 30. ____________ .
    二、语法选择(本大题有10小题,每小题1分,共10分)
    通读下面短文,掌握其大意,然后按照句子结构的语法和上下文连贯的要求,从每题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
    Travelling is a special kind of adventure (冒险). Last summer, I began one of my 31 adventures of my lifetime. I moved from a tiny city in England to Beijing, the capital of China. As the plane landed in Beijing, I felt 32 . I finally arrived after months of planning! One of the first things I did was to visit one of the city’s hutongs. Walking around the hutongs, the warm air was filled with the smell of delicious food. I was very surprised 33 that many people were riding their old-fashioned tricycles (老式三轮脚踏车). Just at this time, I thought, “Wow, I’m in China.”
    Beijing is very different from my home city, Preston. Preston has only one shopping street and 34 Sundays, all the shops close at 4:00 p.m. There isn’t much choice if I want to eat out, 35 . As a fan of food, I couldn’t wait to see what Beijing can 36 . But after I have tasted so 37 kinds of food here, I still don’t have a favorite dish yet. I am still 38 looking for my favorite through the city’s restaurants.
    The trip to Beijing is worth taking. In the future, I will go to many 39 parts of China. I hope I can travel from one place to another, taking photos and meeting new people along the way. 40 adventure in China is only just beginning, and I wonder (想知道) how it will be.
    ( ) 31. A. big B. bigger C. the biggest D. biggest
    ( ) 32. A. excite B. exciting C. excited D. excitedly
    ( ) 33. A. see B. saw C. to see D. seeing
    ( ) 34. A. on B. at C. in D. by
    ( ) 35. A. too B. either C. also D. as well as
    ( ) 36. A. offer B. offers C. offering D. offered
    ( ) 37. A. many B. more C. much D. most
    ( ) 38. A. happiest B. happily C. happier D. happiness
    ( ) 39. A. other B. others C. the other D. another
    ( ) 40.A.I B.Me C.My D. Mine
    三、完形填空(本大题有10小题,每小题1分,共10分)
    通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。
    A 25-year-old man became the first person to travel around the world on his unicycle (独轮脚踏车) . He got thousands of dollars for 41 children during (在……期间) the journey. In the 40-month journey, Ed Pratt 42 more than 22,000 miles.
    His journey got over $393,000 from different people. With the money, they can give 43 some school things to poor children around the world. The brave young man said that the 44 would help more than 15,000 poor kids.
    The young man started his trip from his home in Somerset, England in 2015 45 a way of finding something meaningful to do after finishing school. His 46 took much longer time than he expected (预期) because the weather was really very 47 . It was often rainy and windy.
    The man went across Europe, Asia and Australia before he crossed over to the USA and ended in 48 . In 2018, he crossed the finishing line. In 2015, he 49 his journey there.
    “He left home to 50 a challenge (挑战),” his parents told reporters.“Anyone who wants to follow (跟随) his journey around the world will know that he has won the challenge.”
    ( ) 41. A. small B. smart C. poor D. good
    ( ) 42. A. rode B. ran C. flew D. walked
    ( ) 43. A. up B. off C. away D. down
    ( ) 44. A. game B. book C. food D. money
    ( ) 45. A. like B. of C. with D. as
    ( ) 46. A. work B. trip C. camp D. sport
    ( ) 47. A. bad B. good C. hot D. cold
    ( ) 48. A. America B. England C. Australia D. New Zealand
    ( ) 49. A. kept B. enjoyed C. started D. stopped
    ( ) 50. A. wait for B. pay for C. look for D. care for
    四、阅读理解(本大题有15小题,每小题 2分,共30分)
    阅读A、B 两篇短文,从每小题所给的四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。
    A
    Mr. Liu’s life
    Tuesday
    8:30 am-Chetian Restaurant.
    Breakfast with Zhong Xiaohong, his doctor.
    Wednesday
    12:00 pm-have a meeting in the office.
    No lunch today!
    5:30 pm-Dinner with Mother. Don’t forget to buy her a silk scarf (披肩)!
    Thursday
    7:30 am-Early breakfast!
    8:00 am-Buy some flowers in the shop from Mrs Deng. The flowers are for his wife Mrs Liu. Today is her birthday.
    Xiao Dong’s Planner
    Tuesday
    6:00-7:00 pm Dinner with Daddy.
    Talk about my training plan to become a doctor. I will study and make progress (进步) step by step.
    GET READY FOR MATHS TEST TOMORROW!
    I wish for good marks!
    Wednesday
    8:10 am-Piano class
    Breakfast with Mom today!
    6:15 pm-Supper at Jinhua
    Restaurant.
    Thursday
    Buy a box of chocolate cakes. My turn to cook supper for my family tonight. Pick up some eggs, tomatoes and chicken.
    Send a thank-you note to the teacher
    Mr. Huang.
    ( ) 51. Xiao Dong may have dinner _________ with Daddy.
    A. at 8:30 am B. at 12:00 pm
    C. at 6:20 pm D. at 8:10 am
    ( ) 52. Whom will Mr. Liu buy a silk scarf for?
    A. Zhong Xiaohong. B. His mother.
    C. Mrs Deng. D. Mr. Huang.
    ( ) 53. Xiao Dong will have maths test _________ .
    A. on Tuesday B. on Wednesday
    C. on Thursday D. on Friday
    ( ) 54. What will Mr. Liu do?
    A. Buy some flowers.
    B. Talk about the training plan.
    C. Buy a box of chocolate cakes.
    D. Send a note to his teacher.
    ( ) 55. Where may Xiao Dong stay in the evening on Thursday?
    A. At Chetian Restaurant. B. At the flower shop.
    C. At Jinhua Restaurant. D. At home.
    B
    John is fifteen now. He is a middle school student. He lives in a small village (村庄) and it’s about three kilometers from his school. On weekdays John has to get up early in the morning and after a quick breakfast he goes to school. His father wants to borrow some money to buy a bike for him. However, John knows his mother is always ill and his father often spends money on medicine. He doesn’t agree with his father and keeps walking to school. Now he’s very strong and never late for class. His teachers often praise him.
    Last week there was a sports meeting in his school. John ran faster than any other boy and won the boys’ 800 meters, 1,500 meters and 3,000 meters. The whole school knew him. He told his grandma the good news when he got home.
    “I broke two school records (纪录) today, Granny,” said the boy.
    But the old woman wasn’t happy. She thought for a while and said, “I’m sorry to hear that. We have no money to pay for them, you know!”
    ( ) 56. From the first paragraph we know _________ .
    A. John’s father is very strict
    B. John’s family is poor
    C. John doesn’t have breakfast on weekdays
    D. John’s mother is healthy
    ( ) 57. The underlined word “praise” means “_________” in Chinese.
    A. 批评 B. 表扬 C. 羡慕 D. 嫉妒
    ( )58. John at the sports meeting.
    A. ran fastest
    B. got two gold medals
    C. was known by some students
    D. broke three school records
    ( ) 59. John’s granny wasn’t happy because she thought _______ .
    A. John did badly in his schoolwork
    B. John only broke two records
    C. John had to pay for (赔偿) the records he had broken
    D. John should tell her the result earlier
    ( ) 60. From the passage we know John is ________ .
    A. fourteen B. good at schoolwork
    C. from a small town D. a good boy
    C
    配对阅读。下面是对五个人收到邀请的回复和七个人的情况介绍,请选出最匹配的选项。
    ( ) 61. Nancy, thank you for asking me to go shopping with you.But I am afraid I can’t. I have a lot of work to do fromMonday to Friday. I wonder whether it is OK on Saturday or Sunday.
    ( ) 62. Paul, I am very sorry I can’t play basketball with you on Saturday afternoon because I happened to hurt my left leg last week. I have to rest for a few days. I hope to join you next week.
    ( ) 63. Emma, you are so kind to invite me to your birthday party. I’d love to, but I have to stay with my mother in hospital. She just had an operation(手术). I hope you have a happy birthday party.
    ( )64. Barry, thank you for inviting me to your house for dinner on October 18th. But I have to fly to America on business. I am really sorry. I hope to see you after I get back a week later.
    ( ) 65. Hall, thank you for your invitation(邀请). I’d love to go to your party at half past six, but we’ll have a meeting after work, so I may be 20 minutes late. I hope you can understand.
    A. Ted is going to America by air and he is coming back on October 25th.
    B. Lisa is travelling abroad(国外). She will call you back after she comes back.
    C. Mary is busy on weekdays. She wants to know if it is fine to go shopping on weekends.
    D. Tara has something else to do with after work, so she will come to the party at about ten to seven.
    E. There is something wrong with Tom’s leg, so he can’t take part in the basketball game. He will get back to the team next week.
    F. Toby can’t come to the party, because his mother is ill.
    G. Jake is ill in hospital, so he can’t come to the party.
    五、短文填空(本大题有10小题,每小题1.5分, 共15分)
    请阅读下面短文,在所给的每个空格中填入一个形式正确、意义相等的单词。
    Sally wanted to buy her mother a birthday present. But she didn’t 66. _____ what to buy. And she had only one day to buy her mother something.
    That morning, when she went window shopping, she saw a pet store on the left side of the road. She thought to 67. _________ , “My mother lives alone. She must 68. _________ very lonely (孤独的) and she needs a pet.”
    Sally went into the store and saw many wonderful 69. _________ there, such as puppy dogs, cute cats and goldfish. But she didn’t think those were 70. _________ enough. She asked the manager 71. _________ he had a pet that was really special.
    The manager thought 72. _________ a moment and replied, “Yes, but it will cost 73. __________ lot of money, $5, 000.” The manager added, “I have a parrot that can 74. __________ seven languages—Chinese, English, French, Korean, German, Russian and even Hindi!”
    “Perfect!” Sally said and 75. __________ the bird. She mailed it by special delivery to her mother, so that her mother would get it the next day.
    The next evening after work, Sally called her mother and asked, “How do you like your birthday present?” Her mother replied, “Thank you. It’s delicious!”
    六、读写综合(本大题分为A、B两部分,共25分)
    A. 回答问题(本题共5小题,每小题2分,共10分)
    My name is Bob. This summer I went to Shimla and Manali with my family.
    After we arrived at Manali on the first day, we stayed at a cheap hotel. The next day we were very excited to visit Manali. After delicious breakfast at the hotel, we went on sightseeing tours in the city. We were very surprised to see the fantastic and beautiful nature with high mountains and thick forests around. Then we visited some other places of interest.
    On the third day after breakfast we went to Rohtang Pass, about 51 kilometers away from Manali. It was really beautiful and we enjoyed a lot by watching the beautiful Himalayas. Then we visited Solang Valley.
    On the fourth day we went to Shimla by car. After we got there, we had a good sleep at the hotel and woke up in the early morning with the excitement of Shimla tours. After breakfast we visited Shimla. We visited lots of attractions (有吸引力的地方).
    On the fifth morning we went to Chandigarh Railway Station by car. We took the train to Delhi and returned to our home with the sweet and nice memories of Shimla and Manali tours.
    76. When did Bob go to Shimla and Manali?
    ________________________________________________________________________________________________________________________________
    77. Which place did Bob visit on the second day?
    ________________________________________________________________________________________________________________________________
    78. How far is it from Rohtang Pass to Manali?
    ________________________________________________________________________________________________________________________________
    79. How did Bob go to Shimla?
    ________________________________________________________________________________________________________________________________
    80. How many days did Bob spend on this journey?
    ________________________________________________________________________________________________________________________________
    B. 书面表达 (共1题,共15分)
    81. 上个星期六你和同学们去广州白云山进行了一次野餐,请根据提示,描述此次活动。
    内容包括:
    1. 去白云山野餐的时间及活动(唱歌、跳舞等);
    2. 你们的感受。
    作文要求:
    1. 文章要包括以上所有要点,可以适当增加细节,以使文章连贯;
    2. 词数:80 左右。
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Unit 1单元测试卷
    【听力材料】
    A. 听句子
    根据所听内容,选择符合题意的图画回答问题。每小题听一遍。
    1. Mike got a nice bicycle on his twelfth birthday.
    2. Mike is flying a kite, Peter is playing football and Paul is playing basketball.
    3. In order to protect our environment, we should plant more trees.
    4. I had to stay at home because of the rain last weekend.
    5. We wanted to go to Hainan fast, so we took a plane.
    B. 听对话
    回答每段对话后面的问题,在每小题所给的三个选项中选出一个最佳答案。每段对话听两遍。
    听第一段对话,回答第6 小题。
    M: I’m going to the Space Museum this Saturday. Would you like to come with me?
    W: I went there last week. I’m going to the water park this Saturday.
    听第二段对话,回答第7 小题。
    W: I like eating an apple every day. It’s good for our health.
    M: That’s true. An apple a day keeps the doctor away.
    听第三段对话,回答第8 小题。
    W: Why were you late for school this morning?
    M: I went to the bus stop at a quarter to seven, but the early bus left five minutes earlier.
    听第四段对话,回答第9 小题。
    M: How much are these T-shirts?
    W: The red one is 30 dollars. The blue one is 48 dollars. The green one is 26 dollars.
    听第五段对话,回答第10 小题。
    M: What a beautiful card it is! Where did you buy it and who do you want to send it to?
    W: I didn’t buy it. I made it for myself and I don’t want to send it to anyone.
    听第六段对话, 回答第11-12 小题。
    M: Hi, Alice. How was your holiday in Beijing?
    W: Great. I had a wonderful time there.
    M: Did you visit Beijing World Park?
    W: Yes. It’s very beautiful. Here is a photo of Beijing World Park.
    M: Oh, it’s wonderful. What other places did you visit?
    W: The Great Wall, Tian’anmen Square and Beijing History Museum.
    M: That’s great! I hope I can visit Beijing next year.
    听第七段对话, 回答第13-15小题。
    M: Jane, what are you going to be when you grow up?
    W: I love kids and English, so I want to be an English teacher.
    M: How are you going to do that?
    W: I’m going to study hard at all the subjects, especially English. And I am going to a normal university after leaving high school. What about you, Mike?
    M: My parents want me to become a doctor, but I want to be a violinist.
    W: That sounds difficult. How are you going to be a violinist?
    M: I’m going to practice playing the violin for two hours every day.
    W: You should stick to your dream and I believe you will make it.
    M: Thank you, and the same to you.
    C. 听短文
    请根据所听内容,在每小题所给的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳答案。短文听两遍。
    听第一篇短文,回答第16-20 小题。
    Today we did a survey about the troubles of the students in our class. The results show the pressure they are under. Fifty percent of the students think there are too much homework. They have to spend a long time on it every day. They don’t have much time for fun or sleep. Forty percent of them worry about their exam results. And they don’t want their parents to find them out. Five percent of the students think their biggest problem is their good friends. Sometimes they argue, which makes them sad. Three percent know there is no more money for food, clothing and school things. As for how to get over these problems, forty percent of them choose to tell their friends. Thirty percent would rather listen to music to relax. Ten percent of them think talking to parents, reading and playing sports are good ways to help them forget about their problems.
    听第二篇短文,回答第21-25 小题。
    On June 1st, many children have fun because it is Children’s Day. But do you know it is also the World Milk Day? People from Germany first started this day.
    On that day, people will know more about milk and know why people need milk. Milk is called “the best medicine”, because it can help people become healthier and stronger. It can also help people sleep better if they drink milk before they go to bed. Scientists say that it is a good idea for people to drink two cups of milk every day. But you’d better not drink milk together with chocolate or oranges, or you’ll feel sick.
    Do you drink milk every day? Don’t forget to celebrate the World Milk Day next year.
    D. 听填信息
    你将听到一篇短文。请你根据所听内容填写下面的信息卡。短文听两遍。
    Hello, everyone. My name is Ben. Now let me tell you about my vacation plans. First, I will go to a famous place to relax myself. I will stay there for a week. Next, I will visit my friends. I will watch movies and videos with them. Then, I will go swimming with my mother. Swimming is my favorite sport. I’m good at swimming. My mother likes swimming, too. At last, I will stay at home to finish my homework. It’ll be a great vacation.
    【答案及解析】
    一、(A) 1-5 CAABC (B) 6-10 BBBAC 11-15 BCBCC
    (C) 16-20 CCBCA 21-25 AACBC (D) 26. famous 27. a week 28. movies 29. swimming 30. finish his homework
    二、31. D 32. C 33. C 34. A 35. B 36. A 37. A 38. B 39. A 40. C
    三、41. C 解析:由第二段中的“... school things to poor children around the world”可知选C。
    42. A 解析: 由文章第一句“...the first person to travel around the world on his unicycle(独轮脚踏车)”可知选A。
    43. C 解析:上一句提及“旅行期间筹集了三十九万三千多美元”, 可推知这里表示把一些学习用品捐给贫困孩子。give away“捐赠”, 符合语境。
    44. D 解析:由上一句“With the money away ...”可知此处应是money。
    45. D 解析:作为毕业后找些有意义的事做的方式, 这个年轻人2015 年从他的家乡Somerset 开始他的行程。as在此处意为“作为”,符合语境。
    46. B 解析:由第三段中的“The young man started his trip...”可知选B。
    47. A 解析:由下文中的“It was often rainy and windy.”可知,因为天气差, 旅行的时间比预料的长。
    48. B 解析:由第三段中的“The young man started his trip from his home in Somerset, England...”以及下文中的“he... his journey there.”可知选B。
    49. C 解析:由第三段中的“...started his trip from his home in Somerset...”可知选C。
    50. C 解析:他离开家去寻找挑战。look for“寻找”, 符合语境。
    四 、(A) 51. C 解析:细节理解题。从文中“6:00-7:00pm Dinner with Daddy.”可知答案。
    52. B 解析:细节理解题。从文中“5:30 pm-Dinner with Mother. Don’t forget to buy her a silk scarf”可知答案。
    53. B 解析:细节理解题。从文中“GET READY FOR MATHS TEST TOMORROW!”可知答案。
    54. A 解析:细节理解题。从文中“8:00 am—Buy some flowers in the shop from Mrs Deng.”可知答案。
    55. D 解析:细节理解题。从文中“ My turn to cook supper for my family tonight.”可知答案。
    (B) 56. B 解析:细节理解题。根据第一段“His father wants to borrow some money to buy a bike for him. However, John knows his mother is always ill and his father often spends money on medicine.”(他父亲想借点钱给他买一辆自行车。然而,约翰知道他母亲总是生病,他父亲经常花钱买药。)可知约翰家很穷。故选B。
    57. B 解析:细节理解题。根据上文“His father wants to borrow some money to buy a bike for him. However, John knows his mother is always ill and his father often spends money on medicine. He doesn’t agree with his father and keeps walking to school. Now he’s very strong and never late for class.”(他父亲想借点钱给他买一辆自行车。然而,约翰知道他母亲总是生病,他父亲经常花钱买药。他不同意他父亲的想法,继续步行上学。现在他很强壮,上课从不迟到。)可知此句“His teachers often praise him.”的句意是“他的老师们经常表扬他。”故选B。
    58. A 解析:细节理解题。根据第二段第二句“John ran faster than any other boy and won the boys’ 800 meters, 1,500 meters and 3,000 meters.”(约翰跑得比其他任何男孩都快,赢得了男子800 米、1500 米和3000 米的冠军。)可知约翰跑得最快,赢得了三项冠军。故选A。
    59. C 解析:细节理解题。根据最后两段“I broke two school records (纪录) today, Granny,” said the boy. But the old woman wasn’t happy. She thought for a while and said, “I’m sorry to hear that. We have no money to pay for them, you know!”(“奶奶,我今天打破了两个学校纪录,”男孩说。但是老太太不高兴。她想了一会儿说:“听到这个我很难过。你知道,我们没有钱为它们作出赔偿!”)可知约翰奶奶不高兴的原因是她认为约翰必须为他打破的纪录付钱。故选C。
    60. D 解析:细节理解题。通读全文可知约翰体贴父母,不让父亲给自己买自行车。上课从不迟到,他的老师们经常表扬他。在学校运动会中,他赢得三个冠军,打破两项学校纪录。可知约翰是个好孩子。故选D。
    (C) 61. C 62. E 63. F 64. A 65. D
    五、66. know 67. herself 68. be 69. pets/animals 70. special
    71. whether/if 72. for 73. a 74. speak 75. bought
    六、(A) 76. Bob went to Shimla and Manali this summer.
    77. Bob visited Manali.
    78. It is about 51 kilometers away from Rohtang Pass to Manali
    79. Bob went to Shimla by car.
    80. Bob spent 5 days on this journey.
    (B) 81. 范文:
    I had a wonderful trip to Baiyun Mountain with my classmates last Saturday. As we all know ③, Baiyun Mountain is famous for its beautiful scenery, so ③we couldn’t ②wait to go there.
    It was sunny and warm ①, so we decided to ①go to Baiyun Mountain by bike. We started at the school gate in the morning and it took us about an hour to arrive there ④. After ③a short rest, we enjoyed ①ourselves at the foot of the mountain. We danced, sang songs and told jokes ②to each other happily. After that ③,we climbed the mountain and saw ②the beautiful views from the top of it. We also ③heard some strange sounds made by wild animals ④in the mountain, but we couldn’t see them at all.
    We had a great time there. We were all tired but happy. How wonderful the trip was ④!
    点评:本文采用了“五步法”的写作方法,第一步明确主题:白云山之行。第二步明确文章类型:记叙文,常用一般过去时。第三步明确写作要素: 地点、交通工具、所见所闻、活动、自己的感受。第四步明确文章结构:整篇文章分三段(总述——过程——感受)。第一段简述旅行概况、第二段描述旅行过程及所见所闻、第三段表达旅行感受。按时间顺序,将文章要素串联起来。第五步表达作者的情感和看法。
    添彩点:①合理使用本单元的词汇,例如decide to, sunny and warm, enjoy 等。② could, took, danced, sang, saw等体现了本文的语法重点—一般过去时。③本文语言注意衔接,体现了语言之美,使文章表述自然流畅,如as we all know, so, after that , also 等的恰当使用,让语言过渡更自然。④文章使用了多种句型结构让文章内容丰富,大大增加了文章的可读性。如动词不定式结构,过去分词后置结构,感叹句的使用等。

    英语朗读宝
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map