2021学年Unit 5 Revealing nature课时训练
展开D plants listen t music? Hw can a plant pssibly respnd t music? Well,plants breathe thrugh their many muths,which are als knwn as stmata and it has been discvered that plant stmata respnd t music!
A few years ag,scientists at the University f Califrnia,San Dieg discvered what cntrls a plant's stmata.The tw cells that frm the stma cnsist f specialized cells adjusted t the resnant(共鸣的)frequency f calcium(钙).When expsed t this frequency the stmata clse.Hwever,if the frequency isn't exactly right the cells will pen again within an hur.This happens even if the cncentratin f calcium is high enugh that the stmata wuld nrmally clse.
When specific music r bird sngs cause the plant t vibrate(颤动),but nt at the exact frequency fr calcium resnance,the stmata will pen after a misjudgment f time,even thugh the plant wuld keep them clsed under nrmal circumstances.
Testing has shwn that a leaf fertilizer(肥料)applied t the plant will have mre effect n the develpment and grwth f the plant if its stmata are wide pen.This is quite lgical,because plants absrb the leaf fertilizer thrugh their stmata.Cmbinatins f frequency and leaf fertilizer are available fr many different crps.Hwever,if the stmata are frced t remain pen,the plant wn't be able t cntrl the amunt f water lst and s it risks dehydratin(脱水).As a result,expsing plants t music fr ver 3 hurs a day culd endanger their health.There culd als be bad effects n plants if the vlume r frequency is t high.
It isn't exactly clear hw music influences the develpment and grwth f plants,but mre and mre is being discvered abut resnance physics and we're clser than ever t slid scientific prf and theries in this area.Maybe,in twenty years' time peple will laugh if yu say plants dn't have ears!
【语篇解读】 本文是一篇科普文。主要介绍了音乐对植物的影响。
1.Why des the authr ask the questins in Paragraph 1?
A.T express his dubts.
B.T present different ideas.
C.T describe the lifestyle f plants.
D.T intrduce pints fr discussin.
D [推理判断题。根据文章第一段中的“it has been discvered that plant stmata respnd t music”以及下文内容可以推断,作者在文章首段提出那两个问题是为了引出本文要讨论的主题。]
2.What des the underlined wrd “This” in Paragraph 2 refer t?
A.The repening f the cells.
B.The change in frequency.
C.The frequency f calcium.
D.The clsing f the stmata.
A [代词指代题。根据上下文内容可知,画线词是指代上文提到的“the cells will pen again”这一情况。]
3.It call be inferred frm the text that .
A.future plants are likely t have ears
B.hw music affects plant grwth is widely knwn
C.grwers must be careful when expsing plants t music
D.the stmata dn't affect the effect f leaf fertilizer n plants
C [推理判断题。根据文章第四段内容可知,如果让植物长时间地暴露在音乐环境中或者音乐的音量或频率过高,会对植物产生不良的影响,如植物会脱水等。由此可以推断,种植者在让植物暴露在音乐环境中时必须小心。]
4.Which can be the best title fr the text?
A.Benefits f Music t Plants
B.Influence f Music n Plants
C.Hw t Imprve Plant Grwth?
D.Hw D Plants Listen Withut Ears?
B [标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲音乐能够促进植物的生长,但是如果让植物长时间地暴露在音乐环境中或者音乐的音量或频率过高,反而会对植物产生不良的影响。由此可知,B项“音乐对植物的影响”最能概括本文的内容。]
B
My first term at MIT(麻省理工学院)was awesme—I gt all A's,and I declared math as my majr.My parents were expecting me t becme a dctr like them s I was trying t satisfy them.But I was desperately running away frm them.I had n idea what I wanted t d with my life.My third term,I ended up with a D in math.I didn't d that well in my ther classes,either.It seemed like all my friends were ding s well,getting pprtunities ver the summers.
My fifth term,I realized that I was awful at higherlevel math.I had lst all cnfidence in myself.I went t a few classes at the beginning f the term,but after by midterm,I had ttally stpped.My nly relief was the dance team I was n.I wuld sleep all day,and then g t dance practice,and then g back t sleep.As expected,I failed in all f my classes and had t withdraw frm MIT.
I had n chice but t tell my parents.Instead f yelling r hitting me,thugh,they just held me and cried.The next day,my dad tk a day ff frm wrk and tk me t a nearby,small arts cllege.
I had lst all cnfidence in myself.Befre my first bilgy test,I didn't think I culd pass.I did pass.Since I had s much free time,I decided t jin a bilgy lab.I realized that was what I wanted t d! I wanted t be a scientist!
This past May,I graduated with the highest hnrs,and nw I have my PhD in bilgy.Thugh it ended up taking me 5 years t graduate frm cllege,I can say nw that drpping ut f MIT was ne f the best things that ever happened t me.I've realized that a persn is nt their grades.I've realized hw much my parents lved me.I've finally discvered my passin(热情)in life!
【语篇解读】 短文讲述了一名麻省理工学院学生在退学后又经过努力,找到自己的兴趣和目标的故事。
5.Hw was the authr's first term at MIT?
A.He was busy with exams.
B.He knew his gals clearly.
C.He did well in all subjects.
D.He was fed up with math.
C [细节理解题。由一段中的“My first term at MIT(麻省理工学院)was awesme—I gt all A's”可知,我在麻省理工的第一学期成绩非常棒——所有的科我都得了A。所以作者第一学期各科成绩很好。故C选项正确。]
6.Hw did the authr's parents react t his failing at MIT?
A.They hit him.
B.They yelled at him.
C.They quit their jbs t teach him.
D.They frgave him fr what he did.
D [细节理解题。由第三段中的“Instead f yelling r hitting me,thugh,they just held me and cried.The next day,my dad tk a day ff frm wrk and tk me t a nearby,small arts cllege.”可知,然而,他们(父母)没有对我喊叫或打我,只是抱着我哭了。第二天,我爸爸请了一天假,带我去了附近的一所小型艺术学院。所以作者的父母没有因为他退学而责罚他,而是原谅了他。故D选项正确。]
7.In the arts cllege the authr .
A.rebuilt his cnfidence
B.vlunteered at many labs
C.fund it hard t learn bilgy
D.hated the learning envirnment
A [推理判断题。根据第四段中的“Befre my first bilgy test,I didn't think I culd pass.I did pass.Since I had s much free time,I decided t jin a bilgy lab.I realized that was what I wanted t d! I wanted t be a scientist!”可知,在我第一次生物考试之前,我认为我不能通过。但是我真的通过了。因为我有很多的空闲时间,所以我决定加入一个生物实验室。我意识到这就是我想做的!我想成为一名科学家!所以通过作者考试成绩,以及作者意识到了自己真正想做的事情可以判断出,作者在新学校里逐渐找回了自信。故A选项正确。]
8.What d we knw abut the authr frm the last paragraph?
A.He felt srry fr his parents.
B.He discvered his true interest.
C.He realized the imprtance f grades.
D.He felt ashamed f his failing at MIT.
B [细节理解题。由最后一段中的“I've finally discvered my passin(热情) in life”可知,我终于发现了我生活中的激情!所以作者找到了生活中自己的兴趣所在。故B选项正确。]
Ⅱ.读后续写
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
One winter Sunday,my little sister,Clleen,and I built the greatest snwman ever.We gave him a carrt nse,beautiful hat,czy scarf and glves.He was a masterpiece(杰作).
The next mrning when lking utside,we smiled lvingly at him ver ur meal.We gave him a highfive as we passed by n ur way t schl.A lt f kids went past ur huse,s he was the ht tpic at ur schl that mrning.It was ur pride!
The day dragged n until finally we culd rush hme.But as ur yard came int sight,we saw smething wrng.The snwman was gne! We nly fund a brken stick here,a trn glve there and balls f snw everywhere.Wrst f all,the snwman's nceprud carrt nse lay limp(无力的)and halfeaten.
What had happened? We were bth astnished and angry.But then,we were nly kids,wh wuldn't have anything taking away ur happiness.Actually we knew nly ne thing:Our snwman wuld rise again.And s we rebuilt him.
The next day we came hme t find anther mess n the frnt lawn(草坪).Fr the rest f the week,the destructin was repeated daily.Each afternn we'd return t find ur snwman had fallen apart,and then we built again.
By Saturday mrning,we had a plan.We brrwed a really big bucket (水桶) frm Mm,filled it with water and left it utside.The next mrning,it was frzen slid.We packed snw all arund the ice blck as the base (底座)f the snwman.Then we built the ther parts f it nce again.The trap was set,and we waited fr the snwman bullies(破坏者)t cme.
Paragraph 1:
Mnday mrning,hiding behind the windw,we sn saw what we were waiting fr.
Paragraph 2:
Seeing their pained lk,we culdn't help laughing.
【参考范文】
Mnday mrning,hiding behind the windw,we sn saw what we were waiting fr.It turned ut that there were three f them frm ur schl.They sneaked up n ur snwman and sneered.Taking their places n either side,they pulled back their legs t deliver pwerful kicks.But the mment they hit the hard ice blck f the base,sneers turned int shck,then agny and tears.They hwled and cursed,gritting their teeth and stmping their feet.
Seeing their pained lk,we culdn't help laughing.They were t funny as they hpped away hlding their damaged feet.We just culdn't cntain ur happiness and excitement.With a hearty laugh,we came ut f hiding and sprang int the yard frm inside the huse.“An eye fr an eye! Justice dne!” We yelled behind them.And that was the end f ur prblems with the snw bullies.Ever since then,ur snwman was kept guarded and intact until it happily melted int spring water and finally wve int ur sweetest childhd memries.
高中英语选择性必修二 课时分层作业15 表达作文巧升格: 这是一份高中英语选择性必修二 课时分层作业15 表达作文巧升格,共6页。
高中英语选择性必修一 课时分层作业15 表达·作文巧升格: 这是一份高中英语选择性必修一 课时分层作业15 表达·作文巧升格,共6页。
高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 5 What an adventure!精练: 这是一份高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 5 What an adventure!精练,共6页。

