


人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 1 Art同步测试题
展开学业分层测评
Ⅰ.单句语法填空
1.He was the last person________(leave) the restaurant that night.
2.That kind of luck is not real and only happens________coincidence.
3.The thief attempted________(escape),but was caught by the police.
4.It is typical of him________(forget)keys.
5.She was found in ________(possess)of stolen goods.
6.It's cheap,but________the other hand,the quality is poor.
7.Present at the meeting________(be)some teachers and students.
【导学号:35142031】
8.The measures are________(aim)at stopping the river from being further polluted.
9.Tong Dawei,a famous actor,is always________(faith)to his wife.
10.It is________(evidence)that he has decided to leave.
【答案】 1.to leave 2.by 3.to escape 4.to forget 5.possession 6.on 7.were/are 8.aimed
9.faithful 10.evident
Ⅱ.单句改错
1.He made a brave attempt to saving the child's life.
________________________________________________________________
2.Some fortune tellers say that they can predict about future events.
________________________________________________________________
3.When her father died,she came into the possession of a large fortune.
________________________________________________________________
4.We learned a great deal of from them.
________________________________________________________________
5.On the wall is hanging two old paintings.
________________________________________________________________
【答案】 1.saving―→save/to―→at 2.去掉about 3.去掉the 4.去掉of 5.is―→are
Ⅲ.阅读理解
There are many famous museums throughout the world where people can enjoy art.Washington,D.C.has the National Gallery of Art;Paris has the Louvre;London has the British Museum.Florida International University (FIU) in Miami also shows art for people to see.And it does so without a building,or even a wall for its drawings and paintings.
FIU has opened what it says is the first computer art museum in the United States.You don't have to visit the university to see the art.You just need a computer linked to a telephone.
You can call the telephone number of a university computer and connect your own computer to it.All of the art is stored in the school computer.It is computer art,produced electronically (电子地) by artists on their own computers.In only a few minutes,your computer can receive and copy all the pictures and drawings.
Robert Shostak is the director of the new computer museum.He says he started the museum because computer artists had no place to show their works.
A computer artist could only record his pictures electronically and send the records,or floppy disks (软盘),to others to see on their computers.He could also put his pictures on paper.But to print good pictures on paper,the computer artist needed an expensive laser (激光)printer.
Robert Shostak says the electronic museum is mostly for art or computer students at schools and universities.Many of the pictures in the museum are made by students.Mr Shostak said the FIU Museum will make computer art more fun for computer artists because more people can see it.He says artists enjoy their works much more if they have an_audience.And the great number of home computers in America could mean a huge audience for the electronic museum.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。世界上有很多著名的博物馆,如:美国的国家美术馆、法国的卢浮宫等。你有没有想过我们足不出户就能欣赏到艺术作品呢?快来读一下这篇文章,让电脑带领我们领略艺术的魅力吧。
1.The main purpose of this text is to give information
about ________.
A.famous museums throughout the world
B.a computer art museum in Miami,the U.S.A.
C.art exhibitions in Florida International University
D.the latest development in computer art
【解析】 主旨大意题。作者首先在文章开头介绍了世界上著名的博物馆,接着引出迈阿密州的Florida International University的电子美术馆,接下来详细地介绍了该电子美术馆,因此B项为最佳答案。
【答案】 B
2.To see the art in the FIU Museum,your special needs include ________.
A.floppy disks
B.a computer and a printer
C.pictures and drawings on paper
D.a computer connected to the museum by telephone
line
【解析】 细节理解题。根据第三段的内容可知答案。
【答案】 D
3.The museum was started because ________.
A.Robert Shostak wanted to do something for computer scientists
B.Robert Shostak wanted to help computer artists
C.art students needed a place to show their works
D.computer scientists wanted to do something about art
【解析】 推理判断题。由第四段中He says he started the museum because computer artists had no place to show their works.可知,B项为最佳答案。C项有较大干扰性,从文章最后一段看似乎这一选项正确,然而从第三段看,这家电子美术馆是面对所有的艺术家,而并非只面对艺术学生。
【答案】 B
4.The words “an audience” in the last paragraph here refer to ________.
A.art students
B.owners of computers
C.exhibits in the museum
D.those who can enjoy art
【解析】 词义猜测题。根据句中的“artists enjoy their works much more...”可推断此处的观众是指能欣赏艺术品的观众,故可推知选D项。
【答案】 D
Ⅳ.完形填空
Last night my husband and I were walking in a nearby parking area,when we saw a man bent over on the ground,crushing (碾碎) something with a rock.He was so focused on his __1__ that he didn't look __2__ at anyone passing by.We kept __3__ him and wondered what he could be __4__.I thought he was crushing stones to make sand,but __5__ would he do that?
__6__,we decided to go up and speak to him.He was crushing pieces of leftover bread that he had __7__ to prepare food for the birds that come there early morning.The large pieces of bread would be __8__ for the birds to eat so he crushed them into powder.Every __9__,after coming home from his job as a tailor,he __10__ around his house,collecting leftover bread from all his housemates.He then eats a quick meal and comes here,and __11__ the next 1-2 hours carefully crushing each piece and makes a neat pile for the __12__.He has been doing this for the last 3 to 4 years.What __13__ us more was that he was __14__ that we were even taking an interest in this,since for him it wasn't a big __15__.
When we asked him what made him do this act of __16__,he said,“It's just something __17__,so that the leftover bread doesn't go into the trash and the birds get food.” We __18__ his story with the hope that it would remind us to be __19__ of leftovers too and that it might __20__ someone to start something similar in their own area.
【语篇解读】 本文为记叙文,题材为日常生活类。晚上,作者散步的时候发现一个人在低头将面包用石头碾碎成粉以便于小鸟啄食。
1.A.idea B.plan
C.speech D.task
【解析】 由crushing(碾碎)something with a rock可知,此处指他将面包用石头碾碎成粉的这一任务。
【答案】 D
2.A.up B.down
C.around D.through
【解析】 由a man bent over on the ground可知,他低着头,没有抬头看路过的行人。
【答案】 A
3.A.doubting B.ignoring
C.noticing D.helping
【解析】 由上下文we saw a man和we decided to go up and speak to him可知,作者和丈夫继续观察着他。
【答案】 C
4.A.thinking B.doing
C.saying D.picking
【解析】 由下文He was crushing pieces of leftover bread可知,此处应指他正在做什么。
【答案】 B
5.A.how B.when
C.where D.why
【解析】 由I thought he was crushing stones to make sand可知,作者在想此人为什么要将石头碾碎成粉呢?
【答案】 D
6.A.Finally B.Suddenly
C.Immediately D.Gradually
【解析】 作者观察并想了许久,终于决定走上前去问个究竟。
【答案】 A
7.A.bought B.used
C.collected D.asked
【解析】 由下文collecting leftover bread from all his housemates的提示可判断选C项。
【答案】 C
8.A.necessary B.difficult
C.natural D.possible
【解析】 大面包让小鸟难以啄食,所以他才决定将其碾碎。
【答案】 B
9.A.morning B.noon
C.afternoon D.night
【解析】 由Last night my husband and I were walking in a nearby parking area中night的提示可判断选D项。
【答案】 D
10.A.goes B.looks
C.turns D.shows
【解析】 由collecting leftover bread from all his housemates可知,他在房子里到处走动,向合住者收集吃剩的面包。
【答案】 A
11.A.wastes B.spends
C.spares D.devotes
【解析】 收集到残余面包之后他接下来就花一两个小时将它们碾碎。
【答案】 B
12.A.neighbors B.friends
C.consumers D.animals
【解析】 由上文for the birds to eat可推断选D项。
【答案】 D
13.A.moved B.annoyed
C.puzzled D.pleased
【解析】 由全文语境尤其最后一段可推断,作者被此人的行为所感动。
【答案】 A
14.A.disappointed B.sure
C.surprised D.afraid
【解析】 由we were even taking an interest in this,since for him it wasn't a big __15__ 可知,他觉得他做的是一件小事,但我们却对它很感兴趣,由此他感到惊讶。
【答案】 C
15.A.deal B.present
C.change D.place
【解析】 他觉得他做的是一件小事。
【答案】 A
16.A.bravery B.generosity
C.violence D.service
【解析】 此人将大面包碾碎,是一件为鸟服务的事。
【答案】 D
17.A.exciting B.usual
C.useful D.reasonable
【解析】 由so that the leftover bread doesn't go into the trash and the birds get food可知,他认为做这件事有用。
【答案】 C
18.A.shared B.created
C.believed D.learned
【解析】 作者讲述这个故事,即与读者分享这个故事。
【答案】 A
19.A.ashamed B.aware
C.fond D.proud
【解析】 希望读者们像故事的主人公一样留意残余饭菜,由此语境可判断选B项。
【答案】 B
20.A.force B.forbid
C.inspire D.train
【解析】 作者希望这个故事能激励读者做一些类似的好事,由此判断选C项。
【答案】 C
必修5&选修6选修6Unit 4 Global warming当堂检测题: 这是一份必修5&选修6选修6Unit 4 Global warming当堂检测题,共9页。
高中英语人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 2 Poems当堂达标检测题: 这是一份高中英语人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 2 Poems当堂达标检测题,共7页。
高中英语人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 3 A healthy life当堂达标检测题: 这是一份高中英语人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 3 A healthy life当堂达标检测题,共7页。试卷主要包含了A.NwB等内容,欢迎下载使用。