年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    高考英语一轮总复习专题练习30 Unit 4 adversity and courage 新人教版选择性必修第三册

    高考英语一轮总复习专题练习30 Unit 4 adversity and courage 新人教版选择性必修第三册第1页
    高考英语一轮总复习专题练习30 Unit 4 adversity and courage 新人教版选择性必修第三册第2页
    高考英语一轮总复习专题练习30 Unit 4 adversity and courage 新人教版选择性必修第三册第3页
    还剩4页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高考英语一轮总复习专题练习30 Unit 4 adversity and courage 新人教版选择性必修第三册

    展开

    这是一份高考英语一轮总复习专题练习30 Unit 4 adversity and courage 新人教版选择性必修第三册,共7页。试卷主要包含了A__,D__等内容,欢迎下载使用。
    选择性必修第三册 UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE.完形填空(2022·广西名校摸底联考)Alison Malmon was a freshman when she got a call from her mother: Her fun, outgoing older brother, Brian, had taken his own __1.A__.When Malmon returned to school after Brians funeral that spring of 2000, she was still __2.B__.But when she looked for help on campus, there was nobody to __3.D__. Back then, said Malmon, Students werent encouraged to talk about their worries about __4.C__.I started reflecting on the fact that there was a great need to give help.She was only 19 and had no experience with mental health issues, but that didnt __5.B__ her from launching Open Minds at Penn. Now, 20 years later and with a new name Active Minds it is the largest young adult mental health advocacy __6.C__ in America. What Im most inspired by is that my generation and the generations coming behind me are taking on mental health as a social justice __7.D__,says Malmon. Our tools are changing not only their campuses, but theyre __8.B__ their families too.Active Minds techniques are more vital than ever. A survey found that 45 percent of the students reported feeling so __9.B__ in the previous months that it was difficult to function; 66 percent felt overwhelming anxiety; and 13 percent __10.D__ considered suicide.Malmons goal has always been to __11.A__ the prejudice against mental illness,the language and even the word we use to talk about it. __12.A__ the word suicide for example. You dont say commit a heart attack or cancer, but you will say commit suicide. Suicide is the only death where we use that pejorative(贬损的) word, she says. If we take that __13.B__ out of our conversation, we can make significant changes in how we __14.C__ suicide. If we change, we can give the people the __15.D__ they reach out for.语篇解读:本文是一篇记叙文。讲述了一名名叫Alison Malmon的女生在大一时,因痛失自己挚爱的哥哥而产生了心理问题,但却没能得到帮助。由于这样的经历,她决定建立Open Minds来帮助需要心理援助的人们。后来这个组织发展壮大,改名为Active Minds。1.A.life          B.businessC.opportunity  D.decision解析:考查语境推断。根据第二段中的When Malmon returned to school after Brians funeral that spring of 2000可知,Malmon参加了哥哥的葬礼,由此可推知哥哥自杀了,即结束了自己的生命。故选A。2.A.in high spirits  B.in deep sorrowC.at risk  D.at rest解析:考查常识推断。根据空前信息可知,哥哥自杀了,推断Malmon仍处于悲痛之中。故选B。3.A.pick up  B.take overC.show off  D.turn to解析:考查语境推断。根据上文中的But when she looked for help on campus可知,Malmon想寻求帮助,却没有人帮她。turn to向……求助。A项意为营救;B项意为接管;C项意为炫耀。故选D。4.A.financial issues  B.academic learningC.mental health  D.physical health解析:考查语境推断。根据第三段首句She was only 19 and had no experience with mental health issues可知,此处应是学校里的学生不被鼓励去谈论自己的心理健康问题。C项意为心理健康。故选C。5.A.ban  B.stopC.protect  D.defend解析:考查语境推断。stop sb. from doing sth.阻止某人做某事。根据空前but的转折关系可知,虽然没有经验却不能阻止她创办Open Minds的决心。故选B。6.A.corporation  B.branchC.organization  D.institute解析:考查语境推断。根据上文可知,20年后,Open Minds发展成为美国最大的青年心理健康倡导组织。A项意为公司;B项意为分支;C项意为组织;D项意为机构。故选C。7.A.focus  B.practiceC.responsibility  D.issue解析:考查常识推断。句意:我最受启发的是,我们这一代和我身后的几代人正在把心理健康作为一个社会正义问题来看待。A项意为集中;B项意为练习;C项意为责任;D项意为问题。故选D。8.A.challenging  B.changingC.connecting  D.ruining解析:考查语境推断。根据not only...but(also)...句型结构以及此句末的too可知,此处的they 指代Our tools,故此空谓语动词和上句一致。故选B。9.A.confused  B.depressedC.relieved  D.satisfied解析:考查语境推断。根据下文中的it was difficult to function以及overwhelming anxietyconsidered suicide可知,此处表示抑郁。A项意为迷惑的;B项意为抑郁的;C项意为感到宽慰的;D项意为满足的。故选B。10.A.partly  B.totallyC.slightly  D.seriously解析:考查语境推断。此处意为13%的人认真考虑过自杀。故选D。11.A.remove  B.ignoreC.understand  D.advocate解析:考查语境推断。根据下文可知,Malmon的目标是消除对心理疾病的偏见。A项意为摆脱,清除;B项意为忽视;C项意为理解;D项意为提倡。故选A。12.A.Take  B.UseC.Choose  D.Throw解析:考查语境推断。下文举了例子来说明空前的句子,take...for example是固定短语,意为……为例,故选A。13.A.phrase  B.wordC.sentence  D.grammar解析:考查语境推断。上文以单词suicide为例,故此处应是,我们如果把这个词从我们的对话中去掉,便可以在我们对自杀的看法上做出重大改变。故选B。14.A.approve of  B.give upC.think about  D.make out解析:考查语境推断。参见上题解析。A项意为赞成;B项意为放弃;C项意为思考;D项意为理解。故选C。15.A.confidence  B.gratefulnessC.admiration  D.assistance解析:考查语境推断。根据上文可知,患有心理疾病的人需要帮助。此处表示如果我们改变了,我们能给予他们想要的帮助。A项意为信心;B项意为感激;C项意为钦佩;D项意为帮助。故选D。.阅读理解(2022·青岛市一模)Everyone has heard the phrase,giving up is not an option. Many disregard it and do not believe in it. But this small yet effective phrase gives a strong message. There will always be something that interrupts or causes inconvenience in the journey to achieve the dreams. But that should not drive one away from the path that they are on. Fitting the context perfectly is the story of Ian William.Popularly known as The Social Golfer, Ian William is an accountant, lecturer, author, and a former golf player. He dreamed of playing golf in childhood. He would often observe players playing from a distance. He worked hard and changed his financial limitations. Then he began practicing in various golf matches. Due to his devotion and love for the sport, he picked up the techniques quickly and soon began playing as a professional. He also dreamed of participating in the Senior Golf Tour in the coming year.However, in 1996, Ian was diagnosed with a tumor (肿瘤) in the left part of his brain, which affected his hearing from the right side and damaged his balance nerve. He underwent two operations in 1997 with a smile and a hope to be cured. Although the operations were successful, Ian caught meningitis(脑膜炎) while recovering from it. Apart from being hopeful and optimistic, there was no other way Ian could cope with the situation.Just as things had begun to normalize, in 2006, Ians body was affected by a major stroke (中风).This stroke numbed the left side of his body. His lifelong dream of participating in a golf tournament could not be fulfilled anymore.Ian took his time to recover and came back even stronger.He wanted to inspire millions with his journey and decided to share his experiences through a book. Ian has now published his 3rd book Still Crazy After All These Years in 2020.语篇解读:本文是一篇记叙文。讲述了伊恩·威廉从小喜欢高尔夫球,并通过自己的努力很快开始作为一名职业球员打球。不幸的是,他被诊断出患有脑瘤,之后还经历了中风,但这些都没有打败威廉,他充满希望并且保持乐观的心态,慢慢地恢复了健康,还把自己的经历写成了书来激励他人。1.What does the underlined word that in Paragraph 1 refer to?__C__A.The option.       B.The message.C.The barrier.  D.The dream.解析:词义猜测题。根据画线词上文中的There will always be something that interrupts or causes inconvenience in the journey to achieve the dreams.以及画线词后的should not drive one away from the path that they are on可知,在实现梦想的过程中,总会被一些事情打断或经历一些麻烦,但这些障碍不应该使人偏离他们所走的路,画线词指代上文中的something that interrupts or causes inconvenience,即that指的是障碍。故选C。2.What can we infer from Paragraph 2?__B__A.William showed talent in golf as a child.B.The lack of money prevented him practicing golf at an early age.C.Williams road to becoming a professional golfer was smooth.D.Talent and ambition made William learn quickly.解析:推理判断题。根据第二段中的He dreamed of playing golf in childhood. He would often observe players playing from a distance. He worked hard and changed his financial limitations.可知,由于缺钱,他没办法从小练习高尔夫球。故选B。3.Which of the following helps William face the illnesses according to the passage?__D__A.Doctors comfort.  B.Familys support.C.Advice from the books.  D.Hope and optimism.解析:细节理解题。根据第三段中Apart from being hopeful and optimistic, there was no other way Ian could cope with the situation.可知,是希望和乐观帮助威廉坚强面对疾病。故选D。4.What can we learn from Williams story?__A__A.Move forward whatever happens.B.Love wins over illness.C.Seize every opportunity to learn.D.Luck favors ready minds.解析:推理判断题。根据第一段中的There will always be something that interrupts or causes inconvenience in the journey to achieve the dreams. But that should not drive one away from the path that they are on. Fitting the context perfectly is the story of Ian William.并结合文章主要内容可知,我们可以从威廉的故事中学到无论发生什么,都要向前走。的道理。故选A。.读后续写(2021·山东泰安市高三期末)Several years ago, I traveled by train to Stockholm.I was visiting two friends who were to meet me at the train station.I stood there waiting for my first friend to arrive and in the midst of all the hurrying passengers that Friday afternoon, I heard a weak voice; it sounded like a question.I turned and saw a young man standing with a white cane (拐杖), his suitcase by his feet.I approached and asked,Do you need help?”“Yes,he replied,nodding his head, appearing relieved.He had been trying for some time, unsuccessfully, to get someones attention.He had missed his train home.His cell phone battery was dead, and he needed to call his mother to tell her of the circumstances.This young man named Mustafa, I found out, had just completed his first week at a school for the blind.He went to school on Mondays and returned home on Fridays.Of course I helped him call his mother.I did not understand what he spoke with her on my cell phone, but I could tell the language was Swedish.Of course the next problem was finding the right train home and telling his mother the new arrival time.Yet in this disordered train station, I did not want to miss connecting with my friend Bogdan who was on his way to the spot where we were standing.Before I could dial the number to call Bogdan, he was suddenly already there.I described the problem and Bogdan took the young mans arm and we were off on our adventure to help get Mustafa home.While sorting out where his home was, what train, and what time, my second friend Marcello called and wondered where we were.Soon he joined us.It happened that Marcello speaks 12 languages.注意:1.续写词数应为150 左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Marcellos gift in language was a great advantage.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Now we were leading Mustafa to his train. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________参考范文:Marcellos gift in language was a great advantage. Now we could talk with Mustafa more effectively, learning about more information about him.Later, Marcello called Mustafas mother in Swedish.We told her not to worry about her son.We also told her that her son had missed his train so we helped him choose another train.In the end, we let Mustafa talk with his mother on the phone.He was grateful for our help and told his mother the time of his arrival.Now we were leading Mustafa to his train. And we set off to find the train platform.Then it was time to help him get on the train, and its best to find a seat with someone who could look after Mustafa and help him get off the train.Unexpectedly, a woman on the train suddenly recognized Mustafa.It turned out that she was a teacher at his school, and Mustafa was just her student.What a coincidence! That was the end of our adventure.

    相关试卷

    人教版高考英语一轮复习课时分层作业30选择性必修第三册 UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE含答案:

    这是一份人教版高考英语一轮复习课时分层作业30选择性必修第三册 UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE含答案,文件包含人教版高考英语一轮复习课时分层作业30选择性必修第三册UNIT4ADVERSITYANDCOURAGE含答案docx、人教版高考英语一轮复习课时分层作业30参考答案docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共10页, 欢迎下载使用。

    2024届高考英语一轮复习选择性必修第三册UNIT4ADVERSITY AND COURAGE 课时作业含答案:

    这是一份2024届高考英语一轮复习选择性必修第三册UNIT4ADVERSITY AND COURAGE 课时作业含答案,共7页。

    高考英语总复习课时质量评价30选择性必修第三册 UNIT4 ADVERSITY AND COURAGE含答案:

    这是一份高考英语总复习课时质量评价30选择性必修第三册 UNIT4 ADVERSITY AND COURAGE含答案,共4页。

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map