|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    Unit 5 课时分层作业15 表达作文巧升格 【新教材】外研版(2019)英语选择性必修第一册 练习
    立即下载
    加入资料篮
    Unit 5 课时分层作业15 表达作文巧升格 【新教材】外研版(2019)英语选择性必修第一册 练习01
    Unit 5 课时分层作业15 表达作文巧升格 【新教材】外研版(2019)英语选择性必修第一册 练习02
    Unit 5 课时分层作业15 表达作文巧升格 【新教材】外研版(2019)英语选择性必修第一册 练习03
    还剩3页未读, 继续阅读
    下载需要5学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2021学年Unit 5 Revealing nature课时训练

    展开
    这是一份2021学年Unit 5 Revealing nature课时训练,共6页。

    D plants listen t music? Hw can a plant pssibly respnd t music? Well,plants breathe thrugh their many muths,which are als knwn as stmata and it has been discvered that plant stmata respnd t music!
    A few years ag,scientists at the University f Califrnia,San Dieg discvered what cntrls a plant's stmata.The tw cells that frm the stma cnsist f specialized cells adjusted t the resnant(共鸣的)frequency f calcium(钙).When expsed t this frequency the stmata clse.Hwever,if the frequency isn't exactly right the cells will pen again within an hur.This happens even if the cncentratin f calcium is high enugh that the stmata wuld nrmally clse.
    When specific music r bird sngs cause the plant t vibrate(颤动),but nt at the exact frequency fr calcium resnance,the stmata will pen after a misjudgment f time,even thugh the plant wuld keep them clsed under nrmal circumstances.
    Testing has shwn that a leaf fertilizer(肥料)applied t the plant will have mre effect n the develpment and grwth f the plant if its stmata are wide pen.This is quite lgical,because plants absrb the leaf fertilizer thrugh their stmata.Cmbinatins f frequency and leaf fertilizer are available fr many different crps.Hwever,if the stmata are frced t remain pen,the plant wn't be able t cntrl the amunt f water lst and s it risks dehydratin(脱水).As a result,expsing plants t music fr ver 3 hurs a day culd endanger their health.There culd als be bad effects n plants if the vlume r frequency is t high.
    It isn't exactly clear hw music influences the develpment and grwth f plants,but mre and mre is being discvered abut resnance physics and we're clser than ever t slid scientific prf and theries in this area.Maybe,in twenty years' time peple will laugh if yu say plants dn't have ears!
    【语篇解读】 本文是一篇科普文。主要介绍了音乐对植物的影响。
    1.Why des the authr ask the questins in Paragraph 1?
    A.T express his dubts.
    B.T present different ideas.
    C.T describe the lifestyle f plants.
    D.T intrduce pints fr discussin.
    D [推理判断题。根据文章第一段中的“it has been discvered that plant stmata respnd t music”以及下文内容可以推断,作者在文章首段提出那两个问题是为了引出本文要讨论的主题。]
    2.What des the underlined wrd “This” in Paragraph 2 refer t?
    A.The repening f the cells.
    B.The change in frequency.
    C.The frequency f calcium.
    D.The clsing f the stmata.
    A [代词指代题。根据上下文内容可知,画线词是指代上文提到的“the cells will pen again”这一情况。]
    3.It call be inferred frm the text that .
    A.future plants are likely t have ears
    B.hw music affects plant grwth is widely knwn
    C.grwers must be careful when expsing plants t music
    D.the stmata dn't affect the effect f leaf fertilizer n plants
    C [推理判断题。根据文章第四段内容可知,如果让植物长时间地暴露在音乐环境中或者音乐的音量或频率过高,会对植物产生不良的影响,如植物会脱水等。由此可以推断,种植者在让植物暴露在音乐环境中时必须小心。]
    4.Which can be the best title fr the text?
    A.Benefits f Music t Plants
    B.Influence f Music n Plants
    C.Hw t Imprve Plant Grwth?
    D.Hw D Plants Listen Withut Ears?
    B [标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲音乐能够促进植物的生长,但是如果让植物长时间地暴露在音乐环境中或者音乐的音量或频率过高,反而会对植物产生不良的影响。由此可知,B项“音乐对植物的影响”最能概括本文的内容。]
    B
    My first term at MIT(麻省理工学院)was awesme—I gt all A's,and I declared math as my majr.My parents were expecting me t becme a dctr like them s I was trying t satisfy them.But I was desperately running away frm them.I had n idea what I wanted t d with my life.My third term,I ended up with a D in math.I didn't d that well in my ther classes,either.It seemed like all my friends were ding s well,getting pprtunities ver the summers.
    My fifth term,I realized that I was awful at higher­level math.I had lst all cnfidence in myself.I went t a few classes at the beginning f the term,but after by midterm,I had ttally stpped.My nly relief was the dance team I was n.I wuld sleep all day,and then g t dance practice,and then g back t sleep.As expected,I failed in all f my classes and had t withdraw frm MIT.
    I had n chice but t tell my parents.Instead f yelling r hitting me,thugh,they just held me and cried.The next day,my dad tk a day ff frm wrk and tk me t a nearby,small arts cllege.
    I had lst all cnfidence in myself.Befre my first bilgy test,I didn't think I culd pass.I did pass.Since I had s much free time,I decided t jin a bilgy lab.I realized that was what I wanted t d! I wanted t be a scientist!
    This past May,I graduated with the highest hnrs,and nw I have my PhD in bilgy.Thugh it ended up taking me 5 years t graduate frm cllege,I can say nw that drpping ut f MIT was ne f the best things that ever happened t me.I've realized that a persn is nt their grades.I've realized hw much my parents lved me.I've finally discvered my passin(热情)in life!
    【语篇解读】 短文讲述了一名麻省理工学院学生在退学后又经过努力,找到自己的兴趣和目标的故事。
    5.Hw was the authr's first term at MIT?
    A.He was busy with exams.
    B.He knew his gals clearly.
    C.He did well in all subjects.
    D.He was fed up with math.
    C [细节理解题。由一段中的“My first term at MIT(麻省理工学院)was awesme—I gt all A's”可知,我在麻省理工的第一学期成绩非常棒——所有的科我都得了A。所以作者第一学期各科成绩很好。故C选项正确。]
    6.Hw did the authr's parents react t his failing at MIT?
    A.They hit him.
    B.They yelled at him.
    C.They quit their jbs t teach him.
    D.They frgave him fr what he did.
    D [细节理解题。由第三段中的“Instead f yelling r hitting me,thugh,they just held me and cried.The next day,my dad tk a day ff frm wrk and tk me t a nearby,small arts cllege.”可知,然而,他们(父母)没有对我喊叫或打我,只是抱着我哭了。第二天,我爸爸请了一天假,带我去了附近的一所小型艺术学院。所以作者的父母没有因为他退学而责罚他,而是原谅了他。故D选项正确。]
    7.In the arts cllege the authr .
    A.rebuilt his cnfidence
    B.vlunteered at many labs
    C.fund it hard t learn bilgy
    D.hated the learning envirnment
    A [推理判断题。根据第四段中的“Befre my first bilgy test,I didn't think I culd pass.I did pass.Since I had s much free time,I decided t jin a bilgy lab.I realized that was what I wanted t d! I wanted t be a scientist!”可知,在我第一次生物考试之前,我认为我不能通过。但是我真的通过了。因为我有很多的空闲时间,所以我决定加入一个生物实验室。我意识到这就是我想做的!我想成为一名科学家!所以通过作者考试成绩,以及作者意识到了自己真正想做的事情可以判断出,作者在新学校里逐渐找回了自信。故A选项正确。]
    8.What d we knw abut the authr frm the last paragraph?
    A.He felt srry fr his parents.
    B.He discvered his true interest.
    C.He realized the imprtance f grades.
    D.He felt ashamed f his failing at MIT.
    B [细节理解题。由最后一段中的“I've finally discvered my passin(热情) in life”可知,我终于发现了我生活中的激情!所以作者找到了生活中自己的兴趣所在。故B选项正确。]
    Ⅱ.读后续写
    阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
    One winter Sunday,my little sister,Clleen,and I built the greatest snwman ever.We gave him a carrt nse,beautiful hat,czy scarf and glves.He was a masterpiece(杰作).
    The next mrning when lking utside,we smiled lvingly at him ver ur meal.We gave him a high­five as we passed by n ur way t schl.A lt f kids went past ur huse,s he was the ht tpic at ur schl that mrning.It was ur pride!
    The day dragged n until finally we culd rush hme.But as ur yard came int sight,we saw smething wrng.The snwman was gne! We nly fund a brken stick here,a trn glve there and balls f snw everywhere.Wrst f all,the snwman's nce­prud carrt nse lay limp(无力的)and half­eaten.
    What had happened? We were bth astnished and angry.But then,we were nly kids,wh wuldn't have anything taking away ur happiness.Actually we knew nly ne thing:Our snwman wuld rise again.And s we rebuilt him.
    The next day we came hme t find anther mess n the frnt lawn(草坪).Fr the rest f the week,the destructin was repeated daily.Each afternn we'd return t find ur snwman had fallen apart,and then we built again.
    By Saturday mrning,we had a plan.We brrwed a really big bucket (水桶) frm Mm,filled it with water and left it utside.The next mrning,it was frzen slid.We packed snw all arund the ice blck as the base (底座)f the snwman.Then we built the ther parts f it nce again.The trap was set,and we waited fr the snwman bullies(破坏者)t cme.
    Paragraph 1:
    Mnday mrning,hiding behind the windw,we sn saw what we were waiting fr.




    Paragraph 2:
    Seeing their pained lk,we culdn't help laughing.




    【参考范文】
    Mnday mrning,hiding behind the windw,we sn saw what we were waiting fr.It turned ut that there were three f them frm ur schl.They sneaked up n ur snwman and sneered.Taking their places n either side,they pulled back their legs t deliver pwerful kicks.But the mment they hit the hard ice blck f the base,sneers turned int shck,then agny and tears.They hwled and cursed,gritting their teeth and stmping their feet.
    Seeing their pained lk,we culdn't help laughing.They were t funny as they hpped away hlding their damaged feet.We just culdn't cntain ur happiness and excitement.With a hearty laugh,we came ut f hiding and sprang int the yard frm inside the huse.“An eye fr an eye! Justice dne!” We yelled behind them.And that was the end f ur prblems with the snw bullies.Ever since then,ur snwman was kept guarded and intact until it happily melted int spring water and finally wve int ur sweetest childhd memries.
    相关试卷

    高中英语选择性必修二 课时分层作业15 表达作文巧升格: 这是一份高中英语选择性必修二 课时分层作业15 表达作文巧升格,共6页。

    高中英语选择性必修一 课时分层作业15 表达·作文巧升格: 这是一份高中英语选择性必修一 课时分层作业15 表达·作文巧升格,共6页。

    高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 5 What an adventure!精练: 这是一份高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 5 What an adventure!精练,共6页。

    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map